Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - qwer

Pages: [1] 2 3
2
Yleistä keskustelua / Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 10. 06. 2009 22:10 »
Olisi tuohon voinut laittaa saman tien linkinkin. Tässä Hesarin uutinen aiheesta.

Alaikäiset hakevat ennätystahtiin turvapaikkaa Norjasta

3
Yleistä keskustelua / Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 03. 06. 2009 16:04 »
Yle uutisoi tänään Tampereen yliopistolla teettämänsä tutkimuksen, jossa tarkasteltiin myös puolueiden suhdetta maahanmuuttoon.

Vihreiden ja kommunistien eurovaaliehdokkailla samoja näkemyksiä

4
Yleistä keskustelua / Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 19. 05. 2009 20:08 »
Riikka Purran asiallinen artikkeli maahanmuuttopoliittisesta tilanteesta Suomessa ja EU:ssa kiteyttää hyvin monia ketjussakn käsiteltyjä aiheita.

Maahanmuutossa taloudellisia ja poliittisia ongelmia

5
Yleistä keskustelua / Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 05. 05. 2009 14:02 »

P.S. Itseäni ei tosin sureta pätkääkään, jos jollekin annetaan 300 euroa kuukaudessa. Itselläni tuo saattaa mennä illassa.

Niin, eihän sinua suretakaan, kun turvapaikanhakijoista aiheutuvat kulut maksetaan verovaroista. Kun sinulla tuota pätäkkää tuntuu niin hulppeasti löytyvän, niin miksi et ottaisi muutamaa turvapaikanhakijaa teille asustelemaan ja elelemään? Olisi se nyt paljon fiksumpaa ja hyödyllisempää kuin leveillä täällä törsäämisillään, jotka eivät kuulu koko asiaan pätkääkään.

6
Yleistä keskustelua / Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 04. 05. 2009 21:09 »
Tästähän olikin jo tuolla aiemmin juttua.

Suomen sosiaaliturva houkuttelee turvapaikanhakijoita

Quote
Suomen sosiaaliturva houkuttelee turvapaikanhakijoita

4.5.2009 20:30
Helsingin Sanomat


Muita EU-maita parempi sosiaaliturva houkuttelee turvapaikanhakijoita Suomeen. Täällä oleskeleva turvapaikanhakija saa toimeentulotukea runsaat 300 euroa kuussa. Summa on lähes kymmenkertainen verrattuna vaikkapa Saksaan.

Nuoria turvapaikanhakijoita haastatelleen poliisin mukaan moni tunnustaa tulleensa rahan perässä. Motiivista kerrotaan avoimesti varsinkin, jos turvapaikanhakija on saamassa lähtöpassit Suomesta.

Monet myös syövät mahdollisimman vähän, jolloin toimeentulotuesta riittää lähetettäväksi kotimaahan.



7
Yleistä keskustelua / Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 03. 05. 2009 13:01 »
Aiheesta olikin juuri kolumni Taloussanomissa.

Terroriuhka kasvaa Suomessa

8
Merirosvot iskivät nyt italialaisten kimppuun.

Quote
julkaistu tänään klo 14:41, päivitetty tänään klo 16:21

Italialainen risteilyalus on joutunut tulitaisteluun somalialaisten merirosvojen kanssa. Taistelu käytiin avomerellä jopa 600 kilometrin päässä Somalian rannikolta. Pienveneellä liikkuneet merirosvot aloittivat risteilijän tulittamisen. Risteilijän oma turvakaarti vastasi ammuskeluun ja karkotti tunkeilijat.

Pienveneillä kulkeneet somalialaiset merirosvot iskivät lauantai-iltana. Italialaisristeilijä Melody seilasi yli 300 kilometrin päässä Seychelleiltä, kun somalimerirosvojen veneestä aloitettiin ankara tulitus konetuliaseilla. Sen jälkeen merirosvot yrittivät kavuta aluksen kannelle.

Italialaisristeilijän oma israelilainen turvakaarti vastasi tunkeilijoiden ammuskeluun ja tykitti kannelle pyrkiviä tunkeilijoita myös kovapaineisella vesiruiskulla. Merirosvot jäivät alakynteen ja luikkivat pakoon.

Ristelijällä oli 1 500 matkustajaa ja miehistön jäsentä. Kukaan ei loukkaantunut meritaistelun aikana. Risteilyalus Melodyn kapteeni Ciro Pinto sanoi laivaan tulleen vain pieniä vaurioita.

- He (merirosvot) alkoivat tulittaa laivaa kuin hullut, Pinto kertoi Italian televisiolle sunnuntaina.

Varustamon johtaja Domenico Pellegrino kiitti israelilaista turvakaartia hyvästä toiminnasta ja sanoi valinneensa sen risteilijän turvaksi juuri siksi, että se on parhaiten harjaantunut ryhmä tällaisiin turvatehtäviin.

Lauantai-iltainen ammuskelu merellä oli tiettävästi ensimmäinen kerta, kun siviilialuksen ja merirosvojen välillä käydään meritaistelu konetuliasein.

Itä-Afrikan merenkulkijoiden avustusohjelma oli asioiden saamasta käänteestä pahoillaan, vaikka risteilijä säästyikin valtaukselta. Viime kädessä kyse on matkustajien turvallisuuden vaarantamisesta.

- Vain sota-aluksilla pitäisi kuljettaa aseita, avustusohjelman edustaja Andrew Mwangura sanoi Nairobissa. Hänen mielestään merirosvoja vastaan olisi parempi taistella esimerkiksi äänikarkottimin.

Reuters, AP



Mitähän tuo Mwangura tarkoittaa äänikarkottimilla? Täytyisi olla luotettavan tehokas, tarkka ja tarpeeksi nopea kannelle ehkä usealtakin taholta kiipeäviä aseistettuja miehiä vastaan - eikä saisi sekään sitten vaikuttaa matkustajiin. Rohkenen epäillä, että perinteinen konsti kuularuutalla päin näköä on tällaisissa vahvasti aseistettujen, häkäilemättömien hyökkääjien tapauksessa tehokkain puolustuskeino ja myös ennaltaehkäisykeino, sillä tieto tehokkaasta ja kohtalokkaastakin puolustuksesta hillinnee paljon paremmin hyökkäyshaluja kuin jokin ihme pehmometodi.

9
Sekalaista keskustelua / Re: Uskomuslääketiede kuriin
« on: 23. 04. 2009 15:03 »
Minua todella hämmästyttää että keskustelu täällä on tyrehtynyt.   Esimerkiksi veden energisointi ja informaation siirto veteen kaupallisella laitteelle ei ole aiheuttanut ainuttakaan kommenttia?

Myös violetilla liekillä liekitetyt eivät ole aiheuttaneet ainuttakaan kommenttia, ei myöskään kolumnipalstan mainio kolumni rukousmyllyistä ja esirukouksista.

Mikä piru ihmisiä riivaa.  Kokoontuuko täällä vain horoskooppiuskovaiset, terapiauskovaiset, esirukoususkovaiset, violetilla liekillä liekitetyt ja muut hörhöt?????

Luulen vaisun keskustelun johtuvan pitkälti siitä, että monikaan ei jaksa enää miljoonatta kertaa vääntää ikuisuuskysymyksistä, jotka ovat sukua uskonnoille. Ei syvään juurtuneita uskomuksia - usein kokonaista maailmankuvaa ja persoonallisuuden oleellista elementtiä - järkeen ja tietoon perustuvin argumentein juurikaan horjuteta, vaan se on sitä ikuista ohilukemista ja kognitiivista dissonanssia. Jotkut sitten pitävät kaikenlaisten selvien huuhaa-juttujen tiimoilta keskustelua liian typeränä edes tuhlata aikaansa, toiset taas eivät ole koskaan perehtyneetkään aiheeseen, eivätkä niin ollen välttämättä myöskään ole oikein mitään mieltä asioista. Ja osan mielestä koko asiassa ei tietenkään ole mitään keskustelemistakaan, koska maailmankuvaansa kuuluvat kaikenlaiset uskomukset täysin luonnollisena elementtinä. Tämä nyt tällaisena pika-analyysinä ihan muiltakin foorumeilta kerätyn pitkän kokemuksen perusteella.

10
Sekalaista keskustelua / Re: Uskomuslääketiede kuriin
« on: 22. 04. 2009 16:04 »
Olen lähetellyt valmiita juttuja 29.9.08 alkaen kymmenittäin Vasabladetiin ja kaikkiin suurimpiin lehtiin sekä televisioon. Kun ne eivät ole kelvanneet, ajattelin että talon oma senttari saisi valita lähestymistavan. Kaiken kaikkiaan tästä on lähtenyt tuhansia meilejä poliitikoille, medialle, terveysviranomaisille, lääkärijärjestöille ja -julkaisuille jne. Pohjalaisessahan sanottiin "Jos ei asia kiinnosta viranomaisia, ei se kiinnosta Pohjalaistakaan." sen jälkeen siitä firmasta tuli luuri korvaan heti kun sanon nimeni.

Hyvä lähestymistapa voisi olla "500 000 väärää diagnoosia kofeiiniriippuvuuden takia, väittää itseoppinut lääketieteen tutkija."

Saattaa tosiaan olla vaikeaa saada tämän tyyppisiä juttuja läpi, etenkin kun sinulta ei löydy sitä koulutuksen ja ammattilaisuuden tuomaa uskottavuutta ja arvovaltaa. Sitten ei taida jäädä oikein muita vaihtoehtoja kuin jo harrastamasi boggailu ja ehkä satunnaiset yleisönosastotyyppiset kirjoitukset, joilla voisi sitten ehkä saada lukijoita tutustumaan myös blogiisi. Bloggailua tiedon ja mielipiteiden levitäjänä ei kyllä sovi tänä päivänä lainkaan väheksyä, joten jos asia on sinulle edelleen tärkeä, kuten varmaan on, niin kannattaa sitten vain yrittää jotenkin saada lukijoita kiinnostumaan siitä blogistasi. Media taas saattaisi kiinnostua aiheesta vähintäänkin ilmiönä, jos blogisi joskus oikein "breikkaisi", ja mielipiteesi alkaisivat levitä blogisi lukijoiden välityksellä laajamminkin. Viimeistään tässä vaiheessa luulisi myös ammattilaisten kiinnostuvan kommentoimaan väitteitäsi.

Saatathan tosin olla yksinkertaisesti vain väärässä, tai metodisi ja johtopäätöksesi eivät mitä ilmeisimmin ainakaan vakuuta asiantuntijoita. Tämä uskottavuusongelma sitten ilmenee luonnollisesti myös median suhteen.

11
Sekalaista keskustelua / Re: Uskomuslääketiede kuriin
« on: 22. 04. 2009 14:02 »
Okei, hienoa, että neuvoni kelpasi. Mutta asian paremman käytännön hoitumisen kannalta tekstissäsi saattaisi olla vielä pientä fiilaamista - vaikka jos tosiaan jo lähetit tuon, niin ei tämä tietenkään enää tähän auta, mutta ehkä seuraavaan kertaan, kenties samassa, kenties jossain toisessa lehdessä.

Eli voisi olla huomattavasti helpompi saada läpi valmis artikkeli kuin antaa asia ikäänkuin juttuaineistona lehden toimitukselle (kuten mielestäni tässä tapauksessa enemmänkin näyttäisi olevan). Kaikkein helpointa saada mielipiteensä läpi olisi varmaankin lehden yleisönosasto tai sen tapainen, jonne periaatteessa kuka tahansa voi kirjoittaa. Mitä enemmän artikkeli sisältää omia henkilökohtaisia kokemuksiasi ja niistä tekemiäsi johtopäätöksiä, sitä varmemmin artikkeli ei mene läpi muualla kuin kokeintaan ylöisönosastossa.

Tämä nyt lähettämäsi juttu alkaa ihan hyvin, ja siinä olisi mielestäni aineksia artikkelin pohjaksi, mutta viimeistään tuosta "koska ette ilmeisesti usko minua" -kohdasta eteenpäin se muuttuu käytännössä pelkäksi saatekirjeeksi. Tuosta voisi muokata ainakin minun silmääni julkaisukelpoisemman artikkelin kertomalla vaikka hiukan tarkemmin noista tutkimuksista joihin viittaat, samoin joissain keskeisissä väitteissä, elleivät ne ole yleisesti hyväksyttyä tietoa, saattaisi olla paikallaan lähdeviite tai muu maininta, mistä tieto on peräisin.

Eli tuskin ne ainakaan tavallisessa päivälehdessä rupeavat juttuja aiheesta pelkästään saatekirjeen ja jonkun tutkimuslinkin perusteella itse kirjoittelemaan, ei ainakaan, ellei asia ole jotenkin erityisen ajankohtainen. Mutta valmis artikkeli, jossa perustelet mahdollisimman objektiivisesti asiasi, ja miksi se on sinusta yhteiskunnallisesti tärkeä ja kiireellinen puututtava, saattaisi jopa mennäkin läpi, jos vain toimitus katsoisi artikkelin tiedot ja johtopäätökset vähääkään uskottaviksi, ja itse aiheen lukijoidensa kannalta kiinnostavaksi. Ehkä kannattaisi tiedustella ensin eri lehtien toimituksista heidän mahdollista kiinnostustaan tämän tyyppisten artikkelien julkaisemiseen. Valmiin artikkelinhan voi lähettää toimituksen arvioitavaksi saatekirjeen kera. Jos sinulla ei ole artikkelistasi palkkiotoiveita, niin siitä kannattaa varmaan saatekirjeessä mainita, sillä sekin saattaa vaikuttaa julkaisupäätökseen.

Onnea vaan artikkelikirjoittamiseen. Kirjoittaminenhan sinulta sujuu, joten ainakaan sen puoleen ei ole ongelmia.

12
Yleistä keskustelua / Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 22. 04. 2009 00:12 »
Osui vastaan ainakin itselleni uusi blogituttavuus, jossa ajatuksia herättävää arviointia juuri puheena olleista turvapaikanhakuasioista:

Humanitäärinen maahanmuutto kymmenkertaistuu

Kirjoituksessa käsitellään myös perheenyhdistämisiä, joista täällä ei ole vielä juurikaan puhuttu.

13
Yleistä keskustelua / Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 21. 04. 2009 12:12 »
niin fakta on, että ne 750 kiintiöpakolaista valitaan viranomaisten toimesta,

No okei. Sanotaanko sitten näin, että viranomaiset valitsevat tietoisesti mukaan myös rikollisia?
Valintoja tehdään monella eri tavalla ja eri tuloksin. Faktaa on kuitenkin myös se, ettei tämä valitseminen onnistu, vaan maahan saapuu rikollista ainesta kaikesta huolimatta. Siis rikollisia ei voida valita pois, vaan he me saamme kaupanpäälle ja pyytämättä.

Quote
Mitä tulee sitten siihen ilmeiseen näkemykseesi, että nimenomaan heidän joukossaan olisi jotenkin mainittavan paljon ongelmatapauksia, niin onko sinulla jotain lähteitä tällaiselle näkemykselle?

Määristä minulla taas ei ole mitään käsitystä. Selvää on kuitenkin, että pakolaisten joukossa on myös rikollisia.

Quote
Kiintiöpakolaiset nimittäin mennään aika tarkalla seulalla, jopa Supolla on valintaan sanottavaa, joten miksi ihmeessä luulet, että vaivaiset 750 kiintiöpakolaistamme olisivat jokin erityinen ongelma?

Tämä ei ole tietenkään mikään erityinen ongelma, enkä ole missään myöskään näin väittänyt. Yritin nyt vaan pysyä nimenomaan kiintiöpakolaisissa. Mutta ongelma on ihan sama, oli sitten kysymyksessä kiintiöpakolaiset, tai muut maahanmuuttajat. Tietenkin.

Minusta tuntuu, että tässä asiassa emme nyt oikein edisty.

Quote
Quote
Kyllä he esittävätkin vaikka minkälaisia tarinoita, se tiedetään. Kysymys on kuitenkin siitä, että käsistä lipsahtaneeseen tilanteeseen vakavasti suhtautumalla turvapaikkahakemusten käsittelyajat voitaisiin lyhentää monin verroin nykysestä; nythän meillä on täysin ruuhkautunut tilanne, ja mm. juuri tästä paljon puhuttiin tuossa eduskunnan täysistunnossa, josta tänne linkin laitoin. Esim. tällä hetkellä on n. 4000 turvapaikanhakijaa vielä kokonaan haastattelematta (ks. Rajamäen puheenvuorot). Siis heidän asiansa käsittely ei ole vielä edes alkanut. Ja lisää tulee koko ajan. Käsittelyajat ovat venähtäneet n. 3 kuukaudesta yli vuoteen. Voinet kuvitella, mihin tilanne kehittyy, jos väkeä lappaa lisää samaan tahtiin, kun turvapaikkasysteemimme on jumissa jo nyt.

Tämä on aika luonnollinen juttu. Jokaisellahan on oikeus saada oma asia käsiteltyä. Joissakin asioissa riittää haastattelu, kun joitakin asioita pitää tutkia syvemmin ja se saattaa sitten kestää.
Mutta tässä on tietenkin tärkeää, että koko toiminta sovitetaan oikealle tasolle. Siitä sitten voidaan aina keskustella, mikä on se oikea aika. Ruotsissa 2-3 vuotta ei ole mitenkään harvinaista ja taitaa löytyä tapauksia, joissa päätös on tullut vasta 5 vuoden kuluttua.
Henkilökohtainen mielipiteeni on kuitenkin se, että vuosi pitäisi riittää.

Jos turvapaikkahakemusten käsittely venähtää vuoteen tai jopa yli, niin jatkuvasti lisääntyvät hakijat käytännössä halvaannuttavat koko systeemimme. Tässä tilanteessahan käytännössä nyt ollaankin, kun käsittelemättömiä hakemuksia on 4000 ja uusia tulee näillä eväin nopeammin kuin entisiä ehditään käsitellä. Ellei mitään tehdä, vuoden käsittelyajat pitenevät pian ties miten pitkiksi hakijoiden määrän lisääntyessä voimakkaasti, kun sana lepsusta käytännöstä leviää. Käsittelyruuhkasta hyötyvät ainoastaan perusteettomat turvapaikanhakijat, sillä heille se merkitsee pidempää ilmaista ylläpitoa. Todelliset pakolaiset taas pelkästään kärsivät käsittelyaikojen venymisestä. Samoin veronmaksajat, jotka koko lystin kustantavat ja ikävät lieveilmiöt arkielämässään kärsivät. Jos katsot tai luet sen tänne linkittämäni eduskunnan täysistunnon (suosittelen), niin huomaat, että ei siitä kyllä ollut erimielisyyttä, etteikö nyt oltaisi pahassa ruuhkatilanteessa ja että turvapaikkaprosessia on pikaisesti tehostettava ja saatettava käytäntömme muita EU-maita vastaaviksi, etteivät turvapaikanhakijavirrat ohjaudu tänne, samoin siitä, että kotouttamispolitiikassa olisi kovastikin parantamisen varaa.

Quote
Quote
Ja kuten mm. tästä pääkirjoituksesta ilmenee, tänä vuonna odotetaan ainakin 6000 turvapaikanhakijaa.

Tarkoitin lähinnä niitä turvapaikanhakijoita, jotka ovat sen turvapaikkansa saaneet. Kuinka moni heistä sai oikean päätöksen? Entäs kuinka monta todellista turvapaikan tarvitsijaa käännytettiin pois? Näitä lukemia meille ei yleensä tarjota.

No annoin kyllä juuri ne tiedot, joista oli kysymyskin. Mutta mitä tulee tuohon, että ovatko kaikki päätökset absoluuttisesti oikeita, niin varmaankaan eivät ole. Kaikessa päätöksenteossa tapahtuu luonnollisesti joskus myös virheitä, vaikkakaan en usko niitä tapahtuvan tässä asiassa mitenkään merkittävissä määrin. Mutta mihinkähän tällä nyt oikein pyrit?

Quote
Quote
Niin, kumpia luulisit olevan enemmän, väärin perustein turvapaikkaa hakevia paperittomia vai jostain muusta syystä paperinsa hukanneita lentomatkustajia.

Vaikea sanoa. Riippuu tietenkin myös siitä, miten se kohdemaa ottaa vastaan paperittomat. Jos se kannattaa, niin silloin heitä saapuu enemmän. Ellei se kannata, niin paperittomalla on joko oikeat, tai väärät paperit.

Kerrankin olemme täysin samaa mieltä. Jos se kannattaa, niin silloin heitä saapuu enemmän.

Quote
Quote
Hmm, taas minusta tuntuu kuin et ymmärtäisi kiintiöpakolaisen ja turvapaikanhakijan eroa. Kummistakohan sinä täällä oikein muuten kirjoittelet?


Molemmista.

Kannattaa kuitenkin pitää nämä erillään, eikä esim. yrittää vähätellä tuhansista turvapaikanhakijoista aiheutuvia ongelmia kiintiöpakolaisten kohtuullisen hallinnassa olevalla määrällä.

Quote
Quote
Kiintiöpakolaisissa nimitäin ei ole paljon keskustelemista, heitä otetaan vuosittain sen verran mitä sovittu on, kuten jo monesti todettu.

Aivan. Olen itsekin painottanut tätä sopimusta. Mutta sama juttu, heitä(kään) ei voida valita meidän omien kriteeriemme mukaan.

He ovat kuitenkin jo pakolaissatuksen saaneita, ja Suomeen otettavat valitaan paikan päällä suomalaisten viranomaisten toimesta; jotkin kriteerit tätä valintaa aina ohjaavat, ei tänne otettavia arvota.


14
Yleistä keskustelua / Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 20. 04. 2009 21:09 »
Valitettavasti todellisuus ei nyt vastaa kuvitelmaasi.

Mistä sitten kaikki rikolliset, raiskaajat ym. väärien papereiden kera tulleet, jos kerran päästään valikoimaan?
Ymmärrän toki mitä ajat takaa, mutta ymmärrätkö sinä mitä minä ajan takaa? Vaikka turvapaikanhakijoita valkattaisiin miten, niin heitä ei voida ottaa vastaan maahan niiden kriteerien mukaan, joista täällä puhutaan. Meidän valikointimme ei vain yllä sille tasolle, että voitaisiin todellakin valita.

Välillä minusta tuntuu, että et vieläkään ymmärrä, mitä eroa on kiintiöpakolaisella ja turvapaikanhakijalla, sitten taas seuraavassa hetkessä tuntuu, että taidatpa hyvinkin ymmärtää, mutta sotket keskustelussa termit ja niiden sisällöt miten kulloinkin omalta kannaltasi parhaalta näyttää? Kuinkahan tämä nyt on. Joka tapauksessa, vaikka kuinka inttäisit, niin fakta on, että ne 750 kiintiöpakolaista valitaan viranomaisten toimesta, eikä auta, vaikka kuinka vääntäisit ja kääntäisit.

Mitä tulee sitten siihen ilmeiseen näkemykseesi, että nimenomaan heidän joukossaan olisi jotenkin mainittavan paljon ongelmatapauksia, niin onko sinulla jotain lähteitä tällaiselle näkemykselle? Kiintiöpakolaiset nimittäin mennään aika tarkalla seulalla, jopa Supolla on valintaan sanottavaa, joten miksi ihmeessä luulet, että vaivaiset 750 kiintiöpakolaistamme olisivat jokin erityinen ongelma? Eiköhän pakolaisonglemista puhuttaessa tarkoiteta yleensä nimenomaan turvapaikanhakijoita, joita on monin verroin enemmän, eikä heitä valita mitenkään.

Quote
Quote
Kyllä jo nykyinen lainsäädäntö antaa mahdollisuudet tiukempiin käytäntöhin.

Aivan. Mutta todellisuus puhuu omaa karua kieltään. Sitä lainsäädäntöä ei päästä niin usein soveltamaan jo yksin käytännön syistä. Ja miten voitaisinkaan päästä, kun edessä on paperiton pakolainen, joka ei puhu edes samaa kieltä kuin viranomaiset. Hän voi esittää vaikka minkälaisen tarinan ja on täysin koskematon lain edessä, vaikka taustalla olisi kuinka paljon rikoksia.

Kyllä he esittävätkin vaikka minkälaisia tarinoita, se tiedetään. Kysymys on kuitenkin siitä, että käsistä lipsahtaneeseen tilanteeseen vakavasti suhtautumalla turvapaikkahakemusten käsittelyajat voitaisiin lyhentää monin verroin nykysestä; nythän meillä on täysin ruuhkautunut tilanne, ja mm. juuri tästä paljon puhuttiin tuossa eduskunnan täysistunnossa, josta tänne linkin laitoin. Esim. tällä hetkellä on n. 4000 turvapaikanhakijaa vielä kokonaan haastattelematta (ks. Rajamäen puheenvuorot). Siis heidän asiansa käsittely ei ole vielä edes alkanut. Ja lisää tulee koko ajan. Käsittelyajat ovat venähtäneet n. 3 kuukaudesta yli vuoteen. Voinet kuvitella, mihin tilanne kehittyy, jos väkeä lappaa lisää samaan tahtiin, kun turvapaikkasysteemimme on jumissa jo nyt.

Quote
Quote
Kyse on poliittisista päätöksistä ja viranomaisten resursseista.

Rahallakaan ei aina jyllätä, eikä edes resursseilla. Jos jossakin maassa on sekasorto, eikä siellä ole edes hallitusta, niin miten hakea sieltä tietoa yksittäisistä turvapaikanhakijoista, jotka kaiken lisäksi ovat saapuneet väärin papererein?
Voidaanhan tällaiseen toimintaan pumpata rahaa vaikka kuinka paljon. Otetaan vaikka esimerkiksi se Helinin pastori Ruandasta. Hänen tapauksessaan ollaan jo vähän sijoitettu, mutta taitaa maksaa jo nyt tähtitieteellisiä summia ja kysymys on kuitenkin vain yhdestä miehestä.

Meille tulee aika vähän väkeä esim. suoraan Afrikasta. Suurin osa tulee muiden EU-maiden kautta, ja heitä voidaan onneksi Dublin-menettelyllä palautella. Tai ainakin periaatteessa pitäisi voida. Varsinaisissa turvapaikkahaastatteluissa viranomaisilla on kyllä keinonsa selvittää aika useinkin, mistä hakijat ovat tulossa, ja varsinkin, mistä ainakaan eivät ole tulossa. Keinojen käyttö sitten luonnollisesti riippuu resursseista ja ennen muuta poliittisesta tahdosta.

Tuosta olen samaa mieltä, että ruandalaispastorin tapaukseen on varmastikin upotettu jo tähtitieteellisiä summia.

Quote
Quote
Lepsuilulla aiheutetaan kasvavaa tyytymättömyyttä ja ongelmia myös niille oikeille pakolaisille. Marginaalinen systeemin hyväksikäyttö ei ole ongelma, mutta lähes systemaattinen on.

Ekonoominen rikollisuus on usein systemaattista. Rahaa on huijattu aina systemaattisesti. Myös pakolaiset löytävät omat kanavansa. Jotkut ihan pakon edessä, toiset sitten taas eri syistä. Yhteistä näille on kuitenkin se, että systemaattista hyväksikäyttöä on äärimmäisen vaikea valvoa ja ohjata. On aina helppo osoittaa sormella ja epäillä, silloinkin kun joku on todella yrittänyt. Meidän kontrollijärjestelmällämme kun on se varjopuoli, että syö myös sitä yrittävää, kun joka paikassa pitäisi olla tekemässä oikein, jonkun määräyksestä ja ohjeistamana, samaan aikaan kun kansa seuraa katseella ja äimistelee muita samanvärisiä.

Systemaattista turvapaikanhakujärjestelmän hyväksikäyttöä juuri olisikin helpompi valvoa kuin satunnaista, perustuuhan se kokonaan ennalta paikallistettuihin porsaanreikiin ja tiedettyihin toimintatapoihin. Tuntuivat kyllä tuossa linkittämässäni eduskunnan täysistunnossa olevan aika yksimielisiä siitä, että asiat voidaan kyllä hoitaa nykylainsäädännön puitteissa, mutta se vaatii ongelmiin tarttumista ja resurssien lisäämistä, ja jopa siitä, että asia tulisikin kiireesti hoitaa. Käsien pystyyn nostaminen ei ole mikään oikea vaihtoehto; tulijat eivät maailmalta lopu.

Quote
Quote
Totta kai turvapaikanhakija hakee turvapaikkaa jostain syystä. Syy voi olla se, että oikeasti ollaan turvapaikan tarpeessa, mutta käytännössä vaan suurimmassa osassa meille tulleista tapauksista näin ei ole ollut. Tästä on kysymys.

Mistä sait tuon suurimman osan? Onko sinulla tästä jotain faktaa?

Maahanmuuttoviraston taulukon kopiointi sellaisenaan ei oikein onnistu tähän, mutta poimin tähän vuosittain haetut turvapaikat ja annetut myönteiset päätökset.

Turvapaikanhakijat ja päätökset 2000-2008

Vuosi /hakijat/ myönteinen päätös
2000   3170   467
2001   1651   813
2002   3443   591
2003   3221   494
2004   3861   800
2005   3574   597
2006   2324   618
2007   1505   860
2008   4035   785

Ja kuten mm. tästä pääkirjoituksesta ilmenee, tänä vuonna odotetaan ainakin 6000 turvapaikanhakijaa.

Turvapaikanhakijoista ei enää selvitä nykyisillä voimavaroilla



Quote
Quote
Mitä tulee tuohon sepustukseesi vääristä papereista, niin minähän puhuin paperittomista tulijoista, en väärillä papereilla tulijoista. Passitta ei koneeseen pääse, joten paperit on matkalla jostain syystä hukattu. Jokainen voi sitten itsekseen miettiä, mikähän se todennäköisin syy voisi olla.

Paperiton on periaatteessa sama asia, kuin väärin papereiden saapuva. Jostain syystä ei voi paljastaa oikeaa henkilöllisyyttään.

Niin, kumpia luulisit olevan enemmän, väärin perustein turvapaikkaa hakevia paperittomia vai jostain muusta syystä paperinsa hukanneita lentomatkustajia.

Quote
Quote
Sinisilmäisyys on tietenkin inhimillinen piirre, mutta ei välttämättä kovin järkevää viranomaisten ja poliittisen päätöksenteon tasolla.


Itse kutsuisin tätä käytännöksi parempien neuvojen puutteessa. Jokainen täällä tietää, miten asiat pitäisivät olla, mutta harva pystyy antamaan siihen työkalut.
Toiseksi, Suomen 750 kiintiöpakolaista ovat niin pieni määrä, että lieneekö tuo nyt niin kauheaa, vaikka mukaan lipsahtaakin turvapaikanhakijoita, joiden motiivit ovat eri tasolla? Tarkoitan, Suomi hoitelee sen oman osuutensa maailman pakolaisongelmasta ja evribadi häpi. Pitääkö sen pakolaisen olla välttämättä sandaalit jalassa saapuva peduiini, joka on anonut passit ja viisumit jo etukäteen ja on taatusti köyhä ja vainottu?

Hmm, taas minusta tuntuu kuin et ymmärtäisi kiintiöpakolaisen ja turvapaikanhakijan eroa. Kummistakohan sinä täällä oikein muuten kirjoittelet? Vai kirjoitteletko milloin mistäkin, miten parhaiten kulloinkin tilanteeseen näyttäisi sopivan? Ihmettelen kyllä, mistä nuo 750 kiintiöpakolaista tähän taas äkkiä tupsahti. Kiintiöpakolaisissa nimitäin ei ole paljon keskustelemista, heitä otetaan vuosittain sen verran mitä sovittu on, kuten jo monesti todettu.

Quote
Yleensäkin, millainen on unelmapakolainen, jonka kaikki hyväksyvät? Onko sellaista?

Vastaan vain omasta puolestani, vaikka en nyt tiedä, onko "unelmapakolainen" ihan relevantti termi. Minun puolestani voidaan ottaa kohtuullisessa määrin aitoja, pakolaisstatuksen ehdot täyttäviä hädänalaisia. Heidän kotouttamisensa on hoidettava kunnolla ja jos rötöstelijöitä joukkoon livahtaa, niin ei mitään päänsilityksiä vaan lain määräämät rangaistukset ja rankemmista rikoksista saa minun puolestani karkottaa sinne mistä on tullutkin. Uskoisin enemmistön suomalaisista ajattelevan asioista suunnilleen samaan tapaan.

15
Yleistä keskustelua / Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 20. 04. 2009 14:02 »
Kiintiöpakolaiset, joita on sitouduttu ottamaan 750 vuosittain, valitaan hyvinkin tarkkaan

Ei valita. Jos näin pystyttäisiin tekemään, niin Suomeen laskeutuisi vain sellaisia ihmisiä, kuin halutaan.

Valitettavasti todellisuus ei nyt vastaa kuvitelmaasi. Jo edellisessä viestissäni oli linkki asiaan, mutta ellei sen sisältö mennyt perille, niin tässäpä lisää: Linkki 1, Linkki 2, Linkki 3

Quote
Quote
Tähän kun lisätään se, että osa osoittautuu suoranaisiksi ammattirikollisiksi, jotka ovat tulleet tänne varta vasten rötöstelemään (linkki), niin on täysin ymmärrettävää, että kansalaisten pinna alkaa olla kireällä lepsun systeemin kanssa

Tämä liittyy juuri kirjoittamaani. Ei heitä pysty valikoimaan siten, ettemmekö saisi kaupanpäälle myös sellaisia ihmisiä, joiden perään me emme pahemmin kysele. Jos me pystyisimme valikoimaan, niin he eivät pääsisi lentokenttää lähemmäksi Suomea.

Kyllä jo nykyinen lainsäädäntö antaa mahdollisuudet tiukempiin käytäntöhin. Kyse on poliittisista päätöksistä ja viranomaisten resursseista. Lepsuilulla aiheutetaan kasvavaa tyytymättömyyttä ja ongelmia myös niille oikeille pakolaisille. Marginaalinen systeemin hyväksikäyttö ei ole ongelma, mutta lähes systemaattinen on.

Quote
Quote
Minun mielestäni sellainen turvapaikanhakija, joka tulee esim. lentokoneella tänne ilman papereita turvapaikkaa pyytämään, pitäisi käännyttää heti seuraavalla paluulennolla sinne mistä tulikin,

Väärin. Turvapaikanhakija hakee sitä jostain syystä. Yleensä silloin kun lähdetään pakoon, niin se on tehtävä salaa ja monen pakoon liittyy myös se, ettei sitä voida edes toteuttaa omin paperein. On siis hankittava väärät paperit, eikä niitä omia, aitoja voida edes piilottaa tavaroiden sekaan, koska ne löydetään sieltä tarkastuksissa.

Totta kai turvapaikanhakija hakee turvapaikkaa jostain syystä. Syy voi olla se, että oikeasti ollaan turvapaikan tarpeessa, mutta käytännössä vaan suurimmassa osassa meille tulleista tapauksista näin ei ole ollut. Tästä on kysymys.

Mitä tulee tuohon sepustukseesi vääristä papereista, niin minähän puhuin paperittomista tulijoista, en väärillä papereilla tulijoista. Passitta ei koneeseen pääse, joten paperit on matkalla jostain syystä hukattu. Jokainen voi sitten itsekseen miettiä, mikähän se todennäköisin syy voisi olla.

Quote
Uudessa maassa on sitten aloitettava (toivon mukaan) uusi elämä, eivätkä kaikki halua välttämättä tehdä sitä sen väärän henkilöllisyyden kera, vaan ilmoittavat sen oman ja oikean, tosin ilman papereita.
Samalla tavalla mukaan lipsahtaa sitten sellaisia, jotka saapuvat ja jatkavat uuden henkilöllisyyden kera, kuka mistäkin syystä.

Sinisilmäisyys on tietenkin inhimillinen piirre, mutta ei välttämättä kovin järkevää viranomaisten ja poliittisen päätöksenteon tasolla. Kysehän ei olekaan siitä, että mukaan lipsahtaisi muutama huijari, vaan tämä perusteettomien turvapaikanhakijoden suhteellinen ja monissa maissa jo absoluuttinenkin määrä on todellinen ongelma, jota kaikki maat joutuvat jatkuvasti myös pohtimaan. Toiset sitten torjuvat ongelmaa tehokkaammin kuin toiset.

Quote
Joka tapauksessa, meille tällä ei ole mitään väliä, sillä emme yleensä edes voi tiedustella jonkun henkilöllisyyttä monessa maassa, oli se sitten oikea tai väärä. Eivät he ole niin kiinnostuneita auttamaan tässä.

Kuten aiemmin sanoin, kyllä nykylainsäädännönkin puitteissa voidaan tehostaa huomattavasti valvontaa ja turvapaikkahakemusten käsittelyä - ja tätähän nyt viimeksi eduskunnassa useissa puheenvuoroissa vaadittiinkin.




16
Yleistä keskustelua / Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 20. 04. 2009 13:01 »
Tämä ei ollut minulle, mutta kommentoin ihan paria kohtaa.

- Suomi ottaa vastaan itse tekemiensä, kansaivälisten sopimusten mukaan, esim. kiintiöpakolaisia.
- Nämä pakolaiset saattavat tulla ihan mistä tahansa.
- Heitä ei pysty valikoimaan lentokentällä, ennen kuin he nousevat Suomeen lähtevään koneeseen.

Kiintiöpakolaiset, joita on sitouduttu ottamaan 750 vuosittain, valitaan hyvinkin tarkkaan (Kiintiöpakolaiset valitaan tarkkaan.)

Quote
Pakolaisten vastaanottoon sisältyy paljon velvollisuuksia, riippumatta siitä keitä he ovat, mistä he tulevat ja miten he maassa käyttäytyvät. Jos kerran heitä otetaan vastaan, niin heistä on myös pidettävä huolta ja tämä koskee myös sellaisissa tapauksissa, joissa pakolainen toimii  jotenkin maan lakeja vastaan. Näissä tapauksisssa puhumme ihmisistä, jotka saamme - valitettavasti - kaupanpäällisiksi ja ilmiö on sama joka puolella maailmassa.

Noin yleisesti ottaen aika harvat suomalaiset vastustavat aidosti hädässä olevien turvapaikanhakijoiden auttamista. Porua nousee lähinnä siitä, että suurin osa turvapaikanhakijoista osoittautuu vuodesta toiseen perusteettomiksi sellaisiksi. Kun käsittelyajat ovat helposti vuoden, ja nyt ruuhkan myötä selvästi edelleen nousussa, tarkoittaa se sitä, että vuosittain tuhannet perusteettomasti turvapaikkaa hakeneet ylläpidetään täyshoidossa veronmaksajien laskuun. Tähän kun lisätään se, että osa osoittautuu suoranaisiksi ammattirikollisiksi, jotka ovat tulleet tänne varta vasten rötöstelemään (linkki), niin on täysin ymmärrettävää, että kansalaisten pinna alkaa olla kireällä lepsun systeemin kanssa.

Quote
Pakolaista ei voi aina lähettää takaisin. Suomi on sitoutunut sopimuksiin, joiden mukaan hänellä on oikeus anoa turvapaikkaa siitä ensimmäisestä maasta, johon hän saapuu. Pakolaista ei myöskään voi lähettää aina takaisin vanhaan kotimaahansa, koska häneltä puuttuvat paperit (oikeat), passit, viisumit jne. Toisinsanoen, vastaanottavassa maassa pitää olla joku, joka ottaa vastaan. Näin asia ei aina ole.

Paperit on tavattoman helppo matkalla hukata, ja kun täysihoitoon pääsy (tällä hetkellä kai keskimäärin vuodeksi) on tällä konstilla varma, niin konstia myös käytetään. Minun mielestäni sellainen turvapaikanhakija, joka tulee esim. lentokoneella tänne ilman papereita turvapaikkaa pyytämään, pitäisi käännyttää heti seuraavalla paluulennolla sinne mistä tulikin, sillä ilman passia hän tuskin on koneeseen lähtömaassa päässyt, ja on niin ollen käytännössä varmasti koijari. Ongelmavyyhtiin liittyy, että turvapaikanhakija on saattanut kierrellä jo monessakin EU-maassa, joten hän ei periaatteessakaan kuuluisi meille. Meillä taas nykykäytäntö on niinkin avosylinen, että jopa Ruotsista käännytettyjä turvapaikanhakijoita tulee tänne, ja esim. Haaparannasta Tornioon ei edes ole käytännössä mitään rajavalvontaa. Näistä asioista muuten käytiinkin juuri viime viikolla vilkasta keskustelua eduskunnan täysistunnossa. (Tuosta Haaparannan-Tornion asiasta voi lukea linkistä Lyly Rajalan puheenvuorosta.)


17
Sekalaista keskustelua / Re: Uskomuslääketiede kuriin
« on: 20. 04. 2009 11:11 »

Olemme siis tahtomattamme auttamattomasti "uskomuslääketieteen" uhreja. Jos uskot, että lääke auttaa niin se auttaa! Muuten ei oikein tepsi.


Ei nyt ihan näinkään. Kyllä esim. antibiootit tappavat bakteereita ihan riippumatta siitä, mitä ihminen uskoo tai ei usko - ei hänen tarvitse edes tietää saavansa niitä.

18
Sekalaista keskustelua / Re: Uskomuslääketiede kuriin
« on: 19. 04. 2009 23:11 »
Et ole sitten tutustunut blogiini,

Kävin kyllä joskus kauan sitten vilkaisemassa muutaman kofeiinikirjoituksesi.

Quote
ei mikään media suostu julkaisemaan näin suoraa kritiikkiä kun on kyseessä kaksi ainetta, joiden poliittinen asema on poliittisesti kuumin peruna globaalilla tasolla.

Siis jonkinlainen median, kahvintuottajien, lääketeollisuuden ja ties keiden tahojen salaliitto?

Quote
Tiede-foorumilla liikkuu aivan samanlaista porukkaa kuin muuallakin, ei sieltäkään mitään syvällisempää tietoa tai käsityskykyä löydy. Ihmiset eivät tiedä asioista tarpeeksi, eikä heillä ole älliä sulatella näin laaja-alaisia ja paljon tietoa vaativia kokonaisuuksia.

Eikä useimmilla aikaa eikä halua ryhtyä vatvomaan loputtomiin väitteitä, joita he eivät pidä kovin/ ollenkaan uskottavina, saati välttämättä itselleen erikoisen kiinnostavina tai tärkeinäkään.

Varmaan voi olla Tiede-foorumillakin vaikea löytää hengenheimolaisia, jos väitteet ovat kovin radikaaleja. Olen kuitenkin edelleen sitä mieltä, että alan asiantuntijat ovat ainoita, joilla on kompetenssia keskustella tasaveroisesti näistä asioista kanssasi, ja joiden kanssa keskustelulla voisi olla itsellesikin jotain annettavaa.

Oletko muuten aidosti pohtinut, että entäpä jos oletkin väitteinesi väärässä? Sinun teorioiltasihan itseopiskelleena puuttuu käsittääkseni kokonaan tieteentekoon oleellisesti kuuluva vertaisarviointi ja kritiikki. Olet voinut mennä metsään jo monesti, etkä edes huomaisi sitä, kun ei kukaan ole virheitäsi ja/ tai väärinkäsityksiäsi sinulle osoittanut.

19
Sekalaista keskustelua / Re: Uskomuslääketiede kuriin
« on: 19. 04. 2009 19:07 »
Minulla ei ole mitään salaliittoteorioita, olen vain opiskellut vuosikausia tunnistamaan kaikkein räikeimmät tieteelliset väärennökset.

Mitäs sanot SSRI-lääkkeistä, niiden teholle ei löydy tieteellistä selitystä, eli ne ovat uskomushoitoa, joka perustuu lääketieteen auktoriteettiin. Silti niitä esitellään ja ne mielletään nimenomaan tieteeseen perustuvaksi.

Tällaisella tavallisella keskustelupalstalla hyvin harvalla on kompetenssia saati kiinnostusta ryhtyä arvioimaan lukuisia lääketiedettä ja lääketeollisuutta koskevia väitteitäsi (tämähän ei ole mitenkään ainut väitteesi, vaan olet kirjoitellut varsin aktiivisesti myös kofeiiniin ja kannabikseen liittyvistä asioista), joten täällä nämä "tutkimuksesi" menevät käytännössä hukkaan. Suosittelen sinua kirjoittamaan ja tarjoamaan artikkeleita näistä lempiaiheistasi lehtiin. Ensisijaisesti tietenkin lääketieteellisiin julkaisuihin, jos se vain on mahdollista, mutta ihan päivälehdetkin ottavat kyllä varmaan päteväksi ja mielenkiintoiseksi arvioimaansa materiaalia, kun sopivasti kohdalle sattuu. Tavoittaisit varmaan laajemmin sellaisiakin lukijoita, joilla on kompetenssia ja kiinnostusta näihin aiheisiisi. Hyvässä lykyssä kirjoituksiasi lukisivat ja jopa kommentoisivat alan ammattilaiset, niin tästä vuosikymmenien omin päin asioiden tutkimisestasi saattaisi olla jotain konkreettista hyötyäkin näiden kuvaamiesi epäkohtien korjaamisessa.

Jos lehtiartikkelit eivät jostain syystä kiinnosta, niin sitten suosittelen kokeilemaan vaikkapa Tiede-lehden foorumia, siellä pyörii jonkin verran myös lääketieteen alan ihmisiä, joiden kanssa voisit päästä paljon syvällisempään dialogiin näissä aiheissa. Siellä kannattaa kyllä sitten varautua myös kritiikkiin.

20
Sekalaista keskustelua / Re: Uskomuslääketiede kuriin
« on: 19. 04. 2009 17:05 »
Harvemmin nämä uskomushoidot tieteelliseen metodiin perustuvat. Ei pitäisi huonosti sopivalla terminologialla hämärtää ihmisten muutoinkin usein sangen hataria käsityksiä aiheesta.

Se, että tiede ei ymmärrä jonkin hoidon mekanismia, ei merkitse sitä, etteikö se olisi tieteellisesti selvitettävissä, ja jos se on tieteellisesti selitettävissä, se perustuu tieteeseen.

Aivan. Jos  jonkin hoidon "mekanismi" on tieteellisesti selvitettävissä, se selvitetään, ja jos tulos on, että jokin hoito toimii kuten sen väitetäänkin toimivan, niin silloinhan se ei olekaan mitään uskomushoitoa. Ongelmahan vaan on, että tällaisia mekanismeja harvemmin on pystytty uskomushoidoissa osoittamaan, ja usein (kuten vaikkapa tuossa korvakynttilä-touhussa) väitetyt mekanismit voidaan osoittaa suorastaan mahdottomiksi. Hoitojen tulokset taas ovat usein monella tapaa kiistanalaisia, ja perustuvatkin mitä ilmeisemmin plaseboon.

Quote
Tänään suuri osa lääkkeitä koskevasta, kuluttajille suunnatusta "tieteestä" syntyy lääketeollisuuden markkinointiosaston mainostoimittajien päässä, hallintoon ja mainontaan kuluukin rahaa yli kaksi kertaa niin paljon kuin uusien lääkkeiden kehittämiseen.

Anteeksi nyt vain, mutta minä en jaksa ottaa näitä sinut salaliittoteorioitasi vakavasti, joten sinun ei kannata tuhlata aikaasi kirjottelemalla minulle siitä aiheesta.

Tämä selvennyksesi näytti tulleen sillä välin kun vastasin joten otan senkin tähän.

Quote
hmmmm ... sanotaanpa, että hoidetaan esimerkiksi herpestä tuhansia vuosia vanhalla metodilla, valkosipulilla. Koska hoito perustuu kansantietoon ja kokemukseen, se ei perustu tieteeseen, eikö totta?

No, sanotaanpa, että ryhdymme tutkimaan lääketiedettä ja löydämme tieteellisen selityksen ja tarvittavat empiiriset todisteet sille mekansimille, jolla homma toimii, silloinhan hoito perustuukin tieteeseen.

Eli juuri kuten aiemmin sanoin. Sellainen hoitomuoto, jolle löytyy tieteelliset perusteet, ei ole mikään uskomushoito.

21
Sekalaista keskustelua / Re: Uskomuslääketiede kuriin
« on: 19. 04. 2009 16:04 »
Minusta ketjun otsikon termi "uskomuslääketiede" on omiaan aiheuttamaan sekaannusta. Yleensähän puhutaan uskomushoidoista, uskomuslääkinnästä tai vaihtoehtolääkinnästä.

Harvemmin nämä uskomushoidot tieteelliseen metodiin perustuvat. Ei pitäisi huonosti sopivalla terminologialla hämärtää ihmisten muutoinkin usein sangen hataria käsityksiä aiheesta.

Muutamia aiheeseen liittyviä info-pläjäyksiä ja artikkeleita.

Uskomuslääkintä - Wikipedia

Ihmeellinen maailma: Uskomuslääkintä

Vaihtoehtolääkintä :: Terveyskirjasto

Miksi ihmeessä käytämme uskomushoitoja?

Uskomushoitojen energiakäsitteet hataralla pohjalla

Tehoaako homeopatia ja onko se lääketiedettä?

Kynttilä korvassa

Miten erottaa tiede pseudotieteestä?

22
Yleistä keskustelua / Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 18. 04. 2009 01:01 »
Pohjalainen lehti kylvää rasistisia epäluuloja kansaan

Soini ja perussuomalaiset kalastelevat ääniä äärioikealta, jopa kiihotuksesta kansanryhmää vastaan syytteen saaneen Jussi Halla-ahon tukijoilta. Toisaalta Perussuomalaisten EU-listalla on muutamia Halla-ahon suosittelemia henkilöitä.
 
Tänään Pohjalainen antoi täyden tuen etusivun kirjoituksella Perussuomalaisille ja Pohjalaisille oikeistolaisille kansanedustajille, Raimo Wistbacka (ps), Petri Salo (kok) ja Bjarne Kallis (kd), jotka vastustavat nykyistä maahanmuuttopolitiikkaa. Kansanedustajat olivat kirjoituksessa näyttävästi esillä. Tätä kautta he ovat tukemassa massamme rehottavaa rasismia. Pohjalainen lisää kirjoituksella vaarallisella tavalla rasismia.
 
Pohjalainen ja oikeistolaiset kansanedustajat ovat ottaneett syntipukiksi maahanmuuttoasioista vastaavan ministerin Astrid Thorsin (RKP) ja jopa vaativat ministerin eroa.

Pohjalaisen kirjoituksen jälkeen ei ole epäselvää enää millä linjalla maahanmuuttoasioissa on tämä kokoomuslainen lehti.


Kyllä jämpti on niin, että kaikki muut paitsi Reino on rasisteja. Eduskunnassakin kehtaavat jo kautta puoluekentän ja ihan ääneen puhuen arvostella nykyistä maahanmuuttopolitiikkaa - jotkut jopa ministeri Thorsia! Kyllä on pöyristyttävää meininkiä! Onneksi kiistämättömät todisteet tästä törkeästä rasismista ja kiihotuksesta ovat kaikkien nähtävillä netissä - tästä vaan syyttäjälle printtiä tutkintapyynnön liitteksi:

http://www.eduskunta.fi:80/faktatmp/utatmp/akxtmp/ptk_38_2009_ke_p_2.shtml

23
Sekalaista keskustelua / Re: Uskomuslääketiede kuriin
« on: 17. 04. 2009 17:05 »
Olen valmistunut kansalaiseksi Onkilahden Kansalaiskoulusta 1970. Muutaman vuoden kuluttua kiinnostuin aivotutkimuksesta ja psykosomatiikasta kliinisen psykologian ja filosofian näkökulmasta ja olen lukenut noista aihepiireistä aikani kuluksi pelkästään sen vuoksi, että aihe on uskomattoman monimutkainen ja kiinnostava.

Kiitos vastauksestasi. Näin vähän arvelinkin.


24
Sekalaista keskustelua / Re: Uskomuslääketiede kuriin
« on: 17. 04. 2009 16:04 »

En edusta itse mitään koulukuntaa, puhun ainostaan omasta kokemuksesta ja lähes 40 vuoden asiaan perehtymisen taustaa vasten.
 

Itse iäisyysväittelyyn nyt ainakaan tässä vaiheessa sen enempää puuttumatta, kiinnostaisi tietää, että onko sinulla lääketieteellinen koulutus ja 40-vuotinen alan työ- ja/tai tutkimuskokemus, vai mitä tarkoitat lähes 40 vuoden asiaan perehtymisellä?

25
Yleistä keskustelua / Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 17. 04. 2009 13:01 »
Täytyy kerrankin puolustaa Reino Kolmosta. Hän kun on harvinaista kyllä, laittanut Ylen uutisen otsikkoa lukuun ottamatta, ilman omaa kommentointia.

Aika ironista "puolustelua". ;)

Quote
No jaa, onhan otsikko aika kova, mutta muu täysin lainattua.

Otsikkohan on törkeää vääristelyä. Kolmonen laittaa Ylen uutisen linkkiin vain tämän oman otsikkonsa uutisen alulla höystettynä juuri siitä syystä, että linkkiä avaamattomat lukijat kuvittelisivat kyseessä olevan autenttisen lainauksen ja siten Ylen oman otsikoinnin. Vähän sama kuin jos joku laittaisi vaikkapa Reino Kolmosesta tehdyn haastattelun linkkiin omaksi otsikoksi: "Reino Kolmonen jatkaa stalinistis-vallankumouksellisella linjallaan". (No en tiedä, haittaisiko tällainen otsikko edes Reinoa, mutta alkuperäisen artikkelin vääristelyä se joka tapauksessa olisi, ellei artikkelissa näin myös sanottaisi.)

Quote
Mitkä on Soinin todelliset syyt olla allekirjoittamatta julistusta, jos hän sitä ei oikeasti vastusta ?  Ainakin RKP: n toiminnan kytkeminen omiin päätöksiin tuntuu aika kaukaa haetulta.  Olisiko kuitenkin niin, että halu profiloitua näissä asioissa on aika suuri ?


Kuka tietää Soinin syistä ja suunnitelmista, mutta ei tuo RKP:n toiminnan kytkeminen asiaan vaikuta minusta ollenkaan kaukaa haetulta:

Appell stoppar Halla-ahos EU-kandidatur?

Quote
Så hur går det med Jussi Halla-ahos kandidatur om Timo Soini skriver på avtalet?

 
– Då kan Sannfinländarna inte ha Halla-aho på sin lista. Det är helt klart, det är nolltolerans som gäller.

Ei Soinin mielikuva siis ihan tuulesta temmattu ole.

Siitä, onko Halla-aho sitten rasisti vai ei, löytyy varmasti monta mielipidettä, mutta koska hän ei persujen eurovaaliehdokkaana edes ole, niin Kolmosen mustamaalaus-yritys menee jo periaatteessakin pahasti ohi ja yli.

26
Yleistä keskustelua / Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 16. 04. 2009 22:10 »
Perussuomalaiset jatkavat rasistisella linjallaan EU-vaaleihin

Eduskuntapuolueet Perussuomalaisia lukuun ottamatta ovat allekirjoittaneet eurovaalikampanjointia koskevan rasismin vastaisen julistuksen.

http://www.yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2009/04/rasisminvastainen_julistus_ei_kelvannut_soinille_684619.html

Reino Kolmonen jatkaa Perussuomalaisten vastaisella HÖPÖ-HÖPÖ -linjallaan.

Reino voisi kiinnittää vähän huomiota otsikoinnin jaloon taitoon - tällainen tarkoituksellinen mustamaalaus alkaa olla turhan tökeröä propagandaa jopa vannoutuneelta Neuvostoliiton ihailijalta.

Ylen uutisesta voi omin silmin todeta, mitä siinä oikeasti sanotaan, ja mitä siinä vaan Reinon mielestä sanotaan.

Quote
Rasisminvastainen julistus ei kelvannut Soinille
julkaistu eilen klo 15:55, päivitetty eilen klo 16:02

Eduskuntapuolueet Perussuomalaisia lukuun ottamatta ovat allekirjoittaneet eurovaalikampanjointia koskevan rasismin vastaisen julistuksen.

Puolueet julistavat rasismissa nollatoleranssia ja lupaavat, ettei niiden kannanotoissa suosita maahanmuuttajavastaisuutta. Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ei allekirjoittanut julistusta, mutta ei myöskään vastusta sitä. Soinin mukaan julistusta valmistellut RKP yritti vaikuttaa Perussuomalaisten ehdokasasetteluun.

YLE Uutiset




27
Yleistä keskustelua / Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 16. 04. 2009 11:11 »
Em. uutisen voi lukea kokonaisuudessaan mm. täältä:

Zyskowicz: Thorsilla asenneongelma

Taitaisi olla jo aika vaihtaa Thorsin tilalle pätevämpi ministeri.



Kyseisen täysistunnon voi muuten katsoa kokonaisuudessaan täällä. Välilehti Edelliset täysistunnot > 38. keskiviikkona 15. huhtikuuta 2009. Ulkomaalaislain käsittely on heti ensimmäisenä.

Varsin mielenkiintoinen istunto nimenomaan ulkomaalaislain käsittelyn osalta. Näyttää siltä, että eduskunnassa on viimein yleisemminkin herätty huomaamaan nykyisen turvapaikanhakusysteemimme ja kotouttamispolitiikkamme vaativan pikaisia korjauksia.

28
Yleistä keskustelua / Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 15. 04. 2009 18:06 »
Em. uutisen voi lukea kokonaisuudessaan mm. täältä:

Zyskowicz: Thorsilla asenneongelma

Taitaisi olla jo aika vaihtaa Thorsin tilalle pätevämpi ministeri.


29
Yleistä keskustelua / Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 13. 04. 2009 16:04 »
Sori vaan. Olen itsekin viitannut tähän asiassa pysymiseen, mutta ei se auta.
Viittasin lähinnä tuohon Helinin huoleen tanskalaisten hoitajapolitiikasta.

Ja ovathan suomalaisetkin paenneet maasta kautta aikojen. Milloin on lähdetty työttömyyttä pakoon, milloin nälkää.

Suomeenkin saapuvat maahanmuuttajat tulevat yleensä töiden perässä.

Ei kai tässä nyt jo ihan tahallaan yritetä hämärtää asioita ja käsitteitä? Edelleenkin, verovaroin ylläpidettäviä turvapaikanhakijoita ja pakolaisia ei pidä sekoittaa tavalliseen siirtolaisuuteen, olivat sen syyt mitkä tahansa. Pakolaiset ja turvapaikanhakijat on sopimuksin määritelty, eikä työttömyyttä tai edes nälkää pakoon lähteminen täytä näitä määritelmiä (Pakolaiset ja turvapaikanhakijat). Jos täyttäisi, niin koko järjestelmä romahtaisi todennäköisesti parissa viikossa.

Tietysti on olemassa idealistisia tahoja, joiden mielestä Suomen ja sen kansalaisten verovaroistaan kustantaman sosiaaliturvan pitäisi kuulua kaikille. Eihän ole kauaakaan siitä, kun jotkut vihreät ehdottelivat, että Suomeen saapuvat Romanian kerjäläiset pitäisi ottaa sosiaaliturvamme piiriin. Saahan sitä vapaassa maassa tietenkin ehdotella lähes mitä tahansa, mutta en jaksa uskoa, että kovin laajaa poliittista kannatusta käytännössä löytyy. En ainakaan haluaisi uskoa, että ihan tälle järjenkäytön tasolle oltaisiin sentään vielä näissä asioissa vajottu. Toisaalta, onhan meillä nyt tämä uusi ulkomaalaislakimme, joka humanitäärisen suojelun pykälineen mahdollistaa massiivisenkin turvapaikanhakijatulvan, joten nähtäväksi jää, mitä käytännössä kuitenkin tuleman pitää.

30
Yleistä keskustelua / Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 11. 04. 2009 15:03 »

Tässä on nyt vain se aivan oleellinen ero, että kun suomalaiset lähtivät aikanaan esim. Amerikkaan niin he elättivät siellä itsensä ja perheensä alusta lähtien omalla työllään. Ei ollut mitään Ameriikan sossua, josta olisi saanut ilmaisen asunnon, vaatteet

Ei ollut ei. Mutta ei maksettu juuri verojakaan. Ei ollut vanhuudenturvaa, ei sairasvakuutuksia (ei ole oikein veläkään) jne. Siksi meilläkin voisi toimia järjestelmä, jonka mukaan kaikki pitävät itse huolen itsestään ja lopetetaan kaikki sosiaalinen hoivaaminen. Sen jälkeen meillä kaikilla olisi samat lähtökohdat, eikä kenekään tarvitsi olla katkera siitä, kun verorahat menevät väärään paikkaan.

Libertarismi tai Amerikan-malli yleensäkään ei nauti kovin suurta kannatusta hyvinvointivaltioon tottuneiden suomalaisten parissa, eikä tarkoitus ollut Amerikansiirtolaisuus-esimerkissäni vertailla eri talousjärjestelmien paremmuutta sinänsä. Totesin vain sen harmittavan usein unohtuvan seikan, miksi maahanmuuttajien vastaanotto- ja integrointikyky eri järjestelmissä eroaa lähtökohtaisesti, ja miksi esim. USA:n tyyppisen "artisti maksaa" -siirtolaisuuden massiivisuudella ei voi perustella turvapaikanhakujärjestelmän tapaista, humanitääristä ja täysin verovaroin rahoitettua maahanmuuttoa. Ne ovat pohjimmiltaan eri asioita, vaikka molemmat maahanmuuttoa ovatkin.

Quote
Me suomalaiset vetoamme usein juuri siihen, että me olemme lähteneet aina töihin, emmekä rasittamaan minkään maan taloutta. Tämä onkin kyllä totta, mutta käsi sydämelle, kuinka monta sosiaalitapausta esim. Ruotsista löytyy, kun on kysymys suomalaisista?

Ja vetoamme ihan oikein, sillä ei täältä turvapaikanhakijoina olla Ruotsiin lähdetty, vaan töitä etsimään. Se, että kaikki eivät ole sitten elämässään pärjänneet, ei muuta tätä oleellista periaatteellista eroa.

Quote
Quote
Mutta on aivan selvää, että Suomen kokoinen, reilun 5 miljoonan ihmisen kansakunta ei voi ottaa miten paljon tahansa verovaroin ylläpidettäviä turvapaikanhakijoita,


On selvää, että kansantaloudella on rajansa. Mutta mihin vetää raja? Muistan kun Vaasaan saapui 10 ensimmäistä somalia. Jo silloin oli katkeruus kova.
Tätä ylärajaa koettelee tietenkin se, miten toimitaan sen jälkeen, kun he ovat saapuneet maahan. Siis avustetaanko heitä oikein maahan sopeutumisessa, vai kerätäänkö he vain jonnekin lähiöön rasittamaan järjestelmää?

Tuo rajanveto juuri onkin mitä tärkein periaatteellinen ja käytännön poliittinen kysymys, sillä veronmaksajien varoillahan tässä pelataan, ja viimekädessä koko kansakunnan tulevaisuudella leikitään. Kuten vanhemmassa mamu-ketjussa taisi olla puhetta, niin tällaiset asiat ovat vasta pikkuhiljaa nousemassa kunnollisen poliittisen keskustelun kohteeksi, ja on kyllä korkea aikakin. Tässähän on periaatteessa kyse siitä, että millä edellytyksin ja missä laajuudessa valtio haluaa käyttää, ja sen on taloudellisesti järkevää käyttää, omien veronmaksajiensa rahoja muiden maiden kansalaisten ylläpitoon. Ja luonnollisesti tähän liittyy kiinteänä osana tulijoiden itegraatio; jo siksikin, että sekin maksaa, ja siksi, että myös sen tekemättä jättäminen maksaa. Kyse on kokonaisvaltaisesta ja monisyisestä paketista, joka tulee olemaan vuorenvarma aikapommi, jos asioita ei määrätietoisesti oteta "haltuun", vaan jatkuvasti ikäänkuin puuhastellaan vasemmalla kädellä ja korkeintaan parin vuoden päähän tulevaisuuteen katsomalla.

Quote
Quote
ja henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että koko turvapaikkajärjestelmä nykyisessä muodossaan joutaisi lopettaa, ja satsata apua enemmän katastrofien lähialueille, missä samalla rahalla elätettäisiin monin verroin enemmän hädänalaisia.

Niin kauan kun löytyy turvapaikanhakijoita, täytyy myös olla jonkinlainen järjestelmä heidän varalle. Mutta ymmärrän mitä ajat takaa. Tällä hetkellä joudumme tosin toimimaan molemmilla alueilla. 

Tämäkin on viimekädessä poliittinen kysymys. Sodat ja köyhyys eivät tule koskaan maailmasta loppumaan, joten turvapaikanhakijat (ja muut lailliset ja laittomat siirtolaiset) eivät ole missään vaiheessa vähenemässä, vaan päin vastoin kehitysmaiden väkiluvun jatkuvasti kasvaessa jo lähivuosikymmeninä suorastaan räjähdysmäisesti lisääntymässä (Tiede-lehden taannoinen artikkeli aiheesta: Afrikan väestö - räjähys vai tuho?), joten joko heitä otetaan vuodesta toiseen nykyiseen, jatkuvasti kasvavaan malliin, ja romautetaan valtion kantokyky jossain vaiheessa, tai sitten on lyötävä jarrua päälle ajoissa. Itse olen sitä mieltä, että parempi säätää asiaan liittyvä lainsäädäntökin jo valmiiksi siihen malliin, ettei sitten tarvitse nostaa vain käsiä pystyyn, kun asiat ovat jo hallitsemattomassa tilassa. Nykyisenkaltainen turvapaikkasysteemi ei tule kehitysmaiden väkiluvun kasvaessa kestämään, joten nykysysteemi on vähintäänkin hukkasijoitus, ja pahimassa tapauksessa katastrofi. (Tässä Immigration Gumballs videossa muuten havainnollistuu mielestäni hyvin se, miksi kehitysmaiden auttaminen rikkaisiin maihin pakolaisia ottamalla ei ole millekään osapuolelle kestävä ratkaisu. Ei kannata takertua siihen, että se on tehty USA:n näkökulmasta, tai muihin mahdollisiin epäolennaisuuksiin, sillä itse periaate pätee ihan yleisellä tasolla.)

Quote
Quote
Meillä on ilmeisesti hiukan erilainen moraalitaju. Jos minulla olisi niin paljon (ylimääräistä) rahaa, että omistaisin tilin Sveitsissä, niin tuskin tulisi mieleenkään elellä muutaman satasen tai tonnin säästämisen takia pummilla hyvää tarkoittavien ihmisten verorahoilla, etenkin kun nämä olisivat antaneet minulle hädässäni turvapaikan maastaan.

En tiedä onko moraalista puhuminen aivan oikein. Kysymyksessähän on usein ihmiset, jotka taistelevat elämästä ja oikeudesta elää ja usein tämän päälle odotetaan sitten vielä päätöstä, saako jäädä vai ei. Jos hän nyt käyttäisi kaikki säästönsä ensin ja saisi sitten lähdöt maasta, hän syyttäisi itseään tyhmyydestä, seisoessaan uuden maan viranomaisten edessä ja perse auki.

Turvapaikanhakijan näkökulmasta ehkä näin, mutta suomalaiselta veronmaksajalta ei kannata odottaa ablodeja asiantilan johdosta. Palaamme alkuun; epäoikeudenmukaisuuden tunne kansalaisten parissa lisääntyy, eikä asiasta pidemän päälle mitään hyvää seuraa. (Paitsi ehkä se, että asiaan on murinan voimistuessa lopulta tartuttava, ja keksittävä sille jokin kestävä ratkaisu, mikä se sitten onkin.)

Quote
Quote
Mitäs muuta sellainen olisi kuin törkeä petos?

Petoshan se ei missään nimessä ole. Meidän säätömme takaavat sen, että kaikki autetaan alkuun, riippumatta siitä missä kunnossa he maahan saaapuvat ja minkälainen heidän ekonominen tilanteensa on. Sitäpaitsi, on siinä hyviäkin puolia, jos he tuovat tullessaan selvää rahaakin ja sijoittavat ne uuteen kotimaahansa, sillä käyttöönhän he ne ottavat, viimeistään siinä vaiheessa, kun on tosiaankin aika alkaa sijoittamaan tulevaisuuteen.

Tästä olemme kyllä edelleen eri mieltä. Meidän sosliaaliturvajärjestelmämme on luotu alunperin omien hädänalaisten auttamiseksi, eikä kaikenmaailman turvapaikkaturistien matkakassan kartuttamiseksi. Onhan hyväuskoisen järjestelmämme väärinkäyttö petos suomalaisten (veronmaksajien) luottamusta kohtaan (eri asia sitten tietenkin, onko se petos myös rikosoikeudellisessa mielessä - minusta sen kyllä ehdottomasti tulisi olla). Toisekseen, mitään takeitahan ei ole, että he sijoittaisivat rahojaan tänne, eikös merkit pikemminkin viittaa siihen, että rahaa lähetetään paljon kotimaahan, kuka sitten mihinkin tarkoitukseen.

Quote
Quote
Mitä Ruotsiin tulee, niin hehän ovat viimeaikoina joutuneet kiristämään turvapaikanhakijapolitiikkaansa;

Ruotsi sai uuden hallituksen, eikä ole mikään salaisuus, kenen asialla se pääosin on. Lisäksi, Ruotsi on se maa EU:sta, joka on kaikkein riippuvaisin viennistä. Maailmanlaajuinen kriisi näkyy tietenkin. Mutta vaikka Ruotsi(kin) on kiristänyt, niin se ottaa kuitenkin yhä vastaan turvapaikanhakijoita. Näinhän Ruotsi on aina toiminut.

Tuo Ruotsin hallitukseen viittava aloituksesi kuvastaakin osuvasti sitä, että näissä asioissa on kyse poliittisista ja viimekädessä ihan maailmankatsomuksellisistakin näkemyksistä. Siksipä maahanmuuttoasiat nostavat niin helposti fleimiä kaikkialla, ja mihinkään laajempaan konsensukseen on yleensä todella hankala päästä. Mutta näinhän on toki politiikan monilla muillakin alueilla.

Ruotsi toki ottaa edelleen turvapaikanhakijoita, mutta se, samoin kuin Norjakin kiristi oleellisesti politiikkaansa näiltä osin. Tanskahan teki tämän jo paljon aiemmin, hyvä heille.

Quote
Quote
Suomi tekisi viisaasti, kun älyäisi kerrankin ottaa oppia muiden tekemistä virheistä, eikä aina vain peesailisi muutaman vuoden tai vuosikymmenen muiden perässä.

Täsmälleen. Mutta tässä en tarkoita pelkillä lukemilla leikkimistä, siis ottaakko vastaan 10, 100 vai 1000 pakolaista, vaan peräänkuulutan toimenpiteitä sen vastaanottamisen jälkeen. Tällaisissa asioissa on pakko olla vähän enemmän aloitekykyä. Täytyy tosin muistaa myös se, että viime vuosien mellakat joissakin maissa ovat lähinnä yksittäistapauksia ja selviä avunhuutoja paikoissa, joissa asiat eivät ole kunnossa. Esim. Ranskassahan on valtavasti maahanmuuttajia ja pakolaisia. Silti maa elää ja toimii. Mutta henkilökohtaisesti olisin yllättynyt, jos siirtolaisryhmät eivät osoittaisi koskaan mieltään.

Samaa mieltä, että pelkkä maahan ottaminen ja oman onnensa varaan jättäminen ei etenkään pakolaisten kohdalla tule kysymykseenkään, mutta kyllä tähän nuo luvutkin aivan oleellisesti liittyvät, sillä on tietenkin aivan eri luokan asia elättää ja kalliisti integroida vaikkapa muutama sata, kuin muutama tuhat tai jopa kymmeniä tuhansia pakolaisia vuosittain. Monissa Euroopan maissahan juuri tehtiin se virhe, että otettiin väkeä liikaa ja aivan liian nopeasti, eikä integraatiosta osattu tai välttämättä edes älytty huolehtia.

Quote
Quote
Tästä epäluulon yleisyydestä ja normaaliudesta lienemme täysin samaa mieltä. Noiden "rajat kiinni"- pienryhmien lisäksi on olemassa myös niiden vastakohtia; eräänlaisia "rajat auki" -ryhmiä, mutta varsinainen järkevä ja käytännössä toteutuskelpoinen maahanmuuttopolitiikka asettunee kaikkialla jonnekin noiden välille.


EU:n rajojen aukaisu meni oikeastaan aivan eri tavalla, kuin mitä odotettiin. Mehän pelkäsimme, että virolaiset ja puolalaiset vyöryvät tänne ja polkevat kaikki palkat ja vievät kaikki työt. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan he tulevat vain silloin, kun heillä on työpaikka ja asunto. Olen usein ajatellut, että miltähän maahanmuuttopolitiikka näyttäisi, jos pakolaisissa tehtäisiin samalla tavalla? Eli tule vaan, mutta vain siinä tapauksessa, jos on asunto ja hoitaa itse oman elatuksensa. Voisi toimiakin, mutta kohdistuisi ehkä pahasti kaikkein köyhimpiin. Sen se kuitenkin takaisi, että ne Sveitsin numerotilit tulisivat käyttöön heti kättelyssä.

Jos virolaiset ja puolalaiset olisivat ryhtyneet jostain syysä hakemaan ja jopa saamaan täältä turvapaikkoja, niin tilanne olisikin varmasti aivan toinen. Onneksi maahanmuutto muista Euroopan maista on käytännössä nimenomaan työperäistä (mitä nyt Ruotsin kautta on tainnut tulla viimeaikoina myös turvapaikanhakijoita, jotka kelpaavat toki meille).

Tuo ajatuksesi vain itsensä elättävien pakolaisten ottamisesta saattaisi olla toimiva ratkaisu. Ensinnäkin se tosiaan pakottaisi varakkaat kaivamaan omaa massiaan, eikä suomalaisen veronmaksajan kukkaroa, ja asia ei välttämättä lopulta edes kohdistuisi kaikkein köyhimpiin, sillä ne kaikkein köyhimmät viruvat ja kuolevat nytkin siellä kriisialueilla tai lähialueiden pakolaisleireillä, ja heitä voitaisiin, kuten todettu, auttaa samalla rahalla monin verroin tehokkaammin siellä paikan päällä. Tällä tavoinhan nykyisenkaltainen turvapaikka-automaatti ja -turismi käytännössä loppuisi. Itse asiassa oikein hyvä idea - nyt vain postia Thorsille! ;)

Quote
Hyvää pääsiäistä muuten!!

Samoin sinne.

31
Yleistä keskustelua / Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 11. 04. 2009 02:02 »

Kateutta minäkin vähän ihmettelen, jos sellaista aidosti esiintyy. En kuitenkaan oikein jaksa uskoa, että kovinkaan moni oikeasti olisi kateellinen siitä, että aidosti henkensä edestä pakenevia autetaan käytettävissä olevien resurssien järkevissä rajoissa,

En minäkään. Mutta pakolaisen jaloille pääsy herättää monesti kateutta. Moni ei tunnu uskovan, että myös hän voi joskus päästä tilanteeseen, jossa raha riittää esim. auton ostoon, tai täyteen ostoskärryyn. Monelle pakolainen on pakolainen, vaikka hän olisi Suomen kansalainen ja asunut maassa 30 vuotta.
Pakolaisen repussa painaa myös se, että ovat samannököisiä ja samanvärisiä. On siis mahdoton tietää Liidelissä, kuskaako kärryä juuri maahan saapunut, vai 20 vuotta Vaasassa töitä tehnyt ahkera pizzerian omistaja.

Sellaisiakin ihmisiä luonnollisesti on, joille on vaikeaa hyväksyä pakolaisena (tai usein millään muullakaan statuksella sen puoleen) saapuneiden ulkomaalaisten menestyminen, mutta he tuskin muodostavat kovinkaan merkittävää osaa väestöstä. Mutta normikansalaisen ennakkoluuloihin yleisellä tasolla vaikuttaa se, että sellaisia huhuja kuitenkin jatkuvasti liikkuu, että nimenomaan sossun laskuun niitä ostoskärryjä kukkuroilleen täytetään ja merkkivaatteissa kuljeskellaan. Jos ja kun samaan asiaan liitetään (syystä tai ei) sitten se, että joku (mahdollisesti ihan omin avuin menestynyt) pakolaisperhe kurvaa marketin pihaan "uudella Bemarilla", niin heräähän ne kansan epäluulot väistämättä. Tämä epäluulo tulee tietysti olemaan niin kauan ikuisuusongelma, kunnes ihmiset saadaan luottamaan siihen, että rahaa ei sossusta turvapaikanhakijoille heru sen helpommin kuin kantasuomalaisellekaan. Tämä taas on nähdäkseni mahdollista vasta sitten, kun se on varmasti myös totta (tai ei ainakaan mikään yleinen käytäntö.)

Tässä seuraavassa toteammekin käytännössä saman asian, eli lopputuloksesta lienemme ihan samaa mieltä.

Quote
Ja jos pakolainen pysäköi uuden auton kaupan eteen, niin silloin käy juuri niin kuin kirjoitat:

Quote
Tilanteissa joissa nurinaa yleisesti esiintyy, on paremminkin kyse epäoikeudenmukaisuuden tunteesta.

Quote
Quote
Tuskin suomalaistenkaan vähäosaisten saamia sosiaaliavustuksia kukaan kadehtii, etenkään jos ne ovat asianmukaisia perustuen aitoon heikko-osaisuuteen.


No ei! Erona on tosin se, että pakolaiselle sosiaaliavustukset ovat selvää raha ja raakaa sellaista, verrattuna niihin tuloihin, jotka hänellä oli kotimaassaan. Joissakin maissahan saa tehdä töitä vuoden siihen, mitä sosiaali maksaa Suomessa kuukaudessa.
Lisäksi, pakolainen aloittaa elämänsä uudessa maassa nollilta. Suomalainen sosiaalituen saaja taas on usein vetänyt kaiken pystyyn ja velkaa on joka paikkaa + alkoholiongelmia kaupanpäälle.

Tässä muuten onkin pointti, jota ei aina ymmärretä, ja jonka takia ns. "turvapaikkaturistejakin" tulee aina riittämään. Täällä yhteiskunnan vähäosaisilleen kustantama minimielintasokin on suorastaan ruhtinaallinen monien turvapaikanhakijoiden lähtömaiden oloihin verrattuna. Eikä kyse ole pelkästään käytettävissä olevasta rahasta, vaan ihan elämisen perus-asioista, kuten asumisen taso, vaatteet, kunnallinen terveydenhuolto, ilmainen koulutus jne.; asioita, joista monissa lähtömaissa ei kannata edes uneksia. Eurooppa yleensä ja me sen mukana olemme kuin myyttien El Dorado, paitse että me emme ole mikään myytti, vaan ihan oikeasti olemassa ja suhteellisen helposti myös saavutettavissa.

Tuohon suomalaisen sosiaalituen saajien kuvaukseen on sanottava, että läheskään kaikki sosiaaliavustuksen saajat eivät ole mitään velkaantuneita alkoholisteja, vaan kyllä aivan normikansalainenkin joutuu hakemaan toimeentulotukea jos on esim. vähänkään pidempään työtön, ellei ole sitten säästöjä tai omaisuutta kertynyt, kuten etenkään pienipalkkaisille ja pätkätyöläisille ei helpostikaan kerry.

Quote
Quote
Sen sijaan perusteettomasti yhteiskunnan vähäosaisille tarkoitettuja ja yhteisin verovaroin kustannettavia tukia hyväksikäyttävät kyllä tuomitaan ihan yleisesti, enkä ole kuullut sitä väitettävän kateudeksi.

Tässä on tietenkin tärkeää, että pystytään näkemään, milloin asia on näin. Mutta kuka pystyy siihen? Periaatteessahan se on tietenkin väärin.

Sanotaanko näin, että kyllä siihen todennäköisesti pystyttäisiin, jos vain riittävästi halua (lähinnä siis poliittista ja taloudellista) löytyy. Aika paljonhan näitä tukien väärinkäyttäjiä nykyäänkin kiinni jää, mutta enemmänkin saisi mielestäni jäädä. Kyse ei niinkään ole siitä, että ovatko huijatut rahamäärät suuressa mittakaavassa merkittäviä, vaan ilmiön yleistä moraalia heikentävästä vaikutuksesta, jos väärinkäytöksiin ei haluta kunnolla puuttua.

Quote
Quote
Tietääkseni suomalaisen omaisuus ja varallisuus kyllä ON rajoite sosiaalietuuksien (esim. toimeentulotuki) saamiselle - miksi pakolaisen tai turvapaikanhakijan omaisuuden ja varallisuuden sitten ei pitäisi olla?


En tiedä onnistuinko selvittämään mitä tarkoitin. On tietenkin ihan väärin, että rikasta pakolaista tuetaan, jos hänellä on kerran itsellä millä mällätä. Mutta meillä ei ole järjestelmää, millä lyödä lukkoon pakolaisen omaisuus ja taloudellinen tilanne. Kun on suomalaisesta kysymys, niin meillä on vuosien tilastot verotoimistosta jne, mutta pakolainen saapuu kielitaidottomana, eikä kerro varallisuudestaan, oli hänellä sitten satanen, tai miljoona. Hän lähtee siitä, että hänet lähetetään ehkä eteenpäin ja imee kaiken mahdollisen ennen sitä. Meidän järjestelmme ei myöskään tunne keinoja, joilla seurata heidän ekonomiaansa jatkossa. Tämä ei tietenkään ole mitenkään kummallista, sillä se vaatisi jo yksityisetsiviä.


Voi olla, että sen on vaikeaa ja varmaan onkin, mutta fakta kuitenkin on, että niin kauan kuin ongelma on olemassa, ja siitä lehdissä kirjoitellaan ja turuilla ja toreilla puhutaan, niin epäoikeudenmukaisuuden tunne ja tyytymättömyys kansalaisten parissa kasvaa. Tällaisessa tapauksessahan, jossa esim. turvapaikanhakija kuvaamallasi tavalla "imee kaiken mahdollisen" ennen poislähettämistään (ja joka tiesi tietenkin jo maahan tullessaan, että matka tulee jatkumaan, kun pakolaisstatuksen saamisen ehdot eivät täyty, eivätkä ole koskaan meinanneetkan täyttyä), on kyse yksiselitteisestä huijaamisesta - ns. "turvapaikkaturismista", jolla nimenomaan pilataan aitojen pakolaisten ja koko turvapaikanhakujärjestelmän maine. Lisäksi tulee se, että vaikka meidän turvapaikanhakijämäärämme ovat olleet vielä kohtuullisen pieniä, niin nehän ovat nyt naapureiden kiristettyä maahanpääsyä kasvaneet voimakkaasti, ja ennusteiden mukaan suunta on jatkuvasti ylöspäin (HS-pääkirjoitus 4.2.09). Tämä tarkoittaa sitä, että jossain vaiheessa ongelma todellakin räjähtää käsiin, ellei mitään tehdä. Uusi ulkomaalaislakihan sisältää vielä läpimenneenäkin versiona pahan "porsaanreiän", (humanitäärinen suojelu), jonka varjolla maahan voi jäädä käytännössä kuka tahansa tietyiltä alueilta saapuva (tai näin väittävä), ja perheenyhdistäminenkin tapahtuu ihan rutiinilla. Jos kaiken tämän hölmöyden annetaan vain tapahtua, niin ei ainakaan kannata ihmetellä, miksi yleinen maahanmuuttovastaisuus lisääntyy voimakkaasti ja ennemmin tai myöhemmin jopa rasismi eri muodoissaan tulee nousemaan, kun sille varta vasten erinomainen kasvualusta luodaan. Esim. Euroopassa viimevuosien yleisen maahanmuuttokriittisyyden ja laitaoikeiston voimakas nousu on suoraa seurausta epäonnistuneesta maahanmuuttopolitiikasta ja sitä myötä kasvaneista ongelmista. Me emme ole mikään erillinen saari maailmassa ja todelliset ongelmat ovat meilläkin vain ajan kysymys, ellemme ota ajoissa opiksemme muiden tekemistä virheistä.

Quote
Quote
Epäoikeudenmukaisuuden tunnetta lisää vielä se, että suomalainen sosiaalietuuksien hakija on saattanut maksaa yhteiseen kassaan elämänsä aikana paljonkin veroja (ja jos hänelle kerran on kertynyt tuet estävää omaisuutta, niin aivan varmasti onkin maksanut), mutta turvapaikanhakija vain istahtaa suomalaisten yhteisillä verorahoilla valmiiksi katettuun pöytään

Suomalaiseen on myös sijoitettu. Jo synnytys rokottaa veronmaksajien rahoja ja siitä lähdetään eteenpäin. Uskoisin, että suomalaisen valmennus veronmaksajaksi kestää keskimäärin 20 vuotta (huom, oma arvio) ja siihen sisältyy kaikki, koulutuksesta hammaslääkäriin. Pakolainen taas on periaatteessa valmis alkamaan veromaksuun heti, kun laskeutuu Suomeen. Miksei siis häneen voisi sijoittaa vähän myös ensimetreillä?

Pakolaisten integroimiseen on tietenkin sijoitettava, jos aiomme heistä joskus normaaleja yhteiskunnan jäseniä saada, mutta on harhaluulo uskoa, että joku kehitysmaasta saapuva luku- kirjoitus- ja kielitaidoton ihminen - vaikka olisi vielä nuorikin - olisi kovin nopeasti aidosti pärjäävänä toimijana nykyisten, kohtuullisen korkeaa koulutusta edellyttävien, työmarkkinoiden käytettävissä. Vähänkään vanhemmista tulijoista on sitten käytännössä pelkkiä kuluja, joten ainakaan kehitysmaista saapuvien pakolaisten ottamisen perusteleminen tulevina veronmaksajina ei ole mielestäni mikään relevantti argumentti.

Quote
Quote
- ja monesti perässä seuraa koko suku (ja joissain tapauksissa ilmeisesti "suku").

Kyllä. Mutta tämähän on normaalia siirtolaisuutta. Suomalaisetkin ovat vaeltaneet muihin maihin leivän perässä aivan samalla tavalla. Isä ensin ja perhe perässä, sitten kun on hankittu työpaikka ja asunto. Pakolainen tulee yleensä yksin, mutta myös hänellä on usein vaimo, lapsia jne. Nämä me joudumme hyväksymään kaupanpäällisenä silloin, kun alamme ottamaan vastaan kiinteistöpakolaisia. Sen on välttämätöntä, sillä kaikesta huolimatta on kysymys ihmisistä...

Tässä on nyt vain se aivan oleellinen ero, että kun suomalaiset lähtivät aikanaan esim. Amerikkaan niin he elättivät siellä itsensä ja perheensä alusta lähtien omalla työllään. Ei ollut mitään Ameriikan sossua, josta olisi saanut ilmaisen asunnon, vaatteet ja toimeentulotuen koko perheelle, ja sitten voinut kutsua vielä sukulaisetkin sinne ilmaisen elannon ääreen. Sukulaiset saattoivat toki mennä perästä, mutta heillä oli edessään ihan sama tilanne, ellei sitten edeltä menneellä ollut jo varaa elättää heitä. Tätä on normaali siirtolaisuus, ja se on ihan luonnollista ja kaikin puolin hyväksyttävää. Mutta on aivan selvää, että Suomen kokoinen, reilun 5 miljoonan ihmisen kansakunta ei voi ottaa miten paljon tahansa verovaroin ylläpidettäviä turvapaikanhakijoita, ja henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että koko turvapaikkajärjestelmä nykyisessä muodossaan joutaisi lopettaa, ja satsata apua enemmän katastrofien lähialueille, missä samalla rahalla elätettäisiin monin verroin enemmän hädänalaisia. Kiintiöpakolaiset ovat asia erikseen, heitä otetaan niin vähänkin, mutta erityisesti nykyisenkaltainen turvapaikkasysteemi (joka on uuden ulkomaalaislain myötä käytännössä automaatti, kunhan porsaanreikä huomataan ja sana leviää) on lähtökohtaisesti epäonnistunut järjestelmä, joten mitä nopeammin moisesta hullutuksesta tajutaan luopua, sen parempi.

Quote
Quote
Jos asia tosiaan on niin, että turvapaikanhakijan mahdollinen varallisuus ei vaikuta hänen saamiinsa yhteiskunnan kustantamiin etuuksiin, niin tällaisen epäkohdan korjaamatta jättäminenhän se vasta kalliiksi tulee.


Ongelmana on se, miten todeta tämä. Jos lähtisit itse pakoon, niiin kertoisitko uudessa kotimaassa, paljonko Sveitsissä on rahaa? Et takuulla. Sinun rahasi olisivat sinun oma asiasi. Näin tekisin myös minä.
Miten siis kehittää sellainen järjestelmä, jolla lyödä lukkoon pakolaisen varallisuus? Ja vielä parempi kysymys, kannattaisiko sellainen järjestelmä? Sellainen veisi helposti enemmän, kuin antaisi.

Meillä on ilmeisesti hiukan erilainen moraalitaju. Jos minulla olisi niin paljon (ylimääräistä) rahaa, että omistaisin tilin Sveitsissä, niin tuskin tulisi mieleenkään elellä muutaman satasen tai tonnin säästämisen takia pummilla hyvää tarkoittavien ihmisten verorahoilla, etenkin kun nämä olisivat antaneet minulle hädässäni turvapaikan maastaan. Mitäs muuta sellainen olisi kuin törkeä petos? Eli en kyllä voi kannattaa huijareiden ylläpitoa missään muodossa, ja tällaiset väärinkäytökset tulisi mahdollisuuksien mukaan minimoida maksoi mitä maksoi, muuten ei pitkällä tähtäimellä mitään hyvää seuraa.

Quote
Quote
Lepsut lainsäätäjät tekevät karhunpalveluksen kaikille aidoille pakolaisille ja samalla kaikille ulkomaalaisille, sillä nämähän tästä joutuvat ensimmäisenä maksamaan kasvavan tyytymättömyyden

Henkilökohtaisesti en yhdistäisi pakolaisuutta suhdanteisiin, enkä työttömyyteen. Ne tulevat ja menevät, kun taas pakolaisuus ei katso ajankohtaan. Muistan kun USA hyökkäsi viimeksi Irakiin. Parhaimmillaan taisi olla 50 000 irakilaista kuukaudessa, jotka jättivät kotinsa. Pelkästään Jordaniaan saapui 1500 ihmistä päivässä. 25 000 heistä anoi turvapaikkaa Ruotsista. Pelkästään Södertjälje, joka on suunnilleen yhtä suuri kaupunki kuin Vaasa, otti vastaan enemmän enemmän pakolaisia Irakista kuin USA ja Kanada yhteensä, n. 1500 vuodessa. Tämä on tuplaten niin paljon, kuin koko Suomi.

Tämän päälle sitten he, jotka asuvat laittomasti maassa...

Taisit lukaista väärin, kirjoitin yleisestä tyytymättömyydestä, en työttömyydestä. Viittasin siis siihen, että kansalaisten tyytymättömyys niin viranomaisiin, maahanmuuttopolitiikkaan, kuin ikävä kyllä kaikkiin ulkomaalaisiin ja myös rötöstelyyn täysin syyllistymättömiin pakolaisiin kasvaa ja saattaa lopulta saada ikäviäkin muotoja, ellei ongelmiin välitetä puuttua.

Mitä Ruotsiin tulee, niin hehän ovat viimeaikoina joutuneet kiristämään turvapaikanhakijapolitiikkaansa; Suomi tekisi viisaasti, kun älyäisi kerrankin ottaa oppia muiden tekemistä virheistä, eikä aina vain peesailisi muutaman vuoden tai vuosikymmenen muiden perässä.

Quote
Quote
ja yleisen epäluuloisuuden muodossa.

Tämä yleinen epäluulo on normaalia. Uskoisin, että jokainen maailman kansa suhtautuu epäluuloisesti pakolaisiin. Ja jos joku pieni ryhmä saisi päättää, niin tätä ongelmaa ei olisi. Rajat olisivat säpissä - sisään ja ulos.

Tästä epäluulon yleisyydestä ja normaaliudesta lienemme täysin samaa mieltä. Noiden "rajat kiinni"- pienryhmien lisäksi on olemassa myös niiden vastakohtia; eräänlaisia "rajat auki" -ryhmiä, mutta varsinainen järkevä ja käytännössä toteutuskelpoinen maahanmuuttopolitiikka asettunee kaikkialla jonnekin noiden välille.

Quote
Quote
Vaikka monien kansalaisten asiasta tuntema epäoikeudenmukaisuuden tunne olisi perusteeton, niin se on silti tälläkin hetkellä olemassa, vieläpä jatkuvasti kasvava, joten mahdolliset väärät käsitykset pitäisi oikealla informaatiolla pikimmiten hälventää. Jos tunne taas on perusteltu, niin lainsäädäntö ja käytännöt näiltä osin tulisi välittömästi korjata.

Kyllä. Monesti näissä asioissa mennään tosin niin vankkojen mielipiteiden kera, ettei informaatio auta. Riitttää jos se oma kulta lähtee Ahmedin kanssa. Silloin ei ole mitään väliä miten informoidaan.

Tietenkään kaikki eivät ole edes kiinnostuneet oikeasta informaatiosta, mutta tarkoitin ihan normikansalaisia, joilla ei sinällään ole mitään isompia ennakkoluuloja mitään väestöryhmiä kohtaan. Olisi järkevää viranomaisten toimia niin, että tällaisiin ennakkoluuloihin ei edes synny syitä.


Quote
Loppusäkeenä vähän aiheen sivusta, että vaikka olemmekin vääntäneet aika paljon, niin tunnustan sinut vilpittömästi hyväksi kirjoittajaksi, ja näkisin mielelläni, että myös moni muu täällä äkkäisi, että maahanmuuttopolitiikka on niin paljon muutakin, kuin jonkun torvin taiteiljan linkki verisiin kalsareihin.

Et itsekään ole hassumpi naputtelija, mutta keskustelutyylistähän vähän annoin kritiikkiä tuolla toisaalla. Ei kuitenkaan tuoda sitä juttua tänne, vaan koitetaan pysyä asiassa.

32
Yleistä keskustelua / Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 10. 04. 2009 16:04 »
Ihmettelen usein tuota kateutta pakolaisia kohtaan. En ymmärrä miksi se olisi väärin, tai edes kummallista, jos pakolainen on varakas.  

Kateutta minäkin vähän ihmettelen, jos sellaista aidosti esiintyy. En kuitenkaan oikein jaksa uskoa, että kovinkaan moni oikeasti olisi kateellinen siitä, että aidosti henkensä edestä pakenevia autetaan käytettävissä olevien resurssien järkevissä rajoissa, vaikka tietävätkin sen tapahtuvan yhteisistä verovaroista. Tilanteissa joissa nurinaa yleisesti esiintyy, on paremminkin kyse epäoikeudenmukaisuuden tunteesta. Tuskin suomalaistenkaan vähäosaisten saamia sosiaaliavustuksia kukaan kadehtii, etenkään jos ne ovat asianmukaisia perustuen aitoon heikko-osaisuuteen. Tai työttömyyskorvauksia, jos henkilö on oikeasti työtön, ja aidosti työmarkkinoiden käytettävissä. Sen sijaan perusteettomasti yhteiskunnan vähäosaisille tarkoitettuja ja yhteisin verovaroin kustannettavia tukia hyväksikäyttävät kyllä tuomitaan ihan yleisesti, enkä ole kuullut sitä väitettävän kateudeksi.

Quote
Suomen maahanmuuttopolitiikka ei myöskään tunne järjestelmää, joka tutkii pakolaisen ekonomisen taustan. Se ei myöskään tee rajoja siihen, miten paljon pakolaisella SAA olla omaisuutta, vaan kaikki menee samojen, tiettyjen linjojen mukaan, eikä tietääkseni missään ole kielletty omistamasta.

Tuntematta nyt sen tarkemmin tätä kuvaamaasi järjestelmää, niin jos oletetaan tietojesi pitävän paikkansa, näyttäisit olevan ihan ongelman ytimessä. Tietääkseni suomalaisen omaisuus ja varallisuus kyllä ON rajoite sosiaalietuuksien (esim. toimeentulotuki) saamiselle - miksi pakolaisen tai turvapaikanhakijan omaisuuden ja varallisuuden sitten ei pitäisi olla? Jos asia on kuten kerrot, niin epäoikeudenmukaisuushan on aivan silmiin pistävä. Epäoikeudenmukaisuuden tunnetta lisää vielä se, että suomalainen sosiaalietuuksien hakija on saattanut maksaa yhteiseen kassaan elämänsä aikana paljonkin veroja (ja jos hänelle kerran on kertynyt tuet estävää omaisuutta, niin aivan varmasti onkin maksanut), mutta turvapaikanhakija vain istahtaa suomalaisten yhteisillä verorahoilla valmiiksi katettuun pöytään - ja monesti perässä seuraa koko suku (ja joissain tapauksissa ilmeisesti "suku").

Quote
Toki se olisi mahdollista, mutta jo yksin tätä varten pitäisi käynnistää oma koneistonsa, joka luokittelee pakolaiset tyyliin 1. Perse auki 2. Pari sataa taskussa 3. Paksu lompakko 4. Numerotili Sveitsissä 5. Valtava omaisuus kotimaassa jne. Jokainen ymmärtää, että tällainen luokittelu kaatuisi mahdottomuuteensa ja maksaisi paljon.

Jos asia tosiaan on niin, että turvapaikanhakijan mahdollinen varallisuus ei vaikuta hänen saamiinsa yhteiskunnan kustantamiin etuuksiin, niin tällaisen epäkohdan korjaamatta jättäminenhän se vasta kalliiksi tulee. Lepsut lainsäätäjät tekevät karhunpalveluksen kaikille aidoille pakolaisille ja samalla kaikille ulkomaalaisille, sillä nämähän tästä joutuvat ensimmäisenä maksamaan kasvavan tyytymättömyyden ja yleisen epäluuloisuuden muodossa.

Lopuksi vielä, että itse en tosiaan tarkemmin tiedä, kuinka tämä turvapaikanhakijoiden varallisuus-asia nykyään käsitellään, mutta sen tiedän, että hyvin monilla on nimenomaan sellainen käsitys, että varakas turvapaikanhakija saa samat etuudet kuin varatonkin, tai joka tapauksessa ekonomisesti vastaavassa asemassa olevaa kantaväestöön kuuluvaa paremmat etuudet (huom. myös esim. asuntojonot jne.). Ellei näin sitten olekaan, niin tästä kannattaisi kyllä viranomaisten tiedottaa huomattavasti selkeämmin, ettei asiasta jäisi vääriä käsityksiä.

Vaikka monien kansalaisten asiasta tuntema epäoikeudenmukaisuuden tunne olisi perusteeton, niin se on silti tälläkin hetkellä olemassa, vieläpä jatkuvasti kasvava, joten mahdolliset väärät käsitykset pitäisi oikealla informaatiolla pikimmiten hälventää. Jos tunne taas on perusteltu, niin lainsäädäntö ja käytännöt näiltä osin tulisi välittömästi korjata.

33
Yleistä keskustelua / Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 08. 04. 2009 18:06 »
Ajankohtaista aiheeseen liittyen.

http://www.mtv3.fi/uutiset/45min/jaksot.shtml?853984
Bisnestä vastaanottokeskuksilla

34
Yleistä keskustelua / Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 08. 04. 2009 18:06 »
Yleisesti tunnustetaan, että Suomen demografiset luvut edellyttävät suurta maahanmuuttoa, jotta mm. ikääntyvän väestömme hoiva voidaan turvata.

Kyllä, tätä asiaa yleisesti tunnustetaan, kuten sanot. Useat poliitikot toistelevat tätä ikään kuin totuutena. Onko tällä mitään tekemistä reaalimaailman kanssa? Sitä sopisi kysyä enemmän.

Yleisen tunnustuksen kuorosta kuuluu myös soraääniä. Esim. taloustieteen proffa Matti Virén vetäisi vuosi sitten Turun Sanomissa soolon ihan omalta lehteriltään ja lähes kategorisesti yhteisen nuotin vierestä.

Aika on ajanut suomalaisen suunnitelmatalouden ohi

35
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka ilostuttaa!
« on: 25. 02. 2009 21:09 »

 ....Plusmiinus asia on niin pieni muiden asioiden ohessa että siihen ei edesi paneuduta koska se toimii juuri niinkuin on tarkoitus....


Aika ylimielistä paskaa, kun ottaa huomioon, ettei kukaan muu sitä kehu, kuin korkeintaan ylläpito ja mode. Monet muut moittivat ja antavat jopa palautetta, jota ei oteta kunnolla vastaan . Eli toimiiko juuri niinkuin on ajateltu?

Samaa mieltä. Ylimielistä on touhu, ja tätämenoa onkin vain ajan kysymys, koska tänne jää vain tietty jengi keskenään lässyttämään.

Quote
+/- käsitteeni olen kertonut. En taida tuohon asiaan enää omaa tai teidän aikaa uhrata. Muutakin ajan käyttöä täytyy harkita.

Ajan haaskausta kaikki parannusehdotukset, olen aikoja sitten todennut. Aikalailla sitä samaa yleensäkään käydä täällä nykyään.

36
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka ilostuttaa!
« on: 24. 02. 2009 19:07 »
 
Miten muuten se, että keräät kirjoituksillasi paljon miinusta, tekee sanoistasi uskottavampia?

Kyseessä on taktinen mielipide.  Miinustelijan urakka on ollut valtava.  Ajattele
asiaa "urakoijan" kannalta jos olenkin oikeassa?

Vaikka olettaisimmekin, että olet saanut kaikki miinuksesi yhdeltä miinustelijalta - mitä en muuten ikinä usko - ja hänen tai heidän urakkansa olisi ollut kuinka valtava, niin eihän se edelleenkään mitenkään lisää sanojesi uskottavuutta, pikemminkin päin vastoin.

Tiestysti voitaisiin myös vain yksinkertaisesti kysyä, että millä perusteella se miinustelijan/
miinustelijoiden urakka on ollut yhtään sen valtavampi kuin plussailijan/ plussailijoidenkaan? Aika tasoissahan nuo pisteesi näyttävät olevan.

Quote from: Kari Lajunen
 
Miksi lisääntyneet miinuspisteesi (tai kenenkään muunkaan) olisivat ensisijaisesti protesti plusmiinus järjestelmää kohtaan? Kuulostaa poliitikon päättelyltä - vai eikö ole tullut mieleenkään, että kirjoituksistasi ehkä ollaan eri mieltä?

Vielä tuohon jatkoon, että mistä ja koska voidaan päätellä, onko kyseessä protesti järjestelmää vastaan? Ja erityisesti, jos kyseessä on protesti, niin milloin sen voidaan katsoa olevan haitaksi, että sitä silloin voidaan "katsoa uudestaan"?

Kyseessä on selkeä tieto eikä päätelmä.  Tiedon lähde tai hankintaperuste
on moderaattorin eli minun salassapitovelvollisuuksien sisällä.  Kyllä sekin
kävi mielessä että asiasta voidaan olla eri mieltä.  :)

Rohkenen epäillä tätä "tietoasi", vaikka modena olisitkin nähnyt yhtä sun toista, mistä me muut emme tiedä. Vastaisitko muuten tuohon, mitä sinulta edellä kysyttiin, että moderoitko nykyään palstalla vaiko etkö?

Ja ihan kiinnostunut olisin myös kuulemaan tarkemmin logiikastasi tuon vastaamatta jääneen kysymykseni suhteen - vahvistin sen tuosta edellisestä lainauksestasi, kun se oli varmaan jäänyt sinulta huomaamatta.

37
Valtuuston tietoon / Re: Merenkurkun siltayhteys
« on: 24. 02. 2009 14:02 »
....

Haaveileminen ja unelmointi vie asioita eteenpäin, mutta mahdottomien asioiden haaveilu ja suunnittelu vaatii aikaa ja energiaa yhtä paljon kuin mahdollistenkin asioidenkin haaveilu ja suunnittelu. Ja se raha, jota tuohon suunnitteluun käytetään on aina pois niistä asioista, joita olisi oikeasti mahdollista toteuttaa.
....

Miksi tuhlaamme energiaamme ja verovaroja siltahankkeen suunnitteluun, kun kukaan ei keksi siihen edes rahoitusta. On paljon muitakin asioita, joita voisi suunnitella ja toteuttaa kotiseutumme hyväksi. Asioita joiden eteen kannattaisi oikeasti tehdä töitä.


Amen.

38
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka ilostuttaa!
« on: 24. 02. 2009 14:02 »
Tämä oli jotenkin niin hupaisaa päättelyä, etten malttanut olla vähän kommentoimatta. Vaikka kyseessä hymiöstä päätelleen onkin huumoriheitto, niin kirjoituksen logiikka ontuu niin pahasti, että koko idea itse asiassa katoaa.

Nyt on 1438 sellaista joka huomioi kirjoittamani tavalla tai toisella.
Plussia 738 ja miinuksia 700.  Kumpa kaikki nuo olisivat äänestäneet
kunnallisvaalissa minua niin olisin saanut äänivyöryn.  ;)

Haaveilet kirjoituksiasi huomioineen (positiivisesti) 738 henkilöä = äänivyöry kunnallisvaaleissa. Itse asiassa annat ymmärtää jopa sinua miinustaneiden kuuluvan tuohon "äänivyöryyn", koska puhut "noista kaikista", mutta ei nyt takerruta siihen, vaan lueteaan tekstiäsi eteenpäin.

Quote
Samalla vauhdilla debet ja kredit ovat tasoissa Helmikuun lopussa
ja jos vauhti on sama niin miinuksia pitäisi olla tuplaten vuoden lopussa
verrattuna plussiin.  Kiitos tälle ahkeralle miinustelijalle sillä huomasin
että plussien ollessa reilusti suuremmalla kuin miinukset, herätti se
epäilystä manipuloinnista.  Nyt sanoillani on enemmän uskottavuutta.

Tässä taas taas annat ymmärtää, että kyseessä onkin kenties vain kaksi henkilöä (jos on vain yksi miinustelija, miksi plussittelijoitakaan pitäisi olla sen enempää?). Mihin se kunnallisvaalien "äänivyöry" tällä välillä katosi? Et suinkaan sentään vihjaa, että plussasi tulevat 738 eri ihmiseltä, mutta 700 miinustasi olisivat vain yhden ahkeran miinustelijan aikaansaannosta?

Miten muuten se, että keräät kirjoituksillasi paljon miinusta, tekee sanoistasi uskottavampia?

Quote from: Kari Lajunen
Kyseessä on protesti koko miinusplus järjestelmää kohtaan.  Mutta se ei muuta
mitään.  Miinusplus järjestelmä pysyy toistaiseksi.  Protestista ei ole ollut haittaa
eikä siitä näyttäisi olevankaan mutta jos siitä olisi haittaa niin silloin sitä katsotaan
uudestaan.  Mutta ilostuttaa tuo tasapaino ja se, että pelkkä plusmiinuskin
otetaan vakavasti.

Miksi lisääntyneet miinuspisteesi (tai kenenkään muunkaan) olisivat ensisijaisesti protesti plusmiinus järjestelmää kohtaan? Kuulostaa poliitikon päättelyltä - vai eikö ole tullut mieleenkään, että kirjoituksistasi ehkä ollaan eri mieltä?

Vielä tuohon jatkoon, että mistä ja koska voidaan päätellä, onko kyseessä protesti järjestelmää vastaan? Ja erityisesti, jos kyseessä on protesti, niin milloin sen voidaan katsoa olevan haitaksi, että sitä silloin voidaan "katsoa uudestaan"?

39
Vaasa / Re: Mansikkasaari
« on: 10. 02. 2009 15:03 »
Jokin museo tai kulttuurirakennus Mansikkasaareen ei tuo tuloja. Mansikkasaari on historialtaan tuotantoalue. Eikö kukaan huomaa mitä on tapahtumassa. Vaasan tie on muuttaa entiset tuotantoalueet puistoiksi ja muiksi oleilualueiksi. Tuotantoalueista tulee kaiken aikaa muita alueita kuin tuotantoa ja verotuloa tuottavia alueita. Ilmeisesti käy niin, että tuotanto ja työllisyys on muualla ja Vaasaan tullaan vain lomia viettämään vielä niin kauan kuin juuret ovat täällä.


Mansikkasaari on nimenomaan historiallinen tuotantoalue, kuten entinen Puuvillatehdas ja monet muutkin vuosikymmeniä sitten perustetut ja kauan sitten lopetetut tuotantolaitokset ja -alueet kaupungissa. Niiden perustamisajankohtana kaupungin väkiluku oli paljon pienempi ja tilaa mille tahansa toiminnalle, niin tuotantoon kuin vapaa-aikaankin, vielä yllin kyllin. En usko suurimman osan kaupunkilaisista haluavan nykypäivänä varsinaisia tuotantolaitoksia (jos nyt sellaisia tässä ajoitkaan takaa) kaupunkialueelle, eikä niitä varmaan jo kustannussyistä (kalliit maavuokrat) kannattaisikaan enää ihan keskustaan perustaa.

Mansikkasaaren tulevaisuudesta sen verran, että esim. yliopiston käytössä alue voisi jatkaa tavallaan myös "tuotantoalueena", vaikkakin tällä kertaa henkisen pääoman tuotannon parissa, ja aluetta voitaisiin tällöin käyttää haluttaessa varmaan myös kulttuurin ja vapaa-ajan toiminnan tarkoituksiin.

40
Yleistä keskustelua / Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
« on: 10. 02. 2009 14:02 »
...
Eli Radiolinjan puhelut olivat nolla euroa mutta Sjöberg päätti rokottaa myyjiään kun eivät suostuneet allekirjoittamaan uusia puhelinetu sopimuksia joissa myyjän vapaat työpuhelut olisi rajoitettu n 30 euroon kuukaudessa. Siis kyseessä oli yritysmyyjien työpuhelin jossa myyjien olisi pitänyt arvioida kuukaudessa kuinka paljon niitä asiakaspuheluita otti ! Kukin myyntitoiminnassa ollut ymmärttää että jos myyjä joutuu arvioimaan edustaen yritystä että myyntipuhelulut mahdollisesti vähennetään palkasta VÄHENTÄÄ omaa tekemistään. Erityisen erikoista tämä näyttää olevan juuri puhelinyhtiössä jossa firman ulkoinen nettokustannus on minuuttitaksaa jopa paljon pienempi kun mahdollinen minuuttitaksa.
...

Enpä ole ennen kuullut, että selkeitä työpuheluita tarvitsisi työntekijän missään itse maksaa. Olisiko kyseessä voinut olla esim. jonkinlainen puhelimen käytön ohjausyritys, että ulospäin suuntautuvat myyntipuhelut olisi pääsääntöisesti pyrittävä hoitamaan talon luureilla työhuoneesta, ja vältettävä (firmalle kalliimpaa) kännykän käyttöä, ja siksi kännykällä otettavien työpuheluiden määrää haluttiin rajoittaa?

Pages: [1] 2 3