Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - ilmarinen

Pages: 1 [2] 3
41
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 11. 04. 2010 04:04 »
En malta olla huomauttamatta Matsemanille, oli niin aivoton vastaus taas.

Voisit olla sisarusparven ainut poika ja meillä ruotsinkielessä ilmaisee yksi kuvaava sana häntä, katkeroitunut "lund",  suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut, mutta kunhan katsoo nimimerkkisi takaa tilastoja niin olettama kumoutuu rytisten.
 
Palstalla viettämäsi aika ilmaisee, että työskentelet Suomessa ja mitä todennäköisimmin maahanmuuttajien parissa Vaasassa. Kirjoittaminen työpaikalta palstalle ja palkan nauttiminen samaan aikaan työnantajalta, on rikollista toimintaa.

Meillä Vaasassa valvonta pettää pahasti eri osa-alueilla ja tässä onkin valvonnan kiristämisen paikka.
 
On perin helppo tarkistaa työpaikan tietokoneet ja kiristää työmoraalia. Samalla tulee nämä ruokkivaa kättä purevat yksilöt kuriin.
42
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 10. 04. 2010 15:03 »
Matseman

Vastaan vain esittämiisi väitteisiin päällisin puolin ja lopetan osaltani tämän tähän. Eipä nuo vaasalaiset muutkaan tunnu innokkaasti vaihtavan kanssasi mielipiteitä.

Quote
Jos minulla olisi tähän tyhjentävä vastaus, niin olisin todennäköisesti jonkinlainen ammattilainen alalla.

En odottanutkaan sinulta mitään älykästä vastausta. Tiesin jo heittäessäni mielipiteen, että taustasi omaava nainen kokee sen haasteellisena. Olisit luomassa uraa Ruotsin puolella, jos omaisit paremmat kyvyt mutta ihan kivasti täytät kielivähemmistön ”penin” paikan.

 RKP:n tavoitteitten toteuttamisessa tarvitaan kaltaistasi yksilöä.  RKP on puolueena asettanut tavoitteen, että 3 neljästä maahanmuuttajasta valitsee ruotsin kielen eka kielekseen.Quote
Aika usein muuten pulit ovat ensialkuun kovia työmiehiä. Tehdään lujasti töitä ja juhlitaan sen mukaan. Sitten jäädään sille juhlimislinjalle ja pian istutaan jossain torilla, viinakaupan edessä penkillä örisemässä.

Onko suomalaisilla väärä ihonväri, kun ei ymmärrystä löydy mutta potenttiaalinen ruotsinkielinen on ihana?


Quote
Oikaisen toki mielelläni, jos sinussa vain on miestä keskustelemaan siitä, mitä tarkoitat. MITÄ minä siis olen vääristellyt?

Borgin artikkelin käsittely palstalla ja sen avulla perustella suomalaisia yleistäen on vihamielinen hyökkäys meitä suomalaisia kohtaan.

 

Quote
Valistat aika vanhalla historialla. Jos olet lukenut tuota vaasalaisisän taistelua, niin voit panna merkille, että asia on yhä ajankohtainen.

Ei yhteiskunnassa ko. asiat muutu vuosikymmenessä eikä kahdessa. Ymmärtäisit asian, jos olisit käynyt koulut omalla äidinkielelläsi, siellä noi asiat käsiteltiin. Olet tyypillinen kaksikielisen perheen lapsi (jonka henkilö kieltää aina jyrkästi) äiti puhui suomen ja isä suhtautui vaalivasti ruotsin kieleen. Tytär samaistui ruotsinkieliseen vähemmistöön ja toimii nyt vihamielisesti valtaväestöä kohtaan, koska enemmistön taholta tulee suuri uhka.

Quote
Mutta edellytyksenä tälle on aina ruotsinkielen hallinta. Ja kuten varmasti reissultasi muistat, monelle tämä oli ylivoimainen tehtävä.

Käsittääkö älykeskittymä, että suomalaiset hyväksyvät mustalaisen perhetutukseen, jos hän on yhteiskunnassa opiskellut ja osaa kieltä hyvin? Ruotsalaisessa yhteiskunnassa ei suomalaista  hyväksytä ennen sulautumista täysin heidän yhteisöönsä.

Suomessa on asunut eräs kielivähemmistö joka ei sadan vuoden jälkeenkään tule toimeen kielellämme. Heidän toiminta-alueensa on aika suppea.
 
Quote
Minä tosin voin valistaa sinua, että myöhemmin, kun suomalaisia alkoi olla Ruotsissa paljon, perustettiin ensin suomalaisia luokkia kouluihin ja myöhemmin jopa kokonaisia kouluja. Ruotsissa voi käydä tänä päivänäkin koulun periaatteessa täysin suomenkielellä, jos haluaa. Suomalaisilla on myös oikeus saada Ruotsissa kaikki yhteiskuntapalvelut omalla kielellään. Esim. verotoimistoista löytyy suomenkielistä henkilökuntaa, samoin sairasvakuutuskassasta. Poliisi hankkii tarpeen vaatiessa tulkin jne jne. Lisäksi maassa on suomenkielistä televisio- ja radio-ohjelmaa, suomalaista, kuntien tukemaa seuratoimintaa, kirkkoja, vanhainkoteja ja ties mitä.

Voi pyhä yksinkertaisuus! Vieläkään mulle ei tuu Ruotsista suomenkielistä infoa eläkeasioissa ja verotuksessa. Se yhteiskunta ei hyväksy suomenkieltä, vaikka täällä jokunen hörhö yrittää niin markkinoida.


Quote
"mun värvättiin Ruotsin teollisuuteen"

Kuulut pienenpieneen ryhmään, joka "käytiin hakemassa" Ruotsiin. Suuri massa lähti kyllä Suomesta ihan omin voimin ja kävi läpi ne kaikki vaikeudet, jotka olivat monelle ylivoimaisia. Näistä osa päätyi sitten sinne siltojen alle.

Tietysti minä kuulun pieneen erikoisryhmään mutta nuo sinun tikunnokkaan nostamat siltojen alla asuneet ovat se varsinainen valtaryhmä.


Quote
Tämä on aika hyvä esimerkki tuosta eristäytyneisyydestä, josta Borg kirjoitti artikkelissaan. 10 vuoden Ruotsissa oleskelun jälkeen yksi joulukortti vuodessa. Veikkaan, että tämä on kuitenkin paljon. Suurin osa suomalaisista paluumuuttajista ei saa yhtään ruotsinkielistä joulukorttia. Korkeintaan tulee sellaisia entissuomalaiset eltä, Ruotsiin jääneeltä suomenkieliseltä naapurilta.

Lusikalla annetulta ei voi vaatia kauhallista.

Quote
Matsemanilla on monenmielisiä ystäviä, monesta eri yhteiskuntaluokasta ja joulukorttejakin tulee joka vuosi enemmän kuin yksi, monella eri kielellä. Ystävyydet eivät ole myöskään kuihtuneet, pikemminkin päinvastoin! Tämän päivän uusi tekniikka tuo takaisin niitä vanhojakin, joiden kanssa ole tullut oltua yhteydessä aikoihin. Joten sinun ei tarvitse olla huolissasi, Matsemanilla ei ole mitään hätää ja hän tulee varmasti toimeen ilman Ilmarisen ystävyyttä.

Olen varma ettei Matsemanni tiedä mitä ystävyys tarkoittaa. Ei kukaan suomalaisen identtiteetin omaava voi olla ystävä moiset mielipiteet omaavan kanssa ja halveksunta on päällimmäinen tunne muissakin älykkäissä ihmisissä mutta vaatii tietysti harmaita nystyröitä, että itse huomaa sen.


43
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 09. 04. 2010 12:12 »
Quote
Olisikin ollut aika fantastista nähdä pulpeteilla istuvat pulit Slussenilla, sillan alla.


Käsitätkö sinä, että suomalaiset pulit ovat jo äitinsä kohdussa suuntautuneet epäsosiaaliseksi Slussenin asukkaiksi? Kieltämättä sinne meni epäsosiaalista ainesta (suuri osa suomen ruotsinkielisiä mutta käsittääkseni heillä oli ympäröivän yhteisön paine Suomessa voimakas).

Minä tunnin niistä muutaman ja olivat silloin kanssani töitä paiskomassa. Kovia jätkiä tekemään ansiotyötä.
Miksi heistä tuli pulimiehiä?

Noihin sun vääristelyihin ei ole aiheellista vastata, mutta menin itse -68 Ruotsiin, joten jokainen voi vetää asioista johtopäätöksen ja siellä oli paljon suomalaisia jo töitä paiskomassa.

 Valistaisin Matsemania siinä, että ruotsalaiset kohtelivat suomenkielisiä samalla tavalla, kun Pohjoisruotsissa asuvia suomenkielisiäRuotsin asukkaita . Heillä ei ollut ihmisarvoa. Koulussa lapset saivat rangaistuksen puhuessaan suomea. Kaikki suomenkielinen kirjoitus päätyi lukematta roskakoriin. Kuullessaan puhuttavan suomea ruotsalaisen kommentti oli lyhyt, "eläimellistä mölinää".

Asennevamma on kysymyksessä monesti ja sen tunnistaminen on kohteelle perin vaikeaa.


Mainitsen vielä, että multakin yritettiin haastattelua aikoinaan Ruotsiin muutostani ja ilmeinen tavoite oli verrata meitä Somaliasta tänne muuttaviin. Haastattelu jäi, kun huomautin, että mun värvättiin Ruotsin teollisuuteen. Hauska vuosikymmen siellä kului ja saan sieltä nykyisin eläkettä yhden osan. On mulla vielä ruotsalaisia ystäviäkin yksi perhe mutta jää monesti joulukorttiin vuosi.

Matseman ei ilmeisesti omaa yhtään suomenmielistä ystävää ja tuolla asenteella ystävyys kuihtuu joutuin. No,  roikkuuhan joku muuttovoitto nänninpäässä, kunnes lakkaa herumasta.

44
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 09. 04. 2010 10:10 »
Matseman kirjoittelee omiaan. Minä olin yksi Ruotsiin värvätyistä työntekijöistä ja voin valistaa Matseman umpiluista pollaa vähän.

Meidät värväsi ruotsalaisten työnvälittäjä ja hänellä oli Suomen työnvälitystoimiston yhteydessä oma huone. Me saimme matkalipun kouraan ja saapuessamma ruotsalaisten tehtaan konttorille ilmoittautumaan oli töitten alkuun yleensä 12 tuntia.

Ei siellä annettu 1-2 vuoden kotouttamista ja kieliopinnoista puhumattakaan saati ilmaisista etuuksista. Perhettä ei tuotu sinne valtion kustannuksin, joten olisikohan sun syytä työntää pää vessan punttuun ja painaa jäähdytysvettä lorisemaan.

Tuo Kuosmanen jota lainaat on tunnetusti asennevammainen ja hänen oksennustaan on turha lukea.

Ruotsissa aikoinaan kohdeltiin tylysti osaa töihin hakeutuneita ja heistä osa päätyi Tukholman siltojen alle, kun työnantaja nakkasi ulos hallitsemistaan asunnoista.

Näitä asioita voi kertoa sulle muutkin siellä olleet mutta älä halveksi meitä vertaamalla Suomeen muuttaviin sosiaalipummeihin.

45
Yleistä keskustelua / Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 15. 04. 2009 09:09 »
Miksi RKP haluaa kaikkien tulevan kesän vaaleihin osallistuvien puolueitten allekirjoittavan sopimuksen, että ei mainita sanaa ”maahanmuuttaja”?

Stefan Erik Wallin on ilmeisesti huolissaan puolueen kannatuksesta.

46
Valtuuston tietoon / Re: Merenkurkun siltayhteys
« on: 10. 04. 2009 17:05 »
Höpö höpö, ei suomi ole syntynyt jonkun Ruotsin ja Venäjän rauhanteossa, me suomalaiset olemme olleet aina tässä niemellä. Välillä pakotettiin Ruotsin armeijaan ja sitten Venäjän armeijaan.

Ruotsi on syyllistynyt suomalaisten elinolojen polkemiseen. Voi raasua, käsitätkö sinä, että suomalainen nuorimies meni ilomielin puolustamaan vieraskielistä kansaa ja kuningasta?

Menisitkö sinä Venäjän armeijaan ja puolustaisit Venäjää? Olivatko suomalaiset ihmiset onnellisia, kun heidät siirrettiin Ruotsin metsiä asuttamaan pakolla? Siellä on vieläkin jäljellä heidän nimeään kantavia alueita.

Käy kysymässä virolaisilta, olivatko he onnellisia, kun pääsivät Venäjän armeijaan puolustamaan suurta isänmaata.

Sinä olet ruotsinkieliseksi samaistunut suomalainen, joka katsoo ruotsin TeeVeen, lukee pelkästään ruotsinkielistä uutislehteä ja yrittää palstalla sivistää meitä suomalaisia.

Oma maailmankuvasi suomalaisista rakentuu pelkästään ruotsalaisesta tiedotuksesta saamaasi vääristyneeseen suomikuvaan. Ruotsin tiedotusvälineet julkaisevat pelkästään negatiivista tietoa Suomesta.

Olen työskennellyt ruotsinkielisessä firmassa koko aikuisikäni ja tiedän mistä puhun.

47
Valtuuston tietoon / Re: Merenkurkun siltayhteys
« on: 10. 04. 2009 16:04 »
Marianne jauhaa tuota omaa mantraansa ja pyrkii perustelemaan omaa ruotsalaisuusongelmaansa, ruotsinvallan ajalla. Voi hyvä Marianne meidän oli pakko luovuttaa Ruotsin armeijalle miehiä, hevosia ja viljaa, vaikka oma väestö näki nälkää. Ruotsin sotatoimissa kuoli ensin suomalaiset ja sitten ruotsalaiset, elleivät ehtineet pakoon mutta harvoin jäivät alttiiksi.

Mua alkoi huvittaa nuo Mariannen perustelut ”ennen autonomian saamista”. Et sitten ole koskaan todella lukenut meidän historiasta alkeitakaan. Mitä tuohon Ahvenanmaahan tulee, niin puhut ilmeisesti Ruotsin valloitusretkestä, kun sveedut olettivat Suomen olevan heikko 1918 ja luovuttavan saarien hallinnan suosiolla ja miehittivät Ahvenanmaan.

Minä en perusta elokuviin historiankuvaani mutta ilmeisesti olet nuori ja minäkuvasi muodostuu hetkellisten välähdysten perusteella.

Meillä suomalaisella rahvaalla on voimakkaana halu luovuttaa Ahvenanmaa pientä korvausta vastaan Ruotsille ja säästäisimme ison kasan verorahoja parempaan käyttöön. Tosin kuningaskunta voisi käsitellä kielilainsäädäntöä ja asumisoikeuksia kovakouraisesti.

48
Valtuuston tietoon / Re: Merenkurkun siltayhteys
« on: 10. 04. 2009 07:07 »

2. Te hurrien vihaajat kirjoittakaa nyt vaikka jollekin toiselle foorumille tai edes osiolle.
    sydämmeeni sattuu lukea ihmisten typeryyksiä tuossa mittakaavassa.
    Suomi on nuori maa ja kulttuurillista perintöä ei oikein edes ole, viha hurreja kohtaan
    ehkä peräisin torppari ajoilta, mutta lukekaa mielummin historiaa hieman kauemmaksi ja
    tarkemmin. Kenen puolella ME taistelimme 200vuotta sitten?
    Ja vihaatte varmasti lappalaisia saman verran, he olivat kuitenkin täällä hieman aikaisemmin
    kun te kielitaidottomat uppiniskaiset epänöyrät idiootit.
    "Asutaan suomessa, puhutaan SUOMIA!!!"
    Ruvetaan sitten kaikki opettelemaan saamenkieltä vaikka, PERKELE.


Muriaanin teksti on sitä luokkaa, että väkisinkin tulee mieleen ruotsinkielisen väestön viha, suomenkielistä väestöä kohtaan. Mistä se kunpuaa ja kuka sitä ruokkii?

Epäilykset suuntautuvat Vasabladetin suuntaan ja umpiossa kasvaneen vähemmistön poliittiseen aivopesuun. Suomalaisuudesta on tehty heille suuri mörkö, jota pitää varoa ja jota vastaan taistella.

Kautta lähihistorian, Ruotsissa on rangaistu oppilaita suomenkielen puhumisesta välitunnilla. Ahvenanmaalla on lahjakkaasti laadittu lakeja suomenkielen pelotteen alla. (ainut paikka maapallolla, jossa suomenkieli on kielletty) Mustasaaressa koko kunnantalon väki järkyttyy, jos kuuluu suomenkieltä työaikana. Vaasassa lastentarhassa rinnastetaan suomenkieli kiroilemiseen jne.

Listaa voisi jatkaa koiranpaskan mättämisestä, kiusantekoon ja jopa suomenkielisten vaalijulisteiden organisoidusta repimisestä, ruotsinkielisellä alueella.

Mariannelle tiedoksi, että ei ruotsinkielinen väestö eroa syntyperältään suomalaisista paljon. Ruotsista tulleet herrat saattoivat piikalikat siunattuun tilaan ja häipyivät sitten takasin Ruotsiin, pestin päätyttyä. Nämä hameenhelmoihin syntyneet lapset (en käytä tässä kohtaa rikasta kieltämme) ovat ottaneet identiteetikseen ruotsalaisuuden.

Me suomalaiset olemme lukeneet oman historiamme ja jopa ymmärtäneet sen, ilman Vasabladettia. Se yhteinen historia Ruotsin kanssa oli Suomelle kärsimystä ja yhteisön ”kuppaamista”. Venäjän alaisuudessa Suomi kehittyi pitkin harppauksin.

Ruotsin ikeen alla meistä suomalaisista tuli humaani, inhimillinen, ihmisystävällinen, suvaitsevainen kansa. Olemme sen vuoksi antaneet vähemmistölle oikeuksia runsain mitoin. Siitä vähemmistöstä vain pieni vaikeneva osa tajuaa, että ei muutamalla kansanedustajalla 200 joukossa ajeta vähemmistön etuja, vaikka Vasabladet niin väittääkin.

Kehottaisin Mariannea pyytämään nöyrästi anteeksi suomalaisilta, kyllä meissä suomalaisissakin on jokunen häirikkö mutta liekö heissä sitten perua ruotsalaisuudesta, mene ja tiedä.

49
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Sairaanhoidon arvot
« on: 09. 04. 2009 11:11 »
Mulle riittää Osalan ilmoitus, että perättömistä syytöksistä on kysymys, tuosta Mariaanan mielipiteestä.

Otan esille tässä osiossa huomaavani tilanteen sairaanhoidon alueella. Seinäjoella liikkuessani panin merkille Seinäjoen sairaala-alueen vahvan laajentumisen. Vaasan keskussairaala menee jo liinavaatevarastoksi sen sairaalan tarpeeseen ja kaivinkoneita heiluu alueella taas laajennuksen merkeissä monta.

Muutamia vuosia taaksepäin Vaasan keskussairaala oli iso vertailussa Seinäjokeen, joten milloin tilanne on keikahtanut tuohon suuntaan?

Kävin tutustumassa myös sisätiloihin ja Seinäjoen sairaala on määrätietoisesti palkannut kaksikielistä henkilökuntaa sekä kouluttanut tiiviisti toista kotimaista.

Onko vaasalaisten tulevaisuus mennä sähköjunalla Seinäjoelle hakemaan sairaanhoidon palvelut?


50
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Sairaanhoidon arvot
« on: 03. 04. 2009 15:03 »
Off-topic.

Osala esiintyy rehellisyyden perikuvana.
Miksi omasta pesästä (Pikipruukki) katoaa vuosittain satoj tuhansia
euroja, kahden vaasalaisyrittäjän taskuihin???
Vuosikausia olet istunut hallituksessa siellä etkä voi sinisilmäisyyttäsi väittää
olevasi tiedoton asiasta...


Eikö Osalan ole syytä vastata tähän heittoon, vai onko väitteessä perää?

51

Ennen kuin lausut arvioitasi muiden kirjoittajien tasosta. 
Onko OW "pimahtanut" keskustelusta, kun väärinkäsityksiä ilmenee?
En ole lausut arvioita muiden kirjoittajien tasosta, mutta olen kannustanut osallistumaan talouskeskusteluun Omalla nimellä osioon.

Toivot valtuutettuja talouskeskusteluun ja vieressä on osio missä valtuuston jäseniä vilisee niin mikä jarruttaa OW:n  toimintaa? ???

Olen tutustunut OW:n historiaan Laihia osiossa ja sinulle on vastannut taloudesta perillä oleva henkilö mutta OW on ollut täysin ulkona ko. alueesta. Tietysti kansalaiskeskustelussa saa ottaa kantaa asioihin mutta Laihian SEOlla on siihen oikea paikka ja oikean tasoiset henkilöt.

52

Ilmari ampuu puun takaa ja aivan väärään maaliin!


Puuntakaa ampuu ilmarinen mutta puun takana on maalitaulukin.

Häpeän aikuisen miehen esitystä, että ”tuusia keskustelemaan leikisti talouspolitiikasta” ja vielä nimimerkillä ettei meitä sitten tunnettaisi.

Jos mies on niin viisas, että kykenee älykkääseen keskusteluun maailman taloustilanteesta niin miksi hän ei mene Omalla nimellä osioon ja keskustele siellä tasavertaisena osallistujana?

53
Olisi mielenkiintoista saada palstalle edes muutaman valtuutetun mielipiteitä valtion elvytyksestä, velanoton järkevyydestä.  Pankkisektorin tilasta. Sekä eläkerahoituksen tilasta suomessa jne. Samoin kun näkemyksiä siitä,  miten tuo kaikki vaikuttaa kuntasektorilla.  Mielellään nimimerkeillä kirjoittaen,  niin ei synny sukurasitteita.


OW haastaa kirjoittajaa vastaamaan omiin intuitioihin. Sinun kantasi on tullut selväksi jo sadoista kirjoituksista eikä niihin ole tullut mitään muutosta vaikka keskustelua on moni yrittänyt.

Flutajaako OW:n housut, kun ei uskalla mennä tuonne omalla nimellä osioon? Siellä on valtuutettuja keskustelemassa toivomastasi asiasta ja epäilen (taitaa OW:kin epäillä) kykyjäsi rehelliseen mielipiteen vaihtamiseen.

Nosta housut niistä nenä ja ole mies siellä näppiksen takana. Ei sitä kukaan haista, miltä se persusta tuoksahtaa siellä isännänhuoneessa.


54
Kuka Vähänkyrön vaaliehdokkaista on ilmaissut halukkuutensa Hiirikosken voimalan myymiseen?

On mielenkiintoista seurata miten Vähäkyröläiset äänestäjät suhtautuvat ehdokkaaseen vaaleissa.


55
Ymmärrän niitä laihialaisia, jotka edelleen sinnittelevät itsenäisen kunnan säilyttämisen puolesta. Varmaan vaa’assa painaa Laihian kunniakas ja näkyvä asema Suomen historiassa.


Marjatta ei ottanut kantaa Annolan esittämiin perusteisiin. Selvityksiä on Annolan mukaan tehty jo kaksin kappalein ja Hän ei nähnyt tarpeellisena kuormittaa kunnan virkailijoita lisätöillä, kolmannen kuntaliitosta koskevan selvityksen puitteissa.

Ilmeisesti Laihialla on pieni henkilökunta kunnantalolla verrattaessa Vaasaan ja liitos Vaasan kanssa tulee ajankohtaiseksi kunhan kuntien rajat kohtaavat.

En kyllä ymmärrä, miksi meidän pitäisi ottaa konkurssikypsiä kuntia Vaasaan?

Pidän Marjattaa älykkäänä henkilönä ja siksi ihmetyttää Hänen asiaton inttämisensä ko. asiassa. Haluan kuulla asiallisia ja perusteltuja mielipiteitä.

Kumoa Annolan esittämät perustelut ja osoita miksi on tarpeen tehdä kolmas kuntaliitosselvitys ja miten Mustasaaren ja Maalahden liitos Vaasaan ei muuta tilannetta.

56
Valtuuston tietoon / Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« on: 23. 05. 2008 11:11 »
Synteessi, olet todella sitkeä opettaja näissä kunnallistalouden asioissa.

Minä yritin aikoinaan päntätä Analyyssin päähän järkeä mutta totesin asian mahdottomaksi tehtäväksi. Meissä ihmisissä on aina jokunen yksilö, joka on saanut "kaikukoppaan" ähkyn ja he menevät onnellisena sen kanssa vanhainkotiin.


57
Valtuuston tietoon / Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« on: 17. 05. 2008 10:10 »
Ilmarinen on hyvä ja esittää parempia ajatuksia vai oletko sinä näitä saavutettujen etujen puolustelijoita ?


Laajemmin ajattelevana, enemmän ymmärtävänä ja paljon enemmän kokeneena hymyilen maailmankuvanne suppeudelle. Kiva jos yhden asian aate, jota vielä kiihkomielisenä yritätte ajaa, edes hiukan kokoaa Teitä.

Allah (Vaasa) on suuri ja naapurikuntien tulee yhtyä siihen arvostelematta.

Minä lähden siitä, että myös meidän vaasalaisten tulee muuttua tai vähintään poistaa naapureissa pelkoja aiheuttavat asiat. Ne asiat voivat olla meistä mitättömiä mutta aiheuttavat pelkoja naapurikunnissa.

Olen seurannut Laihian osiossa olevaa keskustelua kuntaliitoksesta Vaasan kanssa ja siellä on keskustelijoista jäljellä ainoastaan muutama nimimerkki. Kaikki jäljellä olevat hokivat samaa kulunutta lausetta toisilleen, että meidän pitää liittyä Vaasaan heti. Tulee mieleen Maon punainen kirja, tuolta Aasian reunalta.

Mitä hyödyttää vakuuttaa samanmielisille yhä uudelleen samaa iskulausetta? Keskustelu etenee älykkäämpänä, jos haetaan Mustasaarelaisten ja Laihialaisten tuntoja/pelkoja liittymistä kohtaan.

Vaasan tarve väestönsä lisäämiseen on ilmeinen ja minä Laihian asemassa rakentaisin jäähallin, katetun urheilukentän ja asvaltoisin kaikki sivutiet sillä liittyessään Vaasaan loppuu rakentaminen, kuin seinään. Mitä merkitystä on velan määrällä, jos on pakko liittyä meihin? Kyllä meidän veroista maksetaan, että saadaan muutama tuhat asukasta lisää.

Peräseinäjoen tilanne tulee toistumaan näissä kunnissa (Mamma on Peräseinäjoelta) ja Vaasalla ei ole tarve rakentamiseen Mustasaaren ulkopuolelle. Ristinummikin on jo sivussa.

58
Valtuuston tietoon / Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« on: 16. 05. 2008 06:06 »
Eikö Original Wiiki voi pysyä noiden lapsenomaisten ajatuksiensa kanssa siellä sontakasan vierellä ja jättää tämän Vaasan osion rauhaan.

Siellä omassa karsinassa ei ole enää keskustelua, kun jäljellä on vain nyökyttelevät ja kopioivat yksilöt.

Timo Rintamäen ajatukset verotuksesta ovat myös vähintäinkin kapakkainfoa, kaljalasin vierellä.

Ilmeisesti et ole niitä kirjoittanut kirkkailla aivoilla. Verotusoikeus työpaikan sijaintikunnassa ja valtakunnan rajoihin ei kosketa? RKP kannattaa ajatusta, epäilemättä.

59
Valtuuston tietoon / Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« on: 29. 04. 2008 12:12 »
Olen samaa mieltä, että Katajamäen ehdotus on liikahdus rakentavaan suuntaan, kuntaliitos asiassa.

Näitä "Aatun" oppilapsia tuntuu meissä vaasalaisissa riittävän. Nujertaminen ja pakottaminen ei meitä pohjalaisia ole koskaan innostanut muuhun, kuin vastarintaan. Analyyssin, Foliohatun ja Lamminmäen tavoitteilla, pikkukunnat liittyvät mieluummin Rovaniemen kuin Vaasan kanssa.

Huolimatta kunnan osahallinnosta, meillä on tavoitteena yhteinen kunta mutta tavoitteen saavuttaminen edellyttää opettelemista yhteistoimintaan.

Byrokratiaa täällä Vaasan hallinnossa on enemmän kuin pikkukunnissa. Katsokaa rakennusviraston toimintaa viimeisen 10 vuoden aikana, siellä on kunnostauduttu kiitettävästi sillä alueella.

60
Valtuuston tietoon / Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« on: 14. 04. 2008 17:05 »
Kyllä se on niin Analyyssi, että tietoa voit antaa, mutta et ymmärrystä.  Titanik hukkui kun tieto ei mennyt perille, eikä sanomaa ymmärretty, eikä sanomaa osattu lukea.

Joten turha toivo yrittää jakaa tietoa!

Heikille sanoisin, että vertaus ontuu pahemman kerran, kun Titanik ei ollut ihminen, joten Titanik upposi eikä hukkunut.

Samanlainen ymmärryksen puute Heikille on muodostunut kuntaliitoksen tiimoilta.

Väinämöisellä parta osoitti älykkyyttä ja seppä Ilmarinen oli lihaksikas uros mutta ei niitä ominaisuuksia voi enää suoraan siirtää meidän aikaamme. Harmi.

61
Valtuuston tietoon / Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« on: 14. 04. 2008 14:02 »
Quote
”Vastaus: Puhut asian sivusta. Vaasa tarjoaa tämän mahdollisuuden, eli tarkemmin Vaasan työpaikat. Ei tätä mahdollisuutta suinkaan tarjoa työntekijät. (Mutta sen voin myöntää, että toisiamme tarvitsemme, joten siksi tulisikin puhaltaa yhteiseen hiileen.)”

Olen ollut monessa mukana mutta en ole vielä tavannut henkilöä joka ei tajua oikein yksinkertaista ilmaisua ja henkilö osaa vielä näpytellä kompuutterilla.

Tuotantolaitoksen sijoittuminen riippuu eri tekijöistä ja ellei niitä faktoja tajua on keskustelu täysin turhaa. Vaasan kaupunki kauppaa teollisuudelle paikkaa tietyin ehdoin ja teollisuuslaitos ottaa huomioon tarvitsemansa työvoiman ja saamansa edut. Päätös syntyy niiden pohjalta ja Vaasan kanssa neuvotellessa EI kukaan ole sanonut ettei saa ottaa naapurikunnasta ”syöpäläisiä” palkkalistoille ja sellaisen ehdon tullessa firma siirtyy taatusti muualle.

Ei Vaasaan kukaan tuo tuotantoa väkisin ja sinä Analyyssi, puhut näiden firmojen työpaikoista Vaasan omina. Koeta nyt ymmärtää, että me puhumme vapaan yhteiskunnan työpaikoista.

Miten sinä käsität valtion luomat työpaikat Vaasan alueella? Pitääkö Vaasan liittyä Suomeen, jos niitä tulee enemmän.

Terve geeniperintö tarkoittaa sitä, että ei ole karvoitus kulunut jalkovälistä toispuolisesti ja sukurutsas on torjuttu.

Anteeksi kärkevät ilmaisuni mutta joskus on tarpeellista yksinkertaistaa.

62
Valtuuston tietoon / Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« on: 14. 04. 2008 12:12 »
Minä en osaa sanoa kuka tässä ”onnenpyörässä” eniten hyötyy mutta ei se nyt niin yksinkertaista ole, että osoitetaan naapurikuntiin sormella ja sanotaan luusereiksi.

Entä sitten, kun on saavutettu työssäkäyntialueen kokoinen kunta? Alkaako kissanhännänveto Seinäjoen ja Vaasan välillä, eihän loppua näy missään. Nyt saa sen käsityksen, että työssäkäyntialueesta tulee itsenäinen valtio ja tullialueet halkoo Laihian ja Isonkyrön rajalla.

On Mustasaarelainen töissä Vaasassa tai Maalahdessa niin se kantaa rahansa tälle alueelle mutta Vaasan virkamiehet eivät pääse päättämään niistä rahoista. No, olemme huomanneet tiettyä epäpätevyyttä ko. virka- ja luottamusmieskunnassa.

Voisiko olla peräti hyväkin?

63
Valtuuston tietoon / Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« on: 14. 04. 2008 08:08 »
Quote

Olihan rämsy sinulta mutta miksi aivoissa kehittyvä ajatusrakennelma torjuu puolet asioista?

Sinä listaat ja luettelet asioita. No, ilmeisesti uskot tuohon kehittelemääsi rakennelmaan. Listaamalla ja kumoamalla jokaisen väitteesi tulisi sellainen ”raamattu” ettei sitä lue kukaan.

Quote
”Mitä sitten tulee "työpaikkainfran" luomiseen, johon pitäisi laskea myös kaupungin kadut, katuvalot, viemärit ja vesijohdot, sekä joitain muitakin piilokuluja, mm. kaupungin työntekijät. On itsestään selvää, että infran rakentaminen ja sen ylläpito maksaa paljon. Kohtuullista siis olisi, että naapurikunnasta Vaasassa töissä kävijän kunnallisverosta palautettaisiin työssäkäyntikuntaan puolet. Eli työntekijän kunnallisverosta menisi 50% työssäkäyntikuntaan ja toinen 50% työntekijän asuinkuntaan. Fair play. (Silloinkin se 50% olisi asuinkunnalle hyvin edullista verotuloa. Tämänkin tosiasian voisit tunnustaa.)”

Uskotko sinä, että tuo kaikki on tehty ulkokuntalaisten takia? Eikö meistä Vaasan asukkaista olisi syytä tehdä iso hoitokoti Huutoniemelle, jos tuo on totta?

Etkö näe mitään hyötyä ja tuloja Vaasalle täällä työssäkäyvistä ulkokuntalaisista? ???  Olen koko ikäni kuullut, että työnantaja hyötyy työntekijän työpanoksesta.

Laske sinä tuohon listaukseen samalla vähennykseksi, kaikki meidän kaupungissamme työssäkäyvien tuoman hyvinvoinnin. Vaasa näivettyy ruotsiapuhuvien vanhustentaloksi, jos kaikki naapurikuntien väestö lopettaa asioinnin ja työnteon Vaasassa.

Tee seuraavaksi listaus Vaasan siivestyksestä naapurikunnilla.

Olen Laihialta lähtöisin ja tuonut tänne Vaasaan tervejärkistä geeniperintöä. Naapureissa saa etsimällä etsiä alkuperäisväestöä (ja turhaan etsii), kyllä meistä taitaa olla enemmistö maalta tulleita juntteja.

Olen useasti sanonut, että keskustelulla ja toisen mielipiteen huomioimalla päästään parhaaseen tulokseen. Meillä Vaasalaisilla tuntuu olevan iso henkinen kynnys hyväksyä naapurikuntien asukkaitten itsenäinen ajattelu.

Quote
”Kertoisi oman kuntansa päättäjille, että he ovat vain vallanhimoisia poliitikkoja. Jotka hoitavat omia, eivät kuntansa asioita!!”

Vastaa minulle, onko tiedossasi yhtään syytä, miksi he eivät halua liittyä meihin vaikka me haluaisimme heidät Vaasaan? Jauhat vain omaa mantraasi kuurona vastapuolelle.

64
Valtuuston tietoon / Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« on: 11. 04. 2008 15:03 »
Teillä ulkokuntalaisilla ei vissiin oo yhtään huumoria.
Tuo oli sarkasmia. :):):)

Kaivappas seuraava esimerkki.

Luuletko Ramiska, että tämä keskustelu johtaa johonkin?

Voin vakuuttaa sinulle, että asun Kotirannalla enkä kirjoita muilla nimimerkeillä sinun kanssasi. Olen lähtenyt Laihialta ja työskennellyt Vaasassa.

Tämän tarkemmin en halua vakuuttaa sinulle. Mulla ei ole mitään salattavaa identtiteettini suhteen mutta en halua häiriköitä niskaani.

Mihin sinun vakuuttamisesi sitten johtaisi?

Kaupungin hallitus voi koska hyvänsä nostaa uimahallin pääsymaksun 30 € ja antaa kaupungin asukkaille alennuksen (25€). Miksi se ei näin menettele?

Analyyssi voi selvittää asian (kysyä poliitikoilta) ja jätetään Mustasaarelaiset syyllistämättä.

65
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 11. 04. 2008 14:02 »
Rekisteröidyin pari päivää sitten ja en ollut lukenut tätäkään viestiketjua. (Nyt vähän yritin ja pääsin sivulle viisi.) Täällähän oli jo kirjoitettu alusta asti samalla tavalla, kuin minäkin kirjoitan... Tietullit oli jo mainittuna tuolla alkupäässä, uimahallin ja teatterien käyttö samoin. Kulttuuripalveluista puhuttiin. Uusi huomio oli se, että Mustasaari juo Vaasan vettä ja mainostaa hyviä kulkuyhteyksiään, lentokenttää myöten.

Tulin huonolle tuulelle. Tämä asiahan onkin ollut oikealla tavalla tapetilla jo pitkään. Mekö niellään tämä kaikki?

Minä ainakin aloitan oman sotani heti aamusta. Joka kerta kun mustasaarelainen ystäväni tulee tänne ja käymme yhdessä kahvila, ostan hänelle pullan. Itselleni en osta. Joka ainoa kerta aion sen tehdä ja kerron myös miksi sen teen. Käymme nimittäin yhdessä kahvilla kerran-pari viikossa. Hän on pullansa ansainnut, sillä käyhän hän Vaasassa töissä ja asuu Mustasaaressa. Siinä vaiheessa kun hän ei enää anna minun tarjota, vaan pitää sitä epäreiluna, mina aion suuttua.

Täytyyhän hänen nyt p...le ymmärtää, kun minä joskus tulen hänen kotikuntaansa kahvitauolle... sitten on hänen vuoronsa.

Mitä kirjoitusta tämä on? En viitsi tuoda enempää sinun textiäsi mutta lue omat mielipiteesi.

Ei tässä ole Mustasaaren kunnasta kysymys.

66
Valtuuston tietoon / Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« on: 11. 04. 2008 10:10 »
Kirjoitin tuon mielipiteen kärjistettynä ja kohteena olivat juuri Analyyssin kaltaiset ajattelijat.

Eihän meidän vaasalaisten saa syytellä naapurikuntia omista mokistamme. Tuskin naapurikunnissa käsketään asukkaita hakeutumaan Vaasan palveluihin ja rakentamaan naapurikuntaan, kun tulevat edulliseksi. Tuskin Mustasaaressa ilmoitetaan, ettei saa mennä Vaasan teattereihin ja tuskin uimahallissakaan erotellaan asiakkaita, ovatko Hesasta, Seinäjoelta vai Mustasaaresta.

Tuollainen Analyyssin viljelemä ajatus on, etten sanoisi sairasta ja sanonkin. Täällä lukee moni ajatuksella näitä kirjoituksia, joten turha esiintyä vaasalaisten taholta publikaanina ja kaupungin edunvalvojana.

Vaasan kaupungin virkamiehet ja luottamustoimissa olevat henkilöt ovat niitä, joiden pitää esittää Mustasaarelle vaatimukset kustannusten jakamisesta ja meidän pitää painostaa näitä henkilöitä, eikä nakella pas…a yleisillä palstoilla naapureiden niskaan ja syyllistää heitä.

RKP:tä syyllistän ja tuon heidän tarkoitusperiään esiin esim. Maakuntaa käsittelevässä ketjussa mutta liian räikeä syyllistäminen sielläkin alueella aiheuttaa valitettavasti, ”ei toivotun vaikutuksen”.

67
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 09. 04. 2008 14:02 »

Mutta minnes rakentavat täällä ?  Ei minnekään.
Keväällä lähtee kuin telkät pesästä satoja perheitä ulkokuntiin talon rakennuspuuhiin ja sitä rataa käykin niin että Vaasa tulee menettämään satoja nuoria perheitä messujen takia.

On vähän tunne kuin olisi uima-altaan myyjä keskellä Grönlantia.

Samaa mieltä Klausin kanssa tässä asiassa ja taas saa meiltä vaasalaisilta naapurikunnat haukkuja.

Eihän se meidän vaasalaisten vika ole ???, jos mustasaarelaiset käyvät uimahallissa halvalla ja vaasalaiset rakentavat talonsa naapurikuntiin. Kyllä asiat paranevat, jos haukutaan naapurikunnan asukkaat luusereiksi ja syöpäläisiksi.???

68
Valtuuston tietoon / Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« on: 18. 03. 2008 18:06 »
Päivän lehdestä sai lukea, että nyt alkavat yrityksetkin (=työpaikat) karata sitten Mustasaareen, koska Vaasalla ei ole enää tarjota tonttimaata yritystoiminnalle. Sitähän meidän kaupunkimme tarvitsee, jos aikoo hengissä pysyä...

Helsingissä saman verran maata kuin Vaasassa ja lähes sama väestömäärä?

Olisiko sivistyksessä aukko, kun perustiedoissakin puutteita ramiskalla. Ei Vaasassa tule vielä maasta pulaa 3-400000 asukkaan lisäyksessä. Henkinen pula yllättää paljon aikaisemmin.

69
Valtuuston tietoon / Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« on: 18. 03. 2008 09:09 »
Olen kertonut kantani kuntaliitoksessa mutta ellei henkilö ota vastaan muita ajatuksia kuin omiaan niin keskusteluksi ei sitä voi nimittää.

Te lähdette siitä, että teidän ajatuksenne on hyväksyttävä ja piste. Mitä keskustelua se on? Neuvottelut ovat aivan toinen asia, kuin sanelu. Pitää ehdottomasti kartoittaa naapurikuntien ajatukset ja ratkaista ne osa-alueet joissa yhteisymmärrys on saavutettavissa. Lopussa keskitytään niihin ongelmakohtiin tarmolla ja eri työryhmissä niin eiköhän niitä ratkaisujakin ala tulla.

Lopulta Mustasaarikin on lähestyttävissä yhteistyön merkeissä ja tarpeeksi laajan ja kumpaakin osapuolta hyödyttävä yhteisen toimintamallin luominen on ratkaisu umpisolmuun.

Ei tuollainen teidän lietsoma ja nöyrtymistä painottava strategia ole ratkaisu Vaasan ongelmiin.

Unohdetaan hetkeksi meidän Vaasalaisten tuntema pienuuden kauhuskenaario ja annetaan Seinäjoen mennä edelle, jos on mennäkseen.

 

70
Valtuuston tietoon / Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« on: 18. 03. 2008 07:07 »
Täällä samat tyypit huutaa peräsuoli pitkällä "mantraa" kuntaliitoksesta.

Tulee räksyttävä lintukoira mieleen, eikä siinä tarvitse olla asiaa, kun karvaturri saa melkoisen metelin ilmoille ja meteli tulee tauotta.

Foliohattu, Analyysi, Lamminmäki jne. yrittäkää kehittää jotain uutta liitosta puoltavaa esitystä. Eihän asia ole edennyt näillä eväillä tähänkään saakka. Miksi asia muuttuisi? Matalasta ovesta kulkiessa voi päänsä lyödä yhden kerran karmiin, mutta toinen kerta on jo osoitus perinnöllisestä geenivirheestä.

71
Valtuuston tietoon / Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« on: 08. 03. 2008 06:06 »


Miksi Vaasaa ei koeta mielekkäänä asuinkuntana, siinä olisikin miettimisen paikka?

Vaasahan muuten saa valtiolta piilotukiaisia esim. valtion 3000 työpaikkaa joka enemmän kuin ABB tai Wärtsilän tuotannolliset työpaikat...


Keskustelu Vaasan mielekkyydestä ja siitä miksi Vaasasta muutetaan naapurikuntiin on hankalaa Analyyssin kaltaisille henkilöille.

Siinähän pitää aloittaa pohdinta miten meidän vaasalaisten pitää muuttua tai muuttaa itseämme, että väestö kokee mielekkääksi rakentamisen ja asunnon hankinnan Vaasasta.

Ei naapurikuntiin lähdetä pelkkää ilkeyttään ja ajeta päivittään pitkiä työmatkoja.

Tuossa Herkoon mainitsemassa 3000 valtion työpaikassa on jo osaksi kompensointi ympäristökuntien Vaasalta saamiin työpaikkoihin ja ovat vielä ansiotasoltaan suurempia.

72
Valtuuston tietoon / Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« on: 07. 03. 2008 17:05 »
Ja silti lopputulos - tai vähintään sen sulattaminen johtaa lähes vääjäämättä erimielisyyksiin ja uusiin ongelmiin.

Olen kyllä 10:n kanssa samaa mieltä. Harvoin täältä Vaasan osiosta löytää ajateltuja mielipiteitä.

Kuinka 9 kunnan omalaatuiset persoonat sulautetaan yhteen, kun Sinkkonen Jurvassa ja Ruostetniemi Laihiallakin tuottaa jo suuria vaikeuksia.

73
Valtuuston tietoon / Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« on: 07. 03. 2008 10:10 »
Huomioikaa, että pyrin kohdistamaan kirjoitteluani naapurikuntien päättäjiin, en tavallisiin kuntalaisiin. Heitä vastaan minulla, eikä kenelläkään muullakaan ole mitään.

Quote
”Tiedostatko sitä, että vääristyneestä rakenteesta johtuen, sinä maksat myös näiden sukulaistesi kuluja.”

Nämä laihialaiset sukulaiset ovat aikoinaan antaneet mulle taloudellista tukea, kun muutin Vaasaan ja hankin asunnon. Myöhemmin perintöosuuteni toin Vaasaan ja hankin talon jossa asun.

Vaasa on kasvanut ja vaurastunut ympäristökunnista muuttaneen väestön tuoman työvoiman, varallisuuden ja henkisen pääoman turvin. Alkuperäisväestö on pieni osa nyky-Vaasaa ja löydettäessä alkuperäinen vaasalainen on Hänessä havaittavissa ”sukurutsas” oireita. Oire ilmenee ”jästipäisyytenä”. Jästipäisyyden oireena on hiivankaltainen nostatus aivoissa, jolloin ulkopuolelta tuleva informaatio ei pysty syrjäyttämään ja aiheuttamaan uusia ajatuksia siellä vallitsevan paineen vuoksi. 

Sinä syytät toisaalta Ilmarisen puhuvan toisten suulla ja samaan hengenvetoon esität kaikkien vaasalaisten puolesta lausuman.
Quote
”Aijaa Ilmarinen, sinä puhutkin täällä vähän niinkuin muiden suulla.”
”Heitä vastaan minulla, eikä kenelläkään muullakaan ole mitään. ”
Kaikki vaasalaiset eivät pidä Laihialaisista, tuskin sinäkään.

Toisaalta intuition salliessa laske myös Vaasan saama taloudellinen hyöty valmiista veronmaksajista, joita ympäröivästä maaseudusta on muuttanut. Siellä ne lapset varttuessaan ovat tulleet maksamaan monta ”mersun hintaa” ja monet yöt valvottaneet isiä ja äitejä.

Nyt sinä lasket euroja naurettavan kapealla alueella, uimahallin pääsylipuilla.

En halua loukata näillä asioilla, mutta virikkeiden antaminen ei aina aiheuta aivotoiminnan vilkastumista.

74
Valtuuston tietoon / Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« on: 06. 03. 2008 16:04 »
Teillä kaikilla on siitä ihmeellinen suhtautuminen kuntaliitoksiin, että kukaan ei kysy miten meidän pitäisi muuttua tai muuttaa itseämme, että kuntaliitos tulisi houkuttelevammaksi.

Lähdetään oletuksesta, että naapurikuntien on hyväksyttävä meidät tällaisena (esim. kolme kaupunginjohtajaa), kuin olemme. Kysytään neuvotteluissa naapurikuntien ajatukset ja pyritään saamaan liittymisen kynnys matalammaksi.

Laihialla on kunnan palveluksessa 41/1000 asukasta kohti ja Vaasassa n.85/1000. Tulisiko Vaasaan liittyminen mielekkäämmäksi, jos Vaasa kilpailuttaisi 2500 henkilöä pois kaupungin palveluksesta? Pitääkö meillä olla siivoojatkin kummallekin kieliryhmälle omat? 

75
Valtuuston tietoon / Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« on: 06. 03. 2008 15:03 »
EX-Vaasalainen, Analyyssi jne.

Olen vaasalainen ja elelen kotirannalla, mutta sukulaisiani asuu monta Laihialla ja meillä on vahvat siteet keskenämme.

Osa siellä Laihialla asuvista käy töissä Vaasassa ja hankkivat lähes kaiken Vaasan kaupoista työmatkoillaan.

He käyvät lomamatkoillaan muualla Suomessa ja esittelevät itsensä vaasalaisiksi mutta ei siksi, että Laihiaa ei tunnettaisi, vaan he eivät jaksa kuunnella niitä "pyykkinarulla kuivuvista vessapapereista" vitsejä.

Jokainen suomalainen on kuullut laihialaisvitsejä ja he haluavat piristää laihialaista turistia niillä.

Miksi Laihialaisten pitäisi liittyä Vaasaan? Laihian virastoista, sairaanhoidosta jne. pitäisi antaa lopputili suurimmalle osalle henkilökuntaa, koska Vaasa on kaksikielinen ja palvelu pitää antaa kummallakin kielellä. Laihialla on yksikielinen henkilökunta.

Taloudellinen tilanne on parempi ja kunnan kehitys on Laihialla viety huomattavasti pitemmälle, kuin Vaasassa. Vaasa on todella hyvistä resursseista huolimatta jälkeenjäänyt kolkka Suomessa.

76
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 06. 03. 2008 06:06 »
Tarkoitukseni ei ollut aiheuttaa Ruostetniemelle mielipahaa, vaan saada arvion messualueen asunnoista.

Keskustelu lipsahti kuitenkin asiantuntijan pätevyyteen ja rehellisyyteen. On hirveän vaikea Suomessa saada asunnoista puolueetonta/rehellistä arviota/lausuntoa.

Vaasan asuntomessujen alueelle rakennettavista asunnoista olisi tuiki tärkeää saada tietoja, koska ”Pisan tornissa” asuminen ei houkuttele ketään ja pitäis vielä maksaa muhkeat summat.

77
Valtuuston tietoon / Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« on: 03. 03. 2008 16:04 »
Quote
"Analyyssi
Eli viimeisen kerran, tuleeko mielestäsi Mustasaaren kunnan kompensoida omien kuntalaistensa käyntiä Vaasan uimahallissa ??  Vastauksesi jälkeen jatketaan eteenpäin."

Ilmeisesti meillä ei ole mahdollisuuksia jatkaa tätä antoisaa keskustelua jyrkkien asenteiden johdosta, mutta paljon jäi kysymyksiä ilman vastauksia. No, eihän tässä elämässä tarvitse kaikkiin pulmiin löytyä selvennyksiä.

Moni muukin taivaltaa tämän rikkaan, värikkään, monitahoisen ja mielenkiintoisen elämän kehdosta hautaan syntymätyhmänä, mutta en minä siitä luojaani syytä. Mä oon mikä oon.

Naapurin papallakin oli paha dementia ja vaikka Hänelle ilmoitettiin vakavasta sairaudesta, niin joka aamu Hän heräsi silmät loistaen uuteen päivään. Hän oli todella onnellinen ja tiesi sen mitä oli tarpeen, elämisen kannalta.

78
Valtuuston tietoon / Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« on: 03. 03. 2008 13:01 »
Analyyssi, mä annoin sulle plussan isepäisyydestä.

Jousta nyt edes vähän kotona.

79
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 03. 03. 2008 13:01 »
Voi..voi poijaat penkalla ne parhaat rallikuskit on aina ennenkin istuneet, niin kuin nytkin....!
Aivan turhaa te "penkalla istuvat" Kejo Ullkkoa haukutte!

Voisiko Ruostetniemi selventää meille vaasalaisille miten vastuut jakautuu, jos perustukset antavat periksi messualueen rakennuksissa.

Ruostetniemen rakentamassa rivitalossa Laihialla aikoinaan petti lattiat ja kunta haastettiin oikeuteen. Olisiko mahdollista, että rakentajalla olisi jonkinlainen vastuu tekemästään rakennuksesta.

Arvokasta tietoa tässä vaiheessa.

80
Valtuuston tietoon / Re: Kuntien tulevaisuuden näkymät
« on: 03. 03. 2008 12:12 »
ilmarinen,

Onpas erikoista näkemystä. Ota nyt laput pois silmiltä!

Minä en siis suostu jatkamaan tätä keskustelua, ennenkuin myönnät, että Mustasaaren kunnan tulisi kompensoida mustasaarelaisten uimista Vaasan uimahallissa??

Vastaa vain tähän kyllä, niin voimme jatkaa (objektiivisesti) eteenpäin.

Tämä sama koskee myös ramiskaa.

Älä nyt hermostu! Näitkö asian mustavalkoisena.

http://www.vora-maxmo.fi/index.php?tocID=553#Simstr%E4nder

Vain pieni osa Mustasaarelaisista käy Vaasan uimahallissa, koska Vöyrillä on halvempi lipunhinta ja niistä jotka käyttävät Vaasan palveluja hyväkseen on tutkimuksen mukaan oman työnantajansa sponsoroimia eli saavat uintiin liput työpaikalta.

Miksi siis pitäis antaa vaatimiasi lausuntoja, koska ko. lausumalla ei ole paskan merkitystä.

En muuten minäkään jatkaisi peliä sinun korteillasi.

Pages: 1 [2] 3