Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Toope

Pages: 1 2 [3] 4
81
Yleistä keskustelua / Re: Vaasa 400-tuotteita
« on: 19. 07. 2007 09:09 »
Juhani

Quote
Kun ei edes voi ansaita kepulikonstein, ei suurella volyymillä eikä mahtavalla mainonnalla, voi pienyritys  menestyä vain ahkeralla rehellisellä työllä, keskittymällä tuotteiden ja valikoiman hyvään laatuun sekä hyvään henkilökohtaiseen palveluun.  Mikäli siinä onnistutaan, mikäli asiakkaat sitä arvostavat lisääntyvät niin paikalliset yritykset kuin myös vanhat ja uudet tuote-erikoisuudet.

Näin varmasti on.  Olen kuitenkin hieman pessimistionen tulevaisuuden suihteen. Minulla on sellainen käsitys että nuoret eivät oikein osaa arvostaa palvelua ja laatua.  Heille tärkeitä on hinta ja mielikuva.  Mielikuva ei läheskään aina tue kotimaisuutta.

Valitettava asia on myös se että nuorilta puuttuu historiantaju ja sen vuoksi myös kyky tunnistaa laatu.  Historiantajuun liittyy moni asia:  tuotteen valmistushistorian tuntemus, tuotteen käyttöön ja käyttöyhteyksiin liittyvät asiat jne.

82
Yleistä keskustelua / Re: Vaasa 400-tuotteita
« on: 11. 07. 2007 14:02 »
Vaasassa oli aikoinaan ainakin Klinkmanin makkaratehdas, Nymannin makkaratehdas, OTK:n makkaratehdas ja Pohjanmaan lihan makkaratehdas.  Saattaa olla että oli muitakin.

Samoin leipomoita oli melkoinen määrä kuin myös kaksi limonaaditehdasta ja ainakin yksi kaljatehdas, taitaa olla vieläkin.

Lisäksi Vaasassa tehtiin Milkalla jäätelöä ja juustoja.  Monet emännät - siis vaasalaiset - tekivät kauppahalliin suutarinlohta, lasimestarin silliä ja maustesilakkaa. Myös nekun tekijöitä oli.

Vaasassa valmistettiin myös maustekurkkuja, valkosipulukurkkua ja hapankaalia.  Miten on nyt?

Meidän pihassa savustettiin silakoita, siikaa ja lahnaa ja niitä  myytiin kohtuuhinnalla myös naapureille.  Monilla oli maata sen verran että ylitse omasta käytöstä jäi ainakin perunoita, porkkanoita, kaalia ja punajuuria.

Isänisälläni oli  kasvihuone Rytilaaksossa, missä hän kasvatti tomaatteja ja kurpitsoja.  Lisäksi hänellä oli  mehiläisiä.

Äidinisän tontilla Palosaarella kasvoi  omenapuita ja pihan perillä oli musta-, puna- ja valkoviinimarjoja ja ainaki kahta laatua "tikkelpääriä".  Lisäksi pihalla kasvoi pensaskirsikka.

83
Joskus sanotaan, että "rapiat päälle" eri asioiden yhteydesä.  Mutta mitä rapiat ovat?


84
Tämä käy varmaan ajanmittaan rasittavaksi juuri mielikuvituksen puuteen vuoksi, mutta...  Tänään kasasin lautaselle kolme lohkottua tomaattia, porkkana-kaali-ananasraastetta, keittojuureksia, sipulirenkaita, raejuustoa ja suolakurkkua sekä 1 1/2 perunaa.

Pakasteesta löysin todella minikokoisen vasikanleikkeen.  Sen kuorrutin eilisellä kermaviili-ketsuppi-sinappi ja valkosipulijauhe kastikkeella.  Lisäksi tavanomaiset kaksi palaa  Reissumiestä ja lasillinen piimää.
Njam!

85
Ruuan laittaminen on todella mukavaa.  Olen tänä kesänä kokannut lähinnnä itsellni kun muu perhe on päivisin töissä. En perusta pätkääkään ns. gourmet asiantuntijoiden mielipiteistä mutta ravintoterapeutteja kuuntelen toisella korvalla ja unohdan.

Tänään lohkoin lautaselle kaksi isoa tomaattia.  Seuraavaksi laitoin lautraselle ison kasan "aasialaisia keittojuureksia", jotka olivat tarttuneet matkaan Lindlistä.  Lisukkeeksi raastoin kaksi porkkanaa.

Tämän jälkeen paistoin siikafileen ja fileen paistuessa tein kermafiilistä, sinapista, ketsuposta ja valkosipulijauheesta kastikkeen. Vielä keitettyjä perunoita, keitetty kananmuna, ruisleipää ja lasillinen piiimää ja kalan päälle puristin neljäsosa sitruunan.  Njam!

86
Yleistä keskustelua / Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
« on: 31. 05. 2007 15:03 »
Onko jollakin tietoa maksaako palvelunumeroon, joka alkaa 010 soittaminen jotain extraqa.

87
Yleistä keskustelua / Re: Bloggaajan ongelma
« on: 03. 05. 2007 14:02 »
Tämän foorumin ainoa heikkous on huono tunnettuus. Sananvapauden nimissä esimerkiksi sanomalehti Pohjalainen voi  päättää mikä aihe on uutisen tai artikkelin arvoinen, mikä ei. Sitä oikeutta me täälläkin arvostamme.

88
Vaasa / Re: Kotirannan tarinoita.
« on: 27. 03. 2007 04:04 »
Äitini sisko asui 50. luvulla Kustaalantiellä, joten siellä tuli aina joskus käytyä.  Muistan että Työväen osuusliikettä vastapäätä oli tyhjä tontti, jonka keaskelle erikoinen ukko oli rakentanut itselkeen pienen pömpelin.  jossa hän asui.  Pömpeli ei juuri koirankoppia isompi ollut.

Toinen kotirantalainen erikoisuus oli setä, joka tapasi pysähtyä pissille talojen julkisivuikkunoita kohti.  Muistan että sedällä oli läpi vuoden lippalakki ja pieni tiukka puvuntakki.

89
Yleistä keskustelua / Re: Blogi laskussa
« on: 26. 02. 2007 08:08 »
Jaa.  Mitää merkkejä laskusta e iole näkyvissä. Siitä on todisteena Pilvilammi keskustelu. 

Sitten asiasta viidenteen.  Oletko koskaan koettanut googlettaa omaa nimimerkkiäsi. Temppu onnistuu näin.  Kpioi tämä rimpsu googlen hakukenttään ja korvaa "toope" omalla nimimerkilläsi niin löydät sellaista, jonka olet jo unohtanut,

site:www.vaasalaisia.info toope

90
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka risuttaa
« on: 13. 02. 2007 14:02 »
Risuttaa jos omaan kirjoitukseen ei kukaan ota kantaa tai jatka keskustelua.  Nyt esimerkiksi risuttaa että kukaan ei ole reagoinut Vetikon hienoihin kuviin ja siihen että kuviin tai foorumiteksteihin voidaan liittää Google Earthin kmz-linkki.

91
Mustasaari / Re: Off topic Mustasaaresta
« on: 13. 02. 2007 05:05 »
Hauska mies tämä S.M.Art ja osuu poikkeuksetta oikeaan osoitteeseen.  Pitäisikö ylläpidon harkita kruksin poistamista kohdasta "Käyttäjä voi poistaa oman postauksensa."  Minusta tällläistä katumusnappia ei välttämättä tarvita.  Sanoivathan vanhat roomalaisetkin, että "Sen, minkä kirjoitin, sen kirjoitin".

92
Ilmastonmuutoksen seurauksia voi seurata ESA:n sateliittikuvien ja  Google Earthin yhteistyön tuloksista.  Täysin vastaansanomatonta.  Lue ja hämmästy:

http://www.esa.int/esaCP/SEMETN0CYTE_Finland_0.html

93
Vaasa / Re: Vaasan kaupunkirakenne
« on: 31. 01. 2007 06:06 »
Jotain tällaistä täällä tarvitaan.  Joskus vuosi sitten täällä ideoitiin että Suomen Pankin pankkisalista saisi upean näyttelytilan.  Kysymys onkin enää vain toimijoista ja - rahasta.

94
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka risuttaa
« on: 31. 01. 2007 06:06 »
ottaa kaaliin:

-vatsan ympärysmitta
-Ihmisten kylmyys
-Ilman kylmyys
-yleinen näköalattomuus

95
Vaasa / Re: Vaasan parhaat ravintolat
« on: 28. 01. 2007 15:03 »
Tuttu mies kertoi että Rewell-Centerin II kerrokseen Foodin paikalle perustetaan kuukauden kuluessa Ballo. 

Ballo  on pilottihanke ja pitää sisällään erilaisia ja eri täytteillä olevia lihapullia.  Lihapullataikinaan kun pystytään piilottamaan mitä tahansa.

Idea on samojen helsinkiläisten veljesten, jotka kauppaavat Arnolds-franchising-konseptia.  Arnolds ei siis ole mikään archiemainen jenkki-ketju, vaan supisuomalainen imitaatio 50-luvun jenkkiläisyydestä.

96
Yleistä keskustelua / Re: Lähiruoka
« on: 26. 01. 2007 08:08 »
Onko enää edes olemassa vaasalaista lähiruokaa Erikssonin ja Hämäläisen leipää ja Ilosen donitseja lukuun ottamatta?

97
Yleistä keskustelua / Re: Valokuvaus harrastuksena?
« on: 20. 10. 2006 16:04 »
Jos lapsi ottaa perheen parhaat kuvat niin se johtuu juuri tuosta rentoudesta.  Meillä on sama juttu. Neuvoin vain kaksi asiaa: Katso että kohteen ympärillä on tilaa ja astu askel tai kaksi lähemmäksi kun otat henkilökuvan.  Nämä neuvot ovat riittäneet toistaiseksi.

Minulla on käytössäni Canonin Power Shot G6 ja se riittää hyvin minun tarpeisiini.  Lisäksi koneellani on Picassa, Corellin Photo Shop ja Photo Impact 9 tai 10.  Ne riittävät hyvin. 

Jaa taitaa siellä olla muutama reziser ohjelma ja naamanvääntely eli morphing ohjelma, kadonneiden CF korttikuvien palautusohjelma ja muutama muukin.

Minusta ainoa varteenotettava sääntö kun hankkii uuden kameran on RTFM eli Read The Fucking Manual.


98
Tänään syön yksinkertaisesti.  Puhkon haarukalla kuusi nakkia ja laiten ne höyrystymään lävikkökattilaan. Samanaikuisesti laitan valmismuusia, yleensä Mummelia, ja lautaselle vielä kuutioitu tomaatti ja puoliska valkosipulikurkkua ja lusikallinen puolukkahilloa.  Njam.

99
Sekalaista keskustelua / Re: Päivän piristeeksi
« on: 04. 10. 2006 10:10 »
Opettaja kyselee koulussa, että mitä kaikkea oppilailla on.  Oppilaat luettelevat kaikki mahdolliset kodinkoneet, sun muut vempelee mutta sitten tulee Pikku-Kallen vuoro,

-Meillä on kaikki, sanoo Kalle.

-Miten  niin kaikki, ihmettelee opettaja.

-No, isosisko tuli jokin aika sitten Ruotsista ja sanoi olevansa raskaana.  Silloin isä sanoi, että tämä meiltä enää puuttui.

100
Sekalaista keskustelua / Re: Päivän piristeeksi
« on: 23. 08. 2006 06:06 »
Blondi istuutui lentokoneessa ykkösluokkaan, vaikka hänen lippunsa edellytti turistiluokkaa.  Kun lentoemo huomautti asiasta, sanoi blondi, että "Olen älykäs, hyvin koulutettu ja minulla on hyvä palkka ja istun tässä Jaimaikalle saakka."
Lentoemo meni neuvottomaksi ja pyysi paikalle lentioemäntien esimiehen.  Blondi vastasi hänlle samalla tavalla:
"Olen älykäs, hyvin koulutettu ja minulla on hyvä palkka ja istun tässä Jaimaikalle saakka."

Kun kehoituksesta mennä omalle paikalle ei ollut mitään apua, kutsui lentoemojen esimies paikalle stuertin.  Stuertti kumartui kohti blondia ja kuiskasi jotain tämän korvaan.  Blondi nousi välittömästi ylös ja meni omalle paikallee.

Lentoemot kyselemään stuertilta, että mitä tämä sanoi blondille.

-Sanoin, että tämä osa ei mene Jaimaikalle saakka, sanoi stuertti.

101
Yleistä keskustelua / Re: Performance-taide
« on: 10. 08. 2006 16:04 »
Huomasin tuossa, että olen kirjoittanut aiheesta huhtikuussa  Kukaan ei vain reaginut.  Performanssistaiteessa ja katutaiteessa saattaisi olla Vaasan mahdollisuus profiloitus muiden kultturikaupunkien joukossa.

Uskon että tänne saataisiin suht´koht edullisesti mitä erilaisempia katutaiteen tekijöitä. Ongelmana on tietysti rahastus.  Katutaiteilijat kun peri nteisesti keräävät tulonsa hattu kourassa.  On tietysti milenkiintoista ajatella, että Vaasassa saataisiin katutaiteilijat estradille.

Kaikki eivät tietenkään suostuisi, mutta jotkut ainakin.  Tai sitten estradi rakennbetaan ulkotilaan hienovaraisesti.

102
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Kondis-hanke
« on: 20. 05. 2006 10:10 »
Kirjoituksissa jotka kolkuttelevat lain rajoja tai ylittävät ne, on aina kysymys kirjoittajan, kirjoituksen kohteen ja kirjoituksen julkaisijan oikeusturvasta. 

Jos halutaan kärjekkäitä lain rajoja rikkovia kirjoituksia niin silloin on syytä perustaa vaasalaisia.info turvarahasto mahdollisia oikeudenkäytejä varten.  Minulla ei juuri nyt ole varaa sijoitaa tuollaiseen rahastoon.

103
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 19. 05. 2006 06:06 »
Älä kerro
kateelle,
kade kertoo
Jaatiselle ja
joudut
pelistä
pois

104
Olen viime aikoina kuunnellut nettiradioita samalla kun olen työskennellyt päätteen ääressä.  Yksi helpoimmista tavoista kuunnella nettiradiota on Rdio Tower.  Sen kautta voi kuunella m. Ylen lähetyksiä.

http://www.radiotower.com/

105
Sekalaista keskustelua / Re: Kysy - kansa vastaa
« on: 13. 05. 2006 13:01 »
Tarkista ensimmäiseksi ovatko sukat liimautuneet rumpukoneen rumpuun. Sen jälkeen hanki "nipsuja" joilla sukkaparit voi kiinnittä yhteen. Eivät enää katoa.  Tällaiset  nipsut tosin saattavat raapia rummussa herkkäpintaisia vaatteita.

106
Tässä nyat aivan loistava paikka "Vapauta cd-levy - liikkeen perustamiselle.  Tuo kaksi levyä paikalle niin saat yhden ilmaiseksi.  Nyt pitäisi vielä löytää paikka missä tämä vaihtaminen tapahtuu..

107
Juniori on huonossa kunnossa ja kotona.  Päätin laittaa meille jotain joka valmistuu suht´ koht nopeasti.  Jääkaapissa on siankylkiviipaita. Tarkoitukseni on paistaa ne sipulin kanssa.  Sen jälkeen siirrän siivut kasariin, missa on on kasvisliemellä terästettyä vettä ja muutama pippuri .  Kastikkeen teen Maizenasta, lorauksesta ketsuppia, sinappia ja kermaa.  Sitten vielä keitettyjä keittojuureksia ja perunaa.  Eiköhön se siinä ole.


108
Yleistä keskustelua / Re: Rg-Linen tilanne
« on: 09. 05. 2006 16:04 »
Joku väitti kahvipöydässä että Kotipizzan kirjanpaitoyksikkö on ainoa joka tuottaa selvästi voittoa.

109
Vaasa / Re: Mansikkasaari
« on: 03. 05. 2006 05:05 »
Täysin samaa mieltä.  Jokainen voi kysyä itseltään nilloin kävi viimeeksi museossa ja milloin käy seuraavan kerran. Arvostan toki museolaitosta, mutta minulle riittää käynti museossa joka toinen vuosi.  Kuinka moni voi pistää paremmaksi?

Rahkolan alue voidan ottaa käyttöön muillakin tavoin.  Ideoita kyllä löytyy jos ryhdytään ideoimaan.

110
En ole runsaaseen kymmeneen vuoteen maksanut äänitteestä täyttä hintaa. Suurin osa hyllyssäni olevista ääniteistä on hankittu Anttilan halpakorista, levyantikvaarien poistomyyneistä, kirppareilta ja huutokaupoista.

Minulla on ollut satumainen onni.  Hutien määrä on melko vähäinen, joka tietysti johtuu rajoittuneesta musiikkimaustani.  Olin runsat kymmen vuotta työtehtävässä, johon äänilevyt/äänitteet kuuluivat oleelleisena osana. Katson, että minulla on ainakin jonkinlainen alan tuntemus, joten huonojen äänitteiden osuus on maelko vähäinen.

Valitettavasti Anttila on luopunut halvoista bumbseistä, jotka vielä muutama vuosi sitten olivat levynystävän taivas ja helvetti.  Helvetrti siksi että rahat eivät riittäneet kaikkeen mitä olisi halunnut.

Enää ei juuri löytöjä tee, paitsi tänään.  Anttilan levystandista löysin Klezmer-musiikkia sisältävän cd:n 1,99 eurolla.  Kuuntelin sen heti kotiin päästyäni ja totesin, että hinta- ja latusuhde oli paikallaan (ilman ironiaa)

Kaikkein parasta kuuulemaani ja hyllyssäni olevaa klezmeriä ei levy edusta, mutta menettelee, joten suuttumukseni Anttilan levypolitiikkaa kohtaan lieveni ainakin tämän päivän osalta.

Kuka muuten ottaisi huolekseen  levyjen kierrätyksen.  Systeemi voisi olla vaikka sellainen, että antamalla kierrätyspisteeseen kaksi euroa tai yhden cd:n, saa ottaa yhden cd:n tilalle.  Missätämä paikka sijaitsisi on taas toinen juttu.


111
No, Wikingarnarit tulevat keikalle omalla suihkukonaeella ja Frank Zappa taisi sanoa, että hän itkee ihmisten huonoa musiikkimakua, joka kerta pankissa käydessään.

Hyvä ja huono musiikki ei herätä minussa kovin kummallisia tunteita.  Minä vain kieltäydyn kuuntelemasta musiikkia, joka ei minua miellytä tai postun paikalta.  Noin laajasti ottaen minua ei hievauta punk, eikä hevimusiikki mutta ei myöskään musiikki, jota voi luonnehtia yleissanalla huoltoasemamusiiikki.

Huoltoasemamusiikki on musiikkia, jata kuulee ja jota myydään huoltoasemilla.  Huoltoasemien stanadit ovatkin paikka, joiden edessä vietän usein pitkän tovin vain tutkimalla kasetteja ja cd-levyjä niiden kansikuvien, kappalenimien ja muiden ulkomusiikillisten seikkojen vuoksi.

Olen muutaman kerran päässyt kuuntelemaan tämän lajiatyypin musiikkia jossakin maakunnan ns. tanssipaikassa matkoilla ollessani ja täytyy sanoa, että kokemus on ollut melkoinen järkytys mutta se on aina kadonnut kun olen katsellut millaisella antaumuksella paikallisen kantakrouvin väki tähän tyylii suhtautuu.

112
Yleistä keskustelua / Re: Performance-taide
« on: 05. 04. 2006 16:04 »
Vaasan uusi kävelykeskusta on mitä mainioin paikka performanssitaiteilijoille ja koko sukukunnalle.  Kaupunki voisi hyvin tuottaa kävlykeskustaan jonglöörejä, klovneja, taikureita, tanssijoita, tulennielijöitä  ja muita katutaiteilijoita.

Näitähän löytyy aina moritaattilaulajista yksipyöräisillä taituroijiin ja karikatyristeihin sekä multi-instrumentalisteihin saakka. .  Aluetta voisi laajentaa järjestämällä kävelykeskustaan katushakin sm-kilpailut, footbackin sm-kilpailut,  prekkaaamisen ja puttaamisen suomenmestaruuskilpailut ja mitä kaikkea.

Tämä kaikki jää tietysti vain pelkäsksi teoriaksi mutta voihan asiaa väännellä ainakin mielikuvituksessa.  Käytännön toimiin kaupunki ja kaupunkilaiset ovat aivanm liian tylsiä. Ja aina onolemassa vaara että poliisi keaskeyttää esityksen.

Aiheesta enemmän:
http://www.cs.helsinki.fi/u/vanonen/sivut/katusoittajat.html

113
Tässä minun listani autiolle saarelle.  Ongelma on vain siinä, että listani vaihtuu lähes viikottain. Tänään lista on tämän näköinen.

1.   Timo Korhonen, kitara: Ludwig van Beethoven, sovituksia
2.    W.A. Mozart Viulukonsertot (6 kpl) Yehudi Menuhin
3.   Best of Helene Segara
4.   low down blues Dinah Washtington
5.   Fats Waller The Ultimate Collection
6.   Andrea Bocelli, Il Divo
7.   Ry Cooder, Chavez Ravine
8.   Renata Scotto, Italian arias
9.   Dvorak, cello conserto . Yo-Yo Ma
10.   Tom Waits , Blood Money


Kuten huomaat olen musiikin suhteen hevijuuseri, tai siis – ainakin omasta mielestäni.  Lasteni mielestä olen tietysti auttamaton kalkkis.  Huomenna listä saattaisi ola aivan eri näköinen.


114
Kyllä. Juuri nuo yhdessä koetut hetket, varasinkin nuorempana, merkitsevät paljon oman musiikkimaun muotoutumisessa.  Minulle Mayallin brittiblues ja muutamat kuuntelukerrat läheisen ihmisen kanssa ovat olleet merkittäviä asioita oman musiikkimakuni muotoutumissa aikoinaan.

Palaan kuitenkin vielä asiaan ulkomusiikilliset asiat. 

Erityisesti nämä vaikuttavcat aikuisen ihmisen asenteissa esimerkiksi klassista musiikkia kohtaan.  En kovin mielelläni, en aikanaa tuntemattomassa seurueessa, sano kuuntelevani klassista musiikkia.  Minä nimittäin pelkään leimautuvani snobiksi.  Sellaiseksi pikkusormi sirosti koukussa musiikkia kuuntelevaksi teeskentelijäksi.


115
Kun omassa kodissa poika rämpyttää kitarallaan omia hevivingutuksiaan ja tyttö paukuttaa pianolla myös omia juttujaan, alkaa pohtia mikä merkitys musiikkimaun muotoutumisessa on ns. ulkomusiikillisilla asioilla.

Keskustelut perheen lasten kanssa ovat saaneet minut vakuuattuneeksi siitä, että kaveriporukka, nuortenlehdet, tv:n musiikkikanavat - kaikki nämä - vaikuttavat 99-prosenttisesti musiikkimaun muotoutumiseen. Se loppu 1-prosenttia on sitten sisäsyntyistä. 

Tosin tämä prosenttiluku saattaa kasvaa ajan myötä kun em. taustavaikuttajilla ei ole enää sellaista otetta kuin se on kasvavaan ihmiseen.


116
Yleistä keskustelua / Re: Vaasan kauppatori
« on: 29. 03. 2006 16:04 »
Ajatus hiekkaveistoksesta Vaasan kauppatorille on tosi hieno.  Tosin sen pitäisi olla näköistaideteos muuten lakaisukoneen kuljettaja kuvittelee taideteoksen vain hiekkakasaksi ja vie mennessään.


117
Yleistä keskustelua / Re: Luistinrata torille
« on: 28. 02. 2006 11:11 »
Kiitoksia Juhani.  Tulen printtamaan ja laittamaan seinälleni keskeiset osat kirjoituksestasi.  Se on loistava yhden näkemyksen puolustus. 

Mieleeni tuli välittömästi Karl August Engelbrekt Ahlqvist (1826–1889),  Muistatko hänet?  Jos et muista, niin hän oli juuri se, joka tykitti Aleksis Kiven.118
Yleistä keskustelua / Re: Luistinrata torille
« on: 28. 02. 2006 05:05 »
No, mutta Juhani.  Kyllähän sinä tiedät että kauneus on katsojan silmässä.  Tosin tässä sanotussa asiassa puolustan jyryä.  En halua uskoa tuomariston kotipaikkarakkauateen. Kyllä heidaän päätöstään on auttanut itse teosten estetiikka ja rakenteelliset ominaisuudet.

Lahemmin tarksteltuna voittajateoksen työt sisältävät monia "oikealle" kuvataiteelle ominaisia piirteitä.  Tekijät ovat taitavasti osanneet hyödyntää mm. valon ja materiaalin ominaisuudet.  Tarkkaaan katsoen näissä "möykyissä" on viisteitä, prismoja ja murrettuja pintoja, jotka saavat valon leikkimaan.  Tämä jos mikä kertoo, että tekijät ovat tosissaan ja että jyry on asian oivaltanut.

Ns. "tavallisen kansan" rakkaus näköistaiteeseen on tuttu ilmiö meille kaikille.  Siitä kertoo seuraava juttukin. 

Peruskoulun luokan taululle oli ilmestynyt liitupiirros, jonka saattoi mielikuvitusta venyttäen kuvitella hämähäkiksi väärinpäin.  Selvisi myös, että piirroksen oli tehnyt pikki Kalle.

Paikalle kutsuttiin Kallen isä.  Isä katseli piirrosta pää kallellaan ja totesi sitten, että Kalle ole voinut sitä piirtää.

-Kun meirän poika piirtää vitun, niin se on myös vitun näköinen, sanoi isä.

Se näköistaiteesta.

119
Minä en ymmärrä millä tavoin Härmän kuntokeskuksen johtajan asema liittyy millään tavalla Vaasaan?

120
Kiitti hyvästä vihjeestä.  Tuo vetäytyminen oli sitä, mitä kaipasin.  Meillä on lapset laittaneet tunnbrodistä uunissa leipiä ,mutta niistä on tullut koppuroita.  Olisiko mahdollista lämmittää uunin asemasta höyrykattilassa?

Pages: 1 2 [3] 4