Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - T.Tyly

Pages: 1 [2] 3 4 5
41
Yleistä keskustelua / Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 07. 11. 2009 17:05 »
Kovin on Astridilla ollut kiireitä.  Asyridin blogi on päiv itetty viimeeksi 13. syyskuuta.  En vielä jaksanut kaivella jos siellä vaikka olisisi "Helmiä".

http://www.astridthors.net/astrid_su/index.php?action=nyhetsarkiv&tal=1

Olisin jättänytyt Astridin blogin vieraskirjaan lämpimät terveiseni niin kuin varmaan moni muutkin mutta siellä oli seuraava ilmoitus:

Gästboken stängd för tillfället pga osakliga inlägg
Vieraskirja suljettu toistaiseksi asiattomien viestien vuoksi
Guestbook currently closed because of improper messages

42
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Sairaanhoidon arvot
« on: 30. 10. 2009 19:07 »
Heh, heh
Miten ne mustajalkaintiaanit taas hoitivatkaan v anhuksensa?

43
Valtuuston tietoon / Re: C Express
« on: 30. 10. 2009 19:07 »
Eikö Onyx  ole tänään saanut todellakaan aikaan ainuttakaan uutista.  Onkohan niitä lehdessä huomenna?

44
Yleistä keskustelua / Feedistä napsittua
« on: 30. 10. 2009 19:07 »
Nosturi kolhi autoja Vaasassa, kertoo Pohjalainen

Henkilönosturi irtosi auton perästä Kauppapuistikolla kello 17:n jälkeen Vaasassa. Nosturi osui kahteen puistikon varrelle pysäköityyn henkilöautoon, joihin tuli peltivaurioita.

Jos en tietäisi tätä, niin elämäni olisi paljon köyhempi.

45
Itellan kurjistamistoimenpiteiden takana on pelko vuoden 2011 tuomista muutoksista. Yhtiön hallituksen toimintakertomuksessa vuodelta 2008 todetaan ytimekkäästi:

” Itellan Vuonna 2011 voimaan tuleva EU-postipalveludirektiivi tulee todennäköisesti vaikuttamaan alan sääntelyyn ja kilpailutilanteeseen. Itella pyrkii varautumaan muutoksiin mm. tehostamalla tuottavuutta.”

46
Itella kokeilee uutta palvelua:
Lähetysten vastaanottamiseen lisää joustavuutta
28.10.2008

Itella kokeilee syksyn aikana (siis vuosi sitten) uutta palvelua, joka mahdollistaa kuluttaja-asiakkaalle saapuvan postin vastaanotto-osoitteen valitsemisen verkossa. Kuluttaja voi palvelulla ohjata saapuvaa postiaan haluamaansa osoitteeseen valikoidusti, nopeasti ja lyhyeksi ajaksi. Tietääkö joku, miten kokeilu on jatkunut.

Netissä:
Pilottikohteena on sanomalehti, jonka ohjaamista kotiosoitteen sijaan vaikkapa loma-asunnolle tai työpaikalle Itella kokeilee Ilkka-konsernin kanssa syys-lokakuussa. Kokeilussa on mukana 20 lehdensaajataloutta.

Kokeilun tulosten perusteella Itella jatkaa palvelun kehitystyötä. Uusi palvelu on näillä näkymin käytössä aikaisintaan ensi vuoden lopulla. Tarkoituksena on, että tulevassa verkkopalvelussa valinnat voi tehdä lähetystyypeittäin sähköisille ja paperisille kirjeille, paketeille ja lehdille.

- Itella on meille merkittävä yhteistyökumppani ja tuntui luonnolliselta lähteä mukaan näin kiinnostavaan palveluun, toteaa levikkijohtaja Jussi Malkamäki Ilkka-yhtymästä.

Lue juttu kokonaan

47
Vaasa / Re: Vaasan kaupunkirakenne
« on: 10. 09. 2009 08:08 »
Lainaus Lyhytviesteistä:
"Vaasan aseman viereen nousi tosi rumilus oikein nähtävyys näin keskustaan. Seinä purettava heti. No toisaalta onhan meillä noita, ihan torin laidassa puoliksi purettu lato repaleisella pressulla petettynä 10 vuosia. Olessani kävelyllä tässä kohdin vieraani kysyi onko tästä pitkä keskustaan."

Ns. Centrumin parkkipaikan vieressä on yksityisen omistama "kummitustalo" monista muista röttelöistä puhumattakaan.

48
Vaasa / Re: Vaasan kaupunkirakenne
« on: 05. 09. 2009 15:03 »
Kuinka monta rekkalastillista tuhkaa tuollainen voimala tuottaa viikossa ja minne se sijoitetaan?

Mitä tapaahtuu Vaasan ilmalle?
Onko tarkoitus myydä sähköä vaasalaisen ympäristön kustannuksella?

Minäkin ihmetteln siltauutisen ja voimalauutisen yhtäaikaista julkaisua.  Ettei vain ole jo käynyt niin että on turha enää itkeä kun on jo pissi sukassa.

49
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 15. 08. 2009 13:01 »
Kuntapäättäjän on syytä olla tarkkana saamansa vaalituen kanssa. Luottamushenkilöä voidaan epäillä selvästä lahjusrikkomuksesta, jos hän on saanut vaalitukea yritykseltä, jonka hankkeen toteutumiseen hän on voinut osaltaan vaikuttaa kunnassa.
 
Tätä mieltä on rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen Joensuun yliopistosta. Hänen mukaansa ääritilanteessa voi joutua syytteeseen, vaikka äänestäisi vastaankin.
HeSa

Miten tätä voidaan soveltaa esimerkiksi Raimo Rauhalaan.  Keitä muita?

50
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka ilostuttaa!
« on: 23. 07. 2009 08:08 »
Kysymyksessä on mnittari.jonka avulla voi seurata omaa sähkön kuluaatusta.

51
Ihan noin nopesti vaasalaisia moottoritehtaita:

Velj. Wickström
Olympia Moottoritehdas
Tammi mottorit
Rukkinen
Jaatinen
Kultti
Sarin

ja tietysti klassiko eli Viraapeli ja Firaapeli

Nimitys syntyi Vaasan Puuvillan korjaamossa kun miehet ryhtyivät kasaaamaan omia moottoreitaan muista moottoreista. Moni prutku jumpsutti Onkilahden rannasta Puusaareen viraapeleilla.

52
Uudet perunat, siis kotimaiset, ja tillinippu kuuluvat juhannukseen.  Meillä on vuosia ollu sillin rinnalla kraavisiikaa ja juhannuspäivänä savusiikaa- tai lohta.

Tämän lisäksi lautaselle sipuli-tomaattisalaattia, keitetty kananmuna ja maalahden limppua ja tietysti piimää.  Siinä kaikki.

53
Yleistä keskustelua / Re: Vaalirahoitus
« on: 15. 06. 2009 17:05 »

54
Yleistä keskustelua / Re: Pohjalainen
« on: 12. 06. 2009 11:11 »
I Love Google

Tabloidia mietitään
Tabloidit

Broadside:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Broadsheet

Kirjatyö
Mielenkiintoista

Uutisten arkkitehtuuri
Hufvudstadsbladetissa ja Itä-Hämeessä tabloidiin siirtyminen ei ole lyhentänyt uutissivujen tärkeimpien juttujen pituuksia. Jutut ovat pikemminkin pidentyneet ja erityisesti pinta-alassa mitattuna pääaiheet ovat laajentuneet.
Formaatin muutos ei ole juurikaan vaikuttanut kuvien määrään kummassakaan lehdessä, eivätkä kuvien sisällötkään ole muuttuneet.

Kiinnostavaa on, että pääkuvat voidaan esittää tabloidissa yhtä suurina kuin isossakin sivukoossa. Tabloidiin siirtyminen ei ole oleellisesti muuttanut näiden lehtien sisältöä eikä esitystapoja.

http://www.hssaatio.fi/pdf/Tiivistelma.pdf


55
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Sairaanhoidon arvot
« on: 09. 06. 2009 17:05 »
Melko hupaisan näköstä kun Danieli istui oikeudenkäynnissä pää hupussa aivan kuin henkirikoksentekijät.  Pää pois hupusta.  Kyllähän ihmiset muutoinkin tunnistavat.

Katso video

http://yle.fi/uutiset/alueelliset_uutiset/pohjanmaa/2009/06/sairaalakavalluksista_vaaditaan_vankeustuomioita_788325.html

56
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 03. 06. 2009 19:07 »
Hei, mutta siinä olisikin ratkaisu moneen ongelmaan, jos nimittäin lahti on täynnä viemärijätettä, ja se kuivahtaa ja rupeaa haisemaan.  Se haju nousee taivaisiin sakka ja saa kyllä herrojen puntteihin vipinää.

57
Vaasa / Vs: Videoteam Vaasalaisia.info. Uusi video.
« on: 29. 05. 2009 16:04 »
Olen nyt muutaman tunnin aikana käynyt katsomassa Merenkurkun laivaliikeannettä kerran puolessa tunnissa ja kauhistellut siellä olevaa ruuhkaa.

Sen perusteella ei ainakaan mitään siltaa rakenneta Merenkurkun ylitse.

Mainio sivusto tuo marinetraffic.  Sen viive tuntuu olevan tunnin luokkaa.  Siitä johtuu että laivat tuntuvat joskus törmäävän toisiinsa.  Alempana ohejita sivun käyttööb.

http://www.marinetraffic.com/ais/

Järjestelmässä on neljä pääosaa:

Vessels hakee nimen perusteella järjestelmässä aktiivisen aluksen, sen perustiedot, useista valokuvineen sekä viimeisen sijainnin. Tätä kautta pääsee sen yksityiskohtaisempiin tietoihin.

Ports löytää järjestelmän kattamat satakunta satamaa ja mm. niissä olevien sekä lähteneiden, saapuneiden ja saapuvien laivojen luettelot sekä tilastografiikkaa ao. sataman toiminnasta.

Gallery on valokuvakokoelma järjestelmän tuntemista tuhansista aluksista aakkosittain tai alustyypeittäin sekä satamista. Galleriaan voi käyttäjä Shipspotting-tyyliin lisätä itse ottamiaan kuvia.

Alkuperänsä takia MarineTraffic.com on luonnollisesti parhaimmillaan Kreikan ja muun Välimeren alueen olosuhteissa, mutta vähemmän yksityiskohtaisesti kattaa myös koko Euroopan aina Suomen rannikoita myöten.

Järjestelmä aukeaa sen enempiä kyselemättä osoitteesta http://www.marinetraffic.com/ais/

Ohjeet on kopsattu FCBS foorumista
http://www.fcbsweb.com/

58
Vaasa / Vs: Videoteam Vaasalaisia.info. Uusi video.
« on: 28. 05. 2009 11:11 »
Juuri nyt klo. 13.43 tänään 28.05.09 näyttäisi siltä että alus nimeltä Ultramarin on kiinnittynyt Vaskiluodossa laituriin ja RG-Line lähtenyt kohti Uumajaa, jos tulkitsen oikein.

Köyhän miehen tutka mahdollistaa meriliikeneen seuraamisen 20 merimailin matkalla Vaasasta: http://www.ferryspotting.com/index.php/ais/aisvaa

59
Vaasa / Re: Heil, natsilippu liehumaan
« on: 19. 05. 2009 17:05 »
Ei mitään leikkiä
Spiegel Online varoittaa sivullaan uusnatsien väkivallan noususta Saksassa,

”German Authorities Warn of Rise of 'Anarchist' Neo-Nazis
New figures from Germany's domestic intelligence agency show that the number of far-right crimes in Germany increased by 16 percent in 2008. Officials warn of the rise of Black Bloc-style "anarchist" neo-Nazis who actively seek violence at demonstrations.
Authorities in Germany have warned of a worrying new tendency within the far-right scene -- the rise of violent "anarchist"
Der Spiegel

Kun puhutaan uusnatseista niin pitäisi osata tehdä ero tarkkisluokkalaisten muotinatsien, vakaumuksellisten kansallissosialistien ja skini-nartsien sekä rikollisten välillä.

Ennen kuin seuraavan kerran kirjoitatte asiasta, käykää lukemassa uutisia tai googlettakaa sanoilla, jotka täällä on moneen kertaan kerrottu.  Tällä tavoin löysin Der Spiegelin uutisen.

60
Vaasa / Re: Heil, natsilippu liehumaan
« on: 18. 05. 2009 19:07 »
Valtaisa linkkilista uusnatseista.  Tämäkin kertoo siitä että kysymys on isosta ongelmata, johon ei Suomessa osata suhtautua.  Täälläkin puhutaan lähinnä teininatseista. Esim. USA:ssa suhtaudutaan uusnatseihin paljon  vakavammin kuin täällä:

Linkkejä
http://www.rickross.com/groups/neonazis.html

Natsilippuja maailmanlaajuisesti
Neo nazi flags worldwide
http://flagspot.net/flags/qt-z.html

Täältä löydät muiden vihajärjestöjen lippuja ja symboleja
http://www.adl.org/hate_symbols/default.asp

61
Vaasa / Re: Heil, natsilippu liehumaan
« on: 16. 05. 2009 16:04 »
Tämä mies todistaa vakuuttavasti että Jussi Halla-Aho on natsi.  Kaikki Johanneksen jutut kannattaa lukea huolella.

http://nalkakorpi.wordpress.com/

Natssit ja Halla-Aho

62
Yleistä keskustelua / Tietoa ilman rajoituksia
« on: 14. 05. 2009 15:03 »
...kirjastojen tehtävänä on jakaa tietoa kaikille, ilman rajoituksia. Miten voidaan perustella sitä, ettei kirjastojen tietokoneilta enää saisikaan tietoa ehkäisystä tai taolaisuudesta (molemmista kertovia sivuja päätyy usein sulkulistoille, miksi, kysyn vaan).  Jyrki J. Kasvi, vihreät

Demokratian vaeltava ritari, Tapio Osala, ei vaivaitunut lukemaan mitä ketjussa kerrotaan ja mitä mieltä puoluetoveri on asista.  Sen sijaan T.O haluaa kirjastolautakuntaan.

"En tideä mitä Vaasan kirjasto on em. asian suhteen tehdyt mutta kirjastostamme yleensä ei voi antaa kuin ylistäviä lausuntoja."
Tapio Osala

63
Sekalaista keskustelua / Re: Uskomuslääketiede kuriin
« on: 25. 04. 2009 18:06 »
Haku: "kosminen energia *"

Kokeile ylläolevaa hakua, niin huomaat miten pieni maailmankaikeutesi on ollut.

Esimerkiksi näin:

Kiviterapia lyhyesti:
Kiviterapia perustuu samoin kuin väriterapiakin siihen tosiasiaan, että kehosi tarvitsee spektrin seitsemää perusväriä ylläpitääkseen energiatasapainoaan. Kosmisen säteilyn puute tai liiallisuus saa aikaan häiriöitä energiatasapainossa ja ihminen reagoi siihen usealla eri tavalla. Jokainen jalokivi vastaa yhtä perusväriä.
Nämä värit vastaavat myös keskeisten planeettojen värejä. Kivien kanavoima värähtely tai energia kohdistetaan ulkoisesti avustamaan kehon tai ympäristön häiriötiloja. Kiviterapialla on tarkoitus vaikuttaa kehon energiatasoon, eetterikehoon ja sen pinnalla oleviin energiakeskuksiin sekä niiden kautta myös henkilön fyysiseen kehoon.
http://www.finnishspectrolite.com/kiviterapia.html

Tai tällaista:

Seitsemän sädettä
Seitsemän sädettä ovat peräisin auringosta, tarkemmin sanottuna subjektiivisesta auringosta eli auringon sydämestä. Maan päälle niiden energiat virtaavat jonkin pyhän planeetan kautta, jotka ovat seitsemän säteen erityisiä asuinsijoja ja kanavia.

Tietyn planeetan logos, ts. ilmentyvä henkinen entiteetti, joka on vastuussa kyseisen planeetan elämänmuotojen kehityksestä, on itse asiassa yksi suuri säde. Esoteerisessa filosofiassa ns. pyhän planeetan kohdalla säde ja planeettalogos tarkoittavat kutakuinkin samaa.
http://www.elisanet.fi/tviital1/opetukset/esoteerinenfilosofia1.html

64
Sekalaista keskustelua / Re: Uskomuslääketiede kuriin
« on: 24. 04. 2009 05:05 »
Toivon Sinulle jaksamista taistelussasi.  Itse tosin uskon olevani kahvin kohtuukäyttäjä.  Juon n. 2 kupillista päivässä.

Ymmärrän toki huolesi jos vaikka puoletkin tutkimuksistasi ja havainnoistasi on totta.

Tapio O. on oikeassa siinä että maailmassa on "isompiakin huijauksia" kuin energian siirtäminen juomaveteen ja vastaavat.

Minulle sopii kuitenkin parhaiten päivitellä ihmisten uskoa kaikkeen epärationaaliseen.

Omaan ajatteljuuni on vaikuttanut mm. Robert G. Ingerssollin kirjat (kukaan tapaamistani ihmisista ei ole hänestä mitään kuullut) ja  vaikkapa Mark Twainin "Matkakirjeitä maasta".

65
Sekalaista keskustelua / Re: Uskomuslääketiede kuriin
« on: 23. 04. 2009 17:05 »
En voi sille mitää että käynnistyn hyvin nopeasti kun joku väittää pystyvänsä siirtämään kosmista energiaa vaikka tomaattiin tai tomaatista sarastuneeseen ihmiseen.

Meediot, henkiparantajat ja kaltaiset, ovat minun mielestäni huijareita, siitä riippumatta vaikka itse uskoisivat siihen mitä sanovat.

Olin hyvin nuorena poikna mukana tilaisuudessa Korsholmanpuistikon varrella olevassa kellariasunnossa, missä runoilija Leif Färding (pax) istui sänkyllä ja  otti yhteyrttä Himalajalle.

Leif oli keskittyneen näköinen monta minuuttia ja äkkiä nosti vasemman kätensä, teki pari siroa liikettä ja sanoi jotain sellaista kuin umm pum mumm.

Asunnossa vallitse pyhä hiljaisuus ja varsinkin tytöt olivat jopa järkyttyneitä.

Kun Lefalta sitten kysyttiin saiko hän yhteyden, oli  vastaus tietysti kyllä ja seurasi pitkä luento, jonka päähenkilöiksi nousivat Gurdjeff ja Krisnamurti.

Lefa vyöritti kaiken sillä  viikolla lukemansa nöyrien kuuntelijoiden niskaan.

Minä näin Lefassa vain finninaamaisen koulupojan joka halusi vain korostaa erinomaisuuttaan muiden kustannuksella mutta en hennonnut rikkoa pyhää tunnelmaa.

Tämän ja monien muiden kokemusten perusteella minusta on tullut skeptikko ja agnostikko.

Täsä muuten aivan erinomainen linkki, paras mitä olen vuosiin lukenut:
http://www.vihrearouva.net/usko/luento1.html

Kun olaet lukenut, niin poista loppu aina net sanaan saakka ja jatka lukemista.

66
Sekalaista keskustelua / Re: Uskomuslääketiede kuriin
« on: 22. 04. 2009 17:05 »
Mitä sanot tästä?
Kahvi.Net
http://www.kahvi.net/terveys/index.php?k=9963

By The Way

Minua todella hämmästyttää että keskustelu täällä on tyrehtynyt.   Esimerkiksi veden energisointi ja informaation siirto veteen kaupallisella laitteelle ei ole aiheuttanut ainuttakaan kommenttia?

Myös violetilla liekillä liekitetyt eivät ole aiheuttaneet ainuttakaan kommenttia, ei myöskään kolumnipalstan mainio kolumni rukousmyllyistä ja esirukouksista.

Mikä piru ihmisiä riivaa.  Kokoontuuko täällä vain horoskooppiuskovaiset, terapiauskovaiset, esirukoususkovaiset, violetilla liekillä liekitetyt ja muut hörhöt?????
67
Sekalaista keskustelua / Re: Uskomuslääketiede kuriin
« on: 22. 04. 2009 17:05 »
Eräsmies

Onko tämä S inun blogisi?
http://qmies.blogit.fi/

68
Sekalaista keskustelua / Re: Uskomuslääketiede kuriin
« on: 19. 04. 2009 17:05 »
>Joutuuko esimerkiksi luterilainen kirkko oikeuteen, kehottaessaan vakavasti sairasta ihmistä rukoilemaan ja jättämään asia yläkerran Herran hoidettavaksi? Hmm??? Joutuuko pastori/seurakunta oikeuteen?<

Luterilainen kirkko tuskin joutuu oikeuteen mutta lahkolaiset soisivat joutua.  Esimekiksi lappajärveläisen Sana ja Ylistys seurakunnan johtaja lienee sitä mieltä että pelkkä rukous riittää.

Entäpä jehovantodistajien oppi verensiirrosta tai Laestadiolaisten suhtautuminen aborttiin?

Näitä nyt löytyy vaikka millä mitalla.

69
Sekalaista keskustelua / Re: Uskomuslääketiede kuriin
« on: 19. 04. 2009 14:02 »
Lähes kaikissa vaihtoehtoisissa hoitomuodoissa toistuu sana energia eri muodoissa.  Energia on peräisin kosmoksesta Jumalta/lilta, kansakunnan myyttisestä historiasta, profeetalta tms.

Perusajatus on että energiavirrat on saatava tasapainoon ihmisessä.  Tämä onnistuu syömällä, juomalla, tekemällä erilaisia venyksiä, toistamalla mantroja, hokuja ja mietelauseita - mitä tahansa näppärä liikemies- tai nainen nyt keksiikään.

Hoitotapahtumassa vakuutetaan hoidosta maksaneelle että hoidon jälkeen hänen tietoisuutensa on noussut korkeammalle tasolle ja hänen tulee noudattaa omaa kutsumustaan.

Jos mitään ei tunnu tapahtuneen niin aina voi ottaa toisen erän.  Se on yleensä ensimmäistä halvempi.

Uhrina on aina henkilö joka on ajautunut kriisiin, eikä tunne saavansa apua järjestyneestä terveydehoidosta.  Monta kertaa apu tuleekin, sillä sairauksilla on tapana parantua.

Vaatimukset vaihtoehtoisen ja uskomushoitojen kuriin saattamiseksi ovat enemmän kuin tervetulleita.  Tosin uskon että tämä tulee olemaan erittäin vaikeata.  Ihmisen on helpompi uskoa yksinkertaista selitystä kuin perehtyä genetiikan saloihin tai vaikkapa vain verenkierrtoon tai vatsan toimintaan.

Erilaiset terapiamuodot, menestysteologiat, hurmosliikkeet, ihmeparantajat ja kaikki muut näillä sameillä vesillä kalastelevat  voivat hyvin jatkossakin, sanoi EU direktiivi mitä tahansa.

Kalevalaiset energiat
Klikkaa myös kohtaa Hoidot
http://www.kalevalaisetenergiat.fi/

Luettelo energiahoidoista reikifoorumilta:
Reikifoorumi

70
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Sairaanhoidon arvot
« on: 27. 03. 2009 09:09 »
Vaasan käräjäoikeus vangitsi tänään tamperelaisen toimitusjohtajan epäiltynä törkeästä petoksesta Vaasan Sairaanhoitopiirin kavallusasiassa. 

On täysin mahdollista että vangitsemisia tulee lisää, sillä rahaliikenteen hyväksymiseen tarvitaan kaksi nimeä.

Nyt pidätetty toimi aikaisemmin hankintäpäällikkönä ennen  nykyistä vakanssiaan.

71
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Sairaanhoidon arvot
« on: 20. 03. 2009 19:07 »
Jos jokin sairaanhoitopiirin ylempi virkamies saa satojatuhansia euroja palkkioksi siitä että ohjaa kaupat kavereileen, on kysymys erittäin törkeästä rikoksesta.

Rahat ovat pois sairaiden hoidosta.

72
Valtuuston tietoon / Re: C Express
« on: 09. 03. 2009 05:05 »
Kaikki tietävät että intialaiset työmiehet kuolevat laivojen purkutyömailla asbestin aiheuttamiin ongelmiin. Onko siis vaasalaisten maksettava miljoonia että humaanit periaatteet toteutuisivat? 

Kova paikka ympäristökeskukselle, varsinkin kun maailmanperinnealuetta uhkaa öljykatastrofi ja vaasalaisia talouskatastrofi.

73
Sekalaista keskustelua / Re: Aution saaren levyni!
« on: 05. 03. 2009 12:12 »
Olen löytänyt laulajan, joka kouraisee minua syvältä sielusta vaikka en kieltä ymmärrä.  Hän ön Cesaria Evora.

He You Tubesta.  Ehkä voimme jakaa kokemukseni:

http://www.youtube.com/watch?v=78li5r-aO7E

74
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 21. 02. 2009 13:01 »
Googletin sanoilla jupiter ship breaking ja heti ensimmäinen tulos osui:

”Just last year, Jupiter Ship Management illegally exported a Danish ship - formerly owned by the Lauritzen Company - to Alang for breaking.”

Kysymys oli myrkkylaivasta
http://www.greenpeaceweb.org/shipbreak/news105.asp

Lisää:
23 March 2006 - On 15 April, 2005, Connie Hedegaard, Denmark's environment minister alerted her Indian counterpart A Raja about the illegal movement of a 51 year-old asbestos laden ship, Kong Fredrick IX. The ship was on its way to Alang ship breaking yard, Gujarat for scrapping. The ship's new owners Jupiter Ship Management, a Mumbai based company, had renamed it to 'MV Riky'.
http://www.indiatogether.org/2006/mar/env-riky.htm

Hae lisää haulla Jupiter Ship Management,

75
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 11. 02. 2009 07:07 »
foliohattu kirjoittaa:
>Toivottavasti tilalle löytyy hyvä mies/nainen. Onko seuraajasta vielä tietoa?<

Ei mitään väliä kunhan on käynyt armeijan ja käyttää giletteä. Uutisen merkittävyydesta olen samaa mieltä.

Bessen vittaukset Espooseen ja Turkuun ovat paikallaan.  Tunnetaanhan Turku turun taudistaan ja espoota on verrattu Liberiaan.   Ei siis ainakaan näistä paikoista. 

76
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 23. 01. 2009 08:08 »
Suomi ei ole enää maailman vähiten korruptoitunut maa
Suomi putosi viidenneksi eri maiden virkamiesten ja poliitikkojen korruptoituneisuutta mittaavassa vuosittaisessa Corruption Perceptions Index –tutkimuksessa. Kun viime vuonna Suomi sai Transparency Internationalin korruptioasteikolla (0-10) arvosanan 9.4, tänä vuonna se laski lukemaan 9.0.
Tutkimuksen mukaan maailman vähiten korruptoituneimpia maita ovat Tanska, Uuden-Seelanti ja Ruotsi. Lisäksi Suomen ohi nousi Singapore. Korruptiolistan perää pitävät viime vuoden tapaan Somalia, Myanmar ja Irak.
 
Suomen pudotus kärkisijalta johtuu osin kansainväliseen tietoisuuteen nousseesta vaalirahakohusta.


Korruptiosta
Transparency Internationalin (TI) määritelmän mukaan korruptio on saadun valta-aseman väärinkäyttöä henkilökohtaisen edun nimissä. TI jakaa korruption edelleen kahteen ryhmään, ”toimivallan mukainen” (according to rule) sekä ”toimivallan vastainen” (against the rule). Toimivallan mukaisella korruptiolla tarkoitetaan tilannetta, jossa mahdollisen lahjuksen saajan velvollisuus on suorittaa kyseinen työtehtävä ja hän käyttää lahjusta helpottamaan ja/tai nopeuttamaan käsittelyä.

Toimivallan vastaisella korruptiolla tarkoitetaan tilannetta, jossa henkilö tarjoaa lahjusta vastaan palvelua, joka ei kuulu hänen toimivaltaansa.
 
Korruptiota jaetaan myös usein ”vähäiseen korruptioon” (petty corruption) ja ”laajamittaiseen korruptioon” (grand corruption). Vähäistä korruptiota on esimerkiksi se, kun virkamies pyytää voitelurahoja lisäansioiden toivossa. Laajamittaista korruptiota esintyy tilanteissa jossa henkilö oman edunsa nimissä tekee päätöksiä jotka vaikuttavat usean ihmisen elämään, esim.säätää lakeja. (UM, 2002)

Transparency Finland
http://www.transparency.fi/

77
Yleistä keskustelua / Re: KOY Pikipruukki
« on: 05. 11. 2008 07:07 »
Pieni välikysymys T. Osalalle:

Miten jaksaa Pikiruukkin internetyhteyksien uusiminen.  Eikö asiaa pitänyt viedä eteenpäin?
Nykyinean perusnopeus on aivan liian hidas ja nostot aivan liian kalliita.

78
Valtuuston tietoon / Re: C Express
« on: 04. 11. 2008 18:06 »
Eikö täällä ole ainuttakaan asiantuntijaa joka osaisi arvioida paljonko asbaestin purkaminen ja aluksen hajoittaminen Vaskiluodossa tulisi maksamaan.  Itse arv ioin että 2,5 miljoonaa euroa.

79
Yleistä keskustelua / Re: KOY Pikipruukki
« on: 29. 10. 2008 16:04 »
Tekeekö takuuvuokrasta korjaukset Pikiruukki vai jonkun Pikiruukkin henkilökuntaan kuuluvan sukulaisen firma?

80
Yleistä keskustelua / Re: KOY Pikipruukki
« on: 29. 10. 2008 08:08 »
Kysymys Tapio Osalalle:

Käsitelläänkö Pikiruukkinb kuukautisissa kokouksissa koskaan tätä palstaa.  Tietävätko toimihenkilöt tämän palstan olemassaolosta?  Eikö tästä palstasta pitäisi tehdä "jaloset" eli copypastata, painaa  ja panna jakeluun?

Kuka sen maksaisi.  Olisi vähän lukemista päättäjille ja ruukkilaislle.


Pages: 1 [2] 3 4 5