Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Reino Kolmonen

Pages: [1] 2 3 ... 13
1
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 24. 07. 2013 20:08 »
Punaiset piknikit Vaasassa

Eilen tiistaina oli SKP:n osaston jäseniä rantapiknikillä sisäsataman puistossa. Eräs puolueenjäsen oli leiponut sämpylöitä tilaisuuteen, mutta hän toi muutakin suuhunpantavaa. Siitä suuret kiitokset hänelle.
Mutta myös politiikka oli esillä tapahtumassa. Andreas Fagerholm selosti väitöskirjaansa uusliberalismista ja oikeistolaisuuden kasvusta eri puolueissa.

Alustuksen jälkeen keskusteltiin parlamentaarisen vasemmiston oikeistolaistumisesta. Toisaalta koko yhteiskunnallinen ilmapiiri on läpeensä oikeistolaistunut. Lääkkeeksi katsottiin tuohon tautiin SKP:n koko toiminnan tehostaminen, kautta koko organisaation. Tähän varmaankin palaa lauantaina kokoontuva piirikomitea Vaasassa.

2
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 13. 07. 2013 19:07 »
Suomen kommunistinen puolue mukana euroopan vasemmiston politiikassa

”Kreikassa 10. – 14.7 pidetään järjestyksessään ensimmäinen Syrizan edustajakokous. EU:n kurjistamispolitiikka on johtanut humanitääriseen kriisiin Kreikassa. Samalla kreikkalainen vasemmistolainen vastarinta järjestäytyy entisestään eurooppalaista troikka- ja leikkauspolitiikkaa vastaan. Suomen kommunistisen puolue antaa kaiken tuen kreikkalaiselle luokkataistelulle. SKP:n puheenjohtaja JP Väisänen osallistuu Syrizan edustajakokoukseen Ateenassa.
- Meidän paikka on siellä missä ammattiyhdistysliike, sosiaaliset joukkoliikkeet ja edistykselliset vasemmistolaiset radikaalit voimat kohtaavat, sanoo JP Väisänen ja tarkentaa,  että  Syrizan kanssa puolue tekee yhteistyötä Euroopan vasemmistossa ja  Kreikan kommunistisen puolueen  kanssa SKP:llä on hyvää yhteistyötä maailman kommunististen ja työväenpuolueiden verkoston kautta.
Puolueen puheenvuorossa Syrizan edustajakokouksessa sanotaan, että SKP vastustaa Kataisen hallituksen työläisiin, työttömiin, naisiin, opiskelijoihin, Kreikan kansaan ja koko eurooppalaiseen työväenluokkaan kohdistettuja kurjistamistoimia ja hallituksen harjoittamaa leikkauspolitiikkaa.”

Suomen muu vasemmisto mukana kokoomuksen tukijoukoissa. Suomalainen työväenliike on petollisellatiellä tukemassa oikeistolaista politiikkaa, joka on myös työväenluokan etujen vastaista.

http://www.skp.fi/2013-12-7/lisaa-kreikkalaista-vastavoimaa-eu-kurjistamista-vastaan

3
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 09. 06. 2013 08:08 »
Suomen tunnetuin kommunisti vetäytyy – ehdottaa uutta puoluetta

”Suomen kommunistisen puolueen pitkäaikainen puheenjohtaja Yrjö Hakanen jättää tehtävänsä viikonloppuna järjestettävässä puoluekokouksessa.
Puheenjohtajan lisäksi Vantaalla kokoontuva puolue valitsee itselleen uuden varapuheenjohtajan sekä uusia jäseniä keskuskomiteaan ja poliittiseen toimikuntaan.

SKP:n johdossa vuodesta 1990 ollut Hakanen arvosteli jäähyväispuheessaan hallituksen vasemmistopuolueita vaihtoehtojen puutteesta pääministeri Jyrki Kataisen (kok) ja vetämälle oikeistopolitiikalle.”Hakasen mukaan pettymys valtapuolueisiin on saanut monet äänestämään protestiksi perussuomalaisia, joita hän arvosteli palveluja ja työttömyysturhaa heikentävästä politiikasta ja suvaitsemattomuudesta. Hänen mukaansa pettyneitä löytyy etenkin Vasemmistoliiton, Sdp:n ja vihreiden äänestäjistä.

Vaihtoehdoksi Hakanen ehdotti uuden ”radikaalin vasemmistolaisen punavihreän liittouman kokoamista vuoden 2015 eduskuntavaaleihin. Hakasen mukaan liittouman perustamisesta on jo käyty keskusteluja, mutta valmista ohjelmaa tai mallia yhteistyölle ei vielä ole.

- Tällaista liittoa ei voi rakentaa ylhäältäpäin julistamalla, Hakanen korosti.”

Oikeistomedia ei nyt siis ihan kokonaan ole vaijennut SKP:stä.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288572139113.html#comments-anchor

4
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 08. 06. 2013 20:08 »
Suomen kommunistisen puolueen edustajakokous alkoi

”Puheenjohtaja Yrjö Hakanen aloitti puoluekokoukseen. Hyvät toverit, kokoonnumme monella tavalla erityisessä tilanteessa. Edessä on suuria haasteita ja kauaskantoisia valintoja.
– Suomessa on poikkeuksellisen laajapohjainen hallitus, joka romuttaa pohjoismaista hyvinvointimallia, alistaa EU:n kurisopimuksille ja rahoitusmarkkinoille ja joka on hylännyt sotilaallisen liittoutumattomuuden. Suomessa on myös paljon tyytymättömyyttä Kataisen hallitukseen, mutta puuttuu vahva vasemmistolainen vaihtoehto.
– Euroopan unioni on historiansa syvimmässä kriisissä. Euroeliitin ajama julkisten menojen leikkaaminen pahentaa kriisiä. Sitä vastaan on noussut ennennäkemättömän laaja joukkoliike. Kysymys vaihtoehdosta Euroopan unionille on entistä ajankohtaisempi.
– Kyse ei ole vain väärästä politiikasta vaan ongelmat kumpuavat kapitalismin ristiriidoista. Rahalla keinottelu on syrjäyttänyt reaalisen talouden ja ihmisten tarpeet. Sotiin ja asevarusteluun tuhlataan voimavarat, joita tarvittaisiin köyhyyden, työttömyyden ja ympäristökatastrofien torjumiseen. Kaikki tämä nostaa kysymyksen toisenlaisesta kehityksestä ja vaihtoehdosta kapitalismille.
– Myös SKP on uudessa tilanteessa. Meiltä odotetaan vaihtoehtoja, kamppailujen järjestämistä, muutoksen voimien kokoamista ja näköalojen avaamista. Samalla puolueessamme on uusi vaihe, uusi polvi on ottamassa keskeisen vastuun johtotehtävistä kaikilla tasoilla.”

SKP:n kansaivälisyy näkyy puoluekokouksessa
Kommunistinen liike on kansainvälinen ja se näkyy myös lauantaina alkavassa SKP:n puoluekokouksessa. SKP:n kokoukseen on tulossa vieraita lähteä ja kaukaa, eri puolilta maailmaa. Terveisiä ja kokemuksia kuullaan niin eteläisen Euroopan luokkataisteluista kuin Afrikasta, Kuubasta, Venäjältä, Lähi-idästä ja Itämeren alueelta.”

Mutta kokouksesta ei suomalainen oikeistolainen media uutisoi mitenkään. Tilanne muistuttaa kaikuja 1930 luvulta, jolloin SKP :ltä oli kielletty julkinentoiminta ja aktiiveja oli mielipidevankeina. Nyt ei siis vangita, vaan vaijetaan puolueen olemassaolosta.

http://www.skp.fi/2013-8-6/poliittinen-selostus-puoluekokoukselle
http://www.skp.fi/2013-7-6/kansainvalisia-vieraita-skp-n-kokoukseen

5
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 08. 06. 2013 19:07 »
Hallitusvasemmiston on aika jättää kokoomusvetoinen hallitus

”Vasenryhmän kansanedustaja Jyrki Yrttiahon mukaan SKP:n esittämä "Talous ihmistä varten" on kelpo ohjelma. Kansanedustaja varoitti myös, että nyt on viimeinen hetki hallitusvasemmiston palata vaalilupaustensa ja periaatteidensa taakse. — henkilöiden Jyrki Yrttiaho kanssa.”

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=4369653019461&set=a.1243211700382.27966.1832066160&type=1

6
Vaasa / Vs: Kemira
« on: 11. 05. 2013 16:04 »
Liittyykö mitenkään virkamiesmoraaliin, että Vaasan kaupungissa on ongelmat tiedostettu jo yli 40 vuotta, mutta mitään  ei ole tehty.  Onko Rikkihappo-Kemira ollut liian iso toimija.

Nyt asiaa ei enää voida painaa villasella, vaan asia on vietävä loppuun saakka.

Kemirasoppaan liittyy myös mielenkiintoinen deltalji. 

Kun Kemira Safety Oy:n hengityssuojainten kehittäjä Jyrki Järvinen saavutti jopa kansainvälistä mainetta joskus 1970-luvun puolivälissä, puhuttiin pienessä piirissä paljon tuotantolaitoksen sotilaskäyttöön valmistamista taistelukaasuista, joita tarvittiin hengityssjuojainten  laboratoriotestaukseen.

Tuossa yhteydessä oli olemassa vahva epäily että Kemira Safety valmisti näitä taistelukaasuja yli oman tarpeen, jopa että myi niitä sotaa käyville maille.  Tähän ei tietenkään koskaan tullut selvyyttä.

Jos kansainvälisillä sopimuksilla kiellettyjä taistelukaasuja valmistettiin vain lab. käyttöön, niin kuin tuolloin vakuutettiin, ei mitään ongelmaa ole.  Jos taas niitä valmistettiin yli oman tutkimustarpeen, niin miten ne hävitettiin?

En halua maalata Pirua seinälle, "minä vaan kysyn?"

Eikä kyse ole yksin virkavallasta, vaan mitä ovat tehneet asian osalta poliittinen puoli, joka valvoo kansalaisten etuja?
Virkakoneisto tekee sitä mitä poliittinen puoli esittää.

7
Sekalaista keskustelua / Vs: Venäjä ja Suomi
« on: 11. 05. 2013 16:04 »
Hirveää katsella kun Suomen kaksi arkkivihollista sai mellastaa kuinka halusivat , kyllä uskon meikäläisten nyrkkien  syyhynneen kun joutui katselemaan tuollaista törkypeliä . Mutta toisaalta en kyllä ryssiltä ja hurreilta muuta odottanutkaan .

Aika ala-arvoista Heliniltä

Siinä saivat Venäläiset ja Ruotsalaiset kunnon rasistilta tuomioita. Eikö se ollutkaan urheilua ja kun vastaavaa tapahtuu jääkiekossa melkein jatkuvasti? Samaa väkivaltaa on myös Suomalaisessa jääkiekossa. Mistä on ollutkin paljon keskustelua viime aikoina.

Viihteestä kun on kysymys, väkivalta viihde on osa porvarillisen yhteiskunnan kulttuuria. Jääkiekossakin se on ihan todellista, eikä yksin TV:stä tulevaa.

Mutta eipä tuota juurikaan kannata enempää kommentoida.

8
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 11. 05. 2013 10:10 »
Yksityisessä kapitalismissa yritystoiminta toimii vielä rahavallan ehdoilla

Silloin kun julkinen valta ulettuu suuryritystentoimintaan voidaan ajatella aidosti yritystoiminnastakin yhteisellä edulla -ja tavoitteella.
Toisaalta myös ruohonjuuritason eli yritysten työntekijät ja toimihenkilöt tulee olla myös ihan aidosti mukana päätöksienteossa ja suunnittelussa. Nyt on  kylläkin YT-laki, joka tarjoaa henkilöstöryhmien edustajille kuulemistilaisuuksia ja tiedotteita yksityisten ”omistajien” sanelujen pohjalta.

Vähän historiaa natsiajalta
”Natsien propagandaministeri Joseph Göbbels vaati vuonna 1940 "Euroopan laajamittaista taloudellista yhtenäistämistä", koska hän uskoi, että "50 vuodessa ihmiset eivät enää ajattele valtioittain". Kului 53 vuotta, ja syntyi Euroopan unioni.
Muita korkeita natseja, jotka vaativat yleiseurooppalaisen liittovaltion perustamista, olivat Ribbentrop, Quisling ja Seyss-Inquart. Arthur Seyss-Inquartin mukaan "uusi solidaarinen ja yhteistoiminnallinen Eurooppa, jossa kaikki sen asukkaat ... huomaavat nopeasti vaurastuvansa, kunhan kansallisen taloudellisen toiminnan rajoitukset on poistettu".

Tuntuu aika utopistiselta nykymenon taustaa ajatellakin, että kansainvälinen rahanvalta haluaisi ihan todellisesti Vaasan seudulle enrgiaklusteria. Vielä kun tiedetään, että yksityinen pääoma toimii vain ja ainostaan voitontavoittelun pohjalta.

Myöskään julkinen- ja poliittinenvalta ei pääse niihin kamareihin, missä nämä rahanvallan isännät käyttävät valtaansa. Suuryritysten osakkeiden omistajat myös haluavat lisää ja lisää sijoittamilleen rahoilletuottoa. Samoin ei ole mitään takeita näissä oloissa, koska rahanvalta päättää siirtää tehtaansa muualle, missä se voi saada lisää voittoa itselleen ja osakkaidenomistajille.

Nyt Vaasasakin Kemira siirtyy näiden tahojen päätöksien pohjalta muualle isompien voittojen perässä.

Yritystoiminnassa ei sinäsä ole mitään vikaa tai pahaa, vaan se, että edelleen elämme puhtaassa kapitalismissa, jossa kriistovaltaa käyttävät isojen rahojen omistajat riktatuurisesti. He korjaavat työläisten ja toimihenkilöiden työntulokset valtansa peruteella itselleen ja osakkeiden omistajille.

Kiinassa ja myös Venäjälläkin sekä uusissa sosialistisissa maissa on valtiovallala vahva oten yrityksien valvontaan ja tuloksien jakoon.

Mutta Suomessa se on puhtaasti yrityksien omistajien aluetta miten tuloksia jaetaan.

Yrityksiä tarvitaan, että yhteiskunta toimii ja kehittyy on itsestään selvää, joka nyt ymmärretään myös työväenliikkeessä.
Samoin sosialistisissa maissa oli liianahdaslinja yritystoimintaan, mikä aiheutti järjestelmän kaatumisen. Mutta Kiinassa se on myös hyvin oivallettu ja Kuubassakin sekä uusissa sosialistisisa maissa.
Kun työkin on yhteiskunnallista tulee myös yrityksien suunnittelu ja tulokset jakaa samalta pohjalta, se onkin tulevaa sosialismia.

9
Sekalaista keskustelua / Vs: Venäjä ja Suomi
« on: 09. 05. 2013 18:06 »
Uusia, venäläisten sotilaiden hautamuistomerkkejä Suomessa

”Viisi uutta venäläissotilaidentien hautamuistomerkkiä on ilmestynyt Suomeen. Voitonpäivän alla näille muistomerkeille lasketan kukkia ja seppeleitä.
Kaikkiaan Suomen alueella on 80 venäläisten sotilaiden hautapaikkaa. He ovat kuolleet tämän maan alueella vuosien 1939-40 talvisodan ja II maailmansodan aikana.”

Vaasassakin on muistomerkki, jolle lasketaan voitonpäivänä kukkia, siis tänään.

Putin: Venäjä tekee kaiken mahdollisuuden, ettei kukaan voisi lietsoa enää sotaa


Venäjä tekee kaiken mahdollisen, ettei kukaan, eikä koskaan voisi enää lietsoa sotaa, ilmoitti Venäjän presidentti Vladimir Putin, Voitonpäivän paraatin tilaisuudessa Moskovan Punaisella torilla. Teemme kaiken mahdollisen turvallisuuden lujittamiseksi planeetallamme, ilmoitti Putin."

http://finnish.ruvr.ru/photoalbum/112868452/112869229/
http://finnish.ruvr.ru/2013_05_08/Uusia-venalaisten-sotilaiden-hautamuistomerkkeja-Suomessa/

10
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 05. 05. 2013 19:07 »
”Miapetra Kumpula-Natri hallitus on olemassa kansaa varten. Eduskunta on kansaa varten – ja kansan valitsema. Ilman kansalaisten niille suomaa luottamusta ne ovat tyhjiä instituutioita. Luottamus mitataan vaaleissa. Gallupit ovat toissijaisia, mutta eivät tyhjänpäiväisiä.
Nyt hallituspuolueiden luottamus on laskenut. SDP on ottanut gallupin vakavasti ja katsoo toimintatapaansa. Taloudellisessa kireässä tilanteessa vaikeita päätöksiä on mahtunut rutkasti mukaan eikä kausi ole kuin puolessa. Hallituksessa on vastuuta, mutta myös vaikutusvaltaa. Olen kuitenkin varma, että päätökset olisivat erinäköisiä, jos SDP ei olisi hallituksessa.
SDP:n surkean gallupin rinnalla muistutan pari viikkoa aiemmasta mielipidemittauksesta. Huhtikuun alussa tehdyssä puolueiden asennetutkimuksessa SDP sai toiseksi eniten myönteisiä arvioita (36 %) ja kielteisiä arvioita toiseksi vähiten. Kaikupohjaa työllemme siis on.”

Porvaristolla diktatuurinen valta nyt Suomessa


Ihmettelen miten kansanedustaja Miapetra Kumpula-Natrilla on varaa ja vielä ”vasemmistolainen” puolustaa hallituksen harjoittamaa säästö- ja leikkauspolitiikkaa. EU-alueella on melkein kaikissa maissa vasemmisto ja ay-liike lakoin ja muulla toiminnalla noussut vastustamaan kurjistamispolitiikkaa.
Suomi onkin ainut maa EU-alueella, jossa osa vasemmistoa harjoittaa samaa oikeistolaista politiikkaa ja rahavallan kanssa vielä yhteistoiminnassa.
Suomessa ei ole myöskään todellista oppositiota hallituksen politiikalle eduskunnassa, koska oppositiokin muodostuu oikeistosta ja vieläpä äärioikeistosta. Tilanne on maassa kuin sotien aikaan.

Nyt siis Perussuomalainen puolue kanavoi kansalaisten tyytymättömyyden hallituksen harjoittamalle politiikalle. Mutta kansalaistentyytymättömyys menee äärioikeistolle ja tyhjien tynnyreiden kolinaan.
On todella irvokasta, että eduskuntavasemmisto on vastakaisella puolella puolustamassa rahanvaltaa.

Elinkeinoelämän uusi pomo vuorineuvos Ilpo Kokkila uskoo, että kansalaiset antavat tukensa nykyiselle säästö -ja leikkauspolitiikalle. Samoin EK:n pomo uskoo kansan enemmistön sopeutuvan niukempiin aikoihin.
Viimeisin puoluekannatus kertoo myös, aivan muuta kuin, että kansa olisi sopeutunut säästö -ja leikkauspolitiikkaan. Kokoomuksen ja SDP:n kannatus putosi jyrkästi alas ja oikeistokeskusta nousi ykköseksi.

Miapetra Kumpula-Natrin yhteisöveron alennus oli kädenojennus yrityksille jakaa lisää osinkoja osakkaille. Vaikkakin Miapetra Kumpula-Natri odottaan työpaikkoja. Mutta mitä ovatkaan olleet viime aikaiset irtisanomiset maassa ja Vaasasakin Kemira vie työpaikat Vaasalaisilta työläisiltä.
Mutta myös mm. OP-Pohjola pankki on vähentämässä 700 työpaikkaa ja Danske Bankki 200 työläistä, tässä nyt vain muutamia niistä työpaikkojen vähentämisistä mitä on tulossa.

Säästö -ja leikkauspolitiikalla nimenomaa toteutetaan uusliberalistista politiikkaa, jolla ei haeta lisää työpaikkoja, vaan tilaa yksityiselle pääomalle julkistasektoria pienentämällä. Johon liittyy eläkeiän nostaminen, työajan pidentäminen ja julkisten palvelujen yksityistäminen.

Nykyinen politiikka on kaukana siitä mitä kansalaiset haluavat. Nyt olisi suomalaisen vasemmiston ja ay-liikkeen palattava juurilleen ja kansanpariin ajamaan heidän etujaan.
Työväenliike on nimenomaan perustettu aikoinaan työläisiä ja kansaa varten porvariston riistopolitiikaa vastaan.

http://www.vaasalaisia.info/index.php?/archives/3522-Miapetra-Kumpula-Natri-SDP-ja-hallitus-kolumni-vaasalaisia.info.html

11
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 19. 04. 2013 19:07 »
Naton sotaoppia harjoittelemaan Islantiin

”Tasavallan presidentti on ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan kanssa päättänyt Suomen osallistumisesta Islannin ilmavalvontaoperaatioon.
Suomi osallistuu Islannin ilmatilan valvonnan yhteydessä tapahtuvaan harjoitustoimintaan vuonna 2014. Operaatioon osallistutaan aseistamattomilla koneilla.
Asiasta annetaan ulkoministeriön selvitys eduskunnan ulkoasiainvaliokunnalle.
Lopullisen osallistumispäätöksen tekee puolustusministeri eduskunnan kannan mukaisesti, kerrotaan hallituksen tiedotteessa.
Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö (ps.) sanoo, että perussuomalaiset eivät vastusta operaatioon osallistumista.
- Jos ja kun kyseessä on kansainvälinen harjoitus, josta on saatavilla selvää hyötyä Suomen ilmavoimien suorituskyvylle, emme vastusta, sanoo Niinistö.
Niinistön mukaan myös Suomen, Ruotsin ja Norjan ilmavoimien jo nyt käynnissä olevarajat ylittävä harjoitustoiminta on tehokasta ja sitä on syytä jatkaa.”

Sotimista harjoittelemaan "talvisodan" hengessä

Perussuomalainen puolue lähtee myös Nato-oppiahakemaan Islannista, mutta ilman aseita.
Toisaalta äärioikeistolle ei Naton militarismi ole mikään mörkö ja onhan puoluessa jopa natseja.

Mutta se, että Vasemmistoliittokin lähtee sotimista harjoittelemaan, jonka pitäisi olla osa rauhanliikettä. Tämän ratkaisun jälkeen se ei sitä todellakaan enää ole. Mikä on koko vasemmistolaisen työväenliikkeen historiallisen perinteen pettämistä.
Tuskin puolueen nuoret tuon päätöksen tulevat hyväksymään. Nuoret ovatkin reilusti vasemmalla ja työväenliikkeen asialla, eivätkä hyväksy puolueen veljeilyä kokoomuksen kanssa.

http://yle.fi/uutiset/suomi_osallistuu_islannin_ilmavalvontaoperaatioon/6586913

13
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 30. 03. 2013 07:07 »
Kansankapitalismia ruohonjuuritasolle osakesäästämisen kautta

Tänään oli jatkoa Pohjalaisen eiliseen osakesäästämiseen. Nyt vain erinäkökulmasta, Finnairissa on tehty osakesäästöohjelma työläisille. Siinä työläinen säästää osanpalkastaan ja sijoittaa sen Finnairin osakkeisiin. Sitten kun säästäminen on jatkunut tietyn ajan, on luvassa bonusosakkeita. Tämän lisäksi osakkeille maksettavat osingot käytetään uusien osakkeiden hankintaan.
Osakesäästöohjelmalla voidaan myös pitää yllä työrauhaa ja matalaa palkkatasoa.

Mutta toisaalta se on vain yksi väline työnjohtopsykologiassa. Vain olisiko Putinin esimekki vaikuttanut Pohjalaisen toimittajaan, Venäjällä kun otetaan käyttöön uudelleen työnsankarin arvonimi.

Tämä työläisten sitouttaminen osakkeiden hankintaan ei ole uusi asia, ABB:llä jo 1990 luvulla oli vastaava ohjelma ja siinä sai alussa, jos nyt muistan oikein ihan ilmaiseksi muutaman osakkeen.
Mutta períaate oli aivan sama, kuin nyt Finnairille tehty osakesäästöohjelma työläisille.

Näissä oloissa on kaikki osakeohjelmat tarkoitettu työväenluokan sítomiseen palkkaorjuuteen.
Samoin sillä hämätään työn ja pääoman vastakkaisuutta.

Mutta myös osakesäästämisellä voidaan myös viedä pohjaa pois, siltä valtavalta kritiikiltä mitä nyt pankkien ja rahavallan keinotteluunkin liittyy. Tai sitten niihin veroparatiiseihin missä niiden isojen osakesäästäjien voitot lymyävät suomalaistakin verottajaa.

14
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 29. 03. 2013 18:06 »
Suomessa ei siis päättäjien eliitti halua harmaata taloutta kuriin

Tänään Pohjalaisen pääkirjoitustoimittaja Matti Peltokangas ajoi SDP ja Vasemmistoliiton ohi vasemmalta. Työväenliikkeen kun tulisi ajaa työläisten ja pienyrittäjienkin asiaa.
Samalla Peltokangas kasvattaa äärioikeiston kannatuspohjaa, vaikka toisaalta natsimielisten oleminen Perussuomalainen puolueessa on pienentänyt puolueen kannantusta.

”Toimittaja alkaa juttunsa, että hallitus on hylännyt suoraan osakesäästämistä "harrastavat" piensijoittajat, eikä heillä ole tässä valtakunnassa enää yhtään vaikutusvaltaista ystävää. Peltokangas jatkaa, että edes näinä vaikeina aikoina hallitus ei älyä kannustaa kansalaisia säästäväisyyteen. Ja uhkaa, että ehkä sen aika vielä tulee.”

Mutta tuo ei ole todellakkaan totuus ketkä niistä piensijoittajien sijoittamista rahoista hyötyvät.
Ne ovat juuri pankit ja rahanvalta tässäkin maassa. Tässä kapitalistisessa järjestelmässä rahanvalta voi antaa muruja piensijoittajallekin, että se pysyy narussa kiinni kuin koira, jonka toinen pää on rahavallan edustajalla.

Peltokangas on siis kansankapitalismin asialla. Mutta työntekijöiden palkoista toimittaja ei sano halaistu sanaa, eikä myöskään työläisten työ olosuhteista palkkaorjuudessaan.

Pienyritystoiminta on ollut jo vuosia suurenrahan puheenaihe juhlapuheissa, jolla tehdään propagandaa. Oikeasti pienyritystoiminta on ihan jees ja he kuuluvat samaan yhteiskuntaluokkaan työläisten kanssa. Mutta filunki kapitalismi ei sovi työläisten ja pienyrittäjien veneeseen.
EU-valtiot ja myös pienyrittäjät ovat näiden huijarien aiheuttaminen tappioiden maksumiehiä ja nyt Kyproksella.

Kokoomusjohtoisen hallituksen ja ilmeisesti maamme historia isoin verovarojen siirto rahavallalle on valtava, yhteisöveron alennus tekee 900 miljoonaa, 100 miljoonaa rikkirirektiivin sopeuttamiseen, 120 miljoona alennus windfall-veroon ja kymmeniä miljoonia lisää tukea pääomasijoituksiin.

Vastineeksi sitten hallitus tarjoaa osinkojen verotuksen laajentamista. Ratkaisu on kapitalistien kannalta erittäin edullinen. Suomessa on vähäistenkin verojen minimoiminen ja jopa kiertäminen helppoa.

Suomessa verottaja on panostanut todella vähän harmaan talouden tutkimiseen ja valvontaan. Suomessa vain alle 20  tutkii ja selvittää veroparatiisien kytkentöjä. Ruotsissa on jopa 200 vervirkailijaa, Tanskassa 100 ja Norjassa 80 henkilöä.
Kokoomus ja Rkp ovat ansiokkaasti jarruttaneet harmaan talouden tutkintaa ja jopa kokoomuksen ex-meppi Piia-Noora Kauppi haittasi niin, että pääsi Finassialan keskusliiton toimitusjohtajan pestiin.
Mutta myös pääministeri junaili kaverilleen tuhansien eurojen tutkimushankkeen ja ilman kilpailua.Toisaalta nuo ovat pieniä summia ja jäävuoden huippuja, mutta kertovat jotain oleellista hallituksen ministereiden asenteista.

Nyt vielä se, että ministeri joka istuu harmaan talouden työryhmässä jäi kiinni verojen kiertämisestä.
Verokierrossa ei ole kysymys pienistä summista. Maailmanlaajuisissa veroparatiiseissa lymyää, jopa 17 000 miljardia euroa. On arvioitu, että Suomi menettää harmaan talouden johdosta 4-6 miljardia euroa vuosittain.

Osakesäästäjien ”ystävät” löytyvät pankeista ja muusta rahabisneksestä. Mutta se pitää muistaa, että talous ei pyöri ilman työväenluokkaa kapitalismissakaan.

15
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 17. 03. 2013 08:08 »
Perussuomalainen kansanedustaja Saarakkala jatkaa rasistisella linjallaan

Nyt hän on huolissaan suomenkielen riittämättömästä taidosta ”julkisessa” terveydenhoidossa.
Hänen mukaan ongelma on tullut, kun ulkomaalaisten lääkärien määrä on Suomessa lisääntynyt.

Ilmeisesti yksityisessä terveydenhoidossa ei ole ulkomaalaisia lääkäreitä, kun hän nostaa esiin julkisenterveydenhoidon. Toisaalta oikeistolla on julkinensektori nyt syypää koko kapitalistisen järjestelmän syvään rakenteelliseen kriisiin.

Hän jopa väittää, että suomenkielentaito aiheuttaa ylitsepääsemättömiä vaikeuksiapotilas -ja lääkärisuhteessa ja on jopa aiheuttanut vaarallisuutta potilasturvallisuudelle.
Hän myös väittää, että Apteekeissakin ulkomaalaiset lääkärit ovat aiheuttaneet runsaasti ongelmia ja resepteissä on virheitä.

Hän ei siis tiedä miten kielitaitoisia ulkomailta tulleet lääkärit ovat ja korkeakouluja käyneitä ihmisiä. Lääkärit myös käyttävät omaa ammattikieltään eli kansainvälisesti latinaa.

Lääkärit ovatkin todella nykyään korkeasti koulutettuja ja eivät enää mitään puoskareita kuten historiassa tai uskonnonvarjolla toimivia kuten se naispappi, josta on viime aikoina puhuttu julkisuudesssa. Hän oli saarnassaan julistanut, että sairaudet ovat saatanan aiheuttamia ja niihin eivät lääkkeet auta.

Perussuomalainen puolueen kansanedustaja Saarakkala on, jopa jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksenkin hallituksen toimenpiteistä ulkomaalaisten lääkäreiden kielitaidon suhteen.

Ei ole montaa viikkoa, kun Saarakkala jätti kyselyn hallitukselle Venäläisistä, jotka vierailevat itärajalla ja uhkaavat suomenkieltä -ja kulttuuria.

Tässä on nyt yksi kuva tämän ajan poliittisesta päättäjästä, jonka ohjelma on kovin rasistinen ja kansallismielinen.

Kansanedustaja Saarakkalan kyselystä maahanmuutolääkäreiden kielitaidoista kirjoitti tänään Pohjalainen.

16
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 06. 03. 2013 17:05 »
Hugo Chávezin perintö

”Uutinen Venezuelan presidentti Hugo Chávez Fríasin kuolemasta on kylmä ja surullinen viesti koko maailman vasemmistolle. Chavezin merkitys Venezuelan todellisen demokratian ja sosialismin kehitykselle, kansan itsemääräämisoikeuden vahvistumiselle ja hyvinvoinnille on kiistatonta.
Yksi maailman radikaalin vasemmiston johtohahmoista on nyt jättänyt meille vakavan ja arvokkaan perinnön jatkaa ja kehittää koko kansaa osallistavaa politiikkaa. Chavez osoitti, että vastarinta oikeistovoimia, uusliberalismia ja rahanvaltaa vastaan on mahdollista.

Me Suomen kommunistit olemme osa kansainvälistä edistyksellistä muutoksen liikettä. Uskallan arvella, että Chavez toivoisi, että suremisen sijaan vahvistaisimme luokkatietoista taistelua Suomessa, Euroopassa ja maailmanlaajuisesti. Chavezin testamentin hengessä haastan kaikki edistykselliset punavihreät, radikaalit vasemmistovoimat ja kommunistit joukolla 13.–14.3. mukaan eurooppalaisena leikkauspolitiikan vastaisina toimintapäivinä kaduille koko maassa. Nyt on aika näyttää myös meillä Suomessa yhtenäisyyttä, koota joukkoja EU:n kurjistamispolitiikkaa, hallituksen leikkauspolitiikkaa ja kansainvälistä rahanvaltaa vastaan.”

http://www.skp.fi/blogit/kommunistiblogi/2013-6-3/hugo-chavezin-perinto

17
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 16. 02. 2013 19:07 »
AY-liike leikkausten syntipukkina

Tiedonantajan 7/13 haastattelussa ollut Vaasalainen Kim Berg ei niele Häkämiehen (EK) ja pääministeri Kataisen (hallitus) uhkauksia nostaa eläkeikää, vaan antaa täystyrmäyksen niille. Röngenhoitajana työskentelevä Berg oli selannut EK:n ehdotuslistaa ja todennut, että ei ole ollenkaan ihme etteivät neuvottelut etene. EK kun vaatii eläkeiän nostoa 65 vuoteen, työttömyysturvan enimmäiskestoajan lyhentämistä, työajan pidentämistä, yritysveron laskemista 15 prosenttiin sekä nollatason palkkaratkaisua.

On siis selvää, että kun ay-liikkeen ja EK:n näkemykset ovat kaukana toisistaan eivät neuvottelut tietenkään etene. Myöskään veropohjaa ei voi murentaa. Vaasalaisessa kuntapolitiikassa mukana oleva Berg muistuttaa kuntien olevan jo nyt vaikeuksissa.
Vaasassakin jo vahvistetusta talousarviosta pitäisi löytää vielä 8 miljoonaa lisää säästöjä.
EK hakee vain korkeampia voittoja ja tuottoja yrityksille sanoi Berg.

Bergin mielestä myös taloustilannetta synkistellään hallituksen osalta. Tilastot kun osoittavat, että taivas ei ole niin synkkä kuin meille halutaan esittää. Hän näkee myös ristiriitaisuutta siinä, että samaan aikaan toteaa Alexander Stubb (kok) Suomen olevan rikas maa. Kun taas Jyrki Katainen (kok) pelottelee rahojen loppuvan. Herää siis kysymys mikä tässä on loppujen lopuksi se totuus?

Tehyn hallitukseen kuuluva Berg on seuraavissa tehyn Vapaiden vaikuttajien vaaliliiton puheenjohtaja ehdokas Tehyyn. Berg näkee nyt, että olisi aika tehostaa ay-liikkeen edunvalvontaa siten, että nuoretkin tulevat mukaan. Puolueista irtaantuminen ei tarkoita sitä, että politiikasta irtaudutaan Berg muistuttaa lopussa.

Talous työväen haltuun  Euroopassa

Kapitalismi osoittaa nyt koko Euroopassa täydellistä kyvyttömyyttä ratkaista maan osan ongelmia, se vain luo uusia ongelmia itse aiheuttaman kriisin jatkeeksi. Rikas Eurooppa ei kykene työllistämään eikä ruokkimaan kansalaisiaan ja tästä räikeimpänä esimerkkinä on viiden miljoonan työttömän ihmisen elämä Espanjassa.

Tähän liittyen olivat Kim Bergin näkemykset Tiedonantajassa mallina suomalaiselle ay-liikkeelle  nostaa toimintaansa tässä maassa työläisten edunvalvojaksi. Ay-liike on itsenäinen toimija sekä valtiovaltaan, että työnantajaliittoihin, mutta myös poliittisiinpuolueisiin.

Toisaalta puolueista vain vasemmistolaiset jo luokkaperustaltaan ovat läheisiä liittolaisia ay-liikkeeseen olleet aina Forssan kokouksesta alkaen. Vanhan työväenliikkeen Forssan kokouksesta tulee tänä vuonna 110 vuotta.


18
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 09. 02. 2013 20:08 »
Työläisten huijaus senkun vain jatkuu Suomessa

”Pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) toivomus pikaisista palkkaratkaisuista saa varovaista vastakaikua palkansaajapuolelta.
SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly sanoo, ettei nopea neuvotteluaikataulu ole ajatuksena mahdoton. Hän kuitenkin korostaa, että ensin pitää raivata ajankohtaiset riidat pois neuvottelujen tieltä.
STTK:n puheenjohtaja Mikko Mäenpää on varovaisempi. Hän arvioi, että kevään aikana voidaan päästä sopuun vain niistä periaatteista, joille pitkäaikainen palkkaratkaisu perustuisi.
- Palkansaajajärjestöt pystyvät koordinoimaan palkkaratkaisuja vain siinä tapauksessa, että pohjalla on jonkin sortin keskitetty malli, Mäenpää toteaa.
Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder tarjoaa ratkaisuksi nykyisten sopimusten jatkamista vähintään vuodella niin, että palkansaajien ostovoima säilyy.

Työväenliikeen oikeistolainen puolue
SDP:n puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jutta Urpilainen on vedonnut työmarkkinajärjestöihin, jotta nämä sopisivat vanhat riitansa.
- Jos järjestöt pystyvät näyttämään tietä vahvistuvalle työllisyydelle, on hallituskin valmis kuuntelemaan järjestöjen toiveita, Urpilainen sanoi.
Urpilaisen mukaan taloustilanne on poikkeuksellisen vaativa. Tämän takia hän nimeää hallituksen tulevan kehysriihen päätavoitteeksi työllistymiseen ja työntekoon kannustamisen.
Uusien työpaikkojen lisäksi Urpilainen haluaa uusia taloudellisia kannustimia työelämään osallistumiselle, vaikka osa-aikaisesti, jos elämäntilanne niin vaatii.

Rahavallan puolue kokoomus
Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) haluaa, että työmarkkinajärjestöt unohtavat vanhat riitansa. Kolmen koulutuspäivän riita on Kataisen mielestä vain lillukanvarsi muiden riitojen joukossa. Kataisella on järjestöille pari toivetta:
- Palkkaratkaisu joka lisää työntekijöiden määrää ja työuraratkaisu joka lisää työn tekemisen määrää, Katainen sanoo.
Kataisen mielestä työmarkkinajärjestöt voisivat jäädyttää konfliktinsa ja palata niihin vaikka 30 vuoden päästä.
- Että he vaikka toteaisivat, että "te ootte tehny meille pahaa ja me ollaan tehty teille pahaa, mutta mitä jos avattais tämä ongelmien säkki ja ruvettais tekemään päätöksiä", Katainen toivoo.
Pääministeri haluaa ratkaisuja heti, vaikka useimmilla liitoilla on sopimukset ensi syksyyn asti.
- Jos tämän kevään aikana tulisi sellainen palkkaratkaisu, josta nähtäis että okei, tämä tuo meille lisää työpaikkoja - niin se todennäköisesti toisi myös lisää investointeja Suomeen.”

Luokkasopuilu jatkuu siis Suomessa
Suomessa eletään politiikassa aivan toisenlaisessa tilanteessa kuin euroopassa, jossa koko vasemmistolainen työväenliike on juuri päinvastaisella puolella kuin Suomessa. Euroopassa siis taistellaan säästö -ja leikkauspolitiikkaa vastaan.
Joten ei ole olenkaan väärin sanoa, että Suomessa eletään nyt talvisodan hengessä maan politiikassa, nyt vain taloudellisessa (talvisodassa sodittiin Neuvostoliittoa vastaan) mielessä turvattaessa maan rahavallan etuja. Toisaalta on SDP:n esittänyt tammikuun 1940 kaltaista kihlausta (sillä turvattiin työläisten mukaan tuleminen sotaan) rahavallan kanssa. Joten historiastakaan ei ole opittu nykyisessä SDP:ssä.

http://yle.fi/uutiset/urpilainen_vetoaa_tyomarkkinajarjestoihin_sopikaa_vanhat_riitanne/6488053
http://yle.fi/uutiset/katainen_haluaa_palkkaratkaisut_nyt/6488048

19
Yleistä keskustelua / Vs: Kunnallispolitiikka
« on: 03. 02. 2013 20:08 »
Mihin vie kunta- ja sote-uudistus?

”Tampereen kaupunginvaltuutettu, sosiaalityön professori Jari Heinonen (skp) alusti puolueen paikallispoliittisessa tapaamisessa Nokialla 19.1.2013 hallituksen kunta- ja sote-hankkeen vaikutuksista.

Heinonen muistutti, että kuntien määrä väheni jo edellisen hallituksen aikana sadalla. Nyt kuntia on tarkoitus karsia edellen. Sote-malli jättäisi Suomeen 40-60 aluetta, ja nykyiset sairaanhoitopiirit korvattaisiin viidellä erva-alueella.

Heinonen totesi, että kokoomusvetoinen uudistus leikkaa ja keskittää palveluja, edistää julkisten palvelujen yksityistämistä, luo uusia ja sekavia "hallintohimmeleitä" eikä vastaa asukkaiden tarpeisiin.

- Demokratia ja osallistuminen ovat tulevaisuuden avainkysymyksiä. Demokraattiseen hyvinvointikuntaan ei näillä suunnitelmilla päästä, sanoi Heinonen.

Hänen vaihtoehtonsa olisi kansainvälisestikin käytössä oleva kahden portaan hallintomalli, missä peruskuntatasolla turvattaisiin lähipalvelut ja lähidemokratia. Maakuntatason alueet vastaisivat puolestaan laajemmista kokonaisuuksista, kuten vaikkapa ammattikorkeakoulujen, seutuliikenteen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä.

- Maakuntiin valittaisiin omat aluevaltuustot kuntavaalien yhteydessä ja sillä olisi oma itsehallinto ja rahoitus. Se olisi toimiva ja demokraattinen erikoispalvelujen järjestelmä, jolla on selkeä työnjako.”

SKP:n kuntaseminaari antaa hyvää tietoa hallituksen ajamasta jättikuntahankkeesta. Nokian kaupunginjohtajakin sanoi suoraan, että Nokiakaan ei lähde jättikuntamalliin mukaan.

www.youtube.com/tiedonantaja
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=Lnvpq6S9378&feature=endscreen

20
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 03. 02. 2013 15:03 »
Taistelu, joka muutti maailman

”Venäjällä vietetään Stalingradin taistelussa saavutetun voiton 70-vuotispäivää. Helmikuun 2. päivää 1943 pidetään käännekohtana Suuren Isänmaallisen sodan kulussa. Nimenomaan Stalingradin edustalla murskattiin natsi-Saksan armeija. Volgan rannoilta alkoi Punaisen armeijan voittokulku ja sekä Euroopan että koko maailman vapauttaminen natsismilta.
Stalingrad on edelleen synonyymi valtavalle urheudelle, neuvostoliittolaisten sotilaiden sitkeydelle ja natsien murskaamiselle. Voitto on ikuistettu katujen ja aukioiden nimissä Pariisissa, Brysselissä, Milanossa ja muissa Euroopan kaupungeissa. Tämä taistelu on muuttanut maailman. Kuten historioitsijat sanovat, Stalingradin edustalla tapahtui henkinen käänne sodassa.
Tämä voitto kannusti Hitlerin vastaisia voimia lännessä eikä päästänyt sotaa itään.”

Tuossä taistelussa Suomi oli väärällä puolella rintamaa ja siinä onkin opittavaa porvaristolla.

Tänään Pohjalaisessa puolustusministeri Garl Haglund (RKP). RKP on oikeistolainen puolue.
Ministeri tulkitsi kansa vastustusta Natoon ristiriitaisena, vaikka kokevat sen taas turvaksi mahdollisessa sodassa.
Haglundi tulkitsee kansan ajatuksia, että länsimainen yhteisö tai Nato auttaisi meitä, jos kriisi tulisi.
Haglund ei myöskään vastusta NATO jäsenyyttä.
Hän jatkaa, että pitää olla vahva oma kyky puolustaa itseämme ja on lisättävä rahaa materiaalihankintoihin.

Haglundin tulkinnasta näkyy edelleen se mistä uhka tulee eli idästä ja Venäjältä. Tämä on oikeistolaisten ajatus ollut varmaankin aina vuodesta 1918 asti, vaikka olivatkin hiljaa pitkään 1944 tappioon pättyneen sotaseikkailun jälkeen.


http://finnish.ruvr.ru/2013_02_03/Taistelu-joka-muutti-maailman/

21
Valtuuston tietoon / Vs: Virkamiesmoraali
« on: 13. 01. 2013 12:12 »
Odd Fellow -historiaa

”Keskiajalla Englannissa syntyi käsityökiltoja edistämään ja harjoittamaan tiettyjä ammatteja ja elinkeinoja.
Yhteiskunnan sosiaalisen lainsäädännön puute johti siihen, että killat ja ammattikunnat ottivat tehtäväkseen auttaa jäseniään ja heidän perheitään työttömyys-, sairaus- ja kuolintapauksissa.
Vähitellen käsityökiltojen alkuperäinen merkitys heikkeni ja jäljelle jäi se toiminnan osuus, joka perustui yhteenkuuluvaisuuteen ja sisäiseen avunantoon. Tämä kehitys on vaikuttanut siihen yhdistys- ja veljeskuntatoimintaan, jolle on tunnusomaista eettisten oppien ja käytännön avustustoiminnan harjoittaminen. Odd Fellow -Veljeskunnan juuret ovat todennäköisesti tässä yhteiskuntakehityksessä.

Suomen ensimmäinen loosi, Wasa, perustettiin Vaasassa vuonna 1925.
Euroopan Suurloosi, The Grand Lodge of Europe I.O.O.F., on perustettu 16.6.2007, jolloin ensimmäiset virkamiehet asetettiin virkoihinsa. Ensimmäinen Grand Sire oli Hans Pedersen Tanskasta.
Emme ole luoneet Euroopan Suurloosia eristääksemme itsemme muusta Odd Fellow -maailmasta, olemme luoneet sen, että se voi yhdessä kaikkien sisarten ja veljien kanssa saada aikaan muutoksen maailmassa." - Hans Pedersen.”

Odd Fellow Lastenrahastosäätiön asiantuntijaryhmässä on Vaasasta Stig Bergkulla (12 ZachariasTopelius ),lääketieteen lisensiaatti ja on työssä en tiedä onko enää Vaasan keskussairaalassa.

”Odd Fellow -aate:
Vanhat käskyt kokoussalimme seinällä soveltuvat mielestämme myös tähän päivään. Meidän tulee:
Käydä tervehtimässä sairaita
Auttaa hädänalaisia
Haudata kuolleet
Kasvattaa orvot


Eli siinä ovat heidän aatteet myös tänään. Vapaamuurarit eivät siis kehitä julkista hyvinvointivaltiota looseissaan. Mutta toisaalta he näyttävät olevan johtavissa viroissa Vaasassakin.
Jakavatko he siis viroissaan vain armoa sairaille, hädänalaisille, kuolleille ja kasvattavat orpoja?

Herrat siis jakavat armoa köyhille, sairaille tai muuten oikeudettomuudessa eläväville kapitalistisen yhteiskunnan kansalaisille. Heidän toiminta on siis juuripäinvastaista kuin on työväenliikkeen julkinen hyvinvointivaltion rakentaminen.
Salaseuroilla ei tätä nykyistä yhteiskuntajärjestelmää, työttömyyttä ja köyhyyttä voi poistaa. Vaan juuri päinvastoi, niillä pidetään yllä rahanvaltaa tässä maassa ja eriarvoisuutta.

http://www.loosi.info/Lastenrahasto/
http://www.henrikloosi.net/OFhistoriaa.htm

22
Vaasa / Vs: Vapaamuurarit Vaasassa
« on: 12. 01. 2013 20:08 »
Vapaamuurarit ovat johtavilla paikoilla yhteiskuntaa Vaasassa

Vaasan koululaitosessa on runsaasti vapaamuurareita jopa 12, mutta myös poliisilaitoksessa toimivia on 6. Yritysjohtajia sekä johtavissa viroissa toimiviakin oli runsaasti mukana.

Tunnen noista Vaasalaisista vapaamuurareista suurimman osan. Kaikki ovat oikeistolaisia ja kokoomuslaisia henkilöitä.

Rahavallan piilo-organisaatio, jota myös vapaamuuraritkin ovat toimivat ulkopuolella parlamentaarista valtaa.

Tiedossa on myös miten laajaa on kokoomuksen vaikutus koululaitoksen sisällä. Sitä kautta oikeisto pääsee vaikuttamaan nuorison poliittisiin ja yhteiskunnallisiin mielipiteisiin.

Hyväveliverkosto on varmaankin myös osa vapaamuurareita. Totta kai on selvää, että johtavat porvarit hoitavat valtaansa julkisuudelta piilossa ja tähän tarjoaa vapaamuurareidenkin organisaatio hyvän välineen.


23
Yleistä keskustelua / Vs: Kunnallispolitiikka
« on: 05. 12. 2012 20:08 »
SDP valtuutettu Matias Mäkynen ajaa kokoomuksen politiikkaa

”Suhteellisesti ollaan siis hyvässä asemassa. Tämä johtaa siihen, että Vaasan maksama verotulon tasaus maan köyhemmille kunnille nousee 6,8:lla miljoonalla 17,9 miljoonaan euroon, mikä vastaa lähes kaupungin kulttuuri- ja kirjastotoimen sekä museoiden yhteenlaskettuja menoja. Pikkurahasta ei siis ole kysymys.”

”Budjettiesitys on siis 18,1 miljoonaa euroa alijäämäinen. Alijäämä katetaan edellisten vuosien kertyneellä ylijäämällä, jota ensi vuoden jälkeen on jäljellä 15,5 miljoonaa. Näin ei tietenkään voi jatkua. Tästä syystä kaupungin johto esittää erilaisten tasapainotus- ja sopeuttamistoimien suunnittelemisen aloittamista vuoden alusta.”

Aivan uskomatonta miten uusliberalismi, jossa raha on ensisijainen asia kuntienkin taloudessa on nielaisut SDP valtuutetunkin. Ja vielä se, että köyhiä kuntia autetaan verotulojen tasauksella, tämän Mäkynen näkee negatiivisena asiana. Aivan uskomatonta ja itsekästä politiikkaa Mäkyseltä.

Verotulojen tasaus on yksi Hyvinvointivaltion perusasioita ja tätä Mäkynenkin näyttää vastustavan. Tämä on Kokoomuksen politiikkaa, josta on ollut tämänkin vuoden aikana ainakin kaksi kirjoitusta Pohjalaisessa ja joissa on juuri kritisoitu kuntien verotulojen tasausta. Näinhän se uusliberalistinen ideologia menee, että jokainen olkoon omanonnensa nojassa.

Toinen asia on alibudjetointi mitä on jatkunut jo vuodesta 1990 alkaen. Se on väline oikeistolaisessa politiikassa ajaa julkistasektoria alas ja yksityistää kuntienkin palveluja bisnespohjalle.

Tästä oli Pohjalaisessakin juttu, joka liittyi alibudjetointiin, kun sosiaali- ja terveystoimi anoi lisärahaa kh:lta, johon sitten kaupunginhallitus ja kh:n kokoomuksen puheenjohtaja Seppo Rapo vastasi, että kehys on kehys. Näin kh palautti anomuksen takaisin sosiaali -ja terveystoimeen.

Suomen itsenäisyys päivänä on syytä muistaa, oikeastaan sitä suurinta saavutusta, joka on saatiin aikaan 1945 jälkeen ja ilmansotimista eli hyvinvointivaltio. Valtiollinen itsenäisyys saatiin 1917 myös ilmansotimista, kun Venäjällä kaatui porvarillinen Tsaarin valtakunta Venäläisten kommunistien vallankumouksen kautta.

http://www.vaasalaisia.info/index.php?/archives/3296-Kolumni-Matias-Maekynen-002-vaasalaisia.info.html

24
Yleistä keskustelua / Vs: Kunnallispolitiikka
« on: 27. 11. 2012 19:07 »
Jopa normaaleista lakisääteisistä peruspalveluista säästetään

Vaasan kaupunginhallitus tyrmäsi sosiaali -ja terveyslautakunnan anomuksen miljoonan euron lisämäärärahasta tälle vuodelle. Ilmeisesti ihan yksimielisesti palauttuivat sen takaisin lautakunnalle.

Kaupunginhallitus vaatii vain selvitystä niistä toimista, joita hallintokunta on tehnyt taloutensa tasapainoittamiseksi. Eli leikkamalla ja säästämälläkö niitä palveluja hoidetaan?

Terveys- ja sosiaalitoimen järjestämät palvelut ovat lakisääteisiä, kuten osa koulutoimenkin.
Sosiaalitoimen lisärahan tarve johtuu siis vain siitä, että Kh:n asettamat kehykset ovat alimitoitettuja eivätkä riitä lakisääteisten peruspalvelujen järjestämiseen kuntalaisille.

Pohjalaisen mukaan oli uusi kaupunginhallituksen pomo kokoomuksen Seppo Rapo todennut vain, että kehys on kehys. Eli leikatkaa ja säästäkään peruspalveluista on näköjään kokoomuksen linja Vaasassa. Mitähän mahtavat tähän sanoa aina ärhentelevät Perussuomalaiset? Kantavatko hekin vastuuta taloudesta ei ihmisistä, kuten nykyinen laajaoikeistolainen meno on tässä maassa.


25
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 23. 11. 2012 18:06 »
Suomalainen äärioikeisto ohjaa maahanmuuttokeskustelua

Vaarana on äärioikeiston ansaan astuminen. Li Andersson ja Dan Koivulaakso tukeutuivat työssään paljon eurooppalaiseen populismin ja fasismin tutkimukseen. Vaikka kysymys siitä, ovatko perussuomalaiset osa äärioikeistoa, on ongelmallinen, päätyi kolmikko ottamaan kirjassa käsiteltäväkseen tämän puolueen. Se valittiin Li Anderssonin mukaan siksi, koska siellä Suomen Sisun jäsenten mukaan oli heille eniten toimintavapautta.

Suomen Sisu määrittelee itsensä ”moderniksi kansallismieliseksi liikeeksi, jonka pyrkimys on vahvistaa tervettä kansallista ja kulttuurista itsetuntoa”.
Liike eli kultakautensa 1990-luvun lopulla, mutta sillä on yhä noin tuhat jäsentä, se kertoo. Tunnetuimpia jäseniä Suomen Sisussa ovat perussuomalaisten kansanedustajat Jussi Halla-aho ja James Hirvisaari.
– Suomen Sisussa kokoontui alussa monenkirjava joukko erilaisia kansallismielisiä, oikeistoradikaaleja ja uusfasisteja. Pikkuhiljaa se tiivisti kantojaan yhden asian eli maahanmuuton vastustamiseen, Li Andersson taustoittaa. Hänen mukaan muiden poliittisten tahojen tulisi välttää äärioikeiston ansaan astumista eli asioista puhumista sen määrittelemien keskustelunavausten kautta.

Kaikilla on tänä päivänä oltava oma painava mielipiteensä Suomen maahanmuuttopolitiikasta. Tämä liittyy äärioikeiston määrätietoiseen toimintaan. Se on tehnyt järjestelmällistä poliittisen järjestelmän ulkopuolista työtä saadakseen viestinsä läpi. Kielenkäytön manipuloiminen on ollut tärkeä työkalu tavoitteen saavuttamiseksi.

Äärioikeisto Suomessa: vastarintamiehiä ja metapolitiikkaa. Into-kustannus 2012. 336 s.26
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 07. 11. 2012 19:07 »
Vain Suomessa voi tapahtua ympäristorikoksia, joista kukaan ei ota vastuuta

Talvivaara Oy:n törkeät ympäristorikokset osoittavat uusliberalismin vaarallisuuden. Siinä kun ei ole kukaan vastuussa mistään, jokainen on oman onnensa nojassa.
Ympäristöministeri ei ottanut kantaa ollenkaan ja hän edustaa poliittista valtaa. Ministeri Niinistö (vihr.) työnsi vastuun virkamiehille. Ministerin ja kansanedustajan pitäisi edustaa kansaa, joka on hänet tehtävään valinnut! Mutta tilanne on nyt konsensus Suomessa se, että eduskunta, hallitus sekä valtion, että kunnantasolla ovat kunta ja valtiopuolueita vaalien jälkeen, eivätkä edusta enää aatettaan eikä ideologiaansa. Eikä ole vastakkain asettelua, vain puhuvia päitä.

Suomessa ei siis ole vaalienjälkeen poliitista valtaa, kuten muissa euroopan maissa ja Ruotsissa.

Mihin mahtaa tällainen meno lopulta päättyvän?

Toisaalta poliittisen vallan virkamiesten selän taakse meno edelleen kasvattaa kansalaisten epäuskottavuutta puolueista. Samoin se lisää vaaleissa äänestysaktiivisuuden alaspainumista.

Jos tuollainen ympäristo rikos tapahtuu euroopassa vaikka Saksassa, ministeri ottaa heti kantaa ja jopa eroaa tehtävästään.

 

27
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 03. 11. 2012 20:08 »
Hajota ja hallitse on tuottanut tulosta

”Urheilulehden toimittaja Jari Kupilan artikkeli kyseenalaistaa Suomen Työväen Urheiluliiton tarpeen. Kupila ihmettelee artikkelissaan, miksei TUL ole osana Suomen Urheiluliittoa. Suomen Työväen Urheiluliiton Saimaan piirin toiminnanjohtaja Kalevi Viskari ei pidä TUL:n henkilöstömäärää resurssihukkana.
- Se ei ole meillä ongelma. Meillä on pieni henkilöstö ja teemme sen avulla paljon työtä. Enemmän henkilöstöä on esimerkiksi SLU:ssa (Suomen Liikunta ja Urheilu).
Urheilulehden artikkeli kertoo myös, että TUL:n valtionapu on tasoa 1,6 miljoonaa euroa vuodessa.
- TUL liikuttaa nuoria ja lapsia sekä veteraaniväkeä, se on meidän tehtävämme. Tämän lisäksi osaamme järjestää hyviä tapahtumia, perustelee Viskari.
Aate on muuttunut
Raja-aidat Työväen Urheiluliiton seurojen sekä muiden seurojen välillä ovat hälventyneet kosolti verrattuna 70-lukuun. TUL:in aate on nykyään TUL:n Saimaan piirin toiminnanjohtaja Kalevi Viskarin mukaan pitää huolta lasten ja nuorten liikkumisesta.
- Tulevaisuutemme näyttää hyvältä. Seuramäärä on hiukan pudonnut, mutta nuoria tulee jatkuvasti lisää.
Vielä 70-luvulla Suomen Työväen Urheiluliitto miellettiin selvästi vasemmistotaustaisten urheiluseurojen keskusjärjestöksi. Uusilla nuorilla urheilijoilla ei samaa aatetta enää Viskarin mukaan ole, vaan he tulevat mukaan hyvin järjestettyyn toimintaan.
- Yleisesti voi sanoa, että urheilujohtajat ovat Suomessa oikealta. Tämän lisäksi urheilujohtajat ovat pääosin miehiä, meillä TUL:issa puheenjohtajana on nainen, lataa Kalevi Viskari.”

Kokoomusvetoinen politiikka tuhoaa Työväenliikkeen


Hallituspolitiikka ja konsensus on ollut oikeistovaltaeliitin väline hajotustyössä.
Hallitusvasemmistossa jo pitkään jatkunut oikeistolaistuminen uhkaa nyt myös Työväen Urheiluliiton tulevaisuutta. Kuntavaalitkin jälleen osoittivat mihin suuntaan on kehitys menossa SDP:n ja vasemmistoliiton osalta. Vasemmiston aatteeton politiikka kasvattaa nimenomaan kokoomusta ja muuta oikeistoa. Erityisesti äärioikeistolaisen Perussuomalainen puolueen nousu kuvastaa hyvin nykyistä kehitystä.
Nimenomaan vasemmisto on ollut vastavoima oikeistolle aina vuoden 1900 luvun alusta alkaen, mutta nyt se on väärällä puolella ja antaa tilaa juuri Perussuomalainen puolueelle. Äärioikeisto siis kerää nykymenoon tyytymättömien kannatuksen.

Nykytilanteessa kun aatte on hävinnyt, ei enää nuortenkaan tulo mukaan auta TUL:ää. Eli jos ei TUL:ssä ole enää aatetta se tekee koko Työväen urheiluliikkeen tarpeettomaksi. Näin sitten oikeistolainen urheiluliike nielaisee koko TUL:n.

Suomessa  on edelleen menossa koko vasemmistolaisen liikkeen hajottaminen. Se alkoi SKP:n hajottamisella ja vasemmistoliiton perustamisella sen tilalle. Se ei kylläkään ihan onnistunut, kun SKP:n hajottamisen vastustajat perustivat uuden SKP:n. Nykyinen SKP edustaa ja on mukana koko euroopan vasemmiston yhteisessä politiikassa. SKP on mukana myös euroopan vasemmiston hallituksessa.

http://yle.fi/uutiset/tyovaen_urheiluliiton_tarve_jakaa_mielipiteita/6362040

28
Yleistä keskustelua / Vs: Kuntavaalit2012
« on: 27. 10. 2012 14:02 »
Kokoomusvetoin hallitus on avaamassa liikelaitoksetkin yksityistämiselle

Valtiovarainministeriön asettama työryhmä valmistelee ehdotusta kuntalain muutoksesta, jonka on määrä astua voimaan 2014. EU:n komissio on ohjeistanut Suomea mukauttamaan lainsäädäntö kilpailusopimusten mukaiseksi. Uudessa kuntalaissa kunnat määrättäisiin yhtiöittämään liikelaitoksensa tietyillä aloilla, esim. energialaitokset ja satamat. Toistaiseksi tätä pakkoa ei vielä ole ollut.

EU on ennen kaikkea kilpailun ja markkínoiden vapauttamisen projekti. Markkina hakevat laajentuakseen uusialoja ja länsimaissa julkinensektori on vielä yksi alue valloitettavaksi.
Markkinoiden vapauttamisen projekti on erilainen kuin vaikkapa pohjoismainen hyvinvointivaltio projekti. Ero on siis siinä, että hyvinvointivaltiolla ja markkinoiden vapauttamisella ei ole samat päämäärät. Päämäärät ovat siis monessa suhteessa vastakkaiset.
EU:ssa korostetaan markkinoiden vapautta, mutta missä ovat kuntien vapaudet?

Markkinoiden vapaus on niin ylívertainen arvo, että se jättää varjoonsa asukkaiden vapauden valita tavat joilla he järjestävät taloutensa. Energiamarkkinatkin pitäisi nyt rajata kunnallisen toiminnan ulkopuolelle. Allalle tuskin tulee todellista kilpailua. Kun yksityiset yritykset pääsevät kiskomaan rahaa kuntalaisten kotitalouksista, käärii siinä äkkiä hyvät rahat ja vieläpä ilman että kuntalaiset pääsisivät edes päätöksentekoon mukaan.

Näpit siis irti liikelaitoksista, kuten Vaasan Sähkö

Kunnalliset liikelaitokset pitää saada säilymään ja tietyt alat jättää kilpailun ulkopuolelle. Ei ole ollenkaan väärin, että kunnat kuten Vaasa varmistavat perustarpeiden tyydyttämisestä liikelaitosten turvin. Väärin on se, kun kuntalaisten kukarolle mennään kilpailuneutraliteetin ja muiden uusliberalististen dogmien ja uskonkappaleiden verukkeella.

Kunnallisista liikelaitoksista on pidettävä kiinni ja niiden vuoksi on taisteltava !

Yhtiöittämisessä ja yksityistämisessä on kyse kansalaisten demokraattisten oikeuksien kaventamisesta ja kuntien ja koko Suomen kansan omaisuuden ryöstämisestä. Ovet on jätetty auki ja varkaat on päästetty jo sisään.

SKP taistelee näitä varkaita vastaan.

29
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 09. 10. 2012 21:09 »
Toimittaja pettyi Mannerheimista ja vielä Keniassa kuvatuun sotasankari myyttiin

Pohjalaisen toimittaja R.S. Ala-Karvia lyttäsi Keniassa kuvatun Mannerheim-elokuvan maanrakoon. Toimittajalle ei uusi elokuva Mannerheim kertonut porvariston sotasankarista mitään, eikä Suomen historiastakaan, hän latasi kolumnissaan.

Näyttää siltä, että uusi Mannerheim-elokuva tekikipeää porvaristolle. Elokuvassa kun kerrottiin minkälainen ihminen hän oli. Eli hän ei ollutkaan mikään yli-ihminen, vaan ihantavallinen kuolevainen. Jolla oli vaikea lapsuus, joka aiheutti hänelle ongelmia, joita hän pakeni sotimalla.


30
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 06. 10. 2012 20:08 »
Tarina sotilaasta ihmisenä

Tänään tuli sitten Keniassa tuotettu elokuva Carl Gustaf Emil Mannerheimista Yle-teemalta. Elokuvassa kerrottiin minkälainen ihminen oli Mannerheim. Hänellä oli vaikea lapsuus ja hän jäi lopuksi tätinsä huolettavaksi. Hänen elämänsä oli hyvin yksinäinen ja hän etsi itseään koko elämänsä ajan.

Eikä hänen avioliitonsakkaan onnistunut, jopa se että ensimmäinen lapsikin oli pettymys Mannerheimille, kun se oli tyttö. Hän olisi halunnut tehdä pojastaan sotilaan. Toinen lapsi kuoli jo ennen syntymää, joka oli vielä poika.
Sotilaan elämä oli kaikki kaikessa Mannerheimille ja kaikki muu oli sille alistettu hänen elämässään.

Mutta myytti porvariston sotilaasta sai aivan uutta sisältöä ja se että Mannerheimkin oli vain ihminen ylä ja alamäkineen elämässään.

Täytyy katsoa vielä toiselle kertaa elokuva Mannerheimista Kenialaisesti kerrottuna tarinana, tämä jäi käteen ensimmäisestä katselusta.

31
Yleistä keskustelua / Vs: Kuntavaalit2012
« on: 30. 09. 2012 18:06 »
Valtaeliitillä kokonaisnäkemys hukassa ihmisten ja nuorten syrjäytymisestä

Presidentinvaaleissa 1968 kokoomuksen KOP:n johtaja Matti Virkkunen otti kantaa työttömyyteen (syrjäytymiseen) ja esitti, että työttömät voisivat valmistaa saappaita armeijalle.

Tänään 30.9.12 oli Pohjalaisessa vähän samansuuntainen esitys, nuorten syrjäytymisen uhassa oleville. Että kutsuntoja armeijaan pidennettäisiin viideksi päiväksi, johon osallistuisi koko 19 -ikäluokka, miehet ja naiset. Nuoria opetettaisiin päihteettömissä oloissa, oikeisiin ruokailu, lepo, ja liikuntatottumksiin, joissa olisi myös tietokoneiden ja pelien maailma rajattu. Näin siis syrjäytyneille annettaisiin mahdollisuus tarttua elämään ja valita opiskelun tai työnteontie itseään kiinostavalta alalta.

Idean esitti Kauhavan lentosotakoulun johtaja eversti Jukka Ahlberg, joka näin laajentaisi kutsuntoja siten, että mukana olisi koko 19 vuoden ikäluokka, jossa lisänä siis jo syrjäytyneet, jotka eivät muuten osallistuisikaan kutsuntoihin. Pohjalainen vielä jopa perustelee, että voittajina olisi armeija nykyistätarkemman valintajärjestelmän ansiosta ja vielä, että se olisi tasa-arvoinenkin, kun koko ikäluokka siihen osallistuisi viikon ajan.

Tämä ehdotus menee siihen presidentti Niinistön työryhmän syrjäytymistä esittävään teemaan.

 http://kolmonen.blogspot.fi/

32
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 23. 09. 2012 15:03 »
Kenen joukoissa, hallitusvasemmisto

”Nykyiset kriisit nostavat kysymyksen vaihtoehdosta suurfirmojen ja pankkiirien vallalle, vaihtoehdosta kapitalismille ja imperialismille. Tässä on suomalaisen vasemmiston tragedia: juuri nyt kun on tarvetta vasemmistolaisuudelle – on parlamentaarinen vasemmiston Suomessa kokoomusvetoista hallituspolitiikkaa toteuttamassa. Kun muualla Euroopassa ay-liike ja radikaali vasemmisto järjestävät valtavia mielenosoituksia, on Suomen hallitusvasemmisto mukana siunaamassa EU:n ja pankkiirien sopimuksia.
Muutos lähtee ruohonjuuritasolta
Muutos on siis välttämätön. Mutta muutos on myös mahdollinen. Viime viikonloppuna olivat sadat tuhannet liikkeellä Lissabonissa, Madridissa, Moskovassa.
Radikaalin vasemmiston eteneminen eri puolilla Eurooppa ja Latinalaisessa Amerikassa on lähtenyt ruohonjuuritasolta, ammattiyhdistysväen ja kansalaisliikkeiden joukkotoiminnasta. Se ei ole syntynyt valmiina vaan monien keskustelujen, aloitteiden kautta. Tässä Marxilla, marxilaisella tutkimuksella ja edistyksellisellä kulttuurilla on ollut paljon sanottavaa. Radikaali joukkotoiminta on sysännyt vasemmistovoimia yhteistyöhön ja radikaalin vasemmiston liittoutumat ovat avanneet puolestaan lisää näköaloja joukkoliikkeille.
Me tarvitsemme Suomessa tätä kaikkea: perustason joukkoliikkeitä ja keskusteluja, marxilaista luokkanäkökulmaa ja systeemin kritiikkiä, uuden radikaalin vasemmistolaisen ja punavihreän yhteistyön ja liiton rakentamista.”

On eriskummallista Vasemmistoliitonkin osalta, kun sen nimikin jo viittaa vasemmistolaiseen liittoutumaan. Mutta ovatkin liittoutuneet kokoomuksen sekä muun oikeiston ja rahavallan kanssa, yhteiseen politiikkaan.
Kokoomusvetoisen hallituksen tavoitteena on ajaa alas sotien jälkeen muotoutunut suomalainen hyvinvointivaltio. Valtio ja kunnat ovat pitäneet huolta maan asukkaista aina syrjäkyliä myöden.
Mutta nyt tavoitteena on hallituksella muuttaa julkiset palvelut yksityisiksi palvelumarkkinoiksi.

Vasemmisto kyllä pystyisi joukkotoiminnalla ja yhteisellä politiikalla tämän oikeistolaisen prosessin estämään, mutta kun ovat väärällä puolella rintamaa.

http://www.skp.fi/2012-23-9/vasemmiston-visiot-ja-strategiat-

33
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 22. 09. 2012 20:08 »
”Epäkansallisia elementtejä ovat paitsi maahanmuuttajat, myös erilaiset sosiaalipummit. Oikeistopopulismi kuvaakin hyvinvointivaltion usein riistäjänä, joka jakaa työssäkäyvien tuottamaa vaurautta työttömille ja muille sosiaaliturvan varasssa eläville. Epäoikeudenmukaisuuden ja katkeruuden tunteita lietsotaan kehittämällä myyttejä etuuksia kahmivista pakolaisista ja sossuhuijareista.
Tästä itsekkäästä hyvinvointisovinismista käsin perussuomalaiset tulkitsevat myös eurokriisiä: taustalla on välimeren kansojen tuhlailu, ei suinkaan finansipääoman ja pankkien valta, kapitalismin yleisestä kriisistä puhumattakaan.”

http://kolmonen.blogspot.fi/

34
Yleistä keskustelua / Vs: Kuntavaalit2012
« on: 16. 09. 2012 08:08 »
Kokoomus tekee tilaa kunnissa bisnestoiminnalle ja kuria kouluhin

Kokoomus rahavallan puolueena jatkaa kuntien toimintaa säänteleviä normien purkua.
Vasta normien purkujen jälkeen tulee sitten leikkaus -ja säästöpolitiikkaan jatkumoa. 1990 luvulla alkanut uusoikeistolainen politiikka alkoi kuntien osalta valtion sääntelyjen purkamisella ja nyt sitten puretaan kuntien välisiä siteitä. Tästä on nyt menossa oleva ”uudistus” jättikunta projekti. Toisaalta siihen liittyvät toimet tulevat vasta vaalien jälkeen.

Rahavallan puolueena kokoomuksessa tiedetään miten isot rahat ovat saatavissa kunnallisista palveluista, kun yksityinen rahavalta pääsee niitä tuottamaan.

Mutta myös verotuksen alentaminen on kokoomuksen tavoite kunnallisten maksujen osuuden lisääntyessä.

Tänään kokoomuksen pomo Katainen tästä ja heidän uudistuksestaan kirjoitti heidän lehdessä Pohjalainen.

Kokoomus ajaa nyt valheellisella termillä, että he ovat muka ”uudistajia”. He ovat todella rahavallan edustajia ja edustavat mennyttä riktartuuri aikaansa 1930 luvulta.

Kokoomus siis haluaa uudistaa nykyisen hyvinvointivaltion menneeseen riktatuuri aikaansa nykyaikaisessa muodossa, jolloin köyhiä auttoivat erilaiset rikkaiden yhdistykset almuillaan. Hyvinvointipalveluiden yksityistäminen ja kunnallisten julkisten palveluiden tuotannon purkaminen on juuri sitä.

Lähipalvelut eivät kuuluu kokoomuksen asialistalle, vaan sen puheenjohtaja Katainen kuittasi, että kuinka lähelle terveysbussi voi tulla ihmisiä.

Samassa lehdessä Kokoomuksen Risikko vaatii lisää kuria kouluihin, mutta ei resurrsseja, joiden puutteesta koulujenkin ongelmat ja nuorison syrjäytyminenkin viimekädessä johtuu.

Samoin peruskoulujen purkaminen on osa kokoomuksen ”uudistamista”. Peruskoulu on antanut mahdollisuudet työläistaustaisille lapsille edetä aina akateemisiin ammatteihin asti.

Vaalit lähestyvät, joten kokoomuslainen yhteiskuntapolitiikka ja propaganda näkyy heidän omistamissaan medioissa. Nyt siis käydään voisiko sanoa ”sotaa” ihmisten sieluista ja rahavallan liiketoimintojen laajentamisesta.

35
Yleistä keskustelua / Vs: Kuntavaalit2012
« on: 15. 09. 2012 14:02 »
Oikeistolainen yhteiskunpolitiikka ajaa rahanvaltaa kuntiin

”Seinäjoen Jalasjärven, Kurikan ja Kauhavan esitys laatia kuntarakenneselvitys saa luottamushenkilöjohdon enemmistön tuen. Vain Kauhavalla vastustetaan sitä.
Neljä kuntaa muodostaisi liki 100 000 asukkaan kaupungin.Kauhajoen kaupunginhallituksen maanantaina hyväksymä kaupungin strategia paljastaa, mitä Kauhajoki tavoittelee. Se haluaa kasvaa 40000 asukkaan kaupungiksi.
Luottamushenkilöt eivät kerro, mitä kuntia pitäisi liittää, mutta Kurikka kiinnostanee myös Kauhajokea.”

Markkinavoimat ovat vallansiirtojen perusteina

Markkinatotalitarismin (uusi vapaus) teesit ovat nyt tämän maan hallituksen ohjenuorana. Kyseessä siis on poliittinen myytti, jolla legitimoidaan vallan siirto demokraattisesti valituilta instituutioilta, kuten valtiolta, kunnilta suuryhtiöille.
Yritysmäinen yhteiskuntapolitiikka, joka alkoi suomessa 1990 luvulla alkaa tuottamaan tulosta.
Tuolloin alettiin käyttämään julkisellasektorilla yrityksissä kehitettyjä johtamisoppeja.
Yritysmäisesti johdettuna yhteiskunnan kokonaisuus on hämärtynyt ja pirstaloitunut tuloksentekoprosesseihin. Siinä rahalla ja taloudella on pääasia, ihmisten ja asukkaiden palvelut ovat sille alistetut. Palveluista säästetään, että syntyy tulosta. Tuosta toiminnasta on poliisilaitoksien keskittäminen ja alasajo tuorein esimerkki.

Maassa ei nyt kun kokonaisuus on hävinnyt, osata arvioida yhteiskunnan toimivuutta kokonaisuuden näkökulmasta. Maan hallitus tekee yksittäisiä päätöksiä yksittäisistä asioista. Mutta myös kunnallinen päätöksen teko on samalla tapaa sumentunut.

Tästä kirjoitti Mega lehdessä 37/2012 Hannu Katajamäki, hän on aluetieteen professori Vaasan yliopistossa.

http://www.pohjalainen.fi/uutiset/maakunta/kuntaliitoksilla-tavoitellaan-kahta-suurta-kaupunkia-1.1254209?localLinksEnabled=false

36
Yleistä keskustelua / Vs: Kuntavaalit2012
« on: 08. 09. 2012 20:08 »
Eivätkö valtuuston puolueet tiedä asukkaiden tarpeista

Valtuusto kyselee talouden ja kaavoituksen näkökulmasta. Näkökulma on kuten se on jo ollutkin aina vuodesta 1990 alkaen, kun uusliberalismi rantatui kuntiin Suomessa.

Talous on siis ollut ensijainen ja vasta sitten palvelut. Vuodesta 1990 alettiin Vaasaa johtaa kuntakonsernina ja tulosohjauksella. Samoin yritysmaailman termit rantatuivat kuntiin ja kuten  sisäinenyrittäjyys.

Tuolloin alkoi eri hallintokuntien yritysmäinen tulosjohtaminen. Kaupunginhallitus asetti raamit mihin jokainen hallitokunnan tuli säästöjen kautta hoitaa taloutensa. Alimitoitetut budjetit ovatkin olleet kh:lla jokavuotuinen tavoite, jolla säästöt on leikattu eri halliontokuntien palvelutuotannosta.

Vaasan talous, jos nykyinen säästö -ja leikkauspolitiikka saa jatkumoa tulee näkymään palvelujen siirtyessä yksityiselle bisnekselle edelleen kallistumaan. Kuntaliitos ei näy Vaasassa siten kuin Vähäkyrössä saatavuuden osalta, joka on etäällä keskustasta.

Luonnollinen kuntayhteistyö tulee mitä ilmeisemmin vaikeutumaan hallituksen ajamien jättikuntahankkeiden johdosta.

Vaasassa on keskustaa kehitetty lähinnä kaupallisten intressin näkökulmasta ei asukkaiden ja toriparkki on siitä ”hyvä”esimerkki.

Vaasan asumisvaihtoehdot ovat nykyään muutaman rakennusfirman vallassa. Olisi jo korkea aika aloittaa Vaasan oma rakennustuotanto.

Mutta oleellista on kysyä ja keskutella siitä mikä on Vaasalaisten koulujen, terveys -ja sosiaalipalvelujen tila. Niitä on jo aina vuodesta 1990 alkaen ajettu säästö -ja leikkauspolitiikalla alas.

http://www.vaasa.fi/WebRoot/380444/Vaasa2010SubpageWithBanner.aspx?id=1236520

37
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 04. 08. 2012 11:11 »
Markkinavoimat toivatkin umpikujan kapitalistiseen rahatalouteen

Vaasassa Pohjalaisen taloustoimittaja Riitta Koski oli katsonut brittiläisen dokumenttiohjelman nykyisen kapitalistisen talousjärjestelmän tilasta ja rahatalouden umpikujasta. Itse katsoin myös kyseisen ohjelman. Dokumentin asiantuntijat olivat yksimielisiä siitä, että nykyinen pankkijärjetelmä on tullut tiensä päähän. He olivat siis samoilla linjoilla kuin jo aikoinaan Karl Marx kapitalismin rahataloudesta ja kuvitteelisesta rahasta.

Tämän ovat nykyiset hallituksessa olevat vasemmistopuolueet Suomessa täysin unohtaneet. He kun tukevat nykyistä tuhoon johtavaa pankkijärjestelmää verovaroilla. Mutta myös koko EU ja euro on samassa liemessä. Hallitusvasemmisto on myös ollut tukemassa uusliberalistista politiikkaa vuodesta 1990 alkaen, jolla on annettu markkinoille lisää valtaa ja vähennetty valtion ohjausta rahamarkkinoilla. Suomessa on myös valtion pankkitoiminta yksityistetty ja muuta julkista palvelutuotantoa on siirretty yksityiselle pääomalle. Nyt myös kuntien palvelutotantoa ollaan siirtämässä yksityisille palvelumarkkinoille....

http://kolmonen.blogspot.fi/

38
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 03. 08. 2012 18:06 »
Kokoomusvetoinen hallitus on jo mielestään leikannut riittävästi perusturvasta

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki on tyytyväinen pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) arvioon, jonka mukaan elokuun budjettineuvottelujen yhteydessä ei ole tarvetta valtiontalouden lisäleikkauksiin.
Arhinmäki puhui torstaina asiasta Rovaniemellä, jossa vasemmistoliiton ministeriryhmä pitää parhaillaan kaksipäiväistä kesäkokoustaan.
– Meidän vakaa käsityksemme on, että sinänsä valitettavat säästöpäätökset riittävät, hän sanoi. Hän muistutti myös siitä, että hallituksen aiempien päätösten joukossa on ollut myös puolueelle mieluisia, kuten päätös pääomaverotuksen korottamisesta.
Euroopassa ihmetellään
Arhinmäki muistutti myös siitä, että hallituksen päätökset ovat varmistaneet Suomen luottoluokituksen pysymisen kolmen A:n tasolla.
Arhinmäki totesi hänen eurooppalaisia kollegojaan ihmetyttävän, miten Suomessa on mahdollista parantaa perusturvaa samaan aikaan, kun muualla leikataan esimerkiksi työttömiltä.
Nyt olemme sopeuttaneet kestävällä tavalla, ikäviä mutta myös hyviä päätöksiä. Tilanne on ihan toinen kuin Kreikassa tai Espanjassa, joissa leikataan köyhimmiltä.”

Ei voi kuin ihmetellä suomalaisen vasemmiston luokatontapolitiikkaa, jota euroopan vasemmisto ihmettelee. Hallitusvasemmisto kun ei näe mitään ristirittaa siinä, että se ajaa yhdessä kokoomuksen kanssa köyhiä kurittavaa rahavallan ja pankkien politiikkaa. Vasemmistoliiton puheenjohtaja Arhinmäki, joka vielä näkee siinä jotain hyvää.

Kun taas euroopassa vasemmisto ja ay-liike on lakoin ja joukkotoiminnalla juuri päinvastaisella linjalla.

http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/2843329/arhinmaki-eurotuki-ei-leikkaa-suomalaisten-perusturvaa

39
Sekalaista keskustelua / Vs: Venäjä ja Suomi
« on: 22. 06. 2012 17:05 »
Venäjän ja Suomen presidentit ovat tyytyväiset kahdenvälisten suhteiden kehitykseen

”Presidentti Putin arvostaa korkealle Venäjän ja Suomen aikaansaannoksia kahdenvälisten kauppasuhteiden kehittämisessä ja on iloinen, että Venäjä on yhä Suomen suurin kauppakumppani. Venäjän presidentti tapasi Suomen presidentti Sauli Niinistöä Igorassa Pietarin seudulla.
Hän kiitti suomalaista kollegaa osallistumisesta Pietarin talousfoorumiin. Putin ja Niinistö aikovat keskustella epävirallisesti kahdenvälisistä kauppasuhteista.
Presidentti Niinistö puolestaan korosti, että kahden maan taloudelliset suhteet ovat erittäin tiiviit. Hän lisäsi, että nykyisessä ennustettamattomassa tilanteessa kahden maan väliset suhteet ovat erityisen tärkeitä."

Presidenttien tapaamisessa todetiin, kuinka tärkeää on kandenvälisen maan yhteistyö. Mutta myös se, että Venäjä on edelleen Suomen suurin kauppakumppani.

http://finnish.ruvr.ru/2012_06_22/78995647/

40
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 22. 06. 2012 11:11 »
EU:n rahaliitto on tiensä päässä

”Euroalueen pelastamiseen on jäänyt aikaa viikko. Tällaisen näkemyksen esitti Italian pääministeri Mario Monti, eurooppalaisille lehdille antamassaan haastattelussa. Britanniassa haastattelu julkaistiin tänään Guardian lehdessä. Ranskan presidentti Francois Hollande, Saksan liittokansleri Angela Merkel, Espanjan pääministeri Mariano Rajoy Brey ja Italian pääministeri Mario Monti tapaavat tänään Italian pääkaupungissa, jossa keskustelevat EU:n yhtenäisestä kriisin vastaisen toiminnan strategiasta.”

Pankkitoiminta yhteiskunnalliseen valvontaan ja ohjaukseen

On selvää, että erityisesti pankit ja rahapolitiikka edellyttää valtionohjausta. Uusliberalistisesta markkinataloudesta ei siihen ole. Kun nyt muistelee vuoden 1990 alun alkua, kun vaadittiin kaikenlaisen säätelyn lopettamista ja vapautta markkinoille. Ollaan nyt siinäsuhteen tultu kaaokseen pankki ja rahapolitiikassa. Nyt ollaan sitten vastuuttomassa tilassa, jossa markkinat ovat itse hoitaneet pankkibisnestään. Itsevalvonta ei siis toimi enää.
Nyt on alkanutkin kuulua, jopa rahamaailmasta, että pankkitoiminta tulee ottaa yhteiskunnalliseen ohjaukseen ja valvontaa, että saada talouteen ja liiketoimintaan luottamusta.

Mitähän Karl Marx sanoisi jos näkisi rahamaailman hoitavan sekä bisneksen, että itsensä valvonnan liiketoiminnassaan, jossa ahneus ja kilpailu voitontavoittelussa on moottorina?

http://finnish.ruvr.ru/2012_06_22/78925192/

Pages: [1] 2 3 ... 13