Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - jag

Pages: [1]
1
Yleistä keskustelua / Re: Bloggaajan ongelma
« on: 06. 03. 2007 21:09 »
Tunnen sympatiaa ylläpitoa kohtaan. Ikävämpi asia vain on se, että ylläpito ei voi tehdä kovinkaan paljon foorumin eteen. Kosmeettisia muutoksia voi toki tehdä vaikka päivittäin ja muokata logoa tai värejä. Noilla asioilla ei vain sinänsä ole juurikaan merkitystä: blogi kiinnostaa, jos siinä sattuu olemaan itseä kiinnostava asia ja foorumin kiinnostavuus muodostuu siitä ketä siinä kirjoittavat - ja miten he kirjoittavat. Interfacen säädöillä noihin asioihin ei voi vaikuttaa. Oikeastaan ainot mitä ylläpito voi tehdä käsien ristimisen lisäksi foorumilla kuin foorumilla on tehdä keskustelunavauksia ja yrittää haalia paikalle Tommy Tabermaneja kirjoittamaan (tuo oli sitten vain vitsi, ei häntä tänne, ei, ei).

Yhteisöllisyys (sosiaalinen web) on jo tätä päivää, mutta kaupunki taitaa olla liian laaja käsite todellisen yhteisöllisyyden synnyttämiseen. Minä en välttämättä tahdo tuntea kovinkaan suurta yhteenkuuluvaisuutta kaikkien tänne kirjoittavien kanssa ja tuskinpa muutkaan kaipaavat minua.

Foorumeilla ei pysty myöskään kovinkaan paljoa vaikuttamaan, ainoastaan keskustelemaan. Jos Pilvilammen tulevat rakentelut häiritsevät tulevaisuudessa mökkielämääni, niin en kirjoita asiasta Pilvilampi-topickin alle, vaan menen raamit kaulassa syyllisten puheille.

Lisäksi foorumikirjoitteluissa on se rasittava puoli, että kaikkia tekstejään joutuu todennäköisesti puolustelemaan ja selittelemään loputtomasti. Jotkut nauttivat tämän kaltaisesta huomiosta ja sosiaalisesta elämästä, mutta ainakin minusta on mukavampaa purkaa sieluani omaan blogiin jota kukaan ei lue. Kirjoittaminen puhdistaa sielua, mutta ei välttämättä ole kovinkaan ylentävää palata jatkuvasti takaisin omiin kirjoituksiinsa ja selitellä & kommentoida niitä yleisillä foorumeilla.

En myöskään usko, että palautelaatikko-tyylisellä ideoiden kalastuksella tehdään maailmassa mitään merkittävää. Ihmisillä itse asiassa on vain hyvin, hyvin harvoin ideoita jotka auttavat kehittämään mitään. Yleensä palautelaatikkoihin kerääntyy vain "Lisää liksaa" tai "Keksikää jotain kivaa" -tyylisiä kehittämisajatuksia. Joten uskon, että ylläpidon on viisainta vain jatkaa ja kehittää omaa visiotaan eikä olla kovinkaan huolissaan siitä, että palautetta ja kehittämisehdotuksia ei tule. Ei maailma äänestämällä parane ;)

2
Samoilla linjoilla Kristiinan kanssa: "Uskonsota" nosti käsittääkseni foorumin lukijamääriä ja yleistä mielenkiintoa. Kun sota sitten joulun kunniaksi laantui myös keskustelu hiljeni täällä ja palautui ikuiseen jauhamiseen siitä "miksi virkamies on mälsä?"

Kielisota-topic oli yhden yksittäisen ihmisen ristiretki, joka ei olemassaolollaan haitannut foorumia, mutta eihän sitä kyllä jaksanut selvinpäin seuratakaan.

Nämä perinteiset toriparlamentin vuosikymmeniä jatkuneet keskustelut eivät vain jaksa oikein innostaa enää netissä nähtyinä. Itse luon mieluummin oman yhteiskunnan ja elämän kuin jauhan vaasalaisten päättäjien nahjustelusta.

3
Tässä olen ihan samaa mieltä Matin kanssa. Foorumi vaatii jatkuvaa vetoapua ylläpidolta. Instrumenttien tekeminen ja antaminen kansalaisten käsiin ei vaan riitä. Kylmä fakta on, että jos ylläpito lopettaa aktiivisen keskustelun, niin foorumi kuolee sangen nopeasti. Varsinkin tämän kaltaisella foorumilla, jossa ainoa yhteisöllinen seikka on kotikunta.

4
Sekalaista keskustelua / Re: Historiaa
« on: 10. 12. 2006 17:05 »
Reino,
Nyt se historiankirja ihan oikeasti käteen ja hankkimaan edes alkeellista, peruskoulutasoista yleissivistystä. Natsismi oli taloudellisena järjestelmänä hyvin, hyvin lähellä kommunismia. Ei pääomien vapaata liikkumista, ei vapaaseen kilpailuun perustuvaa talouspolitiikkaa ja talouselämä alistettiin valtiolliselle ohjaukselle ja suunnittelulle. Valta annettiin samoin kuin Neuvostoliitossa liiketoimintaa valvoville, puolueelle uskollisille pikkuvirkamiehille. Ja päälle vielä yksipuoluejärjestelmän tuomat oikut ja laaja korruptio, joka sisältyy aina valtiojohtoisiin talouksiin (Neuvostoliitto, Kuuba, Itä-Euroopan ex-kansandemokratiat...). Järjestelmänä natsismi oli ehdottomasti kapitalistin pahin painajainen. Muutenhan kapitalistiset valtiot kuten USA ja Englanti olisivat tervehtineet A. Hitleriä iloisesti yhteistyökumppanina.

Natsisismi ja kommunismi ovat myös siinä mielessä yhteneväisiä järjestelmiä, että niissä molemmissa alistettiin miljoonat ihmiset pakkotyöhön yhteiskunnan hyväksi ilman korvausta - päin vastoin kuin vapaissa kapitalistisissa maissa.

Tahtoisitko muuten kertoa ay-liikkeen toiminnasta ja pääluottamusmiesten asemasta entisessä Neuvostoliitossa. Kuinka vahva AY-liike siellä ajoi työläisten etuja, palkkausta sekä lakko-oikeutta?

5
Sekalaista keskustelua / Re: Historiaa
« on: 09. 12. 2006 14:02 »
Tuossahan tuo; kommunistit ovat murhanneet maailmassa moninkertaisen määrän ihmisiä verrattuna esim. natseihin. Ynnääppä Reino vain yhteen ensi alkuun Neuvostoliiton, Kiinan ja Punakhmerien uhrien määrä; Euroopan ja Väli-Amerikan teurastettujen määrän voit jättää välistä koska kommunismista puhuttaessa miljoona tapettua on pienin järkevä laskuyksikkö. Joten natsien parinkymmenen vuoden seikkailu oli hyvin kevyttä verrattuna kommunistien harjoittamaan useamman sukupolven mittaisiin sarjakansanmurhiin.

Kaikilla mittareilla objektiivisesti katsottuna kommunismi on ollut ihmiskunnan suurin tragedia jonka aiheuttamaa inhimmillisen kärsimyksen määrää ei voi ymmärtää millään tavoin. Joten Reino, minä katson Sinun kommunismin ihannointisi olevan epäinhimmillistä sarjamurhaajien ja kiduttajien ihailua - hiema sama kuin pitäisit yllä "Support Charles Manson" T-paitaa... Hyvin surullista.

6
Sekalaista keskustelua / Re: Historiaa
« on: 07. 12. 2006 21:09 »
Off Topic, mutta tämä on nyt vain pakko purkaa:

Hyvä Reino Kolmonen,
Olen aika ajoin lueskellut kirjoituksiasi. On kunnioitettavaa, että ihmisellä on elämänkatsomus. En vain millään pysty ymmärtämään, kuinka joku terve ihminen pystyy rakentamaan maailmankuvansa ja tapansa tulkita ihmiskunnan historiaa sen kautta aikojen brutaaleimman ideologian kautta.

Oma tyttöystäväni on tsekki, itsekin kommunistihallinnon nähnyt ja kokenut. Kun hän pari viikkoa sitten viimeksi oli Vaasassa, hänellä oli mukanaan hänen isänsä ja setänsä ottamia kuvia Prahan keväästä -68 ja "Vihan karnevaaleista". Tiedäthän nuo päivät, jolloin urheat Prahan miehet pukeutuivat leikkisotilaiksi pahvipyssyinen ja naiset prostitoiduiksi. Noissa asuissa he kulkivat rohkeasti neuvostotankkien keskellä osoittaen, miten makaaberia oli neuvosto"ystävien" väliintulo ja tapahtunut demokratian (aatteen ja ihmisten) murha.

Noita kuvia katsellessani ja kertomuksia kuunnellessani ymmärrän hyvin miksi tyttöystävälleni vuotuinen kohokohta on Prahassa järjestettävä kommunismin vastainen festivaali. Samalla tunnen aitoa häpeää siitä, että suomalaiskommunistit lähestulkoot ainoina maailmassa eivät tuominneet Tsekkoslovakian miehitystä.

En pysty ymmärtämään mihinkä itsekieltämisprosessiin liittyy halusi tuomita se, että jäimme rautaesiripun paremmalle puolelle? Koska aivan aikuisen oikeasti me molemmat tiedämme, että elämä neuvosto-Suomessa olisi ollut täydellistä helvettiä meille molemmille - Sinulle ja minulle. Ja hyvin todennäköisesti sen kokemuksen jäljiltä olisi mahdollista, että me kaksi emme tällä hetkellä istuskelisi hengissä naputtelemassa typeryyksiä näppäimistöjemme ääressä.

7
Vaasa / Re: Vapaamuurarit Vaasassa
« on: 27. 11. 2006 22:10 »
Vapaamuurarikeskustelussa ei sinänsä ole mitään mielenkiintoista ja tuosta Hymyssä esitellystä Vaasan setäjoukosta ei saa aikaan mielenkiintoista salaliittoteoriaa vaikka kuinka yrittäisi...

Mutta historian raiskausyritykset ja yleissivistymättömyys nostavat aina karvani pystyyn, joten nimimerkille siskot-veljet vielä kerran tiedoksi: Kansallissosialistit ovat aina pitäneet tavoitteenaan Vapaamuurarien paljastamista ja tuhoamista. Kannattaa muistaa, että fasismi nousi samasta työväenluokasta ja alemmasta keskiluokasta kuin sosialismikin; ja molempien liikkeiden henkisenä moottorina toimi sama kateus, kostonhimo ja katkeruus.

...Ja sosiaalidemokraattien herra- ja salaseura käyttää nimeä SDP ;D

Pages: [1]