Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Pera Pukama

Pages: [1]
1
Yleistä keskustelua / Vs: Miksi vain Tolppanen?
« on: 05. 10. 2012 11:11 »
No, ainakin Rauhalaa äänestää kaikki loput haudan partaalla keikkuvat ikidemarit.  Heitä on juuri sen verran, että Raimo pääsee lävitse.  Siksi Raimon ei tarvitse esiintyä täällä.

2
Yleistä keskustelua / Vs: Kuntavaalit2012
« on: 03. 10. 2012 09:09 »
Melkoinen shokki lukea Farzadin kirjoituksesta, että mämmi omn vanha persialainen perinneruoka.  :-)

3
Sekalaista keskustelua / Vs: Kunnat ja vaasa
« on: 01. 10. 2012 13:01 »
Oletko varma että et ole ainoa persu koko pitäjässä.  Joka tapauksessa kiehtova asetelma.   Luulen että sinua "lyödään" jossakin vaiheessa kuin vierasta sikaa..  Korsnäsilaiset ovat sentyyppistä väkeä että eivät siedä muita kuin rkp:läisiä.

4
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 27. 09. 2012 18:06 »
Olympiakorttelissa heitellään kuulemma roskia ovesta käytäville. Niiden kuvaaminen ja läheisen oven nimen kuvaaminen ei luulisi olevan vaikeata.

5
Yleistä keskustelua / Vs: Kuntavaalit2012
« on: 25. 09. 2012 12:12 »
Minulla on sellainen kutina, että nämä kuntavaalit saattavat olla eu-vaalit myös Vaasassa.  Logiikka kulkee niin, että suuri osa kunnan saamista varoista tulee valtiolta.  Jos valtion tulot vähenee euroseikkailuissa, niin se säteilee myös kuntiin   Siksi kannattaa äänestää niitä puolueita, jotka ovat nykymenoa vastaan. Tai siis puolueen ehdokasta.

Yhteisvastuu pankkitalletusten suojasta olisi karmeata koko kansalle.

6
Vaasa / Vs: Pikipruukin hallituksessa
« on: 25. 09. 2012 06:06 »
Missä on Tapio Osala nyt kun häntä tarvitsemme?  Tarvitsemme rehellisen seltyksen kaikelle sille, mitä Pikiruukissa on tapahtunut ja meneillään.  P:llä on aivan liian paljon merkitystä tavalliselle vaasalaiselle, että selitystä ei saa haudata.

Uusi hallitus ei juuri tunteita nostata.  Ainoa nimi, joka hiukan kohottaa kulmakarvoja on Göran Perllfolk.
Tapio tule takaisin, ainakin tämän casen osalta.

7
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 22. 09. 2012 09:09 »
Vehviläinen, Metso, vaalirahoitus...., jotenkin meno Suomessa on kuin Meksikossa tai Kongossa.  Kyllä nyt on pidettävä huoli siitä, että ainakin mikrotasolla eli kunnissa saadaan päättäjiksi rehellisiä ihmisiä.

8
Vaasa / Vs: Vaasan kunnallisvaalivideoita
« on: 20. 09. 2012 15:03 »
<a href="http://www.youtube.com/v/JM2EL_ftBnA#t=11s" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://www.youtube.com/v/JM2EL_ftBnA#t=11s</a>/center]

Merja Rintamäki

Tämä löytyi You Tubesta.  Merja on Keaskustan Vähäkyröläinen kunanvaltuutettu.

9
Vaasa / Vs: Vaasan kehitysideoita
« on: 20. 09. 2012 07:07 »
Ymmärtäkää nyt.  Jos taiteilija Jalonen jotain esittää, niin siihen ei ole mitään lisättävää, eikä mitään poistettavaa.  Meidän tavisten on vain  hyväksyttävä tämän neron suuremmoiset ajatukset sellaisenaan.  Tämä Ajatusten Tuovilanjoki on on Taivaan Lahja tälle kaupungille.

Ei hyvät ideat keskustelemalla parane, eihän.

"Kaikki mitä taitelija oksentaa, on taidetta."
Filippo Tommaso Marinetti

10
Jaha, Jalosen lähes yksin hallitsemasta ketjusta on nyt tehty kansalaisversio.  Ensimmäisessä versiossa epäillään, että Jalonen olisi kuvannut omaa pössyttelemistään, mikä on mieleenkiintonen väite.  Ehkä tässä syy moneen vastaamattomaan kysymykseen.

Pössyttely pienentää aivoja, kertoo MTV3

http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/possyttely-pienentaa-aivoja/2008/06/654260

11
Vaasa / Vs: Kuntavaaliehdokkaat 2012 Vaasa-Vähäkyrö
« on: 19. 09. 2012 14:02 »
Vakavasti otettavia ehdokkaita ovat ainakin Tolppanen, ps ja Harri Moisio vas.

12
Yleistä keskustelua / Vs: Ruokaosuuskunta oma pelto
« on: 30. 08. 2011 05:05 »
Minä olen taas ymmärtänyt että Vaasalla on kyllä peltoa tarjolla sekä siirtolapuutarhaa, palstaviljelyä että Herttoniemen kaltaista omapeltoviljelyä varten. Ja, jos ei ole, niin ainahan sitä voi yrittää ostaa.

Jos ongelmia on, niin ne liittyvät rahastukseen.  Vaasa voisi olla tiennäyttäjä koko valtakunnalle antamalla vuokramaat käyttöön symbolisella summalla.  Tämä vaikuttaisi kaupungin imagoon merkittävällä tavalla.

Eri paikoista googlettamalla selviää että kaupunkiviljely on yksi nopeaimmin kasvavista ihmisten elämää parantavista trendeistä.  Kaupunkiviljelyksillä, olivatpa ne millaisia tahansa, on sekä taloudellinen, mielenterveydellinen että kaupungin visuaalista ilmettä parantava vaikutus.

Valiteattavasti tämä ei vain uppoa virka-, eikä luottamusmiehiin.  Tämänpäivän Pohjalaisessa kerrotaan setlementtiyhdistysten aloittamasta ”Uusi pikallisuus” projektista.  Tässä on kysymys aivan samasta asiasta eli oman asuinympäristön haltuun ottamisesta elämää parantavalla tavalla.


13
Yleistä keskustelua / Vs: Ruokaosuuskunta oma pelto
« on: 29. 08. 2011 18:06 »
Myös Turkuun on perustettu ruokaosuuskunta.  Osuuskuntaa voi tutustua facebookissa:

http://fi-fi.facebook.com/pages/Ruokaosuuskunta-Turkuun/227347360612441

Jos aihe innostaa niin ylläpito voisi perustaa tänne oman kategorian pelkästää ruokaosuuskuntaa ja miksei ruokapiiriä varten.  Sillä olisi siis jo valmiiksi melkoinen (mahdollinen) käyttäjäpohja.

Tämän lisäksi tarvittaisiin ehkä myös vaasalainen ruokaosuuskunta facebookiin.

Ennen minkään perustamista kannattaa lukea tämä:
http://ominvoimin.com/ruokaosuuskunta/

Minusta pinnalla on kolme erilaista mallia. Herttoniemen typpinen ”omapelto” osuuskunta, siirtola puutarha ja ruokapiirit.  Näistä kahdessa ensimmäisessä on kysymys myös tuottamisesta ja jälkimmäisessä kuluttamisesta.

Pitäisikö siis ruokapiiriä varten perustaa oma ketju jos kiinnostuneita riittää.  Juuri nyt olisi oikea aika ruokapiirin perustamiselle. 

14
Sekalaista keskustelua / Vs: Poikkeukselliset sääolot
« on: 28. 08. 2011 09:09 »

15
Yleistä keskustelua / Vs: Ruokaosuuskunta oma pelto
« on: 28. 08. 2011 08:08 »
Olen nyt keskustellut useiden varttuneempien vaasalaisten kanssa siirtolapuutarhasta ja kiinnostusta tuntuu olevan. Monet ovat valmiita luopumaan saaressa olevasta mökistä iän ja sen vuoksi että lapsia ei mökkielämä saaressa enää kiinnosta.

Vaatimukset siirtolapuutarhaa kohtaan ovat melko kovat:  tontille pitää saada mökki, missä on vesijohto ja viemäri ja sähkö. Tilaa penkeille, pensaille ja hedelmäpuille pitäisi myös olla. 

Siirtolapuutarhassa pitäisi olla myös yhteiset kokoontumis, grillaus ja varastotilat.

Erityistä huomiota kiinnitettiin parkkipaikaan, jonka olisi oltava kaikkien näkyvissä.  Matkaa kantakaupungista saisi olla 5-10 kilometriä.

16
Yleistä keskustelua / Vs: Ruokaosuuskunta oma pelto
« on: 26. 08. 2011 11:11 »
Olen jo pitkään seurannut sivusilmällä ja korvalla vaasalaista palstaviljelyä ja se ei aina ole kovin kaunista kuultavaa ja katsottavaa. Varsinaiset palstaviljelijät sanovat, että Korkeamäen ja Vanhan Vaasan palstoilla elämä on suht´koht normaalia, mutta esimerkiksi Kotirannan palstsalla vallitsee kauhea meno.

Ihmiset riitelevät keskenään vesiletkuista, palstojen rajoista ja lähes kaikesta mistä vain saa aikaa riidan.  Joku haluaa naapurin palstan, koska se on parempi ja jonkun palstalle leviää kasveja, joita tämä ei halua ja joku käyttää palstaansa pelkästään autonsa pesemiseen.

Jos tällainen Herttoniemen mallin mukainen viljelyspalsta Vaasaan saadaan aikaa, niin se täytyy tapahtua yhdistyksen toimesta ja kontrollissa.  Tämäkään ei riitä, vaan ihmiset täytyy sitouttaa toimintaan ennakkoon maksetulla rahalla, niin että palkattu puutarhuri saa varmasti palkkansa.

Kuulin että kaupungilla olisi kyllä peltoa, jota kaupunki voisi vuokrata vaikka yhden euron symbolisella vuokralla.   Lisäksi kaupungilla oli tänä kesänä yli 30 työllistettyä TE-keskuksen kautta, joista saattaisi hyvinkin löytä apupuutarhureita, jopa kaupungin rahalla.

Tällainen kollektiivinen viljelupalsta toisi jopa taloudellista helpotusta yhä kallistuvaan ruoan hintoihin ja toimisi myös myönteisenä visuaalisena signaalina ihmisten Vaasasta.

Kannatan lämpimästi ajatusta.

Tuo Anni Salmisen juttu palstaviljelystä Vaasassa on yksi mielenkiintoisimmista, mitä olen Vaasasta lukenut.  Lue ihmeessä.

https://publications.theseus.fi/bitstream/handle/10024/28478/salminen_anni.pdf?sequence=1

Pages: [1]