Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Toope

Pages: 1 2 3 [4]
121
Perhe syö aivan hulluna laittamaani jauhelihakeittoa.  Luulen että salaisuus on paistinjauheliha ja se että en käytä valmiita keittojuureksi vaan pilkon juurekset tuoreesta materiaalista.  Keiton kruunaa se että lisään liha- ja kasvikuution vasta sen jälkeen kun perunat ovat niin kypsiä että ne imevät maukua keitinliemestä.

122
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 22. 01. 2006 18:06 »
Kuka mahtaa olla tuo ulkopuolinen taho, joka on tutkinut matkapäiväkirjojen väärennöksiä?  Kylläkai kuntalaisten pitää saada virallinen tieto.  Ihmettelen suuresti, miksi Pohjalainen ei ole kertonut asiasta. 

Vai nko kysymyksessä otaas vain HUHU?

123
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 22. 01. 2006 18:06 »
Pitkän ja paljon aikaa vieneen prosessin jälkeen olen sitä mieltä, että Suvilahden asuntomessut koituu siunaukseksi koko kaupunginosalle.

124
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 11. 01. 2006 12:12 »
No, onko Vaasassa koskaan ollut tällaista vapautta sanoa ja kirjoittaa asioista?.
Asialle täytyy tehdä pikaisesti jotain!

125
Valtuuston tietoon / Re: Vaasan Imago
« on: 09. 01. 2006 11:11 »
Olen paljon miettinyt sitä, että mitä vaasalaisuus oikein on?  Tamperaiselle se on kasvamista tamperelaiseksi.  Tamperelaiselle antaa identiteetin kaupunginosa, kaupungin yhteiset urheiluseurat, kulttuuriperinne (Pispala, mustamakkara, rievä ect) ja tamperaiselle yhteinen puheen nuotti mutta myös tietyt visuaaliset merkit ja symbolit kuten luotitorni ja vesitorni.

Vaasalaisilla ei tällaista yhteistä asiaa ole.  Ja nyt se väite, joka hermostuttaa Kike B:n täysin.  Suuri syy on siinä, että vaasalaiset jakaantuvat heihin ja meihin.  Siis hurreihin ja finnituppeihin.  Tämä pätee katsoi asiaa mistä vinkkelistä tahansa.

Esitän kaksi kysymystä,  Ensin suomenkielisille:
-Kuinka monta ruotsinkielistä paikalliskiarjailijaa pystyt luettelemaan?
ja sitten sama kysymys på svenska?

126
Yleistä keskustelua / Re: Vaasan kauppatori
« on: 08. 01. 2006 05:05 »
Eikö tuo taulu sijaitse ns. Hallinkujan alkupäässä Vaasanpuistikon vieressä?  Taulu on melko pieni ja huomaamaton ja se oli pitkään rikki.  Se korjattiin joskus syyskuun alussa.  Nykyistä kuntoa en tiedä.

Siinä olen samaa mieltä että se voisi olla näkyvämmällä paikalla ja se voisi sisältää muutakin informaatiota.

127
Valtuuston tietoon / Re: Vaasan Imago
« on: 06. 01. 2006 10:10 »
Vaasan imagossa huolestuttaa eniten se, että kaupunki on jäämässä täysin saarroksiin.  En nyt tarkoita pelkästään Mustasaarta.  Eräs tuttavani sanoi aivan vakavissaan, että kun Matkakeskus valmistuu, niin VR käärii kiskot rullalle ja vie rullan pois.  Vaasaan ei siis olisi sen jälkeaen enää kuin maantie- ja lentoyhteys.

Voisiko tällainen olla mahdollista edes teoriassa ja miten käy Merenkurkun liikenteen sen jälkeen kun RAbbe huomaa, että sijoittamalla esim. osakkeaisiin tienaa paremmin?

128
Yleistä keskustelua / Re: Vaasa 400-tuotteita
« on: 31. 12. 2005 11:11 »
Onko siis joku nauttinaut Vaasa viiniä tai Vaasa kahvia?  Miltä maistuu?

129
Vaasa / Re: Vaasan kaupunkirakenne
« on: 29. 12. 2005 18:06 »
Konsensus, keskinäinen ymmärrys syntyy heti kun kaikilla osapuolilla on sellainen tunne, että kenelläkään ei ole mitään salattavaa ja että kaikki hyötyvät.  Kunnallispolitiikassa on kuitenkin useita keskenään riiteleviä intressejä.  Kaikki eivät suinkaan tavoittele yhteistä hyvää, vaan omaa tai ryhmän tai suvun tai jotain muuta vaikeasti määriteltävää etua.

Tuo etu voi olla vaikka vaaliarahoitus, jos  omat varat eivät riitä.  Juuri tällaisista syistä konsensus on niin vaikeata.  Saksassa lapsuutensa viettäneenä (näin luin aikaisemmasta postauksesta) EStrahl saattaa tietää että sanalla konsensus on myös toinen merkityss ja sen on salaliitto.

Näin muistan vanhan professorini joskus sanoneen.

130
Vaasa / Re: Vaasan kaupunkirakenne
« on: 27. 12. 2005 19:07 »
Minäkin olen pääsääntöisesti uskonut että asiat on täällä hyvässä hoidossa ja että meillä on rehelliset ja kaupunkilaisten parasta ajattelevat edusnaiset- ja miehet.  Nyt kaiken lukemani jälkeen alan epäillä että joukossa on myös omaneduntavoittelijoita ja veijareita.

131
Niin tietysti.  Koppihan on Airaksisen.  Nyt se ei tuota mitään mutta heti kun joku siitä kiinnostuu, sen arvo nousee taivaisiin. 

Joka tapauksessa idea on hyvä.  Kumma kun ne, jotka saavat tiedottamisesta palkkansa, eivät tätä ole keksineet.

132
Yleistä keskustelua / Re: Vaasan kauppatori
« on: 26. 12. 2005 16:04 »
Ei pidä vajota pessimismiin, Reino. 

Onhan meillä tori, jonka kivetys voi aiheuttaa ainakin korkokengillä kulkevälle nilkan nyrjähtämisen, aivan keskustassa Anttilan talon kyljessä lastataanja puretaan kuormia keskellä kaupunkia, ns. Centrumin parkkipaikn takana on taloröttelöitä. joista kauhuleffojen tekijäöt olisivat haltioisaaan, kaupungin sisääntuloväylien reunukset ovat surkeata pöheikköä - voi - Vaasasta löytyy paljon sellaista joka sopii hyvin proletaariselle sielulle.

Olen kuuullut jopa muutaman sanovan, että "Tämähän on kuin neukuissa ennen!".

133
Nyt täällä puhutaan asiaa.  Kaupungin tiedottaminen on täysin retuperällä.  Tiedottajina ja markkinointipäälliköinä on kyllä viehättäviä rouvia mutta heiltä puuttuu tarvittava tieto ja taito ja ennenkaikkea journalistinen osaaminen.

Vaasassa saattaisi hyvinkin olla tilaa yritykselle joka hoitaisi ammattimaisesti kaupungin tiedottamisen.  Kaupungin ehkä kannattaisi ulkoistaa koko tiedottaminen.

vaasalaisia.info foorumin merkitys on siinä että se on pysynyt ei-kaupallisena - siis uskottavana.  On todellinen häpeä jos päättäjät eivät ole foorumia löytäneet.  Se että Pohjalainen ja Blaadetti eivät foorumia referoi on ymmärrettävää.  Eihän niitä kiinnosta Vaasa pätkääkään, vaan ainoastaan raha.

Siten aivan muuhun asiaan.  Täällä on kaivattu infotaulua keskeiselle paikalle.  Sellainen on olemassa - siis paikka - ja taulukin on olemassa.  Se on ns. HairCenterin hovioikeuden päässä oleva tyhjä kaksi puolinen ilmoitustaulu (laatikko), joka on käyttämättömänä.  Sen tilan vuokraaminen ei varmaan maltaita maksa.  Koska HairCenteriin on ilmeisesti olemassa datayhteys. niin eikö samaa voisi käyttää elektronisen ilmoitustaulun pystyttämiseksi ko. laatikkoon.134
Vaasa / Re: Vaasan kaupunkirakenne
« on: 19. 12. 2005 05:05 »
Tuntuu siltä että valtuutettu Aimo Pukkila ärsyttää joitakuita foorumiin rekisteröityneitä.  Se on aivan turhaa.  Kaavoitusasioiden jouduttaminen on kaikkien yhteinen etu.  Yleensähän näkyvät ja kovaääniset ärsyttävät mutta he saavat myös jotain aikaan.

Minua ärsyttää eniten valtuustossa ne äänestysautomaatit, joilla ei ole koskaan mitään sanottavaa ja omaa mielipidettä mistään asiasta.  Heitä on jokaisessa puolueryhmässä.  Keskitytään nyt tässä ketjussa itse asiaan eli siihen millaisen kaupungin me itsellemme haluamme ja miten tätä pyrkimystä voi edistää.

135
Että ei tapahtu mitään
Minusta juuri nyt Vaasassa tapahtuu enenmän kuin koko runsaat 50. vuotisen elöämäni aikana.
Ei kuitenkaan kerratta täällä mitä jo muissa ketjuissa onkerrottu.  Täällä voisi jatkaa vaikka siitä, että Vaasalaisille tapahtumillae ei ole netissä kunnollista paikkaa. Tässä kylässä kun tapahtuu kaikenlaista lähes vuoden jokaisena päivänä.

136
Yleistä keskustelua / Re: Lähiruoka
« on: 12. 12. 2005 08:08 »
Kaihoten muistelen aikaa, jolloin Vaasasakin oli paljon pienleipomoita ja makkaratehtaila, limsatehtaita ja aikaa jolloin Vaasassa tehtiin omaa jäätelöä sekä Valiolla että Milkalla.

Tuotteet olivat parempi ja saattoivat olla jopa halvempia.

137
Yleistä keskustelua / Re: Lähiruoka
« on: 06. 12. 2005 15:03 »
Ruokatarinat ovat aina kiehtoneet mieltäni.  Niitä löytyy mukavasti hakusanoilla: food stories tai local food stories.  Suomenkielinen haku: ruokatarinat johtaa lähinä ruokatarinoita kertoviin kirjalinkkeihin, jotka nekin ovat kiehtovia.

Böklingin synnystä tuskin löytyy tarinaa, mutta varmasti syömiseen liittyviä tarinoita onpaljonkin.  SAmoin tarinoita tunnetuista henkilöistä, jotka ovat ihastuneet ko. herkkuun.  Ehkä Berlusconilla olisi tästä aiheesta jokin tarina.
138
Vaasa / Re: Vaasan kaupunkirakenne
« on: 23. 11. 2005 06:06 »
Onko olemassa kevyempiä vaihtoehtoja?  Tarkoitan jonkinlaisia "kasvihuoneita".  Siis periaatteessa siirettäviä ratkaisuja, jotka antaisivat tuulensuojaa niin kauppiaille kuin asiakkaille.  Onko kukaan ottanut asiaa vakavasti?  Luulisi että joku valmistaja olisi valmis demoamaan uusia ratkaisuja?

139
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 23. 11. 2005 06:06 »
En löytänyt linkkiä tuohon HeSarin artikkeliin.  Voisiko joku referoida muutamalla lauseeella jutun keskisen sanoman?

140
Valtuuston tietoon / Re: Vaasan Imago
« on: 22. 11. 2005 06:06 »
Tapasain viikolla helsinkiläisiä valtionhallinnon päättäjiä ja lounaalla esitetty kysymys jysähti suoraan munaskuihin:

"Kuinka te pärjäätte siellä Vaasassa ruotsalaisten kanssa?", kysyi vasemmalla puolella istuva.  Oikealla puolella istuva kertoi oman kokemuksensa Vaasasta, joka liittyi huonoon palveluun suomen kielellä.

Varsinaisesti kysyjä tarkoitti Pohjanmaan Liittoa, joka hänen mielestää edusti, no, jos ei nyt aivan taantumuksellista, niin patavanhoillista ajattelua nyt kuitenkin.

Selitä nyt siinä että kaksikielisyys on rikkautta ja nostaa elämänlaatua ja auttaa ajatelemaan kirkaammin kun seuraavassa lauseessa kuulet huulen Vaasan ja Mustasaaren kuntaliitoksesta.

141
Sitä sun tätä

Vaimo sanoi töihin lähtiessään, että jääkaapissa on eilistä jauhelihakastiketta ja kuusikulmaisessa astiassa on perunoita.  Kun nälkä sitten melko tarkkaan puoli kaksitoista tuli, kömmin jääkaapille vain huomatakseni, että siinä kuusikulmaisessa astiassa ei ollut kuin puolitoista perunaa.  Eihän sellainen määrä tee kuin vihaiseksi.

Pienen penkomisen jälkeen löysin alahyllyltä valmiin pizzapohjan, joka ratkaisi asian.  Ei muuta kuin tomaattiketsuppia pizzapohjalle, päälle eilistä jauhelihakastiketta ja joukkoon ohueksi viipaloitua jahtimakkaraa, Ja kaikkea tätä, mitä kaapista löytyi:

Tomaatinviipaleita
Paprikarenkaita
Oreganoa
Persikan puolikas pilkottuna
Kuullotettua sipulia
Herkkusieniä
Valkosipulia
Juustoraastetta

Kaikki leivinpaperin päälle lähes reunattomalle pellille ja 225 asteiseen uuniin runsaaksi 10 minuutiksi.

Kyllä maistui.

142
Yleistä keskustelua / Vaasan kauppatori
« on: 07. 10. 2005 14:02 »
Kävin tänään keakustassa ja jäin Hovioikedenpuistikolla suustani kiinni tutun vaasalaisen kanssa.  Tämä tiesi kertoa, että puistikolle tulee jännittävä ratakaisu kun aikaisempaa monttua (miksi sitä taloa nimittäisi - Cafe Augustin talo?)  levennetään tuntuvasti ja monttuun rakennetaan loivasti laskevat portaat.  Näin aikaisemmin montussa olevat liikkeet saavat runsaasti ulkotilaa myyyntitarkoituksiin.

Eli ensi kesä tulee Hovipuistikolla olemaan aivan erilainen kuin koskaan ennen.  Hovipuistikon kiinnostavuutta tulee lisäämään isokokoinen patsas ja ilmeisesti kolme suojaisaa penkkialuetta.  Voisiko vielä ajatella, että kaupunki antaisi torikauppiaille oikeuden myydä hoviskalla?  Näin saataisiin sinne lisää eloa.

143
Vielä tississä kiinni?

Olen kovasti miettinyt tuota "uusavuttomuutta" enkä usko että sellaista on edes olemassa.  Kysymys täytyy olla siitä, että kotona äidin pilalle passaama kullanmuru ei edes halua laittaa itselleen ruokaa.  Hän on siis jäänyt roikkumaan tissistä.

Ruoan laitto onnistuu kun vain laittaa ruokaa. Jokainen osaa keittää perunoita kuorittuna tai kuoriperunoita. Jokainen osaa myös laittaa pannulle vaikkapa kaupun valmiiksi leikkaamia lihasuikaleita ja ruskistaa ne yhdessä sipulin kanssa voissa tai öljyssä, lisätä hiukan vettä ja maustepippuria, valkosipulin kynsi sekä antaa kiehua. Hetken kuluttua sekaan 2 desilitraa kermaa ja antaa sen jälkeen muhia pienellä lämmöllä 15-20 minuuttia.

Sitten vain lautaselle tomaatinlohkoja ja suolakurkkua ja perunat ja suikalepata. Hyvää on ja helppo tehdä, ainakin helpompaa kuin downloudata uusin mp3-soitin joltakin saitilta.
144
Makkarasta maukasta

Lupasin itselleni, että en pitkään aikaan syö makkaraa, mutta toisin kävi.  Tuli  hiukan kiirettä ja halusin päästrä syömisestä helpolla.  Näin siinä kävi.  Jääkaapissa oli Atrian herkkulenkkiä.  Katkaisin siitä noin kahden grillimakkaran pituisen pätkän, otin kuoren pois ja tein makkaraan muutaman poikkivillon.

Sivelin makkaran sinapilla.  Sinappia tuli melko paksusti.  Hiukan samaan tapaan kuin Juicen Sika-laulussa. "Sinappihuntu.."  Sinapin päälle ripottelin korppujauhetta.  Vielä laitoin pystyviiltokohtiin polarjuustoa melko paksut viipaleet ja koko makkaran peittelin hellästi edanviipaleilla, joita tuli - vähintäänkin kahteen kerrokseen.

Sitten makkara uuniin vanhassa ja hyvin palvellessä valurautaisessa paistinpannussa.  Pannun pohjalle laitoin pienen määrän ruokaöljyä ja voita.  Kumpaakin arviolta yhtä paljon.  Sitten panu vain esilämmitetyyn uuniin.  Uunipellille paistinpannun viereen laitoin teräsastian. mihin olin laittanut kraanasta niin kuumaa vettä kuin sieltä tulee.  Tällä varmistin sen, että juusto ei pala koppuraksi.

Ateriaan kuului tietysti myös pari keitettyä perunaa, keittovihannessekoitus, tomaatinlohkoja ja muutama viipale suolakurkkua.  Kastikkeen tein nopeasti ruskesta Maizenasta, puolikkaasta kuutiosta lihalientä, maustepippuarista, valkosipulijauheesta ja pariata pruuttauksesta tomaatiketsuppia ja tulista sinappia.

Kun makkara oli kypsä ripottelin juuston pinnalle hiukan paprikajauhetta.  Nälkäiselle miehelle ateria maistui.  En tiedä olisiko maistunut muille.

145
Kanaa a`la Mitä nyt sattuu löytymään

Etätyömiehen päivittäinen ruoka rekentuu  kiireen ja jääkaapin pohjalle jääneiden värkkien varaan.  Tänään valmistin itselleni kana-aterian.  Olin pari päivää sitten ostanaut marinoituja kanansuikaleita ja päätin ottaa ne käyttöön.  Ei muuta kuin suikaleet pannulle.  Pannulle puolet öljyä ja puolet voita.

No, ennen paistamista olin jo laittanut riisin kiehumaan ja pilkonnut sipulia erittäin hienoksi.  Riisin keitinveteen lisäsin kuution kanalientä.  Kanaliemikuuatiot ovat sen verran suolasia, että mitään suolaa ei tarvita.  Kun riisi oli hieman kypsentynyt lisäsin joukkoon siopulisilpun.

Riisin valmistuessa katselin mitä jääkaapista löytyi höysteeksi ja löytyihän sitä. Yläkaapissa oli Uncle Beans hapanimelää kastiketta ja suolakurkun puolikas ja kaksi säilykepersinkan puolikasta. LIsäksi löyty tomaatteja.

Lohkoin tomaatin ja asettelin lautaselle kurkunviipaleet ja persikanpuolikaat ja jäin odottmaan muun osan vaömistumista.  Vielä sekoinen unclebeans-kastikkeen kermaviiliin, jota terästin valkosipulijauhaeella.  Leiväksi jälleen Reissumiestä ja juomaksi maitoa  ja sitten vain aterioimaan.

Näiden itselle laitettujen aterioiden juju on siinä, että kukaan muu ei ole katsomassa ja voi väänatää vaikka millaista mössöä, kuten tulet näkemään.  Kana-ateria maistui taivaalliselta.


146
Meitä kotikokkeja on moneksi

Leena on selvästi kulinaristi ja kotikokki. Niin minäkin.  Ainakin lapset ovat sitä mieltä.  Teen etätyötä pc:n ääressä kun lapset ovat koulussa ja vaimo töissä.  Olen ottanut itselleni rutiinin että keskeytän työni ja teen jotain "hyvää" itselleni.  Yritän päästä eroon tyyypillisestä suomalaisen miehen paistettua makkaraa ja paistinperunoita linjasta.  Ruutiinini on että ruoan laittaminen ja syöminen ei saa viedä tuntia pidenpää.

Tänään yhdenmiaehen ateriani oli seuraava:


3 keitettyä perunaa
8  böcklinkiä
Kermaviilikastike, johon tillisilppua ja hieman ketsuppia ja sinappia.
Rukiista leipää (Reissumies) päälle aitoa voita ja juomaksi piimää.

Jälkiruoaksi nautin kaksi kotimaista omenaa.

Minusta lopputulos oli hyvinkin kulinaristinen.

147
Ne wanhat kaivot

Ajataus vanhojen kaivojen saamisesta Vaaan keskeisille puistikoille ihastutti heti.  Ei nyt varmaan 20 mutta kuusi kaivoa näin aluksi.  Minusta pari kaivoa Kauppapuistikolla, joista ensimmäinen heti kun moottoritie päättyy, olisi hieno tervetuloa toivotus Vaasaan ja loisi vieraspaikkakuntalaiselle paljon odotuksia.  Sama tietysti pohjoisesta tultaessa.  Vaaasanpuistikon alkupäässä oleva kaivo toivottaisi vieraat tervetuleeksi.

Hovioikeupuistikolla voisi olla kaivo entisen Suomen Pankin nurkalla, missä se vielä parisenkymmentä vuotta sitten oli.  Tämä kaivo voisi toimia Leenan mainitsemana esiintymislavana.  Toinen "esiintymislava" sijaitsisi Kauppapuistikolla sijaitsevan kaivon kannella.  Kaivo voisi sijaita jossakin panttilainaamon paikkeilla.

148
Sekalaista keskustelua / Aution saaren levyni!
« on: 16. 09. 2005 09:09 »
Mieli vaihtuu iän mukana

Minulla ei ole minkäänlaista musiikillista koulutusta.  Olen musiikin kuluttaja, kuuntelija.  Ensimmäiset musiikkielämykseni sain kun kuuntelin lapsuudenkodissani radiosta "Lauantain toivottuja".  Ensimmäisen grammarin sain 7-vuotiina.  Siitä alkoi pitkä iskelmamusiikin vaihe elämässäni.

Jossakin vaiheessa kyllästyi täydellisesti iskelmämusiikin ennakoitavuuteen ja tylsään toistoon ja ryhtyin kuuntelemaan ja keräämään jazzia.  Tämä vaihe on edelleen päällä, joskin vaimentumaan päin-

Siinä neljänkympin kieppeissä kiinnostui ns. klassisesta musiikista - lähinnä kamarimusiikista ja erityisesti barokkimusiikista.  Suuret sinfoniset teokset eivät vieläkään jaksa kiinnostaa mutta kyllä kaikki "solo-esityksistä oktetteihin"  eli siis pieneimuoisempi klassinen musiikki.

 Vielä täytyy tunnustaa, ett kuuntelen ns. "kevyttä klassista".  Kuulun niihin todellisten asiantuntijoiden halveksumiin musiikinystäviin, jotka ensimmäisena kuuntelevat sen kauniin adagion ja hitaan largon ja sitten vasta loput.

Minulle musiikki on jokapäiväistä elämää.  Kuuntelen musiikkia keskittyneesti joka päivä 20 min - tunnin ajan.  Tunnen selvästi kuinka musiikki auttaa minua kokoamaan itseni.  Musiikilla on minullae selkeästi terapeuttinen merkitys.

Olen myös lakannut lukemasta säveltäjäelämäkertoja ja teosanalyysejä.  Nykyisin muistan, että sellaisen ja sellaisen levykannen omaavalla cd:lla kolmas raita on se, jonka juuri nyt haluan kuulla.

149
Kommentteja ja parannusehdotuksia / Chatti foorumiin
« on: 11. 08. 2005 04:04 »
Minä toivon että foorumiin perustettaisiin chatti tai sätti.  Siellä olisi mukava rupatella toisten foorumilaisten kanssa.  Sätti olisi tietysti suljettu muilta kuin rekisteröityneiltä.

Siellähän voitaisiin järjestää vaikka haastattelutunteja asiantuntijoille.  Ne varmasti kiinnostaisi ihmisiä.

Pages: 1 2 3 [4]