Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Naskali

Pages: [1]
1
Kuuleppa Herkkoo!  Mitä sitten tehdään kun tulee tusina niitä pieniä menoja ja päälle yksi vähä isompi. 

Silloin täytyy sanoa: Vaikka on kuinka suuren taloon poika, kun eioo rahaa, niin eioo!

Meillä Vaasas sanotaan: Pappa petalaa!

2
Vaasa / Re: Vaasan paikallisliikenne
« on: 08. 03. 2009 07:07 »
Laulussa kerrotaan, ettei aika entinen ei enään palaa. Vaasassa kuitenkin suunnitellaan keskustaan 30 km/h nopeusrajoitusta.  Unohdettu on kokonaan liikennevalojen vihreä aalto.  Suunta on siihen päin, että pitää palata aikaan jolloin auton edessä kulkee henkilö punaisen lipun kanssa. 

Tietysti tästä saadaan myös hyötyä, kun palkataan tähän tehtävään työttömät ja varsinaisesti hyöty koituu silloin kun tehtävät annetaan urheiluseurojen hoidettavaksi. Tämä juoksutehtä luo uuden harjoittelu mahdollisuuden mailmanmenestykseen.

3
Sekalaista keskustelua / Re: Aution saaren levyni!
« on: 06. 03. 2009 12:12 »
Kyllä on ehdottomasti lisättävä  Viipurin Vihtori ja Kottilan kuuliastansseissa!

4
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 27. 02. 2009 10:10 »
Ympäristörikoksia katsellaan Vaasassa läpisormien.  Alskatintien varressa on todettavissa varsin monta "yksityistä" kaatopaikkaa.  Niiden olemassa olo tiedetään ja tunnetaan aivan varmasti kaupungin virkamiesten keskuudessa.  Mikä mahtaa olla syy ettei niihin puututa? 

Uusin tieto luvattomasta kaatopaikasta on putkahtanut kuluvalla viikolla päivän valoon Suvilahdessa.  Sinne ajetaan oikein urakalla rakennusten purkujätteitä. Tonttia merenlahdessa hallinnoi paikallinen yrittäjä jonka antamalla luvalla jätemaiden ajo tapahtuu. Tänään perjantaina on ajo pysähtynyt ilmeisesti jossain kuhisee. 

Kuten tunnettua kaupungin kaatopaikka on siellä suljettu ja suotovesien suodatus tapahtuu luonnonmenetelmällä josta huolehtii rantakaislikko.  Olisiko tässä luvattomassa kaatopaikassa ryhrytty matkimaa samaa systeemiä?

5
Yleistä keskustelua / Re: KOY Pikipruukki
« on: 31. 01. 2009 10:10 »
Kyllä valitettavasti on niin, että huonokello kauas kuuluu, hyväkello ei minnekkää!  Olen vuosikymmenet seurannut olosuhteiden pakosta yksityisen- ja ns julkisensektorin vuokratason kehitystä. Täytyy tällä kokemuksella sanoa, että nämä ovat lähentyneet toisiaan.  Kuitenkin tässä Pikipruukin vuokratason vertailussa on hyvää ollut, kun siitä on muodostunut heti kokonaisuus, vastikkeeseen sisältyneiden vesi-, sauna- ja pesutupamaksuineen.  Ongelman muodostavat kiinteistöjen lämmitysmuodot.  Suorassa sähkölämmön huoneistoissa lämpötottumukset tuovat suuret kustannus poikkeamat.

Joka tapauksessa en oikein usko yksityisten edullisuuteen, noin suoralta kädeltä. Ottaen huomioon varsinkin kaupungin keskusta-alueen asunnot.

Näkemyksiä kyllä mahtuu tähän kaupunkiin, mutta ovatko ne vertailukelpoiset?

Muuten olen sitä mieltä, että  yli luonnollisen kulutuksen kustanukset maksaa aiheuttaja!
 

6
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 17. 01. 2009 07:07 »
Vaasan asuntomessuihin pätee vanha totuus: -hosumalla ei synny kuin kusipäisiä kakaroita!

Todellisesti Vaasan veronmaksajat joutuivat maksamaan yli 14 miljoonan euron kustannukset messujen saannista Vaasaan.  Lisäksi tulee virkamiesten työaikakulut vielä päälle.  Olisivat senkin ajan käyttäneet kuntaliitosten tekemiseen!

7
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 02. 01. 2009 17:05 »
Kyllä naskali Markut tuntee, mutta tarkoitinkin toista markkua ja vain toista.

Pyrkyrit ja kylpijät hukkuu samaan soppaan kun KH rohkeus riittää totuuskomission nimittämiseen.

8
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 02. 01. 2009 10:10 »
Kyllä kaupunginjohtajalta vaaditaan muutkin kuin juoksukuntoa, sillä juoksukuntoa on niin monen moista.

9
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 02. 01. 2009 10:10 »
Moraalista on todellakin puute Vaasan virkamiesjohdolla. Asuntomessujen osalta pitää perustaa todellinen tutkintaryhmä selvittämään rahoituksen käyttö ja sen oikeat toimielimet, sekä henkilöt joilla on laillinen oikeus niiden käyttöön.

Nykyinen tarkastustoimi ei ole toimikelpoinen esimerkiksi tarkastamaan yksittäisen virkamiehen, tai toimihenkilön määrärahojen käyttöä, tai toimintaa.  Tämä nähtiin Vaskiluodon huvilakaupassa.

Tarkastuslautakunnan toimivalta yltää vain Valtuuston tekemien päätösten seurantaan ja niiden raportointiin valtuustolle.  Esimerkiksi virkamiesten edustuskulut eivät kuulu sen enempää sisäiselle tarkastajalle, kuin Tarkastuslautakunnallekkaan.

Mikäli todellinen virkamiesten toiminnan tarkastelu aloitetaan, niin sieltä saattaisi löytyä selkeitä virkavirheitä ja Hallintolain vastaisia toimintoja. 

Kuka kaupunginhallituksen jäsenistä rohkenee tehdä aloitteen, koska virkamiesten toimintojen valvonta yksiselitteisesti kuuluu kaupunginhallituksen toimivastuuseen.


10
Yleistä keskustelua / Re: Pohjalainen
« on: 28. 12. 2008 16:04 »
Onkos siellä Savikauppalas joku jäänyt nalkkiin?

11
Valtuuston tietoon / Re: Hevosurheilukeskus
« on: 22. 11. 2008 07:07 »
Oletko Pokke tosissasi?  Sinä luovutat minulle omakotitalon ja minä siirrän sen Mustasaareen, niin osallistut ja maksat  kustannuksista puolet?  Ajattele nyt toisenkin kerran!

12
Yleistä keskustelua / Re: KOY Pikipruukki
« on: 15. 11. 2008 14:02 »
Totuus Kunta-asunnot Oy:n esittelystä KH:n iltakoulussa on, että Kunta-asunnot on tarjouksensa jättänyt joikin aika sitten.  Kertoivat jo yli kuukausi sitten eräässä seminaarissa olevansa kiinnostuneita ja käyneensä keskusteluja Markun kanssa.

Eli toisinsanoen KH:n jäsenet saavat eteensä valmiin tarjouksen.  On sitten poliittisen tahdon paikka miten tarjoukseen suhtaudutaan.

Saas nähdä miten suu pannaan, kun kakkua tarjotaan!

13
Yleistä keskustelua / Re: KOY Pikipruukki
« on: 14. 11. 2008 17:05 »
On se!  Kiemurteli kuin mato koukussa kun haastattelua tehtiin.  Maanantain jälkeen nähdään ja kuullaan linjaukset.

14
Yleistä keskustelua / Re: KOY Pikipruukki
« on: 12. 11. 2008 11:11 »
Paljon parjattuun Pikipruukki Oy:n  asuntoyhtiön toimintaan tulee varmasti muutos, niin hoidon tasoon, kuin vuokriinkin, jos Lumion unelma toteutuu.  Suunnitteilla on Pikipruukin koko kiinteistömassan myynti Kuntakiinteistöt yhtiölle, joka omistaa mm. Rovaniemen kaupungissa suuren määrän vuokra-asuntoja, joiden vuokrataso on korkeampi mitä Vaasassa.

Myyntihinnaksi kaavaillaain 2,4 milj euroa ja jokin määrä Kuntakiinteistöt OY:n osakkeita.  Kaupunginhallitus on tässä 17 pv iltakoulussaan avain asemassa.  Torvet on suunnattava sinne jos halutaan säilyttää nykyinen taso ja määräysvalta kehityksen suunnasta Vaasan kaupungilla.

15
Valtuuston tietoon / Re: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 23. 10. 2008 20:08 »
Nyt tämä Lumion talokauppa hauskaksi menee.  Kokoomus on tänään pitänyt lehdistötilaisuuden jossa Nordman on joutunut "käristyksen" kohteeksi. Happamia: sano kettu pihlajanmarjoista.

Taitaa muutenkin tuon Lumion saneeraushankkeen yläpuolelle nousta synkkiä pilviä. Muttonen-Mattila ei voi myöntää nykyisen rakennuslain mukaan sannerauslupa ko kiinteistölle. Voimajohtolinja menee liian läheltä talon ylitse.  Mutta toisaalta Lumio voi kävellä EPV:lle ja kysä miksi tuo voimajohtolinja tuosta menee!

Taitaa käydä niin, että käräjäoikeuden lautamiehet saavat töitä.

16
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 18. 10. 2008 05:05 »
Täällä joku kyseli noiden kermankuorijoiden taloista, niin käykääpä tutustumassa Erottajankadun päähän rakennetun Pitkämäentalon ratkaisuihin. Verratkaa rakennusluvan aikaiseen voimassa olevaan asemakaavaan. Missä on Erottajankadun pään kääntöpaikka, miksi taloliittymä on puiston lävitse ja mitkä ovat tontin koot, sekä korkeusasemat.  Ensivuonna talon edustaa koristaa vielä vihertoimen istuttamat lehtikuuset, ettei uuden viheryrittäjän valot häiritse herrain unta.

17
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 17. 10. 2008 14:02 »
Turun tauti on laajalti tunnettu seudullinen vitsaus, mutta  Vaasaan on separoitunut kermankasvu tauti.  Täällä virkamies- ja poliittinen kerma jalostaa itselleen etuisuuksia joita ei tavalliselle kaupunkilaiselle suoda.  Viimeisimmän kermankuorinnan suoritti kaupunginjohtaja Lumio.  Hän osti itselleen Vaskiluodosta alehintaan talon, joka  sattumalta sijaitsee lähitulevaisuudessa kaavoitettavalla alueella.  Kaavamuutos ei varmaan toteudu Minigolf yhdistyksen haaveilemaan käyttötarkoitukseen.  Sen verran isokenkäinen uusi omistaja on.

Vaasassa toteutuu raamatun sanonta: - sille annettakoon jolla paljon on ja sillä jolla vähän on se vähän poistettakoon. Vai pitäisikö sanoa: - sillä jolla rahat on, ostoksensa kätkekööt. Näin taisi kait käydä rautatieaseman ja matkakeskuksen rakentamisen yhteydessä tehtyjen sopimusten kanssa.  Samat toimintamallit oli käytössä asuntomessualueen tonttien jaossa. Käytettiin Laihialaista bulvaania, jonka jauhot eivät aikoinaan  olleet puhtaat Kirkkopuistikko 1 rakennushankkeessa.

Asuntomessujen  projektipäällikölle annettiin teollisuustontti ilman kilpailua Risön teollisuusalueelta.  Sinne rakentuu leipää kansalle tuottava yritys.
Huvipuistoyhtiön toimitusjohtajalle myytiin Vaskiluodosta kiinteistö joka kaavan mukaan piti olla huvipuiston laajenemisalue.  Nyt tontilla on saneerattu omakotitalo varsin uljaalla paikalla, jolla on käyttöoikeus kokotonttiin ja omistaja lypsää vuokralla köyhää kanoottikerhoa mielin määrin.

Näitä hyväveli systeemin synnyttämiä kermankuorinta tapauksia on Vaasassa varsin runsaasti ja toiminta jatkuu niin kauan kun vaaleilla valitaan virkamiesten kanssa marjastamaan lähteviä luottamushenkilöitä.  Nyt käynnissä olevat kunnallisvaalit on ainut mahdollisuus muutokseen jota Vaasa tarvitsee välittömästi.  Kaupunginhallitus on avainasemassa muutoksen tiellä. Seuraavana Vaasan kaupunginvaltuuston jäsenet, jotka ryhtiliikkeellä voivat aikaansaada muutoksen tälle kermankuorinnalle. Siksi kaupunginvaltuustoon pitää valita edustajat niiden ehdokkaiden joukosta joilla on omat asiat kunnossa ja kykenevät yhteistyön. Tästä lähtee hallinnon tervehdyttäminen, sillä jos tämä kermankuorinta saa jatkua, ei Vaasalla ole tulevaisuutta kasvukeskuksena.Pages: [1]