Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - tavallinentaavi

Pages: [1]
1
Tuo kasvanut luottamuksen puute viranomaisiin on tosiasia.  En vain oikein keksi syytä.  Yksi syy saattaa olla, että virkamieheksi tullaan nykyään suoraan koulun penkiltä ilman mitään käytännön kokemusta kun "vanhankansan" viranomaisilla oli usein takanaan jopa vuosikymmenien käytännön kokemus.

Tämä heijastaa tietenkin myös yleistä suhtautumisen muuttumista virakamieheen, josta ns. "turuntauti" ja espoon-kunnallispolitiikka ovat hyviä esimerkkejä.  Pian aletaan varmaan puhua vaasantaudista.

2
Huomasin tänään kaksi ulkomaista haitarinsoittajaa molemmin puolin toria.  Hetken kuluttua huomasin, että kysymys on organisoidusta toiminnasta.  Molempia vahti itämafiosoa muistuttava lyhyt, viiksekäs, nahkatakkiin pukeutunut,  paksuniskainen bodaria muistuttava ja kännykällä varustettu mies.

Mies siis vahti, että soittaja ei pistä rahoja omaan taskuunsa ja samalla teki varmasti arvioita bisneksen kannattavuudesta. 

Toinen miehistä oli citarin edustalla känny kädessä.  Mieleen tuli että viestittääkö sisällä olevalle kaverileen potentiaalisesta uhrista, joka useimmiten on vanha rollattorialla matkassa oleva nainen. Mielenkiintoista seurata, tapahtuiko tänä viikonloppuna tavallista enemmän taskuvarkauksia.

Koska kysymys on organisoidusta toiminnasta, on selvää että perässä tulevat kerjäläiset ja asuntomurtajat.  Kannattaa siis olla tarkkana ennen sesongin alkamista.

Täällähän on Lyhytviesti, johon voi heti laittaa jos havaitsee jotain merkillepantavaa.

3
Yleistä keskustelua / Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 14. 02. 2013 19:07 »
Tuli Hannes mieleen, että ovatko nämä mamukerjäläiset ottaneet käyttöön jehovantodistajien ja vakuutusmyyjien kikan merkitä ovipielet siinä tapauksessa, että ovat saaneet rahaa. 

Ilman mitään paranoijaa kannattaa tarkastella ovenpieliä josko nissä on pieniä, lähes näkymättömiä merkintöjä.

Jos on syytä jotain epäillä, niin merkintä saatetaan tehdä näkymättömällä musteella, joten mustetta lukeva lamppu on tarpeen.

4
Yleistä keskustelua / Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 14. 02. 2013 15:03 »
Mitään isompaa, ei ainakaan nykyisenkaltaista, maahanmuuttokeskustelua olisi, jos media ja viranomaiset olisivat alusta alkaen luottaneet siihen, että ns. tavallinentaavi pystyy käsittelemään asiaa maahanmuutto.

Nyt on tilanne se, että osa mediasta ja virkamiehistöstä siirtää hätääntyneet ja epäilevät  sekä liian vähän informaatiota saaneet kansalaiset suoraan karsinaan ”rasistit”. Keskustelu menee kerralla vintturalle.

Tuolla jossain ylempänä sanotaan, että media ja viranomaiset vaativat suomalaisia muuttumaan, mutta sama ei kohdistu maahanmuuttajiin.  Juuri siksi joka joulu keskustellaan jouluevankeliumista ja nyt siitä voiko samalla veitsellä marketissa leikata sianlihaa ja naudanlihaa.

Keskustelu on mennyt täysin absurdille tasolle.  Miten mahtaisi käydä suomalaisen joka pakenee ahdasmielisyyttä johonkin islamilaiseen valtioon? Millaisia käytäntöjä he olisivat valmiita tekemään suomalaisen pakolaisen olon helpottamiseksi?

Jos suitsia ei pidetä tiukalla ”kameli” tekee juuri niin kuin persialainen runoilija Omar Khaijam kirjoittaa runossa Teltantekijä.  Arabit siis tiesivät jo satoja vuosia sitten, miten tällaisissa tilanteissa käy.   Kameli valtaa teltan ja teltantekijä joutuu  itse ulos. Suomalainen virkakoneistö ei ole tätä vieläkään tajunnut.

Kun tilanne joskus lähitulevaisuudessa kärjistyy todelliseen konfliktiin, niin mitä sanoo virkamies?

-No, me toimimme silloin olemassa olevan tiedon pohjalta!  Ei puhettakaan minkäänlaisesta vastuusta tai sanktiosta, vaikka maahanmuuttopolitiikkaa arvostelleita on kyllä rangaistu.

”Maassa maan tavalla tai maasta pois!!

J.K ymmärrän, että tämä koskee vain osaa Suomessa olevista ulkomaalisista.

5
Yleistä keskustelua / Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 13. 02. 2013 13:01 »
Olisiko ydinsiinä, että media, mamubisneksessä mukana olevat virkamiehet ja hyysääjät ovat saaneet monet uskomaan, että on jonkinlaista "oikeata" käyttäytymistä kun ei julkisesti näytä ja sano, mitä mieltä on asioista, jotka tietää todeksi.

Juuri tämä todellisuudesta eristäminen ja normaalin kansalaiskeskustelun kieltäminen lisää muukalaiskriittisyyttä. 

Kaikkialla Euroopassa suhtautuminen maahanmuuttajiin on kiristyny. Läheskään aina ei syy ole maahanmuuttajissa, vaan omaksutussa mallissa, (virkamiehissä, hyysäreissä) joka pakottavat sulkemaan silmät epäkohdilta.

Avoin, monipuolinen ja molemminpuolinen dalogi on ainoa tie edes jonkinlaisen konsensuksen aikaan saamiseen kantaväestön ja maahanmuuttajien välillä

6
Yleistä keskustelua / Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 13. 02. 2013 12:12 »
No joo.  Miksi ulkomaalaistaustainen ei saisi tarkastella suomalaisia yksilöinä ja ryhmänä.  Tarkastellaanhan mekin somaleja, arabeja ja romaaneja paitsi yksilöinä, niin myös ryhmänä.

iIelenkiintoista olisi tietysti tietää, kuvastaako Farzadin mielipiteet yleisemminkin muiden kulttuurien käsitystä suomalaista, vai ovat mielipiteet vain Farzaadin omia.  Epäilen että eivät.

Eiko ole niin, että erilaisuus on vain hyväksyttävä, sillä se on kestävän demokratian  edellytys.  Lukisin mielelläni muidenkin maahanmuutajien kriittisiä arvioita suomalaisista, jotka ensimmäisenä kysyvät ulkomaalaiselta mielipidettä Suomaesta ja suomalaiista.

Kaikki asuomalaiset haluavat tietenkin kuulla miten hieno maa ja miten hienoja ihmisiä me olemme, mutta entä jos vastaus olisi Farzadin kaltainen?

En muuten erityisemmin pidä venäläisistä, enkä puolalaisista, vaikka en tämän kansanryhmän edustajia tunnekaan.  Saksalaiset ovat perverssejä ja ruotsalaiset nössöjä, noin ryhmänä tarkastellen.  Vai mitä?

7
Valtuuston tietoon / Vs: Valtuustossa tapahtuu
« on: 11. 02. 2013 10:10 »
Kysy Kumpula-Natrilta, että mistä hänelle löytyy aikaa jakaa tärkeä eduskuntatyö ja paikallinen valtuustotyö?

-Kysy myös mihin hän tähtää eduskunnassa ja demaripuolueessa?  Onko kaikki "natsat" jo kauluslaatassa?

Tepolta kannattaa kysyä, ovatko kaikki vaasan kaupungin virkamiehet oikeassa tehtävässä,  onko löysiä, ja miten ne pitäisi hoitaa?

8
Vaasa / Vs: Heil, natsilippu liehumaan
« on: 10. 02. 2013 11:11 »

HÖH.  Ei mustienlistojen tekeminen mikään uusi asia ole.  Suomessa listoja ovat tehneet ja tekevät ohrana, VALPO, Suopo, SUPO, SKP, Työnantajajärjestöt, Kokoomus,  jopa Suomi-Amerikka yhdistys jne.  Muinaisen teiniliiton kähinöiden aikaan omat listansa oli  Vaasassa Kokoomuksen nuorilla ja Vasemmistonuorilla.

En vain viitsi sanoa nimiä, jotka näitä tekivät.  Kunnioitettuja kansalaisia kaikki tänään.

Useimmat suomalaisista, jotka joskus ovat nostaneet päänsä ja äänensä ovat jollakin "listalla". Muistan kuinka iloinen eräs kokoomustuttuni oli 70-luvulla Tiekkarin joulutervehdyksistä.

-Nyt meillä on hyvä peruslista taistolaisista, hän kehui.

9
Yleistä keskustelua / Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 10. 02. 2013 09:09 »
Suomalainen kauppa ei ole vielä valmis maahanmuuttajien edustamien eri uskontojen tuomiin haasteisiin. Porsaanlihaa ei saisi käsitellä samoilla välineillä kuin nautaa, siipikarjaa tai lammasta. Possu pitää olla myös esillä mieluiten ihan eri paikassa kuin muu liha.

Yle
http://yle.fi/uutiset/possu_pitaa_eristaa__uskonto_haastaa_suomalaiset_kauppiaat_ja_lihamestarit/6486613

Vaasassakin on useita muslimien ylläpitämiä pizzerioita.  Nissä on useimmissa vain yksi uuni.  Paistetaanko siis niissä sekä kinkkupizzat, että kanapizzat islamilaisten helvettiin joutumisen uhallakin?

Vai syötetäänkö suomalaisille varmuuden vuoksi halai-lihaa sianlihana, jotta paratiisin portit pysyisivät auki? 

Suomalaisillehan kelpaa mikä tahansa mössö, jota sanotaan pizzaksi ja joka on halvempaa kuin Koti Pizzassa.

10
Vaasa / Vs: Ravintolapäivä Vaasassa
« on: 18. 08. 2012 15:03 »
Olen aika ihmeaissäni, että Vaasassa ei ole otettu Ravintolapäivää paremmin vastaan. Päivähän tarjoaisi esim. täällä oleville etnisille ryhmille hienon tavan estella omaa ruokakulttuuriaan ja näin lisätä integraatiota.  Päivä tarjoaisi myös vaikkapa kalastusseuroille hienon tavan kertoa toiminnastaan.

Se mikä kelpaa nyt japaniölaisille ja amerikkalaisille ei kelpaa vaaslaisille, mutta kaikkihan tietävät Klamydian laulun.

11
Vaasa / Vs: Munasiko Pikpruukki
« on: 19. 06. 2012 14:02 »
Verkkopääte tulee jäädä huoneistoon sieltä muutettaessa ja asukas vastaa päätteestä.  

Muutoin koko hommaa ei ole ajateltu pätkääkään.  Onko niin että Anvia on kusettanut Pikipruukkkia saadakseen myydä korkeampia nopeuksia.

Kyllä Pikipruukkin olisi pitänyt nostaa perusnopeuden heti 100/10 M:aan.  Ihmettelen myös sitä, että Pikipruukissa ei tiedetä, että nykyään voi jokaisella suurperheen jäsenellä olla oma läppäri.

Edelleen ihmettelen sitä, että kuinka joku voi ajatella että läppäri ja tv olisivat vierekkäin.  Eihän siinä kumpikaan saa rauhaa.

Lupaus on siis 2 megaa joka koneeseen.  Voi taivas!  

Vähintä mitä Pikipruukki voi tehdä on antaa vaihtaa langaton huoneistokohtainen modeemi tai sitten antaa tuo Cisco jokaiseen huoneeseen, missä on läppäri tai tv.

Paljonkohan käyttämättömät kaapelimodeemit nostavat Pikipriuukin vuokria?

12
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 15. 06. 2012 11:11 »
Laitan tämän tänne, koska Pro Vaasa ja Perussuomalaiset ovat samaa maata. Mauri J. V. Öljymäki on ilmoittanut siirtyvänsä Kokoomukseen, mikä ei ole mikään ihme. Tämä taita olla viimeinen niitti Pro Vaasalle.

Se on oikeastaan sääli, sillä ns. vanhat puolueet eivät ole hoitaneet leiviskäänsä niin kuin pitäisi.  Muutama kiilanlyöjä tarvitaan myös Vaasassa. 

Löytyykö niitä Perussuomalaistan listalta, se jää nähtävksi.  Jollakin tavalla eduskuntavaalit kertovat, että aivan ketä tahansa ei kannata valita edes kunnanvaltuustoon. 

Toivottavaasti Maria Tolppanen ryhtyy ehdokkaaksi.  Tolppanen kun on saavutftanut arvostusta muidenkin kuin persujen keskuudessa.

13
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 13. 06. 2012 07:07 »
Soinin tuska liittyy siihen, että hän pelkää perussuomalaisten hajoavat halla-aholaisiin ja  "niihin muihin".

SK
Helsingin persujen maahanmuuttokriittinen äänimagneetti sai eduskuntaan myös melkoisen joukon hengenheimolaisiaan. Halla-aho laati vaalien alla 14 nimen listan niistä eri vaalipiirien persuehdokkaista, joiden äänestämistä hän suositteli.

”Halla-ahon listalta” tulivat valituiksi James Hirvisaari Hämeestä, Juho Eerola Kymestä, Olli Immonen Oulusta, Ari Jalonen Satakunnasta ja Maria Lohela Varsinais-Suomesta.

Pirkanmaalta kansanedustajanpaikkansa uusinut Pertti ”Veltto” Virtanen sanoi loppuvuodesta, (2011)  että listalle on kirjattu ne ehdokkaat, joiden äänestämistä on syytä välttää. Virtanen sanoi pelkäävänsä, että ”halla-aholaiset” jättävät puolueen ja muodostavat oman eduskuntaryhmän.

Aika näyttää, miten Velton ja muiden perussuomalaisten kansanedustajien yhteistyö alkaa sujua näiden ”kavahdettavien” kollegojen kanssa.

Suomen Kuvalehti 18.4.2011 klo 13:31
http://suomenkuvalehti.fi/blogit/polkomfi/persujen-eduskuntaryhmaan-kuusi-halla-aholaista

14
Mustasaari / Vs: Mustasaari on lähiö vaasalaisille
« on: 25. 05. 2012 14:02 »
Olen samaa mieltä, että Mustasaari on monille vain paikka, missä käydään nukkumassa.  Tuttavaperhe asuu vain muutaman metrin päässä Mustasaaren rajasta ja rajan toisella (Vaasan) puolella on seuraava omakotitalo.

Mustasaarelaisia suomenkielisiä kiinnostavat asiat taitavat liittyä lasten koulunkäyntiin, päivähoitoon, tontiöpolitiikkaan jne. Jotenkin tuntuu että kielipolitiikka ei aiheuta kovinkaan suuria intohimoja.

15
Yleistä keskustelua / Vs: Vaasalaisia keskustelufoorumi
« on: 13. 05. 2012 15:03 »
Tällainen keskustelu lyötyy Suomi24 Vaasa osuudesta:

Nimm. Pokspokspoks

Eikö Vaasalaisia foorumi voisi nyt alkaa kehittää itsestään todellista vaasalaista verkkolehteä vaihtoehdoksi Pohjalliselle ja Bladetille jotka alkavat pudota kelkasta? Sitähän on ollut aikaisemminkin puhetta ja nyt Parkkarin foorumilla on selkeästi jonkinlainen käännekohta menossa. Uusi fokus kehiin, luulisi että uutisia löytyy alkuvaiheessa toimittamaan liuta vapaaehtoisia ja jos hommat lähtevät sujumaan, niin pari voi jatkaa vakituisena. Luulisi että ilmoittajat kiinnostuvat sellaisesta, eikä varmaan olisi vaikeaa päihittää Pohjallista ja Bladetia joilla molemmilla on ihan surkeat verkkosivut. Videoiden tekijähän foorumilla on jo tai itse asiassa useampia, samoin vaasan päättäjien toilailuja on seuraamassa useampikin ihminen. Nyt Parkkari ja kumppanit herätys, teillä on nyt tuhannen taalan paikka olla kärjessä kun vaasalaisen mediakentän uusjako alkaa!

Nimimerkille pokspokspoks

Vaasalaisen nettilehden perustaminen edellyttää monia teknisiä ja taloudellisia ratkaisuja.  Tekniset ovat tiedossa ja hallinnassa mutta taloudelliset eivät.

Esimerkiksi minulla ei ole mahdollisuuksia sijoittaa omaa rahaa.  Yksi mahdollisuus olisi ulkopuolinen rahoittaja.

Olen varma että vaasalainen nettilehti kiinnostaa ilmoittajia. Siihen on jopa jonkinlainen konsepti olemassa.  Vapaaehtoisiin kirjoittajiin en usko.

Siinäkin olet oikeassa, että vaasalaisia.info  elää jännittävässä muutostilanteessa, missä merkittävin asia on ihmisten muuttuneet tavat käyttää nettiä.

Tapio Parkkari16
Suomi24:ssä vinoillaan täällä käytyä keskustelua tai itse asiassa sitä, että täällä ei enää keskustella niin kuin ennen. 

Missä on keskustelu kuntaliitoksesta, virkamiesmoraalista, kunnallisvaaleista, suunnitteilla olevista tunneleista kaupungin alle, RG-linestä, torin kehittämisestä jne, jne.

Harri Moision facebook-sivulla on jotain mutta ei sielläkään kovin syvällistä.  Mikäli tieto Heikki Lamminmäestä pitää paikkansa, niin sekin vähä jää lukematta.

17
Ongelma Vaasassa on se, että kaupungista tuskin löytyy virkamieahiä, joita graffitit kiinnostaa muussa mielessä kuin että niiden tekijät pitää saada kiinni ja maksamaan puhdistuskustannukset.

Museoihmiset taas asettuvat ns. "virallisen taiteen taakse" ja hyväksyvät  vain taiteen ja taiteilijat, jotka suostuvat heidän määrittelemiin puitteisiin.

Ainoastaa yritykset voivat viedä asiaa eteenpäin.

18
Vaasa / Vs: Vaasan kehitysideoita
« on: 06. 05. 2012 12:12 »
Harri Leppälä on täysin oikeassa arvellessaan, että Vaasassa ei ole juuri mitään tavalliselle tallaajalle. 

Ulkopuolelta nähtynä artcityvaasassa on kaksi teatteria (jotka esittävät näytelmiä, jotka eivät kiinnosta), kaupunginorkesteri (joka esittää musiikkia, jota kansa ei halua kuulla), alueooppera (joka karkoittaa tavikset), Wasalandia (joka häviää joka suhteessa PowerParkille), Tropiklandia (jonka ulkopuisto on jäänyt kehittämäafttä) jne.

Vaasan tarjonta on aivan liian elitististä.

Vaasa tarvitsee Tangomarkkinoiden, Traktor Pulling-kisan, American Car Shown ja Eukokannon luovan yhdistelman, niin johan tavallinen kansa tulee tänne.  Varsinkin jos kaikessa mainonnassa korostetaan että Vaasa on suomenkielinen kaupunki.

19
Vaasa / Vs: Vaasan kehitysideoita
« on: 06. 05. 2012 07:07 »
Tähän "soppaan" minäkin haluan laittaa lusikkani.  Sundin Ukon erittely on paikallaan.  Mutta brändituote tarvitsee myös designiä eli pakkauksen tai käärepaperin, mistä ilmenee että kysymyksessä on nimenomaan vaasalainen tuote.

Tuo pakkaus tai kääre pitäisi olla kierrätysmateriaalia ja sellainen että sen voi ottaa sisälle autoon pelkäämättä että penkit ja vaatteet likaantuu.  Tämä tietysti vaikuttaa tuoteen koostumukseen, mistä en ymmärrä mitään, kunhan maistuu hyvätä ja on suhtkoht edullinen.

20
Sekalaista keskustelua / Vs: Minulla on asiaa
« on: 28. 04. 2012 19:07 »
Olen selaillut vaasalaisten facebooksivuja ja ihmettelen suuresti, että juuri kukaan ei ole kiinnostunut omasta elinympäristöstään, vaan sen asemasta postittelee youtube videoita, valmiita hupisivuja tai tyhjänpäiväisiä valokuvia ja yhtä tyhjänpäiväisiä viestejä.  Aivan kuin ihmiset todella eläisivät virtuaalimaailmassa.

Ja tähän osallistuvat tunnetut, hyvämaineiset ja koulutetut vaasalaiset.  Käsittämätöntä.

Tämä reaali-vaasa ei tunnu ketään kiinnostavan. Minä jotenkin toivon että Vaasassa syntyisi tilanne, joka synnyttäisi aidon "arabikevään" eli halun puuttua selviin epäkohtiin, joita täällä riittää.

21
Sekalaista keskustelua / Vs: Minulla on asiaa
« on: 27. 04. 2012 14:02 »
Minä en oikein usko että paluuta yhteisöllisyyteen, naapuriapuun, talkoisiin jne on enää olemassa.  Ahneus ja oman navan varjelu ajaa kaiken ohitse.  Minulla on käsitys että nykynuoret eivät edes tajua mitä yhteaisöllisyys tarkoittaa.  Kuinka sitä voisi ymmärtää jos viettää kaiken aikansa globaalissa netissä?

Facebookin päivitykset tyyliin "Nyt menen paskalle ja sitte duuniin".  On se kosketuspinta, joka monilla on facebookkavereihin tai twitterseuraajiin. 

Tarvitaan  todella iso murros että muutos tapahtuu, jos sitttenkään. Silloinkin voimakkaimmat ja ahneimmat jyräävät heikoimmat.  Jotkut yksilöt tietysti yrittävät tehdä jotain.  Mutta suuri massa ei koskaan edes pysähdy miettimään asioita.

22
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 27. 04. 2012 14:02 »
Mietin tässä että miksi maahanmuutajien/turvapaikanhakijoiden kotiuttamisen parantamista ei voida käsitellä ilman vastakkainasettelua.  Eikö ole hyvä jos he saadaan "kotiutumaan" ja töihin ja maksamaan veroja.

Jos jotain tahdotaan asettaa vastakkain mummujen kanssa, niin asettaisin hevosurheilukeskuksen, Hietalahden stadionin, Arenan laajentamisen, valtionyhtiöiden halitusten optiot, eu-tuet jne vastakkain taviksen elämän parantamisen kanssa.

Luultavasti joku Ahmed ta Mirjam tai joku muu lykkii minuakin vanhainkodissa jos sinne saakka pääsen.

23
Vaasa / Vs: Keskustastrategia
« on: 19. 04. 2012 10:10 »
Eihän keskustelun virittäminen ole muutosvastarintaa.

24
Vaasa / Vaasan kehitysideoita
« on: 19. 04. 2012 08:08 »
Tällaisen tavallisentaavin on kovin vaikeata hahmottaa suuria kokonaisuuksia. 

Liitteen luettuani tuli mieleen, että ainoastaan ”Elävä vanha keskusta” vaihtoehto on tarkoitettu vakavasti otettavaksi, koska se palvelee toriparkkia ja  Rewell-Centeriä.  Mistään ei näy että kaikki Vaasanpuistikon varrella olevat yritykset olisivat tasaveroisessa asemassa.

Kysyin asiaa tuttavaltani arkkitehdiltä, jolla on kokemusta maanalaisesta rakentamisesta ja tyrmistyi ironista vastausta. Arkkitehdin mukaan tunneliratkaisu olisi kaikista halvin, koska louhimalla saadusta murskeesta saataisiin takaisin kymmeniä prosentteja kustannuksista niinkuin Tampeareella.

-Nyt vain kaupunkilaisten pitäisi pitää huoli siitä, että kaupunki saa murskeesta tulevan hyödyn itselleen, eikä sitä saa antaa rakennusliikkeelle.

Ymmärsin  vastauksesta, että arkkitehti epäilee filunkipeliä.  Kun kysyin mahdollisesta rakentajasta oli vastaus joko Lemminkainen tai SRV.

Avolouhos merkitsisi Vaasanpuistikon sulkemista 1 ½  -  2 vuodeksi ja sen varrella sijaitsevien yritysten kuolemaa.

Nämä ovat asioita, joista on aivan pakko kaikkien  vaasalaisten ottaa kantaa.

25
Sekalaista keskustelua / Vs: Minulla on asiaa
« on: 18. 04. 2012 13:01 »
Tietenkin on totta että tänään voi kuka tahansa katsella Bambuserista kun ihmisiä pommitetaan.  Virtuaalimaailmassa liikkuva nuori saattaa kuvitella, että on osa jotain suurempaa kokonaisuutta ja kehuu kavereilleen, että ”olen syntynyt sattumalta Präntöössä”.

Kun tulee hieman enemmän ikää huomaa, että on tärkeätä olla kotoisin jostakin. Tuttu kotikatu, sen ihmiset, talot, jopa puut ja pensaat ankkuroivat ihmisen johonkin vielä suurempaan kuin globaali virtuaalimaailma, joka katoaa samassa silmänräpäyksessä kun  virta sammuu koneesta.

Yhteisöllisyyden kehittäminen ja arvostaminen on aivan keskeinen elementti kasvaa täysipainoiseksi vakaaksi ihmiseksi.  Kannattaa vakavasti pohtia mitä ME voisimmae tehdä yhteisöllisyyden hyväksi.

Jos tämä on huru-ukon puhetta niin silloinon paremp,...  no olkoon sanomatta.


26
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 15. 04. 2012 15:03 »
Profeetta Muhammed oli 52-vuotias ja Aisha 9-vuotias, kun he solmivat avioliiton ja täydellistivät sen seksuaalisesti. Aisha oli Muhammedin toinen vaimo. Muhammed noudatti arabialaista tapaa avioituessaan tytön kanssa, jolla oli juuri ollut ensimmäiset kuukautisensa. Hän ei siis suinkaan ollut ensimmäinen, joka teki niin.

http://www.answering-islam.org/suomi/html/lapsimorsiamet.html

27
Laihian asiat / Laihialaiset kusi sukassa
« on: 15. 04. 2012 13:01 »
Sen jälkeen kun kaikkien tunnistamat Antti Ruostetniemen nimimerki ja Antti poistettiin laihiaketjuista, ei täällä ole ollut minkäänlaista elämää.  Melkein toivon että Antti saisi tulla takaisin.

28
Vaasa / Vs: vaasalaisia Daily blogs & news
« on: 14. 04. 2012 14:02 »
Idea on niin hyvä, että Vaasan kaupungin pitäisi maksaa siitä varsinkin jos sivulla saadaan vaasalaiset kiinnostumaan vaaleista ja omasta kaupungistaan.

29
Yleistä keskustelua / Vs: Kuntavaalit2012
« on: 07. 04. 2012 14:02 »
Saanko ehdottaa? 

Nyt kun kunnnallisvaalit ovat tulossa niin vaasalaisia.info voisi kertoa esimerkiksi onko nykyisessä valtuustossa edustajia, jotka eivät ole kertaakaan avanneet suutansa neljän vuoden aikana tai vain muutaman kerran.

Vaasalaisten olisi myös hyvä saada tietkää kuka on tehnyt aloitteita, ponsia, äänestänyt tyhjää jne. Meistä monella ei ole juuri moinkäänlaista käsitystä miten valtuustossa toimitaan.  Ei ainakaan minulla.

Tämä auttaisi valitsemaan ihmisiä, jatka todella toimisivat vaasalaisten hyväksi.

30
Yleistä keskustelua / Herroilla herrojen metkut
« on: 05. 04. 2012 15:03 »
Kun on koko elämänsä saanut toimeentulonsa palkkatyöstä ei voi kuin huuli pyörenä lukea ja katsella herrojen touhuja.  Hyvä esimerkki on tämä Stefan Wallin.  Wallin on ulkoiselta olemukseltaan sellainen, että hänen ei uskoisi sotkeutuvan mihinkään moraalittomaan tekoon.  Mutta toisin näyttää olevan.  Hän ei itse koe käyttäytyneensä moraalittomasti.

Onko siis niin että kaikenlainen taloudellinen juionittelu ja hyvän jakaminen pienelle suomenruotsalaiselle piirille on niin tavallista käyttäytymistä, että sitä ei edes ymmärretä moraalittomaksi.  Vai onko kysymys täysin turmeltuneista ja kyynisistä ihmisistä, jotka eivät  välitä, mitä muut heistä ajattelevat.

En yhtään ihmittelisi vaikka koko Åbo Acatemin säätiön johtokunta olisi kikkaillut itselleen ansiotonta tuloa saman verran kuin mitä Wallin.

31
Yleistä keskustelua / Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 04. 04. 2012 10:10 »
En tunne ensimmäistäkään ulkomaalaista henkilökohtaisesti.  Mutta haluan tietää, mitä he ajattelevat.  Olen monta kertaa pohtinut, mitä tekisin jos olisin ihminen, joka joutuu väärän ihonvärin, uskonnon, poliittisten mielipiteiden, sukupuolisen suuntautumisen tai väärään sukuun kuulumisen vuoksi pakenemaan henkeni kaupalla johonkin minulle vieraaseen maahan.

Ensimmäiseksi varmasti haluaisin oppia kielen ja saada työtä, jotta voisi korvata sen että ko. maa on pelastanut henkiriepuni. Seuraavaksi kieltä opittuani haluaisin tietää millaisia lauluja uudessa kotimaassani lauletaan ja millaisia kirjoja he lukevat ja mitkä ovat heille kansallisesi pyhiä asioita, että en tekisi mokia.

Pyrkisin myös ystävystymään ko. maan asukkaioden kanssa, että pääsisin tutustumaan heidän arkeensa ja juhliinsa.  Eikö tämä kaikki on luonnollista?

Haluan siis tietää, että eivätkö täältä turvapaikan saaneet ajattele juuri näin?  Haluan myös tietää, että keskustelevatko Suomen viranomaiset näistä asioista pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden kanssa?

Jos näin ei ole, niin mitkä seikat estävät heitä omaksumasta kuvaamani yksinkertaisen ja heille edullisen koodin? 

Ovatko maahanmuuttoviranomaiset, joidenkin etnisten ja kulttuuristen koodien vanaeja, niin että yksinkertainen ja  luonnollinen vaatimus ei pääse toteutumaan?

Pages: [1]