Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Sundin Ukko

Pages: [1] 2
1
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 01. 07. 2012 10:10 »
Vaasan keskustassa sijaitsevassa yökerhossa tapeltiin sunnuntaina kello kahden ja kolmen välillä aamuyöllä.
Paikalle meni poliisipartio rauhoittamaan tilannetta.

Tilanteessa ulkomaalaistaustainen mies potkaisi järjestyksenvalvojaa päähän. Toista järjestyksenvalvojaa oli lyöty kasvoihin niin, että häneltä katkesi hammas.

Myös yksi poliisimies sai potkun päähänsä, ja joutui sairaalaan tarkistuttamaan vammansa. Toinen loukkasi olkapäänsä rimpuilevan asiakkaan kanssa, ja kävi niin ikään sairaalassa.

Poliisi otti yökerhosta kiinni kymmenkunta nuorta maahanmuuttajaa rikoksista tai häiriöistä epäiltyinä.

IL
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012070115786757_uu.shtml?fb_ref=flb&fb_source=home_multiline

2
Vaasa / Vs: Vaasan kehitysideoita
« on: 23. 06. 2012 17:05 »
Dan Holmin aikana hankittiin Vaasaan aivan käsittämättömia ”taideteoksia,” joista isoin floppi oli taiteilija Stefan Lindforsin  tilateos Cyclus museon edessä.  Se oli häkkyrä, jossa oli teräslankoja, joiden päissä oli jonkinlaisia pörriäisiä, jotka katosivat paljastustilaisuuden jälkeen muutamssa yössä ja pian katosi koko teos, joka maksoi siiihen aikaan maltaita.

Edelleen Onkilahden rannalla on pari toisiaan nojaavaa levyä, jonka kansan pitäisi kokea taideteoksina ja Suvilahdessa joku ”korttitalo”.  Tämä tuntuvat tavallisen tallaajan pilkalta.

Onko nyt tuossa kirjastoon jotavassa kulttuurikäytävässä kysymys samasta asiasta.  

Jalosen esitys on konkreettinen ja jokainen sen ymmärtää.  Sitä ei edes pidä markkinoida taidetoksena, vaan sosiaalisena ”tauluna” tai ”ristikkona” tai millä muulla nimellä tahansa.  

Taiteellisuuden ottaminen mukaan Jalosen ehdotukseen kahdesta sydämestä aiheuttaa vain sen, että sen pysyttämisestä järjestetään palavereja, seminaareja ja kalliita kunnallisteknisiä operaatioita kun homma voitaisiin antaa jonkun metallifirman ammattihitsaajan tehtäväksi ja sen jälkeen sydämet viedään johonkin luontevaan paikkaan, vaikka Kuntsin rantaan sen uuden laiturin  viereen.

Virkamieskäsittelyssä ehdotus menee lausuntokierrokselle, joka kestää kolme vuotta.  Kh:ssa hanke palautetaan tarkempia tietoja varten ja kun ehdotus sitten palaa takaisin kh:on, kh toteaa että juuri tällä hetkellä ei hankkeen toteuttamiseen ole määrärahoja.

Pohjalaisessa olleesta Leena Nykvistin sanomasta tyhmäkin ymmärtää, että ideaa ei todellakaan ole tarkoitus toteteuttaa.  Vaasalaiset virkamiehet kun eivät kestä sitä, että joku ulkopuolinen keksii jotain sellaista, minkä heidän pitäisi keksiä.

Jos annat virkamiesten tehtäväksi suunnitelle hevonen, niin  siitä tulee 100 % varmuudella kameli.

3
Vaasa / Vs: Mikä mättää Vaasassa?
« on: 22. 06. 2012 11:11 »
Vaasa on koko historiansa ajan kulkenut jälkijunassa.  Minä olen niin vanha, että muistan hyvin kuinka ent. poliisimestari H.  kielsi kaikki terassit, koska ne olisivat hänen mukaansa aiheuttaneet häiriötä.  Sama herra kielsi M.A. Nummisen esiintymisen Vaasan kauppatorilla kulkutautilakiin nojaten. Ja tämä on totta.

Tämänpäivän arkea on esim. että terveysviranomaiset haittaavat sietämättömästi pienyrittäjien elämää.  Kaavoittaja on toinen mätäpaise Vaasassa. 

Sitten on tämä asia, josta ei saa puhua, mutta joka tiedetään hyvin lähes kaikilla Suomen Shelleilla kun puhutaan Vaasasta, paitsi rannikon ruotsinkielisillä Shelleillä.


4
Aivan vailla mielenkiintoa ei ole sekään, että Vähäkyrön katukyltit tulevat olemaan kaksikielisiä. Joku voisi jo alkaa kääntää Vähäkyrön nykyisiä kylttejä.  Tietysti sinne tulee myös Vaasankatu-Vasagatan ja ehkämyös Paremmanväenkatu-Bättrefolkgatan.

5
Vaasa / Vs: Vaasan parhaat ravintolat
« on: 15. 06. 2012 07:07 »
Olin eilen syömässä uudessa intialaista ruokaa tarjoavassa ravintolassa Wasa Gallerian tai BlackJacin toisessa kerroksessa.  Ruoka oli sovellettua intialaista ja maistui ihan hyvältä.

Suurin puute oli heikko salaattipöytä, jossa oli vain porkkanaviipaleita, silputtua kaalia, tomaattilohkoja ja jotain kasvipöperöä sekä salaattikastiketta, joka oli hyvän makuista.  Ilmeisesti limetilla maustettu.

Vaihtoehtoja oli kala ja kana.  Päädyin kanaan.  Annos tarjottiin pöytään lautaselta, missä oli neljä syvennystä. Yhdessä riisi, toisessa kana kastikkeessa, kolmannessa ja neljännessä dippiä.  Toisen tunnistin.  Siinä oli jugurtia ja jotain maustetta mutta toinen jäi arvoitukseksi.

Lisäksi pöytään tuotiin melko isokokoinen naan-leipä, jota siis kasteltiin dippiin.  Pieni ongelma oli kanakuutiot kastikkessa, jota ei oikein saanut siirrettyä riisin joukkoon.  Yrittäjän kannattaisi suomalaisia varten laittaa pöydälle myös lusikoita. Aterian hinta oli 9 euroa, mitä pidän aika korkeana.  Väkeä oli paljon  lounas aikaan.

Naapuripöydässä käydystä keaskustelusta kuulin, että Sodecon tiloihin tulee uusi ravintola, jonkun kokkolalaisen yrittäjän muodossa.  Tämän jälkeen talossa on neljän ravintolan rypäle: kiinalainen, thairavintola ja inatialainen ravintola ja tämä uusi.  Mikä mahtaa olla sen konsepti.  LIhapullia ja perunamuussiia?

6
Sekalaista keskustelua / Vs: Puhelimen hankinta
« on: 14. 06. 2012 14:02 »
Kuinka moni puhelimesi ominaisuuksista jää Siunulta käyttämättä?  Kuinka moni wordin ominaisuuksista jää Sinulta käyttämättä?  Kuinka moni digikamerasi asetuksista jää sinulta käyttämättä? Jne...

7
Yleistä keskustelua / Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 14. 06. 2012 12:12 »
Nokia ei osaa vielä tarkentaa, miten irtisanomiset kohdistuvat sen toimipisteisiin Suomessa. Yhtiö vähentää kotimaassa 3 700 työntekijää.  "Maahanmuuttaja Elop sanoo olevansa pahoilaaan:  "Sorry boys and girls".

Se tiedetään, että yhtiö aikoo irtisanoa 850 ihmistä Salosta ja supistaa Oulun tuotekehitysyksikköä. Nokia vähentää myös hallinto- ja tukipalveluiden henkilökuntaa.

"Paikkakuntakohtaiset tiedot selviävät vasta yt-neuvotteluissa", toimitusjohtaja Stephen Elop kommentoi yhtiön tiedotustilaisuudessa tänään.

BBC laskee, että siitä asti, kun Stephen Elop on toiminut Nokian toimitusjohtajana, joulukuusta 2010, irtisanottuja on koko Nokiassa tullut yli 40 000, mukaanlukien Nokia Siemens Networksin työntekijät.

Elop on siis tähän päivään mennessä ollut Nokian johdossa 560 päivää. Jos luvun 40 000 jakaa päivillä, jolloin Elop on johdossa ollut, saadaan reilut 71 irtisanottua työntekijää päivässä.


8
Vaasa / Vs: Vandaalit
« on: 13. 06. 2012 07:07 »
Lastahan ei saa nykykäytännön mukaan tukistaa, eikä läpsäyttää.  Minun nuoruudessani sain valita tuliko kuritusta remmin pehmeällä vai solkipäällä.

Sanoi kukkahattutädit, YK, EU tai kuka mitä tahansa, niin meillä tukistettiin ja läpsäistiin vielä 90-luvun lopulla ja lapsista kasvoi kunnon ihmisiä.

Vain pari viikkoa sitten kysyin nyt jo aikuisilta kersoita, että "onko jäänyt traumoja".  Ei ollut.,  Myönsivät, että olivat olleet kauhukaroita.

Ei minullekaan mitään traumoja jäänyt vaikka en koskaan solkipäällä saanutkaan.

9
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 13. 06. 2012 06:06 »
Kansanedustaja Miapetra Kumpula-Natri (sd.) ihmettelee hallintovaliokunnan puheenjohtajan Jussi Halla-ahon (ps.) ja koko perussuomalaisen eduskuntaryhmän toimintaa.

- Jussi Halla-aho on saanut oikeuden tuomion lainvastaisesta toiminnasta. Korkein oikeus on tuominnut hänet uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Vielä tuomion jälkeen Halla-aho kirjoittaa tiedotteen, jossa ylimielisesti vähättelee toimintaansa ja oikeuden siitä langettamaa tuomiota Kumpula-Natri toteaa.

Pohjalainen
http://www.pohjalainen.fi/uutiset/maakunta/kumpula-natri-eiko-laki-ja-tuomio-merkitse-perussuomalaisille-mitaan-1.1209500?localLinksEnabled=false

10
Vaasa / Vs: Vandaalit
« on: 12. 06. 2012 17:05 »
toisen luokan kansalainen postitti tämän "Poliisilla on asiaa" ketjuun, mutta kopsaan sen tänne, koska ilmeisesti varsinainen keskustelu käydään, täällä, jos käydään:

""Vanhan Vaasan, Hagan ja Nummen kouluilla oli tehty mittavia tuhotöitä. Ristinummen ja Vanhan Vaasan alueella kolmella koululla rikottiin useita kymmeniä ikkunalaseja sekä ilmastointiputkia. Lisäksi tasakattoisten koulurakennusten katoille oli kiivetty aiheuttamaan vielä lisää vahinkoa. Vauriot ovat mittavia ja korjauskustannukset nousevat tuhansiin euroihin.

Korjaustöitä kouluilla tehtiin vielä tiistaina. Nyt koulujen rehtorit ovat kyllästyneet lopullisesti tihutöihin ja koulujen vartiontia on päätetty tehostaa. Vanhan Vaasan koulun rehtori Jyrki Jokinen sanoo, että alustavasti vartioinnista on jo sovittu."

http://yle.fi/uutiset/vaasalaiskoulujen_vartiointia_tehostetaan/6177801
"

11
Johtuisko siitä, että SKDL:n ja SKP:n aikaan toimijat oli työläisiä joilla oli vanhha historian taju ja myös omakohtaisia kokemuksia.

12
Vaasa / Vandaalit
« on: 12. 06. 2012 14:02 »
Mikä kumma saa koulunuorison kivittämään koulujen ikkunat ja potkimaan ilmanvaiahtoputkia ja mitä asialle voi tehdä.? KIeltäydyn ehdorttomasti kirjoittamasta, että ei me.....

13
Yleistä keskustelua / Vs: Feedistä napsittua
« on: 10. 06. 2012 16:04 »
Sundominlahdessa Sulvalla olevan Munsmon sataman edustalla lilluu kymmeniä kuolleita kaloja. Kalat ovat ilmeisemmin särkiä. Kalojen kuolinsyy ei ole toistaiseksi selvillä.

Pohjalainen
http://www.pohjalainen.fi/uutiset/maakunta/sundominlahdessa-lilluu-kuolleita-kaloja-1.1208432?localLinksEnabled=false

14
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 10. 06. 2012 10:10 »
Siirretty oikealle paikalle
ylläpito

15
Vaasa / Vs: Anvia
« on: 05. 06. 2012 15:03 »
Älkääs nyt sotkekpo asioita.  Tässähän täytyy olla  kysymys Pikinetikasta.  Eli Pikipruukin ja Anvian keskeisesta sopimuksesta nostaa Pikipruukin asukkaiden mahdollisesti 700- ja risat nettinopeus 2 M:ään samasta pistorasiasta tv:n kanssa.


16
Vaasa / Vs: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« on: 04. 06. 2012 15:03 »
Hienoa että meillä on valppaita ihmisiä, jotka nostavat tärkeitä asioita esille.  Minullakin on muutama "takataskussa" odottamassa oikeata aikaa.

17
Vaasa / Vs: Vaasan kehitysideoita
« on: 03. 06. 2012 06:06 »
Kehitysideoita :-)

Jaha.  Risto Jalonen on tehnyt mainion videon Seinäjoesta.  Nyt vaan odottamaan, että seinäjokiset tekevät yhtä lämpimän Vaasasta.  Eikö niin?

Quote
Täällä on ollu kohtalaisen paljon puhetta Vaasan torin ilmeestä tai ilmeettömyydestä, niin tosta alla aukenevasta videosta näkee nyt sitte vähän mallia siitä kuinka mukava on esimerkiksi torilla sijaitseva lasten leikkipaikka, jollaisia muuaalla kuten Seinäjoellakin on, mutta Vaasasta moinen edelleen loistaa poissaolollaan.

http://www.youtube.com/watch?v=gavnnR0_x8k&feature=channel&list=UL

18
Vaasa / Vs: Vaasan kaupunkirakenne
« on: 01. 06. 2012 17:05 »
Kävin eilen vaimon kanssa tyhjyyttään kolisevassa GW Galleriassa Kivihaassa.  Kun katsoin Kapp&Ahlin edestä pitkin käytävää näin kolme asiakasta.  Kello oli 10.37.  Iltapäivällä kävimme Klemettilän Keskon Supermarketissa.  Eipä sielläkään juuri asiakkaita ollut.

Nyt Pohjalainen hehkuttaa aivan järjettömästi Spondan markettia matkahuollontorille. Mini-Mniin on n. 300 metriä ja Lidliin 50 metriä. ja Halpa-Halliin 200 metriä.

Ei ole mitään järkeä liikutella samoja ihmisiä paikasta toiseen kun ihmisten määrä ei kuitenkaan kasva.  Maakunnan väki ei tänne tule kun pelkää törmäämvänsa ruotsinkieleen.

Spondan suunniittelema kauppakeskus muistuttaa DDR:n aikaista superarkkitehtuuria tai venäläistä 1980-luvun marketarkkitehtuuria.  Jos suunnitelmaa nyt voidaan edes arkkitehtuuriksi kutsua.
Jossain täytyy olla pahasti mätää.

19
Mikä merkitys sairaanhoitopiirien lakkauttamisella on RKP:n saneluvaltaan VKS:n sairaanhoitopiirissä.  Väheneekö vai lisääntyykö RKP:n kuristusote?

Hallituspuolueet ovat päässeet sopuun sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistamisesta. Se on iso osa kuntauudistusta.

Sovun myötä nykyiset sairaanhoitopiirit lakkautetaan ja nykyinen kolmiportainen malli muuttuu kaksiportaiseksi.

Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardsonin (sd.) mukaan uusi malli on nykyistä yksinkertaisempi, ja suurin muutos liittyy siihen, että nykyisten kuntien yhteiset sairaanhoitopiirit hävitetään kokonaan.

- Nykymuodossaan sairaanhoitopiirien asema tulee muuttumaan hallinnollisesti, Guzenina-Richardson sanoo.

Käytännössä sairaanhoito jaetaan kahteen tasoon, kuntien järjestämään hoitoon ja vaativiin hoito jäisi yliopistosairaaloille. Kunnat voivat järjestää sairaanhoidon joko yksin tai yhdessä muiden kuntien kanssa.

20
Esko toi edellisellä  reissullaan menetelmät siirtää suomalaiset lääkärikeskukset kansainvälisille roistofirmoille ja Esko kavereille Sitrassa.  Sää nyt havaata mitä tältä reissulta on tuliaisina.

21
Vaasa / Vs: Onko Vaasa turvallinen
« on: 30. 05. 2012 20:08 »
Minulla on sellainen käsitys, että Pietarsaaressa ei ole minkäänlaista muukalaisongelmaa, koska kaikki Närpiön vietnamilaiset ovat työskenneleet siellä jo yli 20 vuotta. 

Vaasalla ei ole varaa minkäänlaiseen muukalaisongelmaan, sillä täällä työskentelee erittäin suuri määrä korkeasti koulutettuja ulkomaalaisia ammattilaisia, joiden työpanos on täkäläisillae firmoille aivan välttämätön.

22
Vaasa / Vs: Onko Vaasa turvallinen
« on: 28. 05. 2012 16:04 »
Pahoinpitely Hovioikeuden rannassa

24. päivänä klo 23.50 tapahtui pahoinpitely Hovioikeudenrannassa Vaasassa. 23-vuotias mies Vaasasta epäillään pahoinpidelleen kaksi muuta, hänelle tuntematonta miestä Vaasasta. Mies oli lähennellyt pienen seurueen kaksi naista, jolloin pari miestä seurueesta oli mennyt rauhoittelemaan miestä. Mies oli käynyt miehiin käsiksi ja pahoinpidellyt heitä. Poliisin saapuessa paikalle oli tilanne kuitenkin hallinnassa ja poliisin tehtäväksi jäi pahoinpitelystä epäillyn miehen kiinniottaminen. Toinen pahoinpitelyn uhreista oli saanut useita iskuja naamaan ja päähän ja toisesta korvasta vuoti verta. Hänet kuljetettiin tarkistettavaksi sairaalaan.

23
Vaasa / Vs: Onko Vaasa turvallinen
« on: 28. 05. 2012 13:01 »
Vaimo ei suostu liikkumaan Vaasan keskustassa iltaisin, yöstä nyt puhumattakaan.  Syynä ovat epämääräiset muuta kuin suomalaista alkuperää olevat miesporukat, jotka roikkuvat öiseen aikaan kaupungin keskustassa.

24
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 27. 05. 2012 10:10 »
Lehtien mukaan ampuja kiitti kavereitaan hauskasta ydessäolosta, joten välttämättä mistään syrjäytymisestä ei ole kysymys.  Mutta mistä sitten on kysymys?  Mikä meidän yhteiskunnassa synnyttää tällaisia hirmutekoja.?

Täysin maallikkona esitän että yksi syy pahanoloon on ikävät muutokset suomalaisessa yhteiskunnassa.  
Aikaisemman yhteisöllisyyden tilalle on tullut itsekkyys ja ahneus, joka näkyy julkisuudessa mm. hyvä-veli-verkostoaina, johtajien bonuksina, lahjomatapauksina ja sosiaalisen median turhanpäisinä viesteinä jne.

Ihminen on kadottanut yhteytensä toisiin ihmisiin ja ennenkaikkea ystäviinsä ja naapureihinsa.  

Otan yksinkertaisen esimerkin.  Lapsia kyllä kuljetetaan harkkoihin mutta harkkojen  jälkeen ajetaan salaman nopeasti autoon ja takaisin kotiin.  Kun meneinä aikoina ennen ja jälkeen harkkojen  jäi aikaa seurustelulle.  Sitäpaitsi pihat eivät enää täyty leikkivistä lapsista.  Missä ne luuraavat?  Pleikkareiden ääressä?

Puhumattakaan ajasta jolloin ennen harkkoja tai matsia pluukattiin kenttä yhdessä. Ei silloin tällaisia pahoja tekoja kukaan osannut edes kuvitella.

Onko pleikkarin ostaminen lapsellle lapsen rakastamista vai vanhempien itsekäs tapa valttyä leikkimästä ja seurustelemasta lasten kanssa?


25
Sekalaista keskustelua / Vs: Asiat jotka risuttaa
« on: 25. 05. 2012 16:04 »
Henry on oikeilla jäjillä.  Ilmataiteilija on sellainen, jonka teokset ovat suurimmallae osalle katsojia kuin ilmaa.
Ilmataiteilijaa ei saa sekoittaa pierutaiteilijaan, joka on vakavasti otettava taiteenlaji.

Petomane
http://www.youtube.com/watch?v=WWgBxonEsno

26
Vaasa / Vs: Vaasan kehitysideoita
« on: 22. 05. 2012 16:04 »
Olen aivan varma että asialla ovat samat tyypit, jotka jo Botniahallin rakentamisen aikaan unohtivat että halli tarvitsee myös parkkipaikkoja.

27
Valtuuston tietoon / Vs: Hevosurheilukeskus
« on: 19. 05. 2012 05:05 »
Jos Lumion Ikean-palkitsemismalli on vielä käytössä. niin Hevosurheilukeskuksen törttöilleet savat muhkeat bonukset.

28
Faija, joka oli syntynyt 1911 sanoi aina, että "Jokainen hoitakoon oman tonttinsa." Tämä pätee myös kreikkalaisiin. 

Kreikkalaisten on nyt käytävä lävitse omien poliitikkojensa tekemiset ja toimittava sen mukaan.  Kreikassa ei ole saunoja mutta ainahan sitä voi hommat hoitaa jonkun patsaan takana.

Vasta tämän jälkeen ilmapiiri voi puhdistua.

29
Vaasa / Vs: Nyt se ikea sitten seinäjoelle prkl..
« on: 17. 05. 2012 07:07 »
Ei Vaasassa ole kysymys siitä, tuleeko tänne joku lastulevyfirma vai ei.  Ongaelma on paljon syvemmällä.  Vaikka se ei nyt kovin sivistynyttä ole, niin vanha sanonta putkesta ja paineesta olisi otettava kiiruusti käyttöön.

30
Valtuuston tietoon / Vs: Virkamiesmoraali
« on: 15. 05. 2012 10:10 »
Virkamiesmoraalista kirjoittamisen ongelma on todistamisen taakka jos kirjoitus vedetään rosikseen. 

Millä Sinä todistat esimerkiksi ukkojen jauhaman väitteen, että eräät korkea-arvoiset ja hyvin palkatut Vaasan kaupungin virkamiehet asuvat yhteiskunnan tukemissa vuokra-asunnoissa ja maksavat siis alempaa vuokraa kuin tavalliset palkansaajat.

Ja kuinka moni lähtee asiaa ajamaan jos vaikka pitäisi paikkansa.

31
Valtuuston tietoon / Vs: Virkamiesmoraali
« on: 15. 05. 2012 08:08 »
Kaupungin omistaman yhtiön Pikipruukin toiminta herättää närää joissakin Vaasan kaupunginvaltuutetuissa. Pikipruukin hallituksen puheenjohtajaa Ilkka Raatikaista (kok.) epäillään jääviydestä, kun Raatikaisen yritys voitti yhtiön tarjouskilpailun.
Pikipruukin toimitusjohtaja Birgit Mäkinen kiistää epäilyt. Lakia on noudatett

http://www.pohjalainen.fi/uutiset/maakunta/pikipruukin-jaaviysepailyt-narastavat-1.1195041?localLinksEnabled=falseu.

32
Vaasa / Vs: Nyt se ikea sitten seinäjoelle prkl..
« on: 14. 05. 2012 16:04 »
Loysin tämän Tapio Osalan jutun Vaasan kaavoituksesta:

http://netti.nic.fi/~tapioo/kaavoitus.htm

33
Vaasa / Vs: Nyt se ikea sitten seinäjoelle prkl..
« on: 14. 05. 2012 15:03 »
Voin tuhannentuhatta sarvipäätä.  Vaasan virkamiaehet saa vetää pöntöstä.  Koko virkamieskunta on t-äysin lamaantunut. Onko syynä Lumion aiheuttama post-krapula.  Kukaan ei uskalla tehdä mitään että ei tekisi virheitä.

Kysymys ei ole vain Ikean missaamisesta, vaan kaikesta muusta.  Virkamiehillä ei ole mielikuvitusta. Virkamiehet eivät osaa uneksia.

Vaasan virkamieskunnan on pakko jotenkin tulla ulos ja kertoa mikä hallinnossa mättää.

34
Vaasa / Vs: Vaasan kehitysideoita
« on: 13. 05. 2012 08:08 »
Jos olisin 30-vuotta nuorempi niin osallistuisin fillarikisaan.  Minulla on nimittäin liiterissä faijani vanha armeijasta ostettu munamankeli.  Sillä lienee ikää yli 50-vuotta.

Olisi hienoa jos kilpailijat pukeutuisivat fillarinsa aikuisiin asuihin.

35
Pelkkä höpinä graffittien puolesta ei johda mihinkään. Annan ilmaisen neuvon. 

Jos Vaasasta löytyy laadukas graffittiryhmä, niin ottakaa yhteys rakennusliikkeisiin ja ehdottakaa että ne laittavat sellaisen suoja-aidan, johon voi tehdä graffitteja.

Eikä siinä kaikki, vaan ehdottakaa että rakennusliike myös suojaa parhaat graffitit esim. plexillä.

Olen satavarma, että valtakunnanmedia kirjoittaisi, että ”Rakennusliike suojasi graffitit vastaista käyttöä varten:”

Näin rakennusliike saisi myönteisen imagon ja valmiin taideteoksen  vaikka valmistuvan rakennuksen porrashuoneeseen tai muihin tiloihin.

36
Minä siis olen huoleastunut siitä, että Vaasassa ei käydä julkista keskustelua kunnan asioista.  Kun aikoinaan Rabbelle runnottiin miljoonia, kansa kävi kuumana.  Nyt voi hevostella aivan rauhassa ja kukaan ei korvaansa lotkauta.  Jotain on siis tapahtunut.

Kun Mauri J.V. Öljymäki ideoi Kauppa-Hallia, hän sai runsaasti tukea kansalaisilta.  Ihmisiä kiinnosti ideoida Kauppa-Hallin puolesta.  Nyt ei tunnu olevan mitään kohdetta joka herättäisi intohimoja, vaikka aivan liian mon kohde on rempallaan.

Onko niin että ainostaan oma lompsa (verorahat) saa ihmiset innostumaan, jos nekään.

37
Minä en aivan noin pessimisti ole.  Sen olen huomannut että ihmiset ovat passivoituneet. Yhteiset asiat - siis vaikuttaminen omiin päättäjiin  - ei enää kiinnosta.  Ja kuinka voisi kiinnostaa-  Sen verran moraalittomia ja kansan oikeaustajua loukkaavia päätöksiä on vaasassakin tehty-

Nyt näyttää muutoinkin siltä, että puolueiden on  vaikea saada ehdokaslistoja täyteen.  Ei kukaan rehellinen ihminen halua mukaan hyvä-veli-sisko-järjestelmään.

Vakeiin on tilanne pro-vaasan kohdalla, joka ei ilmesesti saa listaansa täyteen.  Uutiset ovat senverran huonoja.

38
Siinä se juuri on:  graffittien tekemiseen kuuluu juuri tuo "kielletyn hedelmän maku".  

Uskoisin kuitenkin että vakavasti hommansa ottava graffittitaiteilija pystyy sprayaamaan myös päivän- tai sähkövalossa, pikkukengissä ja ilmastoidussa tilassa.

39
Tämä tuntuu hiukan turhalta keskustelulta. Paljon vakavampi asia on, että Vaasassa ei vaasalaiset ota kantaa mihinkään todella tärkeään.  Koiratarha herättää kyllä intohimoja mutta esimerkiksi vanhusten asema ei tunnu kiinnostavan ketään.

40
Tuollainen 100X120 koko on oikein sopiva.  Otan sellaisen heti  huvilalle tai olohuoneeseen jos graffitti miellyttää.  Firmat voisi saada tästä hienon lisän somitukseen vaikka näyteikkunoihin.

Pages: [1] 2