Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - ottopoika

Pages: [1]
1
Valtuuston tietoon / Vs: Valtuustossa tapahtuu
« on: 26. 03. 2013 09:09 »
Pakkohan Kaj Skotarin oli näyttää RKP:n kenttäväelle, että puolue on omiensa takana.  Lisäksi tietysti taustalla saattaa olla sukulaisuus tai jokin muu suomenruotsalaisten sadoista "liimoista", joilla yhteiset edut liimataan yhteen. 

Ottakaa selvää maanomistajan nimi ja googlatkaa.  Luvassa voi olla hauskoja hetkiä.

2
Voi itku Kari,
Ensin kysyt apua ja sitten torppaat sen saman tien.  Yritän vielä kerran, mutta lupaan pyhästi että en tee tätä enää toiste.-

Miksi et käytä Skypeä ja skypenauhuria?  Saat haastattelun kerralla purkkiin tarvitsematta poistua pääteen äärestä.  Oman kuvasi voit liitttää MovieMakerissa sitten alkuun, keskelle ja loppuun.

Jos haastateltava ei halua, tai ei osaa ladata Skypeä, voi aina käyattää jotakin netin ilmaisista share voice, share audio tai share sound-palveluista.  Esimerkiksi Vocaroota tai SoundCloudia.

Kannattaa kokeilla myös hakusanalla free voice mail.

Haastateltava voi ottaa itsestään kuvasarjan omalla web-kamerallaan ja lähettää Sinulle.

Anteeksi nyt Kari, että neuvon henkilöä, jolla on aina lopullinen tieto ja vastaus valmiina.


3
Tuo puhelunauhuri olisi näin sivusta katsoen mainio lisä ja nopeuttaisi varmaan videon tekemistä tilanteissa, missä ei itse tai haastateltava pääse paikalle.  Oletko kysynyt asiaa Nokian, näin oletan, palvelusta?

4
Miksi et haastattele Annaa Skypessä tai oletko ottanut selvää onko puhelimeesi olemassa puhelunauhuri?
Kysy Annalta, että miten hän raivasi paikkansa suomenruotsalaisten keskuudessa ja tunteeko hän koskaan oloaan mamuksi Korsnäsissä.

5
Sekalaista keskustelua / Vs: Vihreät
« on: 20. 03. 2013 14:02 »
Missä on Tapio Osala nyt kun häntä tarvitsemme selittämään musta valkeaksi.

6
Sekalaista keskustelua / Vs: Vihreät
« on: 20. 03. 2013 11:11 »
Miksi yksikään vihreä ei ole nostanut sormeaan ja sanonut, että: "Soo, ei se nyt aivan noinkaan ole?"

7
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 20. 03. 2013 06:06 »
Tällainenkysely olisi erittäin tarpeellinen.  Sen tulisi painottua hyvin arkisiin asioihin kuten elämiseen kerrostalossa, yhteisistä tiloista huolehtimiseen, lajitteluun jne.

Eli ihmisten arkipäiväiset havainnot ja niista nouseva huoli olisi huomioitava erittäin tarkasti.

Tässä olisi jollekin valtuutetulle valtuustoaloitteen paikka.

8
Vaasa / Vs: Mikä mättää Vaasassa?
« on: 19. 03. 2013 09:09 »
Hei,
tuossahan on tuhannen taalan paikka tutkiville kansalaisjournalisteille. En pitäisi lainkaan mahdottomana ajatusta, että hallinto-oikeuden jäsenillä on tontteja tai sukulaisia Sundomissa ta Vestervikissä tai Gerbyn kultahammasrannikolla.

Kannattaa ehdottomasti pengaista.

9
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 18. 03. 2013 10:10 »
Jotenkin tuossa sinun aloittessasi pitäisi paremmin sivuta ja tarkentaa myös mamubisnestä ja bisnesmiehiä.  Olen es. kuullut että rakennusneuvos on vuokrannut suolaisella hinnalla tiloja Vaasan kaupungille. Onko ne kilpailutettu?

Olisi tärkeätä tietää myös kuinka moni nostaa palkkansa mamubisneksestä ja millaisia henkilökunnan kasvattamisia on suunnitteilla ja miten harkinnanvaraiset avustukset on ohjattu vaasalaiselle liike-elämälle jne.

10
Vaasa / Vs: Vaasan talous
« on: 17. 11. 2012 14:02 »
Vito kirjoittaa:
Quote
”mutta se tuli mieleen että mistä nyt niin päätellään että juuri tuolta ryhmältä ne säästöt haetaan eikä organisaatiosta ja pomoportaasta. siis näinhän siinä varmasti käy mutta onko jotain kättäpidempää että näin olisi jo päätetty?”

En ole kaupungin palveluksessa, mutta tunnen kymmeniä kaupungin työntekijöitä, joista isoin osa kuuluu juuri näihin ns. suorittaviin käsiin. Kaikissa heidän tarinoissaan on niin paljon yhteisiä piirteitä toisistaan riippumatta, että niiden täytyy pitää paikkansa:

-Viimeisten viiden vuoden aikana on monissa työpisteissä työntekijämäärät vähentyneet puoleen vaikka työt ovat lisääntyneet. Lisäapua on mahdatonta saada.  Ja jos lisäapua työpisteeseen saadaan, on lisäapu usein ammattitaidotonta, psyykkisesti vajaita, kielitaidottomia ja usein heidän käsityksensä esimerkiksi hygieniasta poikkeavat siitä mihin Suomessa on totuttu.

-Erityisongelma ovat ns. muualta tulleet, joiden käsitys työmoraalista eli vaikka vain töihin tulemisesta, vaikka työt on mitoitettu tietyn työntekijämäärän mukaan, omat aivan omaa luokkaansa.

-Päätöksiä tehdään jakku päällä konttuurissa joidenkin suositusten tai sopimusten mukaan täysin piittaamatta siitä, mitä itse työpisteissä tapahtuu.

-Eräänkin kertoman mukaan ”isopomo” käy työpisteissä korkeintaan kerran vuodessa,   mutta ultimaatumeita tulee lähes viikottain ja aina niiden sisältönä on työolojen huonontaminen.

Tämä siis kuuleman perusteella.  Toivoisi että asianosaiset osallistuisivat itse tähän keskusteluun ja vahvistaisivat tai kumoaisivat mitä tässä olen kirjoittanut.

11
Vaasa / Vs: Vaasan talous
« on: 17. 11. 2012 09:09 »
Jatkan tätä keskustelua pohjalta, jonka olen konkreettisesti kokenut.  Vaasan kaupunki on taas palkannut suunnittelijoita ja atk-henkilöitä, joiden tehtäväksi on annettu säästöjen löytyminen. Nämä ihmiset ovat keskittäneet kaiken tarmonsa säästöjen löytymiseen ns. käsillään töitä tekevien joukosta. Näin ns. säästöt nyhdetään naisvaltaisen työntekijöiden eli sairaanhoitajien, vanhushuollon, kotihoidon, siivouksen ja ruokapalveluiden työntekijöiden selkänahasta.

Seurauksena on sairauspoissaoloja, väsymistä ja psyykkistä oireilua.  Mitään todellista säästöä ei synny.  Päin vastoin. 

Missään en ole nähnyt, että säästöjä etsittäsiin ns. paperitöitä tekevien keskuudesta tai turhasta pomoportaasta.  Kaupungin työntekijöitä on aivan liikaa tuottavuuteen nähden.  Fläppi on jopa 40%.  Pelkästään kieleen perustuvan kaksoismiehitystä purkamalla päästäisiin melkoisiin säästöihin.

Jos olet joskus nähnyt vaikka kotihoitajien tai keittiöhenkilökunnan paineen, ymmärrät heti miten fasistisesta toiminnsta Vaasassa on kysymys.

Mene sitten vaikka hallintotalolle ja istu hetken aulan soffalla ja katso ympärillesi kun hyvinpukeutuneet, hyvältä tuoksuvat daamit vaeltelevat työpöydän  luota toislle aivan selvästi omiaan puhuenva.  Vain harvalla tuntuu olevan riittävästi töitä.

Kyllä oikeudenmukaista on että säästökuuriin vastaavat ensin ne, jotka ovat ongelmat aiheuttaneet ja eniten kuluttaneet yhteisiä varoja ja vasta sitten tavalliset kaupunkilaiset.

Vaasassa tarvitaan todellinen oikaisiin kohtiin kohdistunut puhdistus. Ilmassa olevat merkit karmaisevat; maksajiksi tulevat ensimmäiseksi vanhukset, heidän omaisensa, sitten lapsiperheet ja nuoret sekä käsillään töitä tekevät naiset, joilla ei ole mahdollisuuksia puolustautua.

Ei puhettakaan että hallinnon vääristymiä ryhdyttäisiin korjaamaan.  Sen sijaan uskotaan kaupunginjohtaja Häyryn peloitteluun ja vääränlaiseen politiikaan.  Olisi vakavsti pohdittava säästöjen ja elvyksen suhdetta, eikä alistuttava pelottelulle.

12
Vaasa / Vs: Vaasan kaupunkirakenne
« on: 16. 11. 2012 17:05 »
Hinne katosi Hartman Galleria ja Topin Rinki?

13
Vaasa / Vs: Vaasan talous
« on: 16. 11. 2012 17:05 »
Hämmästyttää kovasti tuo kurjan talouden kaataminen kuntalaisten niskaan eli maksettavaksi kun syynä on mm. ylipaisunut henkilökunta. 

Karsimalla erityisesti tuottamatonta keskijohtoa ja myös ylempää johtoa syntyy kyllä säästöjä. 

Tämä on tietysti utopiaa, sillä aina kun organisaatio on tyrinyt, niin  säästöjä etsitään siltä porukalta joka ei pysty puolustamaan itseään eli tässäkin tapauksessa naisvaltaisesta kotihoidosta, siivouksesta, ruokapalveluista jne.

14
Sekalaista keskustelua / Mätäpäitä ja huuheloita
« on: 05. 10. 2012 11:11 »
Toreimman Apu-lehden mukaan Timo Soini on sitä mieltä että 4 400:n kuntavaaliehdokkaan joukossa on muutamia" mätäpäitä ja huuheloita", jotka tulevat aiheuttamaan otsikoita.  Onko näitä siis vain persujen joukossa+

15
Yleistä keskustelua / Miksi vain Tolppanen?
« on: 05. 10. 2012 11:11 »
Onko vaasalaisia.info vain perussuomalaisten asialla kun muiden kansanedustajien uutisia ja tekstejä ei julkaista?

16
Sekalaista keskustelua / Vs: Vanhukset kreikkaan
« on: 04. 10. 2012 14:02 »
Ilman muuta oma saari suomalaisille.  Suomi voisi lisäksi ostaa Kreikan lottoyhtiön.

17
Sekalaista keskustelua / Vs: sosiaalidemokraatit
« on: 04. 10. 2012 12:12 »
Demarit ja Kokoomus ja RKP hallitsevat Vaasassa. Onko mitään toivoa, että vanhat patut väistuvät ja antavat tilaa nuoremmille?

18
Yleistä keskustelua / Vs: Kuntavaalit2012
« on: 04. 10. 2012 10:10 »
Odotan vesi kielellä kuka vaasalaisista ehdokkaista ensimmäisenä tulee ja kertoo mitä asioita aikoo ajaa.  Ymmärrän kyllä riskit.  Täällä saattaa joutua perustelemaan sekä annen ja varsinkin jälkeenpäin.  Uskon kuitenkin että sellainen vaasalainen ehdokas  saa ääniä jolla on rohkeutta tulla esille.

Asioita on paljon.

19
Sekalaista keskustelua / Vs: Venäjä ja Suomi
« on: 04. 10. 2012 08:08 »
Suurin osa suomalaisista suhtautuu venäläisiin nykyään melko neutraalisti mutta Venäjän nykypolitiikka Suomea kohtaan saattaa muuttaa suhtautumista.

20
Yleistä keskustelua / Vs: Kuntavaalit2012
« on: 04. 10. 2012 08:08 »
Olen täysin varma siitä, että läheskään kaikki puolueiden listloille nimensä antaneet eivät äänestä edes itseään, vaan ovat listoilla vain hajaäänien kerääjinä.

21
Vaasa / Vs: Vaasan kaupunkirakenne
« on: 09. 06. 2010 13:01 »
Kaavoitusarkkitehti Jussi Hallasmaa Vaasasta hakee Seinäjoen kaupunginarakkitehdiksi.  Olisi mukava tietää on taustalla vain normaali urakehitys vai onko Hallasmaa perinjuurin työlästynyt olemaan porrasmattona Vaasassa.

Kaupungin virkamiesten keskuudessa on aivan selvästi meneillään jotain, joka ei oikein aukene.  Arvelen että syynä on Heikki Longan ja Markku Lumion Vaasaan tuoma ”uusi hallintokulttuuri”, josta meillä on toki esimerkkjä aina Tallinnaa myöten.

Sivusta katsoen kysymys on sätkynukeista, joiden naruja vetelee KPO, Halli Oy, Folkhälsan (RKP), Pohjola, YIT js eräät muut isot toimijat.

On masentavaa katsoa sivusta kuinka turuntauti on levInnyt myös Vaasaan.  Nykyisissä luottamuismiehissä ei löydy munaa tai sitten he ovat ise mukana kekkerissä.

22
Yleistä keskustelua / Vs: Pohjalainen
« on: 23. 05. 2010 09:09 »
Hieman huvittuneena luin tänään Pohjalaisesta jutun ”Ilman Twitteriä kukaan ei tietäisi, mitä tapahtuu”. Kaikki jutussa oleva ainekset:  nopeus, ajankohtaisuus, videolähetykset jne. ovat jo olemassa vaasalaisia.infossa.

Puuttuu enää iso juttu Pohjalaiseen.

23
Vaasan sosiaalipalvelut / Vs: Sairaanhoidon arvot
« on: 21. 05. 2010 11:11 »
En pysty ottamaan kantaa Tarpion esittämiin syytöksiin, koskien Kondista, koska en tunne asiaa. Sen sijaan Tarpio lohkaisu, että

”Vähintä, mitä jokaiselta luottamushenkilöltä voidaan edustuksellisessa demokratiassa edellyttää, on että he epäselvän ja vaikeasti ymmärrettävän tilanteen edessä ottavat selkoa asiasta ennen kuin  tekevät siitä päätöksiä.”

Pitää 100% paikkansa.  Tämä nähtiin Vaasassa mm. ns. RG-Line äänestysten kohdalla.

Olen itse nähnyt Vaasan kaupunginvaltuuston lehteriltä kuinka valtuustosaliin tulee kunnanvaltuutetttu, joka avaa hänelle tulleen kirjeen, missä kokouksen asiakirjat ovat, vasta valtuustosalissa kun hänen olisi tietysti pitänyt tutustua niihin ennakolta.

Kuinka tällainen henkilö voi päättää tärkeistä asioista.

VSHP:n hallitus ja valtuusto ovat aivan oma lukunsa.  Sinne on valittu vain henkilöitä, jotka taatusti äänestävät RKP:n nuottien mukaan. Poikkeuksen jossakin määrin tekee Osala, joka itse ehdortti itseään valtuustoon ja Hellevi Lohva.  Ilman tätä siellä ei olisi ainuttakaan soraääntä.

Muut kuin rkp-läiset äänestävät RKP:n  tahdon mukaan joko kielipoliittisita syistä tai siitä syystä että haluavat säilyttää kokouspalkkionsa.

Olen täysin varma että suurin osa VSHP:n hallituksen ja valtuuston jäsenistä eivät edes ymmärrä mistä monissa asioissa on kysymys.

24
Vaasa / Vs: Videoteam Vaasalaisia.info. Uusi video.
« on: 16. 05. 2010 13:01 »
Tämänpäivän Sunnuntaisuomalaisessa on juttu Moon TV:stä.  Tuli mieleen että tuollainen räyhäkkä tapa tehdä juttuja saattaisi piristää vaasalaista arkea jos vain löytyisi tekijät.  Aiheita varmasti rittäisi.

http://moontv.fi/ohjelmat/yoruokaa

25
Yleistä keskustelua / Vs: Vaalit 2011
« on: 09. 05. 2010 10:10 »
Olen entistäkin vakuuttuneempi siitä, että vuoden 2011 eduskuntavaalista tulee poikkeava koko Suomen itsenäisyyden historian ajalta.  Tämänn hetken arvioni on että saamme parlamenttiin runsaasti uusia voimia.  Ovatko ne sitten myös uudistavia voimia, jää nähtäväksi.

Kreikan apupaketti, keskustapuolueen katastrofaaalinen moraalinen alennustila, maahanmuutto ja eläkeuudistus ovat tekijöitä, jotka tulevat seikoitttamaan pakan uudelleen.

26
Kommentteja ja parannusehdotuksia / Facebook
« on: 05. 05. 2010 08:08 »
Olen täydellisen kyllästynyt naamakirjaan.  Se on muodostunut aikuisten ihmisten hiekkalaatikoksi. Tunnistetttavat aikuiset häiritsevät toisiaan lähettämällä typeriä testejä ja muuta moskaa tai haluavat chattailla asioista, joilla ei ole mitään merkitystä.

Minua ainakin suututtaa kun nimellään kirjoittava virkamies kertoo kesken työpäivän että on menossa hammaslääkärille. Mitä hemmettiä se ketään kiinnostaa.

Facebook voisi olla merkitttttävä väline merkittävässä yhteiskunnallisess keskustelussa mutta sitä se ei ole, ei ainakaan niiden keskuudessa joiden kaveri olen ja niitä on yli 200.

Pages: [1]