Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Urho

Pages: [1] 2 3 ... 15
1
Yleistä keskustelua / Re: Työväenluokka
« on: 16. 05. 2016 18:06 »
Venäjä, Vietnam ja laajentaa National valuutta Transactions

”Venäjä ja Vietnam ovat menossa laajentaa kansallisten valuuttojen käyttö keskinäisen kaupan ja kehittää yhteistyötä pankkialalla, Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev sanoi maanantaina.
Venäjä ja Vietnam ovat menossa laajentaa kansallisten valuuttojen käyttö keskinäisen kaupan ja kehittää yhteistyötä pankkialalla, Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev sanoi maanantaina.
MOSKOVA (Sputnik) - Venäjä ja Vietnam aikovat laajentaa käyttöä kansallisten valuuttojen keskinäisen kaupan ja kehittää yhteistyötä pankkialalla, Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev sanoi maanantaina.
"Olemme sopineet yhteistyön kehittämiseksi pankki- ja laajennetaan mahdollisuuksien soveltamisalan käyttöä kansallisten valuuttojen kahden- liikevaihdon", Medvedev sanoi tavattuaan virkaveljensä Nguyen Xuan Phuc.
Venäjän hallituksen päämies totesi, että molempien maiden toimijat ilmaisseet kiinnostuksensa televiestintä- ja IT-yhteistyö.
Hänen ensimmäinen valtiovierailu virkaantulonne jälkeen 7. huhtikuuta Phuc sanoi ennen kokousta hän toivoi laajentaa nykyisiä sopimuksia, mukaan lukien Venäjän-Vietnam hallitustenvälisen.
Hän ilmaisi toivoa, että vapaakauppasopimuksesta kanssa Venäjän johtama Euraasian unioni tulisi voimaan heti kesäkuussa.
Yhteistyö sijoitusrahastot, öljy- ja kaasuyhtiöt sekä maatalouden olivat allekirjoitetut sopimukset osana Vietnam pääministerin vierailun.”

http://sputniknews.com/politics/20160516/1039693857/russia-vietnam-currency-russia.html

2
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 30. 08. 2013 19:07 »
Imperialisteilla samat argumentit kuin hyökkäyksessä IRAkiin

”USA on menettämässä liittolaisiaan. Britannia on kieltäytynyt osallistumasta sotaoperaatioon Syyriassa. Myöhemmin myös osa Nato-maista kieltäytyi puuttumasta Syyriaan. USA etsii nyt uusia liittolaisia, mutta sanoo voivansa iskeä Syyriaan myös omin voimin.
Britannia ei osallistu sotilaalliseen operaatioon Syyrian hallitusta vastaan. Britannian parlamentti torjui eilen hallituksen laatiman päätöslauselman humanitaarisesta interventiosta Syyriaan. Olisi väärin sivuuttaa kansanedustajien mielipidettä, sanoi pääministeri David Cameron.
- Parlamentti torjui aloitteemme. Kansanedustajat, jotka edustavat kansalaisiamme, eivät halua Britannian osallistuvan sotaoperaation. Hallitus ei saa sivuuttaa kansanedustajien mielipidettä.

Jo 12 Nato-maata, mm. Italia, Kreikka ja Kanada, on kieltäytynyt osallistumasta sotaoperaatioon Syyriassa ilman YK:n hyväksymistä. YK:n turvallisuusneuvosto ei hyväksy operaatiota, jollei saa kiistattomia todisteita siitä, että al-Assadin hallitus on käyttänyt kemiallisia aseita. Venäläiset kemiallisten aseiden asiaintuntijat, jotka työskentelivät maaliskuussa Aleppossa, ovat luovuttaneet raporttinsa turvalisuusneuvoston käsiteltäväksi. Raportti sisältää kiistattomia todisteita siitä, että kemiallisen iskun takana oli oppositio.
YK:n tarkastajat tutkivat 21. elokuuta Damaskokseen tehtyä kemiallista iskua. Heidän on määrä esittää raporttinsa lauantaina YK:n pääsihteeri Ban Ki-moonille. Nyt on laitonta edes puhua puuttumisesta, uskoo Venäjä. Monet muutkin maat ovat samaa mieltä. Paitsi USA. New York Times-lehden mukaan, USA sattaa aloittaa sotaoperaation odottamatta YK:n turvasllisuusneuvoston hyväksymistä. Syyriaan saatetaan iskeä jo lauantaina, kun YK.n tarkastajat lähtevät maasta.

USA etsii nyt uusia liittolaisia. Mutta suurin osa Euroopan maista vastustaa sotilaallista puuttumista Syyriaan. Vain Lähi-idän valtiot ovat valmiita hyökkäämään Syyriaan. Turkin ulkoministeri Ahmet Davutoglu ilmoitti torstaina, että 25 valtiota saattaa liittoutua Syyriaa vastaan. Mutta tuskin kukaan, paitsi USA, uskaltaa rikkoa näin törkeästi kansainvälistä oikeutta.”

Lue lisää: http://finnish.ruvr.ru/2013_08_30/Britannia-vetaytynyt-Syyria-pelista-6231/

3
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 29. 08. 2013 20:08 »
”Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Saksan liittokansleri Angela Merkel ovat keskustelleet puhelimitse, kertoi Kremlin tiedotuspalvelu.
Kremlin tiedotteessa kerrotaan, että osapuolet keskustelivat Syyrian kriisiin liittyvistä asioista.
Molemmat osapuolet uskovat, että yritykset ratkaista krisiisi diplomaattisin ja poliittisin keinoin pitää jatkaa YK:n ja muiden järjestöjen puitteissa. Maidemme johtajat uskovat, että turvallisuusneuvoston pitää käsitellä YK:n tarkastajien raporttia Syyrian kemiallisista aseista ennen toimiin ryhtymistä, sanotaan tiedotteessa.”
 
Lue lisää: http://finnish.ruvr.ru/news/2013_08_29/Putin-ja-Merkel-keskustelivat-Syyrian-kriisista-4407/

4
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 27. 08. 2013 19:07 »
Venäjän valtiojohto valehtelee räikeästi yrittäessään väittää, ettei Bashar al-Assadin suorittamaa kemiallisilla aseilla tehtyä iskua olisi tapahtunutkaan.

The Telegraphin mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin oli kyseenalaistanut, että onko kaasu hyökkäystä todella edes tapahtunut.

"The US said on Monday there was “very little doubt” that Syrian forces loyal to the Assad regime had used chemical weapons and attacked those, such as Russia’s president Vladimir Putin, who had cast doubt on whether the gas attack had actually taken place."

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov  ehdotti, että videomateriaali oli väärennetty, ja että jos isku oli tapahtunut sen toteutti kapinalliset.

Jäämme mielenkiinnolla seuraamaan Venäjän reaktioita.

Edellinen kuuluisa valehtelutapaus oli Bushin hallinnon väite, että Saddam Husseinilla on kemiallisia aseita. Ehkä niitä oli, mutta sitten ne katosivat jonnekin. Ehkä ne Saddamin kadonneet kemialliset aseet ovat Syyriassa Assadin varastoissa.

Toisaalta se, että valtiojohto valehtelee räikeästi ei ole maailmanhistoriassa uutta. Sumeilemattomasti valehtelevia valtionjohtajia on nähty maailman sivu.

Britaniassa joukkomielenosoituksia Natomaiden terrorismille Syyriaa vastaan.

http://www.stopwar.org.uk/events/emergency-protest-syria

5
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 27. 08. 2013 17:05 »
Imperialistit sotakiihkossaan

”Britannian armeija on valmistelemassa toimisuunnitelmaa Syyrian tilanteen kirstymisen vuoksi, kertoi Britannian pääministeri David Cameronin tiedottaja.
Hänen mukaan sellaisen suunnitelman valmisteleminen on olosuhteisiin nähden järkevää ja loogista, mutta lopullista päätöstä puuttumisesta Syyriaan ei ole vielä tehty.
David Cameron keskeytti lomansa osallistuakseen Kansallisen turvallisuusneuvoston istuntoon. Hallituksen on tarkoitus nyt päättää, kutsutaanko parlamentti koolle enenaikaisesti Syyrian tilanteen vuoksi.”

Syyria valmistautuu puolustamaan maataan
”Syyrian hallituksen hallussa on puolustusaseita, jotka yllättävät maailman, sanoi Syyrian ulkoministeri Walid Muallem.
Syyriaa ei ole helppoa valoittaa. Meillä on puolustusaseita, jotka yllättävät maailman, sanoi ministeri.
Muallem syyttää länsimaita siitä, että ne etsivät tekosyytä hyökätäkseen Syyriaan, vaikka niillä ei ole todisteita siitä, että hallituksen joukot käyttäisivät kemiallisia aseita.
Muallemin mukaan Syyrian hallitus aikoo jatkaa taistelua oppositiota vastaan länsimäiden aggressiosta huolimatta.”

Lue lisää: http://finnish.ruvr.ru/news/2013_08_27/Britannia-valmistautuu-iskemaan-Syyriaan-8099/
Lue lisää: http://finnish.ruvr.ru/news/2013_08_27/Syyrian-ulkoministerio-Syyrialla-on-aseita-jotka-yllattavat-maailman-5432/

6
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 26. 08. 2013 19:07 »
al-Assad: USA:n hyökkäys Syyriaan on tuomittu epäonnistumaan

”Venäläiselle Izvestija-lehdelle antamassaan haastattelussa Syyrian presidentti Bashar al-Assad saoi, että jos USA aloittaisi operaation Syyriassa, se epäonnistuisi samoin, kuin kaikki edelliset USA:n aloittamat sodatkin.
Syyrian presidentti sanoi myös, että USA:n tavoite on vähentää Venäjän roolia kansainvälisellä areenalla, mm. Syyrian tilanteessa, ja lupasi tavata Putinin heti kun tilanne palaa normaaliin.
Bashar al-Assad torju syytteet kemiallisten aseiden käytöstä ja sanoi, että myrkyllistä kaasua sisältänyt ohjus oli opposition laukaisema.”

Lue lisää: http://finnish.ruvr.ru/2013_08_26/al-Assad-USA-n-hyokkays-Syyriaan-on-tuomittu-epaonnistumaat-1296/

7
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 25. 08. 2013 18:06 »
Damaskos on valmis yhteistyöhön YK:n tarkastajien kanssa

”Iranilainen Press TV –televisiokanava ilmoittaa, että Bashar al-Assadin hallinto aikoo tehdä yhteistyötä YK:n tarkastajien kanssa ja antaa heidän tutkia perusteellisesti epäilyksiä kemiallisten aseiden käytöstä.
Televisiokanava viittaa Iranin ulkoministeri Mohammad Zarifin keskusteluun italialaisen kollegansa Emma Boninon kanssa. Zarifin mukaan Iranin hallinto pitää yhteyttä Syyrian presidenttiin ja Bashar al-Assad vakuutti Iranin johtajille itse, ettei hän aio estää YK:n tarkastajien työskentelyä Syyriassa.”

Iran ei toimita Syyriaan aseita eikä siellä toimi iranilaisia sotilaita, kertoi Iranin suurlähettiläs Venäjällä Mahmoud - Reza Sajjadi

"Syyrialla on oma vahva armeija, joka ei tarvitse sotilaitamme", hän sanoi. "Syyriaa on aina uhannut Israelin hyökkäys, siksi heillä on varastoissaan paljon aseita".

"Bashar al-Assad on pystynyt taistelemaan viimeiset kaksi ja puoli vuotta sen tuen ansiosta, jota hänelle antavat Syyrian kansa ja armeija", Sajjadi sanoi.

USA:n imperialistit  eivät tule onnistumaan kuten kävi IRAKi:ssa. Valehteleminen ja terroristien kanssa toimiminen tulee käymään mitä ilmeisemmin nyt, että USA:n ja Naton omaksi tappioksi.

Lue lisää: http://finnish.ruvr.ru/news/2013_08_25/Teheranin-suurlahettilas-Venajalla-Syyria-ei-tarvitse-iranilaisia-sotilaita-eika-aseita-7742/

Lue lisää: http://finnish.ruvr.ru/news/2013_08_25/Damaskos-on-valmis-yhteistyohon-YK-n-tarkastajien-kanssa-4656/

8
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 24. 08. 2013 20:08 »
Suomenkin media näkee kemiallisen aseen käyttäjäksi Syyrian eikä siis länsimaiden tukemia terroristeja

”3600 ihmistä on hakeutunut lääkärien hoitoon.
Heillä on «neurotoksisia oireita», riippumaton kansainvälinen Lääkärit ilman rajojajärjestö kertoi lauantaina. Kerrotaan myös, että kaikki nämä potilaat tulivat sairaaloihin kolmen tunnin aikana viime keskiviikkona. 355 ihmistä on kuollut.
«Syyrialaiset lääkärit kertoivat meille yksityiskohtaisesti potilaiden oireista. Niitä ovat kouristukset, supistuneet silmäterät, näköhäiriöt ja hengenahdistus», kertoi järjestön edustaja.
Syyrian viranomaiset väittävät opposition käyttäneen 21. elokuuta kemiallisia aseita Damaskoksen esikaupungissa. Oppositio kiistää syytökset ja syyttää puolestaan maan haallintoa.”

Imperialistien valehtelu jatkuu nyt Syyriassa, kuten IRAK:ssa ja tavoitteena on jälleen sotimisen aloittaminen. Elämme jälleen fasismin nousun aikaa.

Lue lisää: http://finnish.ruvr.ru/news/2013_08_24/Kemialliset-aseet-tappoivat-yli-300-syyrialaista-yli-3000-sai-myrkytyksen-2643/

9
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 21. 08. 2013 19:07 »
”Myrkyllistä kemiallista ainetta sisältävä ohjus laukaistiin Damaskoksen itäesikaupunkiin terroristien hallitsemalta alueelta, Venäjän ulkoministeriön virallinen edustaja kertoi tänään.
"Tuntuu siltä, että nyt yritetään kaikin keinoin luoda syitä vaatia YK:n turvallisuusneuvostolta tukea hallinnon vastustajille sekä tehdä niin, että Geneven konferenssia, jonka valmisteluja varten suunnitellaan venäläisten ja yhdysvaltalaisten asiantuntijoiden tapaaminen, ei tapahtuisi", Lukashevitsh sanoi.”

Lue lisää: http://finnish.ruvr.ru/news/2013_08_21/Venajan-ulkoministerio-kemiallisen-iskun-Damaskokseen-tekivat-terroristit-6293/

10
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 17. 08. 2013 20:08 »
Pohjalainen yhteiskunnallisen median YLE:n kimpussa

Perjantaina 16.8 Pohjalainen oli Yle:n kimpussa. Kokoomuksen pomo Katainen oli rahavallan ministerien kokouksessa vaatinut YL:n rahoituksen supistamista. Katainen oli perusteluksi esittänyt, että YLE:n toimittajia on liikaa tiedotustilaisuuksissa. Pohjalainen arvuutteli, että Yle on myös liikaa käsitellyt arvostelevasti poliittisia maan asioita kokoomusta arvostelevasti.

Toisaalta YLE poikkeaakin esimerkiksi MTV:n rahavaltaa suosivasta uutisoinnista. YLE:n rokumentiohjelmat ovat asiantuntevia eivätkä siis USA:n uutistoimistojen lainauksia.

Kokoomus ja Pohjalainen haluaakin siis rajoittaa totuudenmukaista uutisointia ja salata rahavallan kansan kusetuspolitiikkaa.

Oikeistopuolueet ja rahanvalta ovatkin EU:n alueella ”sodassa” julkistasektoria vastaan. Julkisensektorintoimintoja ajetaan alas ja sen jälkeen yksityistetään. Pankkien omistajista ja rahavallan omistuksista ei puhuta, vaan ne piirit saavat jatkaa työkansan riistoa.

Rahanvalta on aina ja varsinkin 1930 luvulla rajoittanut sananvapautta ja demokratiaa aina väkivaltaa käyttäenkin. Vuoden 1945 tappioon päättynyt sota toi vapautta ja demokratiaa suomen kansalle. Mutta nyt jälleen ollaan menossa sananvautta ja demokratiaa rajoittavaan suuntaan.

Siihen antaa tilaa eduskuntavasemmiston hampaattomuus kokoomuksen sylikoirana hallituksessa.
Euroopan vasemmisto on taas ottanut toisensuunnan ja taistelee rahavallan julkisensektorin säästö- ja leikkauspolitiikkaa vastaan.

Suomessa on siis äärioikeisto oppositiossa harjoitetulle politiikalle ja harjoitettu politiikka on sitä kokoomuksen kansankusetuspolitiikkaa ja rikkaiden verojen alentamista.


11
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 16. 08. 2013 19:07 »
”Venäjä aikoo lähiaikana lähettää Syyriaan lisää humanitaarista apua, kertoi tänään tiedotustilaisuudessa Venäjän ulkoministeriön Aleksandr Lukashevich.
Humanitaarisen avun antamiseen Syyrian kansalle osallistuu Venäjän hallitus, venäläiset kansalais- ja uskontojärjestöt, kertoi Lukashevich.”

Lue lisää: http://finnish.ruvr.ru/news/2013_08_16/Venaja-lahettaa-Syyriaan-lisaa-humanitaarista-apua-2191/

12
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 15. 08. 2013 17:05 »
”USA:n presidentti Barack Obama on perunut yhteiset Bright star-sotaharjoitukset Egyptin kanssa. Syynä ovat Egyptin lisääsntyvät väkivaltaisuudet. Obama sanoi myös, että USA aikoo pysyä puolueettomana Egyptin konfliktissa.
Aiemmin USA ilmaisi tyytymättömyyttä Egyptin poikkeustilan johdosta. Egyptin mellakoissa kuoli keskiviikkona yli 500 ihmistä. USA tukee Egyptin armeijaa vuosittain 1,3 miljardilla dollarilla.

Egypti toivoo Venäjän apua poliittisen kriisin ratkaisemisessa, sanoi tänään Egyptin Moskovan-suurlähetystön tiedottaja Izeddin Shaheen.
Egypti elää nyt vaikeaa aikaa, hän sanoi. Toivomme, että Venäjä tukee maatamme, samoin kuin ennenkin. Toivomme Venäjän apua, sanoi Shaheen.”

Lue lisää: http://finnish.ruvr.ru/news/2013_08_15/Egypti-toivoo-Venajan-apua-poliittisessa-kriisissa-6856/
Lue lisää: http://finnish.ruvr.ru/news/2013_08_15/Obama-perui-yhteiset-sotaharjoitukset-Egyptin-kanssa-8488/

13
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 06. 08. 2013 19:07 »
"USA, Britannia, Kanada, Ranska ja Norja ovat sulkeneet suurlähetystönsä Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan maissa Al-Qaedan mahdollisten hyökkäysten vuoksi. Venäjän Ääni analysoi yleiseen panikkiin johtaneita syitä.

ABC-kanavalle antamassaan haastattelussa yhdysvaltalainen kenraali Martin Dempsey sanoi, että terroristien tavoitteista ei ole tietoa, mutta heidän aikomuksensa ovat päivänselvät. Kenraali painotti, että terroristit uhkaavat yhdysvaltalaisten diplomaattien lisäksi myös muiden maiden edustajia Idän maissa. Vaikka Dempsey ei ole sanonut mitään konkreettista, länsimaiden reaktio seurasi välittömästi.

Neljä valtiota on jo evakuoinut suurlähetystönsä ja konsulaattinsa. Tilanne on epätavallinen, arvioi asiaintuntija Lev Korolkov.
- En ymmärrä, miksi kaikki ryhtyivät sulkemaan suurlähetystöjään juuri nyt, vaikka tilanne on ennenkin ollut tulenarkaa ja varoituksia mahdollisista terrori-iskuja annetaan säännöllisesti. Mutta uhkauksia harvoin toteutetaan. USA:n Kenian suurlähetystössä tapahtuneiden räjähdysten jälkeen ei ole tapahtunut mitää tavallisesta poikkeavaa.

Lietsoimalla paniikkia USA saattaa yrittää vetää yleistä huomiota pois Edward Snowdenin tapauksesta, uskoo uutistoimisto RIA Novostin sotilasasiaintuntija Konstantin Bogdanov.
- Minulla on kaksi versiota. Joko amerikkalaiset turvallisuuspalvelut NSA ja CIA, joiden maineen Edward Snowden pilasi, puolustavat tällä tavalla toimintaansa ja urkintaa. Tai USA haluaa näyttää, että tietokonevakoilusta ja –tiedustelusta on käytännön hyötyä kansainväliselle yhteisölle. Uskon, että varoitus mahdollisesta terrori-iskusta on todellakin tullut. Mutta ylireagointi osoittaa, että turvallisuuspalvelut ovat saattaneet käyttää tilannetta hyväkseen Snowdenin paljastusten aiheuttamien vahinkojen vähentämiseksi.”

Lue lisää: http://finnish.ruvr.ru/2013_08_06/USA-lietsomassa-diplomaattista-paniikkia-0093/

14
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 05. 08. 2013 17:05 »
”Syyrian presidentti al-Assad torjui poliittisen vuoropuhelun mahdollisuuden aseistautuneen opposition kanssa ja kehotti iskemään terroristeja rautaisella nyrkillä. Näillä sanoilla hän esiintyi Syyrian televisiossa sunnuntaina.
Ei yhdellekään, terveesti ajattelevalle ihmiselle tule päähän ajatusta, että terroristein kanssa voisi selvittää välit poliittisten neuvottelujen avulla, sanoi al-Assad ja lisäsi, että terroristeja pitää iskeä rautaisella nyrkillä.
Al-Assad sanoi, että Syyrian on nyt ratkaistava kysymys, millainen valtio siitä tulee – valtio, jossa on vallalla lain voima,vai valtio, jossa valta kuuluu varkaille ja rikollisille.”

Lue lisää: http://finnish.ruvr.ru/news/2013_08_05/Al-Assad-lupasi-moukaroida-terroristit-Syyriassa-rautaisella-nyrkilla-2918/

15
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 03. 08. 2013 12:12 »
Kapitalismin sisäinenmureneminen etenee ja epäluottamus kasvaa

”Saksan hallitus on mitätöinyt sopimukset Yhdysvaltain ja Ison-Britannian kanssa, joiden perusteella kyseisten maiden erikoispalvelut saattoivat harjoittaa varjostusta Saksan liittovaltion alueella, saksalaiset joukkotiedotusvälineet kertoivat.
Päätös oli seurausta salakuunteluun ja internetvakoiluun liittyvästä skandaalista. Olemassa olevien tietojen mukaan Saksan hallitus on jo lähettänyt asianomaiset asiakirjat Washingtoniin ja Lontooseen.
Maiden väliset sopimukset solmittiin jo 1960-luvulla. Niistä tuli lisä Saksan lakiin kirjeenvaihdon sekä posti-, puhelin-, lennätin- ja muun sähköisen viestinnän salaisuuden rajoittamisesta (niin sanottuun G10-lakiin).”

Lue lisää: http://finnish.ruvr.ru/news/2013_08_03/Saksa-on-purkanut-sopimukset-salakuuntelusta-Yhdysvaltain-ja-Ison-Britannian-kanssa-6952/?bottom=news

16
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 02. 08. 2013 20:08 »
Venäjä sai kiitosta

”Venäjältä turvapaikan saanut tiedonvuotaja Edward Snowdenin isä kiittää Venäjää ja presidentti Vladimir Putinia poikansa avustamisesta.
Olen kiitollinen Venäjän valtiolle ja Vladimir Putinille, sanoi Lonnie Snowden.
Snowdenin isä ei ole vielä hakenut Venäjän viisumia, kertoi Venäjän Washingtonin-suurlähetystö.
USA vaatii Edward Snowdenin luovuttamista. USA:ssa häntä syytetään salaisen tiedon julkistamisesta.”

Lue lisää: http://finnish.ruvr.ru/news/2013_08_01/Snowdeninisa-kiittaa-Putinia-6551/

17
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 01. 08. 2013 20:08 »
Imperialistien urkinta sai pahantakaiskun

”Tiedonvuotaja Edward Snowdenin mukaan Venäjän maahanmuuttoviraston päätös turvapaikan myöntämisestä hänelle on oikeudenmukaisuuden voitto.
Yhdysvaltalainen senaattori John McCain sanoi, että turvapaikan myöntäminen Snowdenille on takaisku USA:lle. Hän kehottaa Barack Obamaa harkitsemaan suhteita Venäjän kanssa uudelleen. Senaattori Lindsey Graham on samaa mietä ja vaatii, että USA ryhtyy ankariin vastatoimenpiteisiin.
EU ei ole kommentanut tilannetta. EU:n mukaan kyseessä on USA:n ja Venäjän kahdenvälinen asia.
EU:n talouskomitean puheenjohtaja Henri Malosse uskoo, että päätös väkiaikaisen turvapaikan myöntämisestä Snowdenille on oikeudenmukainen.”

Lue lisää: http://finnish.ruvr.ru/news/2013_08_01/Turvapaikan-myontaminen-Snowdenille-on-suututtanut-USA-n-3438/

18
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 27. 07. 2013 20:08 »
Chilen vallankaappauksen yhteydessä keskitysleirille joutunut Alfonso Padilla

”Muistaa sen hyvin: laulu oli elintärkeää, se oli pelastusrengas, se oli osoitus siitä, että on elossa. Padillan tie musiikkitieteilijäksi vei kidutuksen ja vankilan kautta. Musiikin voima -ohjelmassa hän kertoo korostavansa nykyään musiikin eri lajien tasa-arvoa: kaiken musiikin takana ovat ihminen ja estetiikka.
Toimittajana on Timo Asikainen.
”Victor Jara (säv. ja san.): Plegaria a un labrador (Maamiehen rukous).
Victor Jara ja Quilapayún-yhtye.
José Luis Armenteros – Pablo Herrero: Libre.
Nino Bravo, laulu ja kitara (Äänitetty Chacabucon keskitysleirillä helmikuussa 1974).
Luis Advis (säv. ja san.): Cancion Final, loppulaulu kantaatista Cantata Popular Escuela Santa Maria.
Quilapayún-yhtye.
Joan Manuel Serrat: Cantares.
Joan Manuel Serrat, laulu, ja Barcelonan sinfoniaorkesteri, joht. Joan Albert Amargos.
Astor Piazzolla – Horacio Ferrer: Balada para un loco (Balladi hullulle).
Roberto Goyeneche, laulu ja puhe, sekä nimeämätön orkesteri.
Violeta Parra: Gracias a la vida (Elämälle kiitos).
Omara Portuondo, laulu, ja Martin Rojas, kitara.
Kuuntelijat voivat lähettää omia tarinoitaan musiikin voimasta sähköpostitse osoitteeseen musiikin.voima@yle.fi tai postitse YLE Musiikki/Musiikin voima, PL 14, 00024 Yleisradio.”

http://yle.fi/radio1/musiikki/musiikin_voima/musiikin_voima_36491.html

19
Sekalaista keskustelua / Vs: Venäjä ja Suomi
« on: 25. 07. 2013 19:07 »
”Pietarin ja Helsingin välillä kulkevien nopeiden Allegro-junien kuljetusten määrä kasvoi vuoden 2013 ensimmäisen kolmanneksen aikana 30% eli 215,5 tuhanteen matkustajaan verrattuna vuoden 2012 vastaavaan kauteen.
Tämä tekee 76% kaikista Venäjän ja Suomen välisen rajan junalla ylittävistä matkustajista.

Nopeita junia alettiin käyttää Pietarin ja Helsingin välisissä kuljetuksissa joulukuussa 2010. Tämä oli Venäjän ja Suomen yhteinen päätös. Allegro-junalla matka kestää 3 tuntia 36 minuuttia, kun aiemmin se kesti 6 tuntia 18 minuuttia.
Nopeiden Pietarin ja Helsingin välisten kuljetusten hankkeen toteuttavat yhteistyössä Venäjän rautatiet ja VR Group.”

Lue lisää: http://finnish.ruvr.ru/news/2013_07_20/Allegro-junan-suosio-kasvaa-Venajalla-ja-Suomessa-4783/

20
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 24. 07. 2013 16:04 »
Rahanvalta himoaa  Edward Snowdenin päänahkaa, mutta taitaa jäädä ilmansaalista

"Asianajaja Anatoli Kutsherena on saapunut Sheremetjevon lentokentälle tapaamaan CIA:n entisen työntekijän Edward Snowdenin kanssa, joka pysyy parhaillaan moskovalaisen lentokentän transit-alueella.
Oletetaan, että Kutserena välittää Snowdenille Venäjän siirtolaishallinnon todistuksen, joka antaa CIA:n entiselle työntekijälle mahdollisuuden oleskalle Venäjän alueella silloin kuin hänen turvapaikkahakemuksensa käsitellään.
Kutsherena itse kertoi lentokentällä oleville toimittajille pidättäytyvänsä kommenteista ennen tapaamista Snowdenin kanssa.”

Lue lisää: http://finnish.ruvr.ru/news/2013_07_24/Snowden-saa-poistua-Sheremetjevon-lentokentalta-asianajajansa-on-saapunut-hanen-luokseen-1888/

21
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 20. 07. 2013 19:07 »
Venäjän kielenopiskelu kasvaa Kreikassa

”Kreikassa, taloudellisen kriisin aikana on kasvanut kiinnostus venäjän kielen opiskelua kohtaan. Tästä kertoi lauantaina Venäjän Ateenan suurlähetystön yhteydessä toimivan Venäjän tiede- ja kulttuurikeskuksen tiedottaja Natalia Eremenko. Kreikkalaiset näkevät Venäjässä suurvaltion ja useat paikalliset asukkaat uskovat, että jos he opettelevat venäjän kielen, niin voivat löytää työtä kansainvälisillä markkinoilla.
Eremenko lisäsi, että nuoriso, joka opiskelee venäjää, toiveikkaana katsoo kohti Venäjää ja uskoo, että Venäjän suhteiden ansiosta elämä Kreikassa kohentuu.

Venäjän päivät järjestetään kansainvälisen musiikkifestivaalin aikana. Siihen osallistuvat Venäjän ja muutamien toisten maiden musiikkiopistoissa, kuten Alankomaissa, Saksassa, Ranskassa ja Italiassa, opiskelevat oppilaat.
Festivaalin aikana järjestetään mestarikursseja tunnettujen venäläisten pedagogien ohjauksessa, sekä myös konsertteja. Tämän päivän konsertissa esiintyy tunnettu venäläinen pianisti Aleksandr Ghindin"

Euroopan työväenluokan vetovoima ja kiinnostus Venäjään kohtaan kasvaa, kuin aikoinaan sosialistiseen Neuvostoliittoon. Toisaalta onhan Venäjä edelleen valtiovallan ohjaama valtio, jossa yhteiskunta ohjaa mm. pankkeja, finansipolitiikkaa, yritystoimintaa, mutta sallii yksityisenkin yritystoiminnan. Yksityistäpääomaa ei tule päästää isännäksi valtiossa ja se varmaankin ymmärretään Venäjällä.

Lue lisää: http://finnish.ruvr.ru/news/2013_07_20/Kreikkalaiset-opiskelevat-venajaa-jotta-voisivat-loytaa-toita-5789/
Lue lisää: http://finnish.ruvr.ru/news/2013_07_17/Kreikkalaisella-Rodoksen-saarella-alkoivat-Venajan-paivat-5619/

22
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 18. 07. 2013 18:06 »
Kirovin kaupunkin oikeus tuomitsi oppositioaktivisti Aleksei Navalnyn 5 vuodeksi vankilaan kavalluksesta

”Oikeuden mukaan Navalny kavalsi Kirovles –metsäyhtiöltä yli 10 tuhatta kuutiometriä tuotteita.
Moskovan kaupunginjohtajaehdokas ja Venäjällä tunnettu bloggaaja ja poliitikko todettiin syylliseksi kavalluksiin. Tuomari määräsi hänet vangittavaksi oikeussalissa.”

Poliisi pidätti kolme Aleksei Navalnyin tukijaa, Maneesin aukiolla, Moskovan keskustassa
Nuoret miehet yrittivät järjestä laittoman mielenosoituksen, kavalluksesta viiden vuoden vankeusrangaistuksen saaneen opposition johtajan puolesta.
Poliisit ajoivat myös paikalle saapuneet toimittajat pois aukiolta, koska siellä on menossa kunnostustyöt.”

http://finnish.ruvr.ru/news/2013_07_18/Venalainen-oppositioaktivisti-Navalny-sai-5-vuotta-vankeutta-kavalluksesta-7178/

23
Vaasa / Vs: Heil, natsilippu liehumaan
« on: 16. 07. 2013 19:07 »
Pohjalaisessa tänään kaksi sotaveteraania kertoo että he inhoavat uusnatseja. Sanovat taistelleensa vapauden myös maahanmuuttajille.
Hieno mielipide. Olen oikein odottanut että joku sanoisi jotain tällaista ääneen.

Joo oli kyllä painavasti sanottu sotaveteraaneilta, tämän ajan natseille. Veteraanit olivatkin ihan itse silmätysten natsienkanssa sodassa.
Eli heillä on kokemusta Saksalaisista (ja kotimaisista fasisteista), jotka olivat liitossa suomalaisten sotaherrojen kanssa.
Samalla veteraanit antoivat myös perusrasisteillekin kyytiä.

Kokemuksista tuleekin ottaa oppia. Veteraanit kokoontuivatkin vuonna 1945-1946 senaatintorilla tunnuksella, ei koskaan enää sotaa Suomeen.

24
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 13. 07. 2013 19:07 »
Snowden on väsynyt elämään kauttakulkualueella

”CIA:n entinen työntekijä Edward Snowden on pyytänyt poliittista turvapaikkaa Venäjältä. Tästä ilmoitettiin sen jälkeen, kun hän oli tavannut Moskovan Sheremetevon lentokentän kauttakulkualueella venäläisten ja ulkomaalaisten ihmisoikeusjärjestöjen edustajia. Ilmoitusta voidaan pitää odotettuna sensaationa. CIA:n työntekijän pyynnön vuoksi, Venäjän presidentin lehdistösihteeri Dmitri Peskov ilmoitti, että ehdot ovat entiset, eli on lopetettava USA:n etuja vahingoittava toiminta, joka on vahingoittanut kahden maan välisiä suhteita.

CIA:n entinen työntekijä Edward Snowden lupasi täyttä kaikki ehdot, turvapaikan saamiseksi Venäjältä, eikä tule jatkossa vahingoittamaan USA: etuja. Tästä ilmoittivat hänen kansaan Sheremetevon lentokentällä tapaamisen osallistuneet henkilöt.
Snowden tapaaminen 13 venäläisen ja ulkomaalaisen ihmisoikeusjärjestöjen edustajien kanssa oli perjantaina, Moskovan Sheremetevon lentokentän kauttakulkutiloissa.
Aiemmin jo ilmoitettiin, että Venäjä antaa turvapaikan Snowdenille, jos hän kieltäytyy toiminnasta, joka vahingoittaa Venäjän ja USA:n välisiä suhteita."

Mihinkä se kaatuikaan Roomanvaltakunta, voi jo kysyä USA:n vakoilutoiminnasta. Voi myös kysyä eikö USA:n toiminta ole jo vielä pahempaa kuin Stalinin vainot Venäjällä? USA kun ei luota enää kavereihinsakkaan.

http://finnish.ruvr.ru/2013_07_13/Snowden-on-vasynyt-elamaan-kauttakulkualueella/

25
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 12. 07. 2013 20:08 »
Snowden syyttää USA:ta kansainvälisen oikeuden rikkomisesta

”CIA:n entinen työntekijä Edward Snowden lupasi täyttä kaikki ehdot, turvapaikan saamiseksi Venäjältä, eikä tule jatkossa vahingoittamaan USA: etuja. Tästä ilmoittivat hänen kansaan Sheremetevon lentokentällä tapaamisen osallistuneet henkilöt.

Snowden tapaaminen 13 venäläisen ja ulkomaalaisen ihmisoikeusjärjestöjen edustajien kanssa oli perjantaina, Moskovan Sheremetevon lentokentän kauttakulkutiloissa.

Aiemmin jo ilmoitettiin, että Venäjä antaa turvapaikan Snowdenille, jos hän kieltäytyy toiminnasta, joka vahingoittaa Venäjän ja USA:n välisiä suhteita.

CIA:n entinen työntekijä Edward Snowden, kun tapaa ihmisoikeuksien puolustajia ja asianajajia, aikoo antaa ilmoituksen, jossa syytetään USA:ta kansainvälisen oikeuden normien rikkomisesta.
Tapaamiseen kutsuttu, tunnettu, venäläinen asianajaja Genri Reznik ilmoitti, että tapaaminen on kello 16.30 Moskovan aikaa Sheremetevon lentokentällä.
USA pyrkii Snowdenin luovuttamiseen, jotta hänet voitaisiin saattaa oikeuden eteen salaisten tietojen vuotamisesta.”

CIA:n entinentyöntekijä on saamassa turvapaikan Venäjältä.

http://finnish.ruvr.ru/2013_07_12/Snowden-syyttaa-USA-ta-kansainvalisen-oikeuden-rikkomisesta/

26
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 10. 07. 2013 20:08 »
Venäjä löi 25 vuoden takaisen öljyntuotannon ennätyksen

”Kesäkuussa Venäjällä tuotettiin keskimäärin 10 530 000 tynnyriä öljyä vuorokaudessa. Tämä on uusi öljyntuotannon ennätys viimeiseen 25 vuoteen.
Enemmän öljyä tuotettiin ainoastaan vuonna 1988. Silloin Neuvostoliitoissa tuotettiin 11 055 000tynnyriä öljyä vuorokaudessa. Tämän jälkeen öljyntuotanto alkoi laskea ja saavutti minimitason vuonna 1996 – 6 060 000 tynnyriä vuorokaudessa. Viime vuonna tämä osoitin oli 10 370 000 tynnyrin tasolla.”

Venäläinen julkinensektori toimii hyvin.

http://finnish.ruvr.ru/2013_07_09/Venaja-loi-25-vuoden-takaisen-oljyntuotannon-ennatyksen

27
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 08. 07. 2013 19:07 »
Putin: Egypti on sisällissodan tiellä

”Egypti on sisällissodan tiellä. Tästä varoitti Venäjän presidentti Vladimir Putin, joka on työvierailulla Kazakstanin pääkaupungissa Astanissa.
Hänen mukaansa, on surullista todeta, että sissiällisota on jo vallannut Syyrian ja Egypti myös etenee tähän suuntaan. Toivoisin, että Egyptin kansa voisi välttää tämän kohtalon, sanoi Putin.
Egypti on sisällissodan tiellä. Tästä varoitti Venäjän presidentti Vladimir Putin, joka on työvierailulla Kazakstanin pääkaupungissa Astanissa.”

http://finnish.ruvr.ru/2013_07_07/Putin-Egypti-on-sisallissodan-tiella/

28
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 03. 07. 2013 20:08 »
Egyptin armeija on pannut liikkeelle vallankumouksen

”Armeija on pannut liikkeelle vallankumouksen, sanoi tänään Egyptin presidentin neuvonantaja Essam Haddad.
Kutsuttakoon asioita niiden oikealla nimellä: Sotilakaappaus, kirjoitti Haddad Facebookissaan. Hänen mukaan tapahtumat johtavat ”suureen verenvuodatukseen”.
Aikaisemmin tänään kerrottiin, että Mohammed Mursi on pantu kotiarestiin. Paikallisen median mukaan presidentti ei saa olla yhteydessä ulkoiseen maailmaan.
Muslimiveljeskunnan uskontojohtaja Mohammed Badie on pantu matkustuskieltoon. Matkustuskiellon sai vielä 270 islamistiliikkeen johtajaa.
Armeija on pannut liikkeelle vallankumouksen, sanoi tänään Egyptin presidentin neuvonantaja Essam Haddad.
Kutsuttakoon asioita niiden oikealla nimellä: Sotilakaappaus, kirjoitti Haddad Facebookissaan. Hänen mukaan tapahtumat johtavat ”suureen verenvuodatukseen”.
Aikaisemmin tänään kerrottiin, että Mohammed Mursi on pantu kotiarestiin. Paikallisen median mukaan presidentti ei saa olla yhteydessä ulkoiseen maailmaan.
Muslimiveljeskunnan uskontojohtaja Mohammed Badie on pantu matkustuskieltoon. Matkustuskiellon sai vielä 270 islamistiliikkeen johtajaa.”

http://finnish.ruvr.ru/2013_07_03/Egyptin-armeija-on-pannut-liikkeelle-vallankumouksen/

29
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 03. 07. 2013 20:08 »
Kokoomuksen media Pohjalainen sai raivotaudin kun omat koirat purivat

USA:n vakoileminen YK:ssa, EU:ssa ja monissa muissa kapitalistisissa maissa on saanut kapitalismiin uskovat kauhunvaltaan. Toisaalta sen ymmärtääkin kun oma koirapuree.

Tänään Pohjalainen otti Neuvostoliiton ja kommunismin lääkkeeksi raivotautiinsa ja keventämään USA:n vakoilujen aiheuttamaa kipua.

Se ei ole ollenkaan uutta että rahanvallan organisaatiot vakoilevat kansalaisia. Tavallaan erilaiset kyselytkin ovat vakoilua ihmisten mielipiteistä, joka on kylläkin avointa.

Suomessa valtionpoliisi on vakoilut erityisesti vasemmistolaista työväenliikettä aina vuodesta 1917 alkaen. Vasikoita on Ohranalla ollut ja on varmaankin edelleen vasemmistolaisessa työväenliikkeessä urkimassa.

Mutta nyt paljastuneet vakoilut USA:n osalta ovat kyllä historian suurimmat kautta aikain.

Natsisaksakin on pikkutekijä USA:n rinnalla vakoilussa.

30
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 30. 06. 2013 16:04 »
Rahavallan kuuntelulaitteita, jopa YK:n ja EU:n nurkissa

”Saksalaisen Der Spiegel -lehden mukaan Euroopan unioni oli yksi Yhdysvaltain vakoiluohjelman kohteista. Tiedot perustuvat tietovuotaja Edward Snowdenin lehdelle antamiin dokumentteihin.
Snowdenin lehdelle antamassa "erittäin salaiseksi" luokitellussa asiakirjassa vuodelta 2010 kerrotaan Yhdysvaltain kansallisen turvallisuusvirasto NSA:n vakoilleen EU:n diplomaattista edustustoa Washingtonissa. Rakennukseen oli asennettu kuuntelulaitteita ja toimiston tietoverkkoon oli tunkeuduttu, jotta NSA pääsi seuraamaan sähköposteja ja lukemaan edustuston asiakirjoja.”

USA:n tiedustelupalvelu ei näytä luottavan enää ”omiin".

http://yle.fi/uutiset/der_spiegel_yhdysvallat_vakoili_myos_euta/6711298

31
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 28. 06. 2013 19:07 »
Venäjä rakentaa panssarivaunun joka ominaisuuksiltaan ohittaa vastaavat länsimaiset

”Taistelukykynsä ja teknisten ominaisuuksien osalta uusi panssarivaunu ohittaa kaikki tällä hetkellä olemassa olevat ja myös kehitteillä olevat panssarivaunut, ilmoitti tänään varapuolustusministeri Juri Borisov toimittajille.
Lisäksi ilmoitettiin, että puolustusministeriö pitää mahdollisena korjausten tekemistä valtion tilauksiin. Muutamat armeijan uudelleenvarustamisen ohjelman toimet, kokonaisarvoltaan kolme miljardia euroa, voidaan mahdollisesti siirtää vuodelle 2016.”

Nyt on siis aika pelätä Venäjän vihaajan.

http://finnish.ruvr.ru/2013_06_27/Venaja-rakentaa-panssarivaunun-joka-ominaisuuksiltaan-ohittaa-vastaavat-lansimaiset/

32
Sekalaista keskustelua / Vs: Venäjä ja Suomi
« on: 25. 06. 2013 20:08 »
Venäjä ja Suomi tyytyväisiä kahdenvälisten suhteiden kehitykseen

”Venäjän presidentti Vladimir Putin tapasi tänään Suomen presidentti Sauli Niinistön Kultarannassa. Tapaamisessa keskusteltiin kahdenvälisten suhteiden kehityksestä, yhteistyöstä Arktiksessa ja Itämerellä ja alueellisista konflikteista. Tapaamisen jälkeen allekirjoitettiin kolme tärkeää sopimusta. Venäjän ja Suomen presidentti tapasivat viimeksi helmikuussa. Putin ja Niinistö totesivat, että humanitaarisissa suhteissa, investointi- ja kauppayhteistyössä on tapahtunut edistystä.

Venäjän presidentti uskoo, että Venäjän ja Suomen taloudelliset suhteet kestävät kriisin. Kauppavaihto maidemme välillä kasvaa hitaasti, mutta se kasvaa, sanoi Putin.
- Venäjä on viime kolmen vuoden aikana ollut Suomen tärkein kauppakumppani. Hyvä on, että energia-alan lisäksi kehitämme yhteistyötä myös konerakennuksen, laivarakennuksen ja farmasian alueilla. Olemme keskustelleet yhteistyöstä Arktisen neuvoston puitteissa, huumetrafiikin ja terrorismin torjunnasta ja yhteistyöstä Itämerellä
Putinin mukaan Venäjä ja Suomi ovat perustaneet useamman yhteisyrityksen. Ne ovat saaneet jo tilauksia.
Venäjän presidentti Putinin Suomen vierailun aikana allekirjoitettiin kolme tärkeätä sopimusta.

Presidenttien läsnä ollessa liikenneministerit Maksim Sokolov ja Merja Kyllönen allekirjoittivat hallitustenvälisen sopimuksen vaarallisten rahtien kuljettamisesta rautateitse Venäjän ja Suomen välillä. Venäjän teollisuuden harjoittajien ja yrittäjien liiton johtaja Aleksandr Shohin ja Suomen elinkeinoelämän keskusliiton puheenjohtaja Ilpo Kokkila allekirjoittivat yhteistyösopimuksen. Yhteistyösopimuksen allekirjoittivat myös Skolkovo-teknologiakeskuksen johtaja Viktor Vekselberg ja Tekes-keskuksen johtaja Pekka Soini.”

http://finnish.ruvr.ru/2013_06_25/Venaja-ja-Suomi-tyytyvaisia-kahdenvalisten-suhteiden-kehitykseen/

33
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 23. 06. 2013 19:07 »
Venäjä on valmis käsittelemään Snowdenin hakemuksen poliittisesta turvapaikasta

”Venäjän lainvalvontaviranomaisilla ei ole mitään huomautettavaa Yhdysvaltain Keskustiedustelupalvelun entiselle työntekijälle Edward Snowdenille eivätkä he aio pidättää häntä, kertoo lähde turvallisuusvirastoissa.
On myös tiedossa, ettei Edward Snowden ole Interpolin tietokannan avoimessa osassa.
Lisäksi Venäjän presidentin lehdistösihteeri Dmitri Peskov on aiemmin sanonut, että Venäjä on valmis käsittelemään Snowdenin hakemuksen poliittisesta turvapaikasta, jos sellainen tulee.
Yhdysvaltain viranomaiset esittivät Snowdenille syytteitä kolmen lakipykälän mukaan jo 14. kesäkuuta. Jokaisesta syytteestä hän voi saada jopa 10 vuotta vankeutta.”

http://finnish.ruvr.ru/2013_06_23/Venaja-on-valmis-kasittelemaan-Snowdenin-hakemuksen-poliittisesta-turvapaikasta/

34
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 22. 06. 2013 21:09 »
Venäjällä Muiston ja surun päivä

”Venäjällä on tänään Muiston ja surun päivä. 72 vuotta sitten 22. kesäkuuta 1941 natsi-Saksan armeija hyökkäsi auringonnousun aikaan Neuvostoliittoon. Näin alkoi suuri isänmaallinen sota, jossa kuoli noin 27 miljoonaa Neuvostoliiton kansalaista.
Tänä päivänä venäläiset osoittavat kunnioitusta kaatuneille isänmaan puolustajille. Kaikkialla maassa järjestetään muistotilaisuuksia.
Venäjän presidentti Vladimir Putin ja pääministeri Dmitri Medvedev laskivat seppeleitä tuntemattoman sotilaan haudalle Aleksanterin puistossa Kremlin muurin lähellä.”

Suomessa päivä voisi olla katumuksen ja syyllisyyden päivä.

http://finnish.ruvr.ru/photoalbum/116393283/116393286/
http://finnish.ruvr.ru/2013_06_22/Venajalla-Muiston-ja-surun-paiva/

35
Sekalaista keskustelua / Vs: Venäjä ja Suomi
« on: 22. 06. 2013 18:06 »
Venäjän ja Suomen välille maksullinen moottoritie

”Karjalan tasavallan hallitus on tehnyt päätöksen, 426 kilometrin pituisen moottoritien rakentamisesta, Suomen rajalta Petroskoihin ja sieltä edelleen Karjalan tasavallan rajalle Leningradin alueelle. Suunnitelmissa on myös Syväoro-Parikkala rajanylityspaikan rakentaminen.
Maantie rakennetaan yksityisten investointien avulla ja sen kustannusarvio on yli 200 miljardia ruplaa. Maantiestä tulee maksullinen ja sen alueella toimii integroitu digitaalinen viestintäjärjestelmä, joka tehdään yhteistyössä Glonass-järjestelmän kanssa.
Hankeen toteuttaminen aloitetaan vuosien 2013 ja 2014 vaihteessa.”

http://finnish.ruvr.ru/2013_06_21/Venajan-ja-Suomen-valille-rakennetaan-maksullinen-moottoritie/

36
Sekalaista keskustelua / Vs: Venäjä ja Suomi
« on: 19. 06. 2013 19:07 »
Putin ja Niinistö juhlistavat Pietarin ja Turun ystävyyskaupunginkisuhteen 60-vuosipäivää

”Presidentti Putin saapuu 25. kesäkuuta työvierailulle Suomeen presidentti Niinistön kutsusta. Tapaaminen on sovitettu Pietarin ja Turun ystävyyssuhteen 60-vuosipäiväksi, kertoi Kremlin tiedotuspalvelu.
Neuvotteluissa on tarkoitus keskustella 12. helmikuuta Moskovassa pidetyssä tapaamisessa allekirjoitettujen sopimusten toteuttamisesta.
Tapaamisessa nostetaan esiin myös Venäjän ja Suomen yhteistyön Venäjä-EU-kumppanuuden, kansainvälisten järjestöjen puitteissa, Itämeren alueella ja Arktiksessa.”

Onko Niinistö nyt astumassa Paasikiven saappaisiin? Se olisikin hyvä! Nyt vielä, kun ääioikeistolaisuus ja jopa natsismikin rynniin euroopassa ja myös suomessa. Myös nykyinen eduskuntavasemmisto on mennyt oikealle, kuten ennen viime sotia. Tämä myös luo uhkaa ja tilaa äärioikealle. Olisikin toivottavaa, että Niinistö on lukenut maamme historiasta ennen sotia.

http://finnish.ruvr.ru/2013_06_19/Putin-ja-Niinisto-juhlistavat-Pietarin-ja-Turun-ystavyyskaupunginkisuhteen-60-vuosipaivaa/

37
Sekalaista keskustelua / Vs: Venäjä ja Suomi
« on: 18. 06. 2013 20:08 »
Venäjä maksaa velkansa Suomelle jo tänä vuonna

”Venäjän finanssiministeriö kertoi, että Venäjä aikoo maksaa Suomelle entisen Neuvostoliiton velan takaisin jo vuoden loppuun mennessä.
Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen Venäjä otti itselleen entisen suurvallan velvoitteet Suomen edessä.
Aiemmin tänään Venäjän ulkoministeriö kertoi, että Venäjä on maksanut takaisin 2 miljardin dollarin velan Serbialle ja Slovakialle.”

Venäjällä valtionjohtoinen talous ei yski kapitalististen maiden pankkien keinottelusta.
Ulkomaiset velat maksetaan pois, joiden joukossa on pikkuinen Suomikin.

http://finnish.ruvr.ru/2013_06_18/Venaja-maksaa-velkansa-Suomelle-jo-tana-vuonna/

38
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 17. 06. 2013 20:08 »
Pietarin kansainvälinen talousfoorumi kiinnostaa asiaintuntijoita

”Pietarin kansainvälisen talousfoorumin kaltaisilla tapahtumilla on ratkaiseva vaikutus maailman talouden kehitykseen ja globaaleihin poliittisiin prosesseihin. Pietarin talousfoorumin vieraat ovat yksinmielisiä asiasta. Pietarin foorumi on yksi suurimmista taloudellisista tapahtumista. Esimerkiksi viime vuonna foorumin liepeillä allekirjoitettiin 84 sopimusta yhteenlasketulta arvoltaan 12 miljardia dollaria.”

Valtionjohtoinen Venäjäntalous vetää nyt jo kohta koko kapitalististen maiden talouksia.
Kapitalismi on pankkien keinottelujen johdosta pahassa pulassa. Kuvitteeliselta rahataloudelta on mennyt pohja pois ja ne arvot ovat haihtuneet taivaan tuuliin. Niitä pankkien laskuja nyt EU:n alueen valtiot maksavat.

http://finnish.ruvr.ru/2013_06_17/Pietarin-kansainvalinen-talousfoorumi-kiinnostaa-asiaintuntijoita/

39
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 15. 06. 2013 19:07 »
Vielä löytyy ryhtiä vasemmalta natovastaisuudessa

”Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) ei usko Ruotsin hakevan Naton jäsenyyttä kävipä Ruotsin ensi vuonna pidettävissä vaaleissa miten hyvänsä. Tuomioja kommentoi Yleuutisten eilistä kyselyä, jonka mukaan suomalaiset eivät halua Natoon, edes Ruotsin perässä. Yhteistyö- ja ymmärrys Suomen ja Ruotsin välillä on ulkoministerin mukaan edelleen rikkumaton, vaikka Ruotsissa käydään vilkasta Nato-keskustelua.

Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja, perussuomalaisten Jussi Niinistö pohti Ruotsin valintoja eilen Ylen Päivän kasvo-ohjelmassa. Niinistön mukaan Ruotsi saattaisi hakea jäsenyyttä ensi vuoden vaalien jälkeen ja tämä muuttaisi Nato-ilmapiiriä myös Suomessa.
- Mä en ensinnäkään usko, että Ruotsi, oli vaalitulos mikä tahansa jättäisi hakemusta, tyrmää Tuomioja Niinistön spekulaatiot.

Tuomiojan mielestä koko Ruotsin Nato-keskustelu on myös tarkoitushakuista ja täysin poliittista. Kaiken kukkuraksi  naapurissa gallup-tuloksetkin käännellään Nato-intoilijoiden eduksi.
- Kun Ruotsissa uutisoitiin, että 34 prosenttia ruotsalaisista kannattaa Nato-jäsennyyttä, niin kävin lukemassa sen uutisen, eikä siinä edes mainittu, että yli 50 prosenttia kuitenkin vastustaa.”

Natomiehiä löytyy myös Perussuomalainen puolueesta ja niistä yksi on Jussi Niinistö, joka on myös yhdistetty Suomen Sisulaiseksi natsiksi.

http://yle.fi/uutiset/tuomioja_en_usko_ruotsin_nato-jasenyyteen_vaalien_jalkeen/6690997

40
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 14. 06. 2013 17:05 »
Kaupalliset kanavat ja televisio- ja radio-ohjelmien jakelutekniikka ovat osakeyhtiöitä joiden hallinnan saa ostamalla yhtiön osake-enemmistön.

Maikkarin eli MTV3 kanavan omistaa ruotsalainen Bonnier AB. Nelonen kanavan omistaa Sanoma Media. Sanoma Median kotipaikka on Alankomaat Amsterdam. Yleisradion osake-enemmistön 99,98 % omistaa Suomen valtio. Yleisradion tulot tulevat Yle-veron tuotoista.

MTV3 ja Nelonen kanavien omistuksella ei ole niin väliä. Ne voivat olla ulkomaisessa omistuksessa ja Suomen kansalaiset hyvin tietoisia tästä. Mielestäni Yleisradio ja sen jakeluverkosto Suomessa pitäisi olla Suomen valtion omistama.

Yleisradion, MTV3 ja Nelonen kanavan lähetysten jakelun linkkiasemat omistaa Digita Oy, jonka omistaa australialainen sijoitusrahasto First State Investments. Digitan lähetysverkkojen käyttämisestä Suomessa Yleisradio, MTV3 ja Nelonen maksavat kansainvälisessä vertailussa melko ylihinnoiteltua vuokraa. Vuoden 2011 kirjanpidossa Digita teki liikevoittoa 24,2 prosenttia liikevaihdosta.

Tästä Digitan perimästä verkon käyttämisen ylihinnoittelusta on väännetty ja siis täten ilmassa roikkunut uhka, että kaikkien Digitan verkkoa käyttävien suomalaisten televisiokanavien lähetykset loppuvat, kun ulkomainen omistaja vääntää katkaisijasta mikäli verkonkäyttömaksuja ei suostuta maksamaan.

Jos Suomessa haluttaisiin tehostaa Yleisradion toimintaa ja leikata sen kuluja niin osapuolena tässä toimessa olisi varmaankin Digitan omistava australialainen yhtiö, joka siis voisi laittaa Yleisradion jakeluverkon kiinni mikäli Yleisradio ei suostu maksamaan määrättyä vuokraa jakeluverkon käyttämisestä. Täten Yleisradio siis voisi pimentyä. Sitä voi sitten pohtia mitä Digita tekisi, jos Suomen eduskunta pimentäisi Yleisradion ja täten Digitan laskutusperustetta ei olisi.

Yleisradio pitäisi säilyttää Suomen valtion omistuksessa, mutta sen pitäisi olla budjetiltaan paljon pienempi. Yleisradiolla voisi olla yksi televisiokanava ja yksi radiokanava ja internetsivut, joita ylläpidetään 100 miljoonalla eurolla vuodessa. Raha voisi tulla valtion viestintäbudjetista. Yleisradion jakelutekniikka pitäisi ostaa Suomen valtion omistukseen sillä tavalla, että ulkomainen toimija ei pysty kiristämään Suomen valtiolta ja Yleisradiolta verkonkäyttömaksuja. Uskoakseni Suomella on monia eri tekniikoita meneillään, joiden tavoitteena on murtaa Digitan hallitseva asema lähetysverkkotekniikassa.

Toisaalta Suomen kaikki televisiokanavat voisivat siirtyä internettiin. Siirtyminen edellyttäisi vain, että ihmisillä olisi tarpeeksi nopeat nettiyhteydet teräväpiirtokuvan vastaanoton mahdollistamiseksi. Tällöin Digitan palveluksia ja sen omistamaa lähetysten siirtoverkkoa ei varmaankaan tarvittaisi. Toisaalta se seikka, että Digita käsittääkseni omistanee televisio-ohjelmien jakelutekniikan aivan studiotekniikasta lähtien tuottanee mutkia tähän televisiolähetysten internettiin siirtämiselle. Että jakelutekniikan vaihtaminen mikäli Digita omistaa studiotekniikankin edellyttäisi varmaankin televisiolähetyshenkilöstön siirtämisen uuteen omaan studioon. Tällöin Digita joutuisi perustamaan oman televisio-ohjelmien tuotannon koska muutoin Digitalla olisi käsissään hyödytön lähetysverkko ja konkurssikypsä liiketoiminta, joka varmaankin olisi halvalla myynnissä.

Olet ihan oikealla asialla. Julkisella vallalla tulee olla vahva ote yleiseen mielipiteeseen. Rahavaltaa ei todellakaan tule päästää sitä monopolistisesti hallitsemaan. Kuten tiedämme on nyt jo kokoomuksella aivan liikaa vaikuttamismahdollisuuksia yleisessä mielipiteessä.
Ja se myös on näkynyt rahavallan tärkeän puolueen kannatuksessakin.

Nyt kun ei ole enää Urkkiakaan, joka pitäisi heidän suut tukossa!

Pages: [1] 2 3 ... 15