Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - präntööläinen

Pages: 1 2 [3]
81
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 05. 10. 2005 21:09 »
Tässä hiukan tietoa missä mennään
Ja kuinka homma pelaa.
Nyt antoi Ex-vaasalainen hieman väärän linkin. Länsi-Suomen Ympäristökeskuksella ei kyllä ole tämän asian kanssa tekemistä.
Ympäristölupavirastosta http://www.ymparisto.fi/default.asp?node=69&lan=fi haetaan vesilupa. Se kestää n. vuoden. Liekö vielä edes haettu? Sen hakemiseen tarvitaan suunnitelma ja sitä ei ole vielä näkynyt.  Mahdollinen valitus vesiluvasta tulee VHO:een joka toimii ikäänkuin Vesiylioikeutena edelleen. Siellä käsiteely vie n. vuoden...

Maisematyöluvan myöntää itse kaupunki (STJ) myös itselleen(!) ja siitähän nyt valitettiin VHO:een. Mahdollinen jatkovalitus menee KHO:een...

82
Valtuuston tietoon / Re: Vaasan Imago
« on: 04. 10. 2005 22:10 »
Aimo Pukkila voisi lähteä sitä Edvininpolkua siivoamaan mihin on kerran sitoutunut. Ei tunnu liikaa kiireitä olevan.

Quote
Pienemmissä ryhmissä toki on varaa profiloitua näyttävämminkin, mutta valitettavasti niillä puheilla ei ole mitään merkitystä. Riippumatta siitä kuinka hyvin ne osuvat asian ytimeen.

Erikoinen kannanotto. Taitaa olla MM:llä olla  ison puolueen jäsenkirja taskussa. Minusta usein on suurtakin merkitystä pienempienkin ryhmien kannanotoilla. Hyväksytäänhän heidänkin esityksiään.Eikös joka ryhmästä olel yksi edustaja tuossa Hallasmaan mainostamassa puheenjohtajafoorumissa. Pieni on kaunista.

83
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 04. 10. 2005 22:10 »
Valitus on asiallinen. Kannattaa lukea. Tässä linkki valitukseen http://www.sll.fi/yhdistykset/vaasa/valitus1.pdf. Kiire tulee messuille tätä vauhtia.

84
Yleistä keskustelua / Re: Vakavasti tästä foorumista
« on: 28. 09. 2005 09:09 »
Ei näin: Maakuntalehti Pohjalainen uskaltaa nimen mainita...mutta täällä ei.

85
Yleistä keskustelua / Re: Vakavasti tästä foorumista
« on: 27. 09. 2005 16:04 »
Mitä saa sanoa ja mitä ei

Ymmärrän hyvin, että foorumiin tulevia kirjoituksia ei valvo vain foorumin ylläpito, vaan myös kirjoittelun kohteena olevat ja heidän edusmiehensä.  Pyydän anteksi jos olen aiheuttanut harmia ja pyydän anteeksi myös siinä tapauksessa, että olisin saattanut aiheuttaa harmia ellei minun kirjoitustani olisi poistettu. 

Lisäksi kävin rajuun hyökkäykseen erästä johtavaa talousmiestä kohtaan, jonka lapsellista uhittelua en oikein ymmärrä.  Tässä siis jonkinlainen selitys kaikille nille,jotka ihmettelevät että miksi jutuni poistettiin.  Myönnän että juttuni oli räyhäkkääseen tyylii kirjoitettu.  Valitsion muodon siksi, että halusin herättää huomiota.  Siinä varmsti syy poistamiseen.

PASKATNyt tämä palsta mene pilallle jos joudumme tyytymään oheisen kaltaiseen  itsesensuuriin! Olen todella pettynyt. Olisin niin mieleläni lukenut "Näin makaa"-nimimerkin alkuperäisen viestin. Pitäisikö johonkin suomi24-palstoille perustaa oma tältä palstalta sensuroitujen ja bannattujen viestiketju, jossa saisi kirjoitetella vapaammin?
Tuosta edellä olevasta vesitetystä jutusta ns. asioista perillä olevat kyllä tietävät keistä on kyse mutta suuri kansa ja satunnaiset lukijat jäävät ulkopuolelle. Tästä on siis tulossa vain asiaan vihkiytyneiden klubi.Tämä näytti niin lupaavalta...

86
Yleistä keskustelua / Re: Vakavasti tästä foorumista
« on: 27. 09. 2005 09:09 »
Vakavasti foorumista

Olen parin viime päivän aikana saanut lukuisia sähköposteja, joissa ihmetellään kirjoittelua tässä foorumissa.  Eniten sähköpostin lähettäjiä on ärsyttänyt ns. ”puskasta ampuminen”.  Asia täytyy ottaa vakavasti.  Toivon että foorumiin rekisteröidytään omalla nimellä silloin kun on tarkoitus arvostella nimeltä mainittua henkilöä. 

Poikkeuksen tekee se harvinainen tilanne, missä on kysymys yhteiskunnallisesti tärkeästä epäkohdasta ja nimeltä mainitun epäillään syyllistyneen johonkin sellaiseen, mikä haittaa hänen virka- tai työtehtäväänsä. Vaasalainen

Kaikki web-fooumit, jotka ovat päätyneet vaatimaan henkilötietojen näyttämistä julkisesti ovat, ovat kohdanneet äkkikuoleman. Eihän edes maakuntalehden yleisönosasto, puhumattakaan "tekstaten" -palsta, ei vaadi kirjoittajan nimen näyttämistä (tai muitakaan tunnistetietoja) vaikka krittiikki kohdistuisi tunnistettavaan henkilöön niin...voisiko tällä olla rankempi kynnys?

On varmaan paljon "salaisuuksia , jokta useat silti tietävät mutta eivät uskalla kertoa julkisesti. Moni asia, jota on salassa hoideltu, on kuitenkin muuttunut kun joku on asian saanut julksiuuteen.

On ymmärrettävää, että vallanpitäjät/ilmiannetut/syytetyt käyvät tämän palstan kimppuun, niin on käynyt ennekin. Kannatan silti nykykäytäntöä -muuten täällä käynnit harvenevat..

87
Yleistä keskustelua / Re: Vai ei kiinnosta?
« on: 12. 09. 2005 13:01 »
Quote from: Pappa Razzi
Vai ei muka kiinnosta
Pohjalaisen pääkirjoitustoimittaja Matti Peltokangas epäili tänään, että vaasalaiset eivät ole kiinnostuneita kehittämään kaupunkiaan vuosikymmeniksi eteenpäin.


Olisi ollut kivaa tietää tuollaisesta tapahtumasta. Olisin saattanut mennäkin. Peltokangas oli ilmeisesti itse siellä ollut.

Tällä forumilla voisi olla mahdollisuuksia kehittyä virtuaaliseksi kaupunkisuunnitteluseminaariksi.

Virkamiesten argumentointi ja sitoutuminen ei taida riittää asioiden käsittelyyn täällä. Aika harvat taitavat edes netissä osata surffailla...

88
Sekalaista keskustelua / Pluukattu on
« on: 07. 09. 2005 21:09 »
Eikös Onkilahden jäälle pluukattu luistinpaana 50-luvulla.
Vaivaa kun en muista sitä sanaa kun salaa talvella bussin takapuskurissa roikuttiin. Joskus tihkaisi sulaan tai hiekkaan niin komeasti lensi nenälleen - sen verran hiljaista oli liikenne, ettei se nyt niin kovin vaarallista ollut...
Ei kai se nyt hengaamista ollut? Sitähän hengailtiin katsalla. Tuskin. Muistaako joku?

89
Sekalaista keskustelua / Nyt löytyi hyvä!
« on: 21. 08. 2005 20:08 »
Quote from: Timo
tai  :idea:
'VaaSalaiset kansiot'


on paras tähän astisista. Otetaan tämä, sillä se toimii kivasti kun näkee tuon kirjoitusasun ja senhän sitten kaikki näkeekin täällä. On ollut vähän hankalaa kysellä tutuilta josko he ovat täällä käyneet kun ei oikein tiedä miksi tätä blogia puhekielessä kutsuisi.

90
Botniahallilla on ongelma: tapahtumajärjestäjien suuri tulonlähde on juomien ja syötävän myynti yleisölle. Se ei Botniahallilla mahdollista vaan monopoli on ulkopuolisella yhtiöllä.

Mitä tapahtumiin tulee niin johan oli tänään Hietalahdessa vipinää. Olikohan siellä joku sirkus raviradan vierashevospaikalla kun oli siin sankasti väkeä. Ja vielä enemmän oli jähallilla. Sportin harjoitusottelua oli katsomassa yli 1300 ihmistä! Pitipä siellä istekin olla - ihan kivaa...

Olen muuten samaa mieltä siitä, että tapahtumista tiedotetaan luokattomasti. Kalastuksen päivälle ei juuri muunpaikkakuntalaisia voi tulla kun eivät taida ollenkaan ilmoittaa tapahtumasta - vai olisikohan blaadetissa pikkuilmo?
Paljonkohan olisikaan väkeä jos maakunta tietäisi siitä? Olisi siinä seinäjokisillekin ihmettelemistä! Ja varmaan koko Laihia olisi siellä kun ei edes maksa mitään ja saa jopa ilmaisia maistiaisia!

Vaasassa on tapahtumia ihan riittävästi! Hyvä niin.

91
Yleistä keskustelua / Tapahtuman filosofia
« on: 16. 08. 2005 08:08 »
Muistui mieleen eräs Veikko Huovisen novelli kotimaan turisteista, jotka kyllästyivät joka kuntaan keksityistä mitä ihmellisimmistä "tapahtumista". Lopulta pariskunta löysi kunnan, jossa "ei tapahtunut mitään"  - siellä he viihtyivät parhaiten.

Mikä on perustapahtuman syvin olemus, filosfia. Miksi se järjestetään? Luullanko jossain , että ihmisillä käy aika pitkäksi, ikävystyvät he omaan elämäänsä? Onko  elämä tylsää, eivätkö ihmiset viihdy keskenään? Kantaako kunta huolta tästä rahallisesti esim Wateria?

Tapahtuma, joilla on selkeä toiminta-ajatus, clue, menestyvät ilman yhteiskunnan tukeakin. Näitä tulee Vaasassa mieleen Kalastuksen päivä ja Taiteiden Yö. Näissä yleisesti hyväksytyillä toimijoilla on hyväksytty tarve esitellä omaa toimintaansa, ilman rahastusta.

Aika suuri osa tapahtumista löytää ideansa vain järjestäjän lompsan paikkaajana ja sehän on osoittautunut kovin huonoksi lähtökohdakksi.

[/i]

92
Yleistä keskustelua / Re: Kerro tyhmälle
« on: 15. 08. 2005 23:11 »
Quote from: George
Tyhmää pitää valistaa

Quote
Torin eteläpäätyyn oli alunperin suunnitteilla katettu estradi - jotain sinne ehkä pitäisi saada - ainakin niin kauaksi aikaa kunnes Vaasanpuistikon rekkaväylä saadaan kävelykaduksi.


Siis Vaasanpuistikkokin kävelykaduksi?

Olisi kiinnostava tietää, miten präntööläinen ohjaa raskaan rekkaliikenteen satamasta pohjoiseen Pietarsaareen ja Kokkolaan ja ja Tampereen, Jyväskylän ja Porin suuntaan ilman että maisema pilataan.  Ainakaan vielä toistaiseksi ei ole keksitty masiinaa joka hajoitaa kappaleet atomeiksi Vaskiluodossa ja kokoaa ne jäljeen Lintuvuoreen ja Lentokentän kohdalla?


Noin 90 %:lla Vaasanpuistikon tavaraliikenteestä ei ole mitään tekemistä sataman kanssa. Se johtuu rekkaterminaalien älyttömästä sijaiinnista. Yksi termaali on jo siirtymässä ABC-aseman tuntumaan. Muut seurannevat perässä. Eikös ne Korsnäs-Närpes kasvihuoneille menevät öljyrekat jo nytkin aja 5 km lyhyempää reittiä Sundomin kautta?

Etelästä tuleva rekkaliikenne oli muutenkin tarkoitus ohjata Koulukatua pitkin - nythän suuri osa päätelee moottoritietä suoraan torille ja siiitä Vaasanpuistikkkoa Vaskiluotoon. Pohjoiseen menevistä rekoista suurin osa on KWH:n ja Halmesmäen terminaalin välistä liikennettä - se on nyt poistumassa.

Korshomanpuistokolle on ollut suunnitelmissa tehdä jatke radan yli - silloin voisi myös sen vähäisen tarpellisen pohjoiseen menvän tavaraliikenteen ohjata Korsholmanpuistikkoa pitkin - jos nyt Ohitustie ei kelpaa.
Satamamme tavaraliikenne ei ole kovin suurta  - eihän isoimmat laivat enää Vaasaan pääsekään.

On varsin erikoista ohjata myrkky-, polttoaine- ja muu bulkkitavaraliikenne aivan ydinkeskustan läpi.

93
Sekalaista keskustelua / Lisää sanoja?
« on: 15. 08. 2005 14:02 »
Klyyvari
Rantsu
Rantsikka
Pränkki
Kartsa

94
Yleistä keskustelua / Tori?
« on: 15. 08. 2005 14:02 »
Tori on määritelmän mukaisesti "suuri avoin paikka". Tiedän että ensi kesäksi suunnitellaan torille sellaista mukaavaa taphtumaan, jossa se saattaa käydä ahtaaksi. Ei se myöskään ole "liian suuri" Taiteiden yönä, Kevät- ja Syysmarkkinoilla eikä Vappuna. Jäitä hattuun sen "pienentämisessä". Lehmusrivistö jo visuaalisesti sitä riittävästi pienensi. Torin eteläpäätyyn oli alunperin suunnitteilla katettu estradi - jotain sinne ehkä pitäisi saada - ainakin niin kauaksi aikaa kunnes Vaasanpuistikon rekkaväylä saadaan kävelykaduksi.  Autovilinä tuo rauhattomuutta tunnelmaan.

Uskon että haaveet torin rakentamisesta johtuvat siitä, että siitä saisi ilmaista rakennusmaata - eihän kaupunki tällaisesta "kehityksestä" edunsaajaa osaa laskuttaa saati kilpailuttaa.

95
Yleistä keskustelua / Katon alle vaan!
« on: 15. 08. 2005 07:07 »
Hyviä ideoita nuo ydinkeskustan kattamiset. Paljon parempia kuin torin hävittäminen taloja sinne rakentamalla. Itse tori on nyt jätettävä rauhaan ainakin 10 vuodeksi - se on ollut rakennustyömaana jo liian kauan.

Hallinkujan, hallin sisäpihan ja"pikku-sokoksen" (=Bondegården) kattamista auttaisi Vaasanpuistikon kävelykatusuunnitelman aikaistaminen. Vaasanpuistikon eteläpuoliset korttelit on saatava nivoitettua lähempään yhteyteen Kävelykeskustan kanssa. (Nythän  raskaan liikenteen valtaama moottoritietyyppinen ajoväylä ikävsti halkaisee keskustan. Tämä jouduttuisi myös rekkaterminaalien muuttoa Vaskiluodosta ja vapauttaisia alueita siellä vaikka merenläheiseen asumiseen...metsän ja leirintäalueen säästäen)

96
Sekalaista keskustelua / Prekattu ja putattu on!
« on: 03. 08. 2005 09:09 »
Saihan niillä vähän rahaa hakittua. Plomattu on monta kertaa eikä äiti tykännyt!

97
Sekalaista keskustelua / Hungata ja palitseerata!
« on: 02. 08. 2005 21:09 »
Syksyisin sitä hungailtiin Pikkupotilla. Ja aidalla palitseerattiin. Kuka tietää mistä oli kyse?

98
Yleistä keskustelua / Niityttäminen on avainsana
« on: 27. 07. 2005 12:12 »
Niityttämällä monokulttuuriset nurmikot pihakedoiksi ratkaisemme monta asiaa:


a) pääsemme eroon paskalinnuista (esim.kanadanhanhet, räkätit)
b) säästämme rahaa - hoitomenot laskevat radikaalisti
c) keto on kauniimpi kuin pelkkä vihreä matto (millmetrinurmikkohan voisi olla keinonurmi - ei tarvitsisi keikata!)


"Köyhdyttäminen ­välttämättömyys eliölajeille
Niityn perusta verrattuna ruohomattoon on paradoksi: vihermatto tarvitsee maan "rikastamista", lopulta silti ulkonäöltään ja lajistoltaan köyhtyen. Niityn hoidon perusta taas on maan köyhdyttäminen. Samalla, kuinka ollakaan, eliölajien määrä kasvaa rikkaaksi. Perhoset, heinäsirkat ja muut niittyhyönteiset, kukat, ruoholajit ja laulava linnusto ovat toisistaan riippuvainen kokonaisuus, jonka puute on kaupunkien vihermatoilla johtanut mm. laulamattomaan, sotkevaan lintulajistoon, ns. paskalintuihin."


Kesäisten pientalolähiöiden tunnussävel taitaa olla ruohonleikkurin pärinä, sillä nykyisin jopa yhden huoneen kokoisia rivitalopihoja parturoidaan bensiinin voimalla.

Puutarhakaupoissa omakotitaloasukkaat voivottelevat, kuinka tuuhean rehevää nurmea on pakko leikata jopa kaksi kertaa viikossa. Golfnurmikansan perinteisiä häpeäpilkkuja ovat voikukat ja sammal, joita jopa myrkyillä yritetään kitkeä. Työläälle nurmikolle ja moottorileikkurille on kuitenkin useita vaihtoehtoja.

Moottorinurmikon kolmas vaihtoehto on pihaketo. Pihakedon lähtökohta on maan köyhdyttämisen lisäksi sopivien ketokasvien siementen etsiminen ja kylväminen. Pihakedon hauska piirre on, että sitä saa ja pitää tallata.

Neljäs vaihtoehto on kukkaniitty. Sellaisen saattaa vähitellen saada aikaan rehevästäkin nurmikosta. Totuuden nimissä on sanottava, että villin niityn saa helposti aikaan, mutta kukkivia kukkia sieltä ei aina löydy. Jotkut villikasvit, kuten vuohenputki, pyrkivät valloittamaan tilan kaikelta muulta elolliselta. Mutta Tolvanen kehuu kirjassaan sitäkin maukkaaksi villivihannekseksi, jota voi käyttää peitekasvina pensaiden alustoilla.

Jos nurmikon todella onnistuu muuttamaan niityksi, voi ainakin ruohonleikkurin myydä ja ostaa tilalle kunnon viikatteen.


Onkilahden rannan laajat ruohokentät olisivat hyvä kohde alkajaisiksi.

Lisää tietoa täältä (josta lainaukset): http://www.saunalahti.fi/~vaarujht/pihaketo.html

http://www.vantaanlauri.fi/arkisto/2005/2005-06-16/jkr/villeja_vaihtoehtoja

http://www.suomenniittysiemen.fi/0._ajank.htm

99
Sekalaista keskustelua / Pränkki
« on: 20. 07. 2005 22:10 »
Pränkillä voi jutella aroistakin asioista - silti ihan tarpellinen keksintö...

100
Yleistä keskustelua / Autot pois Kävelykeksustasta!
« on: 20. 07. 2005 11:11 »
Taitaa olla erikoinen Vaasan malli kun auotilu on sallittua myös kävelykeskustassa!
Olen samaa mieltä Asemakadun liiian leveästä ajoväylästä. Sama koskee Vaskiluodon siltaa - voisi eteläpuolen jaölakäytävä olla tuplaten leveämpi niin mahtuisi pyörällä kunnolla.

Kaupunki on ihmisten kohtaamispaikka - ei mahdollismman suurella nopeudella läpi ajettava! Ajonopeudet alas! (Huvittaa vähän  kun vihreiden aloitteelle nopeuksien laskemiseksi 40:een keskikaupungilla muutama vuosi sitten naureskeltiin ja alote ivaten hylättiin.  Hetken  päästä samaa asiaa esittivätkin itse virkamiehet ja se  tulikin vähin äänin hyväksytyksi...)

Nuo leveät väylät huokuttelevat suurin autojen nopeuksiin.

Onkilahden rantojen laajat ja aavat nurmikot on typeriä - näkeekö koskaan ketään muuta siellä kuin hanhia?

Putusillalta Vetokannakselle on kiva väylä. Lisää vihreyttä ja pusikoita - vähemmän monokultuurista nurmikkoa (Kenen silmään tasainen lyhyeksi leikattu nurmikko on kaunis? Insinöörin? Jalkapalloilijan?)

Mitä muuta Sundomin lahden ruovikot ovat kuin luonnollisia - sehän kasvaa koko lahti umpeen n 50 vuodessa. Täysin luonnollisesti.

Hallitusti hoitamaton on kauneinta! Nurmikot pitää niityyttää ja rantojen rehoittaa - ei toki Hoviskassa ja kaikkialla. Kirkkopuisto riittää parturiesimerkistä!

Pages: 1 2 [3]