Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Into Poika

Pages: 1 2 [3]
81
Yleistä keskustelua / Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
« on: 13. 05. 2007 09:09 »
Sanomalehti Pohjalaisen pääkirjoituksen alakerrassa toppuutellaan tänään (13.05.07) myymästä VLP:n puhelinosakkeita kenellekään ulkopuoliselle "pelinappulaksi".  Ilkka-Yhtymän tarjous on tänään 1450 euroa ja oululaisen OTC-sijoitusyhtiön 1600 euroa.

Pohjalainen vetoaa maakuntahenkeen.  Kirjoitus on tökerö.  Osakeyhtiöiden ainoa tarkoitus on, Nalle Wahlroosin mukaan, tuottaa voittoa sijoittajilleen.  Pitäisikö nyt siis tavallisen osakkeita omistamattoman kansalaisen uhrautua jonkin käsitteellisen paikallisuuden vuoksi?

Ei perhana.  Myykää osakkeenne kalliimpaan mahdolliseen hintaan sille, joka on valmis maksamaan.  Ymmärtäkää että myös Ilkka-konserni elää Wahlroosin oppien mukaan. Muistakaa myös Fortumin ja Nokian optiomiljoneerejä.

Joku tolkku se on oltava kerjätessäkin.

82
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 09. 05. 2007 11:11 »
Tunnen kaupunginvaltuutettuja, joilla ei ole tietokonetta, eikä käytännössä sähköpostiakaan.

Yhdelläkin on sähköposti, mutta ei konetta.  Käy kerran vuodessa lukemassa postinsa tyttärensä luona.  Nämä henkilöt ovat mm. päättäneet Vaasan kaupungin tietoliikennestrategiasta.Ei muuta kuin koulun penkille.

On olemassa vaara että kuntalaisten asema vaarantuu pelkästään  valtuutettujen olemattomien tietokonetaitojen vuoksi.

83
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 07. 05. 2007 06:06 »
"Virallista" tutkimusmatkaa Thaimaan  viemärijärjestelmään ei kukaan urakoitsija enää uskalla järjestää, mutta muilla nimikkeillä kyllä.

Olisiko tässä nyt kysymys niistä paljonpuhutuista  palauterahoista.  Hommahan etenee niin, että urakka hinnoitellaan ylitse ja ylimääräinen palautetaan takaisin erilaisina seminaarimatkoina ja muina vastaavina etuina, jotka maksaa  veronmaksajat.

84
Vaasa / Re: Vaasan kaupunkirakenne
« on: 24. 04. 2007 06:06 »
Kyllä FST:n ohjelman pitäisi nyt kirvoittaa kunnon keskustelu niin täällä kuin lehdistössäkin.  Pohjalaianen on toistaiseksi tyytynyt vain kertomaan "hyviä uutisia" Kivihaasta kun todellisuus on jos ei nyt aivan muuta, niin ainakin paljon mutkikkaampi.

Päällimmäiseksi jää ajatus, joka oli ohjelmankin takana, että isot toimijat ja Vaasan kaupungin kaavoitusjohto pelaavat yhteen ja paikalliset saavat nuolla näppejään.  Tulevaisuuden tehtäväksi jäänee ottaa selville millaisesta strategista on kysymys.

Tämän päivän Pohjalaisessa on Kivihaan Cittarin kauppiaan jäähyväisjuttu, jonka tärkein sisältö on, että Kivihakaan johtaa vain yksi pääväylä, mikä on tietysti älytöntä.  Onko vaihtoehtoja edes olemassa vai onko kysymyksessä kaikkien aikojen moka?

85
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 08. 03. 2007 17:05 »
Missä se Levon instituutin tutkimus on luettavissa.  Tai copypastaa tähän pari keskeistä asiaa.

86
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 08. 03. 2007 15:03 »
Jos olet rekisteröitynyt käyttäjä voit hakea tämän foorumin tietokannasta yläosan Haku-nappia painamalla sanoilla Jorma J. Pitkämäki.Sieltä löytyy mm. tällaista:

http://www.vaasalaisia.info/keskustelu/index.php?topic=283.0

Hae myös googlella ja  laita Ze Zei vaikka hipsukoihin "Jorma J. Pitkämäki"  Tänne sitten vain lisää löydöksiä monella pallilla istumisesta.

87
Vaasa / Re: Vaasan kaupunkirakenne
« on: 23. 02. 2007 08:08 »
Hiukan hämmästyttää tämä ylenmääräinen vaasa-aiheinen taivaanrannan maalailu.  Eilen J.J. Pitkämäki vuodatti pitkän litanian pääasiassa mielikuvitushankkeita, joiden yhteinen neliömäärä ylittää moninkertaisesti paikkakunnan asukkaiden tarpeet ja mahdollisuudet.

Ja tänään VASEKin Pekka Haapanen maalailee konseptin ainutlaatuisesta hevosurheilukeskuksesta, jolle tosin ei vielä ole paikkaa eikä rahoitusta ja tällä samalla foorumilla jatkuu kiivas keskustelu mielikuvitus-moottorikeskus-hankkeesta.

Tänään lehdessä on myös iso juttu KPO:n mielikuvitushankkeesta lentokentänsuoran viereen ja vihjailuja Rewell-Centerin  kellaritilojen muuttämisestä myymälätiloiksi.  Siitäkään ei ole pitkä aika kun Halli Oy:n Heikki Punkari maalaili näkyjä Rewell-Centerin Raastuvankadun puoleisen sisäpihan kattamisesta ja ottamisesta myymäläkäyttöön.

Kun kaikki tekeillä ja suunnittelilla olevat hankkeet toteutetaan,  niin ne ovat tarkoitetu n. 700
-900.000 ihmisen alueelle, mistä lähimpään markettiin on matkaa n. 10 kilometriä.

Minä odottaisin hieman suurempaa vastuuta ainakin medialta, joka kirjoittaa kaiken, mitä sille syötetään ilman minkäänlaista kritiikkiä.  Toimituksista on tullut postitoimistoja ja toimittajista postinkantajia.

Sen asemasta että maalataan taivaanrantaa ja täytetään toiveiden tynnyriä,  pitäisi paikallisen median kysyä: miksi? kuinka? millä rahalla? millä aikajänteellä? miten haittoihin on  varauduttu? onko kysymyksessä kertojen oma asia? miksi kaikkien suunnitelmien takana on aitoaho ja viljanen?, miksi vain tietyt hankkeet saavat julkisuutta? ja kohdellaanko kaikkia hankkeita samalla tavalla? jos ei niin miksi?. onko kaavoituksessa porsaanreikiä? jne.  Tämä kaikki on aivan normaalia journalismia.

88
Yleistä keskustelua / Re: Lähiruoka
« on: 25. 01. 2007 12:12 »
Maksamakkara ei maistu enää maksamakkaralta ja meetwursti ei maistu sekään entiseltään.  Tarkoitan tietysti sitä  ihanan sipulista meetwuurstia.  Voihan olla että ihmisten maku on muuattunut ja yrittäjä vain peesaa mukana.

Toden sanoakseni kaipaan kyllä vanhaa kunnon suomimakkaraa, sitä hampparinväärää.

89
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 19. 01. 2007 05:05 »
Googlettamalla on helppo tiivistaa netissä olevista tiedoista vaikkapa suhdeverkosto.  Mitä se sitten paljastaa?  No, ainakin sen. miten pieni joukko toisensa tuntevia henkilöitä monista asioista päättää.

Tämän verkoston olemassa olo ei vielä kerro mitään laittomuuksista.  Niiden löytäminen Googlen avulla on erittäin vaikeata, mutta ei mahdotonta.  Aina voidaan googletaa esimerkiksi jokainen hallintoneuvoston jäsen ja tutkia millaisia ristiinkytkentöjä löytyy.  Mutta entä sitten.

Epäily laittomuuksista voidaan esittää vasta jos on osoitettavissa että samat henkilöt ovat jakamassa kaupungin töitä, ovat saaneet kaavamuutoksensa muita edullisemmin jnpp.

Näiden yhtyksien tutkiminen on erittäin valaisevaa. Toisaalta tällaisia verkostoja on satoja.  Erittäin yleisiä, jopa sääntö, ne ovat suomenruotsalaisten rahasukujen keaskuudessa.  Kannattaa muistaa vaikka vain Kristiina Halkolan laulama laulu "Kymmenestä perheestä".

Joku innokas googlettaja voi aloittaa tutkimuksensa vaikka Aktian hallinnon ristiikytköksiä tutkimalla.  J. J. Pitkämäen Aktia yhteys muuten herätttää monia kysymyksiä jääviydestä ja muitakin ajatuksia tulee mieleen.

90
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 18. 01. 2007 17:05 »
Tässähän tuli todellinen haaste kaikille googlaajille.  Ei muuta kuin google vinkumaan.  Ensimmäinen googlaus siis muotoa jorma j. pitkämäki +pankki.  Eli tuo plussa tekee haulle terää ja tulokset tänne. 

Sitten seuraavaksi googlettamaan hallituskumppaneita ja luomaan jonkinlaista ristiintaulukointia.  Itse ehdin leikkiin mukaan vasta huomenna aamulla. Happy computing.

91
Sekalaista keskustelua / Re: Kysy - kansa vastaa
« on: 03. 01. 2007 08:08 »
Onko Vaasassa vielä keirteleviä veitsenteroittajia?

92
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 01. 01. 2007 11:11 »
Jokainen voi itse kokeilla toimiiko kansanvalta.  Tämän linkin kautta voi lähettää viestin tästä ketjusta omalle valtuutetulle ja pyytää häntä vastaamaan, aikokooko hän puuttua tarkastuslautakunnan raporttiin.  En kyllä usko, että montakaan vastausta tulee:

http://netikka.net/vaasalaisia/valthtml.htm

93
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 31. 12. 2006 19:07 »
Peevelin kysymykseen vastaus löytyy kansanviisaudesta: "Mitä isot edellä, sitä pienet perässä".

94
Valtuuston tietoon / Re: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 13. 12. 2006 12:12 »
Mistä luulet löytyvän sellaisen poliittisen voiman, joka saa aikaan välttämättömän muutoksen.

 Lähes kaikki turhat päällikkövirat ovat polittisia mandaattivirkoja.  Kun ne on vielä jettu sukujen kesken, jotka tukevat toisiaan ja suojelevat toisiaan, ei mistään muutoksesta voida puhua-

Koko Vaasan hanllintorakenne on täysin kieroontunut.  Ota vielä huomioon, että moni istuu paitsi virassaan niin samaan aikaan myös valtuutettuna.

 Hyvä aesimerkki on kaupungin työntekijöiden ay-edustaja, jonka pitäisi samaan aikaan ajaa kaupunginja työntekijöide netuja ja kaupungin etuja. Kuinka se voi olla mahdollista?  Kahdesta pöydästä ei voi syödä yhtä aikaa.

95
Sekalaista keskustelua / Re: Historiaa
« on: 30. 11. 2006 19:07 »
Olen lukenut jostakin lauseen, että "Ainostaan japanilaiset kohtelivät sotavankejaan huonommin kuin suomalaiset. 

Näin vaasalaisena on syytä muistaa, että nykyisin Vanhasta Vaasasta Aikuiskoulutuksen ohi kulkevaa tietä on kutsuttu "Huokausten tieksi". Se nimittäin rakennettiin/korjattiin vankityövoiman avulla.

Paikallinen urbaanilegensa kertoo, etttä ainakin muutama menetti sen ainoansa.

96
Yleistä keskustelua / Re: Blogi laskussa
« on: 10. 10. 2006 09:09 »
Myös vapaaehtoista järjestötyötä tekevät kiroilevat sitä, että joutuvat yksin kantamaan suurenkin taakan. 

Vaasalaisia.infon suurin ongelma suuren kävijämäärien kohdalla on foorumin kapea-alaisuus. Tarkoitan kapea-alaisuudella sitä, että täällä kirjoitetaan pääasiassa asiaa  ja sehän ei sovi kaille.  Villkaise kuitenkin Suomi24 Vaasa palstaa niin huomaat mitä tarkoitan.  Siellä ei taatusti kirjoiteta asiaa.

Kannattaa tyytyä siihen laatuun, jonka tämä kaupunki tarjoaa.  Aivan toinen juttu on sitten blokiin kirjoittaminen ja puffit ja miksei pikaviestit.  Varmasti kaupungista löytyy kirjoittajia blogiin jos vain lähtee etsimään.  Puffit kasvaa omalla voimallaan kun sen ilmaisuus huomataan.  Näinhän on käynyt ilmaisen kauppatorinkin kohdalla.

Yksi idea tuli mieleeni, jonka toteutan heti.  Laitan firman kahvihuoneen ilmoitustaululle piemnen lapun  vai olisiko ylläpidolla sellaisia valmiina?

97
Yleistä keskustelua / Re: Pohjalainen
« on: 27. 07. 2006 08:08 »
Jos Pohjalainen aikoo uudistaa kulttuuriosastoaan, niin kyllä uudistuksen on oltava sisällöllinen ja vasta toiseksi typografinen.  Kertovien uutisten lisäksi  valistunut lukija kaipaa analyyttisiä ja ennen kaikkea poleemisia kirjoituksia, jotta seisova vesi saadaan likkeelle.

98
Yleistä keskustelua / Re: Vaasa 400-tuotteita
« on: 29. 05. 2006 11:11 »
Vaasa 400-tuotteet ovat harvinaisen piilossa, ainakin minun silmiltäni.  Ei se voi olla niin, etttä minun pitää vartavasten mennä Vaasan kaupungin nettisivujen tietylle sivulle saadakseni tietää, mitä ovat Vaasa 400-tuotteet.

99
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 23. 05. 2006 07:07 »
Liberaalit ja militantit

Hannu Paloposki blogissa:

"Takinkääntöpuheet voi unohtaa koska en koskaan ole ollut sitä mieltä että Suvilahden kaavasta seura valittaisi. Tähänastiset toimenpiteet olisivat mielestäni riittäneet. Kuulun SLL:n jäsenistä siihen liberaalimpaan osaan, olisin Vaasan ympäristöseurankin toimintaa painottanut enemmän ympäristöasioiden esilletuomiseen, luontoretkien järjestämiseen ja yhteistyöhön muiden kansalaisjärjestöjen kanssa.
Valituskorttia tulisi käyttää harkiten ja viimeisenä keinona. Mielestäni asioista olisi voitava neuvotella ja oltava valmiuksia myös kompromisseihin. Tällä hetkellä Ympäristöseuran hallituksen enemmistö ei halua neuvotella vaan pysyä tiukasti omassa kannassaan.”

On jotenkin lohdullista lukea, että Vaasan ympäristöseuran kokouksissa edes keskustelaaan.

Blogin juttu:
http://www.vaasalaisia.info/index.php?/archives/249-paloposki.html

100
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Kondis-hanke
« on: 19. 05. 2006 20:08 »
Periaatteessa varmasti näin, mutta kyllä foorumilllla rajat ovat paljon kaumpana kuin sanomalehdessä.  Oikeuskin hyväksyi että huonoa pizzaa saa sanoa "huussinlunkuksi".

101
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 18. 05. 2006 08:08 »
Yhdeksi Asuntomessujen ratkaisijaksi noussut Vaasan ympäristöseura on päivän Pohjalaisen mukaan hajoamisen partaalla.

 Seuran maltilliset(nen) ja militantit ovat vastakkain.  Ympäristöseura on tehnyt hyvää työtä mutta nyt tuntuu siltä että sisäinen nokittelu on ajanut yhdistyksen selvittelemään omaa tilaansa.  Tämä on varmasti paikallaan, sillä seuran pitäisi toimia vaaslaisia varten, eikä muutamien omien jäseniensä ajatusten ajajana. 

Seurallalla, jolla ei ole kaupunkilaisten kannatusta ei ole kovin paljon merkitystä muuta kuin kiusantekijänä.

Yhdistys siis aikoo valittaa ympäristöluvasta ja laskee että sen käsittely kestää niin pitkään että messut peruuntuvat.  Tämä on melkoista "upporikas ja rutiköyhä" leikkiä, varsinkin kun suurin osa suvilahtelaisista ja vaasalaisista tuntuu olevan asuntomessujen kannalla.

102
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka risuttaa
« on: 27. 04. 2006 10:10 »
Tosi kenkku olo tänään.  Viime yönä tulevaisuuden toivot möykkäsivät kerroksissa enkä saanut nukutuksi.

103
Vaasa / Re: Vaasan parhaat ravintolat
« on: 27. 04. 2006 10:10 »
Kävin tänään kauppahallissa ja sinne on syntymässä uusi ravintola.  Tietääkö joku millainen?

104
Vaasa / Re: Mansikkasaari
« on: 26. 04. 2006 09:09 »
En tarkoita tuota.  Kävin puutarhamessuilla heti ovien aukaisemisen jälkeen ja Pertti Salo kertoi että nimiä on yli 600 kampanjan aloittamisesta laskien.  Eli nimiä on kerätty jo aikaisemmin.  Mutta mikä on allekirjoitusten määrä nyt kun niihin lasketaan myös nettiarressilla kerätyt nimet ja siis myös messuilla kerätyt nimet?


105
Vaasa / Re: Mansikkasaari
« on: 26. 04. 2006 09:09 »
Kannattaa varmasi allekirjoittaa  Mansikkasaarivetoomus jos kannattaa merellista ratkaisua Mansikkasaareen.  Merkillistä että missään ei ole tietoa allekirjoittaneiden määristä vaikka puutarhamaessujenkin yhteydessä kerättiin nimiä.

106
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 13. 04. 2006 14:02 »
Miksi tällainen näpertely on mahdollista.  Eikö luoattamusmiehillä ole työkaluja, joilla päähuomio voidaan keskittää pääasioihin?

107
Valtuuston tietoon / Re: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 12. 04. 2006 19:07 »
Paha Sisar sanoi suoraan sen, minkä moni muukin on pannut merkille: sisaret eivät ole veljiä keskenään.  Odotan Pahalta Sisarelta paljon.  Hän näyttää tietävän mistä puhuu.

108
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka risuttaa
« on: 11. 04. 2006 06:06 »
Juuri tällä hetkellä ottaa eniten pannuun ihmisten välinpitämättömyys ja henkinen laiskuus.  Kaiken pitäisi tulla valmiina ja mieluimmin ilmaiseksi.

Ei ymmärretä, että kaikki saavutettu on ponnistelujen tulosta.  Mitään ei tule ilmaiseksi.  Hyvä esimerkki on tämä blogi, jota olen seurannuat pian vuoden.  Kirjoittajia ja vaikuttajia voisi olla paljon enenmän jolloin painoarvokin nousisi.

On tietysti aivan turha vedota, mutta kuitenkin...

109
Yleistä keskustelua / Re: Vaasan kauppatori
« on: 01. 02. 2006 08:08 »
Kauppatorin elävöittäminen on aivan eri asia kuin kauppatorin suunnittelu.  Öljymäen tehtävänkuvaksi siis tullee yhteistoimintakuvioiden luominen ja kokemuksien ja ideoiden kerääminen torin suunnittelijoiden käyttöön.

Yhteistyökuvioiden löytäminen riitaisten torikauppiaiden, kateellisten torin ympäristön kauppiaiden ja muiden toimijoiden välillä tulee olemaan tuskainen tehtävä.

Ensimmäiseksi tehtäväksi Öljymäelle suositten torivalvojan saamista torille - siis sellaisen torivalvojan, joka ei vietä kesälomaa.  Tori tarvitsee ehdottomasti tällaisen yhdyshenkilön .  Seuraavaksi Öljymäki voisi vaikuttaa siihen, että uudet torikauppiaat saavat vapautuksen maksuista vaiklkapoa viideksi viikoksi.

110
Vaasa / Re: Vaasan kaupunkirakenne
« on: 26. 12. 2005 11:11 »
anselmi on kirjoittanut kieli poskella erinomaisen analyysin J.J. Pitkämäen haastattelusta.  Tietysti saattaa olla niin että toimittaja on ymmärtänyt haastateltavan sanomisen väärin.  Mutta jos oletetaan että toimittaja on vain kirjannut, minkä J.J.Pitkämäki on sanonut niin päästään toiseen todennäköiseen analyysiin.

J.J. Pitkämäki on puppusanageneraattori, joka suoltaa hienolta kuulostavia termejä, joilla ei ole mitään sisältöä.  Tämä saattaa hyvinkin pitää paikkansa, sillä jo yli 20. vuotta sitten eräs vaikuttava vanharouva kutsui J.J. Pitkämäkeä "seurustelu-upseeriksi".  Häneltä se oli imartelua.

Yksi J.J. Pitkämäaen ongelma on se, että hän on kuuulemani mukaan juuri yksi niistä kaupungin virkamiehistä, jotka asettuvan ison rahan puolelle. Oli tuo mahdollisuus sitten yksityisellä tai kunnan puolella.  Eli moni hanke on kaatunut mälyttömiin rahallisiin vaatimuksiin.

anselmin jutun lopussa oli vielä milenkiintoinen sävy.  Jos ymmärsin oikein niin anselmi halusi viestiä että tällä foorumilla saatetaan vielä tehdä kirjoittajien toimesta todella merkittäviä paljastuksia.  Niiden aika on viimeistään nyt.

Olen yrittänyt tulkita näitä kirjoituksia ja yksi aivan selvä havainto on se, että täällä sekä tietäjiä että taitajia, jotka vain odottavat tilaisuutta sanoa asiat halki. 

111
Vaasa / Re: Vaasan kaupunkirakenne
« on: 21. 12. 2005 15:03 »
Kiitokset Heikki Lamminmäelle.

Olen nyt paljon viisaampi kuin aamulla.  Poimin Heikin kirjoituksesta vain yhden kohdan:

”Yleisemmin ottaen Vaasan kaupungin kaavamuutokset ovat tapahtuneet liikaa isojen rakennusliikkeiden ehdoilla.  Pienet rakennusliikkeet ovat saaneet seurata sivusta isojen temmellystä.  Lisäksi kokonaisvaltainen kaavoitus on jäänyt jalkoihin kun kaupunkisuunnittelu on tärvännyt voimansa liian moniin pieniin hankkeisiin, eikä yhteistoiminta ole kaupungissamme pelannut.”

Voisiko tuon ”rakennusliikkeet” sanan korvata myös sanalla kiinteistömassan omistajat.  Näin kuva laajenisi huomattavasti.  Ymmärtääkseni Vaasassa on kolme melko tasavahvaa kiinteistömassan omistajaa eli Halli Oy, P. Airaksisen Invest ja H.S-Center.

Lamminmäen esittävän kaavan mukaisesti siis nämä jakaisivat potin keskenään ja ulkopuolelle  tyhjiä näppejään nuolemaan jäisi sitten muut pienemmät tekijät.

Haluan vielä selvyyden siihen että onko kaupungin organisation sisällä kaupungin miehiä, rakennusliikkeiden miehiä (Herraparetkoon myös naisia) ja sitten mahdollisesti jopa tavallisen vaaslaisen miehiä tai naisia. Ja keitä he ovat?

Oikein näen sieluni silmin, että rakennusneuvos hekottelee harrikkansa selässä jos sattuisi tätä foorumia lukemaan.

Eikö tämän foorumin keskustelu ala jo olla sitä luokkaa että tiedon pitäisi kiiriä jokaiselle joka on tekemisessä rakentamista koskevien päätösten kanssa?

Heille pitää ehdottomasti lähettää meili tästä ketjusta. Keitä he ovat ja mistä löytää meiliosoitteet?

Lähettäminen onnistuu tältä samalta sivulta "Lähetä Aihe" nappia klikkaamalla.

112
Vaasa / Re: Vaasan kaupunkirakenne
« on: 20. 12. 2005 14:02 »
Hei
tämä ei ole reilua.  Sanokaa nyt suoraan jos kerran tiedätte että Vaasassa kaavoitusmaksut ja lisärakennusoikeudet jakaantuisivat epätasaisesti toimijoiden kesken. Kuka on siis hyötyjien ja kuka häviäjien joiukossa Onko esimerkiksi Airaksinen saanut jotain hyötyä siitä että puuhastelee myös matkakeskuksen kanssa?

Onko Halli Oy maksanuat lisärakennusoikeuksista vähemmänkuin muut.  Meillä oikeus tietää.  Tai sitten tällaiset vihjailuat on kertakaikkiaan lopetettava. Samoin kuin puheet siitä että kaupungin virkamiesten sisäpiirin sisällä olisi jonkinlainen konsulttien ja "oikeiden" rakennusalan asianatuntijoiden valiojoukko, joille työt haluttaisiin keskittää.


113
Vaasa / Re: Vaasan kaupunkirakenne
« on: 13. 12. 2005 18:06 »
Kaksitoista kerroksinen ja pohjamuodoltaan kolmiomainen kerrostalo Vaasan keskustaan!

 Kun ensijärkytyksestä toipuu, ajatus alkaa äkkiä miellyttää.  Tuollaisesta rakennuksesta voisi tulla Vaasan uusi symboli.  Se antaisi kuvan dynaamisesta, taivaisiin kurkottavasta kaupungista.

Kannattaa muuten lukea huolella Pekka Airaksien haastattelua.  Miehellä on selkeästi näkemys siitä millainen tulee olemaan matkakeskus ympäristöineen.  Asian käsittelyä pitää ehdottomasti seurata.  Luvassa kun saattaa olla yllätyksiäkin.

Errityisesti minua kiinnostaa kulkuakseli asemapuiston halki nykyisen ja siis pian entisen Matkahuollon linja-autotorille.  Olen täysin varma että jossakin lymyää suunnitelma siitä, mitä nykyiselle Matkahuollon takapihalle tulee.

Tämä liittyy jotenkin ja toistaiseksi vielä jäsentymättömänä myös koko lLemettilan suunnitelmaan.  Odotettavissa onkin keskustan vähittäinen siirtyminen Klemettilän puolelle.


114
Vaasa / Re: Vaasan kaupunkirakenne
« on: 06. 12. 2005 11:11 »
Asko Halmeen kolkuttelu pysäköintipaikoista on varmasti aiheellista ja yksi keskeisiä tekijöitä kun keskustan rakennetta suunnitelaaan.  Vanha totiuushan on sellainen, että jos tila käy kaupungissa ahtaaksi, on ainoa mahdaollisuus kasvaa ylöspäin tai alaspäin.

Juuri tässä tilanteessa ollaan pian Vaasassakin.  Minusta alaspäin kasvaminen tuntuisi luontevimmalta.  Yhdistämällä ja laajentamalla toripysäköntiä helpotettaisiintilannetta tuntuvasti.  Toki myös maanpäällinen rakentaminaen on mahdollista, tai olisi ollut mahdollista.

On toki muitakin mahdollisuuksia.  Yksi voisi olla vitsinä pidetty raitiotie eli kiskoliikenne ja toinen kehittää pienbussiliikennetta kaupungin ulkopuolella olevien satelliitti-pysäköinti-paikkojen ja keskustan välillä.

Myssy päähän ja pohtimaan, ei silmille.


115
Yleistä keskustelua / Re: Vaasan kauppatori
« on: 03. 12. 2005 16:04 »
Lasiseinä saattaisi hiukan täristä tuulella, mutta tuollainen toisessa keskustelussa mainittu tuubi voisi olla hyväkin ratkaisu.  Ja tietysti liiketilojen kaivaminen Vaasanpuistikon alle.  Silloin ei kenenkään tarvitsi enää edes kulkea torilla kun koko keskusta olisi yhteydessä toisiinsa.

116
Vaasa / Re: Vaasan kaupunkirakenne
« on: 03. 12. 2005 16:04 »
Asko Halme
Quote
On ristiriitaista, että kaupunki surutta uhraa runsaasti verorahojamme eri-
laisiin urheilu- ja viihderakennuksiin, Tropiclandia, Jäähalli, laajennettu
Uimahalli jne. Nämä palvelevat lopulta melko pientä ihmisryhmää, ehkä
turisteja Mustasaaresta vaasalaisten lisäksi.

Niin.  Vepsun matseissa käy kourallinen vaasalaisia mutta kentän ylläpito, valonheittimet jne. maksavat maltaita.  Tämä suhteutettuna per katsojapaikka, vastaa hyvinkin sitä mitä valtio tukee yhtä oopperalippua.

117
Vaasa / Re: Vaasan kaupunkirakenne
« on: 28. 11. 2005 09:09 »
Näitä kaupunkirakenteeseen kytkeytyviä mobiiliratkaisuja on maailmalla jo sadoittain.  Alkaen käyttäjien ohjattavissa olevista valtaisista screeneistä.  Vaasan ongelma lienee rahapula mutta ennen kaikkea resurssipula.  Vaikea uskoa että nykyisen valtuuston ikärakenteella saadaan edes ilmainen laajakaista kaikkien kaupunkilaisten käyttöön.

Tämä ei ole ikärasismia, vaan valitettava tosiseikka. Valtuustokin muuttuu ja ikärakenne kevenee kunhan tulee uudet vaalit.

Sitä en sen sijaan ymmärrä etä Vaasassa on it-alan osaamista mutta se keskittyy kaikkeen muuhun kuin oman paikkakunnan kehittämiseen.  Kaikki kunnia virtual-keeper-tyyppisille hankkeille mutta eivätkö kaupungin osaajat voisi keskittyä sellaisten sovelletusten ja palveluiden kehiettämiseen, jotka autavat kaupunkilaisia selviytymään paremmin arjessa?

Pages: 1 2 [3]