Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Toope

Pages: 1 [2] 3 4
41
Valtuuston tietoon / Re: Vaasan Imago
« on: 13. 05. 2009 06:06 »
Tämä kertoo vain siitä, miten tärkeätä olisi että saisimme Vaasaan oman junnuvainion, joka sanoittaisi Vaasan samalla herkällä ja oivaltavalla tavalla.  Nyt laululyriikan Vaasa on täynnä juoppoja ja homeperseitä.

Mieti lauluja Kotkan pojistas ilman siipii, Albatrossin herkkyttä, Salakuljettaja Laitista tai riemua millä Kotkan futisjoukkueen fanit palaavat kotikaupunkiinsa.  Yksi ammattisanoittajan mieto Vaasan valssi ei mitenkään riitä.

42
Sekalaista keskustelua / Re: Uskomuslääketiede kuriin
« on: 20. 04. 2009 12:12 »
Ihmiskunta on kautta aikojen harrastanut itsehoitoa ohi lääkäreiden.  Tuossa aikaisemmin mainittiin Omega 3 ja Aloe Vera.  Ne ovatkin ehkä tämänpäivän muotituotteita. 

Muutama vuosi taaksepäin niin niiden paikalla olivat antioksidantit, tiikerisalva ja kukonhelttauute.

Siitä taaksepäin itsehoitolääkkkeitä olivat sooda, hokmannintipat, mustanparrantipat ja valeriaana.

Vielä taaksepäin niin verenseisauttaja, parantaja ja loitsut.  Ei saa myöskään unohtaa muita apuvälineitä kuten saamelaisten taikarumpu tai intiaanien unisieppari.

43
Vaasa / Re: Vaasan parhaat ravintolat
« on: 07. 04. 2009 10:10 »
Kävin tänään Vaasan uusimmassa pizza, kebap ja hampurilaispaikassa.  Paikan nimi on  Diana ja se sijaitsee osoitteessa Kauppapuistikko 32.  Eli siinä Nordean ja R-Kiskan välissä.

Paikka on varmasti Vaasan siiiistein alan yritys.  Pöytäliinat ovat valkoista muovia ja ne on peitetty lasilla. Seinäpanelointi ja pyötien väliset seinämät ovat vaaleata puuta.  Ulkoisesti kaikki on O.K.

Tilasin 6 euron hintaisen  kebapin kermaperunoilla.  Annos oli täydellinen katastrofi.  Se oli pienin mitä olen koskaan saanut ja perunat suorastaan lilluivat kermassa?  Mitään muuta siis lautasella ei ollut kuin kermassa lilluvia perunoita ja niiden peittona ohut kerros kebaplihaa.

Jos en olisi huomannuat ottaa runsaasti salaattia niin minlle olisi jäänyt nälkä.

Arvio perustuu tietysti vain yhteen annokseen

En mene kuitenkaan muita annoksia kokeilemaan, vaan seuraan täältä muiden kokemuksia.

44
Pääsiäiseen kuuluu myös pasha:

Valamon pasha

1 kg maitorahkaa
100 g voita
1 ½ dl sokeria
2 keltuaista
2 ½ dl kuohukermaa
1 appelsiinin puristettu mehu
1 ½ dl rusinoita
50 g mantelirouhetta
2 tl vaniljasokeria

45
Yleistä keskustelua / Re: Pohjalainen
« on: 06. 03. 2009 11:11 »
Vaasa Oy:n hallitus on valinnut Pohjalaisen tulevaksi päätoimittajaksi valtiotieteiden maisteri Arno Ahosniemen (31) Brysselistä. Arno Ahosniemi siirtyy Vaasa Oy:n palvelukseen viimeistään kesäkuussa 2009.

Arno Ahosniemi on syntynyt Mäntsälässä. Hän on valmistunut valtiotieteiden maisteriksi Helsingin Yliopistosta. Ahosniemi toimii tällä hetkellä Kauppalehden kirjeenvaihtajana Brysselissä.

Aikaisemmin hän on toiminut erilaisissa toimittajan tehtävissä Kauppalehdessä vuodesta 2003 ja tutkijana Helsingin Yliopistossa.

Vaasa Oy on Ilkka-Yhtymä Oyj:n tytäryhtiö. Pohjalainen ilmestyy suomenkielisellä Pohjanmaalla seitsemänä päivänä viikossa ja sen levikki on noin 28 000.

Ilkka tänään

46
Vaasa / Vs: Videoteam Vaasalaisia.info. Uusi video.
« on: 27. 02. 2009 05:05 »
Paras ilmainen softa millä siirtää video You Tubesta omallae koneealle löytyy kun kirjoittaa googgeliin: download convexsot you tube

47
Olisi mainio asia jos kaikki, jotka laittavat itse luoaansa tai päivällisensä kotonaan kertoisivat siitä muillekin.  Näin saamme kaikki hyviä vihjeitä tervellisestä ja edullissta ruoasta.

Tänään soin lihapullia ja perunamuusia.  Lihapullat olivat Atria eineksiä ja otin niitä 6 kpl.  Perunamuusi oli edullista Rainbowta. Perunamuusi pussista käytin vajaat puolet. 

Lisukkeeksi puoliskas punaista paparikaa, 3 raastettua porkkaa, yksi lohkottu tomaatti, puoliska valkoisipulikurkkua, yksi ananasrengas ja puolipussillista Apetitin vihannessekoitusta.

Lihapullien pääälle pursitin reilusti halpaa E-tra sinappia.  Ruokajuomaksi 1,5 lasillista rasvatonta maitoa.

Kirjoitin viimeeksi tähän ketjuun « Vastaus #48 : 23.07.07 - klo:20:03:49 ». No,niistä päivistä olen laihtunut 14 kiloa ja trendi jatkuu.  Tässäkin yksi hyvä syy jakaa kokemuksia.

48
Valtuuston tietoon / Re: Katujen talvikunnostus
« on: 08. 02. 2009 17:05 »
Muistan haikeaudella ja syvän kunnioituksen vallassa Ole Stolpea.  Hänen katuosuutensa Kauppapuistikolla oli aina aurattu ja lakaistu.

49
Valtuuston tietoon / Re: Katujen talvikunnostus
« on: 08. 02. 2009 14:02 »
Aivan yks hailee.  Huonosti asiat hoidetaan .

50
Valtuuston tietoon / Re: Katujen talvikunnostus
« on: 08. 02. 2009 13:01 »
Asumme Pikiruukkin osaomistusasunnossa. Tulen juuri pihalta auraamasta kun talonmiesyhtiö ei ole mitään tehnyt. Se oli pakko. Muutoin vaimo ei olisi päässyt autopaikalleen.  Tein sen hyvin vastenmielisesti. koska Pikuruukki ei ole juuri tikkua ristkiin pannut asukkaiden muka uudeksi.

Kasasin lumet syrjään kulkuväylältä mutta en pluukannut aidan viereen saakka.  Saas  nähdä tuleeko jättämästäni lumiläjasta talonmiaesfirmalle uusi kohde, vaikka vanha on selvästi nähtävissä aidan vieressä.

51
Vaasa / Re: Vaasan parhaat ravintolat
« on: 13. 01. 2009 10:10 »
Uudessa Rosossa en ole vielä käynyt.  Omko kokemuksia?  Lounaslistan kävin tsekkaamassa.  Hinnat 8.50-11.50 väölillä.  Broiskua ja sörsseliä ja porsaanleikettä ja lihapullia ja kermakastiketta.  Kun tarjotaan lihapullia niin pitäisi mainita erikseen ovatko saarioisten rasiasta vai omatekemiä.

52
Valtuuston tietoon / Re: C Express
« on: 12. 01. 2009 11:11 »
Syötä seuraavat sanat googlen kuvahakuun, niin ymmärrät miksi C Express seisoo Vaskiluodon satamassa ja jää sinne. Kustannukset vaasalaisille 4-5 milj. euroa:

Alang ship breaking yard

Slideshow aiheesta:
http://www.jirirezac.com/stories/shipbreakers/

Täältä saat lisää tietoa englanniksi:  Tutki jutun alaosan linkit
http://en.wikipedia.org/wiki/Ship_breaking

Asbesti ja kustannukset Bangladeshissa
http://worldasbestosreport.org/gac2004/pl_2_03_e.pdf

Kokeile tätä hakua:
ship breaking cost asbestos

53
Yleistä keskustelua / Re: KOY Pikipruukki
« on: 16. 08. 2008 20:08 »
Muistaisiko Klaus Berg  väärin.  Taseesta ja tilinpäätöksen julkisuudesta en tiedä mutta osakeluetttelo on julkinen:

Jokaisella on oikeus tutustua osakasluetteloon ja odotusluetteloon arvopaperikeskuksessa sekä, jos yhtiöllä on pääteyhteys arvopaperikeskukseen, yhtiön pääkonttorissa. Osakas- ja odotusluettelosta tai niiden osasta on annettava jäljennös 3 luvun 17 §:n 2 momentin mukaisilla edellytyksillä. Mitä tässä momentissa säädetään, koskee tämän luvun 2 §:n 2 momentissa tarkoitetun ajankohdan mukaista osakasluetteloa yhtiökokouksen päättymiseen asti.

Mitä 1 momentissa säädetään, ei kuitenkaan koske henkilötunnusta, maksu- tai verotustietoja tai sitä, mille kaupintatilille osakkeenomistajan myytäviksi antamat osakkeet on kirjattu. Tietoon siitä, minkä tilinhoitajayhteisön hoidossa olevalle arvo-osuustilille osakkeet on kirjattu, sovelletaan, mitä arvo-osuusjärjestelmästä annetun lain 29 a §:ssä säädetään arvo-osuustiliä koskevista tiedoista.

54
Sekalaista keskustelua / Re: Kysy - kansa vastaa
« on: 12. 08. 2008 15:03 »
Leena:
>Mikä on paras tapa jalostaa hyytelöä? (viinimarjahyytelö, pihlajanmarjahyytelö, karpalohyytelö)  Kannattaako joukkoon lorauttaa konjakkia tai jotain muuta? Calvadosta?<

Kokeile kardemummaa, neilikkaa tai mintunlehtiä. Lisää hunajaa niin saat makeutta.

55
Sekalaista keskustelua / Re: Päivän piristeeksi
« on: 06. 08. 2008 13:01 »
Tätä ei moni tiedä.  Kun Neil Armstrong oli kuukävelyllä niin häntä vastaan käveli luuranko.  Arvaa mitä A. Kysyi?

Mitä  kuuluu?

56
Sekalaista keskustelua / Re: Fiksuhuuto
« on: 12. 06. 2008 19:07 »
Ei ole lainkaan varma että Suomesta löytyy kovinkin monta neiti Tukiaisen kaltaista bimboa, joilla saa ilmaista mainostilaa.

57
Sekalaista keskustelua / Re: Fiksuhuuto
« on: 11. 06. 2008 15:03 »
Fiksuhuudon pojjaat tarjoaa nyt huudon voitoksi treffejä Johanna Tukiaisen kanssa.  Johanna kuka?  Koita nyt kaivella muistiasia.  Huutaminen alkaa sunnuntaina.  Neiti Tukiainen mainostaa itseään myös youtubevideolla.

Saas nähdä mitä tästäkin tulee?


59
Vaasa / Re: Vaasan kaupunkirakenne
« on: 05. 06. 2008 15:03 »
Duoda, duoda..
Noin 45 % keskustan asukkaista on vanhuksia ja eläkeläisiä ja vain puolella heistä on auto.  Kaikki tarvitsevat kuitenkin autoa tarpeellisten tavaroiden hankkimiseen.  Jos elintarvikeliikkkeet katoavat keskustasta niin jäljelle jäävällä puoliskolla on tasan kaksi mahdollisuutta:  joku hankkia auto (jos pystyvät ajamaan) tai suorittaa ostokset taxilla.

Kaupunki jakaa heille varmasti txisetelit siitä ilosta että saadaan IKEA ja sen yhteyteen KPO:n marketti.

60
Yleistä keskustelua / Re: Vaalirahoitus
« on: 20. 05. 2008 05:05 »
Kuulin eilen että joukko liikemiehiä olisi keskustellut vaasalaisesta vaalirahoituksesta ja härskimmistä rahapyynnöistä.  Kuititkin olivat esillä mutta rohkeus petti.  Ajattelivat kai että sama taho istuu vielä seuraavankin valtuustokauden.

61
Sekalaista keskustelua / Re: Kysy - kansa vastaa
« on: 19. 04. 2008 20:08 »
Protestilauluista

On todella hienoa huomata, miten paljon tietoa ja elämänkokemusta tämän foorumin kirjoittajilla on.  Kiitos Don Giovannille.

Laulun mahti

Luulen että jo Spartacuksen aikaiset kaleeriorjat lauluivat protestilauluja tahdinantajan ruoskan viuhuessa heidän päänsä päällä.  Tämä asetelma onkin protstilaulujen takana.

Kaikki aikaudet ja erilaiset yhteiskunnalliset tilanteet, missä alistettu ja nöyryytetty ihminen on noussut taisteluun ihmisoikeutensa puolesta, on synnyttänyt omat laulunsa.

Näin on asia, oli sitten kysymys orjien vapautustaistelusta, kansalaissodista, suffraketeista, modernista naisliikkeestä, työväenliikkeestä, rasismista  veropolitiikasta, hallitusten painostuksesta, globalisaatiosta, inflaatiosta, sukupuolisesta tasa-arvosta ja niin edelleen.

Itse käsite protestilaulu voidaan liittää Yhdysvaltoihin.  Nykyaikainen protestilaulu edellyttää äänilevyn, radion ja television ja nykyään myös tietoverkon olemasaoloa.  Modernille protestilaululle on ominaista myös se, että laulun esittäjä kohoaa yksilönä massan yläpuolelle.

Hyviä esimerkkejä ovat vaikkapa Peter Seeger, Bob Dylän, Tom Paaxton, Woody Guthrie, Phil Oech, Victor Jara, Wolfgan Biederman, Bulat Ogutzhava, Vladimir Vysovstky ja lukemattomat muut.

Sellaiset sävelmät kuin We shall overcome,  Universal Soldier,  Blowing in the Wind, Little Boxies, Whats Goining On , Strange fruit – ovat ihmiskunnan yhteistä perintöä.  Varsin tunnettuja ovat myös tuplajullien eli Industral Workers of the World-laulut.  Monet näistä tunnetaan Joe Hillin lauluina.

Joe Hill, alk. Joel Emmanuel Hägglund; tunnettiin myös nimellä Joseph Hillström. Hän syntyi 7.lokakuuta 1979 Gävlessä Ruotsissa ja tapettiin 19. marraskuuta  1915  vasemmistosympatioiaden vuoksi.  Hän on aikakautensa tunnetuimpia ”protestilaulajia”.

Protestilaulun käsite on aivan liian kapea.  Genreen kuuluvat kaiki laulut, jotka nostavat alistetun ihmisen laulun siivin arkipäivän yläpuolella tai kehoittavat ja jopa kiihoittavat taisteluun ihmisarvon puolesta. 

Nämä laulut voivat olla suoria hyökkäyksiä tai kertovat verevällä tavalla tavallisen kansan elämästä ja asemasta.  Esimerkkinä vaikkapa Hiski Salomaan ”Tiskarin jenkka”.

Protestilaulajat ovat joutuneet vainon kohteeksi, heitä on teljetty tyrmiin ja heidä on lahdattu kuin karjaa. Diktaattorit ovat palkinneet parhaat laulut kuolemalla.

Musiikilla on aina ollaut kansan keskuudessa myös vallankumouksellinen sisältö.  Diktatoriset hallitukset ovat kieltäneet kansallisia soittimia ja omalla kielellä laulamisen kuoleman uhalla.

Mutta aina ovat ihmiset laulaneet ja aina on kuorosta kohonnut ääni, joka on vienyt eteenpäin humanismin sanomaa.

Varsinkin kuusikymmenluku ja Vietnamin sota synnyttivät satoja protestilauluja mutta myös kuolemattomia tokaisuja, joista huikein linee Muhamed Alin suusta: "Yksikään vietnamilainen ei ole koskaan kutsunut minua neekeriksi".. sanoi Ali kun kieltäytyi menesmästä Vietnamiin.

Protestilaulut synnyttivät tietysti myös antiprotesilauluja, joista tunnetuin lienee vietnamin sodan sotilaita ylistävä Green berets.

Suomalainen antiprotestilaulu on Tapio Rautavaaran ”Protestilaulu”, missä on vanhan jermun näkökulma lauluihin, jotka laulajan mukaan halventavat talvi- ja jatkosotaan osallistuneita sotilaita.

Saman teeman sovittelevampi laulu on Tauno Palon esittämä ”Ruusu on pudasta purppuraa”.

Taidampa mennä soffalle ja kuunnella levyn ”Lautanen Guatemalan verta”.

62
Valtuuston tietoon / Re: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 19. 03. 2008 05:05 »
Onko siis näitä naru- ja solmuleikkej äenenmmänkin. Millaisia?

63
Yleistä keskustelua / Re: Jotain suurta ja valtavaa
« on: 17. 03. 2008 07:07 »
Minä kyllä ajattelin että sen on oltava jotain todella suurta.

64
Yleistä keskustelua / Re: Jotain suurta ja valtavaa
« on: 16. 03. 2008 16:04 »
Tosi kiehtova ajatus. Guinessin ennätysten kirjan selailusta saattaisi olla apua. En usko mihinkään torniin, muistomerkkiin tai kummallisuuteen.  Jos jotain ”suurta” halutaan niin sen on oltava jotain hyvin  aikaa kestävää.

Vanhassa blogissa tai ehkä täällä oli joskus mielestäni yksinkertainen idea, jonka voisi lämmittää uudelleen:  perustetaan Vaasaan keräilijöiden museo tai milla nimellä se nyt sitten kulkisikaaan.

Sinne voisi kuka tahansa maapallon asukas lahjoittaa kokoelmansa kaikkien nähtäväksi,  Jokainen tietää, miten merkittävä asia keräily on ja millä intohimolla keräilijät suhtautuvat kokoelmiinsa ja miten huolissaan he ovat siitä, mitä heidän elämäntyölleen tapahtuu heidän jälkeensä.

Tällaista paikkaa ei tietääkseni ole missään muualla.  On kyllä hienoja rajoitettuja kokoelmia mitä merkillisimmistä aiheista mutta puhunkin kokonaisuudesta joka vuosien saatossa kasvaa Louvren mittaiseksi.

65
Yleistä keskustelua / Re: Ikea Vaasaan?
« on: 26. 02. 2008 17:05 »
Adressi:  Ikea Vaasaan

http://www.adressit.com/ikeavaasaan

66
Vaasa / Re: Tall Ships Races Vaasa
« on: 26. 01. 2008 07:07 »
Hieman kyllä pelkään että kansalaisaloite ylittää virkamiesten käsittyskyvyn.

67
Valtuuston tietoon / Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« on: 26. 01. 2008 07:07 »
Pakkoliitoksen toteuttaminen on välttämätöntä jos aika kuluu loppuun.  Tarkoitan nyt lähinnä porkkanarahoja.

68
Sekalaista keskustelua / Re: Fiksuhuuto
« on: 26. 01. 2008 07:07 »
Jotenkin fiksuhuutosivuilta näkee että jotkut ovat voittanet useita kertoja.  En vain ymmärrä millaiseen strategiaan se perustuu:  useisiin huutoihin, odotteluun ja iskemiseen oikealla hetkellä. Vai mihin?


69
Sekalaista keskustelua / Re: Fiksuhuuto
« on: 25. 01. 2008 20:08 »
Pohjalainen valehtelee, Ilkka pilkkaa mutta vaasalainen.info puhuu totta.


70
Sekalaista keskustelua / Re: Fiksuhuuto
« on: 25. 01. 2008 19:07 »
>Miljuuna viestiä ja kipalehinta 1,90€, kai siitä jää jotain?!<

Ei näin.  Vaan miljoona vierailua Fiksuhuuto-sivulla, joista ehkä 2% huutaa. Lue yllä oleva  Toopen  viesti.

71
Sekalaista keskustelua / Re: Fiksuhuuto
« on: 25. 01. 2008 18:06 »
Jos sivustolla on käynyt miljoona vierasta ja heistä 2-5% myös huutaa, niin voidaan laskea että Jussi ja Tuomo ovat saaneet aikaan n 100-120.000 euron liikevaihdon.
 
Kun tästä vähennetään operaattorin osuus ja muut kulut, voidaan arvata että netto ilman veroja on n. 60.000 euroa.

Ei mikään huono palkka kahdelta viikolta.


72
Yleistä keskustelua / Re: Valokuvaus harrastuksena?
« on: 20. 01. 2008 13:01 »
Lue myös alkupään vinkit sivulta 1.

73
Yleistä keskustelua / Re: Valokuvaus harrastuksena?
« on: 19. 01. 2008 14:02 »
Mikään ei ole niin helppoa kuin saada hyviä vihjeita ja opastusta digikuvaamiseen.  Aloita vaikka täältä:

http://www.digicamera.net/

Sivun linkkikokoelma on yksi parhaita.  Kursseista kysy Opistotalolta.

Ohjeita kuvankäsittelyyn ja kuvaruudun kalibriointiin saat täältä:

http://www.leuku.fi/index.php?kuvank

Käytä googlea.

74
Nykyisistä valtuutetuista Ekku Teppo saattaisi olla potentiaalinen kirjoittaja.  Muista en tiedä.

75
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 23. 10. 2007 06:06 »
Vasabladet kertoo (tietysti) asiasta tänään.  Voisiko joku paremmin ruotsia osaava kääntää tänne keskeiset asiat että ei tule virheitä.

http://vasabladet.fi/story.aspx?storyID=10813

76
Sekalaista keskustelua / Re: Aution saaren levyni!
« on: 24. 09. 2007 06:06 »
Minullae rittäisi Birdin kootut.

77
Sekalaista keskustelua / Re: Klamydian rupiset riimit
« on: 15. 09. 2007 11:11 »
Olen kuullut elämäni aikana yhden ainoan Klamydian kappaleen.  Se nimi oli ymmärtääkseni Perseeseen.  Kysyin kappaletta esitelleelta lastenlapselta että ovatko Klamydian muutkin kappaleet samaa luokkaa ja vastaus oli että kyllä ovat.

Tämän kuuleman perusteella ne sopivat mainiosta kappaleen otsikon esittämään tilaan, jonne aurnko ei paista.

Mieluimmin kuuntelen vaikka Pietro Antonio Locatellia.

78
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Kondis-hanke
« on: 15. 09. 2007 11:11 »
Kondissivuilla keskustelaan Kondiksesta.
http://www.kondis.fi

79
Vaasa / Re: Vaasan parhaat ravintolat
« on: 23. 07. 2007 18:06 »
Kannattaa kokeilla Vaasanpuistikolla olevia Thaihousea ja Asian foodia.  Molemmat ovat kelpoja ruokapaikkoja.

80
Joskus nuoruudessa em. tilanteaissa tuli vedettyä reikäisen sekaleivän puolikas halki ja puoliskoille runsaasiti voita ja sitten päälle raakaa jauhelihaa tai nörköttiä ja sinappia ja sipulisilppua.  Kokonaisuus painettiin alas, usko tai älä, lylmällä maidolla.  Kyllä helpotti.

Pages: 1 [2] 3 4