Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Timo Rintamäki

Pages: 1 [2] 3 4 ... 18
41
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 28. 05. 2013 04:04 »
sillä tuosta miehestä tuli juuri pakolainen myös Britannian osalta. Hänellä ei ole muuta mahdollisuutta kuin paeta sillä hän joutuu muuten vainotuksi ja vankilaan.

Tietty britannialaiset veronmaksajat toivoisivat, että rikollinen tuomitaan jonkin kehitysmaan ylitäytettyyn vankilaan, jossa ei varmaankaan liene kivaa. Britannia kuitenkin tullee jahtaamaan rajojensa yli paennutta rikollista etenkin mikäli tämä pakeni Brittiläisen kansainyhteisön jäsenvaltioon, joita ovat entiset Britannian siirtomaat.

42
Sekalaista keskustelua / Vs: Mediakritiikki
« on: 28. 05. 2013 04:04 »
Sanomalehden laadun voi päätellä sen keskustelupalstasta. Keskustelupalstan taso ja tyyli heijastaa hyvin sanomalehden toimituksen kerronnan lukijoissa herättämiä reaktioita. Vilkas ja asiallinen keskustelu viittaa journalistisesti tasokkaaseen sanomalehteen.

43
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 28. 05. 2013 03:03 »
Pohjois-Korealla alkaa olemaan ongelmia vähitellen joka suuntaan. Pohjois-Korea tempaisi jopa sellaisenkin tempun, että pidätti kiinalaisia kalastajia ja vaati näistä Kiinalta 90 000 euron lunnaat. Pikkuraha suhteessa siihen valtaisaan vahinkoon minkä se teki Kiinan ja Pohjois-Korean väleille. Temppu herätti aikamoisen debatin Kiinan palstoilla. Tosin perinteiseen panttivankikaappaustapaan asia kerrottiin julkisuuteen vasta, kun kalastajat oli vapautettu. Olikohan Pohjois-Korea vaatinut tällä tempulla päästä yhteyksiin Kiinan korkean johdon kanssa. Pohjois-Korean johtajilla on suuria vaikeuksia päästä yhteyksiin saatikka yhteiskuvaan Kiinan johtajien kanssa. Mistäköhän syystä.

44
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 28. 05. 2013 00:12 »
Euroopan Unioni on päättänyt poistaa aseidenvientikiellon Syyrian oppositiolta, mutta välitöntä aseiden vyöryä ei kuulemma ole kuitenkaan heti tulossa.

Länsimailla on ongelmia aseistaa syyrialaisia kapinallisia koska he voisivat käyttää länsimaiden jakamia aseita Israelia vastaan. Länsimaiden pitäisi siirtää kapinallisten tukemisen painetta enemmän arabimaille.

45
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 27. 05. 2013 23:11 »
Ja mikä se Pohjois-Korean valtiomuoto olikaan.

46
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 27. 05. 2013 21:09 »
Ihminen on lajina kotoisin Afrikasta, että eiköhän Neekerikylä ole esi-isiämme hyvinkin paljon kunnioittava asuinalueen nimi.

47
Sekalaista keskustelua / Vs: Mediakritiikki
« on: 27. 05. 2013 21:09 »
Itse asiassa minäkin sain inspiraation kirjoitukseeni Helsingin Sanomien laskevasta levikistä.

48
Aika kuvaava havainto, että järjestelmä on tärkeämpää kuin toimivuus. Järjestelmä pitää siis säilyttää ehdottomasti.

49
Sekalaista keskustelua / Vs: Mediakritiikki
« on: 27. 05. 2013 20:08 »
Laskevasta levikistä kärsivä media ei vain suostu ymmärtämään, että vaikka he saavat eniten klikkauksia emotionaalisesti rankoista ja stressaavista otsikoista, niin se ei ole koko totuus. Medialla nimittäin menee rankka otsikointi jo liiallisuuksiin heidän huomattuaan, että sillä saa klikkauksia. Perinteisen median yhä levottomammaksi käyvä tyyli nimittäin mielestäni nostaa pelkoa hyödyntäen lukijan stressitasoa aika aiheettomasti sikäli, että lukija voi välttää stressitason nousun välttelemällä stressitasoa nostattavia medioita. Toki pitää kirjoittaa asioista joista ihmisten on syytä tietää, mutta elämä menee turhan mustaksi, jos pitää tietää kaikki rankat jutut mitä tapahtuu koko ajan. Ei sillä tavalla voi kukaan elää.

Itse tunnen vähitellen viihtyväni paremmin kunnan esityslistat ja pöytäkirjat sivuilla ja eduskunnan asiakirjoja lukemassa. Se on nimittäin kilpailukykyisempää luettavaa. Media voisi seurata enemmän lautakuntien ja valiokuntien esityslistoja ja tehdä niistä rauhallisia ja asiallisia juttuja. Joskus olen miettinyt, että jos Suomi olisi suora demokratia ja kansanäänestyksiä olisi usein ja median pitäisi ottaa näistä asioista selvää ja kirjoittaa niistä niin olisiko meillä sitten enemmän rauhallisempia asioita painottava media.

50
Katsoin asian niin aiheelliseksi, että päätin lainata koko linkin.

"Suomi on ainoa EU-maa, jossa terveydenhuollon järjestämisestä vastaavat kunnat - ja samalla maa, jossa lääkärille jonotetaan viikkokausia. Tamperelaisprofessorin mukaan muiden unionin maiden mallia on kokeiltu menestyksekkäästi meilläkin, mutta hyvistä tuloksista ei juuri ole huudeltu.

Lääkärin vastaanotto on siellä, missä potilaatkin ovat. Lääkäri on itsenäinen ammatinharjoittaja, joka laittaa laskun yhteiskunnan järjestämälle maksajalle. Potilas valitsee itse lääkärinsä, ja hänelle käynti on maksuton. Vastaanotolle pääsee tarvittaessa vaikka samana päivänä.

Näin perusterveydenhuolto toimii esimerkiksi Britanniassa, Hollannissa ja Tanskassa, tietää yleislääketieteen erikoislääkäri, professori Raimo Puustinen. Hän on vuoden aikana kiertänyt seitsemässä eri maassa tutkimassa, miten terveydenhuoltopalvelut on järjestetty.

- EU-maissa perusterveydenhuollon yleislääkärit toimivat yksityisinä ammatinharjoittajina. Rahoitus hoituu joko verovaroin tai sairaskassa- tai vakuutuspohjaisena. Kaikki kansalaiset kuuluvat perusturvan piiriin ja saavat vapaasti valita yleislääkärinsä, joka sitten laskuttaa maksavaa tahoa.

Tampereella terveyskeskukseen pääsyä on pahimmillaan joutunut odottamaan kuusikin viikkoa. Raimo Puustisen mukaan kollegat Euroopassa pudistelevat päitään epäuskoisina, kun heille kertoo Suomen terveyskeskusjonoista.

- Kun kerron, että meillä Suomessa ydinongelma on perusterveydenhuollon lääkäriaikojen saatavuus, he luulevat poikkeuksetta kuulevansa väärin. Kun kysyn, onko heidän vastaanotoilleen jonoja, he tarkentavat, mitä tarkoitan jonoilla. Muualla EU-maissa hoito pyritään järjestämään heti, eikä jonotusta tunneta.

30 vuotta yleislääkärinä työskennellyt Raimo Puustinen kysyy Potilaan lääkärilehteen kirjoittamassaan artikkelissa, voisiko muiden maiden malli toimia Suomessakin. Hän vastaa itse: kyllä, ja asiaa on testattukin. Professori viittaa Kansaneläkelaitoksen vuosien 1985-93 kokeiluun, jossa yksityislääkärit toimivat omalääkäreinä 40 000 suomalaiselle Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Lahdessa.

Tampereen yliopiston yleislääketieteen professori Kari Mattila oli mukana tekemässä laajaa seurantatutkimusta kokeilusta.

- Kokeilussa oli mukana kaikkiaan 17 omalääkäriä. Toimintaa verrattiin muuhun toimintaan perusterveydenhuollossa, ja tulokset olivat selkeitä: kokeilutoiminta helpotti selvästi hoitoon pääsyä, paransi hoitosuhteen jatkuvuutta ja lisäsi yleisesti väestön tyytyväisyyttä lääkäripalveluihin.

Myös taloudellisesti kokeilu oli kannattava.

- Kokeilun kustannukset olivat Kelalle hyvin kohtuulliset. Kun jälkeenpäin on tarkasteltu kaikkia kuluja lähetteistä ja sairaanhoitopäivistä alkaen, on huomattu kokeilun tulleen väestötasolla selvästi normaalitoimintaa halvemmaksi, Mattila kertoo.

Kokeilu oli onnistunut, mutta siitä huolimatta sitä muistaa harva. Professori Kari Mattilan mukaan aika ei ehkä ollut kypsä terveydenhuoltojärjestelmän muutokselle. Haudattiinko hyvät tulokset siis kaikessa hiljaisuudessa?

Professori Raimo Puustinen haluaa nostaa kokeilun esiin juuri nyt, kun sote-keskustelu käy kuumana. Hänen mukaansa kokeilun tulos oli aikoinaan poliittisesti ongelmallinen, sillä suomalainen yhteiskuntapolitiikka on erityisesti terveydenhuollon osalta ankkuroitunut vahvasti kuntiin.

- Muualla Euroopassa kunnat eivät tuota terveydenhuoltopalveluita. Kokeilun tulos asetti kyseenalaiseksi, miksi meidän täytyisi toimia niin kuin toimimme. Omasta mielestäni nykyiset ongelmat ovat seurausta kuntavetoisuudesta, ja meidän pitäisi erottaa perusterveydenhuolto kokonaan pois kunnilta.

Kun Kansaneläkelaitoksen terveydenhuoltokokeilu aikoinaan tehtiin, elettiin aikaa laman alla. Moni asia on sittemmin muuttunut.

Nyt markkinoilla toimivat yksityiset isot yhtiöt, jollaisessa Puustinen itsekin pitää vastaanottoaan. Hän haluaa kuitenkin tehdä selvän eron yksityistämisen ja itsenäisen ammatinharjoittamisen välille.
- Siinä on olennainen ero. Eurooppalaiset kollegani eivät miellä itseään yksityislääkäreiksi. He ovat itsenäisiä ammatinharjoittajia, jotka toimivat kollektiivisella sopimuksella osana julkista terveydenhuoltoa.

Puustinen peräänkuuluttaa perehtyneempää keskustelua, kun vertaillaan tapoja järjestää perusterveydenhuollon palveluita.

- Suomalaisessa keskustelussa sekoitetaan jatkuvasti yksityinen, voiton tavoitteluun pyrkivä liike-elämä, jossa lääkärin työ tuottaa tulosta jollekin muulle taholle, ja ammatinharjoittajamalli, jossa lääkärin tulo muodostuu hänen omasta työstään."


51
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 26. 05. 2013 16:04 »
Huomioisin, että tämän uusien keskusteluketjujen avaamisia ja kärkevää lausumista muissa ketjuissa aikaansaaneen kiistan nostatti nimimerkki Eikka kommentillaan Lajuselle ja Eklundille.

Anteeksi nyt vaan klaffi-lajunen ja henry, mutta mitä hemmettiä te jaagaatte keskinäisiä juttujanne täällä julkisella palstalla. Osoittaa aikamoista halveksuntaa Tapsaakin kohtaan selittää täällä näitä väkisin tehtyjä menojanne. Älkää tuhlatko tapsan tai lukijoiden muutenkin kallista palsta-aikaa joutavilla höpinöillänne.

Tähdentäisin, että nimimerkki Eikka puhuu vain omasta puolestaan. Hänen ei pitäisi esiintyä ikään kuin hän edustaisi kaikkia lukijoita koska näin ei todellakaan ole. Mielestäni toisten kirjoitusten luokittelu "joutavaksi höpinäksi" oikeuttaa palautteen myös Eikalle itselleen.

Eikka myös harjoittaa systemaattista häirintää nimimerkki Sesoa kohtaan. "Nimim. "Seso": "-jos minulla on kranaatti, niin mieluiten annan sen sellaisille henkilöille, joilla on käyttöä sille, esim. Terroristeille kuten Breivikille tai Al-Qaidalle." Tälläisen tekstin jatkuva esilläpitäminen täyttää mielestäni kiusaamisen ja häirinnän piirteet. Keskustelu liittyi Helinin vaasalaisille uusnatseille lahjaksi antamaan Hitler-kelloon.

http://www.vaasalaisia.info/keskustelu/index.php?topic=2835.msg120144#msg120144

Sellainen kovin tiukka rajanveto missä ketjussa saa keskustella mistäkin mamu-aiheesta hajauttaa mamu-keskustelun. Eikö voisi vain yksinkertaisesti yleistää, että mamu-uutiset on, kuten tähänkin asti, maahanmuuttaja-aiheinen keskusteluketju kaikella maahanmuuttajiin liittyvällä tavalla.

En olisi halunnut osallistua tähän aiheeseen mitenkään, olen siitä pahoillani, mutta konflikti näyttikin Eikan aloitteesta laajenevan sen verran, että piti minunkin sitten lausua tähän asiaan.

52
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 25. 05. 2013 22:10 »

Ollaan me aika rasisteja.  Huomasin juuri, että Henry enkä minä hyväksyneet suomalaisia mukaan.  Järkyttävää tuntea
itsensä rasistiksi.

Niin, eihän siinä ollut kuin kaksi suomalaista.

53
Tänään kevätmarkkinoilla tuli ihan siististi pukeutunut ulkomaalaisen näköinen nuori nainen kysymään rahaa kuppiin. En tietenkään antanut, ei minulla edes ole käteistä, mutta kyselin häneltä että sujuuko bisnekset hyvin. Hän sanoi että heitä on kolme, ovat Moldovasta ja ovat olleen Suomessa 3 kuukautta. Kolmatta kerjäläistä en löytänyt mutta yksi mies tuntui kyllä katselevan minua kovin tarkasti kun olin jutellut toiselle tytölle ja ottanut kuvan molemmista.

http://db.tt/KFoqOl88
http://db.tt/bGsteTX5

Talojen kivijalassa istuen kerjääville naisille voisi sanoa, että kylmillä laatoilla istuminen ei ole terveellistä.

54
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 25. 05. 2013 01:01 »
Jonkinlaista huijaamisen poikasta vasemmiston taholta on pyrkimys saada kansa kiroamaan pankkien asiakkaiden maksettavaksi siirrettyjä pankkiveroja koska ne alunperin vasemmiston toiveesta asetettiin pankeille maksettavaksi. Pankit tietysti siirtävät maksun pankkien asiakkaille. Pankkiveron perustahan on eduskunnan enemmistön tekemä verotuspäätös.

Oikeastaan se, että pankkiveron kustannus siirretään asiakkaille oli se mitä haettiin, mutta toteutunut kehitys ei ollutkaan niin suuri pankkien asiakkaille siirretyistä maksuista tuleva verokertymän kasvu kuin laskettiin vaan pankkien verosuunnittelun kasvu. Esimerkiksi Nordea Ruotsi takasi Nordea Suomen tase-eriä, joka pienensi Nordea Suomen maksettavaksi tulevaa pankkiveroa kymmenillä miljoonilla euroilla. Jos Nordea Suomesta tulee sivukonttori niin sen ei tarvitse maksaa pankkiveroa ollenkaan. Eduskunta siis ajaa Suomen pankkeja sivukonttoreiksi siten, että niillä kannattaa olla pääkonttori Suomen ulkopuolella.

Toisaalta pankkiveron keräämisen peruste on kerätä valtion haltuun puskuri tulevia pankkikriisejä varten eli se pankkiverona kerätty raha on kuitenkin korvamerkitty pankkijärjestelmän vakauden turvaamiseen, että sikäli pankkiveron maksun välttely varmaankin kostautunee valtioiden pienempinä resursseina auttaa pankkeja pankkikriisin aikana.

http://www.vero.fi/fi-FI/Tietoa_Verohallinnosta/Tiedotteet/Pankkiveron_erapaiva_on_30_huhtikuuta(26325)

Tosin Ruotsissakin on eräänlainen pankkivero, sen nimi on vakausmaksu, joka on samansuuruinen kuin Suomen pankkivero. Ehkä pankit haluavatkin tällä verosuunnittelulla tukea Ruotsin mallia pankkikriisin ratkaisussa. Ruotsihan ei tietääkseni ole taannut velkaantuneita euromaita ollenkaan koska Ruotsihan ei ole euromaa.

55
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 24. 05. 2013 18:06 »
Kunnan päätöksentekoprosessista esimerkkinä Nummen koulun laajennuksen hankesuunnitelma eli kahden lähekkäin sijaitsevan koulun yhdistäminen henkilökunnan ja 1-6 luokan oppilaiden saamiseksi saman katon alle. Hankkeen asiakirjoissa viitataan varhaiskasvatus- ja perusopetuslautakunnan suomenkielisen jaoston asiakirjaan päivämäärällä 25.3.2009, jota ilmeisesti ei olekaan enään esityslistat ja pöytäkirjat internetsivustolla saatavissa. Tästä lienee pääteltävissä, että Nummen koulun laajennuksen hankesuunnitelma on pyörinyt kunnan valmisteluelimissä vuosikausia. Nummen koulun tilatarveselvityksessä kerrotaan, että "Näiden kahden koulun ympärillä hallinnollinen yhdistäminen oli ollut esillä jo lähes kymmenen vuoden ajan." Nummen koulun laajennuksen hankesuunnitelma oli esillä valtuuston kokouksessa 6.5.2013. "Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt Nummen koulun rahoitukseen varattavaksi yhteensä 2.625.000 €" Nummen koulun laajennus valmistuu kuulemma kesällä 2015.

Tässä siis havainnollistettiin valtuuston päätettäväksi tulevan hankkeen prosessien mahdollista kestoa.

Mahdollisesti valtuustoon pääsemistä tavoittelevan henkilön olisi varmaankin hyödyllistä lukea kaikki mahdolliset kunnan asiakirjat ja pöytäkirjat ja niiden liitteet ja käydä vielä paikalla katsomassa sitä Nummen koulun laajennusta.

Valtuutettu lienee olevan tehnyt äänestyspäätöksensä vuosia ja kuukausia ja viikkoja ennen Nummen koulun laajennus-asian tulemista valtuuston äänestettäväksi.

56
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 23. 05. 2013 21:09 »
Jussilta tuli juuri hyvä blogimerkintä http://halla-aho.com/scripta/husbyn_herattamia_ajatuksia.html

Esseen luettuani tuli vaikutelmaksi, että ongelma on epärakentava ja idioottimainen käytös. Kaikki ongelmat alkavat aina epärakentavasta käytöksestä, jonka idioottimaisia ja naurettavia perussyitä yritetään peitellä kovalla väkivallalla. Väkivallasta tulee väkivallan pääsyy, eli se idioottimainen perussyy unohtuu, kun väkivalta alkaa, väkivallastahan seuraa kostamista, jonka nämä lietsojat ja provokaattorit tietävät ja joka on heidän tavoitteensa.

Toisaalta vika voi aivan hyvin ollakin Eurooppalaisen yhteiskunnan muottiin pakottavissa rakenteissa, joita virkamiehet ja poliitikot pyrkivät rakentelemaan haaveillessaan kellokoneiston lailla tottelevaisesta kansasta. Pitäisikö niitä yhteen muottiin ohjailevia lakeja ja sääntöjä hieman höllentää ja lisätä vapautta toteuttaa itseään. Virkamiehet ja poliitikot ovat luoneet kaavasta poikkeavan työn luomista ja vastaanottamista haittaavat lait ja säännöt. Esimerkiksi Suomessa työtön ei voi laillisesti ottaa maksua luotuaan lumet naapurin mummon pihalta, jos työtön alkaa työllistämään itseään pihoilta lunta luomalla työttömältä menee tuet. Työttömän pitää siis olla kokopäivätyössä tai ei työssä ollenkaan. Suomessa on pieniä töitä vaikka kuinka, mutta niitä ei voi tehdä maksusta koska muuten menettää tuet.

57
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 23. 05. 2013 20:08 »
Taisinkin nähdä väärin. Vene olikin laiturissa henkilöiden noustessa seisomaan ja riisumaan takkejaan.

58
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 23. 05. 2013 20:08 »
Vene lähti laiturista, jonka jälkeen veneessä nousi seisomaan kolme henkilöä. Tiedustelisin Lajuselta onko hänen kännykässään rannehihnan kiinnitysmahdollisuutta. Minun kännykässäni on rannehihnan kiinnitysmahdollisuus.

59
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 23. 05. 2013 19:07 »
Jaa, a voisin loukkaantua jos tulet teltalle huutelemaan minua Kekkosen näköiseksi. Aika ala-arvoinen yleistys.

Pyydän anteeksi Anna Vuoriselta. Hän ei todellakaan näytä Kekkosen näköiseltä. Anna Vuorinen on sangen nätti nainen.

Ja mitä tulee yleistämiseen. Vaasalaisia.infon Perussuomalaiset harvemmin keskustelevat mistään muusta kuin maahanmuuttoasioista vaikka Suomessa olisi muitakin asioita, jotka pitäisi saada kuntoon.


60
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 23. 05. 2013 00:12 »
Timon idea on niin erikoinen ettei toteudu koskaan . Nyt meillä on olemassa sellainen puolue kun persut joka kuuntelee tavallisia äänestäjiä ja tällälailla Timokin saa äänensä ja ajatuksensa eteenpäin viedyksi . Persut kuuntelee kansaa myös vaalien välilläkin vaikkapa nyt tulevana lauantaina torilla jossa meillä on teltta johon voi poiketa keskustelemaan , ja onhan persut täällä kansalaisfoorumilla ylivoimaisesti suurin ryhmä lähes kolmannes valtuutetuista ottaa täällä osaa keskusteluun.

Aluksi onnittelut Perussuomalaisille suuresta julkisuudesta ja poliittisesta voimasta.

En aivan ymmärtänyt mitä kohtaa tai erikoista ideaani tarkoitit. Esittelen niitä niin monia. Mutta vastataan nyt kuitenkin sen mukaan mitä luulisin tarkoitettaneen. Kyse lienee olevan kuntalaisen kuulluksi tulemisesta. Esitin, että kuntalainen tulisi kuulluksi asialle omistetuissa ylimääräisissä valtuuston kokouksissa kaikkien valtuutettujen edessä. Että tähän viitaten minulle kerrottiin, että on muitakin tapoja tulla kuulluksi, kuten tulla juttelemaan tulevana lauantaina Perussuomalaisten teltalle Vaasan torilla. Saako sitten sanoa, että hei, te Kekkosen näköiset siellä. Tai, että olettepa te kovin samannäköisiä. Onko tämä Kekkosten kokoontumisajot.

61
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 22. 05. 2013 22:10 »
Jo nyt nähdään aivan liian pitkiä puheenvuoroja, joissa ei ole päätä eikä häntää.  Pelkään että tuollainen järjestely vain lisäisi sitä ongelmaa.
Kyllä kuntalainen voi ottaa yhteyttä valtuutettuihin paljon helpomminkin. Minua on feispuukin, postin, foorumien ja sähköpostin kautta lähestytty kun on haluttu keskustella kanssani, ja hienosti on toiminut. Jos aihe on ollut sellainen että joku muu ryhmästä tietää siitä enemmän, olen sitten joko ohjannut kuntalaisen juttelemaan suoraan hänelle tai kysynyt neuvoa.

Vaasan kaupunginvaltuustossa ei varmaankaan ole rajattoman pitkiä puheenvuoroja. Rajattoman pitkien puheenvuorojen aikana nykyiselläänkin kärsivät ilmeet varmaankin muuttuisivat itkemiseksi. Valtuuston kokoukset näyttävät olevan todella rasittavia. Toimiikohan valtuustosalin ilmanvaihto.

Ohessa oleva lainaus tiivistettynä. Asia esitellään valtuustolle ja siitä varataan tilaisuus keskustella. Valtuuston ryhmäpuheenvuoro saa kestää 10 minuuttia ja muu puheenvuoro 5 minuuttia. Paikaltaan saa käyttää 2 minuutin puheenvuoron.

"17 §
Puheenvuorot

Kun asia on esitelty, siitä on varattava tilaisuus keskustella.
Puheenvuoro on pyydettävä kokousjärjestelmän avulla.
Puheenvuorot annetaan pyydetyssä järjestyksessä. Tästä järjestyksestä poiketen puheenjohtaja voi antaa:

1) asian käsittelyn alussa ryhmäpuheenvuoron kunkin valtuustoryhmän edustajalle ryhmien suuruuden mukaisessa järjestyksessä;

2) puheenvuoron kaupunginhallituksen puheenjohtajalle, kaupunginjohtajalle, toimialajohtajalle sekä tarkastuslautakunnan ja tilapäisen valiokunnan puheenjohtajalle, jos käsitellään asianomaisten toimielinten valmistelemia asioita; sekä

3) repliikkipuheenvuoron.

Asian käsittelyjärjestystä koskeva työjärjestyspuheenvuoro on annettava ennen muita.
Kokouksen sujuvan kulun turvaamiseksi puheenjohtajalla on oikeus yksittäisessä asiassa rajoittaa valtuutettujen puheenvuorojen pituutta niin, että ryhmäpuheenvuoro kestää 10 minuuttia ja muu puheenvuoro 5 minuuttia.

18 §
Puheenvuorojen käyttäminen

Omalta paikalta puhuja voi käyttää enintään kaksi minuuttia kestävän puheenvuoron. Jos paikalta pidettävä varsinainen puheenvuoro kestää yli kaksi minuuttia, on puhujan puheenjohtajan kehotuksesta siirryttävä puhujakorokkeelle jatkamaan puhetta."

http://www.vaasa.fi/WebRoot/380444/Vaasa2010SubpageWithBanner.aspx?id=384977

62
Vaasa / Vs: Videoteam Vaasalaisia.info. Uusi video.
« on: 22. 05. 2013 21:09 »
Aikamoista, että Kiinasta 7000 kilometrin päästä voi lähettää tekstiviestin. Voi vain kuvitella millaista reittiä se kulki Suomeen. Mahtaakohan tekstiviestin lähettäminen Suomesta Kiinaan olla kallistakin.

63
Vaasa / Vs: Videoteam Vaasalaisia.info. Uusi video.
« on: 22. 05. 2013 06:06 »
Edit: Jälkeenpäin onkin yhdyssana, että meni ihan päin.

64
Vaasa / Vs: Videoteam Vaasalaisia.info. Uusi video.
« on: 22. 05. 2013 02:02 »
Onks klaffia hei.

Voikohan näihin videoihin laittaa klaffin jälkeen päin, että napsauttaa sen klaffin myöhemmin sitten kotona.

Nämä klaffit ovat kahden käden otteella käytettäviä. Jos yrittäisi suunnitella klaffin, jota voi käyttää yhden käden otteella. Klaffissa pitäisi varmaankin olla kahva ja jousi ja liipaisin. Liipaisimen vetäminen virittäisi klaffin ja sitten, kun liipaisimesta vetäisi pohjaan niin viritetty jousi napsauttaisi klaffin yhteen.

65
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 22. 05. 2013 01:01 »
Minusta on oikein mielenkiintoista spekuloida tuollaisilla asioilla. Toisaalta edustuksellisuus pitäisi ottaa jotenkin huomioon. Monta sellaista jäi valtuuston ulkopuolelle, joita äänestettiin, miten heitä äänestäneiden kävisi? En minäkään oikein hihku onnesta puoluepolitiikan kommervenkkien kanssa, varsinkin kun eduskuntaan päin katselee mutta en oikein keksi parempaakaan järjestelmää.

Voisihan sen tehdä niin, että äänestäjä voisi esittää kuitin ja kertoa rehellisesti valtuutetulle, että äänestin puoluettasi, mutta minun äänestämäni edustaja ei päässyt läpi. Sitten valtuutettu vain päättäisi edustaako hän tätä puoluettaan äänestänyttä henkilöä.

Toisaalta voisi pohtia, että kuntalainen voisi esittää itse asiansa puhumalla valtuuston kokouksessa kaikille valtuutetuille yhtä aikaa. Valtuuston kokouksessa kuntalainen voisi nousta valtuuston eteen ja pitää puheen kuntalaiselle tärkeistä aiheista. Kuntalaisella olisi käytössään valtuuston kaikki kokoustekniikka ja televisiojulkisuus. Valtuusto tosin kokoontuu vain kerran kuukaudessa käsittelemään esityslistalla olevat asiat. Jos kuntalaisille annettaisiin puheenvuoro niin pitäisi varmaankin lisätä valtuuston kokousten määrää aina tarvittaessa. Kuntalaisten kuuleminen valtuustosalissa valtuuston edessä ehtona voisi olla, että puhujiksi halukkaita kuntalaisia on vähintään viisi ja maksimissaan kymmenen ja heidän puheenvuoronsa kesto on maksimissaan 15 minuuttia.

Valtuuston kokouksen kulku varmaankin edellyttää, ettei millään tavalla esimerkiksi lausu valtuuston kokouksessa, että miksei me ikinä saada päättää oikeista asioista.

Jos itse olisin valtuutettu ja olisi järjestelmä, että äänestäjät saisivat kuitin, jolla todistaa minulle äänestäneensä minua ja äänestäjät aktiivisesti pitäisivät yhteyttä niin saattaisi olla, että olisin aktiivisempi edustaja. Ehkä valtuustotoimintani olisi toisenlaista kuin, jos äänestäjät eivät pitäisi yhteyttä ja en tietäisi ketkä äänestäjät äänestivät minua. Tärkeintä olisi saada äänestäjä ymmärtämään Vaasan kaupungin päätöksenteon prosesseja, ettei tässä mitään jumalia olla, joka taikasauvalla toteuttaa tahtoaan.

Varmaankin merkittävin tapahtuma on vaalien jälkeinen taistelu sijoittumisesta erilaisiin lautakuntiin, jumalautakuntaan ja saunanlautakuntaan. Luulen, että valtuuston toimintaan oikeasti vaikuttaa suuresti vaalisalaisuuden olemassaolo ja kuntalaisten vähäinen yhteydenpito asiassaan valtuutettuihin. Äänestäjien edustaminen on varmaankin melko olematonta ja puoluepolitiikka suuremmassa roolissa.

66
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 21. 05. 2013 21:09 »
Aluksi onnittelut Lauri Karpille valtuustoon nousemisesta.

Tiedustelisin miten valtuuston toimintaan vaikuttaa se, että valtuusto ei tiedä kuka heitä äänesti. Omasta mielestäni se muuttaa valtuuston toimintaa enemmän puoluepolitiikan suuntaan kuin äänestäjien edustamiseen. Mielestäni valtuusto olisi paljon vakuuttavampi ja poliittisesti uskottavampi, jos olisi tiedossa, että äänestäjä voi tarvittaessa varmuudella todistaa äänestäneensä valtuustossa olevaa edustajaa.

Miten valtuutettu sitten voisi tietää kuka häntä äänesti, aihe voitaisiin toteuttaa siten, että äänestäjä saisi mukaansa kuitin, josta ilmenisi kuka äänesti ketä. Äänestäjä saisi itse päättää miten hän kuitin kanssa toimii. Tälläisen kuitin tulostava laite pitäisi olla Suomessa tehty ja sen valvonta jollakin luotettavalla järjestelmällä. Laite voisi olla yksinkertainen 40-luvun tasoinen manuaalinen kirjoituskone, jossa ei ole lainkaan tietotekniikkaa. Laite vain yksinkertaisesti tulostaa kaksi selkeästi toisistaan erottuvaa kuittia, joista toisessa on vain edustajan nimi ja numero, joka pudotetaan vaaliuurnaan ja toisessa äänestäjän nimi ja edustajan nimi ja puolue, jonka äänestäjä pitää itsellään. Kuittien selkeätä erottuvuutta toisistaan tarvitaan, että uurnan valvoja voi nähdä onko uurnaan menossa oikea kuitti.

On puhuttu sähköisestä äänestämisestä, joka avaisi tien toteuttaa halpoja kansanäänestyksiä. Ymmärrettävästi nykyinen poliittinen järjestelmä ei ole mitenkään edistämässä tätä asiaa. Sitten tarvittaisiin varmaankin selkeä järjestelmä, josta näkisi edustajien nimien tarkkuudella edustajien äänestyspäätökset. Tästä varmaankin hyötyisi etenkin kanssaedustajat ja mahdollisesti edustaja itsekin.

67
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 21. 05. 2013 20:08 »
Aina, kun luen Yleisradion uutisia alkaa kiukuttaa ja turhauttaa ja ärsyttää. Sivusto on täynnä epäinformatiivisia tiivistettyjä miniuutisia ilman minkäänlaista journalismia. New York Timesin internetsivuilla miltei kaikki uutiset on kaksi sivua. Suomessa uutistoimistojen aineisto laitetaan sellaisenaan ja kuvitellaan, että sillä saadaan lukijat tyytyväisiksi. Suomalaiset toimittajat eivät perehdy juuri ollenkaan aiheeseensa. He kirjoittavat siitä aina lyhyen tekstin.

68
Valtuuston tietoon / Vs: järjetöntä toimintaa
« on: 21. 05. 2013 19:07 »
Kuva ei ole meiltä.

Joo ei,  Ku se on meiltä.

Ottiko kuvan vaimo.

69
Valtuuston tietoon / Vs: järjetöntä toimintaa
« on: 21. 05. 2013 19:07 »
.

70
Valtuuston tietoon / Vs: järjetöntä toimintaa
« on: 21. 05. 2013 19:07 »
.

71
Valtuuston tietoon / Vs: järjetöntä toimintaa
« on: 21. 05. 2013 18:06 »
Katoin ensin että John ja Joko. Mutta Kartsahan se siinä. Rock rock.

John Lennon ja Yoko Ono. Läheisyys johtuu ymmärrettävästi pelottavan koiran läsnäolosta.

72
En tiedä mitä terveydenhuollossa ja keskussairaalassa on meneillään, mutta vastaanottotoiminta vaikuttaa siltä, että lääkäreitä on yksi, ja kun lääkäreitä on yksi niin potilaitakin on odotushuoneessa suunnilleen yksi kerrallaan. Tämä lääkäreiden vähäinen määrä on varmaankin se tekijä, joka aiheuttaa kuukauden pituiset jonot.

Se, että potilaita on odotushuoneessa vain yksi ei tarkoita, että potilaita olisi niin harvoin. Kyseiselle lääkärille on kuukauden pituinen jono. Lääkäri siis tarvitsisi pari kolme muutakin lääkäriä purkamaan niiden kotonaan lääkärille pääsyä odottavien ihmisten jonot. Toisaalta on olemassa päivystys, jonne pääsee heti. Päivystys on yleensä tupaten täynnä. Tosin päivystyksessä ei yleensä olekaan spesialisteille jonottavia vaan yleislääkärille pyrkiviä.

Jotenkin tuntuu, että tämä Suomen yhteiskunnan nykyinen toimintatyyli on mahdollista vain siksi, että kansalaiset ja poliittiset päätöksentekijät ovat erkaantuneet toisistaan hääräilemään omiaan. Jos poliitikkoihin kohdistettaisiin kansan taholta enemmän painetta heidän olisi pakko tehdä havaituille epäkohdille jotakin. Ongelma on siis se, että kansa ei yhdistä voimiaan. Tässä tarvittaisiin johtajia.

Virallisesti olemme edustuksellinen demokratia, mutta käytännössä emme ole. Poliitikot eivät vaalisalaisuuden takia edes tiedä kuka heitä äänesti, että yhteys äänestäjän ja edustajan välillä on siis näin ovelasti katkaistu. Järjestelmän pyrkimys on erottaa poliitikot kansasta järjestelmän omiksi kumileimasimiksi ja valitettavasti poliitikot ovat vahvistaneet vaalisalaisuuden ja ylläpitävät sitä ja ovat siis katkaisseet yhteytensä kansaan ja äänestäjiinsä. Voisi kysyä miten voi edustaa äänestäjää, jos edustaja ei varmuudella tiedä kuka hänen äänestäjänsä on. Vaalisalaisuudesta luopuminen pitäisi tehdä vapaaehtoiseksi antamalla äänestäjälle kuitti, josta ilmenee varmuudella kuka äänesti ketä.

73
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 21. 05. 2013 17:05 »
no marjanpoiminta on verotonta tuloa ja ahkera tienaa hyvän auton reilussa kuukaudessa.

http://www.taloussanomat.fi/tyo-ja-elama/2011/07/19/varo-verokarhua-kun-poimit-marjoja/201110028/139

"Suomessa on mahdollista saada tuloa, josta ei tarvitse maksaa veroa. Jokamiehenoikeuden ansiosta kuka tahansa saa poimia metsistä luonnonvaraisia marjoja, sieniä tai muita kasveja ravinnoksi tai lääkkeeksi. Hän saa myös myydä ne verotta.

Veroasiantuntija Mika Pursiainen Pääkaupunkiseudun verotoimistosta kertoo, että näistä saadut myyntitulot on tuloverolaissa vapautettu verosta.

– Jollei tuloa ole pidettävä palkkana, hän lisää.

Palkaksi myyntitulot saatetaan määritellä, jos verottaja katsoo, että kyseessä on työsuhde. Lakimies Hannu Lignell Veronmaksajain keskusliitosta kertoo, että ennakkoperintälain mukaan palkka on työ- tai virkasuhteessa kaikenlainen palkka, palkkio, etuus tai korvaus.

– Kun vedetään rajaa, onko korvaus palkkaa, avainasemassa on työn tilaajan ja suorittajan välinen sopimus.

Työsuhde syntyy työsopimuksella, joka voi olla paitsi kirjallinen myös suullinen. Työsuhteeseen liittyy myös se, että työntekijä tekee työtään johdon ja valvonnan alaisena.

Omin päin kerättyjen marjojen
myyntitulot verottomia

Suomeen tulee vuosittain ulkomailta marjanpoimijoita. Jos tulija on tehnyt  työsopimuksen, hänen tulonsa ovat pääsääntöisesti veronalaista palkkaa.

Jos poimija toimii itsenäisesti ja myy metsän antimet vaikkapa suoraan ravintolaille, tukkuostajalle, elintarvikemyyjälle tai torikauppiaalle, hän voi Lignellin mukaan olla aika rauhallisin mielin eli verottajan väliintuloa ei tarvitse pelätä.

Vaikka ravintoloitsija pyytäisi poimijaa toimittamaan marjoja tai sieniä, kerääjään nähden ei synny työsuhdetta.

– Myöskään työnantajan valvottavana olevaa tilannetta ei synny, Lignell lisää.

Lignell tulkitsee, että poimija voi myydä keräämiään marjoja tai sieniä vaikkapa tien levähdyspaikalla, eikä tuloista tarvitse maksaa veroa. Myyntiin liittyy harrastelijamaisuus ja satunnaisuus.

Torikauppias on
elinkeinonharjoittaja

Torikauppias sen sijaan on elinkeinonharjoittaja. Jos hän myy muiden keräämiä tai valmistamia tuotteita, tulo on elinkeinotuloa ja verollista.

Jos poimija hilloaa tai mehustaa marjat tai kuivaa sienet ennen myyntiä, hän myy jalosteita. Tällöin hänen pitäisi maksaa tuloistaan veroa."

74
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 21. 05. 2013 17:05 »
Tulisista kulttuureista tulevien maahanmuuttajien saapuminen on ehkä hyödyksi. He kohtaavat ilmiöitä, joita suomalaiset syrjäytyneet ovat katsoneet vuosikymmeniä. Nyt poliitikkojen pitää sitten katsoa näitä ilmiötä, kun ne aiheuttavat maahanmuuttajienkin syrjäytymistä.

Suomen pitäisi yksinkertaisesti olla vähemmän verotettu dynaamisempi talous, jossa yrittäjyys ja ahkeruus on todellakin kunniassa. Suomessa päätöksenteon yleinen mentaliteetti on vaatia rankaisua yritteliäille ja ahkerille. He eivät kuitenkaan ole tyytyväisiä työttömyyteen ja syrjäytymiseenkään, että mitä he päätöksentekijät oikein sitten haluavat.

Olen joskus miettinyt, että Suomessa tarvittaisiin suora demokratia. Päätettäväksi tuotavat asiat muuttuisivat tällöin varmaankin puoluepoliittisista valtataisteluista asioista päättämiseksi. Valtuuston ja eduskunnan esityslistoja katselee niin ne näyttävät olevan suurelta osin aika kaukana kansalaisen arjesta. Montaakaan esityslistalla olevaa asiaa en tunne omakseni. Oikeastaan pitäisi tällöin tajuta mitä esityslistalta puuttuu, eikä siis heittää esityslistaa sivuun koska se on tylsän näköinen.

75
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 21. 05. 2013 16:04 »
Timo rintamäki, et varmaankaan ole huomannut millainen rasismi toisiaan kohtaan ulkomaalaisilla vallitsee, kyllä minä tiedän sen, esim. Monet ulkomaalaiset eivät ymmärrä nyt tätä vaasan politiikkaa, kaikki vaan tänne meininki ja monet voi huonosti, kyllä täytyy töitä järjestää jokaiselle vaikka risusavotta, toimettomuus järjestää ilkivaltaa ja rikoksia.
Antoivat ymmärtää auton hajoittaneen nimenomaan ulkomaalaiset .
Niin, miksi et enään asu olympiassa. :D

Arvaan mitä haetaan. Muuttamiseen ei kuitenkaan mitenkään vaikuttanut valitettavat ilmiöt, joita tässä keskustelussa on tuotu esille. Pyydän vilpittömästi anteeksi, etten havainnut näitä ilmiötä. En kertaakaan oikeastaan havainnut koko maahanmuuttajia korttelissa. Havaitsin vain oman valkoisen rotuni edustajia. Saatoin ehkä asua seudulla aikaan, jolloin maahanmuuttajia ei ollut mitenkään silmiinpistäviä määriä. Pyydän siis vielä kerran anteeksi, etten voi tukea vallitsevaa yleistä hysteriaa. Olen pahoillani.

Olympiakorttelin ympäristö on vilkasliikenteinen ja jyrisevä ja pakokaasunkatkuinen. Tämä seikka vaikutti kahden vuoden asumisen jälkeen päätökseen etsiytyä puistomaisempaan ympäristöön, missä auringonvalo siivilöityy kauniisti aamuisin koivujen välistä.

76
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 20. 05. 2013 23:11 »
Tässä hetki sitten kertoi japanilaispariskunta, heidän autonsa ikkunat oli rikottu olympiassa, ja iltaisin siellä ei kannata liikkua, tulee ongelmia, ovat ns. Kunnon työssäkäyviä ihmisiä, kehotin muuttamaan pois, mihinkä ja mistä saisi asunnon, oli vastaus.

Tässä kertomuksessa siis uhrina oli Olympiakorttelin asukkaat. Että siis pelkästään Olympiakorttelissa asuminen tuottaa tälläisiä ongelmia. Ongelmien aiheuttajat olisi mielenkiintoista tietää. Että ovatko he asukkaita vai ulkopuolisia.

77
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 20. 05. 2013 22:10 »
Olen asunut Olympiakorttelissa, että olin niitä kauhistuttavia Olympiakorttelin asukkaita, joiden takia pitää istua autossa ikkunat huolellisesti ylösruuvattuina. Tunne on kuin Kolmårdenin eläintarhassa.

Kolmårdenin eläintarhan erityispiirteenä oli, että vierailijat saivat ajaa omissa autoissaan vapaana kulkevien eläinten keskellä.

78
Sekalaista keskustelua / Vs: sosiaalidemokraatit
« on: 20. 05. 2013 22:10 »
http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/vaalit2011-sk32011

Suomen Kuvalehdessä oli haastattelututkimuksella selvitetty puolueiden peruskannattaja. Sosialidemokraattien peruskannattaja on naispuolinen eläkeläinen nimeltä Unelma Höttö, joka asuu Varkaudessa.

79
Valtuuston tietoon / Vs: järjetöntä toimintaa
« on: 20. 05. 2013 22:10 »
Parasta ja toivottavaa erään naapurissa olevan suurvallan kannalta olisi, että suurvallasta erkaantunut hyvin tuntemamme valtio irtisanoutuu kaikista taloudellisista, poliittisista ja sotilaallisista liittoutumisista, jotta erään naapurissa olevan suurvallan tavoitteella liittää tämä meidän hyvintuntemamme valtio itseensä olisi paremmat toteutumismahdollisuudet.

80
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 20. 05. 2013 21:09 »
Olympiakorttelia kauhistellessa pitäisi varmaankin yksilöidä tarkemmin tekijät. Mahtanevatko tekijät välttämättä olla Olympiakorttelin asukkaita. Voihan tekijöinä vaikka olla maahanmuuttajia vihaavat rasistit. Auton ikkunan hajoittajat voivat olla vaikka skinheadjengi.

Pages: 1 [2] 3 4 ... 18