Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - seso

Pages: [1]
1
anna,

Toimin Suomessa nimenomaan kotimaan politiikassa, mutta samaan aikaan minua kiinnostaa myös kansainväliset suhteet ja ulkopolitiikkaa. Kotimaan politiikassa toimin joskus asiantuntijana ja minua pyydetään usein tärkeisiin tapahtumiin ja kokouksiin, jotka liittyvät maahanmuuttopolitiikkaan. Olen asunut täällä miltei koko ikäni ja näen onglemakohdat ja ne hyvät kohdat, joita on hyvä kehittää.

Kotimaan politiikassa toimin vahvasti, mutta samaan aikaan en unohda isänmaassani tapahtuvia asioita. Se, että olen kurdiaktiivi, ei poissujle poliittista aktiivisuutta Suomessa ja suomalaisten hyväksi. Olen yhtä suomalainen kuin kurdikin :)

2
Niin, jos maaseudulla on kivempaa, niin anna mikset muuta sinne?

4
Miksi ihmeessä kurdistan menee Syyrian kurdien apuun, yksinkertaisempaa olisi Syyriassa matkustaa ja asettua kurdistaniin, omaan maahansa ja loppuisi koko sota. Vai olisiko ratkaisu liian helppo, jos vain tykätään sotia ja tänne asettuu sotaisia ihmisiä jessus...

????

Siis Rojawa (Syyrian pohjoisosa, lähellä Irakin rajaa) on OSA Kurdistania. Irakin Kurdistan on ainoa, joka on edennyt niin pitkälle, että on saanut autonomian. Tietosi ovat nyt täysin hukassa. Auttaisiko tämä kuva?

https://www.google.fi/search?gs_rn=25&gs_ri=psy-ab&tok=iZcOb6vsNxVHmo56UoK3GQ&cp=7&gs_id=q&xhr=t&q=kurdistan&bav=on.2,or.r_cp.r_qf.&bvm=bv.51156542,d.bGE&biw=1517&bih=741&um=1&ie=UTF-8&hl=fi&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=ir4XUvK4L-nw4QS2_4EQ#facrc=_&imgdii=_&imgrc=PTYCsIXSczrIbM%3A%3B9DNweVRuUEOBZM%3Bhttp%253A%252F%252Fomen10.files.wordpress.com%252F2012%252F08%252Fkurdistan_map-1.jpg%253Fw%253D538%3Bhttp%253A%252F%252Fomen10.wordpress.com%252F%3B522%3B522

islamistit ovat tulleet kurdien maille tappaamaan heitä. Ei ratkaisu ole se, että Rojawan Kurdistan, kurdien maa jätettäisiin jihadisteille valloitettavaksi.

5
Niin hajasijoituksesta.

Mielestäni olisi tärkeää muidenkin kuntien ottaa vastuuta pakolaisten auttamisessa. Vaasa on ollu tässä hieno mallioppilas ja olemme ylpeästi saaneet katsoa, kuinka meidän pakolaisina tulleet nuoret ja vanhemmat ovat kouluttautuneet ja meneet töihin.

Hajasijoitus on hyvä idea, mutta tärkeää on että paikkakunnalle tai sen lähikunnissa (esim.30km säteellä) asuu muitakin samaa etnistä taustaa olevia ihmisiä. Muutama kunta ei voi ottaa taakakseen pakolaisten sijoituksen kuntaansa. Me emme saa pyrkiä siihen, että pienellä paikkakunnalla, jossa ei muutenkaan ole totuttu maahanmuuttajiin ja jossa sattaa olla vahvat ennakkoluulot edesauttaisivat pakolaisten sopeutumista. He tarvitsevat kuntalaisten tuen, eli pakolla ei sjoituksia ja toiseksi tärkeää on, että kunnassa tai sen lähellä on muitakin pakolaisia ja/tai samaa etnistä taustaa olevia. Kaikkea kohtuudella.

Maahanmuuttoa voi harjoittaa fiksusti. Laautu on tärkeämpää kuin määrä.

6
Bert,

Kurdistanin valtion perustamisen ongelma on juuri tässä kirjoittamisessasi kiteytettynä:

" Asiaan oleellisesti kytkeytyy aina valta, vallanhalu, valtapolitiikka, manipulointi sekä ennenkaikkea raha ja varallisuudet"

Kurdistan on rikasta aluetta, meiltä löytyy niin oljyä, paljon peltoa, metsää, tigris ja eufrat kulkevat läpi Kurdistanin. Kurdistanilla on suuri potentiaali turismin kanssa, sillä meillä on korkealla, 2-3km merenpinnan yläpuolella kun menet vuoristossa paljon lunta talvisin. Eli laskettelukeskuksiakin pystyy alueelle saamaan talvella. Alhaalla harvoin lunta sataa kunnolla.

Ei ole olemassa valitettavasti valtio nimeltä Kurdistan, vaan kurdit on pilkottu neljän valtion sisälle. Irakin, Iranin, Syyrian ja Turkin. Tästä nimitys esim. Iranin kurdi. Ainoa autonomia on Irakin Kurdistanilla, jonka presidentti on Massoud Barzani. Hän on todennut, että Kurdistan tulee Syyrian kurdien apuun, elleivät nuo islamistit lopeta murhaamista pohjoisessa. Kurdistanin autonomisella alueella on oma poliisivoima ja armeija.

Tähän tulee aivan liikaa tekstiä, jos lähtisin koko Kurdistanin historian mitä nyt tiedän kertomaan. Mutta rahasta ja vallasta sekä etnisestä taustasta tässä on nimenomaan kyse.

7
KARPPI

aika kovaa väittää muiden kulttuuri huonoksi. Huonommaksi kuin suomalaisten. Mihin kantasi perustuu?

2. Edellä mainitsit, että ihmiset ovat tietämättömiä ja kouluttamattomia, siis suurin osa nykyisistä pakolaisista. Yhdyn. Mutta. Et voisi olla vähempää väärässä väittäessäsi. 1. Etteivät ihmiset tahdo suojella maataan. (kurdien kohdalla asia ei ole nin todellakaan). 2. Nykyisillä kouluttamattomilla pakolaisilla ei ole todellakaan tietoa siitä et Suomi on hyvinvvointivaltio.

Miten heillä voisi olla tietoa Suomen hyvinvoinnista, jos heil ei ole ede luku ja kirjoitustaitoa.

Heinonen. Kiitos vinkist. Totta pakolaisuus koskettaa Suomeakin.

8
Ehkei se Suomea suoranaisesti kosketa, mutta ne, jotka ovat kiinnostuneet aiheesta voivat osallistua keskusteluun. Ei tänne keskusteluun ole kukaan pakotettu, vai?

 Tämä keslustelu alue ei kosketa Suomen maahanmuuttopolitiikkaa vaikka se sitä toki osittain sivuaa.

Karppi,

Itse kannatab monen kurdin tapaan rauhallista mielenosoitusta, johon on kaikilla suomalaisilla oikeus. Itseasiassa mainitsemastasi tapauksesta nostettiin tuo huono käytös esille. Monet kurdit pettyivät häiriköiden käytökseen. Poikkeustapaukset nostetaan esille, niin kuin tässäkin.

9
topi,

löytyyhän niitä radikaalinuoria muutamia sieltä täältä, mutta lupaan, että vielä enemmän ainakin meidän kurdien joukosta löytyy niitä, jotka ovat sopeutuneet länsimaiseen elämäntapaan ja ovat paljon pehmeämpi arvoiltaan ja mielipiteiltään kuin vanhempansa. Tuo sukupolvi, jotka ovat tulleet 5-10v ikäisinä Suomeen, ovat erittäin hyvin sopeutuneet Suomeen ja moni meikäläinen esim. on jäänyt Suomeen eikä ole esim. lähtenyt Kurdistanin autonomiseen valtioon takaisin, jossa on erittäin hyvä asua ja rauhallista, nyt ainakin. Tosin pakolaisvirta Syyriasta on saanut heidät keskittymään kanssaveljiensä auttamiseen ja suojelemiseen kuin talouden ja yhteiskunnan eteenpäin viemiseen.

Irakin autonomisen Kurdistanin alueen presidentti Massoud Barzani uhkaa kurdien asevoimien olevan valmis auttamaan, jos Syyrian heimoveljiin kohdistuva uhka ei väisty, kertoo BBC. Irakin Kurdistanilla on sekä oma armeija että poliisivoimat.
http://yle.fi/uutiset/kurdien_ja_islamistien_taistelut_aiheuttivat_uuden_pakolaisvirran_syyriasta/6782797?origin=rss

http://www.ts.fi/uutiset/ulkomaat/525813/Syyrian+pakolaisten+hata+heratti+Irakin+kurdit

10
Kirjoitin aikaisemmin kolumnissani siitä, että Suomen media on vaiennut lähes täysin kurdien ahdingosta Syyriassa. Onneksi HS osoitti tänään minun olevan väärässä heidän suhteensa.

http://www.hs.fi/ulkomaat/Kurdit+puolustavat+Koillis-Syyriaa+islamisteilta/a1376968311790

Vapaa, rakentava ja sivistynyt keskustelu alkakoon!

PS. En kaipaa todellakaan ketään tänne haukkumaan kurdeja tai syyttämään heitä pakolaisuudestaan. Mikäli ei tunne kurdien historiaa, sitä voi aina kysyä, eikä lähteä haukkumisen tielle nimimerkkien taakse piiloutuen.

11
Yleistä keskustelua / Vs: Poliitikkojen rehellisyys
« on: 21. 08. 2013 15:03 »
Anna, olen samaa mieltä kanssasi, että kiintiöpakolaiset ja turvapaikan saaneet pitäisi hajasijoittaa ympäri Suomen. Kunnat päättävät itse vastaanottavatko he kiintiöpakolaisia. Ja moni kunta Suomessa suhtautuu valitettavasti nihkeästi, vaikka saavatkin valtiolta tukea.

12
Yleistä keskustelua / Vs: Poliitikkojen rehellisyys
« on: 21. 08. 2013 12:12 »
Aivan loistava kannanotto Nasty, yhdyn sanoihisi 99%!

Haluan vielä lisätä, että eivät suinkaan kaikki mamut mene vanhoillisen kulttuurin mukaan ja moni länsimaistuu, kuten minä. Hyväksi esimerkiksi kerron, etten ole muslimi. En ole myöskään kääntynyt mihinkään muuhun uskontoon.

Risto,mitä jos sinut todetaan syylliseksi ja joudut vankeuteen? Eikö tämä huolestuta?       

13
Yleistä keskustelua / Vs: Poliitikkojen rehellisyys
« on: 21. 08. 2013 11:11 »
Nasty,

identiteetti on jo ollut olemassa kauan. Nyt ajan vain tuota identiteettiäni ja kansani asiaa eteenpäin. Kansallani tarkoitan niin kurdikansaa kuin suomalaisenkin kansan etuja. :)

Kurdi-asia on varsin tärkeä, nyt kun jihadistit surmaavat heitä ja he ovat joutuneet pakenemaan Bashurin Kurdistaniin. Mutta eihän media ole sitä uutista välittänyt eteenpäin.

14
Yleistä keskustelua / Vs: Poliitikkojen rehellisyys
« on: 20. 08. 2013 18:06 »
Ps. Erkko, kaikki tietävät kuka on SeSo, tietävät myös minkänäköinen. Tarvii vähän älyä kai selvittääkseen.

15
Yleistä keskustelua / Vs: Poliitikkojen rehellisyys
« on: 20. 08. 2013 18:06 »
Mielelläni kuulisin jonkun syyttävän minua ja ilmoittavan asiasta poliisille. Olisi se ainakin eka kerta :). Sitten voidaan todella katsoa mitä kirjoitin, mihin liittyen ja missä asiayhteydessä. Ei minua pelota, bring it on. Erkko tykkää leikata sitaattini ja tekstini, johon osa sitaatista liittyi.

Kari, käys lukees mitä kirjoitin.

16
Yleistä keskustelua / Vs: Poliitikkojen rehellisyys
« on: 20. 08. 2013 17:05 »

Olet ihminen, joka ei uskaltanut kohdata minut henkilökohtaisesti, kun ylläpito sitä ehdotti. Olet ihminen, joka piiloutuu nimimerkin taakse. Eikka, älä puhu suullani. Eikka, on mautonta keksiä valheita ja vieläpä väittää kiittämättömksi. Luulet tuntevasi minut paremmin kuin minä itse ja tarkoituksesi on häpäistä minut ja pilata maineeni.

   

17
Lisätään valoa käytännön esimerkillä, menneinä vuosina tuli matkustelua ulkomaille monasti ja usein ns. vaarallisiin kohteisiin ja jos oli kyse seuruematkasta niin jo etukäteen menomatkalla oli erittäin helppoa luetella ne henkilöt joille sattui ikäviä asioita. Ja sitten tuo sinun oletettu työpaikan kysely, josko tuo työnantaja odotti Sanna Koskisen hakemusta ja näinollen sinun soittosi tuli jälkijunassa paikka oli jo täytetty .

Eli se on Malkamin omaa vikaa kun hän kohtaa rasismia. Mitäs hän puolustelee itseään ja pistää vastaan.

Niin ja tuohon omaan tekstiini liittyen. Kuka työnantaja palkkaa jonkun ennen kuin tuo haku on mennyt kiinni ja sitä paitsi työtä tarjottiin enemmän kuin yhdelle henkilölle. Sanon vaan et comoon. :D

18
Tuosta haastattelusta sai sen käsityksen , että on omasta itsestään kiinni jos rasismin sattuisi törmäämään .

Risto Helin, olet siis sitä mieltä, että rasismi on sallittua jos se kerran on itse aiheutettua? Valotas vähän tätä ajatteluasi.

Ja onhan sun helppoa kieltää rasismi kun et ole sitä itse kohdannut. Ei ole olemassa varmasti yhtäkään uussuomalaista, joka ei olisi rasismia kohdannut.

Olen itse joskus soittanut työn perään ja esitellyt itseni suomalaiseksi, let's say Sanna Koskinen ja kysyin onko töitä. Vastasivat on toki, laita hakemus.
Soitin hetken kuluttua ja kerroin olevani Seida Sohrabi ja etsin töitä, onko tarjolla. Ei ole tarjolla.
Siinä sinulle rasismia työhön liittyen.


19
You go make, my friend!

Joskus tuntuu kun itse kirjoittelis, kun lukee sun tekstejä. ;) Ilo lukea sun kommenteja!

20
Kiitos OW asiallisesta kommentistasi ja hyväksyn pahoittelusi :)

Olisi mukavaa kasvotusten tavata Eikka ja käydä keskustelua?


21
Tapio!

Otan haasteen vastaan :)

22
Et voi tuomita kaikkia kurdeja, vain n.50 huligaanin perusteella. Olen Suomessa kasvanut ja minulla on suomalainen maailmankatsomus. Hieman kysymyksiä ja vastauksia kehiin.

Hyväksynkö Bakurin kurdien toiminnan Helsingissä?: En missään nimessä hyväksy heidän tapaansa marssia! Ja puhutte siihen tyylin, ikäänkuin minä olisin tukenut heidän toimintaansa.

Koinko, että Suomessa voi noin tehdä?: En todellakaan koe, että Suomessa voidaan pysäytellä autoja ja yrittää rikkoa niitä!

Harmittaako minua, että aikuiset miehet, eivät osaa ottaa eri etnistä taustaa omaavaa suomalaista keskusteluun: Kyllä minua harmittaa teidän joidenkin tapa, tulla kertomaan minulle miten Suomessa pitäsi elää ja ajatella. Älkää siitä tulko mulle kertomaan, tiedän tasan tarkkaan miten täällä toimitaan ja eletään! Tapanne käydä "keskustelua" on rasistinen ja loukkaava ja mikäli ette osaa ottaa ihmistä ihmisenä, niin tästä keskustelupalstasta ei tule sitten mitään.

Te vain hyökkäätte kimppuuni ja alatte kertomaan minulle miten Suomessa pitäisi elää ja toimia ja leimaatte kurdit ja kerrotte omasta mahtavuudestanne. Pitäisikö minunkin kertoa teillä mitä tarkoittaa suomeksi asiallinen ja rakentava keskustelu.

Suoraan sanottuna häpeän muiden suomalaisten puolesta tapaanne ottaa ulkomaalaistaustainen mukaan keskusteluun! Kun minä mainostan rauhallista muistomarssia ja tiedotan siitä, sitten tulee susilauma, Tapioo lainaten kertomaan mitä viime vuonna n.50 kurdia teki Helsingissä.

Enhän minäkään täällä rupea kertomaan tai paasoamaan muiden suomalaisten tekemisistä. En ole maininnut kertaakaan koulusurmia, väkikohtausta Jyväskylässä. Olenko minä missään vaiheessa paasonnut teille suomalaisista ääriaineksista. En ole, koska minä kunnioitan osapuolta, toisin kuin eräät!

Minua ei haittaa jos minua haukutaan tai minusta annetan väärää kuvaa, mutta sitä en hyväksy, että kurdeja täällä leimataan tiettyyn muottiin, vain pienen asiattoman ryhmän perusteella:

[/i]Miksi kurdien (netin mukaan) 30-35 miljoonainen kansa ei kunnioita suomen lakeja ja järjestystä vaan kiittää avunannostamme anarkialla?

Olen täysin vakuuttunut siitä, ettei ennakkoluuloja pystytä hälventämään muulla tavalla kuin oikeasti tutustumalla eri entisestä taustasta tuleviin ihmisiin. Istua heidän kanssaan, jutella niitä näitä ja kysyä suoraan kasvotusten kinkkisiä kysymyksiä ja pyrkiä luomaan rakentavaa keskustelua.

Teistä jotkut ovat osoittaneet, etteivät edes halua tutustua ei kantasuomalaisiin, vaan olette tulleet tänne keskustelupalstalle haukkumaan, paasoamaan ja luokkaamaan ei kantasuomalaisia. Se ei teistä muuta kerro kuin kapeakatseisuutta, suvaitsemattomuutta ja ongelman lietsojia. Ja juuri sen takia irtisanoudun sellaisen keskustelun ylläpitämisestä.

Ja luojan kiitos, etten minä tuomitse suomalaisia kirjoitustenne perusteella, kuten te teette kurdien kohdalla.
23
Kuten tiedotteessa lukee:

"Järjestämme rauhallisen muistomarssin...."


Miten sinä Eikka edesautat meidän sopeutumistamme ja rakentavaa keskustelua, kun kerta toisensa jälkeen luot viestejä, joilla on propagandistinen olemus, yrität antaa kuvaa kurdeista väkivaltaisina fundamentalisteina ja häpäiset tällä kommentillasi muistotilaisuuden tärkeyttä ja arvoa meille kurdeille ja muille, jotka tietävät mitä Anfalin aikana tehtiin tai mitä kurdeille on tehty historian saatossa.

 Viestittely sivustolla perustuu rakentavaan keskusteluun ja toisen osapuolen kunnioittamiseen.

Olen Timo Rintamäen kanssa samaa mieltä, ja kiitän häntä asiallisesta ja rakentavasta kommentistaan!

24
Helsingissä ollaan järjestämässä muistomarssi. Katso linkistä lisätietoa!

Vaasasta saatetaan järjestää yhteiskuljetus, josta sitten varmasti tiedotetaan.

http://kurdistan.fi/fileshare/Anfal-25-Helsinki-muistomarssi.pdf

25
Nyt uudelleen, oikealle sivulle :)

Eikun keskustelu avaamaan!

On hienoa, että tälläisiä sivuja löytyy. Tärkeätä olisi käydä sivistynyttä, rehellistä, asiallista ja rakentavaa keskustelua.

Olisi hienoa voida kysyä asioita ja käydä keskustelua, voimme olla Vaasassa edelläkävijä, se on meistä kiinni!

Ja olisi tosi kivaa nähdä yhä enemmän vanhempia suomalaisia liikkumassa ulkomaalaistaustaisten kanssa. Nuorten on helpompaa tutustua koulun kautta, mutta vanhempaan väkeen on vaikea saada kontakia. Tämä kanava on yksi keino!

Seida Sohrabi

26
Eikun keskustelu avaamaan!

On hienoa, että tälläisiä sivuja löytyy. Tärkeätä olisi käydä sivistynyttä, rehellistä, asiallista ja rakentavaa keskustelua.

Olisi hienoa voida kysyä asioita ja käydä keskustelua, voimme olla Vaasassa edelläkävijä, se on meistä kiinni!

Ja olisi tosi kivaa nähdä yhä enemmän vanhempia suomalaisia liikkumassa ulkomaalaistaustaisten kanssa. Nuorten on helpompaa tutustua koulun kautta, mutta vanhempaan väkeen on vaikea saada kontakia. Tämä kanava on yksi keino!

Seida Sohrabi

27
Yleistä keskustelua / Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 01. 04. 2013 16:04 »
Ei ole syytä lukea historiaa enemmistön silmin, eikä sen näkökulmasta, jolla on eniten valtaa.

Jos vähänkin tiedät kurdien historiasta ymmärrät syyn Öcalanin pidätykseen Turkissa. PKK on murhannut ihmisiä enkä kiellä sitä, PKK on Turkin puolella taisteleva kurdiryhmittymä, joka nousi aseelliseen toimintaan, kun mitkään muut keinot eivät auttaneet puolustamaan kurdien asemaa. Tuhansia kurdikyliä on tuhottu hallitsijavallan alaisuudessa, kurdeja on karkotettu kotiseuduiltaan, heidän tyttäriään on raiskattu ja isiä murhattu. Luuletko, että suomalaisetkin olisivat vain jääneet katselemaan, kun Neuvostoliitto jyrää Suomen? Voi kysyä, milloin kansalaistoiminta menee liian pitkälle? PKK, Peshmerga ja kaikki muutkin ovat taistelemassa isnätävaltansa sortoa vastaan, kun rauhanomaiset keinot eivät enää tehoa, jääkö kansa odottamaan vain, vai ryhtyykö se puolustamaan oikeuksiaan.

Ellet ole tutustunut kurdien tilanteeseen ja historiaan, kuten minä Suomen historiaan, sinun on turha moralisoida ja kritisoida PKK:n toimintaa.


28
Tää on pohjalaisen aprillipila! hah :D

29
Yleistä keskustelua / Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 01. 04. 2013 14:02 »
Eikka!

Öcalan ei ole suuri häpeä kurdeille. Kysyt varmaan siksi, että oletat Öcalanin olevan terroristi ja samalla PKK:n. Tiedätkös mikä on PKK ja mistä sanat PKK tulee.

Jos väität Öcalanin sekä PKK:n olevan terroristeja, silloin on syytä väittää senaattori Eugen Schuman myöskin terroristiksi, puolustaessaan suomalaisten oikeuksia keisarin sortoa vastaan.


30
Yleistä keskustelua / Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 01. 04. 2013 10:10 »
Krekar ja kaikki muut kurdikumppanit, jotka ovat kenties tässä toiminnassa tai saarnassa mukana kuuntelemassa ovat suuri häpeä kurdeille!

Aika moni kurdi tuomitsee Krekarin ja muiden samankaltaisten puheet ja toiminnat! Kai se vaan näin on, että joka kansan joukosta löytyy radikaalit ja fundametalistit!

Mutta hyvät ihmiset, älkää tuomitko kaikkia kurdeja, joidenkin idioottien takia!

31
Vaasa / Vs: Heil, natsilippu liehumaan
« on: 31. 03. 2013 16:04 »
Eikka

kello itsestään ei ole rasistinen, vaan sen lahjoittaminen natseille on rasistinen-ele. Se oli pointti. Joskus vuonna 2006 katsoin idols-ohjelmaa ja näin juontajalla, nykyinen selviytyjätjuontaja hänen päällään t-paidan, jossa oli maon kuva! Se oli mautonta ja tuomittavaa, koska Mao tappoi ohjelmallaan miljoonia kiinalaisia.

Hitlerin ja muiden diktaattorien tapaiset kuvat ja jutut ei pitäisi kieltää, jotta emme unohtaisi histotian tekoja. Ne kuuluvat pikimmiten museoon kuin jonkun ihailtavaksi.

32
Vaasa / Vs: Heil, natsilippu liehumaan
« on: 31. 03. 2013 11:11 »
Hyvä Lauri!

Kellot eivät ole rasistisia tai rasisteja, vaan tässä tapauksessa kuva ja aihe kelloon liittyen.

33
Vaasa / Vs: Heil, natsilippu liehumaan
« on: 31. 03. 2013 11:11 »
jos esimerkiksi minulla on hallussani esine jolla en tee yhtään mitään, niin kyllä mieluummin annan sen pois sellaiselle jolla on jotakin yhteistä sen esineen kanssa, taikka mielellään ottaa sen vastaan, kuin että heitän esineen tunkiolle

näin kärjistäen: Eli jos minulla on kranaatti, jolle en tee mitään, niin mieluiten annan sen sellaiselle tai sellaisille henkilöille, joilla on käyttöä sille, esim. Terroristeille kuten Breivikille tai Al-Qaidalle.

minä en ole vähätellyt natsi-Saksan avun tärkeyttä Suomelle sodan aikana, kyllä ilman heitä ei todennäköisesti Suomea olisi.

Olen hyvin perehtynyt Suomen historiaan, sillä luen kyseistä ainetta. Vaikka en ole kantasuomalainen, niin tietopohjani laajuutta ei ole syytä minimoida.

Annan peukut Pohjanmaan ps:ille varoituksen antamisesta Helinille. Tekivät vastuullisesti.

34
Vaasa / Vs: Heil, natsilippu liehumaan
« on: 30. 03. 2013 23:11 »
En voi käsittää miten jotkut voivat vähätellä lahjan antamisen laajuutta. Oli poliitikko tai ei, varsinkin nyt politiikko, että antaa lahjan, jonka kuvassa on elukka, joka tappoi politiikallaan miljoonia ihmisiä. Mitä huumoria siinä muka on?

 Eiköhän Helinin lahja ollut selvä tuen osoitus näille rasisteille! Persut kerta toisensa jälkeen menettävät uskottavuutensa ei rasistisena puolueena, siinä totuus.


Pages: [1]