Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - T.Tyly

Pages: 1 ... 3 4 [5]
161
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka risuttaa
« on: 28. 08. 2006 16:04 »
Luin aikoinani väikkärin, jonka johtopäätös oli, että Selkämeren rahtiliikenteen rytmivaihtelu on kesällä nopeampi kuin talvella.  Sillä sai tohtorin hatun.

162
Vaasa / Re: Mansikkasaari
« on: 16. 08. 2006 06:06 »
Mansikkasaaren vetovoima on hiipunut.  Asia ei enää kiinnosta kuinmuutamaa aktiivia.  Se on vahinko.

163
Sekalaista keskustelua / Re: Kysy - kansa vastaa
« on: 07. 06. 2006 05:05 »
Onko joku joskus kuullu "Kuolleen miehen saaresta".  Sellainen pitäisi olla / on joskus ollut Patterinniemen edustalla?

164
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 26. 05. 2006 11:11 »
No, pentele. Vaasa pysyy otsikoissa!

165
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 22. 05. 2006 07:07 »
Nyt se kuultiin.- Lue blogista Hannu Paloposken vastaus monia askarruttaneeseen kysymykseen, miksi Ympäristöseeuran puheenjohtaja erosi.

166
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Kondis-hanke
« on: 22. 05. 2006 07:07 »
Hyvä Hrk
Tunnut olevan hyvin perilla vanhusten ja eläkeläisten asioista.  Voisitko valistaa meitä kertomalla millaisia keinoja kunnat käyttävät vanhusten ja eläkeläisten rahojen putsaamiseen?  Nythän näyttää siltä, että kunnat kehittelevät yhä hienostuneimpia keinoja vanhus- ja eläkeläisväeastön rahojen siirtämisestä kunnan kirstuun.

Vastaa ketjussa, jonka avasin:  Vanhukset, eläkeläiset ja Vaasa.

167
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 17. 05. 2006 05:05 »
Kerrankin Vaasa on valtakunnan uutinen. Ilmeisesti koko käsittelyn ajan, aina tuomion lukemiseen saakka. Joku voisi arvioida paljonko julkisuus olisi tullut maksamaan ilmoitusmarkkoina ja joku toinen miten tehokasta tämä "mainonta" on Vaasan maineen kannalta.

168
Vaasa / Re: Vaasan parhaat ravintolat
« on: 14. 05. 2006 17:05 »
Olisiko syy siinä, että kebap-lihaan on käytetty sianliha<?

169
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Kondis-hanke
« on: 13. 05. 2006 13:01 »
Kiitos Hrk:lle. Tämähän alkaa käydä jännittäväksi.  Ensimmäinen ajatus on, että hyvin monet tahot ovat huomanneet, missä raha liikkuu.  Ikääntyvän väestön rahat on nyt saatava keinolla millä tahansa kiertoon. 

EM.   Finnish Wellbeing Center-konseprissa tuntuu olevan mukana kaikenlaista häärääjää, joista kovinkaan moni ei toimi varsinaisen lääketieteen alalla.  Sivujen fraseologia tosin antaa aivan toisenlaisen kuvan.

"Finnish Wellbeing Center - konseptia, jonka tavoitteena on edistää ikäihmisten toimintakykyä ja elämänlaatua sekä samalla säästää sosiaali- ja terveydenhuollon kustannuksia." Lainaus sivulta.

Olen todella hämmästynyt siitä,  että juuri yksityinen sektori on kaikista huolestuneinen sosiaali- ja terveydenhuollon resurssien riittävyydestä.  Oikein itkettää tämä syvä huoli ja murhe.

170
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 13. 05. 2006 10:10 »
Mistään tarkoituksellista pimittämisestä ei tietenkään ole kysymys.  Roimittajat ovat ihmisiä ja unohtelevat asioita.  Tärkeinetä on nyat kiinnittää huomiota itse asiaan.

Kävin muuten perjantaina Bölessä ja huomasin Koskisuontiellä, että kaupuni raivaa aluetta omakotitonteiksi aivan Mustasaaren rajalle.  Alueella on myös asutusta.  Aivan älytöntä jos Mustasaaren ja Vaasan raja tulee kulkemaan omakotitontin ikkunan alta.

171
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Kondis-hanke
« on: 12. 05. 2006 12:12 »
Tarkoitaako HKK Helsingin kanoottiklubia vai karateklubia.  Mitään muuta järkevää en löytänyt Googlella.

172
Vaasa / Re: Mansikkasaari
« on: 11. 05. 2006 05:05 »
Iltalenkillä olin huomaavinani että Mansikkasaaren telakka-alueella on ainakin moottoripyöräilijöitä rassaamassa rassejaan. Mitä muuta?

173
Sekalaista keskustelua / Re: Kysy - kansa vastaa
« on: 10. 05. 2006 14:02 »
Tup "valkohapsinen" valokuvaaja on tai oli Wörlinin Ecca.  Istuin muutaman kerran hänen vinttikomerossaan juuri tuolla Fogelbergin korttelissa Palosaarenkansakoulua vastapäätä. Puhuimme valokuvauksesta, kameroista ja nautimme Eccan tarjoamasta halvsta punaviinistä.

Wörlin on todellinen herrrasmies.  Hän ajoi mopollaan pahan kolarin joskus -70 luvun vaihteessa.  Tuo kolari ja ilmeisesti Eccan vanhan äidin kuolema muutti miestä jonkinverran.  Ecca ryhtyi "hassuttelemaan" eli ei aina oikein pysynyt ruodussa.

Mistäänkovin vakavasta ei ollut kysymys.  Juuri tämän kolarin jälkeen Ecca loi maineensa boheemina elämäntaiteilijana joka saattoi ilmestyä tuttuun maitokauppaan punainen ruusu korvansa takana.

Uusi kysymys:

Olen yrittänyt muistellla, mikä oli nimeltään se baari Palosaarella samalla kadulla kuin kirjasto joskus vuosina 1954-1957?

174
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 29. 04. 2006 07:07 »
Nyt esiin tulleen perusteella on päivänselvää että sanotunkaltainen kestitsiminen kuuluu KPO:n rutiineihin.  Kyllä Vaasan kaupunginjohdon pitäisi ymmärtää, että viikonloppuna liikesuihkarilla Lappiin tehty matka on lahjusmatka.  Vai kuvitteleeko kaupunginjohto vaasalaisten veronmaksajien uskovan että että ko. johtajat tekevät työtä kaupunkilaisten eteen myös viikonloppuisin tunturimajassa.

Summasummarum.  KPO:n lonkerot tuntuvat ulottuvan syvälle Vaasan kaupungin korruptoituneseen johtoon.  Kannataa seurata. Mitä kaikkea vielä paljastuukaan.

Melkoinen poika tämä Eurola, vaikka joku on nähnyt Lumionkin Vaasan yössä.  Ei mikään nössö tämä Markkukaan.

175
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Kondis-hanke
« on: 28. 04. 2006 12:12 »
Tänään näytti siltä että Huoneistokeskuksen akvaarion rakentaminen Black Jackin ja Halpa-Hallin välille on hyvässä vauhdissa.  Valmistuttuaan se varmasti hiukan keventää välikön ankeaa takapihatunnelmaa.

Jos Radissonkorttelin neljällä toimijalla on jonkinlainen aiesopimus, niin se voi olla luonteeltaan ainoastaan jonkinlainen hyväntahdon sopimus.  Mitään sitovuutta sillä ei ole.  Jos olisi, niin siitä olisi jo kuultu.

Hieman ihmetyttää että toimijat eivät ole millään tavalla reagoineet täällä vellovaan keskusteluun.  Luultavasti heillä on kuitenkin keskustelusta tieto.  Se panee hiemen miettimään.  Ilmeisesti on niin, että läheskään viimeistä lukua ei ole kirjoitettu.  Eniten ihmetyttää kaupungin asenne.  Haluaako kaupunki saalistaa vai onko takana jokin kaupunkilaisille hämäräksi jäänyt strategia.

Jos näin on, niin se voisi littyä KPO:hon, niin kuin täälläon vihjailtu, tai sitten yksinkertaisesti kaupungin vanhustenhuollon yleistrategiaan siitä miten vanhuksia halutaan tulevaisuudesa hoitaa ja keiden toimesta.

176
Tänään tuli television puoliyhdensän uutisissa tieto, että Sitra aikoo perustaa rahaston, jonka avulla kunnallisesta terveydenhoidosta leikataan parhaan palat yksityisille rahoittajille.  Sitä pitää ehdottomasti vastustaa.  Ranskalaiset olisivat jo kaduilla.

Esko Ahon aikna Sitrasta on tullut sijoittajien ja suurpääoman ja kuponginleikaajien työrukkanen ja kunnissa tätä menoa katsellaan kunnioituksesta vapisten ja suu auki.

Tehkää nyt hitossa jotain ennenkuin Vaasassa on palattu takaisin 1900-luvun vaivaishoidon tasolle.  Yksityinen terveystoimi on vain ja yksinomaan saalistusta, ei mitään muuta.

177
Yleistä keskustelua / Re: Vaasan kauppatori
« on: 06. 03. 2006 09:09 »
Jos sana "TORI"  rajoittaa keskustelua niin ryhtykäämme puhumaan Vaasan keskusaukiosta.  Näin vältytään kiusallisislta mielleyhtymiltä. 

Ehdotan että Vaasan keskusaukio rakennetaan kevysti eli sinne pystytetään ensimmäisenä ns. passagekäytävä, jonka sisällä ne kolme torikauppiasta voivat myydä tuotteitaan tuulelta ja pakkaselta suojassa.

178
Yleistä keskustelua / Re: Vaasan kauppatori
« on: 06. 03. 2006 06:06 »
Eipä olea Mauri J.V. Öljymäestä kuulunut.

179
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 23. 02. 2006 18:06 »
Mitäpä jos Sinä aloittaisit ryhtiliikeen ja esiintyisit tästä lähtien omalla nimelläsi.

180
Yksityisten lääkäriasemien taisto on siis ulottunut nyt myös Vaasaan. Melenkiintoista nähdä syntyykö ruumiita vai entistä kalliimpi yksityinen lääkäriasema, joka on tietysti jo sopinut strategiasta Vaasan virkamiesten kanssa.

Onko tässä ratkaisu Medicentran myyntiin:
http://www.suomenterveystalo.fi/static.php?sivu=6

Tutustu myös tähän:
Terveyspalvelualan Liitto hoitaa yksityisen terveyspalvelualan työnantajien edunvalvontaa yhteistyössä keskusliiton kanssa, tekee yleissitovan terveyspalvelualan työehtosopimuksen ja muut alan työehtosopimukset työntekijäliittojen kanssa sekä neuvoo ja kouluttaa jäseniään. Liitto hoitaa ja koordinoi yhdessä keskusliiton kanssa myös elinkeinopoliittista edunvalvontaa.

http://www.ek.fi/terveyspalvelualan_tyonantajaliitto/index.php

181
No, jotkut ovat sitä mieltä, että K.L:n aikana Härmän kuntokeskuksessa on kestitty tavallista enemmän kuntien virkamiehiä ja luottamusmiehiä, joskus jopa perheineen. 

Siinä ei tietysti ole mitään outoa.  Eteläpohjanmaan Osuuskaupan entisen johtajan toiminta on ollut hyvin harmonista KPO:n vastaavan toiminnan kanssa. Työhistorian aikana saatu oppi ei ole mennyt hukkaan.

182
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Kondis-hanke
« on: 17. 02. 2006 19:07 »
Kolmonen
Quote
Valtuutetut – kuntalaiset eivät ole antaneet esityksiä Kondis hankeen aloittamiseen, vaan se on virkamies eliittiin kuuluvan kaupunginjohtaja Lumion, joka on jo asettanut selvitystyöryhmän.

Olisiko joku asia mennyt nyt Reinolta sekaisin?   Kuinka kuntalaiset voisivat antaa aloitteeen jostakin Kondiksen kaltaisesta hankkeesta? Tai valtuutetut?  Eiväthän kuntalaiset ole tehneet aloitetta rakentaa toripysäköinti, HS-Center, Rewell Center jne,  En oikein ymmärrä Kolmosen ajattelua.

Eliittiin kuuluva kaupunginjohtaja Markku Lumio on asettanaut työryhmän tutkimaan hankkeen toteuttamista.  Nyt jo tiedetään että kaupungin osuus tulee olemaan minimaalinen.

Tästä ketjusta voi lukea, että hankkeen aloitttajat eivät ole muuta toivoneetkaan kuin mahdollisuutta aloittaa hanke yksityisellä pääomalla.

Virkamiehet vastustivat hanketta aluksi syystä jos toisestakin - mistä on erilaisia tulkintoja - aina alkaen lääkäriasemien etupiirijaosta.  Nyt vastustus on muuttunut hyväksynnäksi - jostain syystä. Ja hyvä niin.  Näin olen asian ymmärtänyt.

Korjatkaa jos olen väärässä.


183
Yleistä keskustelua / Re: Vaasan kauppatori
« on: 02. 02. 2006 11:11 »
Jyrkästi eri mieltä Serafimin kanssa.  Suomesta tuskin löytyy toista samankokoista kaupunkia, missä ei torilla/torin varrelaa ole grillikioskia. 

Grillikioski torin varrella on suomalaista kulttuuria.  Vaasan kauppatorin reunalle pitää ehdottomasti saada kunnon grillikiuoski ja pian.

Eikö kaupungistä löydy alan yrittäjiä?  Itse vannoutuneena grilliruoan ystävänä vaihtaisin heti mäkkärit ja heset kunnon hodareihin ja makkaraperunoihion kaikilla mausteilla.

184
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Kondis-hanke
« on: 27. 01. 2006 12:12 »
Onko siis niin että yksikään senioritalohanke tässä maassa tai tässä kaupungissa ei onnistu ellei paikkakunnan voimakkaimman lääkäribisnes-yksikön mielipidettä oteta huomiuoon? 

Seuraava kysymys:  Jos näin on, niin miten ne ovat pystyneet vaikuttamaan kaupungin/kaupunkien virkamiaesjohtoon ilman että valtuutetut olisivat äkänneet mistä on kysymys.

Präntööläinen kirjoitti, että yhteiskunnan tuki yksityisille lääkäriasemille saattaa olla jopa 30%. Tämä on siis tapahtunut valtuustojen päätöksellä.  Kehotan valtuutettuja tutustumaan vanhaan itämaiseen tarinaan kamelista ja teltantekijästä.

Siinä ovela kameli valtaa vähitellen koko teltan ja teltantekijä joutuu puille paljaille.  "Ei mitään uutta auringon alla.  Näin on aina ollut ja näin on aina oleva", sanoi Mika Waltarikin.

185
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 21. 01. 2006 07:07 »
Quote
Lisäksi kerrotaan että apl. Heikki Lonka on antanut kaimalleeen Heikki M. Vehkäojalle kirjallisen  huomautuksen.  Huomautuksen sisältö on se, että Vehkaoja on valvonut huonosti alaisiaan.

Aivan erinomainen asia jos huhu pitää paikkansa.  Sisäpiiritietojen mukaan Vehkis olisi hyvinkin moitteet ansainnut.

186
Sekalaista keskustelua / Re: Historiaa
« on: 26. 12. 2005 06:06 »
Laajennetaan hieman perspektiiviä. Jos Neuvostoliitto olisi yhä vallassa ja Suomesta olisi tullut osa Neuvostolittoa, missä Vaasassa sijaitsisi KGB:n päämaja ja kuulustelu ja kidutuskammiot?

187
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 28. 11. 2005 18:06 »
Kunhan Martti Ahtisaari saa Kosovon tilanteen selvitettyä niin hän voi puutua elämänsä vaikeimpaan konfliktiin ja selvitttää Vaasan ja Mustasaaren välinen sovittamaton pattitilanne.


188
Yleistä keskustelua / Re: Vaasan kauppatori
« on: 20. 11. 2005 12:12 »
Joulun Avaius osoitti jälleeen kerran, että kaupunkiin tarvitaan kunnon esiintymislava torille.

189
Yleistä keskustelua / Re: Vaasa 400-tuotteita
« on: 14. 11. 2005 10:10 »
Odotan edelleenkin että joku lanseeraisi tuotteen, joka jo nimellään toisi esille Vaasan.  Vaasassa myytiin, saatetaan myydä vieläkin, grillituotetta jonka nimi on "porilainen".  Eikö samaa kaavaa voisi soveltaa johonkin vaasalaiseen tuotteesee?.  Se voi tietyst iolla "vaasalainen" mutta se voi liittyä Vaasaan myös jollakin muulla tavalla,

Onko olemassa vaasalaisia henkilöitä, paikkanimimiä, historian tapahtumia ect. joita voaitaisiin hyödyntää?

190
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 14. 11. 2005 10:10 »
Demokratia on aivan liian arvokas asia mustasaarelaisten käsiin tässä asiassa.  Kun tilanne kehittyy siihen, että äänestyspäätöksen takana on vain silkkaa tunnetta, sen tietää miten siinä käy.  Pakkoliitos on ainoa mahadollisuus.

191
Yleistä keskustelua / Re: Vakavasti tästä foorumista
« on: 28. 09. 2005 09:09 »
Eipäs nyt kuurnita hyttysiä.  Tässä ketjussa mainitaan muistaakseni kunnossapitopäällikkö JL jo monta päivää sitten.  Tosin vain nimikirjaimilla, mutta sehän riittää vaasalaisille.  Sen sijaan Pohjalainen ei maininnut sitä työntekijää, joka ei ole syllistynyt rötöksiin.  Täällä se mainittiin.

Minusta tämäkin on tärkeä asia.  Olisi hirveätä kantaa epäillyn taakkaa jos ei ole mihinkään syyllistynmyt.
Ei tällaista keskustelua kannata jatkaa.

192
Yleistä keskustelua / Re: Vakavasti tästä foorumista
« on: 27. 09. 2005 11:11 »
Utelias
Quote
Täällä ei ole edes vielä vihjailtu kenenkä hyvin tunnetun henkilön krp:n pedofilitutkimuksista supistaan....kuka räväyttää?

Hei haloo

Onko tuollainenkin juttu meneillään vai oliko se vain koepallo Uteliaalta?  Ei varmaankaan kannata ryhtyä tässä vaiheessa nimiä kertomaan, vaikka Iltis sitä harrastaa.  Täytyy olla todella vanhvat perusteet ja henkilön asema sellainen, että nyt esille tulleet asiat haittaavat vakavasti hänen työskentelyään virassa.  Rikoksesta patää toki tuomita.

Foorumi ei kuitenkaan voi olla mikään kenttä-, pika- tai toverituomioistuin.

Oikea paikka on  oman Topickin alla Yleisessä Keskustelussa.  Täällä kai puhutaan foorumin rajoista.

193
Sekalaista keskustelua / SAnoja
« on: 07. 09. 2005 17:05 »
Joko täällä on pluukattu paanaa?

194
Yleistä keskustelua / Juhlapäätös
« on: 07. 09. 2005 17:05 »
Ehdodtan että Vaasan kaupunginvaltuusto vakinaistaa juhlapäaätöksellään kaikki yli kolme vuotta kestäneet pätkätyösuhteet.

195
Vaasa / Postimerkinkokoiset
« on: 20. 08. 2005 10:10 »
Jokin ei oikein sovi pirtaan

Suvilahden asuntomessualueesta ei ole Pohjalaisen mukaan (20.8.2005) nähty ensimmäistäkään kaavaluonnosta.  Lehden jutun mukaan voi kuitenkin päätellä, että kysymys tuleee olemaan postimerkinkokoisista plänteistä.  

Miten muuten kaavoitusarkkitehti Jussi Hallsmaa sanoisi, että "Patterinniemessä tontit ovat pieniä ja talot tontin kokoon nähden suuria: 400 neliön tontilla 300 neliön talo."

Valmistellaanko tässä nytr tulevan asuntomessualueen asukkaita tulevaan?

-Omakotaloille täytyy löytää tiivis rakentamisen malli, sanoo Hallasmaa vielä varmuuden vuoksi.

Asuntomessujen projektipäällikkö Keijo Ullakko löysää hieman ja sanoo, että Vaasastakin on moni valmis muuttamaan naapurikuntaan jos riittävän isoa tontia ei löydy.  No, 400 ihmisen sijoittaminen pienelle pläntille on varmasti vaikeaa.

Se että nyt annetaan mahdollisuus valmistalorakentajille on tietysti hyvä asia, jos valmistalorakentajat leikkiin ryhtyvät.  Mutta heitäkin evästetään.  Pohjalaisen mukaan "Jussi Hallasmaa toivoo, että talotehtaat kehittäisivät tiivihköön kaupunkirakentamaiseen sopivan mallin asuntomessuille.

Miksi kukaan ei suostu sanomaan selvästi mistä tässä on kysymys?

196
Sekalaista keskustelua / Makaa selällään kuin...
« on: 09. 08. 2005 16:04 »
Palosaaren tytöt

Sanonta "Makaa selällään kuin Palosaaren flikat" tulee alkoholisoituneesta miehestä, jolla oli naaraspuolinen suomen pystykorva.  Mies opetti koiransa makaamaan selällään sanomalla. että "Näytä miten Palosaaren tytöt makaavat."  Koira heittäytyi välittömästi selälleen.

197
Yleistä keskustelua / VLP = vetelä, laiska, p.
« on: 08. 08. 2005 05:05 »
Olen vieläkin raivoissani
Laskutus on todella ainoa asia mikä VLP:llä toimii.  Yrityksen palvelutaso on kaupungin kehnoin.

Muutimme vuoden 2003 alkuvuodesta Pikiruukin asuntoon ja saimme riesaksemme PikiNetikan.  Se oikkuili  jatkuvasti.  Yhteys katkeili mielivaltaisesti ja takkusi kaikin mahdollisin tavoin.  Soitin lähes kaksikymmentä kertaa yritykseen, sen helpdeskiin ja laitoin toistakymmentä meiliä.  Asentaja kävi neljä kertaa ilman mitään vaikutusta.

Tilanne muuttui vasta tämän vuoden touko-kesäkuun vaihteessa juuri kun asentaja oli jälleen tulossa.  Yhtä äkkiä kaikki vain toimi.  Asentajaa ei siis tarvittu.   Kun äimistelin syytä niin minulle kerottiin että talomme kytkentätauluun on vaihdettu jokin pieni osa.  Miksi sitä ei tehty heti?

Koko tämä prosessi, jonka aikana minulta katosi dataa, kului turhia tunteja - kesti siis  helmikuusta 2003 aina toukokuun loppuun 2005.

Uskomatonta taitamattomuutta. ammattitaidottomutta ja välinpitämättömyyttä!

198
Yleistä keskustelua / Pöheiköt ärsyttää
« on: 18. 07. 2005 10:10 »
Vesurilla olisi töitä

Minua ärsyttää valtaisat pöheiköt esim Palosaarelle mentäessä ns. Putusillan vai oliko se nyt Paperisillan alku ja loppupäässä.  Samanlaisia pöheikkäjä on myös kun tullaan Vaasaan moottoritietä.  Kaupunki on kulttuurimaisemaa ja sen pitäisi vaikuttaa hoidetulta.

Kaupunki tai Tielaitos voisi istuttaa tienvarsiniityille värikkäitä kukkia ja vesilaitos vaikka tyrniä kaistojen väliin viestimään Vaasan merellisyydestä.

Pages: 1 ... 3 4 [5]