Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Nahikas

Pages: 1 ... 6 7 [8]
281
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka risuttaa
« on: 02. 06. 2008 08:08 »
Risuttaa kun näillä Vaasalaisia keskustelupalstoilla niin vähän osanottajia. Joskus tuntuu että muutamat vaivojaan sääsätämättömät aktiivit joutuvat liian koville.
Kovin paljon myös juupas eipäs keskustelua, mutta eniten tietty ottaa päähän oma mielikuvituksettomuus eli saamattomuus.

282
Yleistä keskustelua / Re: Vaalirahoitus
« on: 24. 05. 2008 12:12 »
Missähän maailman maassa on vaaliasiat paremmin kuin Suomessa? Ei tämä nyt sitä tarkoita että vaikka Suomi olisi paras etteikö petraamisen varaa olisi. Esimerkiksi viisaan presidenttimme ehdotus vaalirahoittajien julkistaminen ennen vaaleja.
Kolmonen perää tämänkin keskustelun kohdalla vasemmistolaisempaa menoa lääkkeeksi. Toinen kysymys: Mikähän olisi sellainen valltio joka olisi Suomelle esikuvaksi, hyväksi esimerkiksi vasemmistovallasta? Elii siis onko sellaista valtiota olemassa jossa vasemmisto vallassa ja ihmiset onnellisia, ilman pyrkyä Ameriikan malleihin.

283
Mustasaari / Re: Mustasaari-Vaasa kuntaliitos
« on: 23. 05. 2008 04:04 »
ILopulta keksin yhden oikean syyn miksi Mustasaaren Ei kannata liittyä Vaasaan. Tai en mitä sitä keksinyt se luki päivän Pohjalaisessa. Mustasaaresssa  näet pyritään pitämään hyvinkin pienet kyläkoulut toiminnnassa. Tämä on kiitettävän ihmisläheistä ja avarakatseista politiikkaa kunnnan isiltä.
Se että pyritäänkö joku kylä kunnan toimilla pitämään elävänä vai ei on iso asia. Ikäänkuin monimutkainen yhtälö missä on paljon plussia ja miinuksia ja vain lopputulos on tärkeä. Tunnnetustihan yksi parhaita keinoja "tappaa" sivukylä on koulun lopettaminen. Kylän kohtaloa ei saa päättää tuijottamalla ainoastaan kustannnuksiin jotka koulun pidosta koituvat.

284
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka risuttaa
« on: 22. 05. 2008 05:05 »
Masentaa kun en ymmärrä Teräsbetonin taidetta. Lienenkö tulossa ikivanhaksi vai olenko vain yksinkertainen. Vaikka kuinka pinnistän niin koen vain että "Minne miehet ratsastaa" on yksitoikkoinen, samaa toistetaan (jankutetaan) liian kovalla äänellä eli huutamalla. En myöskään hoksaa omaperäisyyttä pitkissä hiuslaitteissa enkä kovissa, vällistä agressiivisiissa eleissä ja ilmeissä.

Yritän lohduttautua kuvittelemalla että olen vain vanhanaikeinen, jässähtänyt aikaan jolloin viihdemusiikissa tykättiin pehmeämmistä arvoista.
 

285
Yleistä keskustelua / Re: Vaalirahoitus
« on: 19. 05. 2008 10:10 »
Kateellisuuksissani ja vahingonilossani hekkumoiden seuraan vaalirahoitusjupakkaa. Iltapäivälehdillekin hyviä lööpinaiheita, tästä kansa tykkää.
Ilman näitä viimeisiä paljastuksiakin tietänemme ettei Suomi ole niin korruptoitumaton maa kuin jukisesti uskotellaan. Yhteiskuntaa pyöritetään paljolti:
- hyvävelijärjestelmillä
- lahjuksillla
- poliittisilla tai hyväveli virkanimityksillä
- perustamalla turhia virkoja ja laitoksia että saadaan hyville jätkille työpaikat
- lehmänkaupoilla
- puoluetuilla
- jne

Ja näissä pimeissä puuhissa ovat mukana kaikki, oikeisto ja vasemmisto, valtion ja kunnnallishallinto.

286
Valtuuston tietoon / Re: Nyt nykii..Uusi ravikeskus.
« on: 06. 05. 2008 07:07 »
En tiedä pitäisikö tähän mitään sanoa kun en ole paremmin vihkiytynyt aiheeseen, mutta sanon nyt kumminkin tai ihmettelen aiheen tiimoilta:
- miksi keskus juuri Vaasaan kun muutenkin pulaa maasta, ympäryskunnissa riittäisi metsiä ja vainioita?
- kuinkahan paljon raveissa olisi katsojia jos ei olisi rahapeliä, totoa? Vähän arveluttavaa mielestäni rakennnella, ainakaan yhteiskunnan varoilla tällaiselle bisnekselle
- mitähän itse hevoset tykkäävät raviurheilusta, on kovaa harjoittelua (voiko se olla rääkkiä?) ilmeisesti taustalla, luonnonvastaiset kuljetusmatkat ahtaissa kopperoissa, itse stressaava kilpailutapahtuma piiskoineen jne


287
Sekalaista keskustelua / Re: Kysy - kansa vastaa
« on: 28. 04. 2008 05:05 »
Hyväntekeväisyyden kohteista?

Pohjalaisesta juuri luin että yhden löytökissan rokottaminen, madottaminen, leikkaaminen ja mikrosiruttaminen tulee maksamaan 150 euroa. Vertailun vuoksi   
esimerkiksi UNICEF avustustyössä saadaan ruoka, vaatteet ja koulutarvikkeet yhdelle aidsin orpouttamalle lapselle Keniassa kuukauden ajaksi 14 eurolla.
Siis yhden kissan käsittelykuluilla rakennetaan kymmenelle hädänaiselle ihmislapselle elämän edellytyksiä ja ruokaa kuukaudeksi. En ole kissanvihaaja ja
soisin että kaikki kissansa heitteille jättäneet joutuisivat teostaan vastaamaan. Mutta silti toivoisin että ihmiset laittaisivat asiat tärkeysjärjestykseen.
Joku varmaan sitä mieltä että molempi parempi, mutta ...

288
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka risuttaa
« on: 27. 04. 2008 18:06 »
Aika paljon lukijoita tässä foorumissa mutta kirjoittajista vähän pulaa. Muutama uhrautuva aktivisti joutuu kantamaan huolta että luettavaa riittää.
Tai niin tietysti nuo laihialiset  - hmm - nuukan maineessa ovat mutta sanoja eivät näemmä säästele.  Vähän uutta ja ihmeellistä tällainen nettikeskustelu tuntuu vielä olevan, lähyestymistapa ei oikein ole innostava ja kannustava. Vähän myös jankkaamisen makua.

Risuttaa kun Mustasaarelaiset niin hiljaisia eli pidättyväisiä.

289
Valtuuston tietoon / Re: Kenen hyväksi VAASAN SÄHKÖ?
« on: 23. 04. 2008 14:02 »
Yksi asia Vaasan Sähkössä minua ihmetyttää. Yksinkertaisuudessani en ymmärrä miksi se on niin kannattava yritys? Eikö tämä sähkökauppa ole vapaata kilpailulle eli siis että tuottoisuus ei selity monopolin omaisella tialnteella niin kuin esim vesilaitoksilla  ja jätteenkäsittelyssä?
Olen vuosien varrella oppinut ymmärtämään että valtiosta eikä kunnista ole bisneksen tekoon ja  olisihan se aika ihmeellistä jos poliitikot ja virkamiehet olisivat hyviä myös kovassa kaupallisessa kilpailussa.   
Voisiko joku ystävällisesti selittää mistä on kysymmys?

290
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka risuttaa
« on: 23. 04. 2008 09:09 »
Suunnittelevat keskioluen alkoholipitoiisuuden laskemista. Arveluttava hanke mielestäni. Pelkään että tulisi veden maku läpi. Saattaisi myös innostaa nuoret entistä aikaisemmin kokeilemaan kun ei tottumattomassa suussa alkoholin kova aromi niin karvastelisi ja löisi takaisin.
Ainakin todelliset oluen ystävät varmasti sankoin joukoin siirtyisivät nelos olusiin saati siirtyisivät vielä turmiollisempiin juomiin, vaikkapa yli kymmen prosenttisiin viineihin.
Niin että risuttaa, harkitsematonta puhettta Pekka Puskalta joka lanttaus ajatusken isä.

291
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka risuttaa
« on: 13. 04. 2008 18:06 »
Minua suuresti närkästyttävät kaikenlaiset toimitus- ja laskutuslisät.  Kun ostat kaupasta auton, lomamatkan, maksat vaikkapa lääkärikeskukselle niin sinulta usein kynitään erikseen tällainen lisämaksu.
Jos taas ostat vaikkapa jääkaapin, kokopötkön berliininmakkaraa, pullon koskenkorvaa tai sitten maksat lehtilaskun, säkölaskun ja monen muun laskun ei tällaista lisuketta tarvitse maksaaa.

Varmasti kaikessa kaupassa ja palvelujen toimittamisessa syntyy kustannuksia toimituksesta, varastoinnista, hävikistä, laskutuksesta jne. Mutta mikä on se logiikka että toiset tekevät näistä kulungeista lisärivin laskuun? Onko siinä mistään muusta kysymÿs kuin että ostajaa yritetään jotenkin hämätä?

Onneksi valtaosin laskuttajat ovat kuitenkin sisälllyttäneet kulunsa tavaran tai palvelun hintaan

292
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka ilostuttaa!
« on: 24. 02. 2008 06:06 »
Pohjalaisen murteen rikkaus ilostuttaa. Muualta muuttaneena itselle uudet sanonnat ihastuttavat. Savolaiset keksivät sanoja tilanteen mukaan, täällä isketään kylmästi asian ytimeen. Esimerkiksi tämä "pihaviriä", taidatkos sen sattuvammin sanoa.

293
Vaasa / Re: Mansikkasaari
« on: 08. 02. 2008 15:03 »
Seinäjoella pohditaan pitäisikö kaupungille rakentaa pilvenpiirtäjä, keskustellaan mitä etuja korkealla rakentamisella voitaisiin saavuttaa. Näinhän se on yleensäkin viime vuosina ollut että sikäläisilltä päättäjiltä löytyy mielikuvistusta meno ei ole niin luutunutta kuin kolleegoillaan Vaasassa. Halua ja kykyä uudenlaiseen ajatteluun.   

Pari vaikkapa vain  60 metristä asuinrakennusta Mansikkasaaressa tai Hietasaaressa antaisivat Vaasalle ilmettä ja ihmisille haluamiaan edullisia asuntoja meren hengessä.

294
Mustasaari / Re: Mustasaari-Vaasa kuntaliitos
« on: 07. 02. 2008 05:05 »
Kuntaliitosasiassakin pitää vanha viisaus paikkansa eli kenen leipää syöt sen lauluja laulat.
Aamun Pohjalaisen mukaan Mustasaaren entinen kunnanjohtaja Henricson todistaa tästä. Toimiessaan nyt suunnilleen Vaasan kokoisessa Porvoossa ajaa vieruskuntien liittämistä Porvooseen. Ontosti yrittä selittää että tilanne Porvoon ja Vaasan kohdalla erilainen.

Koko hommma on suurta teatteria. Maalaisjärkistä olisi rakentaa isompia yksiköitä taustaksi järkevälle suunnittelulle ja ylläpidollle, saavutetaan tehokkuutta, pienennetään kustannuksia.

Liitosten vastustajienkin todelliset motiivit ovat selviä, isoissa kunnissa tarvitaaan vähemmän luottamus- ja virkamiehiä.
Vaasan kohdalla lisäksi  ahdistaa tunteenomaisesti kieliasia ja se fakta että Mustasaari on niin rikas Vaasan järjestämien työpaikkojen ja palvelujenn vuoksi. Näissä raameisssa on paljon hauskempaa olla virka- tai luottamusmiehenä kuin jossain pienessä  pohjois pohjanmaaan nälkäkunnassa.


295
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka risuttaa
« on: 06. 02. 2008 11:11 »
Kiroilu on yleistymään päin, se tuntuu pahalta. Televisio ohjelmissa kiroillaan yhä enemmän samoin tuntuu olevan teattereissa. Nykypäivän käsikirjoittajilta tuntuu tehokeinot olevan vähissä kun turvautuvat näin halpaan keinoon suuren yleisön kosiskelussaan. Voi hyvin verrata populismiin poliitikkojen puheissa.
Olisiko jatkossa tulossa enemmän kakka, pissa ja pieru juttuja, kaikkihan tiedämme että näistä aiheista suuri yleisö tykkää.

296
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka risuttaa
« on: 04. 02. 2008 05:05 »
Ihmisten piittaamattomuus tai ymmärtämättömyys ilmanlaadusta kun tyhjäkäyttävät autojaan pitkiäkin aikoja. Taxit ja jakeluautot saavat aivan erityisen pitkän miinuksen.

Olikos se nyt kaksi minuuttia kun lain mukaan saa autoa tyhjäkäyttää? Kuinkahan monta sakkoa lainrikkomuksista tällä kohtaa Vaasassa on talven aikana kirjoitettu. Lait menettävät merkitystään jos ei niiden noudattamista valvota.
Voisivatko esim lappuliisat käyttää osan työajastaan tyhjäkäyttäjien sakottamiseen? Kumpi on suurempi rikos mielestänne; pysäköintiajan ylitys viidellä minuutilla vai viiden minuutin tyhjäkäyttö?

297
Vaasa / Re: Mansikkasaari
« on: 31. 01. 2008 06:06 »
10. polven Vasabo ym vanhojen puutalojen siiirtelijöille sanoisin että suunnittelussa pitäisi joskus mennä myös enemmistön eli tavallisten ihmisten toiveiden mukaan. Ei siis kaunosielujen eikä grynderien ehdoilla. Suuri yleisö haluaa merellisiä, halpoja, lähellä keskustaa olevia asuntoja. Miksi ei voida kerrankin rakentaa niinkuin enemmistö haluaa?
Eli arkkitehtikilpailun ohjeeksi: tiivistä, käytännöllistä ja kustannustehokasta linjaa noudatettava.
Sama ohje sopisi myös Hietasaaren kohdalla.298
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka risuttaa
« on: 22. 01. 2008 14:02 »
Erityisesti ottaa päähän jatkuvasti lisääntyvä holhous. Onneksi sentään saa parvekkeellan tupakoida vaikka itse en tupakkimiehiä ole. Meillä on liikaa virkamiehiä jotka aikansa kuluksi, päteäkseen tai jostain muusta syystä keksivät aina vain uusia rajoituksia, kieltoja jne.

299
Nykyinen "mulle heti kaikki" elämänmeno edellytää jatkuvaa elintason kasvua ja taloudellista hyvinvointia. Tällaisesta menosta välttämättä seuraa huomattavaa sähköntarpeen kasvua. Määrä mitä sähköä voidaan ympäristöystävällisesti tuottaa ei millään voi vastata tulevaisuuden tarjontaa. Näin on siitä huolimatta vaikka teknisillä ratkaisuilla voidaan jotakin energiansäästöjä saavuttaa.

Haihatellaan ja hienosäädetään miten hyvänsä lopputulema on että tulevaisuudessa käytännössä tarvitsemme yhä enemmän ydinsähköä. Tätä sähköä voimme tuottaa Suomessa tai sitten ostaa ulkomailta. Tuontivaihtoehto on mielestäni  epämoraalinen ja riskialtis.
Epämoraalinen siksi että tuotantoon liittyvät ensisijaiset riskit (onnettomuudet, jätteenkäsittely) on otettava itse.  Riskialtista siksi että myyjälle voi aina tulla pakottavia tarpeita lyödä hanat kiinni.

Yhteenveto: Suomen tulee hyvissä ajoin ja kiihkoilematta valmistella omaan tuotantoon perustuva ydinsähkön rakennusaikataulu. Tai sittten reilusti tunnustaa että turvaudumme vieraan apuun

300
Mielestäni ei ole kovin iso kysymys mihin mahdolliset uudet ydinvoimalat rakennetaan. Nurkkakuntaisesti tietty laitos on hyvä työllistäjä ja veronmaksaja.
Periaatteellinen ja iso kysymys on ostammeko ulkomailta ydinvoimalla tuotettua sähköä.
Jos tällaiseen on pitkällä juoksullla tarvetta pitää kapasiteettia rekentaa kotimaahan, muuten on kysymyksessä kaksinaismoraali ja pään pensaassa pitäminen.

Niin tottakai olisi hyvä asia jos tarvittava energia voitaisiin tuottaa järkevillä kustannuksilla (= niin että kilpaillukykymme kovassa maailmassa säilyy) uusiutuvillla luonnonnvaroilla.

301
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 06. 01. 2008 12:12 »
 Valtiovalta viisaudessaan on keksinyt ja julkituonut näkemyksen että Suomessa on liikaa kuntia.  Ihan oikeat asiantuntijat ja meidän eduskuntaan äänestämämme kansanedustajat samoin puolueet valtaosin ovat sitä mieltä että suuremmilla kuntien koolla saavutetaan tehokkuutta, säästöjä, parempia lähtökohtia suunnittelulle ynnä muita kouriiintuntuvia etuja. Tällä palstalla tuntuu olevan runsaasti itseoppineita asiantuntijoita jotka arvelevat nykytilan olevan parempi. Mistähän tällainen kertoo? Eikö esimerkiksi valtiovalta ole osannut järkeenkäyvällä tavalla kertoa ja perustella kuntaliitosten eduista?
Tätäkin vähän ihmettelen kun vsanotaan että valtio ei voi pakottaa kuntaliitoksiin. Miksei muka voisi? Pakottaahan se kuntia moneen muuhunkin asiaan. Kyllä kai kansanedustuslaitoksella yksisellitteisesti edelleen on suurin valta tässä maassa.

302
Valtuuston tietoon / Re: Kuntaliitos Vaasa-Mustasaari
« on: 04. 01. 2008 18:06 »
Hirveästi tuntuu riittävän argumentteja kuntaliitosasian ympärillä. Minun mielestäni pääosin turhaa ja toisarvoista, asian ytimestä pois johdatelevaa tarinaa. Kuten monien muidenkin naapurikuntien niin maalaisjärjellä pohdittuna selvä että Vaasan ja Mustasaaren pitäisi yhdistyä.

Todelliset perusteet miksi ei yhteen mennä ovat joko tunnesyitä tai vielä enemmän inhimillisiä, itsekkäitä perusteita. Kuka nyt omaa oksaansa sahaisi, kaikki ymmärtävät että yhdistyessä työpaikkojen ja luottamustoimipaikkojen määrä vähenee.  Tässä ainoa todellinen syy miksi kuntaliitoksia syntyy niin vähän.

303
Vaasa / Re: Mansikkasaari
« on: 28. 12. 2007 07:07 »
Moneen muuhun kaupunkinn verrattuna Vaasa tosiaan polkee paikallaan. Totta varmasti että keskeinen syy tähän on kaksikielisyydestä johtuva päätöksenteon monimutkikkuus. Esimekiksi kaavoitus on erinomaisen jähmeää.  Nämä faktat todettu usein tälläkin foorumilla.

Yksi ratkaisu parempaan olisi kaavoittaa Mansikkasaareen mahdollisimman korkeita asuntoja, mieluummin pilvenpirtäjiä kuten jo aiemmin ehdotin.

Toimiva esimerkki tällaisesta kaavoituksesta on Helsingin Ruoholahti. Tiivistä, merellistä rakentamista on laajalti kehuttu ja palkittu ja asukkaat tykkäävät.

Ihmisten pitää saada kohtuuhintaisia asuntoja paikoilta joissa haluavat asua. Esteenä ei saisi olla kähmivä kaavoituspolitiikka eikä kaunosielujen ylivalta ja haikailu maisema-arvoista.

304
Vaasa / Re: Mansikkasaari
« on: 17. 12. 2007 19:07 »
Mansikkasaareen pitäisi rakentaa pilvenpiirtäjiä. Jaa miksikö?
Vaasassa on puutetta tonttimaasta, rakentamalla pilvenpiirtäjistä kyllin korkeita saadaan pienelle alueelle mahdollisimman paljon asuntoja. Tonttien hinta on merkittävä osa uuden asunnon hinnasta, rakentamalla esim 60 kerroksinen talo, tontin hinta per asunto vain noin yksi kuudes osa. Rakentamalla Mansikkasaareen pilvenpiirtäjiä pääsee mahdollisimman moni asumaan merelliseen ympäristöön ja sitähän moni halajaa. Miksei rakennettaisi niinkuin ihmiset haluavat, meren rannalle ja halvalla? Muuta syytä en tiedä kuin että joidenkin kaunosielujen mielestä korkeat rakennukset ovat rumia.

Pages: 1 ... 6 7 [8]