Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Matti Meikäläinen

Pages: [1] 2 3 ... 13
1
Vaasa / Vs: Poliisilla on asiaa
« on: 18. 02. 2013 18:06 »
Mielestäni tuo Lapuan tuomikapituli vai mikä lienee voitaisiin vaatia Vaasaan, nyt kun ollaan taas päästy voittavalle tielle. Olisi synergiaetuja pääpoliisiaseman kanssa :)

Ehdottomasti. Kyllä RKP hoitaa. Vaasassa on helpompi rekrytoida ruotsinkielistä henkilökuntaa ;)

2
Yleistä keskustelua / Vs: Miksi vain Tolppanen?
« on: 18. 02. 2013 18:06 »
Kreikka ja Espanja ovat karmeita esimerkkejä siitä kun yhteiskunta on "sairas", et mitenkään muuten pysty vaikuttamaan tilanteeseesi kuin muuttamalla pois maasta

Tuloksena parhaat työiässä olevat lähtevät jotkut lopullisesti ja mummot ja vaarit jäävät

Kreikan kohdalla tämä epäilemättä pitää paikkansa ja osin Espanjankin kohdalla koska työttömyys on suurta. Erityisesti nuorisotyöttömyys.

Kuitenkin Espanjan ongelma ei ole se, että yhteiskunta kokonaisuudessaan olisi kilpailukyvytön niin kuin Kreikassa. Päin vastoin teollisuudella menee hyvin. Ainoa ongelma on massiivisen kiinteistökuplan puhkeaminen eli pankkien syliin kaatuneet myymättömät asunnot ja tietysti tämä vaikuttaa myös yksittäisten asukkaiden tilanteeseen kun kalliilla ostettua asuntoa ei saa myytyä edes polkuhinnalla.

Kaiken kaikkiaan olen sitä mieltä, että Espanja tulee selviämään kriisistä. Kreikka ei tule. Eikä oikein hyvältä näytä edes Suomen kohdalla vaikka luottoluokittajat edelleen antavat kolme A:ta. Valitettavasti en usko , että etujärjestöt ja poliitikot pystyisivät tekemään välttämättömiä päätöksiä velkaantumisen lopettamiseksi. Siksi uskon, että ennenpitkää myös Suomen tie on sama kuin Kreikan tie.

3
Yleistä keskustelua / Vs: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 18. 02. 2013 15:03 »
No niin. RG1 onnellisesti perillä Grenåssa. The end ? Finito ?

Huomattavasti vähemmän vaiheita reissun aikana kuin Onyxillä aikanaan...

4
Yleistä keskustelua / Vs: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 18. 02. 2013 05:05 »
Noniin... Saattue on selvinnyt yön aikana Tanskan salmista. Öresund on takanapäin ja Grenå on jo näköpiirissä. Perille saavuttaneen iltapäivän aikana.

5
Yleistä keskustelua / Vs: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 17. 02. 2013 14:02 »
Saattue on Skoonen eteläpuolella Trelleborgin kohdalla. Saas nähdä menevätkö Ison Beltin vai Öresundin kautta... Veikkaan Öresundia.

6
Yleistä keskustelua / Vs: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 16. 02. 2013 07:07 »
Meteorin ja Polariksen AIS-signaalit näkyvät tällä hetkellä Öölannin edustalla...

7
Yleistä keskustelua / Vs: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 15. 02. 2013 13:01 »
Hinaaja Meteorin AIS-signaali näkyy tällä hetkellä Gotska Sandön ja Ruotsin rannikon välissä. RG1:n AIS-signaali on edelleenkin sammutettuna eikä hinaaja Polariksenkaan AIS-signaalia näy. Meteor on edelleen matkalla Grenaan noin viiden solmun nopeudella.

8
Yleistä keskustelua / Vs: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 14. 02. 2013 18:06 »
RG1:n ais signaali on sammutettu, mutta Ahvenanmeren eteläpäässä näkyy kaksi hinaajaa peräkanaa nimeltään Polaris ja Meteor matkalla Grenaahan. Vauhti on edelleen 5 solmua.

AIS signaali ei kanna kovinkaan pitkälle. Siksi välillä on katkoksia aavalla vedellä.

9
Ei nimien kääntämisessä ole mitään järkeä ellei ole vakiintuneuita nimiä molemmilla kielillä kuten Vähänkyröntie - Lillkyrovägen. Mutta siinä ei ole järjen häivää, että vakiintunut suomalainen tiennimi korvataan esimerkiksi Aidaskorventie - Aidaskorpivägen. Puhumattakaan, että tämä käännettäisiin sana sanalta kuten vaikka Hagkärrvägen josta puuttuvat kaikki perinteet ja nimen muodostumiseen vaikuttanut historia.

Tästä näkyy Vähänkyrön tiennimien muutokset och samma på svenska:

http://ktweb.vaasa.fi/ktwebbin/ktproxy2.dll?doctype=0&docid=33393237373a31&dalid=22.1.2013%2012:17:25&extension=pdf

10
Yleistä keskustelua / Vs: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 13. 02. 2013 18:06 »
Mikäli vauhti pysyy edelleen noin viidessä solmussa, voimme odottaa RG-1:n AIS-signaalia seuraavan kerran Ahvenanmaan vesillä noin 20 tunnin kuluttua.

11
Sekalaista keskustelua / Vs: Päättömät Uutiset:
« on: 26. 08. 2012 21:09 »
No Kari ja muut eivät varmaankaan ole notkuneet tuntia odottelemassa koska matkalaukku jaksettaisiin roudata hihnalle... Ahtaalla hihnalla pyörivät vaan ne samat laukut uudestaan ja uudestaan eikä uusille ole tilaa. Tälläistä sattuu lähes järjestäin kun lomalento on laskeutunut ja muutama sata henkeä kärkkyy ahtaassa vastaanottohallissa tappituntumalla. Sekin on ihan jees, että turvatarkastuksen jälkeen saadaan myymälä.

12
Sekalaista keskustelua / Vs: Imperialismi
« on: 10. 08. 2012 21:09 »
Siis miten Ruotsin hallitus nyt tähän liittyy ? Eikös tämä ollut ihan sen mainostoimiston jippo. Kyseinen toimisto on järjestänyt vastaavia jippoja aiemminkin... Sitä sopii ihmetellä miksi Valkovenäjä tälläisen tempun jälkeen lähtee tällä tavalla ylireagoimaan. Taisi pilkka osua omaan nilkkaan... Hieno juttu.

13
Sekalaista keskustelua / Vs: Venäjä ja Suomi
« on: 24. 05. 2012 22:10 »
Samaa mieltä, että Islannin valvontalennoissa ei ole mitään järkeä, mutta sitä en ymmärrä mitä sanomista Venäjällä muka voisi olla asiaan ? Kyseessä on puhtaasti Suomen oma päätös eikä tässä tarvita Venäjän ohjausta yya:n henkeen.

14
Jos niitä tiennimiä nyt edes tarvitsee keksiä ruotsiksi niin tehkää niin kuin Mustasaaressa eli ellei mitään vakiintunutta ruotsinkielistä nimeä ole kuten Lillkyro tai Merikart niin laittakaa siihen suomalaisen nimen perään vain vägen...

15
Yleistä keskustelua / Vs: Kuntavaalit2012
« on: 14. 04. 2012 08:08 »
Tokikin täälläkin kirjoittelee valtion ja kunnan palkollisia... Mutta haloo ! Maailma muuttuu. Julkista sektoria ei voi enää paisuttaa surutta. Jo nyt on mittavia ongelmia löytää kaiken tämän rahoittajia. Veroja ei voi määrättömästi korottaa. Jo nyt on merkkejä näkyvissä, että firmojen ei enää kannata sijoittaa Suomeen ja työpaikat siirtyvät rajojemme ulkopuolelle. Olen erittäin huolestunut tästä kehityksestä.

Kaikki eivät voi olla töissä julkisella sektorilla. Aika monen on tämän lisäksi tehtävä oikeita töitä joilla saadaan vientituloja. Tämä ei vain toimi, jos julkinen sektori kasvaa nykyistä tahtia. Vaikka julkinen sektori pienenisi esimerkiksi kuntaliitoksia tehden ei sekään välttämättä riitä sillä samaan aikaan ns. suuret ikäluokat siirtyvät eläkkeelle eivätkä nuoremmat yhä pienenevät ikäluokat riitä heitä korvaamaan.

Tämä on fakta eikä sitä voi kieltää tai ohittaa olankohotuksella luottaen siihen, että hommat kyllä hoituu. Päin vastoin. Hyvinvointivaltion pelastustalkoot ovat jo monta vaalikautta myöhässä eikä tämänkään vaalikauden aikana oikein näytä tulevan valmista. Valitettavasti.

En halua, että Suomi joutuu Kreikan tielle.

16
Yleistä keskustelua / Vs: Kuntavaalit2012
« on: 12. 04. 2012 17:05 »
Susanna Koski otti vahvan kiinnityksen minun ääneeni tämänpäiväisellä pääkirjoitussivun kirjoituksellaan "S**aatanan tunarit!" mikäli asettuu ehdolle tulevissa kunnallisvaaleissa tai eduskuntavaaleissa.

Quote
Poliitikon pelottavin harhaluulo on usko omiin kykyihin ratkoa kaikki maailman ongelmat.
Poliitikot - kokoomuksesta kommunisteihin - haluavat kasvattaa julkista sektoria, koska se on heidän ainoa temmellyskenttänsä. Heidän pahin painajaisensa olisi, että mahdollisimman moni ihminen tai yritys osaisi huolehtia itse itsestään.
Silloin katoaisi poliitikkojen valta.

Harvinaisen suorapuheista kirjoitusta omastakin puolueesta. Mikähän on saanut hänet näin "provosoitua" ? Mutta ennen kaikkea. Totta joka sana.

17
Yleistä keskustelua / Vs: Pohjalainen
« on: 23. 02. 2012 22:10 »
Tietääkös Herkkoo missä päin Vaasaa sijaitse Ruotsin konsulaatti ? Olen minä torillakin monena kesänä nähnyt Ruotsin lipun. Hyi, hyi Vaasan kaupunki.

18
Yleistä keskustelua / Vs: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 21. 02. 2012 07:07 »
Nyt taas näitä RG-Linen konkurssikiemuroita ja velkasaneeraushakemuksia käsitellään hovioikeudessa huomenna keskiviikkona. Saas nähdä miten käy.

Vähän ihmetytti se Pohjalaisessa muutama päivä sitten ollut puolen sivun juttu RG-Linen uusista suunnitelmista uusine kaasumoottoreineen ja kaikkea. Ja mannekiinina kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Nordman. Se on tällä hetkellä se ja sama mitä RG-Line suunnittelee kun pesää kuitenkin pyörittää ihan muut miehet. Se on sitten eri asia, jos Rabbe kumppaneineen onnistuu kaatamaan velkojien vaatimukset ja venkoilemaan yhtiön velkasaneeraukseen. Ennen sitä on ihan turha valita uusia hallituksen puheenjohtajia ja järjestää näyttäviä tiedotustilaisuuksia. Ja Nordman voisi miettiä kenen juoksupojaksi rupeaa kaupunginvaltuuston puheenjohtajan arvovallalla. Yksityishenkilönä voi toki tehdä mitä tahtoo, mutta täytyy muistaa, että kaupunkikin on osapuolena asiassa ja ainakin toistaiseksi kaupungin kanta on se, että konkurssimenettekyä jatketaan eikä velkasaneeraukseen pitäisi ryhtyä.

Huomenna sitten ehkä ollan jo viisaampia. Mutta ainahan Rabbe voi valittaa korkeimpaan oikeuteen...

19
Sekalaista keskustelua / Vs: Venäjä ja Suomi
« on: 09. 02. 2012 19:07 »
Joo mahdollisuuksia olisi kunhan työvoiman hinta ja muutenkin firmojen toimintaedellytykset olisivat samalla tasolla kuin Kiinassa...

20
Sekalaista keskustelua / Vs: * Posivan BIG BANG.
« on: 15. 01. 2012 19:07 »
Ei tän raijasivun tarkoitus ole tehdä mitään yksinkertaoisia selvityksiä kun sellaista ei ole. Hänen tarkoituksensa on kirjoittaa päätöntä sontaa siteenä rippanen faktaakin jotta tavalliset tallaajat luulisivat hänen olevan jonkin sortin asiantuntija tai jopa oraakkeli. Lyönpä vetoa ettei yksikään yhdysvaltalainen jalkaväkijoukkojen sotilas heitä henkeään vaikka raijasivu väittää, että laivallinen heitä olisi kuoleman kielissä Fukusiman vuoksi. Ja suomen peruskallio ei ole rapakiveä vaikka raijasivu näin väittää. Ja todellakin on ihan turha postata noita megaluokan värjättyjä ihmevalokuvia muka mullistavina todistusaineistoina. Joopa joo. Yritä vähän uskottavampaa kiitos.

21
Sekalaista keskustelua / Vs: EUn kaatuminen pian edessä?
« on: 21. 12. 2011 08:08 »
Olen jo vuosia sitten muistuttanut, että he jotka ovat sitä mieltä, että Euro hajoaa lähiaikoina, pitäisi jollain tavalla varautua siihen. Eli millä tavalla selvitään siitä turbulenssista joka tähän vääjäämättä liittyy ?

Eli ensinnäkin ei kannata panna kaikkia munia samaan kanaan eli Euroon rahana ja sellaisiin sijoituksiin jotka tuottavat Euroissa. Kannattaa sijoittaa muihinkin valuuttoihin, mutta toisaalta valuuttakriisi on maailmanlaajuinen eli yhtä hyvin myös Dollari voi kaatua minä hetkenä hyvänsä...

Toisaalta kannattaa sijoittaa kiinteään omaisuuteen minkä arvo säilyy. Kiinteistöt ovat hyviä paitsi niissä on se ongelma ettei niitä saa kovinkaan helposti realisoitua kesken pahimman turbulenssin. Mieluummin kannattaa sijoittaa raaka-aineisiin ja nimenomaan fyysisiin raaka-aineisiin eikä pelkästään virtuaalisiin eli arvopaperistettuihin raaka-aineisiin. On aina hyvä, että tavara on sinulla itselläsi kuin se, että sinulla on kassakaapissasi jokin arvopaperi jossa sanotaan, että sinulla on osuus jostain raaka-aineisiin sijoittavasta firmasta tms sillä todennäköisesti tälläinen arvopaperi menettää arvonsa samalla hetkellä kun euro keikahtaa.

Toisaalta tavallisella tallaajalla ei ole mahdottomia varastotiloja eli kannattaa sijoittaa johonkin pieneen ja arvokkaaseen joka on helposti realisoitavissa. Tälläinen sijoituskohde on arvometallit kuten sijoituskulta ja hopea. Näitä on ostettavissa ja myytävissä maailmanmarkkinahintojen mukaisin hinnoin. Mihinkään kulta rahaksi tyyppisiin huijarifirmoihin ei kannata sekaantua. Tästä pääsee alkuun, jos olet sitä mieltä, että Euro ei välttämättä pysy kasassa ja haluat turvata perheesi selviytymisen vaikeiden aikojen yli: http://www.ahjos.net/kulta/

Jos olet taas sitä mieltä, että Euro pelastetaan kävi miten kävi, ei sinun välttämättä tarvitse tehdä mitään. Toisaalta siinäkin mahdollisuudessa joudutaan satsaamaan setelirahoitukseen niin suuressa mittakaavassa, että inflaatio lähtee väkisinkin jossain vaiheessa laukkaamaan. Jos haluata suojata säästösi (hyper)inflaatiolta, kannattaa myöskin miettiä munien laittamista useampaan kanaan...

22
Yleistä keskustelua / Vs: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 21. 12. 2011 07:07 »
Kanteista en tiedä mitään, mutta luulen, että Rabbelle kävi vanhanaikaisesti. Hänen tarkoituksenaan oli pelotella raskaimman päälle niin kaupunkia kuin vierailemaan tullutta liikenneministeriäkin ja sitten perua muutaman päivän päästä hakemus ja jatkaa niin kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan paitsi että taas olisi saatu lupauksia eri suunnista lisärahoituksesta liikenteen jatkamisesta.

Sitä Rabbe ei vain ottanut huomioon, että RG-line on yhtiönä niin heikossa hapessa, että se olisi pitänyt hakea konkurssiin jo vuosia sitten Suomen konkurssilainsäädännön mukaan. Lisäksi Rabbe ei ottanut huomioon sitä, että velkojat olivat lähinnä helpottuneita kun Rabbe haki firman konkurssiin heidän itsensä puolesta. Jos kerran edellytyksiä saneeraukseen ja kannattavaan liiketoimintaan ei ole, ei konkurssihakemusta niin vain peruta.

Kolmanneksi Rabbe on saanut herätettyä niin paljon pahaa verta uhitteluillaan ja konkurssipesän toiminnan haittaamisella lukkojen vaihtamisineen ja kikkailuilla terminaalirakennuksen vuokrasopimuksen kanssa. Oikein ihmetyttää miksi Rabbe lähti tuollaiselle uhkailulinjalle ? Ikään kuin se olisi kaupungin vika ettei yksityisiä firmoja voida tukea ihan miten herralle itselle sopii jo pelkästään EU:n kilpailulainsäädännön vuoksi. Mieluummin olisi kannattanut pelata kilttiä poikaa ja veljeillä johtavien virkamiesten ja luottamusmiesten kanssa niin kuin ennenkin. Nyt näyttää siltä, että Merenkurkun liikennen kyllä turvataan, mutta ilman Rabbea. Tämä päätös olisi pitänyt tehdä jo edellisellä kierroksella.

23
Sekalaista keskustelua / Vs: * Posivan BIG BANG.
« on: 14. 12. 2011 16:04 »
Henrylle ja muillekin tiedoksi, että ei kannata ottaa kyseistä trollia todesta. Hemmo postailee omiaan kaikille mahdollisille löytämilleen keskustelupalstoille. Tarkoituksena on nimenomaan kirjoittaa niin epäselvillä fraaseilla, että ihmiset rupeaisivat pelkäämään ja tämähän toki uppoaa otolliseen maaperään kun kovin harva on lukenut sen verran fysiikkaa, että tajuaa kirjoituksen tarkoitushakuisuuden. Sitä en sitten tiedä miksi tämä henkilö on katkeroitunut siinä määrin, että on ottanut elämäntehtäväkseen tälläisen sonnan kirjoittamisen... Ehkä hän on saanut Olkiluodosta kenkää tai sitten hän on muuten vain ydinvoimavastainen viherpiipertäjä. Kehotan vakavasti kaikkia jättämään Raijasivun kirjoitukset omaan arvoonsa. Ja en todellakaan ole supolla töissä tämä Raijasivulle todettakoon jo näin etukäteen. Enkä myöskään ole Olkiluodon palkkalistoilla.

24
Vaasa / Vs: Kissanpiiskaajat
« on: 09. 12. 2011 21:09 »
Joo. Faktat esille. Kenellä on kadonnut ja miten ? Onko kissa löytynyt myöhemmin kuolleena ?

Sekin on mahdollista, että jokin peto on eläimen nitistänyt. Maalla on yleistä, että esim. ilves käy pihapiiristä kissan tai koiran noukkimassa. Olisiko joku peto / pedot nyt uskaltautuneet kaupunkialueelle ?

Itelläni oli takavuosina naapuri joka laski kissansa vapaaksi. Lopputulos oli se, että kissa lekotteli terassillani ja kuseskeli puutarhatuolin pehmusteet pilalle. Vein pehmusteet naapurin terassille ettei tartte meidän pehmusteilla maata. Sama kissa käytti kaikkia lähialueiden puuntaimia kynsimispaaluina eli taimet kuolivat kuorettomuuttaan. Koskaan en saanut anteeksipyyntöä karvauksista puhumattakaan. Tälläisen kohtelun jälkeen en ihmettele yhtään sitä, että joku voi kissoja vaikka vihatakin.

Nykyiselläkin naapurilla on kissoja vapaalla. Nämä eivät ole vielä kauheita vahinkoja saaneet aikaan...

25
Yleistä keskustelua / Vs: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 23. 11. 2011 22:10 »
Quote
Saako kaupunki tukea yrityksiä

Pohjalainen keskiviikko 23.11.2011 Kommentit

Viime viikkoina lehdissä on näkynyt uutisia alueellisen tai paikallisen yritystoiminnan vaikeuksista, joihin kaivataan kaupungin apua.

Merenkulkua harjoittava RG Line on rahoitusvaikeuksissa (Pohjalainen 8. ja 18.11.). Kiinteistöosakeyhtiö Pikipruukki kaipaa kaupungilta omavelkaista takausta kiinteistökauppojen rahoitusta varten (Pohjalainen 15.11.).

Tällaiset ongelmat nostavat esiin aina kaksi kysymystä eli pitäisikö yrityksiä tukea kaupungin varoilla ja toisaalta saako niin tehdä?

Tässä käsitellään jälkimmäistä kysymystä, johon vastaa kansallinen ja erityisesti eurooppalainen lainsäädäntö.

Euroopan unionin lainsäädännön mukaan jäsenvaltio tai muu julkisen vallan organisaatio ei saa antaa yritykselle taloudellista tukea, jos tuki asettaa sen muita olemassa olevia tai mahdollisia kilpailijoita parempaan asemaan ja aiheuttaa näin kilpailun ja kaupan vääristymistä sisämarkkinoilla.

Jos näin kuitenkin tehdään, Euroopan komissiolla on toimivalta tutkia asia ja määrätä annettu tuki maksettavaksi korkoineen takaisin. Näin yritys menettää saamansa taloudellisen edun ja kilpailun olosuhteet palautuvat lähelle entistä.

Näin määräävät sopimus Euroopan unionin toiminnasta ja sen nojalla annetut asetukset.

Tämä seikka on nykyään yleensä kunnan päättäjien tiedossa.

Korkeimman hallinto-oikeuden viime vuosina antamat ratkaisut edellyttävät, että kunta selvittää tällaisissa tapauksissa luotettavasti onko suunniteltu toimenpide edellä kuvattua kiellettyä valtiontukea. Jos selvitystä ei ole tehty, päätöksen katsotaan syntyneen lainvastaisella tavalla.

Näin tukipyynnön hätäinen ratkaisu aiheuttaa päätöksen kumoamisen mahdollisuuden ja uhan maksetun tuen takaisinperinnästä komission määräyksestä.

Lainvastaisen valtiontuen takaisinperintää ei voi vastustaa luottamuksensuojan ja viranomaisen virheen perusteella kuin aivan poikkeuksellisissa tapauksissa.

Virkamiehille ja luottamusmiehille tämä on yleensä tuttua tietoa. Myös yritysten kannattaa selvittää omalta kohdaltaan hyvissä ajoin onko valtiontukea koskevassa kansallisessa tai eurooppalaisessa laissa heille merkityksellisiä oikeudellisia sääntöjä.

Molempien osapuolten ajantasaiset tiedot noudatettavista säännöksistä helpottavat toimenpiteiden suunnittelua silloin, kun mietitään kysymystä pitäisikö yksityistä yritystoimintaa tukea veronmaksajien varoin.

Valtiontukisääntöjen tarkoituksena on varmistaa markkinoiden toimivuus ja lisätä hyvinvointia.

Jos näyttää, että suunniteltu toimenpide on kiellettyä valtiontukea, on syytä soittaa hälytyskelloja ja miettiä tuen perusteita vielä uudelleen. Samalla voi valmistautua perustelemaan komissiolle tuen hyväksyttävyyttä, jos tukea annetaan.

Edellä mainitut kriteerit täyttävät toimenpiteet on näet ilmoitettava etukäteen komissiolle, joka voi sallia sen moninaisten yleisten ja alakohtaisten poikkeussääntöjen perusteella.

Kristian Siikavirta OTT

yliopistonlehtori Vaasan yliopisto

Toivottavasti kaupungin päättäjät lukevat ajatuksella asiantuntijan kirjoituksen ennen kuin lähtevät antamaan laitonta tukea RG-linelle. Edellisellä kierroksella ensin yritettiin myös tätä tuki kuviota, mutta sitten päätöstä viilattiin takauksen suuntaan kun ymmärrettiin ettei suora tukeminen menisi läpi EU:ssa.

Olav Jern on ihan oikeassa eilisessä lehdessä:

Quote
-Sotku alkloi, kun tax free myynti loppui. Ahvenanmaa vääristää kilpailua, kun etelän reitillä on tax free -etu. Kyllä se minusta on valtion vastuulla.

Onhan se hyvä, että valtio selvittää vaihtoehtoja Merenkurkun liikenteen turvaamiseksi. Vuoden aikana vain saattaa laivayhtiö kaatua. Varsinkin kun valtio ei lupaa enempää tukea. Valtio on tukenut Merenkurkun liikennettä vuodesta 2010 250.000 euroa vuodessa. Tuki päättyy vuoden 2012 lopussa.

26
Voisiko joku joka tietää kertoa miten on mahdollista tehdä jalkapallokatsomot ja palloiluhalli 10 ME halvemmalla kuin alunpitäen suunniteltiin ? Mielestäni säästö on aika iso. Lähes puolet alkuperäisestä summasta. Oliko alkuperäisissä suunnitelmissa ilmaa vai säästetäänkö väärästä paikasta ? Vai tehdäänkö klassinen silmänkääntötemppu, että alibudjetoidaan jotta saadaan työt käyntiin ja sitten maksetaan jälkikäteen ns. lisätöistä ?

Toivottavasti vaasalaiset saavat tarkoituksenmukaiset liikuntatilat sekä jalkapallolle että sisäpalloilulle. Erityisesti palloiluhallille kunnon katsomolla olisi kova tarve.

27
Yleistä keskustelua / Vs: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 09. 11. 2011 17:05 »
Hieman eri kategoriassa kaupungin sisäisten bussilinjojen subventointi on verrattuna kahden valtion välisen (rahti) liikenteen tukeminen.

En tiedä paljonko rg linellä on vuodessa matkustajia, mutta lienee noin 80.000 henkilöä. Eli puolella millillä subventoitaisiin lipun hintaa noin 6 euroa. Jos taas busseissa on matkustajia noin miljoona vuodessa, subventoidaan lipun hintaa 1 eurolla. Miksi Laivaliikenteen lippuja pitäisi subventoida kuusinkertaisella summalla kun vielä muistetaan, että kyseessä on valtioiden välistä liikennettä eikä matkustajista vaasalaisia ole kuin pieni osa ?

28
Yleistä keskustelua / Vs: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 08. 11. 2011 10:10 »
Vaasan ei pidä missään tapauksessa lähteä tälläiseen rahansiirtoon Rabben pussiin. 500.000 € per vuosi ! Ei hyvää päivää. Mieluummin kannattaisi kärsiä 2.500.000 € takkiin kuin antaa avoin valtakirja jatkaa tuhoon tuomittua bisnestä ja kärsiä muutaman vuoden kuluttua moninkertainen tappio. Ja niin kuin tuolla edellä on jo todettu olisi kyseinen järjestely mitä ilmeisemmin kilpailulainsäädännön vastaista ellei taas jälleen kerran keksitä jotain porsaanreikää.

Miksi Vaasan kaupungin pitäisi maksaa tukea yksistään saman verran kuin koko muu Suomi yhteensä ? Tuskin Uumajan kaupunkikaan lähtee tälläiseen päättömyyteen mukaan. Ikävä juttu Rabben kannalta, mutta tälläistä markkinatalous on. Ei muillakaan liiketoiminta-alueilla voida käydä kaupungin kukkarolla, jos bisnes ei suju kaavailujen mukaan.

29
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 02. 10. 2011 22:10 »
Wikipedia:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Tanskan_puolueista

Quote
Radikaali Venstre  (Det Radikale Venstre, nimestään huolimatta sosiaaliliberaali puolue, joka on arvoiltaan vasemmistolainen mutta talouspolitiikaltaan varsin oikeistolainen puolue)

Suomen tilanteesta sanoisin, että Suomessa ei olla tehty läheskään riittäviä toimia velkaantumisen pysäyttämiseksi saati velkataakan vähentämiseksi. Ellei tähän pikaisesti ryhdytä, on meilläkin ennen pitkään edessämme Kreikan tie. Valitettavasti meillä on tällä hetkellä vallassa Kataisen sosialistihallitus.

30
Sekalaista keskustelua / Vs: Venäjä ja Suomi
« on: 02. 10. 2011 22:10 »
Voitais yksi rajanylityspaikka hommata vaikka tänne Vaasan lähistöllekin jotta mekin saataisiin tankata halpaa polttoainetta autoihin.

31
Yleistä keskustelua / Vs: Kreikan vedätys
« on: 23. 09. 2011 13:01 »
Erinomainen juttupaketti joka alkoi viime viikon maanantaina ja loppui tänään perjantaina:

http://www.taloussanomat.fi/talouskriisi/2011/09/11/talous-rikki-jo-yli-tuhat-paivaa/201112697/294

Tässä kerrotaan yksityiskohtaisesti kuinka eri tahot sössivät ja aiheuttivat veronmaksajille ahneuttaan, laiskuuttaan ja tyhmyyttään veronamaksajille satojen miljardien tappiot. Kehotan lukemaan.

Kaikkein naurettavinta tässä kuviossa on se, että näyttää siltä, että koko sotkun aiheuttajat näyttävät pääsevän koko kuprusta kuin koira veräjästä ja keräävän vielä siinä sivussa kymmenien miljoonien palkkiot tai kultaiset kädenpuristukset. Kustannukset kaadetaan veronmaksajien niskaan jotta finanssialan yritykset voivat jatkaa kikkailujaan niin kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan.

Varsinainen juttusarja löytyy oikean reunan kymmenestä linkistä "Kriisi kerros kerrokselta".

32
Kyllä laihialaisillakin oli niitä EPV:n osakkeita ja siksi varmaan Vaasan Sähkö nurkkasikin Laihian Sähkön aikanaan...

33
Voisko vielä tehdä "sipoot" eli vähäkyrö lohkaistaisiin Laihiaan? Se on muuten erikoista että aikanaan Laihian Sähkön myynti ei tehnyt kuulemma tiukkaakaan ja kunta sai siitä rahat itselleen mutta Vähäkyröltä ei sitten millään onnistuisi oman sähköyhtiön myynti(?), vaan pakolla pitäisi luovuttaa Vaasalle, miten se niin kuin eroaa tästä Laihian keissistä????

Tiedä häntä. Kyllä kunnalle teki tiukkaa, mutta kun yksityiset myivät osuutensa Mallastehdas etunenässä ja Kunnalle ja muille lehdelle soittelemaan jääneille tarjottiin vain murusia niin kyllähän siinä hammastenkiristelyä ja sellaista oli useammaksi vuodeksi ennen kuin lunastaminen saatiin tehtyä sopivampaan hintaan.

Siitä olen kyllä samaa mieltä, että olisihan tuo yhtiö voitu myydäkin. Siis Hiirikoski. Ottajia varmasti olisi.

34
Yleistä keskustelua / Vs: Ruokaosuuskunta oma pelto
« on: 29. 08. 2011 19:07 »
Vaasan kaupunki on niin maaköyhä ettei sillä ole tätä maatilkkua osoittaa.
Mustasaari, kun sulautetaan Vaasaan niin tilanne muuttuu.

Peltomaa on aikalailla 3 euroa per neliö tällä hetkellä Mustasaaren puolella.

Ei kukaan peltoa viljelytarkoitukseen tollaisilla hinnoilla osta ellei ole ihan ummikko. Hulluina aikoina reilu parikymmentä vuotta sitten peltomaan hinta oli about puolet antamastasi arviosta ja nyt kun EU on pistänyt viljelijän ahtaalle jäädään alle euroon.

Muuten olen kyllä samaa mieltä, että Vaasan kaupungin alueelta löytyy kyllä valitettavan vähän peltomaata. Lähinnä Sundomissa taitaa olla...

35
Ihan tuntuu siltä, että Vaasa menettää liigapaikkansa jalkapallossa teki valtuusto mitä tahansa...

36
Täytyy jalia sen verran ojentaa, että ei ainakaan Vetokannaksen postilla ole mitään yrmeitä virkatätejä töissä. Palvelu on kyllä pelannut. Voisiko nimimerkki AD valaista mikä asia on työn alla vai onko oikeasti toiveita saada asiamiesposti Gerbyn alueelle ?

37
Tänään oli lehdessä pikkuinen uutinen, että Vetokannaksen Posti lakkautetaan heinäkuun alussa ja sen jälkeen pohjoisen Vaasan asukkaiden pitää mennä hakemaan postipakettinsa pääpostilta. Jo nyt on kumma ettei Gerbyn alueella löydy mitään asiamiestä esim S-marketilta tai Siwalta, jos kerran toi konttorin pitäminen on Postille niin vastenmielistä. Käsittääkseni Vetokannaksen posti ei ole ihan niitä hiljaisimpia konttoreita ja toimialue kattaa Gerbyn, Västervikin ja jopa Singsbyn eli isoa joukkoa ihmisiä.

Toivottavasti tässä asiassa saataisiin asukkaita tyydyttävä ratkaisu.

38
Vaasa / Vs: Luonto on vielä meidän - vai onko?
« on: 30. 03. 2011 15:03 »
Kävinpä taas viikonloppuna hiihtelemässä Pohjoisella Kaupunginselällä. Muualla oli ihan kivat hiihtokelit, mutta sitten kun tullaan Mansikkasaaren pohjoispuolelle tuonne Isolahden suulle, on kaikki lumi paikka paikoin sulanut kokonaan pois kun lumen sekaan tullut kivihiilipöly on tummentanut hanget ja näinolle imenyt itseensä enemmän auringonvalon lämpöä. Ihmettelenpä vain kuinka paljon tuota kivihiilipölyä vielä onkaan tuolla hankien sisällä... Muualla tuota lunta oli vaikka kuinka paksusti vielä jäljellä vaikkakin aika koppuraista sellaista eli hyvä hankikanto olisi.

39
Sekalaista keskustelua / Vs: Vasemmistolainen media
« on: 26. 03. 2011 21:09 »
Vajeisiin keskittymiselle on toki vaihtoehto eli velkaantuminen ja ongelman siirtäminen tulevien sukupolvien maksettavaksi. Tämäkin tie alkaa valitettavasti olla loppuun käyty kun velkojen hoitokulut alkavat käydä yhä useammalle kansantaloudelle ylivoimaisiksi.

40
Vaasa / Vs: Hyvä Vaasa!
« on: 20. 03. 2011 11:11 »
Kiitos todella upeista hiihtoladuista Pohjoisella ja Eteläisellä Kaupunginselällä. Tänä vuonna on latujen kuntoon panostettu riittävästi eli ladut on ajettu oikein latukoneella eikä moottorikelkalla niin kuin aikaisempina vuosina. Lisäksi latujen väliin on jätetty parimetrinen kaista vapaan hiihtäjille. Aurinkoisena viikonloppuna ladut ovat todella ahkerassa käytössä. Varmaan ahkerammassa kuin mikään metsään tehty latu.

Kehittämisehdotuksena olisi, että jalankulkijoille voisi ajaa oman kaistan. Nyt jalankulkijat tuhoavat tämän vapaan kaistan paikka paikoin luistelukelvottomaan tilaan.

Pages: [1] 2 3 ... 13