Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Ps

Pages: [1]
1
Vastaan tähän sulle vielä. Mä en todellakaan ole luuseri. Mä siellä oon yrittäny jonkilaista ryhmähenkeä ja porukan kasaamista, mutta eipä kukaan tule tueksi, muuten kuin paasaamalla röökipaikalla :) että se siitä. Pienikokoisena ihmisenä en jaksa tuulimyllyä vastaan taistella. Joten jätän tämän aiheen nyt ja pidän luurin vapaapäivinä kiinni!  Teen työni niin hyvin kuin osaan ja jaksan ja hymyilen potilaille aurinkoa heidän päiväänsä :) en tod. itke, sillä se ei kenenkään sairautta paranna! Ja sulle.....  kiitos näistä hetkistä! Sekä hienoa että olet omalla työmaallasi saanut hyvää aikaan!!  ...ja taas hymiöitä.... yst.terv itkijäeukko....  :)

2
Vaasan sosiaalipalvelut / !
« on: 15. 10. 2006 16:04 »
Kiitos vastauksestasi!! Joka ei sano minulle yhtään mitään.... ja omaelämäni on oikein hyvin hanskassa :) että älä siitä murhetta kanna! Ja mitä äsken kirjoitin, niin kirjoitin sen niiden ihmisten puolesta jotka tekevät, kellarista A9:iin asti. Joten en edes loukkaannu mitä minusta sanoit  :)  sori, minussa on sen verran vielä ns. munaa etten tee enempää, kuin palkkani myöten antaa. Ja onhan minulla tämä omakin elämä, se parempi sellainen. Loukkasin sinua näköjään, kun liiton ihmisistä puhuin negatiiviseen sävyyn pyydän Anteeksi syvästi!! Mutta näin se liitto meillä toimii. Ja et vastannut kuitenkaan kysymykseeni, että mihin suuntaan se palkka menee tehdessäsi kahden ihmisen työn ....  Ja itkijäeukko...hmmmm... saitkos minusta nyt sellaisen kuvan?  Saat mielikuvasi pitää....mutta mutta .... heh..  Enkä myöskään ketään tappamaan ala....  päinvastoin!!  Enää en sinua kiusaa, osuin näköjään herkkään kohtaan.... ja tervetuloa meidän tiimiin!! menen nyt mieluummin vitamiinipurkille ja ulos, kuin kännäämään...ja tähän ei tarvitse vastata :)  Äläkä pelkää.... en minä sinua tule koskaan hoitamaan, kun minulla ei siihen ole koulutustakaan  Aurinkoista jatkoa ja vähän hymyä huuleen, ei tämä elämä nyt niiin vakavaa ole... Halaa!! ..auts.....  (kaksi hymiötä)..

3
No hohhoijaa...  enpä hetkeen ole vaivautunut enää edes lukemaan näitä juttuja, mutta nyt pienen,pienen veetutuksen vallassa sanasen laitan..  Tämä paljon puhuttu ja nykyaikana muodiksikin tulleesta tiimistä...  toimii varmaan jossain, en epäile, mutta sanonpahan vaan meidän alalta katsottuna, että kiitos tiimin työtä riittää kivasti  :))  kun hoitelet sujuvasti kahta osastoa siinäpä se amattitaito kasvaa... heh... ja hauis samalla sekä käyrä, olipa mikä tahansa.  samalla tässä tyhjässä päässäni kelasin, edelleen, että mites palkkaus sillon meneekään kun kahden ihmisen työt teet,...hmmmm.. pysyykö samana, nouseeko vai peräti laskeeko? Sinä Professional alias gguru alias kuka lie, pliis..vastaa minulle, kun en jymmärrä...ja kun sinä tunnut olevan niin viisas mies. Olen nyt myös tiedustellut asioita (sinun liputtamallasi liiton ihmisiltä) että saako meille lisätä sitä työtä ja vastuuta,( joka kuuluu työnjohdolle, ei meille,) ja vastauksenkin sain, että ei saa!! Kiva!! Ja silti ne työt ovat meillä edelleen ja lisää laitetaan!!  JEES!!  :)))  ja palkkaushan luonnollisesti unohodettiin edes ottaa esille!  Pelkäsinkin että ei vain koroteta... :))) ja sairaslomien tullessa, mehän tietysti itse jäämme toiseen vuoroon jatkamaan, jos ei joku ihana kolleega tule iloisin mielin vapaapäivältään avuksi...  :)))) ja luonnollisesti mehän itse se sijainenkin tulevaisuudessa tullaan hankkimaan... mitäs sairastumme! Oma syy... heh... että, näin tällä haavaa... ja palkasta ei sen enempää...eihän Professional..eihän... enkä muuten vieläkään vaihda alaa..  :))  kysynpähän vain uteliaisuuttani sinun neuvojasi oi suuri tietäjä  :))  mitäs teen suraavaksi?  :)))  jään hakkaamaan päätäni Karjalan mäntyyn edelleen  :)))  Ja pppsss...luonnollisestikkaan työkaverit eivät hevin taakseni asetu julkisesti...mutta takanapäin ...jne...  Kiitän ja niian valmiiksi  :))))  MOIKS!

4
No kerrankin kun tänne aavekaupunkiin saadaan jotain eloa, niin eiköhän jostain narista! S:joella lauantaina vauhtiajoissa 12000 ihmistä bändejä kuuntelemassa, baareihin pitkät jonot ja muutenkin ihmisiä ulkona liikkeellä. Täällä peljästyy jos 10:n jälkeen illalla on torilla joku.... että ollaanpa tyytyväisiä , että jotain edes järjestetään. Ja toivottavasti jokunen turistikin eksyy tänne... vaikka vahingossa. Suomea kierrellessä, ei voi kun ihmetellä, miksi Vaasassa ei ole turisteille mitään iltohjelmaa, edes kahvia ei meinaa saada... muualla pikkukaupungeissa on iltaelämää vaikka kuinka ja paljon, musiikkia joka pikkubaarissa ulkosalla yms. Enpä ihmettele jos meidän nuoriso haluaa muutta pois heti kun koulut on käyty.... joten annetaan tämä Street Festival soida ja elää, vielä kun on kesääkin jäljellä!

5
No tohon en ees viitti vastata!! Ja tuohon ammatin vaihtamis juttuun olen jo vastannut! Elintason nousu kun ei ole minusta kiinni...eivät vain kaupassa mitään mulle ilmaiseksi anna ja laskutkin on kuulemma pakko maksaa...että näin.

6
No just joo ex vaasalainen!!! Ei se työnraskaus mihinkään häviäkkään!!! Kyse on siitä, että kyllä se palkka pitää!! olla tasoissa työnraskauteen nähden!! Kyllähän kynän pyörittäjätkin tienaa enempi kuin me!! Et näköjään oikein ymmärrä mistä on kysymys?? Ja lisäähän se työmotivaatiotakin, kun tiedät että se palkka pussi on kiva avata, kun olet sen eteen työtä tehnyt pukamat pitkällä!! Ei kenenkään työmotivaatio nouse siitä ,että melkein olet maksun puolella, että sulla on duuni mihin mennä!!!  Mietikkääpäs sitä kun seuraavan kerran joudutte lasareettiin, ja moititte kun ei hoitajat ole sillä silmänräpäyksellä sängyn vieressä kun kello soi. Tai olevat ensimmäisellä kahvipaussilla ja moni sanoo että taas sitä istutaan kun pitäs hoitaa. Näihin moitteisiin olen itsekkin sortunut, ennenkuin olen itse omin silmin nähnyt, mikseivät he kerkee heti tulla!

7
No minä tässä olen yrittänyt pitää ansaittua lomaani...mutta, mutta...puhelin on soinut ja töihin olis pitänyt moneen kertaan, ja huonolla omalla tunnolla olen kieltäytynyt. Pelottaa mennä lomalta takas, kun ei tiedä mitä odottaa. Että missäs ne työintoiset ovatkaan? Kuinka moni muu erialalla olevat joutuvat lähtemään kesken loman töihin tai teitä kutsutaan sinne kesken loman? Olis kiva tietää. Ja mitä vanhuspuolen tilanteeseen tulee, niin ainakin minä toivon sydämmestäni pikaista lähtöa, etten joudu laitokseen, ainakaan siinä kunnossa että järkeni toimii mutta kroppa ei. Siis ei tätä järki enää jaksa ymmärtää....enkä ihmettele vaikka mellakat suomessakin lisääntyy...ehkä olisikin jo aika pikkuhiljaa meidän Suomalaisten nousta vastarintaan, eikä aina vain tehdä ja hiljaa valittaa....ja maksaa veroina herrojen riemulomat lue ns. opintimatkat,,,hehheh..

8
Ai on työnökymät hyvät Suomessa tällä hetkellä!! Oon varmaan lukihäiriöinen kun olen lehdestä muuta lukenut. Ja mitä tulee tohon, et vaihda alaa, niin kyllä se vaan on niin, että tykätään työstämme, oli ala mikä tahansa. Ei kaikki voi alaa alkaa heti vaihtamaan jos kyse on esim palkoista. Olisihan bussikuskitkin ja paperilaiset kaikki voinut vaihtaa alaa eikä lakkoilla ja valittaa lehdessä heikennyksistä. Että toi alan vaihtamis jankutus on ihan turhaa. Kaikki jotka töistään valittaa niin ei muuta kun toiseen duuniin, niin homma hoituu. Olis kiva nähdä mihin se johtaa. Ja siitäkin on turha sanoo että täällä valitus ei auta. Ei se autakkaan,( kun ei liittokaan auta vaikka tietävät varsin hyvin tilanteen) mutta Suomessahan on sananvapaus ....vielä ehkä. Ja onhan tästä aiheesta jo Iltalehdissäkin juttua samoin kuin tämän päivän Pohjalaisessa. Luulen että herrat heräävät siinä vaiheessa ehkä vähän, kun jotain vakavaa sattuu tai lähiomaiselle jotain...vaikka rikkaammathan ei kyllä yleistä terveydenhoitoa tarvitsekkaan kun on varaa maksaa yksityiselle. Ja mitä tulee tohon, itänaapureiden värväämiseen niin odotan mielenkiinnolla tulevaa.... että näin. Alan vaihtamisiin...:)

9
Tämänpäivän ( 20.3 ) iltasanomien lukijat palstalla on hyvin tyhjentävä mielipide kirjoitus sairaalatyöstä. Eipä paremmin olis voitu kirjoittaa. Ja mitä vielä liittoomme tulee, niin heidän puoleen käännyttiin kuin myös sairaalan johdon puoleen, kun meille lisähommia ( lue: vastuuta ja itsenäisyyttä tiimin muodossa) annettiin, mutta vastaus oli tasan nolla, molemmilta tahoilta. Tiimi=paikkausta muille osastoille sairaspoissaoloissa ilman lisapalkkaa = kaksiosastoa yhden hinnalla. Ja tämä tiimityö meille kuorrutetaan sanomalla että, olemme itsenäisiä ja vastuuta kantavia alan ammattilaisia :) Ja valitukset jaksamisesta kuitattiin että olemme muutoksia huonosti vastaanottavia. Että siinäpä porkkanaa kyllin purtavaksi. Kaupan päälle osatojen vetäjät valittavat meille, kun porukka vaihtuu lennosta, ja kun yritämme sanoa että emme voi asialle mitään ja valitukset voi osoittaa työnjohdolle, niin ei sekään auta. Seinä tuppaa vastaan joka asiassa. Että enpä tiedä enää kuka on se instanssi joka ottaisi asiat hoitaakseen. Mutta Kiinaan ei ainakaan jouduta :)

10
Nyt näyttää tunteet kuumenevan :( No liittoon kuulun kyllä, olen aina kuulunut, mutta aikoinani sain pettyä niin pahasti liiton toimintaa, että en pahemmin nojaa heihin enää. Ja kyllä Guru, jonkinlaista pelon ilmapiiriä on havaittavissa, ja nimenomaan ulkoistamisella, että kyllä siinä muutaman kerran miettii tarkkaan ,että uskaltaako yksin alkaa mitään vaatimaan. Mutta ei tästä nyt kannata kolmatta maailman sotaa aloittaa, kunhan mielipiteitäni olen kirjoitellut. Eikä edes kaikki asiat ole tullut esiin, eikä ole tarviskaan. Että näin, ja väliäkö sillä mille saitille tästä kirjoittaa, sitähän varten nämä on olemassa että saadaan asioihin kun asioihin kuuluvuutta. Ja uusia katsontakantoja. mukava huomata että naiset ei ole kommentoinut mitenkään, vain minä yksin ja te mukavat miehet. Mistähän sekin kertoo?? :)

11
No Pohjalaisen tekstaten palstalla oli kirjoitettu, että nyt kun paperityöläisiä irtisanotaan niin ne palkat siirtyvät sairaanhoitajille. Ja toinen kirjoitti seuraavana päivänä että sairaanhoitajat voivat nyt ostaa Voikkaan tehtaan, koska heidän palkoillaan tehdas pyörisi paremmin. Katkeraa kirjoitustahan se oli, mutta jotenkin loukkaa meikäläisiä, kun paperin irtisanomisilla ei ole meidän työn kanssa mitään tekemistä.....eikä palkoissakaan.

12
No hiljaiseksi vetää kyllä joo, ja nyt varsinkin kun lehdissä kehoitetaan meikäläisiä ostamaan Voikkaan tehdas ja saadaan kuulemma paperityöläisten palkat kun heitä irtisanotaan. En kyllä noita kommentteja osaa yhdistää mitenkään meidän työhön, mutta ehkä se asia ajan mittaan selviää, mitä tarkoitetaan.

13
Toivoisin, että muutkin alalla olevat kertoisivat mielipiteitään täällä. Tämä näyttää nyt siltä että yksin täällä kommentoin asiaa ja työoloja. Saa helposti näyttämään siltä, että mitään korjattavaa ei asiaan ole. Kolleegat: Mielipitetänne kaipaan.  :)

14
Täyttä asiaa Guru kirjoitit. Mutta käsittääkseni talokohtaista neuvottelua ei pystytä tekemään, sillä takana jylläävät suuremmat voimat. Tuulimyllyä kun vastaan pieni ihminen lähtee taistelemaan niin toiseksi jää, koettu on sekin. Tämä saitti on sikäli hyvä mielipidettään kirjoittaa, sillä jos joku valtuustolainen vahingossa sattuisi lukasemaan ja alasta jotain tietää, niin ainakin on tietoinen asiasta. Mutta en enempää valita. Pääasia on kuitenkin että on töitä :) kun lukee noita tämän päivän uutisia niin.... Mukavaa kevään jatkoa kaikille!! :) ...ehkä palaan asiaan vielä.

15
Jouluaattona saamme aattokorvauksen, muuten normaalit pyhä korvaukset. Vapaita ei voi vaihtaa mainitsemallasi tavalla, sillä meitä on vain kolme osastolla, joten se on mahdotonta siksi, että sitten joutuisimme tekemään ehkä n 8-10 päivää putkeen töitä ja sehän ei ole mielekästä, koska ensimmäinen vapaa menee tajunnan selventämisessä :) ( meistä kolmesta siis yksi on aina vapaalla ) en väitä enkä aliarvioi ketään, sillä tiedän kyllä että on vieläkin huonommin palkattua ja raskasta työt, mutta sitä ihmettelen ,että aina kun tulee hoitopuolen palkoista kyse, niin ihmiset ovat varpaillaan ja ehkä vähättelevät sitä että haluaisimme lisää palkkaa. Sillä nykyään ei enää hoitotyö ole sitä, että hoitajat liitelevät hymyssä suin kuumetta mittaamassa ja viileää kättä otsalle laittamassa. Se on vain romanttinen kuvitelma. Työ on kaikkea muuta. Eihän se raha asioihin helpotusta tuo kenellekkään, mutta edes jonkunlaista lohtua. Ja ei se psyykkinen puolikaan töissämme ole kevyttä kantaa, mutta se asia on vain joka tulee kaupan päälle. Enkä sitäkään halua valittaa, itsehän olen alalle halunnut. Portillahan on tulijoita....vai onko sittenkään? Tämä on vain sellainen ala että, sitä kai haluaa auttaa lähimmäistään jotenkin. Ja hyvä ettei meistä kaikista siihen ole, sillä sairaalatyössä ei todellakaan voi sellainen työskennellä, joka ei ole valmis itsestään mitään antamaan lähimmäiselleen.

16
Lisäys palkkatietoihin. Hen.koht lisä on 141 ja kielilisä 4.17, meinasin aliarvioida palkkani :) hen.koht. palkka on kokemuslisä 15:sta vuodesta. Ja verot pois näistä tuloista ym. vähennykset, niin eipä sitä rikastumaan ainakaan pääse. Mutta jalat on vahvat!! :)

17
Voin vain vastata sairaala-apulaisena, kun en hoitajien palkoista tiedä. Minulla on kuukausipalkka 1411 ja lisät kuukaudessa n. 150 riippuen kuinka paljon on pyhätyötä. Vapaa vkl on kerran kuussa. Palkassani on jo kaikki lisät mitä 15 v työssä olo vaatii. Ei nouse enempää. Osastollani työskentelee 1 sairaala-apulainen aamulla ja 1 illlalla. Ja jos muualta on pois niin hoitelemme tarvittaessa kahta osastoa. Että sikälikin työtä kyllä piisaa. Aamuvuorot alkaa seitsemältä ja iltavuorot kl 12. Kaikki juhlapyhät olen suurinpiirtein töissä ja samat työt tehdään oli pyhä tai arki. Ja siinä päivittäisten töiden lisäksi hoitelemme ns. perussiivoukset ikkunan pesuista lattioiden hoitoon :) Elikkäs meillä sairaala-apulaisilla on koko osasto hanskassa, meidän on tiedettävä kaikki potilaat jos esim. ruuissa tulee jotain häikkää niin me kyllä heti reagoidaan ja kysytään hoitajilta onko asia oikein. Ja samalla kun siivoilemme ja jaamme ruokaa yritämme jutella potilaille muustakin kuin sairaudesta, sillä olen huomannut, että monta kertaa meille on helpompi puhua kuin hoitajille, koska me ei olla piikittämässä ketään. :))  Hoitajilla on sitten taas eri tilanne, heillä kun on vielä kolmivuorotyö ja kova vastuu potilaista. Syömiset kun tahtoo useimmiten jäädä leivän nielaisuun kun kellot soi ja on mentävä potilaan luo, ei auta sanoa että on lakisääteinen ruokapaussi, sitä kun ei käytänössä ole, meillä kellään. Silloin syödään kun paikka tulee. Mutta kuitenkin, olen tyytyväinen kun on työ josta pidän ja ihanat työkaverit!! Eikä lisäraha olisi haitaksi, nimittäin tässä oli vain osa siitä näkymättömästä työstä mitä teemme.

18
Itse alalla olevana, voin vain todeta, että palkka on todella pieni siihen työmäärään ja työaikoihin nähden. Niin miksi en vaihda alaa?? Helpommin sanottu kuin tehty, tänäpäivänä kun sitä työtä ei todellakaan ole mistä valita!!! Ja varsinkaan vakituista, ja meikäläistenkin on leipärahat jostain saatava! Työ itsessään on haastavaa ja todella paljon antavaa, osataan laittaa elämän arvot uusiksi erilaisia kohtaloita seuratessa. Eikä valiteta jos kynsi katkeaa. Palkkaushan on korvausta tehdystä työstä, ja olemme naisvaltainen ala ja ammoisista ajoista naisethan on työtä tehnyt " kutsumuksesta", joten siksi tehdään eikä pahemmin valiteta. Onneksi nykynuoriso osaa jo vaatiakkin enempi kuin me keski-ikäiset hiljaiseksi ja nöyriksi opetut naiset. Ja sopii miettiä miksi ei miehet alalle pahemmin hakeudu??  Ja miettikääpä sitä, että kuka teitä sitten hoitaa ja välittää jos kaikki alalla olevat hakeutuu muihin hommiin?  Ja tulkaa tutustumaan töihimme ja kehottakaa sitten vasta vaihtamaan alaa kun itse näätte millaista työtä teemme. Ennenkaikkea, jaksamme työssämme ainoastaan ja vai potilaiden takia!!  Miettikääpä sitä, kuinka mukavaa on olla hoidettavana, kun edes joku välittää sen hetken kun sairaalassa olet!!  Eikä se lisärahakaan pahaksi ole, meidänkään alalla, jos vaatia voidaan jotain edes.  Lakko-oikeutta meillä kun ei ole, työssämmehän on kysymyksessä aina IHMINEN eikä kone!!  Terveyttä kaikille!!!  :))

Pages: [1]