Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - T.Tyly

Pages: 1 2 [3] 4 5
81
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 27. 09. 2008 18:06 »
Antti Ruostetniemi kirjoitti:
>Olkaa ylpeitä kun Teillä on kaupunginjohtaja joka pystyy neuvottelemaan eikä mene kaupantekoon ”saranapuolelta” niin kuin tässäkin tapauksessa ne hävinneet ovat tehneet!<

Tietysti omalla vapaa-ajallaaan, eikö niin Antti?

82
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Sairaanhoidon arvot
« on: 31. 08. 2008 17:05 »
Eautanasia on jatkuvasti käytössä suomalaisessa terveydenhuollossa.  Joskus sitä kutsutaan priorisoinniksi, joskus jollakin muulla nimellä.

lue Aamulehden linkki tarkasti ja mieti lukemaasi.

Lainaus hippokrateen valasta:

>En tule antamaan kenellekään kuolettavaa myrkkyä, vaikka minulta sellaista pyydettäisiin, enkä neuvoa sellaisen valmistamiseen. Enkä tule antamaan naiselle sikiötä tuhoavia aineita...

http://www.laakariliitto.fi/etiikka/hippokrates.html

83
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Sairaanhoidon arvot
« on: 26. 08. 2008 17:05 »
Googletin sanoilla Matti Paloneva ja mm. seuraavaa löytyi:

Sopimus solmitaan vuoden 2019 loppuun asti ja se sisältää kolmen vuoden option. Palveluhankinnan kokonaisarvo sopimuskauden aikana on noin 25 miljoonaa euroa.

http://www.mediverkko.fi/?19&cmsshow=43;news;12

On päivänselvää että vaasalaisia viedään nyt kuin pässiä suurista sarvista.

http://www.mawell.fi/news-events/news/070215_mediverkko

Rahammea menevät tähänkin

http://www.mediuutiset.fi/doc.ot?f_id=726677

Mieti myös tätä

http://www.kantti.net/ajankohtaisohjelmat/2007/12/20071210.shtml

Saako tällaisista sopimuksista provikan? 

Turha enää itkeä kun on kusi sukassa.

84
Yleistä keskustelua / Re: Vaasalaisia keskustelufoorumi
« on: 22. 08. 2008 16:04 »
No, pentele.  Eikö kysymys ole juuri siitä että tällaisia kunta- ja kaupunkifoorumeita, joilla voisi vapaasti tuulettaa ei juuri ole.

Kokoomalistahan on tuolla blogilista.fi:ssa ja journalistiliiton sivuiilla on lista nettilehdistä.  Joillakin niistä on myös keaskustelufoorumi.

https://www.journalistiliitto.fi/Resource.phx/sivut/sivut-journalistiliitto/verkkolehdet/lehdet-aloittain.htx

Suomi24.fi on perustanutg keskusgtelualjueenjokaiselle S uomen kaupungille mutta eihän siellä keskustella.

85
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 05. 08. 2008 05:05 »
Rakentaja.fi sivulla on perusteellisempi juttu Suvilahden visiosta:

Suvilahden visio

86
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 02. 08. 2008 20:08 »
Tuon kuvan kannattaa ottaa talteen.

Ihan totta

87
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 31. 07. 2008 11:11 »
Olen täysi amatööri ja sen vuoksi mielipidettäni ei tule ottaa vakavasti.  Minusta nimittäin ruoppaus ei ole mahdollista tässä kultahammasrannassa. 

Jos ranta ruopataan niin ruoppauspaikka täyttyy mantereen puolelta eli talojen alta, josta on taas seurauksena talojen vajoaminen.

Korjatkaa jos olen vääräässä.

88
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 29. 07. 2008 13:01 »
Ja sitten vielä:  Helsingin kirppareilla myydään Vaasan asuntomessujen kopiokoneella tehtyjä lippuja a´3 euroa, vai?

89
Yleistä keskustelua / Re: KOY Pikipruukki
« on: 23. 07. 2008 15:03 »
"Hieman ihmetyttää se kuka nuo tarpeet oikein kullekin asettaa?
"
Kyllä se on Tapio niin, että nuo tarpeet asettaa palveluntarjoaja, koodinvääntäjä, yleinen mielipide, yhä raskaimmaksi käyneet tiedostot, uudet palvelut ja uudet tarpeet.  Usko nyt että netissä ei ole koskaan tarpeeksi nopeutta.

Joka luukkuun ulottuva nopea nettiyhteys on todella kova juttu asuntomarkkinolilla. 

Sonera aloittaa syksyllä valokuitukaaapeliyhteyksien tarjonnan ja siinä tulee käymään niin kuin muinaisen kaapeliyhteydenkohdalla.  Sitä käytetään asuntojen markkinolinnissa.

Vasta 100:n megan yhteydellä pystyt ottamaan uudet syntymässä olevat palvelut käyttöön kutentilauspohjainen elokuva.

Jo aivan lähitulevaisuudessa myös lähtevän datan merkitys kasvaa kun erilaiset "facebookit", kuva-albumit, sukulaisten keskeiset suljetut sivustot jne. yleistyvät.

 Näitäkin keskeisemmällä sijalla tulevat olemaan erilaiset verkko-opintomateriaalit, jotka liikkuvat opiskelijan ja opintojen ohjaajan välillä.  Nämä tiedostot saattavat olla hyvinkin isoja.

Koittakaa päättäjät tutustua ennakkoluulottomasti siihen, minkä jo tiedämme. 

Ruudulliselle paperille kosmoskynällä  kirjoitettu viesti ala-aulan ilmoitustaululla on vielä Pikipruukin arkea kun muualla huidelaan virtuaalimaailmassa.

90
Yleistä keskustelua / Re: KOY Pikipruukki
« on: 23. 07. 2008 12:12 »
Hei Tapio O.  Mikäli olen ymmärtänyt oikein niin pidät täysin kohtuulllisena että maksamme yhdessä myös Pikiruukin tyhjistä asunnoista?  Ymmärtääkseni esim. TOAS (Tampereen Opiskelija-asuntosäätiö) vetää piuhat jokaiseen luukkuun.

Miten on hissiremontin kanssa jos asut eka kerroksessa?

Nyt Tapio hieman lisää harkintaa.  Toimiva nettiyhteys on aivan eri asia.  Esimerkiksi vanhus joka ei itse käy vaasalaisia.info foorumissa,  voi kyllä käyttää nettiyhteyttä esim. hälytyksiin tms.

Tämä on niin tärkeä asia että se täytyy purkaa ja rakentaa monta kertaa.

3600 asuntoa eli yhteyttä on kenelle tahansa operaattorille niin iso paukku että he ovat varmasti valmiit hyvään sopimukseen.  Sopimukseen  täytyy vain soveltaa operaattoreiden omia konsteja.

Eli Pikiruukki tarjoaa operaattorille määräaikaista sopimusta eikä päin vastoin.   Sopimus voi olla 12 kk, 24 kk tai 36 kuukautta.  Pikiruukki tekee ostotarjouksen 10/2 megan, 24/2 megan tai 100 megan yhteydestä.  Muut eivät tule kysymykseen.

Ymmärrä että juuri nopeuksien pilkkominen on se konsti, jolla operaattorit lihottavat itsensä. Pikipruukin tarjouksen alin nopeus on 10/2.  Tuo kaksi on lähtevä nopeus ja se on lähes välttämätön jos aikoo jotain verkossa puuhata. 

Tarpeeksi kovat vääntäjät niin se onnistuu.  Sonera saattaa olla jopa kiinnostunut valokuidun vetämisstä pikiruukin kämppiin.

Miten olisi yhteistyö VOASin kanssa?  Molemmat yhdessä olisi sellainen houkutin että ainakaan VLP ei voisi siitä kieltäytyä.

91
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 08. 07. 2008 19:07 »
Olen 100% varma että heti kun tieto uudesta vajoamisesta ja talon purkamisesta messujen jäklkeen varmistuu, tieto menee valtakunnan medialle alta minuutin.  Huhujen perusteella isoja toimituksia ei kannata häiritä.

Jos huhuissa ei ole mitään perää niin ne menevät kateellisten vaasalaisten piikkiin. Mutta auta armias jos ne pitävät paikkansa, niin silloin päitä putoaa ja taitaa pudota muutoinkin,  viittaan Tapio Osalan kirjoitukseen yllä.

92
Yleistä keskustelua / Re: Ikea Vaasaan?
« on: 06. 07. 2008 20:08 »
Hyvä massi.  Kaikki ei ole sitä, miltä näyttää.  Kysymys on tietysti ehdokasasettelusta.  KPO haluaa tietysti ehdokkaaksi henkilöitä, jotka ovat sisällä Vaasan kaupungin kunnallispolitiikassa.

Ja kun tiedetään että lähes kaikki ehdokkaat pääsevät lävitse, voidaan hyvinkin langettaa varjo sekä asettajien että asetettujen päälle.

93
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 05. 07. 2008 12:12 »
Jopa valtakunnan media seuraa tätä blogia ja foorumia.  Näin olen ymmärtänyt.  Tuollainen nollatason kirjoitus käynnistää aika ison remmin päälle toimituksissa.  Toivotta vasti nyt ei käynyt niin.

Siis onko perää vai ei?

94
Yleistä keskustelua / Re: Ikea Vaasaan?
« on: 04. 07. 2008 06:06 »
Ei siellä KPO:n hallintoneuvostossa voi mitään rikollista tapahtua.  Onhan siellä myös komisario Markku Mäntymaa Vaasan poliisista.

95
Vaasa / Re: Vaasan kaupunkirakenne
« on: 29. 06. 2008 13:01 »
Jotenkin kuvaavaa Vaasalle on että tuolla sivulla, minne Svedun linkki johtaa ei ole ensimmäistäkään lomakettta, minne voisii ideansa jättää.

Kysymyksessä on siis vain tyhjä mantra, jota tekninen toimi toistaa.

96
Valtuuston tietoon / Re: Vaasan Imago
« on: 29. 06. 2008 13:01 »
Totta..  Hartmanninkuja ja Teräksenkuja ovat mainioita kehittämiskohteita.  Niiden kattamisesta ja somistamisesta on täällä paljon pärinää.

Fyysisten kohteiden lisäksi tarvitaan imagoa.  Jos istut jossakin itäsuomalaisessa baarissa ja sanot olevasi Vaaasasta niin pian kuulaet että kuinka siellä voi elää niitten ruottalaisten kanssa.

Suomen hienoimmat taidenäyttelyt ja kokoelmat koskettavat  vain harvoja.  Tarvitaan paljon muuta imagon kohottamiseksi ja tuo ruotsalaisuus on sekin kääännettävissä voitoksi.

Vaasa ei ole esimerkiksi osannut hyödyntää saaristoa juuri lainkaan.  Hyvän imagon luomiseksi tarvitaan storeeja, otka kiehtovat mielikuvitusta.

97
Valtuuston tietoon / Re: Vaasan Imago
« on: 29. 06. 2008 12:12 »
Krister Korsström kirjoittaa tänään Pohjalaisen yleisönosastossa että Vaasa e osaa markkinoida itseään.  Se on täysin totta.  Esimerkiksi tässä foorumissa on kymmenittäin hienoja ideoita ilmaiseksi.   Kaupunkikuva on tylsä. Siitä puuttuu "henki".  Hengen luovat sekä ihmiset että rakennettu ympäristö isoineen ja pienine mielikuvistusta herättävine yksityiskohtineen.

Kaupungin keskustassa on esimerkiksi Hartmanintalon edessä kammottava pömpeli. jonka Hovioikeudenpuoleissä päässä on vapaa ikkunalaatikko, jonne voisi pystyttää vaikka elektronisen infotaulun (tämä lienee sadas kerta kun asiasta täällä kirjoitetaan).

Kaupungin keskusaukiolle on esitetty katushakkiruudukkoa, suurikokoista kellopeliä, humoristista viittaa joka kertoo miten monta kilometriä on mihinkin maailman metroppoliin.  Viitan idea on suoraan  kirjailija Venny Kontturin oivalluksesta että Vaasa on maailmannapa:  Katsoi minne suuntaan tahansa niin aina on puoli maapalloa edessä.

Torilta puuttuu esiintymislava, tuulelta suojaava passage-käytävä, kunnollinen torikahvila sekä esim. pikaruoan valmistajat (lättyjä, muikkua, taco-leipuiä, loimulohta  jne)

Tässä vain muutamia idiksiä.  Toivon että muut kokoavat tähän alle kaikki mahdolliset ideat.  Ylläpito toimittaa ne varmasti toivomuksesta matkaluihmisille, kaupungin johdolle, kulttuuri-ihmisille ja keille nyt tomittakaan.

98
Yleistä keskustelua / Re: Vaalirahoitus
« on: 26. 06. 2008 10:10 »
Juuri siitä on kysymys että paikallinen- ja valtamedia haluaa kurnia kerman vaalirahoita.  Demokratiasta viis. 

Blogeilla ja foorumeilla on nyt kuninkaantekijän paikka. Jos esimerkiksi tämä blogi ja foorumi tarjoaisivat ilmaista mainostilaa vaalikanditaateille niin se aiheuttaisi paikallisessa mediassa melkoissta liikettä.

Toiv ottavasti joklu rohkea yrittäjä käräyttää heti sellaisen valatuutetun, joka yrittää ryömiä porstuan kautta firman kirstulle.

99
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Kondis-hanke
« on: 26. 06. 2008 09:09 »
Eivät virkamiehet mitään kiusantekomielessä tee. Nyt on ilmeisesti kysymys hyödystä. Joku on sopinut jotain joidenkin kanssa jostakin. Kondishankkeen kohdalla tuntuu olevan kysymys kahdesta asiasta:

Kondiksen ehdottama parkkiratkaisu Vaasanpuistikon alle ei sovi joillekin joiden kanssa on jonkinlainen sopimus.  Tämä joku saattaa olla esim. Oskar Rewell.  Se että ratkaisusta olisi hyötyä kaikille Vaasanpuistikon varrella oleville yritträjille on sivuseikka.

Kondista ajetaan nyt kasarmialueelle, koska virkamiehet ovat sopineet joidenkin gryndereiden kanssa että kasarmialue on heidän reviiriään.  Eli grynderit rakentaa ja myy ja vuokraa kaavaan merkityllä toimialueella tiloja kovaan hintaan.  Kondiksen tulisi taipua.  Kondis on kuitenkin ymmärtääkseni palvelu, joka edellyttää kaupungin ydinkeskustaa.

Virkamiehet siis pelaavat gryndereiden pussiin.  Ilmaiseksi? 

Taustalla on vielä kolmaskin, joskin hämärämpi asia.  Ns. Wasa Gallerian kortteli saarrettiin liikenteellisesti tarkoituksella jo ns. punapääoman aikana.  Talossa toimi silloin Kansa Yhtiö ja STS eli Työväen Säästöpankki.  Nyt tämä saarto on edelleen päällä, koska siitä on hyötyä sekä Halli Oy:lle että HS-Centerille.

Kuulin että saarron lopettamisesta olisi keskustelu mutta ilman tulosta.  Hyötyvätkö vastustajat tästä - siis virkamiahet?  Minusta tässä olisi Kondikselle oikeudenkäytnnin paikka.  Haastakaa virkamieahet oikeuteen tahallisesta liketoiminnan haittaamisesta.  Voitatte varmasti.

Vielä on mielenkiintoista lähestyvät vaalit.  Tämä ei tule koskaan selviämään mutta ainakin edellisten vaalien alla tietyt nimeltä tunnetut valtuutetut  lähestyivät liikeyrityksiä lupauksella että asiat kyllä lutviutuu jos  vaalit menee hyvin.

100
Yleistä keskustelua / Re: Ikea Vaasaan?
« on: 04. 06. 2008 15:03 »
Tarkoitatko että kaksi uutta rakennusta jyrättäisiin IKEAn tieltä ja vaasalaiset veronmaksajat maksavat lystin?

Korvaus yrittäjille täytyy kattaa kaikki tappiot ja vaivannäön. Lisäksi vielä täytyy korvata kivusta ja särystä ja liiketoiminnan tappiosta.


101
Yleistä keskustelua / Re: Vaalirahoitus
« on: 20. 05. 2008 18:06 »
Vaasassa olisi tehtävä perusteellinen selvitys siitä kuinka moni kunnanvaltuutettu tai sellaisen lautakunnan jäsen, joka pystyy vaikuttamaan yritysten asemaan, on myös mukana yritysten hallituksissa. Kysymys on siis yrityksistä jotka tarvitsevat julkisen vallan päätöksiä.

Onko siis oikein että esimerkiksi Heikki Kouhi on myös sanomalehti Pohjalaisen hallinnossa.  Aikaisemmin siellä oli myös Seppo Sanaksenaho.  Nämä kytkyt on tuotava esille.

Ilmaista lounasta ei ole,  Hyvä-veli/sisko järjestelmää voi kutsua toisella nimellä rakenteelliseksi korruptioksi.  Tämä on suurempi ongelma kuin halutaan sanoa.  Yleistäen voisi sanoa että jokainen luottamustoimi antaisee tarkemman syynin.
Tämä ei koske vain luottamusmiehiä vaan myös virkamiehiä.  Esimerkiksi Jorma J. Pitkämäellä lienee ennatys erilisista luottamustoimista.  On turha väittää että ne eivät v ikuttaisi J.J:n tekemiin päätöksiin.

Myös täälläkin paljon puhuttu nepotismi eli sukulaisten suosiminen on osa korruptoitunutta järjestelmää.  Sukumafiathan ovat osa vaasalaista hallintoa. Samoin kuin puoluetausta tai järjestötausta.  Esimerkiksi RKP:ssä yksittäisen valtuutetun omaisuuden arvon säilyttämiseen tai lisäämiseen vaikuttavat lukuisat mielenkiintoiset kytkyt.

Nyt kun vaalirahoitus on nostanut esille myös korrption, pitää tilaisuus käyttää hyväksi.  Tilaisuus ei toistu kovin nopeasti. Edessä ovat vielä syksyn kunnallisvaalit.  Ainakin niihin saakka asiaa on pidettävä esillä.

102
En puutu tässä Kari Lajusen jeremiaadiin starttirahasta, sillä tiedän erttä starttirahalla ovat mamut perustaneet myös pysyvämpiä yrityksiä. 

Olen kovasti pohtinut sitä että monet muut kansat osaavat hyödyntää luonnonvaransa, ypäristönsä, perinteesnsä ja historiansa paljon paremmin kuin suomalaiset. 

Joskus tulee jopa mieleen että muiden kaupunkien asukkaat osaavat hyödyntää em. asiat paremmin kuin vaasalaiset.

Tässä kaupungissa on jotain pahasti vialla.  Vanha ystäväni L. sanoo että se johtuu kateudesta ja kieliryhmien "sovittamattomasta ristiriidasta".   

Saaattaa olla että tällä seikalla on merkitystä.  Itse uskon että syynä on se että kaupungissa on aivan liian paljon pienäi. arkipäivän rutiineista väsyneitä ja vailla yrittäjäkoulutusta olevia yrittäjiä.

Mieleeni tulee aina ylläpidon kertoma juttu siitä kuinka hän ehdotti jonkin juhannuksen alla perunakauppiaalle että tämä laittaisi uusien perunoiden joukkoon sillipurkin muistuttamaan siitä, miten uusiaperunoita nautitaan. Sillikauppias oli naapurissa ja hän olisi voinut laittaa sillipurkin ympärille muutaman perunan.

-En suinkaan mä rupea naapurin myyntiä edistämään, sanoi perunakauppias.  Aivan samoin olisi varmasti sanonut myös kalakauppias.

Juuri tästä syystä pikkukauppiaat ovat pikkukauppiaita ja juuri tästä syys kukaan pikkukauppias ei uskalla tehdä uusia aloituksia.

Tämä kaupunki tarvitsee pieniä ja suuria ideoita ja erilaisten toimijoiden yhteistyötä.

103
Tällä ketjulla on kaikki mahdollisuudet kehittyä todelliseksi ideapankiksi seinäjokiasten käyttöön. (vitsi, vitsi)

Miten voisi pakottaa valtuutetut lukemaan tämän ketjun alusta alkaen.  Täällä on todella hienoja ideoita.  Tosin useimmat ovat sellaisia että ne edellyttävät yksityistä rahoiatusta ja yksityistä kehittelyä.

Raha ei välttämättä ole se suurin este, vaan kyky kuvitella ja uneksia. 

Esimerkiksi Vaasan kauppatori voisi olla aivan toisen näköinen jos torikauppiailla olisi edes pätkän verran mielikuvitusta. 

Olisiko mahdollista myydä torilla paikalla savustettua tai loimutettua kalaa? Voisiko torilla olla mielikuvituksellisempia torikahviloita kuin nykyiset.  Voisiko torikahvilan pitäjä vaihtaa t-paitansa useammin?

Kaupungissa voisi olla myös kirjo erilaisia etnisiä pikaruokapaikkoja nykyisen kepab-pizzerioiden asemasta.

104
Yleistä keskustelua / Re: Ikea Vaasaan?
« on: 22. 02. 2008 06:06 »
IKEAn tulo Vaasaan on pelkkää fantasiaa aina siihen hetkeen saakka kunnes firman edustajat virallisesti ilmoittavat IKEAn tulosta Vaasaan.

105
Sekalaista keskustelua / Re: Fiksuhuuto
« on: 20. 02. 2008 19:07 »
Fiksuhuuto sivulle ilmeistyi hetki sitten Fiat Linea 1.4 Sedan 4D, arvo yli 20.000 juroa.

Kuka sanoo vielä että huutokauppa ei ole fixu.

106
Yleistä keskustelua / Re: Ikea Vaasaan?
« on: 20. 02. 2008 19:07 »
IKEA peli

Nyt kannattaa jo hyvissä ajoin ryhtyäpelaamaanIKEApeliä eli kuivaharjoitelemaan firman tuotteiden nimiä.

http://www.iamcal.com/games/ikea/

107
Yleistä keskustelua / Re: Ikea Vaasaan?
« on: 20. 02. 2008 18:06 »
Onko Pohjalaisen verkkosivu kaatunut suuren kävijämäärän vuoksi?

108
Yleistä keskustelua / Re: Markettien huumaa
« on: 30. 01. 2008 10:10 »
Kauppakeskus Matkahuollon aukealle toteutuu varmsti.  Samoin Euromarketin laajennus ja Suomen Rehun alueen kauppakeskittymä.  Todennäköisesti myös Lidlin suunnitelmat toteutuvat.  Samoin toteutuvat Kivihaan marketsuunnitelmat.

Aina voi tietysti kysyä että miten käy Mini-Manin.  Sama kysymys koskee tietysti myös HalpaHallia.  Halpa-Hallin on joko laajennuttava yhdessä Wasa Gallerian kanssa tai siirryttävä tulevaan Matkahuollon aukean kauppakeskukseen.

Jos maanalainen parkkiluolasto laajenee torillepäin aina Rewellin takaseinään, tulee kysymykseen myös jonkinlaisen kauppakeskittymän rakentaminen maan alle Vaasanpuistikon suuntaan.  Samassa rytäkässä rakennetaan tietysti myös Kauppahallin sisäpiha.

Asiakkaat tuodaan pinoisbusseilla n. 100 kilometrin etäisyydeltä.

109
Vaasa / Re: Vaasan kaupunkirakenne
« on: 30. 01. 2008 10:10 »
Ei pojat enää pelaa futista pränkillä, eivätkä tytöt hyppää naurua tai  "rinttaa".  Ei palokatujen tarvitse olla asvaltilla päällystetyjä.  Niistä voisi kehittää todelisia keitaita penkkeineen, istutuksineen ja autopaikkoineen.

Taitavalla suunnittelulla niistä saisi todellisia keitaita Vaasaan. Palokadut voisi yhdistää taitavasti tonttien läpi kulkeviin kujantaisiin ja näin kaupungin sisäinen liikenne saisi aivan uuden ulottuvuuden.

110
Sekalaista keskustelua / Re: Fiksuhuuto
« on: 21. 01. 2008 05:05 »
Keskustelun punainen lanka, mitä tulee Kissataloon, on kadonnut.  Ennenkuin jatkat aiheesta lue tästä

111
Yleistä keskustelua / Re: Vaasalaisia keskustelufoorumi
« on: 20. 01. 2008 17:05 »
Olen sitä mieltä että kaikki vähänkin herjaukseen liittyvät viestit heti pois.  Ei niillä ole mitään tekemistä sanomisen vapauden kanssa.

112
Sekalaista keskustelua / Re: Fiksuhuuto
« on: 20. 01. 2008 17:05 »
Kävin katsomassa huutokauppaa mutta se ei minua innostanut.  Mielestäni idea on kuitenkin hyvä ja varmasti myös tuottoisa. 

Kun Loton 39 numerosta arvotaan seitsemän, on mahdollisia lottorivejä olemassa 15 380 937 kappaletta. Joka viikko arvotaan siis yksi seitsemän numeron rivi, jonka mahdollisuus toteutua on 1:15380937, eli 0,0000065 prosenttia.

Joku matemaatikko voi laskea nyt toteutuneiden huutojen perusteella mikä on mahdollisuus saada huudettava esine Fiksuhuudosta..

Sitten vielä sananen siitä kyynisyydestä, joka liittyy Kissatalo bonukseen.

Kaveri kertoi että Jussi. M on kova kalamies näillä Vaasan  vesillä ja on jo monen vuoden ajan vienyt saamansa saaliin Kissataloon.  Jotain se kertoo sekin.

113
Vaasa / Re: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« on: 18. 12. 2007 12:12 »
Mikä on Ristinummen Kiinteistöpalvelu?  Kiinnostaa kovasti.  Kiinteistöpalvelun nettisivuilla sanotaan mm.  että kiinteistöhoitopalveluiden piirissä on n. 90 asunto- tai kiinteistöyhtiötä ja vuokrattavia asuntoja on n.1200 . Vuokrauskohteet sijaitsevat, Keskusta, Isolahti, Vöyrinkaupunki, Palosaari, Ristinummi alueilla ja että:

Kysy lisäksi tarjoustamme yhteistyökumppanimme Pikipruukki Oy:n vapaan asunnon vuokraamisesta kalustettuna (ks. Pikipruukin sivu). Vapaita asuntoja löydät myös Vaasan Asumisoikeuden sivuilta

Mikä on siis Pikipruukkin RKP:n suhde.  Mitä tuo 1200 asuntoa tarkoittaa tyhjien asuntojen kohdalla.  Onko Pikipruukki ulkoistanut vuokrauksensa miten pitkälle?

Ristinummen Kiinteistöpalvelu

114
Vaasa / Re: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« on: 17. 12. 2007 05:05 »
Pikiruukkinen viimeisin vuokrankorotus yli kipu ja sietokynnyksen.  Yhtiöltä tuli niukka ja tyly ilmoitus, jonka mukaan:

 "Huoneistonne käyttövastike nousee 1.3. 2008 alkaen.  Korotuksen syynä on pääomalainojen nousu sekä huoneustojen tyhjäkäyttö"  Ei mitään muuta.

Meidän tapauksessamme korotus on yli 70 euroa.  Mitään tyhjäkäyttöä ei huoneustojen osaltqa meidän talossamme ole. Asia on siis tulkittava niin, että me maksamme Ristinummen tyhjistä asunnoista, joiden markkinoiminen on Pikiruukkin asia.

Olen aivan varma että tällä kertaa syntyy kansanliike joka arvioi Pikiruukkin toimijat todella tarkkaan.

115
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 11. 12. 2007 15:03 »
Äänestätko seuraavissa kunnallisvaaleissa valtuustoon henkilön joka ei halua, että virkamiesten mahdolliset laittomuudet tutkitaan?

Vaihtoehdot;
KYLLÄ
EI

En äänestä
Olen jo printannut lapulle niiden valtuutettujen nimet, jotka äänestivät H. Lamminmän toimikunnan perustamista  vastaan.  Lappu on työhuoneen korkkitaululla. Lamminmäen toimikunnan tehtävänä olisi ollut tutkia virkamisten laittomuudet.

116
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 28. 11. 2007 15:03 »
Tämä on niin virtuaalista, että...  Kannattaa huomioida, että ellei tätä foorumia olisi, niin Pohjalainen kuittaisi kaiken pikkupojan pilin mittaisella sievistellyllä uutisella ja Vasabladet vähän isomman pojan mutta miehen mittaisella ei kumpikaan.


117
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 28. 11. 2007 12:12 »
Minusta nyt häntä heiluttaa koiraa, eikä päinvastoin.  Oikein nauratti kun luin lehdestä että Rabbelle oli soitettu anelupuhelu peräti kaksi kertaa.  Miksi?  KH tekee päätökset ja sillä siisti..  That´s it.

118
Vaasa / Re: Vaasan kaupunkirakenne
« on: 27. 11. 2007 16:04 »
Pohjanmaan Radio tänään:

Vaasa on huolissaan rakentamattomista tonteista. Kaupungin alueella on noin 125 rakentamatonta tonttia. Pääosin tontit sijaitsevat vanhoilla asuinalueilla.

Kaupunginhallitus päätti eilen selvittää tyhjien tonttien omistussuhteet. Omistajien kanssa tullaan myös keskustelemaan tonttien kohtalosta.

Kaupungin tahto on, että tonteille rakennettaisiin. Mikäli näin ei tapahdu voi kaupunki harkita rakentamiskehoituksen antamista."

119
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 22. 11. 2007 15:03 »
Joku paremmin ruotsia osaava voisi poimia tästä keskustelusta strategiset tiedot meidän ja valtuutettujen käyttöön:

Niinku tämä:
http://f24.parsimony.net/forum58104/messages/139402.htm

120
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 16. 11. 2007 06:06 »
doctor kirjoitti:
Rabben upealle huvipurrelle on näköjään moni toivomassa kutsua...

No, onhan siellä muutama jo käynytkin väitetään.  Jos asiasta saadaan varmuus, niin sitten tietysti katsotaan, miten nämä ovat äänestäneet RG-tukipaketin yhteydessä. 

Samoin voidaan jälkeenpäin tutkia onko joillakin valtuutetuilla ollut meneillään käsittelyn aikana kaavamuutoshakemus, rakennuslupaa koskeva hakemus tai onko sukulaisella tai perheejsenellä tai rakastajalla/rakastajattarella sellainen ollut.

Täytyy huomata että joku aina tietää.  Eri asia on uskaltaako kertoa.

Pages: 1 2 [3] 4 5