Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Vapaudenpatsas

Pages: [1] 2 3 ... 9
1
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 26. 10. 2011 18:06 »
Mister Hakkarainan linjaa.
http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/2673362/kohu-hakkarainen-nuoret-pakkotyohon

Perussuomalaiset olivat kuin olivatkin työväenpuolue! Pakkotyöväenpuolue.

2
Sekalaista keskustelua / VIRUS-varoitus!
« on: 21. 09. 2011 12:12 »
Klikatessa tänne keskustelupuolelle virustorjuntaohjelma varoittaa TROIJALAISESTA.
Ylläpito voisi tarkistaa tilanteen.

Ja muut voisivat tarkistaa oman koneensa suojauksen.

3

.

Toistaiseksi arvellaan että tsunamin aiheuttama hyökyaalto olisi surmannut 15-20 000 ihmistä

Sen sijaan ei tiedetä vielä yhtäkään ydinvoimalan aiheuttamaa kuolintapausta?

Että asioita voi sillä tapaa laittaa joihinkin suhteellisuus mittaluokkiin

.


Quote
OW  Suomen on helppo jatkaa vastuullista ydinvoiman rakentamista.  Sen kannattavuus myöskin paranee entisestään,  kun mailmalla uusien voimaloiden rakentaminen vähenee.

Ai, että välittömät ruumiit vain lasketaan? Ionisoiva säteily on siitä inhottavaa, että kaikki säteily lisää mutaatioita ja syöpäriskiä. Nykyinenkin (ihmisen toiminnan voimasta kohonnut) taustasäteily on haitallista. Sienissä säteilee vaarallisesti vielä Tsernobyl. Jokainen röntgenkuva lisää tätä kuormaa. Mitä enenmmän saat säteily niin sitä SUUREMMALLA TODENNÄKÖISYYDELLÄ saat syövän. Mutta kun se syöpä sitten iskee niin et voi 100%:lla varmuudella sanoa tuliko se juuri tuosta säteilystä. Suuressa väestömäärässä pystytään aukottomasti osoittamaan lisäsäteilyn ja syövän lisääntymisen yhteys mutta ei yksittäistapauksessa (ellei nyt säteilyannos ole oikein korkea).

Jo nyt tiedämme, että japanilaisten, ei vain pelastustyöntekijöiden, saama säteilyannos on lisääntynyt ja satoja tuhansia on evakuoitu. Lisääntyneen säteilyannoksen ei tarvitse olla kovin suuri kun se suurissa väestömäärissä väistämättä aiheuttaa kuolemiakin.


OW:n asenne on aika erikoinen. Vai että kun tulee ulkomaalaiset (venäläiset,ranskalaiset) ydinvoimalat, jotka ovat ulkomaalaisomistuksessa (Fennovoima) ja niitä käy täällä rakentelemassa ulkomaalaiset niin ne nyt ovatkin sitten maailman turvallisimpia voimaloita ja niitä sitten vaan vapaasti lisää kun muita maailman reaktoreita suljetaan!
Tuota voisi joku kutsua narsistiseksi itsekkyydeksi.
Minä saan Tapion tekstistä tunnelman, että hän olisi hieman harmissaan, kun kuolonuhreja ydinvoimalaonnettomuudesta ei vielä olekaan.
Herkkoohan vain peräänkuulutti hieman suhteellisuudentajua tässä koko katastrofissa.

4
Sekalaista keskustelua / Vs: Japanin katastrofi 2011
« on: 13. 03. 2011 10:10 »
Vasabladetin etusivu kirkuu isolla otsikolla: "SADATTUHANNET PAKENEVAT YDINVOIMALAONNETTOMUUTTA"

"Epäisänmaaallinen" (kannnattaa siis energiamuotoa jonka menestyminen heikentää Vaasan teollisuuden menestymistä) Pohjalainen otsikoi "Japanilaisen ydinreaktorin suojarakennus kesti räjähdyksen"
Minusta tuo Pohjalaisen otsikko on valhe. Kuvista näin kun suojarakennus lenti taivaan tuuliin.
Miksi valehdella?

Juuri nyt Vasabladetissa kerrotaan, että japanilaisviranomaiset ovat varoittaneet uudesta räjähdyksestä ydinvoimalassa.

Pohjalaisen ja Vasabladetin lukeminen on tässä(kin) asiassa täysin toivotonta. Kummallakaan lehdellä ei ole kompetenssia ja molemmat painavat vuorokauden vanhoja tietoja uutisina. Internetistä löytyy paljon paremmin ajantasaisempaa tietoa.

Käsittääkseni tämä on tilanne:
- kaikki voimalat kestivät maanjäristyksen ja sammuttivat itsensä kuten pitikin.
- kun yhteys sähköverkkoon katkesi, käynnistyi kaikkien voimaloiden varajärjestelmien dieselgeneraattorit kuten pitikin.
- tsunami rikkoi dieselgeneraattorit, joka aiheutti ongelmia reaktorien jäähdytykseen.
- reaktoreissa annetaan jäähdytysveden kiehua, sillä se kuluttaa energiaa, mutta nostaa painetta.
- painetta päästetään reaktorin vieressä olevaan suorarakennukseen. Seurauksena uutiskuvissa nähty räjähdys.
- nyt reaktoria jäähdytetään pumppaamalla sinne merivettä ja booria.

Kolme asiaa on tärkeä ymmärtää:
1. Vaikka itse suorarakennus lensi, on voimalan paineastia ehjä.
2. Voimalan paineastia on ehjä.
3. Voimalan paineastia on ehjä.

Jos pahin tapahtuu ja jäähdytys epäonnistuu, voi ydin sulaa, kuten tapahtui Three Mile Islandin tapauksessa. Silloinkin paineastia pitää mölyt mahassa ja säteilyn sisällään, kuten Three Mile Islandin tapauksessa.

Selvää on, että Japanissa pitää tulevaisuudessa varautua Tsunamiin paremmin. Jäähdytyksessä käytettävät generaattorit eivät saa olla noin herkkiä. Suomessa voimaloiden vieressä on mm. erillinen varavoimalaitos ja paineastian sisällä on jäätä tonneittain pahan päivän varalle. Plus tietenkin Suomessa tsunameja ja vakavia maanjäristyksiä on yhtä paljon kuin pyörremyrskyjä eli nolla.

Median epäonnistuminen nähdään siinä, että Suomessa ostetaan joditabletteja apteekista. Tuolla onnettomuudella ei ole mitään terveysvaikutusta Suomessa. Ja jos paineastia kestää tuolla jatkossakin (sitä varten se suunniteltukin), niin terveysvaikutukset mahdollisesti lähistöllä olleisiin ihmisiin on samaa luokkaa kuin yhden päivän viettäminen auringossa. Eli sitä ei edes voi mitata.

Ja kun kaikki huomio on nyt tässä, niin maanjäristyksessä vaurioituneet öljynjalostamot ja kemiantehtaat aiheuttavat todellisia ja isoja ympäristövaikutuksia. Se, että vihreät eivät niistä sano halaistua sanaa osoittaa puolueen täydellistä vieraantumista todellisuudesta.
Ihan sellaisena yksityiskohtana. Suojarakennus ei lentänyt minnekään. Viranomaistietojen mukaan suojarakennus ei ole edes vaurioitunut.
Reaktorirakennuksen seinä- ja kattopintoja lensi kylläkin, mutta ei siis suojarakennus.
Suojarakennus on siellä reaktorirakennuksen sisällä, ja suojarakennuksen sisällä on itse reaktoripainestia ja primääripiirit, eli putkistot pumppuineen ja venttiileineen.
Suojarakennuksen seinä on muutaman metrin paksuinen teräsbetoniseinä. Suojarakennuksen sisällä on vielä lisäksi reaktoripaineastian ympärillä paksu biologinen suoja, joka on myös normaalikielellä paksu teräsbetoni seinä.
Eli kun katsoo kuvasta tai videolta näkymää ydinvoimalasta ja sen reaktorirakennuksesta, siinä näkee vain normaalin teollisuusrakennuksen ulkoseinän, joka on melko samanmoinen, kuin minkä tahansa teollisuusrakennuksen seinä rakenteeltaan ja materiaaliltaan.

5
Sekalaista keskustelua / Vs: Japanin katastrofi 2011
« on: 12. 03. 2011 13:01 »
Millaisia tarpeita se palvelee ja myös siitä kannattaa vääntää että toimiiko nyt tapahtunut varoituksena ydinenergian vaaroista vai ovatko riskit luonnollinen osa edullista energiantuotantoa.
Toimii aivan varmasti varoituksena ydinenergian vaaroista. Ja hyvä onkin, sillä sitä keskustelua pitää käydä jatkuvasti. Tämä tuottaa myös varmemmin yhteisiä kansainvälisiä sääntöjä ja vaatimuksia ydinenergia-alalle, joka sekin on hyvä asia.

6
Sekalaista keskustelua / Vs: Japanin katastrofi 2011
« on: 12. 03. 2011 13:01 »
http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/110143-fukushiman-ykkosreaktori-saastyi-rajahdyksessa
Toivottavasti tämä yllä oleva tieto pitää paikkansa.

"Fukushiman Daiichin ydinvoimalan ykkösreaktori ei ole vahingoittunut voimalassa tapahtuneessa räjähdyksessä.

Japanin ydinviranomaisten mukaan ykkösreaktorin rakennuksessa tapahtunut räjähdys sijoittui reaktorin suojavaipan ulkopuolelle. Ministeri Yukio Edano kertoi lauantaina kello 14 Suomen aikaan, että merkkejä vakavasta radioaktiivisesta vuodosta ei ole.

Tiedotustilaisuutta suorana kääntävän Yokoso News -sivuston mukaan rakennuksen sisälle kertyi vetyä, joka räjähti ja musersi rakennuksen seinät. Reaktorin ytimelle ei kuitenkaan käynyt kuinkaan.

Viranomaisten mukaan räjähdyksessä ilmaan pääsi radioaktiivista höyryä, mutta reaktorin sydän ei säteile suoraan ympäristöön. Näin ollen pahin ydinkatastrofi olisi vältetty.

Tällä hetkellä Daiichin ykkösreaktorin ympäristössä radioaktiivisen säteilyn määrä on pudonnut 1000 mikrosievertistä tunnissa 17 mikrosievertiin tunnissa. Aiempi korkea luku johtui ilmeisesti räjähdyksessä vapautuneen vesihöyryn vahvasta säteilykuormasta.

Myös BBC vahvistaa reaktorin olevan kunnossa."

7
Sekalaista keskustelua / Vs: Japanin katastrofi 2011
« on: 12. 03. 2011 12:12 »

Ydinvoiman käytössä, kuten kaikissa muissakin energiantuotantomuodoissa on omat riskinsä ja haittansa. Kaikilla muodoilla on sekä lyhytaikaisia, että pitkäaikaisia vaikutuksia ympäristöönsä. Kaikilla.
Aurinko, hake-,aalto- maalämpö-ja tuulivoiman haitat?

Tapio, minä olen sinulle tuolla toisessa ketjussa kertonut useita kertoja erilaisista haitoista esimerkiksi noissa mainitsemissasi muodoissa. Laittanut useita linkkejä puolueettomille sivuille. Viitannut useisiin tutkimuksiin, joista osa on jopa ollut noiden kyseisten alojen omia tutkimuksia. Sinä vain et ilmeisesti halua tutustua asioihin kunnolla vaikka niistä keräisi sinulle tietoa.
En aio tällaisella hetkellä alkaa keskustella tai väitellä näistä asioista, vaikka sinulla olisikin orgastinen hetki juuri nyt.
Kunhan sinäkin jaksaisit odottaa tästa kyseistä onnettomuudesta tarkempia tietoja.

Ihan henkilökohtaisena mielipiteenäni haluan kuitenkin ilmoittaa, että omassa mielessäni ydinvoima on edelleen erittäin käyttökelpoinen ja hyvä tapa tuottaa energiaa. Siinä on paljon etuja, mutta kuten olen aiemminkin sanonut, myös riskejä.

Olen myös aiemmin kritisoinut sinua juuri siitä, että suhtaudut tähän asiaan hyvin uskontomaisella tavalla, koska se ilmeisesti sopii ideologiaasi. Joten toistan myös seuraavan lauseeni uudelleen, jonka olen tuolla toisessa ketjussa johonkin samanmuotoiseen tapaan todennut, eli:
Teknologia ja tekniikka ei ole vielä koskaan saanut edes yksittäisesti aikaan mitään niin massiivisia tuhoja ja kuolleitten röykkiöitä, kuin mitä eri ideologiat ja ideologit ovat aikaan saaneet.
Teknologia ja tekniikka ei tule koskaan saavuttamaan ideologien aiheuttamien onnettomuuksien määrää, ei laadullisesti eikä määrällisesti.

Toisten ihmisten ollessa hädässä, paikalle saapuu aina ensimmäisenä raadonsyöjät ja hyväksikäyttäjät, nykyisin yleensä poliittiset hyväksikäyttäjät. Minusta se on ihmisessä alhaisinta mitä olla voi.
Juuri tällä hetkellä minä häpeän sinua Tapio. Olen siitä pahoillani, mutta se on tunne, joka minulla on.

8
Sekalaista keskustelua / Vs: Japanin katastrofi 2011
« on: 12. 03. 2011 12:12 »
Tapio, jos sinun on pakko käyttää tuhoisaa maanjäristystä ja inhimillistä tragediaa politiikan aseena, niin toivoisin sinun tekevän sen tuossa toisessa ydinvoimasäikeessä. Siellä on hyvä jutella suomalaisista voimaloista ja maanjäristysriskeistä.

Reaktorin 1 yhteydessä on tapahtunut siis jonkinlainen räjähdys. Luultavimmin vetyräjähdys, mutta mieluiten odottaisin että siitä tulee jotain konkreettista tietoa. Tällä hetkellä media on niin täynnä ristiriitaista tietoa ja spekulointia, että niiden pohjalta on hankala tehdä mitään kunnon johtopäätöksiä. Ja soppaa sekoittaa kiihkoilijat.
Jarto, sinun olisi tunnustettava ydinvoiman järjettömyys ja se, että se johtaa inhimillisiin tragedioihin, kymmeniä tuhansia vuosia eteenpäin. Vain meidän typeryyden ja itsekkyyden takia.
Kuten tuolla aiemmin sanoin, vaikka kysymys on erittäin vakavasta onnettomuudesta, silti ei kannata vetää liiaksi johtopäätöksiä suuntaan tai toiseen.
Tässä linkki hyvään kirjoitukseen, joka kannattaa lukea.
http://neulasia.wordpress.com/2011/03/12/tsernobylin-ja-fukushiman-eroista/

Ydinvoiman käytössä, kuten kaikissa muissakin energiantuotantomuodoissa on omat riskinsä ja haittansa. Kaikilla muodoilla on sekä lyhytaikaisia, että pitkäaikaisia vaikutuksia ympäristöönsä. Kaikilla.

9
Sekalaista keskustelua / Vs: Japanin katastrofi 2011
« on: 12. 03. 2011 10:10 »
Klaus Berg on täysin väärässä siinä, että tämä olisi Thernobyliä vakavampi onnettomuus. Ainoat vahingot ovat tapahtuneet ydinvoimalan suojakuoren sisäpuolella. Kun Thernobylissä höyryräjähdys levitti kaiken reaktorin sisältä ympäristöön, Japanissa ei ympäristöön ole levinnyt käytännössä mitään - poislukien tuo päästettävä ilma, joka tullaan suodattamaan.
Kyllä tämä onnettomuus taitaa olla verrattavissa Tshernobylin onnettomuuteen. Ainakin jossain mitassa.
Samalla se on myös verrattavissa Harrisburgin onnettomuuteen.
Suoria johtopäätöksiä ja yhtymäkohtia ei kannata tai edes voi tehdä, sillä onnettomuuksilla on myös aina omat erikoispiirteensä.

Kannattaa muistaa, että niidenkin onnettomuuksien jälkeen elämä sekä onnettomuuspaikoilla, että muuallakin maailmassa on rullannut varsin normaalia tapaansa.
Niin käy tämänkin onnettomuuden jälkeen. Tuhoja tutkitaan ja aletaan korjaamaan.

Mutta, erittäin vakava onnettomuus kuitenkin.

Neropatit ovat rakentaneet voimalan rantatontille ja samaan tontiiin peräti 6 reaktoria.
Voiko kukaan olla noin tyhmä ?
Ydinvoimala on rakennettava sellaiseen paikkaan, jossa sillä on mahdollisuus saada paljon vettä jäähdytykseen ja lauhdutukseen. Joten, kyllä ne pitää aina käytännössä rannalle rakentaa. Joko meren, järven tai joen rannalle.

10
Voikohan Suomessa joku panna päänsä pantiksi, jottei missään olosuhteissa, ja koskaan tapahdu mitään katastroofia?
Ei voi.

Katastrofi voisi olla vaikka sellainen, että meteori tippuu Suomeen.

Todella ikävä seuraus oli Japanin maanjäristyksellä.

Me emme onneksi sijaitse noin geologisesti herkällä alueella.

11
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 08. 03. 2011 06:06 »
Puutun vain katolilaisuutta koskevaan kohtaan.  Tuskin sillä on nykyaikana enää mitään merkitystä.  Soinihan sanoi, että puolue noudattaa esim. suhteesa aborttiin Suomen lakeja.  Se että hä non henkilökohtaisesti eri mieltä, on hänen henkilökohtainen mielipiteensä.

Uskontoa ja politiikaa ei tulisi sotkea keskenään, annetaan se KD:lle.
Olen tästä täysin samaa mieltä. Ja KD:nkin pitäisi jättää uskonto pois politiikasta.
Se pitäisi olla mukana vain henkilökohtaisella tasolla.

12
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 02. 03. 2011 08:08 »
OW kirjoitti aika raa'asti. Mutta kylmän realistisesti ja ikävän totuuden kertoen.

Sitä minä en oikein osaa sanoa, onko Kokoomuskaan puolueena tekemässä mitään muuta kuin esittämässä omaa vaalipropagandaansa, mutta valtiovarainministeriö, jossa nyt sattuu olemaan Kokoomukselainen henkilö ministerinä, yrittää kertoa tätä samaa asiaa.
Kävi seuraavissa vaaleissa miten tahansa, niin seuraavalla hallituksella ei ole muuta tietä, kuin rajut leikkaukset. Ikävää varmasti monille, mutta ehkäpä se on samalla moraalisestikin tervehdyttävää suomalaiselle yhteiskunnalle.

13
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 28. 02. 2011 12:12 »
Jotta PerSujen ohjelmasta voi ylimalkaan keskustella, siihen on syytä ensin perehtyÄ:

http://www.perussuomalaiset.fi/ohjelmat
Hyvä olisi. Tosiaan lukea, ja lukea ajatuksella.

Vähän muista kiireistä johtuen lukaisin tämän PS:n vaaliohjelman kertaalleen heti, kun se julkaistiin.
Ja sitten luin sen myöhemmin oikein kunnolla.

Minä olen usein, tai ainakin siinä ilmastopoliittisen kirjoituksen luettuani, kirjoittanut olevani pettynyt.
Nyt en ollut. Osasin jotenkin odottaa, että edellisiin perustuen, tulossa on jotain varsin ristiriitaista ja ilman rahoituslaskelmia olevia juttuja. Joten, koska tämäkin oli sellainen, se ei tällä kerralla tullut todellakaan yllätyksenä.

Ensinnäkin, melkein seitsemänkymmentä sivua! Joista pitää lukea varmaankin nelisenkymmentä sivua, ennen kuin aletaan ensimmäisen kerran mainita rahoituksesta jotain.

Minä käytän nyt oman käden oikeutta ja typistän tuon kirjoituksen kuuteen sanaan.
-Kaikkea kaikille. Rahat valtiolta ja rikkailta.-
Siinä se.

Mutta, kun se juttu oli tosiaan niin pitkä, niin pakosta omasta kommentistakin tulee pitkä ja rönsyilevä.

Kun tuota ohjelmaa lukee, niin siitä on selkeästi havaittavissa se, että sinne on kirjattu joitain kummallisia yksittäisiä, selkeästi jonkun yksittäisen henkilön mielestä tärkeitä kohtia. Tosin, kun tekee niin, eikä yhtään katso synkronismiä asioiden välillä, ne tavoitteet saattavat olla rajusti ristiriidassa.
Yksi sellainen hassu yksityiskohta on esimerkiksi se suursäätiöitten kovempi verotus. Tässä näkyy sellainen selkeä halu joltain taholta, saattaa yksittäisesti  vaikkapa suomenruotsalaisten RKP:tä tukevien säätöiden elämä hankalaksi. Toisaalta, samalla haitattaisiin rajusti esimerkiksi sotaveteraanien kuntoutustoimintaa, tai lastensuojelun järjestämistä, tai urheilu/kuntoiluharrastusta, koska näillä sektoreilla kyseinen toimintamalli on käytössä ja em. toimintaa pyörittävät suursäätiöt. Ja kuitenkin PS kirjoittaa, että nämä sektorit ovat heille tärkeitä.
Sitten minua hiukan nauratti se maininta niistä sotaorpojen rekisteröinnistä. Mikä ihmeen juttu se oikein oli? Se vain oli sinne kirjattu. Varmaankin sillä kirjauksella tyydytettiin jonkun yksittäisen ohjelmakirjoittajan joku toive. Mikä se toive sitten oli, se ei tullut selväksi. Mutta tärkeää sen täytyi olla. Jollekin.

Kuten tuolla ylempänä sanoin, muutenhan siinä oli kyllä kaikkea kaikille, mutta kustannuksia ei ilmoitettu, eikä edes sitä, mistä näitä rahoja aiotaan ottaa. Varsinkin, kun veroja ei saa nostaa, eikä velkaa lisätä.
Jaa niin, olihan siellä sitten se kuriositeetti, että verotetaan rikkaita enemmän. Kunhan niitä rikkaita vain olisi. Näitä yli 5000€/kk anasaitsevia palkansaajia on valitettavasti aika vähän Suomessa. Muistini mukaan jossain siellä hiukan yli 5%, maksimissaan 10% kaikista palkansaajista. Ja niille sitten pari prosenttiyksikköä lisää tuloveroa! Miksei heti 50 prosenttiyksikköä? Vaikka ei se riittäisi sittenkään. Mutta onhan se poliittisesti kiva juttu.
Itse asiassa, meillä Suomessa kohdellaan verotuksellisesti kilpailijamaihin verrattuna palkansaajia melko tavalla progression kautta seuraavasti. Alemmissa palkkaluokissa maksetaan vähemmän veroa ja ylemmissä enemmän, kuin mitä kilpailijamaissa tapahtuu. Ja ihan hyvä niin.

Parkkari otti tuossa esiin sen kulttuuripoliittisen osion. Itse en ole oikein kulttuuripuolen ihmisiä, mutta että taide määriteltäisiin poliittisesti korrektiksi! Olisiko se ihan joku komitea, joka sanoisi, että mikä on hyvää taidetta ja mikä ei? Kuinkahan kävisi Sibeliuksen, jos tänään isolle orkesterille säveltäisi klassista musiikkiaan eliitin nautittavaksi?
Todellisuudessa sitä kulttuuripoliittista kannanottoa haluttiin käyttää jollain tapaa kansallisessa mielessä, kunhan vain se kansallisuus on PS:läisiä ohjelmakirjoittajia miellyttävää versiota. Ja se tuntui olevan erityisen nationalistista.

Minulle tuli pari sellaista assosiaatiota mieleen, kun olin lukenut tuon kirjoituksen.
Ensimmäinen oli -TV-SHOP-...eikä tässä vielä kaikki!
Ja toinen oli sellainen, kuinkahan sen oikein sanoisi, teinimäisyys. Tällä ei ole nyt tarkoitus loukata ketään, mutta kun joskus seuraa ihmisen kasvua aikuiseksi, niin havaitsee eri ikävaiheissa sellaista sille ikävaiheelle tyypillistä käyttäytymistä, ja suhtautumista erilaisiin asioihin.
Siellä oli se vanhempien toiminnan kaikkinainen vääryys vrt. edelliset hallitukset, ja halu saada kaikkea kivaa, mutta kun vanhemmat yrittävät selittää, että eipä meillä nyt taida olla siihen varaa, niin suhtautuminen on hyvin itkupotkuraivarimainen, koska teinin koko elämä yritetään tahallaan vanhempien toiminnan johdosta pilata. Eikä vanhemmat muutenkaan tiedä mistään mitään ja miksi ne eivät voi olla paremmin palkatussa hommassa ymym...

Samoja vaalimarkkinamiesten ihania asioita on kaikilla puolueilla, mutta perusasioissa niiden kustannukset esitetään ja samoin rahoitusmallitkin. Tätä ei oikeasti löydy tästä PS:n täydellinen maailma-kirjoituksesta.
Kustannuksia tulisi noista lupauksista miljarditolkulla, mutta ne harvat esitetyt rahoituskohdat toisivat rahaa alle miljardin. Ja osa siitäkin oli sellaista rahaa, joka ei edes ole eduskunnan hallussa.

Saa nähdä kuinka vaaleissa käy? Minä uskon vakaasti, että PS:n ehdokkaat joutuvat, erityisesti väittelyissä, varsin kummallisiin tilanteisiin noiden kirjattujen ristiriitaisuuksien vuoksi. Jos amatööri huomaa ne noin helposti, niin arvatkaapa kuinka paljon tuollaisesta kirjoituksesta kummallisuuksia löytävät ammattilaiset.
Ohjelmassa haisi kateellisuus yhdistettynä utopiaan niin vahvasti, että melkein pyörryttää.
Mutta takaan, että vaaliväittelyissä tulee olemaan vauhtia ja vaarallisia tilanteita tuon takia.

Jos nyt jollekin tulee mieleen, että minä yrittäisin saada jonkun olemaan äänestämättä PS:ää vaaleissa, niin se on kyllä väärä arvio. Minusta jokaisen tulee äänestää juuri niin kuin haluaa, ja juuri niistä syistä, jotka ovat itselle se äänestyspäätöksen syy. Niin minäkin teen.
Jos on halu prostestoida ja kokee vaikkapa PS:n äänestämisen olevan hyvä keino prostestoida, niin sitten se on.

Olen lueskellut muidenkin puolueiden kirjoituksia ja ohjelmia, välillä kun on ehtinyt. Ja sikäli mikäli niitä on julkaistu. Ja onhan totuuden nimissä sanottava, että samaa vaalihöttöä niihinkin kirjoitellaan. Tosin kustannus- ja rahoituspuolet on niissä esitelty aina varsin hyvin.
Esimerkiksi SDP:n julkisuuteen esittelemissä papereissa on useita kohtia, joista olen totaalisesti eri mieltä, sekä kustannusten, että vaikutusten osalta, mutta siellä on kuitenkin kirjattu tällaisiä asioita varsin yksityiskohtaisesti. Siitä voisivat muutkin ottaa oppia. Kukin sitten omista lähtökohdistaan asiat esittäen.




 

14
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 24. 02. 2011 08:08 »

Myönteistä että luetaan Perussuomalaisten ohjelmia, kuten Vapaudenpatsas esimerkiksi. Luin minäkin saman asiallisen  ja informatiivisen ohjelman, ja pidin erityisesti sen kokonaisvaltaisuudesta.

Eli kysymys on siitä, että talouspolitiikan koko systeemi - paradigma - täytyy saneerata. Nykyiset inkompetentit vallanpitäjät pyrkivät hämäämään esittämään yhden idean siellä, toisen täällä, ilman kokonaisnäkemystä. Kun systeemi saneerataan ja palautetaan normaaleihin uomiin, niin rahoituskin järjestyy.

Nykyiset saamattomat johtajat esittävät itse asiassa vielä vähemmin rahoituskeinoja kuin Perussuomalaiset. He luottavat vain Jumalaan, onneen ja johonkin maagiseen kasvuun, joka nykyisessä kriisiytyvässä talousjärjestelmässä ei koskaan tule. Loppupäässä he nostavat kätensä ylös ja vaativat kovalla työllä aikaansaadun sosiaaliturvan romuttamista.

Talousjärjestelmän täytyy olla sellainen että se toimii myös kasvuttomassa tilassa. Ja sellaisia järjestelmiä on. Kaikki vain riippuu poliittisesta tahdosta. 
Ilman muuta yritän lukea ja kuunnella sitä, mitä eri tahot ehdottavat. Eihän tässä muuten ole mitään järkeä. Minusta kaikkien pitäisi ottaa paremmin selvää siitä mitä asioita eri tahot ehdottavat, ja kuinka he aikovat näitä ehdottamiaan asioita saavuttaa.
Olen, suureksi ilokseni, veronmaksaja. Ja katson tietysti oikeudekseni edes yrittää päättää yhdellä äänelläni sitä, kuinka maksamiani verorahoja käytetään. Tarkkailen asiaa oman etuni kautta, ja tietysti myös yleisen edun kautta. Ja demokratian ehdottomana kannattajana hyväksyn, että vaaleissa enemmistön kannattamaa vaihtoehtoa lähdetään toteuttamaan.
Tähän ikään mennessä on nähnyt, kuullut ja kokenutkin monenmoista. Hyviä ja huonoja asioita. Kaikista pitäisi yrittää oppia jotain. On tullut nähtyä myös ns. kuplia eri yhteyksissä Liikemaailmassa, politiikassa yms. Ja joskus olen nähnyt yllättäviä saavutuksia, kun niitä vähiten joltain  odottaa. kaikilla muillakin on varmaan samanlaisia kokemuksia.
Yhden asian olen havainnut olevan yhteistä kaikille kuplille. Se on uskonnonomainen uskominen johonkin juttuun. Aina on muka valtava kiire, ja aatetta ei saa epäillä eikä asioita kysellä. Päälliköt näissä kuplissa ovat aina mahtavan karismaattisia ja heitä ei saa epäillä tai kyseenalaistaa. Ja aina esitetään tulevaisuudesta jotain paratiisiinkaltaista kuvaa, jos vain "uskova" antaa kaikkensa eikä kyseenalaista mitään. Ja toiset "kultit" ovat sitten suoraan jotain pahaa, kaikessa kokonaisuudessaan ja henkilöissään.
Ja aina, kun kupla puhkeaa, niin suurin osa osallistujista ihmettelee itsekin herkkäuskoisuuttaan...ja osa ei lopeta uskomista, vaikka kaikki todisteet kertovat huijauksesta, ei sittenkään.

Minusta on hienoa, kun samjojen asioiden hoitamiseen esitetään useita tapoja. Ja kun esitetään, niin ne on syytä kuunnella ja arvioida. Samalla on asian esittäjän kuitenkin kerrottava myös se, kuinka aikoo ehdotuksensa toteuttaa, ja politiikassa kyse on aina rahoituksesta.
Ei ole realistista luvata, tai edes uskoa jotain sellaista, jossa luvataan palvelujen laajentumista ja parantumista, ja samanaikaisesti luvata, että samalla veronmaksajan veronmaksuosuutta pienennetään eikä valtio ota velkaakaan. Tyhjästä ei ole otettavissa mitään. Ei kenenkään toimesta. Ikinä.

15
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 23. 02. 2011 11:11 »
Samasta keskustelusta käy ilmi, että myös persujen vasta julkaistussa maaseutupoliittisessa ohjelmassa sanktioidaan väärien mielipiteiden esittäminen. Ohjelmakohta kuuluu näin: "Metsätaloutta perusteettomasti mollaavia järjestöjä ei pidä rahoittaa julkisin varoin". Lehtitiedon mukaan puoluejohto vakuuttaa olevansa tosissaan:
"Ohjelman julkistustilaisuudessa perussuomalaisten varapuheenjohtaja Vesa-Matti Saarakkala määritteli mollauksen tuulesta temmatuiksi väitteiksi siitä, että suomalainen metsänhoito on sosiaalisesti tai ympäristön kannalta vastuutonta."

Melkoista sananvapauden rajoittamista.
Kävin muuten jokin aika sitten lueskelemassa tuota PS:n maaseutupoliittista ohjelmaa. Ihan siitä syystä, kun olen itsekin perännyt edes jonkinlaisia kannanottoja ja edes johonkin asiaan.
Ja täytyy sanoa, että petyin jälleen kerran. Ikävä kyllä.
Siihen oli kirjattu kaikki ne "kauniit ja hyvät" asiat, ja mitä pitää saada lisää, tai enemmän jne.
Sitten ajattelin, että tokihan tuollaisten kivojen ja hyvien asioiden kannattaminen/ajaminen/lupaaminen edellyttää myös sitä, että kerrotaan mistä saadaan rahat. Ja kuinka ollakaan, sellaista ei ollut mainittu.
Se oli kyllä mainittu, että vähemmän pitäisi kerätä veroja tältä väestön osalta.
Eli lisää parempia palveluja ja samanaikaisesti vähemmän veroja.
Vaikka kuinka itsekin haluaisin tuollaisia asioita, niin jokin ikävä realisti minun sisälläni kuitenkin asuu.

Olen oikeasti käynyt lueskelemassa eri puolueiden vaaliohjelmia ja koettanut katsella lehdistä niiden kannanottoja. Ja kaikki muutkin tietysti esittävät kaikkea kivaa ja mukavaa, mutta yleensä mukana on edes jonkinlainen ehdotus hinnasta ja rahoituksesta, eli siis siitä, mistä ne tarvittavat pelimerkit aiotaan ottaa tai saada. Kyllä minä jotain samanlaista odottaisin myös PS:n taholta. Silloin siinä olisi edes häivähdys uskottavuutta mukana.

16
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 23. 02. 2011 09:09 »
Minusta kannattaa ehdottomasti käyttää äänioikeuttaan. Ehdottomasti.
Ja äänestää tasan tarkkaan sitä vaihtoehtoa, joka eniten, tai edes jollain lailla tuntuu vastaavan omia tuntoja. Väärin ei voi äänestää. Voi ehkäpä tehdä huonon valinnan, jota myöhemmin katuu, mutta sekin on demokratiaa. Ja korjattavissa seuraavissa vaaleissa.

Äänestämättä jättäminen on minusta vastuutonta.
Ja jos on vapaus äänestää, niin on myös vastuu äänestää.
Torin toisessa päässä pitäisi olla Vapaudenpatsasta katselemassa Vastuunpatsas.

Yksi toive minulla olisi.
Kunpa tältä palstalta jäisi pois ehdokkaitten puffaaminen muiden, kuin itse ehdokkaan toimesta.
Jos itse ehdokas suostuu henkilökohtaisesti itseään ja ajatuksiaan esittelemään ja on valmis keskustelemaan niistä, se olisi minusta hyvä.
Puolueista ja niiden ohjelmista (tai niiden puuttumisesta) on hyvä keskustella, mutta muutoin tämä menee mainoskanavaksi.

17
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 22. 02. 2011 15:03 »
Vauhti näyttää olevan kovaa ja tie lavea. Minusta tässä sekavassa ja, ei niin otsikon mukaisessa keskustelussa ainut, joka edes jollain lailla pysytteli loogisena kirjoituksissaan on ollut Kivimäki. Tosin huvittavaahan tämä keskustelu on pääosin ja täyttää kaikki viihteen merkit. Mutta, tätähän on nähty tällä palstalla ennenkin. Riippumatta aiheesta.

18
Valtuuston tietoon / Vs: Gerby - Keskusta liikenneyhteys
« on: 22. 02. 2011 15:03 »
Kyllä te olette tosi käteviä laittaan sanoja toisten suuhun, ette kykene ymmärtämään jos kirjoitukseen piilottaa pientäkään ivaa mikä on totta. Onko teillä omaa elämää vai meneekö kaikki ruuti etsiä muiden kirjoituksista jotain joka ei sovi teidän ajatusmailmaan ja minutkin hyväksyisitte kunhan ostaisin toisen auton jolla pääsisin vuokraamaalleni varastolle jossa mulla moottoripyörä, apumuuttorifillari ja erinäistä tavaraa veneestä. Siinähän pääsisin kauppaan ja apteekkiinki samalla ja tokkopa tuo saastuttaisikaan kuin yritys pärjätä yhdellä autolla joka sekin nyt korjaamolla viikon. Tommonen romu millä on ajettu 150 000km joutaisi jo paaliin ja kaksi uutta pihaan niin kaikki olisi hyvin.

Tiedän olevani tyhmä mutta teidänkaltaisina idiootteina en itseäni pitäisi, voinmä ostaa maastoautonki niin lopetetaan auraaminenki samoin tein.
Tämä lienee turhaa, mutta tehdäänpä herra Eklund muutama asia heti selväksi.
1. Kommentoin toisen kirjoittajan mielipidettä ollen samoilla linjoilla, kuin hän. Eli, peräänkuulutin ihmisen omaa vastuuta omien tavaroidensa tai omaisuutensa säilyttämisessä.
2. Minä en laittanut teidän suuhun ensimmäistäkään sanaa, vaan esitin vastaukseenne kommentin kysymysmerkillä lisättynä.
3. Te ette varmastikaan tarvitse olemassaolollenne minkäänlaista hyväksyntää minulta.
4. Minulle on sekä teoriassa, että käytännössä aivan sama onko teilla nolla, yksi tai enemmänkin autoja. Tai ovatko ne uusia tai vanhoja, tai mihin tarkoitukseen ne olisivat. Sama koskee myös muuta mahdollista omaisuutta.
5. Minä en kirjoittanut teidän olevan tyhmä. Te kirjoititte itse tietävän sen. Kunnioitan mielipidettänne.
6. Te kirjoititte "meidänkaltaisten" olevan idiootteja. Ilmeisesti tarkoitatte minua ja nimimerkki "peiliä". Tai sitten teitittelette minua? Tai nimimerkki "peiliä"? Omasta näkökulmastanne voitte olla mielipiteessänne oikeassakin, tosin kehottaisin silti pitämään tuollaisen mielipiteen sisällänne.
7. Auraustarpeita ei mitoita yksin teidän tarpeiden tai liikkumismahdollisuuksien mukaan.
8. Ja lopuksi, hieman epäloogisesti tosin. Kyllä, minulla on oma elämä. Ja tämä on keskustelupalsta, jossa esitetään kommentteja keskusteluihin.

19
Valtuuston tietoon / Vs: Gerby - Keskusta liikenneyhteys
« on: 22. 02. 2011 13:01 »
Kätevästi osaatte tämän vierittää mun syyksi, kyllä asuntoa silloin katsottaessa oli katsottu lompakkoon ja sitten mitoutettu neliöt ihan perhettä varten ja yhtääne ei tullut mieleen että loppuisi työ sellaisessa paikassa jossa oli säilytystilaa eikä ennenaikainen eläke joka loi tarvetta hommata erinäisiä harrastetavaroita tullut mieleen. Mielessä oli että kykenen läheltä kaupunkia luonnon helmasta ostamaan asunnon jonka kykenen maksamaanki, yleensä tuommosta vuokratilaa löytyy läheltäkin omaa asuntoa ja täältäkin löytyisi jos olisin ruotsinkielinen. Jos tehdyistä virheistä halutaan puhua niin Vaasasta olisi pitänyt muuttaa jo silloin ennen asuntokauppaa koska sivummalla mulla olisi samalla rahalla mökin vieressä tallikin.
Eli syyllisiä ovat siis ruotsinkieliset ja entinen työnantaja?
Okei.

20
Valtuuston tietoon / Vs: Gerby - Keskusta liikenneyhteys
« on: 22. 02. 2011 11:11 »
Asuminen on aina valintakysymys, pitäis miettiä säilytystä ennen muuttoa ja asunnon hankintaa vähän pidemmälle kun siihen hetkeen kun kädet taskussa käy katsomassa tyhjää asunto, siinä saattaa olla tilaa ruhtinaallisesytikkin sen hetkiseen tilanteeseen.Onhan vaasassa myös varastohotelleja vuokrattavaksi ja vaikkapa tuolta Auto ja moottorimuseosta vois vielä löytyä varastotiloja kohtuulliseen hintaankin aina lavapaikasta lähtien, kenties myös koko autolle
Minä mietiskelin itsekin hieman samaa aiemmin, kun luin tätä keskustelua.
Kyllähän ihmisen pitää itse katsoa tarpeitaan omasta näkökulmasta ennen asunnon valintaa. Edes hiukan.
Eikä syyttää jotain ulkopuolista tahoa omista valinnoistaan. Vai eikö mikään ole enää omalla vastuulla?

21
Tämä lyhyt ketju kommentteineen vastaa oikeastaan itse siihen kysymykseen miksi rauhanturvajoukkoja tarvitaan.

Aina, ja joka puolella maailmaa on näitä Ekl...eikun henkilöitä, jotka ovat kavereineen valmiina ja innoissaan perustamassa näitä "kodinturvajoukkoja", ja mielellään aseistettuja sellaisia.
Ja sitten siitä "kodinturvaamisesta" siirrytään todella sujuvasti ennakoivaan "kodinturvaamiseen", joka tietenkin tarkoittaa sitä, että nämä "kodinturvajoukot" alkavat pidättää ja sortaa jollain epämääräisellä oman käden oikeudella joitain "epäilyttäviä" henkilöitä.
Meillä on omassakin historiassa touhuttu tällaista, ja jälki oli sen näköistä.

 

22
Eiköhän tällä rauhanturvaamisella yritetä ratkaista sitä vanhaa perusongelmaa, eli, jos jossain on sotilaallinen tyhjiö se täyttyy. Ja tässä sitä sotilaallista tyhjiötä yritetään täyttää aluksi rauhanturvajoukoilla, jotta paikalliset, demokraattisin keinoin valitut tahot saisivat asiansa siihen malliin, jotta voisivat itse vastata kansalaistensa ja alueidensa turvallisuudesta.

Toinen syy tässä lienee myös se, että yleinen rauhattomuus tuppaa leviämään rauhattomilta alueilta muuallekin. Eli myös eskalaatiota yritetään estää.

Kyllähän tällaisen toiminnan riskit lienevät varsin hyvin tiedossa kaikilla niillä, jotka sellaiseen toimintaan osallistuvat. Nyt eräs riski realisoitui kaikkein kamalimmalla tavalla.

Minä olen ainakin ymmärtänyt, että esimerkiksi tuossa Afganistanin operaatiossa olisi saavutettu hiukan tuloksiakin. Tosin kun lähdetään puhtaasta anarkiasta, niin matka näyttää olevan varsin pitkä rauhallisiin oloihin.

23
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 07. 02. 2011 15:03 »

.

Se ilmastomuutosfiasko liittyy juuri näihin edellä käsiteltyihin asioihin johon PerusS haluaa muutosta

.

Okei! ;)

24
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 07. 02. 2011 07:07 »

.

Ilmastomuutosfiasko on vaikeuttanut sopeutumista normaalitalviin :::

Meteorologi: Runsaslumisiin talviin ei varauduttu

"Viranomaiset eivät ole ottaneet vakavasti varoituksia runsaslumisista talvista, kirjoittaa meteorologi Reijo Solantie Helsingin Sanomien Sunnuntaidebatissa.

- Parikymmentä vuotta kestäneen lauhatalvisen jakson aikana olisi ollut ruhtinaallisesti aikaa varautua nykyisiin lumitalviin, sanoo Ilmatieteen laitoksen ylimeteorologina työskennellyt Solantie.

Solantie arvostelee kehnosta varautumisesta erityisesti liikenneministeriötä, Liikennevirastoa, VR:ää ja Helsingin kaupunkia.

Meteorologin mielestä varautumista kylmiin jaksoihin on hankaloittanut se, että ilmastonmuutoksesta on levitetty yksipuolisesti tietoa. Solantie kokee myös Ilmatieteen laitoksen johdon sortuneen siihen."

http://www.pohjalainen.fi/Article.jsp?article=551292&Title=Meteorologi:+Runsaslumisiin+talviin+ei+varauduttu

Tuliko tämä nimimerkki herkkoon posti väärän otsakkeen alle?
Vai kuinka tuo uutinen liittyy Perussuomalaisiin?

25
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 05. 02. 2011 08:08 »
Hiukan noloa!
Täälläkin ollaan keskusteltu PS:n sisällöstä, ja kyselty sen perään. Ja puheenjohtajasta lähtien kerrotaan, että sisältöä on tulossa, mutta ei laiteta esiin, kun muut sitten kopioivat PS:n hyvät ajatukset.
Ja sitten ensimmäinen oma ulostulo ja julistus on totaalinen mahapläiskä.
Poliittisessa elämässä logiikka puuttuu yleensä muutenkin, mutta tässä " Soinin ilmastopolitiikkaohjelmassa" meni kaikki pieleen. Takki kääntyi niin monta kertaa, että kukaan ei enää tiedä mitä mieltä kukin oli edes alunperin...ja sitten suurella hypetyksellä julistettu puolentoista vuoden kova kirjoitustyö osoittautuu kopioksi, kirjoitusvirheineen kaikkineen.
Noloa!

Mikä olisi vielä nolompaa?
Uskovaisuus politiikassa. Se on minun vastaukseni.
Ja sen näkee täälläkin, ja tässäkin keskustelussa.

Vieläkään PS:ltä ei ole tullut mitään.
Ei mitään. Paitsi yksi kopio, ja kivoja tyhjiä sutkauksia puheenjohtajalta. Muuten ei mitään.
Mutta uskovaisille riittää sekin. Niin kuin aina uskovaisille.

Keisari ilman vaatteita!
Kupla!
Väärää rahaa!
Politiikan Wincapita.

Ja uskovaiset silti kumartaa, ja uskoo, ja saarnaa. Niin kuin uskovaiset aina.

Ikävä kyllä.

26
Yleistä keskustelua / Vs: Vaalit 2011
« on: 30. 01. 2011 06:06 »

No jos Vapaudenpatsas on lukenut niin ei ainakaan tunnu oppineen mitään. Pääoman vapauttamista finanssipiirit perustelivat 80-luvulla sillä, että näin saadaan vakautta aikaan. Heitä rasitti se pieni asia, että siihen asti Suomen taloutta oli vakautettu menestyksellisesti mm. devalvaatioiden avulla. Johtavana talousteoriana siihen asti oli keynesläysyys, ja Suomi rakennettiin olemaan maailman neljäneksi rikkain 80-90-luvun vaihteessa, myös olemaan osa pohjoismaista hyvinvointia.


No, mikä sana on nykyään se yleisin kun taloudesta puhutaan?  Se on epävarmuus. Ja Suomen taloutta on vain purettu viimeiset 20 vuotta. Kyllä nyt on jo tehtävä jotakin muuta kuin virnuilla EU:n huippukokousten yhteiskuvissa.

Jos tämä on liian vaikeaa tajuta olisi ehkä syytä palata koulupenkille.
Nyt minua jo hiukan naurattaa, kun Herra Rabb syyttää minua joksikin suurpääoman kätyriksi ja hän itse pitää devalvaatioita menestyksellisenä talouspolitiikkana! :)
Devalvaatioilla nimenomaan suosittiin suomalaisia suuryritysten omistajia, kun taas kansa maksoi siitä inflaation kautta.

Me olemme mukana globaaleissa markkinoissa, halusimme tai ei. Ja kuvitelma, että Suomi näin pienenä taloustekijänä voisi olla siitä irrallinen, tai että se voisi yksin toimia niinkuin se haluaa, on kyllä varsin suurta haihattelua. Minusta tuntuu, että Herra Rabb on kyllä kuullut Keynesiläisyydestä, mutta hän ei kyllä ole kyseiseen talousmalliin tutustunut syvällisemmmin.
Talousmallit ovat aikansa lapsia. Ne syntyvät jälkijättöisesti kokemusten perusteella ja elävät jokseenkin toimivina, kunnes olosuhteet pakottavat muutokseen. Esimerkiksi Keynesin mallista huomattiin, että sen mukainen talouspolitiikka ei oikein kestä talousshokkeja. Sellaisia, kuin 70-luvun öljykriisit esimerkiksi.

Mutta sen minä voin luvata, että jos Herra Rabb kykenee todistamaan, että devalvaatiot ovat merkki hyvästä ja menestyksellisestä talouspolitiikasta, niin hän on varma Nobelin talouspalkinnon voittaja!
En kehota kuitenkaan ketään lyömään isoja vetoja kyseisen tapahtuman puolesta. ;)




27
Yleistä keskustelua / Vs: Vaalit 2011
« on: 29. 01. 2011 14:02 »

Mikäli Vaaudenpatsas ei ole pelkkä häirikkö niin hän on harvinaisen tietämätön, tai harvinaisen vannoutunut isänmaanvastaisen suurpääoman juoksupoika. Hänelle sama ohje jonka olen antanut aiemminki. Aloitahan vaikkapa tästä:

"Tervetuloa keskusteluun, takaisin-vaasaan-nimimerkki, mutta mielellä sitten kun tiedät vähän enemmän. Lue ja opiskele nyt alkajaisiksi vaikkapa Maahanmutto-ketjun vastauksia numerot

1583-84, 1600, 1622, 1670, 1700, 1712, 1725, 1734, 1738-39, 1743, 1748, 1751, 1764, 1770, 2070, 2077, 2085, 2215-16, 2201, 2430, 2440, 2445, 2454, 2496, 2500, 2672, 2678, 2682, 2699, 2739 ja 2805.

Muistakin ketjuista löytyy opiskelumateriaalia. Ja kannattaa seurata yleisiä medioita."
Häirikkö? No, se kai riippuu katsojasta, tai siis lukijasta tässä yhteydessä. Ja sen asian varmaan hoitaa sitten ylläpito tarvittaessa.
Tietämätön? Kyllä, monissa asioissa. Siksi yritänkin niitä selvitellä.
Isänmaanvastaisen suurpääoman juoksupoika? Jotenkin tuttua retoriikkaa jostain menneisyyden valtakunnasta. Toivottavasti ei tulevaisuuden. Ehkäpä minut sitten laitetaan uudelleenkoulutusleirille, jotta osaisin ajatella oikein, enkä kyselisi asioista?

Kyllähän minä olen noita kirjoituksia lukenut. Ja joskus joihinkin osallistunut.
Asia vain on niin, että näyttää sille, että kukaan ei joko osaa tai uskalla vastata kysymyksiini.
Ja ikävin vaihtoehtohan olisikin se, että kyseessä olisikin Hype, kupla, jossa ei niitä vastauksia olekaan! Mutta fiilis on mahtava...ja sitten krapulakin.

Minä ymmärrän hyvin sellaisen ajatusmallin, että ei hyväksy nykymenoa. Vaan haluaa toisenlaista tekemistä.
Minä kyselen sen vaihtoehdon perään. Tähän mennessä ainut selkeä kannanotto on ruotsinkielen obligatorisen opiskelun poistaminen peruskoulusta. Silläkö Suomi pelastuu?
Muuten ei ole tullut oikein mitään. Paitsi tosiaan sellaisia juttuja, joissa ensin on oltu jotain mieltä kaikella paatoksella, ja sitten toista, ja sitten toimittu kolmannella tavalla.

Hyvät ystävät, kertokaa nyt, miksi te olette vakuuttuneet siitä, että PS on se hyvä vaihtoehto?
Täytyyhän siihen joku syy olla.

28
Yleistä keskustelua / Vs: Vaalit 2011
« on: 29. 01. 2011 13:01 »
Hyvä jos olet varma. Jos voin kysyä, mikä PS:n poliittinen linjaus vakuutti sinut, jotta teit äänestyspäätöksesi?

29
Yleistä keskustelua / Vs: Vaalit 2011
« on: 29. 01. 2011 13:01 »
Me olemme sitten molemmat puolueettomia, näitä kommentteja joissa ei tarjota selvää vertailukohtaa voi mitä ilmeisemmin verrata politiikassakin tuttuun termiin eli räksyttämiseen ilman vaihtoehtoa.
Minä tiedän minkälaista politiikkaa muut puolueet ajavat, ja myös sen, minkälaisiin kompromisseihin ne minkäkinlaisissa koalitioissa saattavat suostua. Perussuomalaisista minä en tiedä. Sitä minä tässä kyselen.
Mutta te ette näytä uskaltavan vastata, tai vielä pahempaa, teillä ei olekaan vastauksia. Ei kai näin voi olla?
Jos äänestäjä ei tiedä ehdokkaan politiikasta mitään, ja kyselee siitä, ja kun ei saa vastuksia, niin sekö on räksyttämistä? Lupaisiko se kansalaisille hyvää, jos meillä olisi päättäjä, jolta ei saa kysellä mitään, jonka tekeminen on poukkoilevaa, ja joka ei kerro suunnitelmiaan?

30
Yleistä keskustelua / Vs: Vaalit 2011
« on: 29. 01. 2011 13:01 »
Nimeä parempi vaihtoehto niin tarkastellaan kuinka on vastuut kannettu ja onko asioita hovissa muutettu, täytyyhän olla vertailukohtia ja tässä tapauksessa puolueita.
Sinä et Herra Helin nyt ymmärtänyt pointtia.
Käytännössä minulla on kokemusta miltei kaikenlaisista hallitusvaihtoehdoista, aika monenmoisilla koostumuksilla. Osa on onnistunut tehtävissään paremmin kuin toinen, ja yhteistä on ollut kaikille, että aina on ollut myös isoja ongelmia ratkottavana. Ja aina on jäänyt isoja ongelmia ratkomattakin.
Nyt tilanne on se, että minulla ei ole kokemusta, äänestäjänä ja kansalaisena, Perussuomalaisten politiikasta päättäjinä, johtuen tietenkin siitä, että he ovat historiansa ajan olleet oppositiossa. Nyt näyttää olevan pyrky, ja työnnettäkin, hallitukseen ja päättäjäksi. Silloin odotan kyllä ehdottomasti sitä, että Perussuomalaiset kertovat omasta politiikastaan, eli siitä kuinka aikovat valtaansa käyttää, mikäli hallitukseen asti kannatus riittää.
Minä olen äänestäjä. En ehdokas, en minkään puolueen jäsen. En ole koskaan ollut, enkä usko koskaan olevanikaan.
Teillä, hyvät "vaihtoehdon" esittäjät on vastuu esittää se vaihtoehto. Tai edes joku linja. Sellainen asia, joka olisi odotettavissa, jos PS on vallassa. Luotettavasti ja mielellään yhdellä äänellä sanottuna, jotta siihen sanomaan voisi sitten luottaa. Nyt, Herra Helin, nyt ei ole niin. Tätä minä vaan kyselen, ja kyseenalaistan koska luen itse kommenteistanne ikäviä ja isoja ristiriitaisuuksia.
Näihin tällaisiin kysymyksiin te joudutte vastaamaan oikeasti, jos aiotte menestyä. Ja jos teillä ei ole vastauksia...niin silloin se on tyhjänpuhumista.

31
Yleistä keskustelua / Vs: Vaalit 2011
« on: 29. 01. 2011 12:12 »
Nähdäkseni tuossa ydinvoima asiassa on kysymys ainoastaan siitä , että jokainen edustaja saa äänestää siltä kuinka haluaa ja mielestäni se on aivan oikein koska eiväthän asiantuntijatkaan ole yhtämieltä ydinvoiman haitoista ja hyödyistä. Juuri se kuinka edustajat noudattavat puoluekuria on vieraannuttanut ihmiset politiikasta ja äänestämisestä , toivoakseni ollaan nyt muutoksen edessä persujen myötä.
Kun äänestellään kukin mitä sattuu, niin saadaan jos jonkinlaisia päätöksiä, jotka sitten "hovissa" muuttuvat. Ei kovin uskottavaa politiikkaa. Mikä se sellainen polittiinen vaihtoehto on, jossa kukin voi olla mitä mieltä milloinkin huvittaa? Se on utopiaa ja anarkiaa, eikä sillä johdeta järjestäytynyttä yhteiskuntaa. Ainakaan mihinkään hyvään suuntaan. Vaikka kivaltahan se kuulostaa, että meillä voi kaikki olla mitä mieltä vaan milloin siltä tuntuu. Politiikka on vastuun kantamista. hankalissakin olosuhteissa. PS:N pitää näyttä, että siihen voi luottaa. Sitä minä ajan takaa.

32
Yleistä keskustelua / Vs: Vaalit 2011
« on: 29. 01. 2011 12:12 »
Tuo ydinvoimajuttu oli vain yksi esimerkki. Tosin kun sitäkin katsoo syvemmälle, niin se kertoo juuri sen "poukkoilun" sellaisessa asiassa, jossa tosiaan tarvitaan päätöksissä vakautta ja jatkuvuutta. Juuri investointien suuruuden vuoksi. Energiapolitiikassa kaikki investointi on suurta ja siksi on tärkeää, että politiikan suuntalinjat tiedetään melko tarkasti. Vaikka kysymyksessä olisi mikä tahansa tapa tuottaa energiaa.

Mutta takaisin asiaan. siis muuta minulle ei ole vielä PS:n tarjoamasta vaihtoehdosta auennut kuin se, että ei ole esitetty oikeasti juuri mitään. Ja se mitä on esitetty on jo sen omaan poliittiseen historiaan verrattuna kääntyilyssään niin nopeaa, että Palanderin Kalleakin hirvittäisi.
Oikeastaan ainut sellainen asia, joka on tullut esiin eri suunnista, on se että mikäli PS saa asioista päättää, niin se tarkoittaa selvää huononnusta erilaisille vähemmistöille. Tämä ei lupaa hyvää kenelläkään. Ei enemmistöillekään. Näyttäkää minulle yksikin yhteiskunta, vaikka historiasta, jossa olot olisivat olleet hyvät ja auvoisat silloin, kun vähemmistöjä sorretaan. Tosin, on vähemmistöilläkin vastuunsa. Minusta nämä asiat ovat sujuneet Suomessa melko mallikkaasti, ja siksi niistä on yritetty ottaa muuallakin mallia.

Ja ehkäpä toinenkin asia, joka selkesi tuosta ilmastomalliasiasta oli se, että Suomen pitäisi alkaa tehdä yksipuolisia päätöksiä globaaleissa asioissa ja irtisanoutua sopimuksistaan. Ei lupaa hyvää Suomelle millään sektorilla. Ajatelkaa vaikka vastaava asia omassa elämässänne vaikkapa pankin kanssa. Kumpikohan mahtaisi voittaa!

Jos tulevaisuudessa Suomen politiikkana on jotain epämääräistä, niin yksi asia on aivan varma - paljon pettyneitä. PS joutuu terävöittämään otettaan tuleviin vaaliväittelyihin, koska tällä menolla he joutuvat jokaisessa selittelemään ristiriitaisia lausuntojaan. Ja sellainen tiputtaa äkkiä korkealtakin.

Olen laittanut yhden varsin selvän seikan Herra Rabbin ajatusmaailmasta ja se on suhtautuminen EU:iin ja markkinavoimiin. Minusta on kummallista, että Herra Rabb ei huomaa itse olevansa se paljon parjaamansa markkinavoima. Sinä olet se, kaikilla liikkeilläsi omassa taloudessasi.
Ja pääoman ja vapaan liikkuvuuden helppous on edellytys melko tasaisille markkinoille. Jos me täällä Suomessa alamme estää ulkopuolisen kilpailun, niin siinä on nyrkki joka tulee takaisin paljon isompana ja paljon kovempaa. Me olemme pieni maa ja vieläpä kustannusrakenteeltamme melko kallis, eikä meidän omat kotimarkkinat elätä meitä millään tasolla. Tämä on fakta. Vaikka ei EU:sta tai kapitalismista niin pitäisikään. Se että joku ulkomainen investoi Suomeen on kovan kilpailun takana. Meillä on etuina vakaat olot, hyvä koulutus, melko hyvä infra ja ihmisten tasa-arvoinen kohtelu. Muuta meillä ei ole. Ei varsinaisia luonnonrikkauksia eikä mitään sellaisia ole oikein näköpiirissäkään. Ja me olemme melko kalliita. Mutta tosiaan investointi on melko hyvässä turvassa. Jossain muualla olot voivat olla riskaabelimmat, mutta kustannustaso matala. Sinne investoimalla voi voittaa nopeasti paljon, mutta myös iso riski on hävitä kaikki. Tällaisessa kilpailussa me joukkueena olemme mukana. Ja hyvä olisi pärjätä.

Ei politiikassakaan, niin kuin ei muussakaan elämässä, ole mitään salaisia poppakonsteja tilanteen parantamiseen. Kenelläkään. On vain eläminen alati muuttuvissa olosuhteissa, ja yrittäminen selvitä niissä parhaalla mahdollisella tavalla. Välillä onnistuu paremmin ja välillä huonommin. Joskus tulee huonoja päätöksiä ja joskus hyvät päätökset ovat liian myöhässä, ja joskus oikeaan aikaan tehdyt hyvät päätökset joutuvat jonkun ulkopuolisen onnettomuuden uhriksi. Kaikilla puolueilla.
Minusta olisi hieman naiivia kuvitella, että jostain tulisi joku myyttinen pelastaja, joka pelastaisi kaiken ja tekisi tästä maasta, jonkun muista riippumattoman Shangri-Lan tai Eedenin.

33
Yleistä keskustelua / Vs: Vaalit 2011
« on: 29. 01. 2011 06:06 »
Tuosta vaalikoneesta, tai oikeastaan niistä puolueiden vastauksista huomaa muutamia mielenkiintoisia seikkoja. Esimerkkinä voisi olla vaikkapa Perussuomalaiset. Tässä on julkisuudessakin keskusteltu siitä, että PS:llä näyttää olevan "monipuoliset" mielipiteet samasta asiasta, ja siltä tosiaan näyttää! Esimerkiksi vaikkapa tuo kysymys ydinvoimasta. Koneessa vastaus on kielteinen ja eilisessä Soinin esittelemässä PS:n ilmastomallissa se on myönteinen, ja taannoin eduskunnan äänestyksessä kielteinen. Siinä yksi esimerkki muutamasta. On siellä kyllä muillakin hiukan samanlaisia juttuja.
Minusta politiikka ei saisi, tai oikeammin, ei pitäisi olla kovin poukkoilevaa vaan linjakasta.

34
Yleistä keskustelua / Vs: Vaalit 2011
« on: 28. 01. 2011 12:12 »
http://www.uusisuomi.fi/puoluekone/index.php

Tässä aika simppeli vaalikone. Tuleekohan yllätyksiä?!

35
Yleistä keskustelua / Vs: Vaalit 2011
« on: 26. 11. 2010 13:01 »
Vapaudenpatsaalle, katso Perussuomalais-ketjun vastaus nr 32:

"...Perussuomalaisia on turhaa syyttää fraasien viljelystä. Asialinja on voimakas ja pitää, josta myös eilinen A-plus-ohjelma todisti. Tämä linja sisältää mm. sen, että  Suomalaisille on taattava riittävästi työtä ja toimintaa omassa maassa ennenkuin ryhdytään muuta maailmaa "parantamaan". Vasemmistoliiton tuore välikysymys tässä asiassa on kannatettava asia..."

Ehkä kannattaisi myös hankkia uudet silmälasit.
Juu, katsoin. Tuota minä vähän tarkoitinkin.
Työtä kaikille...niin...ja kesäaika pois. Onhan sitä siinäkin.

36
Yleistä keskustelua / Vs: Vaalit 2011
« on: 26. 11. 2010 11:11 »
Ihan mielenkiintoiset vaalit taitaa olla tulossa. Varsinkin, kun niitä pohjustetaan jo varsin aikaisessa vaiheessa puolueiden tahoilta. Kuka sitten kestää loppuun saakka ja kuka ei, näkynee myöhemmin.
Ainakin SDP ja Vihreät saivat kovia nimiä ehdokkaikseen etelään, tosin eihän se välttämättä tänne vaikuta.
Aiemmin ajattelin, että PS purjehtisi varsin massiiviseenkin tulokseen, mutta viime aikoina olen hieman tullut toisiin aatoksiin. Monestakin syystä. Yksi on se perinteinen ilmiö, että Timo Soinia voi äänestää vain Uudellamaalla. Toinen juttu on se, että PS:n suunnalta ei vieläkään ole kerrottu minkälaista politiikkaa he oikeasti tarjoaisivat. Se on aika huono selitys, että vielä ei paljasteta ohjelmaa, etteivät muut nappaa sitä omakseen. Ennemminkin tuntuu siltä, että onkohan Keisarilla sittenkään vaatteita! Tarkoitan tätä siitä syystä, että kun heidän ehdokkaansa ovat varsin kirjavaa seurakuntaa niin on vaikeaa tehdä ohjelmaa, joka sopisi kaikille. Ja se aiheuttaa ihmisille vaikeuksia asettaa puoluetta mihinkään kategoriaan ja se voi loppupelissä ja äänestyskopissa olla tiukka paikka.
Ja kyllähän sieltä se "Imperiumin vastaiskukin" on odotettavissa. Eli kaiken ikävän menneisyyden kaivaminen, joka tapahtuu aivan varmasti. Tosin varmasti vasta lähempänä vaaleja.
Tulee varmasti mielenkiintoisia keskusteluja.

Kuinkahan sitten Keskusta selviytyy omista sotkuistaan? Saa nähdä, mutta kyllä sielläkin junttamiehet käy töihin aivan varmasti. Kokoomus on jotenkin lymyillyt viime ajat piilossa kaikesta. Tiedä sitten onko se viisasta.

Nämä RKP:t, Kristilliset ja Vasemmisto, niillä taitavat olla tutut äänestäjät tälläkin kerralla.

Yksi juttu tuli mieleen viime vaaleista. Se SAK:n mainos, josta yrittäjät polttivat hihansa oikein kunnolla.
Nythan sen voisikin näyttää uudelleen, siinä se porsasteleva ukkeli taisikin olla ammattiyhdistyspomo!

37
Yleistä keskustelua / Vs: Im Memoriam - Veikko Siltanen
« on: 24. 10. 2010 13:01 »
Nuku rauhassa Veikko.
Osanottoni omaisille.

Vapaudenpatsas

38
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 18. 06. 2010 09:09 »
Luokatonta pätevyyttä

Vaasan valtuustossa esitettiin, että uusienjohtajien tulee olla asiantuntijoita ja päteviä henkilöitä.
Vasemmistoliiton valtuutettu Taina Lehto pääsi lausunnollaan Pohjalaisen otsikoihinkin.

Vasemmalla ei tajuta, että tuollainen luokaton näköala sopii kaikille puolueille ja erityisesti oikeiston pääpuolueelle kokoomukselle.

Mutta vasemmalle ei tuollaiset itsestään selvät asiat sovi. On otettava selvästi esiin herrojen puoluekanta ja sidonnaisuudet rahavaltaan.

Luulevatko ystävät toverit vasemmalla, että johtajat tai pätevät asiantuntijat eivät omaa aatteelista ja ideologista arvomaailmaa. Tuollainen itsestään selvän pätevyyden ja koulutuksen korostaminen sataa oikeistonlaariin. Mikä antaa myös harhaisen mielikuvan, että valittavalla henkilöllä ei ole aatteelista eikä ideologista arvomaailmaa. Samoin se antaa kuvan, että tämä järjestelmä ei jakaannu oikeistoon ja vasemmistoon.


Tarkoitatko Hertta, että vasemmalla ei ole päteviä ja koulutettuja ihmisiä?
Vai mikä tämä purkauksesi oikein oli?

39
Suureksi hämmästyksekseni täällä ei ole keskustelua ollenkaan Vaasaan tarjolla olevasta Mervento Oy:n hankkeesta!
----

Paikallispoliitikot eivät juurikaan ole ottaneet kantaa aiheeseen, oikeastaan missään välineessä.
 
Kaupunki on kovasti kokoomusvetoinen ja ainakin edellinen kaupunginhallituksen pj pilkkasi tuulivoimaa.
Hän naureskeli, että millä sitä lämmitetään pakkaspäivänä kun ei tuule..
Kokoomus on ydinvoimapuolue ja sille ilmeisesti (tuulivoimalla tahkottu) raha haisee.

Kokoomuksen johdolla ollaan juuri tekemässä järjestelmään muutos, joka estää tehokkaasti Merventojen ja Ikeoiden tänne tulon jatkossa.
Sijoituskysymykset ovat nimenomaan kaavoituskysymyksiä, joita kehitysjohtajan pitäisi johtaa.

Jatkossa joutuvat monella luukulla uudet firmat juoksemaan...ja valitsevat varmaan sellaisen paikkakunnan jossa asioista sovitaan yhden johtajan kanssa.

Mutta oman puolueen vallan lisääminen on tärkeämpää....kuin Vaasan uudet työpaikat.
No hyvä on ainakin kuulla, ettei vihreillä, tai ainakaan Osalalla ole mitään sitä vastaan, että yrityksen tarvitsemat edellytykset voisivat muodostua sellaisiksi, jotta se valitsisi Vaasan.
Tämän koevoimalan sijaintikaan ei liene vihreille ongelma? Tällä kerralla.

40
Täytyy sanoa että olisi (on?) suoraan sanottuna perseestä jos Merventoa ei saada pysymään Vaasassa. Paljonkos ne lupaili työpaikkoja sillä tehtaallansa?
Kolmatta sataa, plus alihankinnat päälle.
Yleensä tämän tyyppisissä teollisuuden toiminnoissa saattaa alihankkijoiden puolella työllistyä vielä lukumääräisesti enemmän henkilöitä, kuin mitä päämies itse työllistää suoraan.

Pages: [1] 2 3 ... 9