Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Nahikas

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 8
81
Sekalaista keskustelua / Re: Päättömät Uutiset:
« on: 22. 02. 2010 05:05 »
Pohjalaisen etusivun pääuutiseksi on noussut ilosanoma että Vaasan taajamajunat kulkivat ajallaan.
Totta ja perin erikoistakin tietysti että junat Suomessa aikataulussa olisivat mutta surkuhupaisalta tuntuu että tällainen tapaus on parhaalle paikalle lehdessä päässyt. Sikäli tietysti kaunista Pohjalaiselta että juttu edustaa positiivisuutta joka medialta tuppaa unohtumaan.

Kelit tänä vuonna ovat olleet vähän keskimääräistä talvisemmat siitä pieni puolustus VRlle, mutta ala arvoista on meno kuitenkin kaikenkaikkiaan ollut. Mikään ei toimi, ei hitaat eikä nopeat junat, ei vaihteet, ei tiedottaminen jne.
Tekisi mieli sanoa että monopolissa (virkamiesten maailmassa) on aina ongelmansa jotka nousevat siitä että kepit ja porkkanat on niin asteltu että ei synny käyttäjäystävällistä lopputulosta.

82
Vaasa / Re: Kuntaliitoksista Pohjanmaan liiton alueella
« on: 21. 02. 2010 08:08 »
Päivän Kauppalehdessä on juttua Seinäjoelta, tässä muutamia poimintoja:

Seinäjoella ei voi olla näkemättä nosturiparvia. Niitä pesii keskustassa, sairaalanmäellä, teollisuusalueilla ja asuinalueilla.

Kaupungissa on kaikkien aikojen rakentamisbuumi.
Suuria julkisia kohteita on liikkeellä. Samaan aikaan teollisuusalueilla tapahtuu koko ajan, samoin asuntopuolella. Mutta ei valitella, antaa palaa vaan, sanoo rakennustarkastaja.

Katajisto myöntää, että suurten hankkeiden ajoittumisessa oli tuuria. Niiden tarve kertoo kuitenkin Seinäjoen noususta tunnustettujen kasvukeskusten joukkoon. Siinä auttoi vuoden takainen kuntaliitos


Näin se juna menee. Seinäjoen suunnalla ei jahkailla, porskutetaan enemmän maalaisjärjellä, vähemmän tunteilla ja jälkeä syntyy.  Käytännön esimerkkiä myös siitä että jos joku seutukunta tunnustetaan kasvukeskukseksi niin jostain kumman syystä sinne halutaan sijoittua.
 

83
”Kapitalismi pyrkii muuttamaan kaikki sosiaaliset suhteet ja inhimillisen kanssakäymisen tavaraksi, joka voidaan myydä ja ostaa markkinoilla. Marxin mukaan tämä vieraantuminen johtaa ihmisen ja luonnon välisen suhteen köyhtymiseen niin, että luonto muuttuu lopulta vain välineeksi.”
 

Hieman korkealentoista minulle mutta sellainen maku tuosta jää että oikeaa uhkakuvaa maalaa Marxi. Ja sopii kuin nenä päähän tähän turkiseläin asiaan. Niin on käynyt kun Marx ennustaa sellaisen ihmisen kohdalla joka turkiksiin sonnustautuu. Hänen luontosuhteensa on niin löyhtynyt ettei varmaan usein edes tule ajatelleeksi että turkiksen entinen ja haltija on ollut osa luontoa.

Helinin hienotunteisen piilotettu epäilys että Kiinassa olisi huonosti luettu kyseinen osa Marxin opeista on varmaan aiheellinen. Mutta jos nyt Kiinassa hoidettaisiinkin huonosti turkiseläimiä ei ole kuitenkaan mikään perustelu kasvattaa niitä Suomessa.

84
Yleistä keskustelua / Re: Pohjalainen
« on: 20. 02. 2010 15:03 »
Oli Urpilaisen Jutta sitten uhrannut tovin kiireisestä ajastaan kynäilemällä Pohjalaisen mielipide 
osastolle kirjoituksen Perämeren suojelusta. Mukava ja positiivinen  tapahtuma sikälikin että olemme tottuneet näkemään Jutan lähinnä mahtipontiseen  tapaansa moittimassa jotakin, kokoomuksen tai hallituksen toimettomuutta tai vääriä toimia lähinnä. 

Että säilyy meillä puhtaat vedet Merenkurkussamme on tietysti tosi tärkeä juttu. Sitä vaan rupesin ihmettelemään että mikä Perämerta oikein uhkaisi. Reunavaltiot Suomi ja Ruotsi ovat ymmärtääkseni suhtautuneet meren puhtauteen vakavasti ja tuloksellisesti.
Molemmissa valtioissa ympäristönsuojelu on hyvässä mallissa ja ymmärtääkseni aina vain on menossa tiukempaan suuntaan. Viranomaislaumat laativat uutterasti sääntöjä ja rajoituksia sekä uusia lupakäytäntöjä  ja valvovat varmasti valppaasti että niitä noudatetaan. Suurin saastuttaja eli maatalous pidetään aisoissa runsailla saastutuksen välttämisen tukiaisilla, ja kesämökeillekin, kiitos entisen ministeri Enestamin, on tulossa puuseiden, tiski- ja saunavesien puhdistuslaitteistot.

Niin sitä minä vaan että mielestäni merivesien puhtaus täällä on niin hyvin turvattu että kiireiset kansanedustajat joilla riittää monenlaista huolta ja kiirettä melkoisen luottavaisina voisivat olla uhraamatta kovin paljon kallista aikaansa asialle.


85
Rintamäki sanoo mm
Turkistarhaus tuottaa monelle kunnalle yrittäjyyttä, työllisyyttä ja verotuloja. Eduskunta ja valtuustot, ei edes vihreä puolue, ei varmaankaan oikeasti ole nitistämässä omaa verotulolähdettään.
Tämä on totta, samoin huumetuotanto Afgqanistanille, valaanpyynti Japanille, sademetsien parturoini Brasilialle jne. Turkistarhauksen lisäksi maailmassa paljon moraalittomia elinkeinoja jotka tuovat yrittäjyyttä, työllisyyttä ja verotuloja.


 

86
Olen yksiselitteisesti sitä mieltä että turkiseläintarhaus Suomessa on lopetettava. Että eläin viettää elämänsa pienessä häkissä vain sen takia että nahkansa tyydyttää aikanaan  jonkun turhamaisen ihmisen koreilunhalua ei voi olla eläimen elämä tarkoitus.

Tietysti alasajo on tehtävä vaiheittain, ajan kanssa niin että tuhannet nyt ansionsa turkistutannosta  saavat eivät jää tyhjän päälle. Myös tarhaukseen tehdyt investoinnit on yhteiskunnan korvattava. Onhan niin että eivät tarhaajat ole syyllisiä vaan ne jotka turkiksia koreilunhalussaan ylleen haluavat sekä Suomen lait ja asetukset joiden mukaan tarhaus on yhtä oikeutettua kuin lehmän tai sian kasvatus.

Moraaliton  peruste puolustella tarhausta sillä että jos Suomi lopettaa niin vastaava määrä turkiseläimiä kasvatetaan vielä huommissa olosuhteissa tyydyttämään kysyntää. Eettisesti oikeiden asioiden puolesta on toimittava ilman verukkeita, ei aikuisten ihmisten pidä selitellä kuten lapset puolustelevat virheitään  "mutta kun tuo kaverikin tekee niin ...".

87
Yleistä keskustelua / Re: Pohjalainen
« on: 19. 02. 2010 11:11 »
Pohjalaisessa oli Kumpula-Natrin haastattelu turkiseläinten huonosta hoidosta.
Ihan hyvin kansanedustaja jutteli turkiseläinten puolesta. Hauska oli nähdä sekin että näinä aikoina kun SDP on vähän kallellaan vihreään suuntaan ei sentään määrää turkiskasvatusta Suomesta lopetettavasi.

Eläinten rääkkäyshän pitää saada loppumaan. Asia on valtiovallan vastuulla, yksinkertainen ja ainoa toimiva malli on että valtion viranomaiset (eläinlääkärit) suorittavat lakisääteisesti säännöllisiä ja satunnaisia  tarkastuksia kaikilla eläimiä kasvattavilla tarhoilla, navetoissa, sikaloissa, kanaloissa jne. Pallo on yksiselitteisesti maatalousministeri Anttilan vakaissa emännänkourissa.

Piruuksissani kopioin alle Pohjalaisen turkiseläin artikkelin. Ainoastaan lähinnä muuttelin eläin sanat vanhus sanaan ja tarha sanat laitos sanoihin. Ihan siksi hyvän hyvyyttäni että toivoisin poliitikoilta enemmän mielenkiintoa siihen miten heitä vanhoina hoidetaan. Uurastaessaan epäitsekkäästi kansamme parhaaksi monilla rintamilla  eivät näytä tosissaan ymmärtävän että itsekin kerran ovat avuttomia vanhuksia.

-------------  Mukaelma Kumpula-Natrin haastatelusta:

Jos vanhuksia ei hoideta, laitos lopetettava

Vanhustenhoitokuvista järkyttynyt kansanedustaja vaatii nykyistä ankarampia rangaistuksia vanhusten hoidon laiminlyöjille.

Hän imettelee, kuinka vanhusten lakisääteiset olot voivat olla “noin rempallaan”.

Näissä tapauksissa syyttämiskynnystä pitää alentaa ja rangaistuksia koventaa Kuvottavaa nähdä, kuinka huonosti laitoksissa saatetaan kohdella vanhuksia

Hän harkitsisi vanhustenpidon kieltoa niissä laitosissa, joilla esiintyy huonoa kohtelua.

Laitoselinkeinon kieltoa Kumpula-Natri ei kannata.

En ole toivoton. Uskon, että vastuullinen hoitaja osaa asiansa ja kärsii paljon näistä kuvista.

Hän muistuttaa, että vanhustenhoitoa on lopulta paras harjoittaa siellä, missä edes yritetään noudattaa vanhustensuojelun periaatteita, mieluummin siis Suomessa kuin vaikkapa Kiinassa.

Kumpula-Natri epäilee, että viime vuodet ovat ollet hoitajille henkisesti kuormittavia.

Vanhusten huono kohtelu saattaa johtua väsymisestä ja mielenterveysongelmista.

Vaasalaiskansanedustaja on erityisen vihainen siitä, ettei viranomaisvalvonta näytä toimivan. Hän tietää, etäkuvaaminen on laitonta, mutta hyväksyy kansalaistottelemattomuuden lopputuloksen takia.

Jos kuvaaminen paljastaa epäkohtia, se on hyvä.
88
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka risuttaa
« on: 18. 02. 2010 14:02 »
Vähän harmittaa tämän foorumin keskittyminen niin vahvasti maahanmuuto asiaan. Keskustelu on toki ansiokasta, maahanmuuttokysymyksiä syvällisesti ja monipuolisesti käsittelevää.  Ei ole sorruttu kevyeen huulenheittoon ja jonninjoutavuuksiin.
Ikävä kuitenkin havaita että moni hyvä kirjoittaja on vetäytynyt palstoilta, eihän sen pitäisi estää pohtimasta monia mielenkiintoisia Vaasa aiheita vaikka maahanmuutosta vastuuta kantavat vaihtavat ajatuksia mieliaiheestaan, eihän niitä ole pakko lukea.
Foorumin ylläpidon asiattomuuteen asiallisia kirjoituksia kohtaan en usko.

89
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka ilostuttaa!
« on: 12. 02. 2010 20:08 »
Ilostuttaa että löytyy totista vastuuntuntoa infomme kirjoittajien keskuudessa, rohkeutta tarttua härkää sarvista kun hyvinvointiamme uhataan. Parastamme vaalivat, maahanmuutaja asialle omistanautuneet etsivät tosimielellä otuutta, on saatava selvyyttä, asiat on laitettava tärkeysjärjestykseen, nyt ei ole leikin aika.

Niin vakava on tilanne maahanmuuton kanssa että monet toisarvoisempiin asioihin mieltyneet infon kirjoittajat näyttävät ymmärtävän olla tosipaikan edessä hetken hiljaa.

90
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka ilostuttaa!
« on: 11. 02. 2010 05:05 »
Olen pitänyt autokatsastusta kalliina, turhaan olen harmitellut, Pohjalaisesta juuri luin että katsastukseen menee vain yksi prosentti autoilun kustannuksista. Eihän yksi prosentti ole juuri mitään.

Olen myös ollut katkera kun autoni niin usein hylätään, nyt ei enää tunnu niin pahalta kun tiedän että joka neljäs autoilija on kohtalotoverini. Tällaisen teidon kanssa on helpompi elää.

Toisaalta pisti hieman pelottamaan tieto että joka neljäs auto liikenteessä on riski turvallisuudelle tai tuhoisa ympäristölle. Olisiko syytä muuttaa katsatuskäytäntöä tiukemmaksi, esimerkiksi niin että auto pitää katsastaa pari kertaa vuodessa. Eihän se edes tulisi maksamaan kuin yhden vaivaisen prosentin lisää.

91
Tsemppiä vaan Parkkari.

Niinistökin yrittää pitää kuria ja järjestystä yllä, sanoo tehneensä virheitä ja on silti jumalattoman suosittu kansan keskuudessa.92
Ei tämä foorumi todella parjattua Suomi24ää muistuta. Mutta alkaa mennä niin korkealentoiseksi että olisi ehkä hyvä perustaa ryhmien A ja B lisäksi ryhmä C jonnekin sinne An ja Bn ja Suomi24 välimaastoon.Ja rohkaista vähemmän perusteellisia ja periaatteellisia ja lahjakkaita sanankäyttäjiä avaamaan keskusteluja ja osallistumaan monipuolisesti.
 Kynnys tavallisella jutustelijalle alkaa kyllä olla aika korkea että uskaltaa pistää lusikkansa palstan  nykymenoon mukaan. Senverran totiseksi on mamu ja keskustelu foorumin sisällöstä jankkaaminen mennyt vaasalaisia.infossa.

93
Sekalaista keskustelua / Re: Missä hyvä pizza/kebab?
« on: 07. 02. 2010 17:05 »
Jos laittaa pizzaan mukaan vähän kettua saa siihen muikeaa riistan makua.

94
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka risuttaa
« on: 05. 02. 2010 09:09 »
Kiitokset Parkkarille selkeäsanaisuudesta ja hyvästä työstä vaasalaisia.infon kohdalla!
Uskoisin että iseni lailla valtaosa blogia käyttävistä on tyytyväinen asialliseen otteeseesi ja panokseesi.

95
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka risuttaa
« on: 05. 02. 2010 09:09 »
Paljon kaluttu asia mutta kun välillä kismittää, eikä kai paha muistutella mieliin. Nimittäin se että missä ja milloin nyt puolustellaankin ruotsinkielisten palvelujen välttämättömyyttä vedotaan siihen että Pohjanmaalla asuu n 100.000 ruotsinkielistä. Asiaa esitetään ja annetaan ovelasti ymmärtää ikäänkuin sellaisessa valossa että nuo satatuhatta eivät ollenkaan suomenkieltä ymmärrä.Tosiasiahan on että valtaosa heistä puhuu ja ymmärtää aivan hyvin suomea. Kehitys menee vielä siihen suuntaan että ummikkoruotsinkielisten määrä koko ajan vähenee, tämänkin voisi ottaa huomioon kauaskantoisimmissa päätöksissä.

Ei minulla mitään ruotsinkieltä vastaan ole ja onhan se kaksikielisyys tavallaan rikkaus, ei sitä voi kieltää. Itsekkin auttavasti solkkaan ja yritän kehittyä taidossani mm tavailemalla mitä mieltä Vasabladet asioista on. Siksi kirjoitan että varsinkin näinä ankeina säästöjen etsimisaikoina yhteiskunnan menot pitäisi laittaa järkisyillä tärkeysjärjestykseen.
Tarkoittaa Pohjanmaalla että sadantuhannen sijasta kielenosaaminen pitää arvioida ja kartoittaa ja puhua sitten oikeasta tarpeesta (ei siis RKPn kannatusluvuista) eli siitä määrästä kansalaisia joka ei ihan oikeasti suomea osaa.
Maailma muuttuilee, jos se nyt lohduttaa niin kannattaa huomata että  jopa korkea arvoiset kansanedustajat joutuvat Niinistön tyrannian edessä ottamaan lusikkaa kauniiseen käteen, tinkimään saavutetuista eduista.


96
Yleistä keskustelua / Re: Pohjalainen
« on: 04. 02. 2010 11:11 »
Pohjalainen pitää kuntaliitosasiaa esillä monipuolisesti, nyt äänessä liitoskriittinen Daniel Paro.

 Paro sanoo päivän lehdessä että Mustasaari päihittää Vaasan mennen tullen peruspalveluissa. Miten ihmeessä voi olla näin jos Vaasa on Suomen rikkaimpia kaupunkeja ja virkamiesten määrä suhteessa asukaslukuun huippuluokkaa. Mitä ihmettä ne virkamiehet tekevät jos ei peruspalveluja?
Jotain omituista tässä yhtälössä on.

Eikä niitä näytä riittävän kaavoittamaan tonttejakaan, voisiko olla että virkamiehiä on jossain askareissa liikaa ja jossain liian vähän? Vai onko se yksinkertaisesti vaan niin että kaksikielisyyden rikastuttamassa kaupungissa tarvitaan enemmän väkeä välttämättömiin virkaposteihin?

Paron jutuissa vähän kummastuttaa kuntaliitoskriittisyys sikäli että on hänellä Wärtsilä tausta ja Wärtsilän nykyjohto taas toitottaa suurkunnan houkuttelevuuden olevan elintärkeä teollisuuden kannalta tulevaisuudessa.

Vaikka seutumme ruotsinkielisten yhteisöllisyys ja tyytyväisyys olemiseensa kadehdituttaa, kutkuttaa lukea Paron RKP kritiikkiä. Itsekin tekisi mieli moitiskella paikoin esiintyvää  jäykkäniskaista yhdenasianliike-ajattelua ja kilpikonnapuolustus suhtautumistaan.
97
Yleistä keskustelua / Re: Vaasalaisia keskustelufoorumi
« on: 03. 02. 2010 08:08 »
Näinhän se on kun Parkkari sanoo, kirjoittajat ja aiheet harventuneet huolestuttavasti mainiossa foorumissamme.

Myös vähemmän "vakavamieliset" kirjoittajat näyttävät vetävän henkeä mikä tiestysti ei ole niin suuri vahinko. Jos foorumin taso on hyvä, sillä on vakavamielisiä, syväajattelevia kirjoittajia vetää se kuitenkin  puoleensa meitä joilla julkaisuynnys ja itsekritiikki on matalampi. Ei kai sille mitään mahda että kaikki kukat tuppaavat kukkimaan netin keskustelupalstoilla.

Ei pitäisi olla turhan herkkähipiäinen vakavamielisen foorumilaisen, kyllä ne rusinat sieltä pullasta löytyvät, pitää vain olla valikoiva ei se ole vaikeaa. Vaikkapa nämä mamu höpinät on aivan helppo sivuuttaa olankohautuksella. Puhumattakaan että ei ole epäilystäkään että hyvät kirjoitukset tulevat luetuiksi.

98
Yleistä keskustelua / Re: Pohjalainen
« on: 03. 02. 2010 06:06 »
On tehty kysely EUssa kuinka tyytyväisä ihmiset ovat elämäänsä, 27000:lta ihmiseltä on kysytty.
Suomi on sijoittunut hienosti neljänneksi parhaaksi tässä gallupissa.
Kun Pohjalainen uutisoi kyselystä on laittanut otsikoksi Suomi jäi neljänneksi EU:n tyytyväisyysvertailussa.

Miksi tällanen otsikko? Miksi ei Suomi Suomi oli neljänneksi paras EU:n tyytyväisyysvertailussa.
Positiivisuutta kehiin ankeina aikoina, eikös neljäs sija 27:n joukossa mukamas ole hyvä?

Tällainenkin pieni juttu pisti silmään, Mustasaaren kunnanhallituksen entinen pueenjotaja sanoo että kyllä Mustasaari vielä muutamia vuosia selviää taloudellisesti ilman liitosta Vaasaan.
Herätti ihetyksen että miksi nämä muutamat vuodet pitää siinnitellä,  odottaa kun liitos vanhan kokeneen kunnalismiehenkin ajatuksissa kuitenkin on edessä, mitä tällä odottelulla voitetaan?

99
Yleistä keskustelua / Re: Pohjalainen
« on: 01. 02. 2010 06:06 »
Pohjalainen esittelee uutta päätoimittajaansa Kalle Heiskasta. Sanoo että “Pohjalaisen pihvi” syntyy monipuolisuudesta, lehdessä riittää tilaa näkemyksille. Heiskasen lehti ei tyydy katsomaan asioita vain yhdestä näkökulmasta.

Uudet suuntaviivat otettu kai käyttöön heti kättelyssä kun Korsholmin Luther otetaan esiin varsin suopeassa sävyssä. Sanoisin että vähän haiskahtaa nuoleskelulta.

Kun Heiskanen sanoo että ruotsinkieli on rikkaus kaivaa hän verta nenästään sillä suuri osa Pohjalaisen lukijoista on sitä mieltä että asia ei ole näin yksipiippuinen vaan mainitun rikkauden lisäksi kaksikielisyys aiheuttaa lukuisia käytännön elämän ongelmia. Ärsyttää vielä monia ottamalla esille yliopiston Norrbackin.

Liekö sattumaa vai jo tätä uutta linjaa tämäkin että sangen epämääräisen leiman saanut PETE Östergård saa runsaasti tilaa näkemyksilleen lehdessä.
 
Aika näyttää mihin suuntaa Pohjalainen, onnea ja menestystä ponnistuksissaan Heiskaselle että jatkossa saisimme nauttia entistäkin ehommasta maakuntalehdestä.

100
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka risuttaa
« on: 31. 01. 2010 14:02 »
Buffet pizapaikoissa nämä sikamaiset ahmatit jotka jättävät syömättä pizojen reunat.
Lopullisesti risuunnun jos tällainen porsas äänekkäästi röyhtäillen ahmii pizankeskustoja
pipo tai lippalakki päässään.

101
Vaasa / Re: Kuntaliitoksista Pohjanmaan liiton alueella
« on: 31. 01. 2010 10:10 »
Vangin kanssa yhtä skeptinen, ei mene yhteen täällä kunnat kuin pakosta. Tunne ja vallanhimo istuu pohjalaisessa ihmisessä muuta Suomea paljon voimakkaammin. Ei paljon paina teollisuuspamppujen varoittavat sanat Mustasaaren ja Laihian kunnallispäättäjien puntarissa. Tämänkin päivän Pohjalaisessa Wärtsilän Kytölä muistuttelee teollisuuden elinehdoista. Kyllä heitä kannattaisi kuunnella, uskoa ilman oikeisto-vasemmisto nyhjäämistä että on yhteisiä intressejä heillä kuntien kanssa.

Maailma ympärillä menee menoansa, pää pensastossa täällä vaan elellään lintukodossa omaa pallia yksisilmäisen mustsukkaisesti varjellen, ei ole huolta huomenesta.

102
Mustasaari / Re: Mustasaari-Vaasa kuntaliitos
« on: 29. 01. 2010 15:03 »
[ Voihan se noinkin olla, mutta eihän ole mitään todisteita siitä, että kaupungin koolla olisi jotain merkitystä alueen kehitykseen  Paras ratkaisu kaikkien kannalta olisikin liittää kaupunkiin osia eteläisestä Mustasaaresta. Näin muodostuisi kolme kuntaa Vaasan (+Kyrönmaa) lisäksi pohjoinen Mustasaari + Vöy ja Orav sekä eteläinen Maalahdesta Kristiinankaupunkiin asti. Heureka!
Miten sitä asutuskeskuksen koon autuaaksi tekevää vaikutusta nyt todistelisi, tiedä häntä, mielestäni vaan pitäisi ottaa todesta Vaasan teollisuuden edustajien toiveet voimakkaasta kasvukeskuksesta ympäristönä paikkakunnalla pysyvälle ja kasvavalle teollisuudelle.

103
Mustasaari / Re: Mustasaari-Vaasa kuntaliitos
« on: 29. 01. 2010 07:07 »
Niinhän se usein valitettavasti menee että hyvä on parhaan pahin vihollinen. Hyviä ja rakentavia sanoja helistelee Mustasaaren kunnanisien ja äitien runsas enemmistö, ilma sakeana positiivisia ilmauksia kuten yhteistyö, selvitys,lisäselvitys, taustojen kartoitus,itsenäisyys. Kuntaliitoksia ei saa edes selvitellä?!
Pohjalaisen mukaan loppuviimeksi Lutherin itsenäisyystaiston motiivi on että ruotsinkielisten
sivukylien palvelut uhattuna jos kuntaliitos syntyy. Huh heijaa!

Ajatushan sinänäsä on kaunis mutta kun se leijuu ilmassa. Suunnilleen muu maa on sitä mieltä että tulevaisuudessa vain kasvukeskusten ympärillä on elämää ja työpaikkoja.

 Rautalangasta väännettynä jos Vaasanseutu ei kehity, ei ole työpaikkoja, ei kerry
Vaasassa työssäkäyvien verotuloja Mustasaarelle joilla rahoilla itsenäinen kunta sitten  voisi pitää
sivukyliään elävinä. Eikä Vaasa jatkossa myöskään voi tarjota Mustasaarellaisille kaikkia niitä
ilmaispalveluja joita se nyt tarjoaa jos työpaikat katoavat.

Kannattaisi uskoa suosiolla että usein käy loppuviimeksi niin että uppiniskaisia Siperia kovalla kädellä opettaa ja sisäistää että ei kuntaliitokset autuaaksi tee mutta pidemmän päälle ovat järkevin ratkatkaisu kun edut ja haitat ynnätään.

Vaasalaisten ja mustasaarelaisten puolesta toivon voimia ja jaksamista Gästgivarsille ponnistuksissaan.

104
Sekalaista keskustelua / Re: Suomi - NATO
« on: 23. 01. 2010 15:03 »
Tarkoittakohan Urho että USAn pitäisi pysyä militaariensa ja muun tukensa kanssa poissa Haitista?

105
Sekalaista keskustelua / Re: Suomi - NATO
« on: 23. 01. 2010 09:09 »
Tiedä miten tämä Haiti asia Suomi-NATO keskusteluun liittyy, mutta Pohjalaisessa  olleen tilaston mukaan näyttäisi USA ottavan tosissaan kaikenlaisen aineellisen avun toimittamisen hädännalaisille.
Mikähän juoni amerikkalaisilla lie mielessä kun niin avokätisesti auttavat? Yleensähän moititaan että ketunhäntä on heillä kainalossa avunannoissaan liittyen öljyyn tai muihinrikkauksiin joita taustalla auttaessaan himoitsevat.


 

106
Sekalaista keskustelua / Re: Kysy - kansa vastaa
« on: 22. 01. 2010 07:07 »
Tämä saatta olla tyhmä kysymys mutta vaivaa kun en ymmärä.

Millä tavalla täällä Vaasan seudulla ollaan erilaisia tai viisaampia kun RAY:n pelastushelikopteritoiminnan avustuskriteerit eivät sovi meille, muualla Suomessa ne kepaavat?

107
Yle maksuksi on kaavailtu 175 euroa.  Yle-työryhmän puheenjohtajan Mikaela Nylanderin mukaan vähintään 200 euroa pitäisi maksun olla, näin turvattaisiin ruotsinkielisen palvelun nykytaso kerrotaan HSn tekstissä johon Niiskutti viittaa ilmeisenä taka-ajatuksenaan aikaansaada vuolaan mamu kekustelun oheen muutakin jutustelua palstoille.

Kun jo 175 euron maksustakin osa menisi ruotsinkieleen niin 25 euron lisä tuntuu aika kovalta. Tarkoittaisi että ruotsinkielisen ohjelmiston tekemiseen menisi 12,5% (25 euroa kahdestasdasta) plus vielä osa tuosta 175 eurosta. Heitetään arvausta että parikymmentä prosenttia menisi ruotsinkieleen.

Nurinaa tällainen ehdotus vamasti aikaansaattaa suomenkielisissä, monet saattavat pitää jopa julkeana. Eivät kaikki ymärrä miksi näin paljon pitää satsata toiseen kotimaiseen, siihenkin tartutanee että äidinkielenään ruotsia puhuvista suuri osa ymmärtää myös suomenkieltä. 
Uskoisin että jos joku ehdottaisi että laitetaan Yle-maksuksi 150 euroa ja tämä mahdollistettaisiin minimoimalla ruotsinkielinen ohjelmatuotanto, hän saisi kannatusta ajatukselleen.
 

108
Yleistä keskustelua / Re: Pohjalainen
« on: 19. 01. 2010 06:06 »
Mielipideosastolla Mustasaaren Luther kertoo kuinka hyvin Vaasan seudulla menee. Luettelee seudun vahvuuksia kuten työllisyys, koulutus,  elinkeinoelämä, kansainvälisyys, palvelut, vienti ja infrastruktuurit. Ja kaikki tämähän on totta.
Mikä jutussa kummastuttaa on se että tarina luo väkevästi mielikuvaa että Mustasaari olisi olennainen  tekijä kehittämässä ja ylläpitämässä Vaasan seutua jossa on elinkeinoelämää, palveluja, kansainvälisyyttä, vientiä jne jne.
Itselleni on tullut sellainen mielikuva että työpaikat, palvelut, vienti, toimivat ja monipuoliset infrat jne ovat lähinnä Vaasassa ja vaasalaisten ylläpitämiä ja kehittämiä.
Mustasaarelaisten keskeisin, eikä toki vähäpätöinen osuus, ponnistuksessa vaasanseudun hyvinvoinnin eteen on ollut järjestää tonttimaita Vaasassa työssä käyvälle väestölle.

109
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka risuttaa
« on: 17. 01. 2010 06:06 »
Voi että ärsyttää markettien mainoksissa "palvelemme" sanan käyttö.

Ei ne mitään palvele, itse on etsiskeltävä tavarat ja jos olisi jotain kysyttävää on "palvelevaa" marketin ihmistä työlästä jäljittää.

Eikä nykypäivän asiakas edes palvelua usein halua, itsekseen tykkää häiritsemättä katsella, lueskella tuoteselosteita ja kalorimääriä sekä hypistellä ja silmillään punnita tavaroita.

Niinettä voisivat marketit mieluusti palvella sanan sijasta todeta reklaaameissaan vain aukioloaikansa.

110
Sekalaista keskustelua / Re: Mamu-uutiset
« on: 14. 01. 2010 08:08 »
Olisiko parjjattu Astrid Thors sittenkin marttyyri, loppujen lopuksi "Suomi suomalaisille" hengen elähdyttämä väärinymmärrretty patriootti?

Tämän arvauksen logiikka peruustuu siihen että Suomen hallitus asettaa tietyn kiinteän summan rahaa maahaanmuuttajakuluihin. Voisiko Thors tykönään pohtia niin että mitä ennemmän sijoitetaan tästä potista yhteen maahanmmuuttajaan sitä harvemmmalle rahaa riittää?

111
Käytännössä tässä on kyse vain siitä, että viisi ihmistä on päättänyt tukkia enemmistön tahdon
kuntaa ylläpitävien yrittäjien tahdosta puhumattakaan.

Mikähän näiden viiden vastaan hankaajan todellinen motiivi on? Ikinähän tällaisia ei tunnusteta mutta haiskahtaa että oma lehmä (luottaumismiespaikka) olisi ojassa. Saattaahan tietysti, kuten Prfessional kirjoittaa, ollan että tunteilla mennään laput silmillä.

Yhteisen edun vuoksi toivomme että paikallinen valtuusto elää ajassa mukana.

Ja onhan tilanne Vähäkyrössä huikean eloisa verrattuna Mustasaaren umpitönkköön lähestymistapaan kuntaliitosasiassa.

112
Yleistä keskustelua / Re: Pohjalainen
« on: 12. 01. 2010 08:08 »
Pohjalaisesta poimin Markus Aaltosen kolumnista tällaisen irtoväittämän:

Jos oikeasti haluttaisiin helpottaa pienituloisten asemaa, on elintarvikkeiden alvin laskeminen väärä keino. Siitähän hyötyvät myös rikkaimmat. 

Ajauduin ihmetyksen valtaan.  Kehtin päässäni kuvitteellisen esimerkin, leipä maksoi ennen 3 euroa ja hinnanlaskun jälkeen 2,8 euroaa. Jos syö leivän päivässä menee vuodessa rahaa n 70 euroa vähemmän. Köyhälle 70 euroa on merkittävä raha, rikas ei tällaista säästöä edes huomaa.

Sitäkin jäin pohtimaan että on se vallassaolijoille varmaan vaikea keksiä miten vähävaraisten osaa parantaisi niin että parempiosaiset ei vaan mitenkään pääsisi hyötymäään. Aina varmaan kalvaa huoli siitä että joku pääsee sanomaan että väärin on sammutettu.

Viimeiseksi ihmettelin olenko itse köyhä vai rikas, miksi puhutaan niin vähän ihmisistä jotka eivät ole oikein selvästi kumpaakaan, meitähän lienee kuitenkin iso joukko.

Sellaisenkin päätelmän tein että taitaa usein silkka kateus ja tunne ohjata ihmisen ajatusten kulkua  enemmän kuin järki.

113
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka risuttaa
« on: 09. 01. 2010 17:05 »
Ihan  vaan sellainen pikkuasia pännii kun tuntuu urheilun selostajilla radiossa ja TVssa on juuttuneen päälle tekohauska sanonta "Se ja se urheilija ei ollut hereillä" tai "Nyt pitää sen ja sen olla hereilllä".
Että tällaista toitottavat selostajat jotka itse vähän väliä ovat unessa. Varsinkin TVssä tämä ärsyttää kun itse kuvasta näkee miten asiat menee ja selostaja on ulkona, unessa, puoli minuuttia jäljessä tai puhuu muunnettua totuutta.

Että pienet on murheet ihmiisellä jos ei tämän kummempia suruja.

114
Yleistä keskustelua / Re: Pohjalainen
« on: 06. 01. 2010 17:05 »
Pohjalaisen nettigallupin mukaan parikymmentä prosenttia äänestäneistä haluaisi asua pilvenpiirtäjässä, siis joka viides.
Muita talotyyppejä ovat kerrostalot, omakotitalot, rivitalot, paritalot, asumuksiksi muutetut kesämökit. Kaikille muille kun sille viidennekselle joka haluaisi asua pilvenpiirtäjässä on kaupunki suonut maahdollisuuden asua haluamallaan tavalla.
Miksi pilvenpiiirtäjiin haluavia sorsitaaan? Käsittämättömäksi tämän tekee että Vaasassa kroonisesti kaavoitetaan niin vähän asuinpaikkoja haluaville että heidän on pakko muuttaa naapurikuntiin maksamaan veronsa ja aiheuttamaan päästöjä työmaatkaliikenteessä.
Osaako joku selittää miksei saada pilvenpiirtäjää paikalle jossa ihmisten arveltaisiin viihtyvän ja josta olisi lyhyet ja sujuvat  yhteydet työpaikoille ja kauppoihin? Kannatavaa joukkoliikennettäkin olisi rakennettavissa kun olisi paljon kyydittäviä yhdessä paikassa.

115
Yleistä keskustelua / Re: Pohjalainen
« on: 06. 01. 2010 07:07 »
Meneeköhän nyt vähän sekaisin tiedottaminen, silkka uteliaisuus ja  sosiaalipornon omainen yksityiskohtien kaivelu?

116
Yleistä keskustelua / Re: Pohjalainen
« on: 05. 01. 2010 18:06 »
Nopeus ja se, ettei kansalaisia pidetä pimennossa on yleensä se mihin pyritään.  Saamme usein kuulla siitä, ettei kansalaisia ole tiedotettu vaikka siihen olisi ollut mahdollisuus.

Vähän ihmettelen miksi kansalaisen pitäisi muutaman tunnin sisällä tapahtumasta tietää missä järjestyksessä ja millä tavalla hörhö tappoi uhrinsa, miten ja missä kerroksissa käveli jne

117
Yleistä keskustelua / Re: Pohjalainen
« on: 05. 01. 2010 07:07 »
Asia on minua vaivannut mutta en ole kehdannut siitä puhua. Olen ajatellut olevani yksinkertainen tai ainakin vanhanaikainen. Mutta kun nyt yleisesti viisaaksi mieheksi kehuttu Kari Uusikylä päivän Pohjalaisessa on samaa mieltä kanssani niin ääneen ihmettelen toimittajien käytöstä ja motiiveja poliisien tiedotustilaisuuksissa. Käyttäytyvät, muka fiksut ihmiset,  ilman mitään rääpyä  kuin sika tai hyeenalauma.

No kun vähän kehittelee Uusikylän johtopäätelmää että ovat lähinnä asiallaan kehittämässä räväköitä lööppejä medioihinsa eli siis kohottelemassa katsoja ja lukija määriään. 

Eli siis loppuviimeksi me jotka ostamme näitä lehtiä, kieli pitkällä ja silmät kiiluen,  odotamme saavaamme TVstä nähdä kaikenmaailman raakuuksia mieluummin livenä olemme syyllisiä toimittajien käytökseen.
Ei meille riitä että saamme vasta huomenna tietää kuinka monta ihmistä tapettiin, missä järjestyksessä, kuinka poliisi toimi paikalla, miksi, miksi ja miksi.

Jos olisin iso poliisiherra vähän  viilentäisin menoa pitämällä tällaisia infoja pienellä viiveellä.

118
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 30. 12. 2009 09:09 »
....., mutta hyvä uutinen se, että jollain virkamiehellä edes on selkärankaa kieltäytyä kaikenmaailman keplotteluista.

Asiaa, siis kuka on oikeassa, kuka keplottelee, mikä on viisasta, ymmärtämättä ihmettelen Niiskutin lailla vähän hekkumoiden että löytyy viranhaltiija (Taneli Väyrynen) joka näin avoimesti pistää itseään peliin. Ei ole aivan jokapäiväistä herkkua tällainen.
Tästä saattaa kehittyä vielä mielenkiintoinen, kielenkannat virkistävä ajatustenvvaihdon aihe aika ajoin vähän uinuvan foorumin sivuille.

Toki toivomme että helikopteri palvelee jatkossakin ja aina parempi jos vielä onnistuu samoilla säännöillä kuin Vaasanseudun  ulkopuolisessa Suomessa.

119
Tiedä sitten muuttuuko ilmasto johtuen ihmisen toimista vai onko muutos luonnon omaa menoa mutta tätä kulutuksen kasvun ihanointia tulisi joka tapauksessa suitsia. Ei siitä hyvä seuraa, luonnovarat loppuvat, vedet ja maa saastuvat sekä ilma. Ei tarvitse hallita logiikan teorioita kun voi maalaisjärjellä väittää että pää tulee vetävän käteen tässä taloudellisen kasvun menossa. Parhaimmillaan muutamalle sukupolvelle materian auvoa riittää ja vain osalle maapallon ihmisistä.
Kulutusvimma pönkittää silminnähden myös materialismia ja ihmisen kaikki mulle heti itsekkyyttä, paremmaksi elellä muuttuisi maailma jos tavaran sijasta enemmän keskitttyisimme toisiimmme, luonnon ilmiöihin ja henkisiin asioihin.

Kammottavillta tuntuvat minusta, vanhanaikaisesta ihmisestä, poliitikkojen puheet että väärin on lamaa elvytetty kun on työtätekevien verotusta kevennetty. Siksi väärin  että ihmiset  ymmärtämättömyyttään eivät oitis kuluta lisärahojaan kulutukseen vaan tuppaavat niitä itsekkäästi säästämään pahan päivän varalle.

120
Yleistä keskustelua / Re: Pohjalainen
« on: 22. 12. 2009 06:06 »
Kuinka ollakaan Pohjalaisen yleisönosastolla oli pari kirjoitusta joissa otettiin kantaa siihen miten joissain asioissa kaupungin varoja pitäisi käyttää. Poimin niistä seuraavat luvut. Uusi jalkapallostadion joka tulisi maksamaan 12 - 13 miljoonaa ja että yksi syrjäytynyt nuori maksaa yhteiskunnalle miljoonan.

Nykyään puhutaan paljon demokratian puuttumisesta päätöksenteossa, että enemmistö muka jyrää päätökset kunnallispolitiikassa, on korruptiota, hyväveliä, lehmäkauppoja, jopa suoranaista kähmintää esiintyisi. 

Tosidemokratiaahan olisi kansanäänestyksiin tukeutuminen. Tykönäni mietin, kovin teoreettisesti yksinkertaistaen myönnän, että jos vaasalaisilla äänestytettäisiin  laitetaanko 12 miljoonaa uuteen jalkapallostadioniin vai pelastetaanko samalla rahalla 12 nuorta syrjäytymästä hyvälle elämälle niin miten siinä äänestyksessä kävisi. Ja miksi ihmiset äänestivät niinkuin  äänestivät ja onko varmasti hyvä että tehdään sitten enemmistön mielen mukainen päätös.

Pohdinnoissani tulin lopputulokseen että on se sentään parempi että Vaasaa rakennetaan valitsemiemme edusmiesten  ja naisten viisauden kautta. Meidän tavallisten ihmisten vastuulle jää vain parhaiden valitseminen hoitamaan yhteisiä asioita.

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 8