Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - rehtori

Pages: [1] 2 3 ... 5
1
Sekalaista keskustelua / Vs: Kysy - kansa vastaa
« on: 04. 09. 2010 13:01 »
ClaSSIc ? Ehkäpä muut kirjaimet on revitty tms. ?

2
Yleistä keskustelua / Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 10. 02. 2010 10:10 »
Kyllähän Suomen pakolaispolitiikka liittyy niin olennaisesti vaasalaiseen pakolaispolitiikkaan, ettei niitä ole mitään järkeä hajauttaa.

4
Sekalaista keskustelua / Re: Mamu-uutiset
« on: 06. 02. 2010 18:06 »
Mielenkiintoista katsottavaa tulossa:

TV1 maanantaina 8.2. klo 20.00
MOT: Maahanmuuton hinta

5
Yleistä keskustelua / Re: Vaasalaisia keskustelufoorumi
« on: 06. 02. 2010 18:06 »
Myönnän että nimimerkki VIC20:n ja Risto Helinin kohdalla olisi pitänyt jo alun alkaen pitää tiukempi linja.  Yksi toimi tähän suuntaan oli siirtää mamu-uutiset omaan ketjuun. (Ei koskaan onnistunut)

Vierasta kulttuuria edustavien henkilöiden skandinaaviset rikosuutiset ovat olleet ylenpalttiset ja niihin tullaan puuttumaan.  Sen sijaan en usko että yleisökato johtuu maahanmuuttajakriittisestä kirjoittelusta.  Syyt ovat muualla.

Jos jokainen ”närkästynyt” olisi kirjoittanut oman vastineensa niin koko ketju olisi aivan toisen näköinen.

Toivottavasti täällä ei kuitenkaan tulla sensuroimaan tapahtuneita tosiasioita . Kyllähän niidenkin ihmisten, jotka näitä "mamu-uutisia" vähättelevät ja pitävät rasistisina tulee kyetä katsomaan mihin negatiivisiin asioihin nykyisen kaltainen avokätinen maahanmuuttopolitiikka on jo johtanut. Kirjatkoon toki ilomielin vastapainoksi niitä positiivisia uutisia ja esimerkkejä - niitä kyllä tarvitaan.

6
Yleistä keskustelua / Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 16. 01. 2010 22:10 »
Taidampa minäkin liittyä noiden "rasistien" joukkoon, ja kannatan tuon paussin pitämistä ainakin tämän pahimman tilanteen ajan. 

Ei mitään pausseja.  Keskustelupalsta on keskustelua varten. 

Luulen/käsitin, että nimim. kamaroudari1 viittaa paussin pitämisellä nimim. eklun ehdottamaan pieneen taukoon mamujen ottamisessa:
Rasvattu ajatus on nyt asian ytimessä, täällä ehdotettiin taukoa keskusteluun 6kk. Ehdotan pientä taukoa mamujen ottamiseen, 50v olisi sopivan lyhyt aika jolloin voitaisiin asiaa tarkastella uudestaan. Pieni osa kansasta päättää ja suuri osa kansasta kärsii, ei voi kauaa jatkua tämmöinen meno. Kun mut nyt on jukisesti tuomittu rasistiksi niin haluaisin neuvoja miten voin ruveta vihaamaan mamuja, nyt en kykene kuin halveksimaan noita kulmilla notkuvia paskiaisia. Pitänee mennä tyrkylle tonne et saa tilanteen päälle ja sit saa päästää höyryjä ulos.
Olen samaa mieltä, liekö sitten piilevää "rasismia" ?

7
On muuten lämmintä pidelly :D

8
Sekalaista keskustelua / Re: Mamu-uutiset
« on: 03. 01. 2010 21:09 »
Tiedote medialle               3.1.2010

Sellon järkyttävät tapahtumat ovat herättäneet monenlaisia reaktioita. Kukaan suomalainen tuskin haluaa syyttää tästä teosta maahanmuuttajia tai kosovonalbaaneja ryhmänä. Outoa sen sijaan on, miten jotkut toimittajat ovat halunneet syyllistää suomalaisia tapahtuneesta, yrittäen etsiä joukkomurhalle syytä "suomalaisesta väkivaltakulttuurista".

Jos suomalainen yhteiskunta todellakin on menossa siihen suuntaan, että kouluampumisia tai Sellon joukkomurhaa aletaan pitää tyypillisinä suomalaisina rikoksina, tähän kehitykseen on tultava muutos.

Yksilö on aina vastuussa omista teoistaan. Jos syitä halutaan etsiä muista kuin surmaajasta, syyttävä sormi kääntyy niiden suuntaan, jotka ovat vastuussa Suomessa noudatetusta maahanmuuttopolitiikasta. Kuten poliisiylijohtaja Mikko Paatero totesi heti tapahtuman jälkeen: "On katsottava tiukemmin, keitä turvapaikanhakijoista jää Suomeen."

Shkupolli tuli Suomeen Norjan kautta ilmeisesti turvapaikanhakijana. Mediaan tihkuneiden tietojen mukaan hän on koko Suomessa olonsa ajan syyllistynyt jatkuvasti väkivalta- ja ampuma-aserikoksiin. Sanomalehti Länsi-Savon mukaan Shkupolli tuomittiin jo 1990-luvulla Mikkelissä lähestymiskieltoon senaikaista naisystävänsä kohtaan. Shkupolli saapui Suomeen turvallisen maan kautta, joten hänet olisi pitänyt käännyttää heti Norjaan ennen turvapaikkahakemuksen käsittelyä. Shkupolli olisi pitänyt karkottaa Suomesta viimeistään silloin, kun hän ensimmäisen kerran syyllistyi rikokseen. Nyt hänen annettiin rauhassa jatkaa rikollista uraansa.

Kosovonalbaani Fatbardhe Hetemaj kysyi Suomen Kuvalehdessä kaikkien huulilla olevan kysymyksen: "Jos miehellä oli tuollainen tausta, niin miksei häntä karkotettu?"

Sellon tapauksen jälkeen on vaadittu jälleen kerran aselakien tiukentamista. Luvallisten aseiden haltijoiden elämää vaikeuttamalla ei kuitenkaan voida vaikuttaa laittomien aseiden käyttöön. Jokelan ja Kauhajoen kouluampujien aseluvat olisi voitu evätä jo olemassa olevia säädöksiä tiukemmin soveltamalla. Shkupolli oltaisiin voitu Suomen lain mukaan karkottaa, kun hän ensimmäisen kerran syyllistyi rikokseen, josta on säädetty enimmäisrangaistuksena vähintään yksi vuosi vankeutta.

Muutos 2011 vaatii Suomen nykyisen lainsäädännön tiukempaa soveltamista. Rikoksiin syyllistyvät ulkomaalaiset on karkotettava heti ensimmäisen vakavan rikoksen jälkeen. Suomen kansalaisuutta ei missään tapauksessa pidä myöntää sellaiselle henkilölle, jolla on tilillään yksikin rikos. Turvapaikanhakijoiden todellisen henkilöllisyyden ja taustojen tarkistamiseen on kiinnitettävä entistä enemmän huomiota.

Sellon tapahtumat herättävät paljon kysymyksiä. Toivottavasti asia tutkitaan perinpohjaisesti myös siltä osin kuin se liittyy turvapaikka- ja maahanmuuttopolitiikkaan ja selvinneet tiedot julkaistaan avoimesti.

Muutos 2011 ry

9
Sekalaista keskustelua / Re: Mamu-uutiset
« on: 29. 12. 2009 13:01 »
Poliisi: Pakolaisten salakuljetus valtava bisnes Ruotsissa

Quote
Noin 95 prosenttia Ruotsiin saapuvista turvapaikanhakijoista on joutunut maksamaan matkastaan suuren rahasumman salakuljettajille, arvioi Ruotsin keskusrikospoliisin tutkija. Poliisin mukaan pakolaisten salakuljetus on erittäin hyvin kannattavaa rikollisbisnestä.

Keskusrikospoliisin rikostarkastaja Ulla Ahlbäck arvioi Ruotsin television Rapport-ohjelmalle, että rikolliset velottavat jokaisen pakolaisen matkasta 100 000–200 000 kruunua eli noin 10 000–20 000 euroa.

Viimeisen 11 kuukauden aikana maasta on hakenut turvapaikkaan jo vajaat 19 000 henkeä. Salakuljettajien yhteenlaskettu tienesti voi nousta siten satoihin miljooniin euroihin.

"95 prosentilla Ruotsista turvapaikkaa hakevista henkilöistä ei ole lainkaan henkilöllisyyspapereita. Tämä tarkoittaa, että heidät on salakuljetettu maahan", Ahlbäck sanoo Rapport-ohjelmalle.

Ahlbäckin mukaan Ruotsiin suuntautuvaa ihmissalakuljetusta pyörittää parisen kymmentä rikollisliigaa, joiden etninen tausta on usein sama kuin pakolaisilla.


Linkki uutiseen - Helsingin Sanomat

10
Sekalaista keskustelua / Re: Mamu-uutiset
« on: 29. 12. 2009 12:12 »
Jaa-a, mitähän järkeä siinä nyt oli ???

12
Lisää aiheeseen liittyvää jouluista riemua youtubesta :D

It's A Climategate Christmas

14
Eipä yllätä tämäkään uutinen:

Climategate-väite: Ilmastotohtori manipuloi rankasti Wikipediaa

Ilmastotutkimusta ravistelevassa climategatessa on nousemassa uusi skandaali.

Brittitiedemies ja vihreän puolueen aktivisti William Connolley, 45, on National Post -lehden mukaan vuosien ajan perusteellisesti sensuroinut avoimen nettitietosanakirja Wikipedian kirjoituksia ilmastonmuutoksesta.


Koko uutinen - verkkouutiset

15
Lähinnä varmistettiin, että loppukin teollisuus suuntaa EU:sta Kiinaan, Intiaan ja muihin kehitysmaihin, mutta onhan meillä varaa...Myös elinkeinoelämä on pettynyt Kööpenhaminan ilmastokokouksen tuloksiin. Teollisuus pelkää että EU:n päästövähennyslupaus asettaa Suomen yritykset epäreiluun kilpailuasemaan maailmalla.

Elinkeinoelämän keskusliiton johtava asiantuntija Mikael Ohlström huomauttaa, ettei yksimielistä päätöstä ei saatu ja EU jäi ainoaksi maaryhmäksi, jolla on sitova päästövähennystavoite. Suomalaisetkin yritykset joutuvat noudattamaan vähennyksiä päästökaupan kautta.

- Siitä tulee lisäkustannuksia, joita ei kilpailevilla mailla ole.

Kööpenhaminan kokousta seurannut Ohlström sanoo, että esimerkiksi Yhdysvaltain ja Kiinan yritykset pääsevät nyt ilman sitovia päästövähennyksiä.

EU:n päästökaupassa on määritelty tietyt toimialat riskialoiksi, jotka voivat siirtää toimintojaan maihin, joissa ei ole sitovia päästövähennystavoitteita. Ohlströmin mukaan Suomessa riskialoihin kuuluvat metsä- ja metalliteollisuus, joilla on jo ennestäänkin tuotantoa ympäri maailmaa.

- Jos toimintaedellytykset eivät ole kunnossa Suomessa tai muualla Euroopassa, tuotantoa siirretään halvempien kustannusten maihin.

EU:ssa riskiryhmään määritellyt alat saavat kuitenkin toistaiseksi ilmaisia päästöoikeuksia, jotta ne menestyisivät maailmanlaajuisessa kilpailussa.

YLE Uutiset


yle

Elämää suurempi kiitos kaikille osallisille ja myötäväikuttajille :D :D Ei muuta kuin lisää paskaa niskaan - teidäthän olemme ykköspaikalle valinneet asioitamme hoitamaan. Juurikin Suomen - ei koko maailman, saatanan tunarit. Ymmärrättekö edes mitä olette saaneet aikaan ???

16
Quote from: Timo Soini
Tieto lisää tuskaa.

Olemme luisumassa jälki-demokraattiseen yhteiskuntaan, asiantuntijavaltaan.

Siitä pahin ilmentymä on ilmastovouhotus. Kansoilta ja kansalaisilta ei kysytä mitään; rakenteilla on uusi maailmanlaajuinen isovelivalvoo-järjestelmä. Siinä on vastustaja, todellinen Goljat, mutta niin on linkokin ladattuna.

EU on kallis samba. Sinä maksat.


http://peruseuro.fi/

17
Mielenkiintoinen väite:

Suomalainen on valmis maksamaan ilmastonmuutoksen torjumisesta.
Valtion teknillinen tutkimuslaitos on arvioinut, että Kööpenhaminan suurkokous tuottaa sopimuksen, jonka hinta on noin 200 euroa henkeä kohti. Sen on valmis hyväksymään 70 prosenttia kansalaisista, kertoo Aamulehden Taloustutkimuksella teettämä kysely. Taloustutkimuksen internet-paneelin kyselyyn vastasi 1000 vastaajaa viime perjantain ja maanantain välisenä aikana

Kuitenkin Iltalehden uutisen yhteydessä olevaan mielipidekyselyyn vastanneista 80 % ei ole valmiita maksamaan ilmastonmuutoksen torjumisesta. Vastanneita on tällä hetkellä jo 13215.

On olemassa tilastotieteellisten otantamenetelmien mukaan tehtyjä kyselytutkimuksia (niitä tekee esim. Suomen Gallup ja Taloustutkimus Oy), joilla on tarkkaan laskettavissa oleva luotettavuusarvio ja sitten on olemassa noita "nettikyselyitä". Niissä on huomattava periaatteellinen luotettavuusero.
Totta, ihmettelen vain suurta mielipide-eroa niiden tuhannen oikein valitun ja näiden 16221(tällä hetkellä) "epäluotettavien(ko)" vastaajien välillä.
Voi olla jopa niin, että netissä surffailevat ja mielpiiteitä esittävät eivät ole edustava otos väestöstämme.
Tutkimuslaitokset joutuvat otantansa tekemään tieteellisen kritiikin kestävällä tavalla.

Kun vaikka ajatellaan että valtaosa väestöstä vastustaa ydinvoiman lisärakentamista ja on huolissaan ilmastonmuutoksesta, niin ei sitä täälläkään oikein huomaa.

Myös suhtautuminen vaikkapa maahanmuuttoon on täällä ja yleensä nettipalstoilla ehkä vinoutunut kansan   keskimääräiseen suhtautumiseen.

Uskoisin, että esim. sukupuolijakauma on kovin miesvoittoinen netissä mielipiteitä esittävän väestöosan keskuudessa.
Internet-paneelihan tuo Taloustutkimuksenkin kysely oli, joten nettisurffailijat kelpasivat siihen. Valittu osa surffailijoista oli merkittävästi eri mieltä kuin muut, väkisinkin tulee mieleen valintakriteerit (mitkä lie). Hienointahan olisi suora kansanäänestys ainakin näistä tärkeimmistä asioista, mutta eipä sellaiseen taida päättäjiltä rohkeutta löytyä. Sveitsissähän jo äänestettiin väärin...

18
Sekalaista keskustelua / Re: Mamu-uutiset
« on: 17. 12. 2009 20:08 »
Poliisi takavarikoi kilon heroiinia
Torstai 17.12.2009 klo 11.18 (päivitetty klo 12.01)

Helsingin poliisi on takavarikoinut lähes kilon vahvaa heroiinia Helsingissä.

(POLIISI)

Aine löytyi yksityisasunnosta Pohjois-Helsingistä. Takavarikko liittyy 7. joulukuuta Helsingin keskustassa sijaitsevassa Glo-hotellissa sattuneeseen kuolemantapaukseen.

Huumepoliisi pääsi heroiinikätkön jäljille seuraamalla afrikkalaisia epäiltyjä. Heidän jäljilleen päästiin poliisin omien tutkimusten ansiosta. Takavarikoitu heroiini oli pitoisuudeltaan erittäin vahvaa.

27-vuotias suomalainen yrittäjämies kuoli otettuaan hotellissa ainetta, jota hän luuli kokaiiniksi. Kaksi muuta vietiin hoidettavaksi ja enemmiltä kuolemilta vältyttiin täpärästi.

Jos takavarikoitua heroiinia olisi levinnyt katukauppaan, ei uusilta huumekuolemilta olisi poliisin mukaan voinut välttyä.

Takavarikoidusta heroiinierästä olisi saatu noin 20 000 käyttöannosta. Sen katukauppa-arvo on lähes 400 000 euroa. Lisäksi hotellikuoleman tutkinnan yhteydessä on takavarikoitu mittava määrä muita huumeita sekä kymmenientuhansien eurojen edestä käteistä rahaa.

Jutun tutkinnan yhteydessä on toistaiseksi vangittu kymmenen henkilöä.

Mainiosti on asiat hoidettu - aiemmin maasta karkoitetut kauppaavat täällä heroiinia !

Quote
Pidätetyistä osa on poliisin mukaan Suomessa useampia vuosia olleita oleskeluluvan- tai turvapaikanhakijoita ja jo maasta karkoittuja. Vakavaa rikostaustaa heillä ei ennestään ole.

yle

19
Mielenkiintoinen väite:

Suomalainen on valmis maksamaan ilmastonmuutoksen torjumisesta.
Valtion teknillinen tutkimuslaitos on arvioinut, että Kööpenhaminan suurkokous tuottaa sopimuksen, jonka hinta on noin 200 euroa henkeä kohti. Sen on valmis hyväksymään 70 prosenttia kansalaisista, kertoo Aamulehden Taloustutkimuksella teettämä kysely. Taloustutkimuksen internet-paneelin kyselyyn vastasi 1000 vastaajaa viime perjantain ja maanantain välisenä aikana

Kuitenkin Iltalehden uutisen yhteydessä olevaan mielipidekyselyyn vastanneista 80 % ei ole valmiita maksamaan ilmastonmuutoksen torjumisesta. Vastanneita on tällä hetkellä jo 13215.On olemassa tilastotieteellisten otantamenetelmien mukaan tehtyjä kyselytutkimuksia (niitä tekee esim. Suomen Gallup ja Taloustutkimus Oy), joilla on tarkkaan laskettavissa oleva luotettavuusarvio ja sitten on olemassa noita "nettikyselyitä". Niissä on huomattava periaatteellinen luotettavuusero.
Totta, ihmettelen vain suurta mielipide-eroa niiden tuhannen oikein valitun ja näiden 16221(tällä hetkellä) "epäluotettavien(ko)" vastaajien välillä.

20
Mielenkiintoinen väite:

Suomalainen on valmis maksamaan ilmastonmuutoksen torjumisesta.
Valtion teknillinen tutkimuslaitos on arvioinut, että Kööpenhaminan suurkokous tuottaa sopimuksen, jonka hinta on noin 200 euroa henkeä kohti. Sen on valmis hyväksymään 70 prosenttia kansalaisista, kertoo Aamulehden Taloustutkimuksella teettämä kysely. Taloustutkimuksen internet-paneelin kyselyyn vastasi 1000 vastaajaa viime perjantain ja maanantain välisenä aikana

Kuitenkin Iltalehden uutisen yhteydessä olevaan mielipidekyselyyn vastanneista 80 % ei ole valmiita maksamaan ilmastonmuutoksen torjumisesta. Vastanneita on tällä hetkellä jo 13215.


21
Sekalaista keskustelua / Re: Mamu-uutiset
« on: 12. 12. 2009 08:08 »
USA häätää ulkomaalaiset raiskaajat

Yhdysvallat karkottaa lähes 300 rikoksista tuomittua ulkomaalaista maasta.

Yhdysvaltain eri viranomaisten kaikkien aikojen suurimmassa tehoiskussa pidätettiin yli 30:stä eri maasta kotoisin olevia rikollisia. Suurin osa pidätetyistä, lähes 200, on Meksikon kansalaisia.

Lähes sata rikollista on jo lähetetty pois maasta. Valtaosalla karkotetuista oli tuomioita raiskauksista, aseellisista ryöstöistä ja muista vakavista rikoksista.

Ainakin 17:sta karkotetuista saattaa odottaa jopa 20 vuoden vankeustuomio, sillä he palasivat heti karkotuksen jälkeen laittomasti takaisin Yhdysvaltoihin.


uusisuomi

22
"Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) varoitti Brysselissä, että kehitysmaiden ilmastotoimien rahoitus kasvaa ensi vuosikymmenellä dramaattisesti.
- Tämähän on hyttysen surinaa siihen nähden mitä tulevaisuudessa tullaan tarvitsemaan, Vanhanen sanoi."

verkkouutiset

Lisää velkaa vaan, onhan Suomi vauras maa - kyllä meillä on varaa maksaa toistenkin päästöt...
Quote
Valtionvelka 30.11.2009 → 63,3 mrd. €
Velka per asukas → 11 846 €
Valtiokonttori
23
YLEn areenalla on nähtävissä tuo MOT: Ilmastogate vielä noin viikon ajan. Mielenkiintoista asiaa ihan puoluekannasta, sidosryhmistä tai uskonnosta riippumatta.

Quote
”Jos jotakin voisin toivoa, niin haluaisin ilmastonmuutoksen toteutuvan, jotta tiede voitaisiin osoittaa oikeaksi, seurauksista riippumatta!” - CRU:n johtaja, professori Phil Jones
Tästä on hieno lähteä tänään alkaneeseen YK:n ilmastokokoukseen.

24
Eipä tätä huijauksen paljastumista aivan kevyesti oteta virallisellakaan taholla:

YK:n ilmastopomo vuotaneista viesteistä: ”Näyttää todella pahalta”

YK:n ilmastopäällikkö Yvo de Boer myöntää, että monet ovat skeptisiä ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen suhteen, ja yliopiston tietovuodosta lähtenyt kohu lisää tätä skeptisyyttä, kertoo uutistoimisto AP.

Yvo de Boer kommentoi vuotanutta sähköpostikirjeenvaihtoa sanoin ”näyttää todella pahalta”. Hän kuitenkin huomauttaa, että niin East Anglian yliopisto kuin poliisi ja YK:kin tutkivat tapausta. Hän myös puolusti tutkimusta, jonka mukaan ihmisen toiminta kiihdyttää ilmastonmuutosta. Tutkimuksen on arvioinut AP:n mukaan noin 2500 tutkijaa.

- Mielestäni tämä on uskottavin tieteenkappale, Yvo de Boer sanoo.

”Ilmastosota” alkoi pari viikkoa sitten, kun hakkerit levittivät sähköposteja, joiden väitetään olevan East Anglian yliopiston ilmastoyksikön tutkijoiden kirjeenvaihtoa.


uusisuomi

25
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka ilostuttaa!
« on: 05. 12. 2009 22:10 »
Kaikesta huolimatta ilostuttaa edelleen..Tänään juhlitaan itsenäisyyspäivää

26
Mielenkiintoinen ohjelma tulossa:

Maanantai 7.12.2009 klo 20:00 TV1
MOT: Ilmastogate


Salatut kansiot paljastavat ilmastotutkijoiden eliitin likaiset temput. Toimittajat Martti Backman ja Matti Virtanen.

MOT

MOT käsitteli aihetta jo aiemmin:

MOT: Ilmastokatastrofi peruutettu (youtube)

27
YK sentään aikoo tutkia asiaa. Toivottavasti tutkinta on läpinäkyvä ja puolueeton eikä jää IPCC:n manipuloitavaksi.

YK tutkii epäillyn ilmastohuijauksen: ”Emme lakaise maton alle”

28
Auringon aktiivisuus hiipumassa

Oulu "Auringossa havaitaan nyt jotain sellaista, mitä ei ole koskaan ennen havaittu", kertoo professori  Kalevi Mursula Oulun yliopiston fysiikan laitokselta.

Vasta viimeisen vuoden aikana on Mursulan mukaan havahduttu tajuamaan, kuinka poikkeuksellinen Auringon aktiivisuus on ollut koko viimeisen vuosisadan. "Nyt on ilmeisesti palattu paljon normaalimpaan hiljaiseen tasoon, joka edelsi viime vuosisadan suurta maksimia, kuten tätä on alettu kutsua."

Auringon ilmastovaikutuksistakin tiedetään lisää. Uudet havainnot liittyvät muun muassa aurinkotuulen hiukkasiin, joiden aiheuttamat kemialliset muutokset yläilmakehässä ovat hyvin dramaattisia. "Ne muuttavat yläilmakehän koostumuksen pitkäksi aikaa ja muutokset voivat laskeutua yläilmakehästä stratosfääriin asti, missä ne voivat aiheuttaa merkittävää otsonikatoa."

Hiukkasvaikutuksista on Mursulan mukaan saatu viimeisen parin vuoden aikana uskottavia tuloksia, jotka antavat aiheen olettaa, että hiukkasilla voisi olla globaalia merkitystä ilmastonmuutoksessa. "Se, kuinka suuri aurinkotuulen globaalinen vaikutus on, on vielä avoin kysymys."

Mursula luennoi Auringon aktiivisuudesta torstaina osana 50-vuotiaan fysiikan laitoksen yleisöluentosarjaa Fysiikka suurten kysymysten äärellä.

Auringon aktiivisuuden muutos vaikuttaa Mursulan mukaan laskevasti Maapallon lämpötilaan. "Se, kuinka suuren vaikutuksen Aurinko on ylipäätään saanut aikaan ilmastoon viimeisen sadan vuoden aikana, on edelleen auki", Mursula muistuttaa.

"Hiljaisen vaiheen alkaessa meillä on kuitenkin nyt ensimmäisen kerran mahdollisuus testata Auringon osuutta ilmastonmuutoksessa", hän lisää.

Mursulan mukaan on mahdollista, että Auringolla on ollut ilmastoon suurempi vaikutus, kuin mitä esimerkiksi hallitustenvälinen ilmastonmuutospaneeli IPCC raportissaan huomioi. "Ilmastovaikutuksia tunnetaan nyt selvästi useampia. Koska ne on havaittu vasta viime aikoina, niitä ei ole voitu aikaisemmin ottaa huomioon."

Seuraavat viisi vuotta näyttävät Mursulan arvion mukaan paljon sen, mikä on Auringon rooli ilmastonmuutoksessa. "Auringon toiminnassa ei juuri normaalia ole", Mursula huomauttaa tutkimuksen vaikeudesta.

Viime vuosisadalla Auringon aktiivisuus on kuitenkin ilmeisesti ollut poikkeuksellisen korkea. "Ainakin tuhanteen vuoteen korkein, mahdollisesti useampaan tuhanteen vuoteen", Mursula toteaa.

Pitkään kateissa olleita auringonpilkkujakin on alkanut jälleen näkyä. Nyt ne tosin ovat aiempaa kuumempia, mikä sekin Mursulan mukaan liittynee Auringon suuren maksimin päättymiseen.


kaleva


Herranjestas, että oli jo aikakin huomioida auringon "mahdollinen" merkitys ilmastonmuutoksessa.
Quote
Mursulan mukaan on mahdollista, että Auringolla on ollut ilmastoon suurempi vaikutus, kuin mitä esimerkiksi hallitustenvälinen ilmastonmuutospaneeli IPCC raportissaan huomioi. "Ilmastovaikutuksia tunnetaan nyt selvästi useampia. Koska ne on havaittu vasta viime aikoina, niitä ei ole voitu aikaisemmin ottaa huomioon."


Voiko todellakin olla yllätys, että auringon aktiivisuus vaikuttaa maapallon lämpötilaan !? :o
Nyt kuitenkin ollaan puutteellisen/harhaanjohtavan tiedon varassa innokkaasti pääministerin johdolla "sijoittamassa" miljoonia/miljardeja euroja Suomalaistenkin veronmaksajien rahoja tietämättä edes mistä nämä kustannukset koostuvat. Alkaa tämä touhotus todellakin vaikuttamaan uskonnon kaltaiselta - jopa ikäänkuin aivopesulta.

Vanhanen: Ilmastolasku jaetaan myöhemmin

29
Yleistä keskustelua / Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 02. 12. 2009 18:06 »
Turvapaikanhakijoiden rahana maksettavaa toimeentulotukea aiotaan pienentää. Maahanmuutto- ja eurooppaministeri Astrid Thors (r.) ehdottaa, että jatkossa turvapaikanhakijan toimeentulotuen perusosa olisi 30 prosenttia pienempi kuin muilla Suomessa asuvilla. No tämäpä tarkoittaa , että rahaa on kaadettu kaivoon oikein roppakaupalla ja nyt sitten aivan kuin hernätään unesta ja huomataan ettei luuloista huolimatta siellä Suome-pankin takapihalla olekaan sitä pohjatonta nostoautomaattia. Eikä pidä luulla , että mamut johonkin "palkkakuoppaan" putoavat ehei onhan vastaanottokeskuksessa kaikki päivittäiset ateriat edelleen ilmaisia ym. tarpeellinen.
Suunta on kyllä oikea, mutta Suomi maksaa edelleen EU-maista eniten tukea turvapaikanhakijoille. Mielestäni rahalliset tuet olisi syytä korvata esim. palveluseteleillä.

30
Sekalaista keskustelua / Re: Mamu-uutiset
« on: 02. 12. 2009 12:12 »
Kunnat pulassa pakolaisten kanssa

Kuntaliitto vaatii valtiolta tuntuvasti lisää rahaa kiintiöpakolaisten ja turvapaikanhakijoiden kotouttamiseen ja sijoittamiseen.

Perheenyhdistämiset, omaehtoinen muutto toisista kunnista ja inkerinsuomalaisten paluumuutto lisäävät kuntiin tulevien kotoutettavien määrää enemmän kuin ennalta on odotettu.

Asia kipeä paikka aikana, jolloin kuntien tulot ovat talouskriisin takia vähentyneet tuntuvasti.

Kuntaliiton hallitus hyväksyi liiton pakolaispoliittiset linjaukset keskiviikkona.

- Pakolaisten vastaanotosta valtion kunnille maksamat laskennalliset korvaukset ovat jääneet vuoden 1993 tasolle. Samaan aikaan sosiaali- ja terveystoimen kustannukset ovat nousseet lähes 50 prosenttia. Valtion vuoden 2010 budjettiin tarjottu kymmenen prosentin korotus ei riitä alkuunkaan, Kuntaliiton toimitusjohtaja Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma sanoo.

Tällä hetkellä kunta saa yli 7-vuotiaasta pakolaisesta 1900 euroa ja enintään 7-vuotiaasta 6223 euroa kolmen vuoden ajan.

Lisäksi valtio korvaa kunnalle tiettyjä erityiskustannuksia, muun muassa tulkkipalvelun.

Pitkäaikaisen sairauden aiheuttamia huomattavia kuluja korvataan, jos henkilö on ollut hoidon tarpeessa Suomeen tullessaan.

Korvauksia täytyisi Kuntaliiton mielestä nostaa, jotta korvausmäärä vastaisi nykyisten kustannusten tasoa.

Vastaanottajilta vaaditaan osaamista

Kuntaliitto on samoilla linjoilla valtioneuvoston kotouttamislaista antaman selonteon kanssa pakolaisten vastaanoton vapaaehtoisuudesta.

Kunnat ovat sijainniltaan, resursseiltaan ja yhdyskuntarakenteeltaan hyvin erilaisia. Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Mäki-Lohiluoma korostaa myös kuntalaisten oikeutta yhdenvertaisuuteen.

- Kaikilla kunnilla ei ole mahdollisuuksia järjestää pakolaisille heidän tarvitsemiaan erityispalveluja. Kuntien vapaaehtoisuutta sijoittaa pakolaisia puoltaa myös se, että kaikkien kuntalaisten on saatava tasavertainen kohtelu.

Päätös on aina vaikea

Kunta tekee aina suuren päätöksen pakolaisia vastaanottaessaan. Ne joutuvat pohtimaan asiantuntemuksensa ja resurssiensa riittävyyttä.

Mäki-Lohiluoma muistuttaa, että asiat ovat usein varsin arkisia.

- Kunnanisät joutuvat miettimään, mistä tulijoille voidaan löytää asunnot. Heidän on ratkaistava alueet, jonne heille saa pysyvät asunnot, missä he saavat palvelunsa yhtä vaivattomasti, kuin muutkin kuntalaiset ja kuinka palvelut hoidetaan. Samalla tulisi pystyä pitämään asuinalueet etnisesti tasapainoisina.


verkkouutiset

31
"Arvostelijoiden" esiintuomat asiat on minusta käsiteltävä (ilmastontutkijoiden) tiedeyhteisöissä. Eivät maallikot (=poliitikot, kansalaiset) ole kompetentteja noita asioita arvioimaan.
Tieteelliset arvioinnit  ja tutkimukset vertaisarviointeineen olisivat todellakin tarpeellisia. Olisi todella tärkeää, että näin merkittävät tutkimukset tehtäisiin tuloksia vääristelemättä ja dataa hävittämättä.

32
Yleistä keskustelua / Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 30. 11. 2009 20:08 »
Huomisen jälkeen maamme itsenäisyys on sitten Suomen osalta historiaa. EU:n Lissabonin sopimus astuu voimaan 1.12.09. EU:n perustuslaki menee ohi Suomen ja aika se sitten näyttää miten Suomi neidon siinä tulee käymään.

Valitettavasti, mutta onneksi veteraanimme pitivät huolen siitä, että menetämme itsenäisyytemme ikäänkuin vapaaehtoisesti...

33
Yleistä keskustelua / Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 30. 11. 2009 20:08 »


Tänään tulee kuluneeksi seitsemänkymmentä vuotta siitä, kun Stalinin, miljoonien ihmisten kohtalosta päättäneen diktaattorin johtamat neuvostojoukot ylittivät Suomen rajan ilman sodanjulistusta. Raskaista uhreista huolimatta säilytimme itsenäisyytemme. Ilman neuvostoliittoa vastaan taistellutta ikäpolvea Suomi ei enää olisi nykyisenkaltainen hyvinvointivaltio, jossa hyökkääjääkin on mahdollista ihannoida. Ei muuta kuin lakki kouraan ja syvää kunnioitusta sotaveteraaneillemme ja ikuinen kiitos olemassaolostamme.

34
Sekalaista keskustelua / Re: Mamu-uutiset
« on: 29. 11. 2009 22:10 »
Asiallinen mielipidekirjoitus:

Quote
Kansalaisilla on oikeus sanoa ei

Kun kansa haluaa alkoholia juoda, kansalaiset juovat alkoholia. Kun kansa haluaa pakolaisia ja maahanmuuttajia, kansalaisille on tarjottava pakolaisia ja maahanmuuttajia!

Kun kansa ei halua juoda alkoholia, kansalaiset päättävät siitä itse. Kun kansa ei halua pakolaisia tai maahanmuuttajia, kansalla on oikeus sanoa ei. On kansalaisten mitätöintiä, jos Suomeen siitä huolimatta tulee pakolaisia ja maahanmuuttajia.

Suomessa kävellään mennen tullen ja vielä palatessa kansalaisten yli. Tallaajilla ei ole mitään käsitystä siitä, mitä sana ei tarkoittaa eikä tämän isänmaan kansalaisten ihmisarvosta. Suomessa ihmisarvo annetaan vain pakolaisille ja maahanmuuttajille. Oman maan kansalaisilla ei ole niin väliä, kunhan vaan muun maan muuttajat voivat paksusti!

Kun uskaltaa sanoa oman mielipiteensä asioihin, sanomalehdet voivat vielä kieltää isänmaamme ongelman. Täällä vaan pitäisi toimia niin kuin muut määräävät, sananvapautta ja demokratiaa ei saa olla. Ihmisestä, joka uskaltaa olla erimieltä asioista, ei tykätä.

Jaana Luoma Toholampi

pohjalainen/mielipide

35
Yleistä keskustelua / Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 29. 11. 2009 21:09 »
Sveitsin kansa käytti oikeuttaan pitää islamilaiset symbolit minareettien osalta pois katukuvastaan. Lähinnä kateeksi käy kun kansalaisilla on noin hieno mahdollisuus vaikuttaa yhteiskunnan asioihin (Suora demokratia). Hatunnosto sveitsiläisten enemmistölle !

36
Yleistä keskustelua / Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 28. 11. 2009 19:07 »
Hienosti näyttää valtuusto toimivan. Saadakseen siis edes yhden kysymyksen joutuivat perussuomalaiset hyväksymään koko budjetin. Varsinainen reilukerho tuo pääkaupunkimme valtuusto :o

37
Yleistä keskustelua / Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 27. 11. 2009 22:10 »
Maahanmuuttajat pakkomielle perussuomalaisille

Helsingin perussuomalaiset saatiin hyväksymään kaupungin palveluja ja työllisyyttä karsiva budjetti sillä ehdolla, että rasistisilla teemoilla valtuustoon ratsastanut Jussi Halla-aho pääsee esittämään maahanmuuttoa koskevan kysymyksen valtuuston kyselytunnilla.

Tähän asti tuppisuuna istunut Halla-aho tiedusteli, suunnitellaanko kaupungin budjettiin kirjatulla 6,2 miljoonalla eurolla uusia maahanmuuttajien vastaanottokeskuksia. Apulaiskaupunginjohtajan vastaus oli että ei.
Tällä ”rohkealla maahanmuuttokysymyksellä” Helsingin perussuomalaiset kuittaavat budjetin, joka leikkaa työpaikkoja, ajaa yksityistämistä, vie vanhuksilta ja lapsilta vähästäkin ja tekee asumisesta entistäkin kalliimpaa.

Nuo 6,2 miljoonaa on varattu jo aiemmin perustetuille Uudenmaankadun ja Kaarlenkadun keskuksille. Muu budjetti on sitä totuttua (mm. vanhusten laitoshoitopaikkojen (200kpl) lopettaminen säästösyistä. säästö 6,2 miljoonaa) asiat selkeässä tärkeysjärjestyksessä, lienee sekin Halla-ahon syytä ? Oli muuten em. henkilön kahdeksas puheenvuoro valtuustossa...

38
Yleistä keskustelua / Re: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 27. 11. 2009 21:09 »
Mahtava rasitifasisti ym. tuo Halla-aho kun päätti koko valtuuston puolesta ?

Quote
Kaupunginvaltuuston puoluejakauma kaudella 2009 - 2012

Yhteensä 85 jäsentä, joista naisia 49 ja miehiä 36. Puolueittain paikat jakaantuvat seuraavasti: Kok 26, Vihr. 21, SDP 16, Vas 7, Rkp 5, PS 4, Kesk.3, KD 2 ja SKP 1.

Kaupunginvaltuuston jäsenet 2009 - 2012

39
Minä en käsitä miten nyt on yhdistetty ihmiset ja napajäätiköiden sulaminen. Mielestäni ei ole mitään tutkimusta mikä aukottomasti todistaisi tämän.

Siitä on vain valokuvia....
Ilmeisesti joku on siis kuvattu sulattamassa... :)

40
Sekalaista keskustelua / Re: Mamu-uutiset
« on: 25. 11. 2009 12:12 »
Quote
"Menkää Suomeen, siellä jaetaan rahaa"

Keskustan kansanedustajat Mikko Alatalo, Juha Mieto ja Markku Pakkanen jättivät keskiviikkona hallitukselle kirjallisen kysymyksen koskien turvapaikanhakijoiden sosiaalietuuksia Suomessa. Kysyjät haluavat vastausta kysymykseen, ovatko turvapaikanhakijoiden tuet kohtuullisia verrattuna kotimaamme kansalaisiin?

- Miten taataan, että työttömien ja muiden sosiaalietuuksien piirissä olevien Suomen kansalaisten ja turvapaikanhakijoiden etuudet ovat keskenään oikeudenmukaisella tasolla, Alatalo, Mieto ja Pakkanen kysyvät.

He huomauttavat, että keskustelu maahanmuutosta ja turvapaikanhakijoista leimataan helposti rasistiseksi. Näin asiallinen ja oikeutettu keskustelu vaimennetaan. Kysymyksen tehneet kansanedustajat eivät kuitenkaan hyväksy ihmisten vainoamista eikä rasismia. Ulkomaalaisia ei voida myöskään syyttää suomalaisen järjestelmän epäkohdista.

He toteavat, että taloudellisen laman aikana kaikki valtion menokohteet joutuvat suurennuslasin alle, veronmaksajia kiinnostaa luonnollisesti myös mihin heidän veroeurojaan käytetään.

- Toisaalta sosiaalisia tukia saavat eläkeläiset, opiskelijat, työttömät jne. vertaavat omia niukkoja tukiaan turvapaikanhakijoiden etuuksiin, kansanedustajat kirjoittavat.

Heidän mielestään eduskunnan on huolehdittava omien kansalaistensa ja koko yhteiskunnan hyvinvoinnista. Tulonsiirtojen on oltava yleisesti hyväksyttävällä tasolla. Tämä tarkoittaa mm. sitä, että sosiaaliset tuet ovat oikein mitoitettuja ja oikeudenmukaisia eri väestöryhmien kesken. Verovarojen käytössä tulee olla erittäin tarkka. Sama sääntö koskee myös velkarahan käyttöä.

Miedon, Pakkasen ja Alatalon mielestä Sata-komitean tulisi nyt kiihkottomasti arvioida turvapaikanhakijoiden ja Suomen kansalaisten sosiaalisten etuuksien välistä suhdetta.

- Suuret sosiaalietuudet houkuttelevat ns. turvapaikkashoppailuun; "Menkää Suomeen, siellä jaetaan rahaa" -ajatus kiertää kohta huhuna mannermaalla, kansanedustajien kirjallisessa kysymyksessä todetaan.

Huomattavaa tukea

Aamulehti uutisoi viime lauantaina, että Suomi maksaa EU-maista eniten tukea turvapaikanhakijoille. Uutinen perustui sisäministeriön selvitykseen. Lehden mukaan, jos turvapaikanhakijoina on isä, äiti ja kolme 10-17-vuotiasta lasta, perhe saa Suomessa toimeentulotukea yhteensä 1 277 euroa kuukaudessa.

Suomessa turvapaikanhakija maksaa tuella ruuan, hygienian, liikkumisen, vaatteet ja puhelinkulut. Majoitus on ilmaista. Vastaanottokeskus maksaa Suomessa myös välttämättömän terveydenhoidon. Turvapaikanhakijat eivät kuulu Kelan vakuutuksien piiriin.

Esimerkiksi Ruotsissa, jota on pidetty Suomea vapaamielisempänä maana pakolaispolitiikassa, turvapaikanhakijoiden toimeentulotuki on selvästi Suomea alhaisempi. Ruotsissa vanhempien ja kolmen 11-17-vuotiaan lapsen perhe saa 531 euroa kuussa. Perhe kustantaa tällöin ruokansa tukirahoilla.

Saksasta turvaa hakevat saavat vain ruuan ja majoituksen. Italia ja Britannia tarjoavat myös vain ylläpidon, mutta eivät anna suoranaisesti rahaa.

Turvapaikanhakijoita arvioidaan tulevan Suomeen noin 6 000 henkeä tänä vuonna. Noin joka kolmas hakija saa luvan jäädä Suomeen. Hakijoiden määrä on lisääntynyt. Edellisvuonna Suomeen pyrki 1 500 henkilöä ja viime vuonna 4 000 henkeä.

Maahanmuutto- ja eurooppaministeri Astrid Thors (r.) kertoi lauantaina Ylen uutisille, että Suomen turvapaikanhakijoille antamia avustuksia harkitaan uudestaan. Thorsin mukaan avustusten määrää saatetaan jopa vähentää.

verkkouutiset

Pages: [1] 2 3 ... 5