Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - kirves

Pages: [1]
1
Yleistä keskustelua / Re: Vaasan kauppatori
« on: 28. 03. 2006 21:09 »
No nyt on viimein saatu jääveistokset pois torilta häiritsemästä vilkasta torikauppaa, mutta olisikohan mahdollista saada kesäsi torille jokin hieno hiekkaveistos? Ei ole Vaasassa aiemmin ollutkaan?

2
Yleistä keskustelua / Re: Vaasan kauppatori
« on: 07. 03. 2006 11:11 »
 Tietääkseni kukaan ei ole ollut ajamassa torikauppiaita pois torilta. Kysymyshän on kuitenkin markkinoiden kysynnän ja tarjonnan lain aiheuttamasta tilanteesta. Eikä pelkästään aina siitäkään vaan myös asianmukaisesta ja ystävällisestä palvelusta, joka lienee torikauppiaitten ainoa tapa pystyä kilpailemaan edes jollain lailla markettien kanssa.

 Ei ole mitään järkeä lähteä syyttämään esim. vapaaehtoisvoimin järjestettävää Winter Vaasa-tapahtumaa, joka on talviaikaan yksi niitä harvoja tapahtumia, jotka tuovat ihmisiä talviselle torille. Torikauppiaat voisivatkin ensi vuonna viimeinkin olla mukana järjestelyissä. Saataisiin kaivattua oheismyyntiäkin tapahtuman ajaksi. Esimerkiksi ruokapuolta jäi tänäkin vuonna kaipaamaan!

 Keskinäisen syytelyn sijaan voitaisiin varmaan näissäkin asioissa yhteistyöllä saada enemmän aikaan!

3
Yleistä keskustelua / Re: Luistinrata torille
« on: 01. 03. 2006 09:09 »
 Olen kirjoittanut asiasta otsikon " Jäänveistokset torilla" alla toisaalla, joten siellä kommentti asiaan. Abstraktin taiteen arvostelijalle Juhanille suosittelisin katsomaan Tv:stä ohjelman Villendorfin neitsyestä, mikäli sattuu tulemaan uusintana.

 Kiitokset Leenalle luistinradan puolestapuhumisesta! Kehitetään tämä vielä paremmaksi ensi vuonna!

4
Yleistä keskustelua / Re: Vaasan kauppatori
« on: 22. 02. 2006 05:05 »
  Jäänveistäjät torille

Nyt tuli kaivattua säpinää torille.. Kävipä niin,että satuin paikalle kun eräs torimyyjä räyhäsi paikalle saapuneille kaupungin työntekijöille, että mitään köysiä ei saa laittaa jääveistosten ympärille ilman kirjallista lupaa!! Olisikohan nyt kuitenkin niin, että juuri nämä vapaaehtoisten talkoilla järjestämät tapahtumatkin tuovat niitä paljon kaivattuja asiakkaita myös torikauppiaille.

Tällaisissa asioissa, joissa on useita järjestäjiä, sattuu aina ongelmia, eikä tilannetta yhtään kyllä paranna tällainen suhtautuminen asioihin... Präntöön torilta varmaan löytyy sellainen kolkka, jossa ei ole asiakkaista haittaa ja muista ihmisistä häiriötä myyskentelylle. Ja eiköhän se ole juuri kaupunki, joka päättää näistä torimyyntipaikkojen vuokraamisista.

5
Vaasa / Re: Vaasan kaupunkirakenne
« on: 21. 12. 2005 05:05 »
 Kuten niin usein politiikassa, niin Pukkilan esitystä on vaikea varmaan kannattaa, jos sattuu olemaan eri puoluekantaa. Ainahan voi sitten politiikassa heittää saman idean ihan uutena hieman uusitussa muodossa. Tämä on maan tapa.

 Mielestäni idea oli hyvä keskustelun avaus ja kommentoinnin kohde eikä liene tarvetta ruveta syvällisemmin perehtymään idean esittäjän syntyperään saati siihen onko hän akateemisesti koulutettu vai ei ja sympatiseeraako itse idean esittäjä koulutettuja vai ei.

6
Yleistä keskustelua / Re: Vaasan kauppatori
« on: 20. 12. 2005 21:09 »
 Tuskin torilta torikauppiaat rakentamisen vuoksi mihinkään ovat kadonneet vaan kun asiakkaat ostavat samat tavarat marketista ja lämpimistä sisätiloista halvemmalla, niin minkäs teet!

 Kehitys kehittyy, nääs!

7
Yleistä keskustelua / Re: Vaasan kauppatori
« on: 07. 12. 2005 06:06 »
 Torilta puuttuvat vielä sinne suunnitellut yleisilmeeseen sopivat "kojut". Odotellaan! Toivottavasti enään ensi kesänä ei siellä näy hirsimökkiä (sopii paremmin jonkin vesistön rantaan kesämökiksi) eikä asuntovaunuja muovituoleineen ( sopivat paremmin esim. leirintäalueelle).

 Ei mitään raskaita rakennuksia torille! Nykyisissäkin uudisrakennuksissa liian massiiviset kattorakennelmat kokonaisuuteen nähden.

8
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 06. 12. 2005 21:09 »
 Tämän luokan asioihin,  kuten asuntomessut, heitetään rahoitus "tosta vaan". Tuntuu hieman olemattomalta summalta johonkin Sportin "pelastusoperaatioon" käytetty rahamäärä tässä valossa. Luulisi tosiaankin löytyvän jäkevämpiäkin rahansijoituskohteita esim. terveydenhuollon piiristä!

 Toisaalta puhutaan tiukasta taloudenpidosta ja toisaalla rahaa jaetaan aivan liian heppoisin perustein. Ei mitään tolkkua koko touhussa!

9
Yleistä keskustelua / Re: Vaasan kauppatori
« on: 05. 12. 2005 08:08 »
 Ei ole mitään järkeä ryhtyä rakentamaan katteita ja suojia ympäri keskustaa. Se nyt vaan on tosiasia, että satumme asumaan senverran pohjoisessa, että ilmasto on niin kylmä kuin se on. Meillä on jo keskustassa katettuja liikekeskuksia ja tavarataloja nykyiseen asukaskapasiteettiin nähden ihan riittävästti.

 Ja vielä sitten pitäisi ruveta torille rakentamaan taloja? Kas kun ei ravirataa ole vielä sinne keksitty ehdottaa!

10
Yleistä keskustelua / Re: Vaasan kauppatori
« on: 01. 12. 2005 07:07 »
 Viime talvena oli torilla lumenveistäjiä tekemässä lapsille mm. liukumäen. Taisivat säilyä peräti muutaman yön koskemattomina ennenkuin ne oli sotkettu jollain juomilla yms. roskilla sekä liukumäkiin kaivettu reikiä ja tehty niistä pikkulapsille vaarallisia. Näin meillä Vaasassa.

 Idea oli hyvä ja lapsilla autoton ympäristö keskellä kaupunkia leikkiä lumessa.

11
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 30. 11. 2005 20:08 »
 Satuin näkemään Raimo Vahteran esittämän näkemyksen asuntomessualueen rantaviivasta. Se oli ideana paljon parempi kuin ns. virallisesti esitelty luonnos. Siinä ranta jäisi yleiseen käyttöön ja mukailisi Irma Rewellin aikanaan esittämää ideaa rantoja kiertävästä kävelyreitistä.

 En ole vieläkään löytänyt mistään tiedotteista asiallista tietoa hankkeen kustannuksista. Onko tämäkin niitä asioita, jotka tuodaan esiin jo valmiiksi päätettyinä ?  Onko valtuutetuilla lisätietoa asiasta ?

12
Yleistä keskustelua / Re: Luistinrata torille
« on: 29. 11. 2005 07:07 »
 Luistinrata torille jossain muodossa kuuluu toteutuvan ainakin Winter Vaasan jäänveistostapahtuman yhteydessä..jos tässä saadan talvikelit!

13
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 28. 11. 2005 18:06 »
 Kuntaliitosasiassa on lehtitietojen mukaan tapahtunut edistystä (jättestor framgång)!! seuraavan yhteispalaverin päivämäärästä on pystytty sopimaan ilman suurempia erimielisyyksiä. No niin..siitä se lähtee!!

14
Yleistä keskustelua / Re: Vaasa 400-tuotteita
« on: 15. 11. 2005 18:06 »
 Vaasaan sopisi Vaasa-pizza!  Se olisi ns. sisäänleivottu (vrt. Calzone) ja laivanmuotoinen.  Sisus olisi tietenkin tyhjää täynnä ja sinne voisi syödessään visioida haluamansa täytteen (vrt. suurvisionääri..ei suurvisiiri.. apul.kaup.joht. Lonka) ja hinta pantaisiin niin kovaksi, että varmaan muistaa (vrt. asuntomessut). Ja mustasaarelaisille tuplahinta!  Siinä olisi sopiva sekoitus Vaasan 400-vuotisjuhlatuotteelle.

15
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 15. 11. 2005 18:06 »
 Yleensä yksityinen selvittää ennen hankintoja mitä mikin tulee maksamaan! Ollaan viemässä tätä asuntomessuasiaa jo näin pitkällä ja kustannuksia on jo syntynyt melkoisesti. Eikö kaupunkilaisilla ole kuitenkin oikeus tietää mihin rahat menevät? Ja mitä tämä tulee maksamaan? On syntynyt jokin käsittämätön menettelytapa Vaasassa, että asiat tuodaan päätettäväksi ja sillä perusteella, että ollaan tässä tilanteessa ja että nyt on pakko päättää näin.

 On esitetty julkisesti kustannuksista melkoisesti toisistaan poikkeavia näkemyksiä, mutta tietääkö tässä vaiheessa kukaan todellisia kustannuksia..edes haarukkaa? On helppo pelata kun ei pelaa omillaan!

16
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 15. 11. 2005 17:05 »
 Onhan se nyt selvää, että Mustasaaressa (Svartholm jossain valtion viraston paperissa) on kiva päättää asioista vaan oman puolueen kesken.Mycket kiva. Jos liityttäisiin Vaasaan niin jouduttaisiin ottamaan muidenkin mielipiteitä enemmän huomioon.Inte kiva. Niin ja sitten vielä vaasalaiset kalastaisivat mustasaarelaisten vedet tyhjiksi. Inte kiva heller.

17
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 13. 11. 2005 10:10 »
 En usko, että kuntaliitoksella Vaasan ja Mustasaaren välillä on kovinkaan paljon väliä asukkaille. Tuntuu lehtikirjoitusten perusteella, että tässä on ainoastaan kysymys politikoinnista. Ainahan käy niin, että suurempi keskus vetää työvoimaa puoleensa ja asutaan sitten pienemmällä paikkakunnalla.

 Kuntaliitos tullee olemaan ainoastaan ajan kysymys. Olisiko syytä kääntää katseet toiseen suuntaan. Esim Maalahti, Laihia, Vähäkyrö jne. ? 

18
Yleistä keskustelua / Re: Vaasa 400-tuotteita
« on: 12. 11. 2005 08:08 »
 Tietenkin jokainen voi kantaa kortensa kekoon juhlavuonna ja esitellä juhlavuosituotteitaan. Ainoastaan logon käyttöä säätelevät tietyt säännöt, joista on syytä otaa selvää.

19
Yleistä keskustelua / Re: Vaasa 400-tuotteita
« on: 11. 11. 2005 17:05 »
 Tietojeni mukaan 400-vuotisjuhlamateriaalista on jo päätetty. Siis virallisesta materiaalista kuten nyt tästä viinistä, postimerkistä, logosta yms. Kun ottaa huomioon Vaasan päätöksenteon hitauden valituksineen ja kielikysymyksineen oan hyvä, että näistä on päätetty suhteellisen rivakasti, sillä muuten asia ei varmaan selviäisi edes 500-vuotisjuhliin mennessä.

20
Yleistä keskustelua / Re: Vaasan kauppatori
« on: 11. 11. 2005 17:05 »
 Hyvä Jazzbo! sanoisin,että hitaita ovat herrojen kiireet! Interaktiivinen?? Eihän kaikki kaupungin pomot edes lue ( = ei osaa käyttää sähköpostia) saapuneita viestejä..saati tyhjentää konetta sähköpostista. Ruutua toiset käyttävät ainoastaan pikkulappusten ilmoitustauluna..sikäli kun sattuvat työpaikallaan piipahtamaan siilävälin kun pitää ajaa niitä kilometrejä, että saadaan autot maksuun ja toinen tili nypättyä omaan taskuun, kun kaupungilla on niin "huonot" palkatkin!! Pitäähän sitä nyt jotain etuja olla kun on sitä vastuutakin Niiiiin Hirrveeeesti!!

 Ideasi on muuten hyvä ja kannatettava, mutta voivat pian sekottaa radioaktiivisuuteen.

21
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 11. 11. 2005 16:04 »
 Yhdistymisessähän on juuri kielipolitiikasta kysymys! Ei mistään muusta, Tämä käy ilmi 11.11 Vasabladetissa olleesta jutusta. Ei tässä järkisyillä ole mitään tekemistä. Tällainen juttu juuri antaa vettä myllyyn näissä kieliasioissakin. Ei puutu kuin barrikaadit. Kiitos Håkan Nordmanille ennakkoluulottomista mielipiteistä tässä asiassa.

22
  Köyhän opiskelija iltaherkku:

Kattilan pohjalle loraus oliiviöljyä (voi lainata naapurista), lisätään 1 kynsi valkosipulia puristettuna, kuullotetaan ja lisätään tomaattimurskapurkki (40 senttiä) ja loraus vettä,  lämmitetään ja laitetaan lautaselle. Pinnalle leikataan mozzarellasiivuja (79 senttiä) ja muutama tuore basilikan lehti ja voila`! Lisukkeena muutama paahtoleivänpala kolmioiksi ileikattuna.
 
Nautitaan hyvän punaviiniin kera hyvässä seurassa (tämä hyvä seura voi tuoda sen viinin)

Tämä ei ole se paras resepti mutta käy myös suuremman ateriakokonaisuuden alkuruokana.

23
Yleistä keskustelua / Re: Vaasan kauppatori
« on: 02. 11. 2005 20:08 »
 Torillehan piti tulla vielä uusia hienoja myyntikojuja, mutta en ole huomioinut kuin saman
karmean hirsimökin ja vielä karmeammat kahvila-asuntovaunut..niin ja ne hienot muovituolit.
Nehän ovat varmaan jo jotain retroa. Missä viipyvät uudet kojut?

24
Yleistä keskustelua / Re: Luistinrata torille
« on: 02. 11. 2005 15:03 »
 Hoviskan allas ei varmaan käy luisteluradaksi, koska virtaus pitää sen keskustan sulana
melko kovinakin pakkastalvina, mutta hyvä kun asialle löytyy kannatusta! Nämä hommat
tuppaa olemaan aina vaan siitä rahasta kiinni.

25
Yleistä keskustelua / Re: Vaasan kauppatori
« on: 02. 11. 2005 07:07 »
 Keskustasta tulossa erittäin viihtyisä, kun sitä nyt ei sitten joka vuosi tarvitsisi aukoa.
Ei sieltä puutu enää kuin ihmiset!

26
Yleistä keskustelua / Re: Luistinrata torille
« on: 01. 11. 2005 19:07 »
 Sekä toriluistinrata, että pidempi rata esim. Sundominlahdelle ovat hyviä ideoita. Esim. Kuopiossa
oli muutama vuosi sitten Talvipäivien yhteydessä useamman kilometrin rata järven jäällä ja
luistelijoita runsaasti eri maista. Voisi ajatella osaksi Winter-Vaasaa.

27
Yleistä keskustelua / Re: Luistinrata torille
« on: 30. 10. 2005 21:09 »
 Lähes luotettavalta taholta saamani tiedon mukaan Winter-Vaasan yhteyteen oli jo edellisvuonna
kaavailtu luistinrataa. Varmaan hyvä idea ja kaipaa hiomista esim. sijoituspaikan, kunnossapidon
ja maksumiehen suhteen. Esim. Liikekeskusta r.y. voisi olla yksi mahdollinen toteuttaja.

Pages: [1]