Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Ozzy

Pages: [1] 2 3
1
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka risuttaa
« on: 24. 06. 2008 08:08 »
Kah löytyi selitys:

Päävesijohto poikki... - 24.6.2008

Päävesijohto on poikki kaupungissa ja tämän vuoksi koko kaupungissa on ongelmia veden saannin kanssa.
Korjaustyöt ovat parhaillaan menossa ja kestävät noin klo 12.00 saakka. Pahoittelemme häiriötä.

Toivottelee Vaasan vesi

2
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka risuttaa
« on: 24. 06. 2008 08:08 »
Kun ei tule vettä kraanasta...

3
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka ilostuttaa!
« on: 14. 06. 2008 11:11 »
triptico 8:26 by gotan project

4
Yleistä keskustelua / Re: Vaalirahoitus
« on: 02. 06. 2008 13:01 »
Nyt klo 16 pitää PM tiedotustilaisuuden Kesärannassa. Aiheena ilmeisesti tämä...

Mielenkiinnolla odotan mitä Matti loihee lausumaan.

(lähde www.hs.fi)

5
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka risuttaa
« on: 16. 05. 2008 08:08 »
Paitsi saunaan mennessä ;)

6
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka risuttaa
« on: 16. 05. 2008 08:08 »
Tai: Kaikki vihreät on entisiä kommareita.

Tai: Kaikki viherpipertäjät on epäonnistumeita yrittäjiä,
joista useat nykyisiä kotiteollisuus hampun viljelijöitä.

Tai: Kaikki norjalaiset elää lipeäkalalla.

Vai mitä Tapio.

Mutta sepä tästä.


Juurikin näin.

tiesin, että et ole toivoton tapaus. EX-Vaasalaisesta en ole ihan varma ;)

Terveisin: Ozzy (ilman sivupersoonia)

7
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka risuttaa
« on: 16. 05. 2008 07:07 »
Arkipäivän rasismi (esiintyy esim. vitseinä).

Eli: kaikki hurrit on homoja.

Tai: kaikki homot on pikkulilliä heiluttavia sievistelijöitä.

Tai: kaikki taiteilijat on normaaleihin ihmisuhteisiin kykenemättömiä juoppoja.

Vai mitä Risto.

Mutta se siitä...

8
Mustasaari / Re: Sulva
« on: 04. 05. 2008 12:12 »
Tuskin viime vuosisadalle (jos nyt ei sitten viime vuosituhannelle.. ) mutta oikeasti: ne maatilat, jotka esim. Sulvalla toimivat ovat siellä olleet jo aika kauan. Suurin osa pientaloista (joista osa kaupungista "maalle" muuttaneita) on rakennettu jälkeenpäin ja rakentajat ovat tienneet, että alueella on maataloutta... Siis kumpi on tullut "väärään" paikkaan?

Mustasaaren kunnan kaavoittaessa Sulvalle kymmeniä uusia pientalotontteja on takana vain rahan tekeminen maanomistajille (tässä on muuten tuleva konflikti: maanomistajat ovat viljelijöitä...). Toisin kuin täällä Vaasassa siellä kunta kaavoittaa laajassa määrässä yksityistä maata asuntotonteiksi. Sulvalla on unohdettu esim. maisema-arvot varsin totaalisesti kaavoitustyössä. Kylä sijaitsee kuitenkin siinä Söderfjärdenin reunalla.

Ja tosiaan: tämä kysymys elintarviketuotannon ja asumisen läheisyydestä on ja tulee olemaan suuri ongelma. Se on jo sitä esim. Tanskassa, jossa sikoja taitaa olla enemmän kuin tanskalaisia. Siellä ongelmaa on alettu ratkoa esim. teknisin apuvälinein (poistoilmaa puhdistetaan ja lantaa käytetään hajuttomammaksi biovoimalaitoksissa).

EDIT: linkki kaavaan Sulvalla http://www.sigma.kpnet.com/ajankohtaista.htm

9
Mustasaari / Re: Sulva
« on: 03. 05. 2008 12:12 »

Kaikeksi onneksi asun niin paljon sivussa näistä hajuista, jotta joudun niitä haistelemaan vaan ohikulkiessani.
Mutta onko sattunut silmääsi kirjoituksia, tai korvaasi juttuja tämän päivän terveys- ja ympäristömääräyksistä. Viittasinkin vähäpätöisempiinkin asiaantarttumisiin.

Mitään varsinaisia määräyksiä ei ole hajuhaitoista mutta ympäristökeskuksilla on ohjeellisia laskentamenetelmiä etäisyyksineen ja tuotantosuuntineen. Jos oikein muistan niin sikalat ovat kovin haisija ja hevoset tuoksuvat vähiten. Eläinmäärät tietenkin vaikuttavat myös.

Sulvallahan tehtiin juuri uusi yleiskaava (en muista vahvistettiinko jo). Siinä eläintiloille varattiiin suoja-alueet hajuhaitan vuoksi. Mutta jos hieman saa moittia, niin liikaa laitettiin asuinrakennuksia siihen kylään. Kun ne kaikki rakennetaan on Sulvan kylä paljon "huonompi" viihtyisä kylä kilpailussa...

Muuten olen sitä mieltä, että jos maalle muuttaa, on oltava tiettyä kykyä kestää maaseudun tuoksuja ja menoa; kotimainen ruokatuotanto on kuitenkin tärkeää...

10
Mustasaari / Re: Sulva
« on: 02. 05. 2008 23:11 »
Keskustan tuntumassa on pari lihakarjan kasvattamoa, jotka törkeästi hajustavat ympäristön laajalti. Etenkin rantamaantien suunnassa haiseva sianpaskanhaju on niin kamala, jotta täytyy ihmetellä kuinka lähinaapurit sen kestävät vuodesta toiseen.
Tämän päivän useinkin pikkumaisilla säädöksillä kielletään mitättömiä asioita, ja sitten tällaisella suurella ympäristöhaitalla ei ole mitään merkitystä.

Tuota, tuota... Etkö tiennyt maalle muuttaessasi, että siellä tuotetaan esim. sianlihaa. Ja sianpaska nyt sattuu haisemaan...

Maalle kun muuttaa niin voi tuollaisesta joutua hieman kärsimään.

11
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 31. 01. 2008 17:05 »
Siis näin. Tuli selväksi miksi takuksena olevat osakkeet oli pakko saada ulos kaupungin holvista. Olihan se työn takana ja kaikki keinot (?) siinä käytettiin. Mutta tätähän sitä jo tällä foorumilla epäiltiinkin offensiivin kiivaimpina aikoina, että ostaja ovella kolkuttelee. Kolkutti vain sisäpuolelta :)

13
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 23. 01. 2008 08:08 »
Vaasa oli pelastamassa työpaikkoja ja jo nyt alkoivat yt-neuvottelut RGL:ssä. Tämän päivän Vasabladet kirjoittaa etusivullaan, että neuvottelut koskevat kahdeksan työpaikan vähentämistä laivalla.

Toivottavasti muut "lupaukset" pitävät kutinsa...

Linkki juttuun: http://www.vasabladet.fi/story.aspx?storyID=14409

14
Ilmatieteenlaitoksen ajankohtainen uutinen aiheeseen liittyen:

http://www.ilmatieteenlaitos.fi/uutiset/index.html?Id=1200580087.html

15
Tässä VTT:n tiedotteeseen linkki. Siinä puututaan tuohon jarton paikkansapitämättömään väitteeseen tuulivoiman varavoimatarpeesta.

http://www.vtt.fi/uutiskirje/042007art04.jsp

Muuten: oletko edelleen sitä mieltä, että suomalainen ydinvoima ei ole koskaan missään ihmisten terveyttä haitannut? ;-)

16
Fakta on, että Suomen ydinvoimalat eivät ole aiheuttaneet terveyshaittoja kenellekään. Missä ovat ydinvoiman viattomat kärsijät?

Olisko esim. afrikkalaisen tai siperialaisen uraanikaivoksen liepeillä sellaisia?

Tällöin ympöristöhaitta kyllä keskittyy yhdelle alueelle eikä jakaannu pitkin poikin planeettaa, kuten esimerkiksi fossiilisilla polttoaineilla tapahtuu. Eikä mikään tuotanto ole täysin ongelmatonta. Hiilikaivostyöläisiä kuolee pelkissä kaivosonnettomuuksissa joka vuosi noin 6000.

Mutta siis mielestäsi edelleen fakta on, että Suomen ydinvoimalat eivät ole aiheuttaneet terveyshaittoja kenellekään ??? Vai onko peräti niin, että vain suomalaiset ovat ihmisiä?

17
Fakta on, että Suomen ydinvoimalat eivät ole aiheuttaneet terveyshaittoja kenellekään. Missä ovat ydinvoiman viattomat kärsijät?

Olisko esim. afrikkalaisen tai siperialaisen uraanikaivoksen liepeillä sellaisia?

18
Vielä yksi vastaus ohi topikin ramiskalle:

Se, että hiilidioksidin määrä pitoisuutena ilmakehästä on niin vähäinen tekee siitä noususta juuri vaarallisen (kuten myös muut ns. kasvihuonekaasut ovat pitoisuudeltaan vähäisiä).

350 ppm ei ole luvuilla leikkimistä vaan mitattu arvo. Nousu on siis edelleen 25 prosenttia, kun nousua on tuo 70 pitoisuuden miljoonasosaa (ppm). Numeroilla on helppo pelata, varsinkin, kun sekoittaa termit väärin.

Ihmiskunta tuottaa laskelmien mukaan noin 25 miljardia tonnia ylimääräistä hiilidioksidia vuosittain. Tuosta puolet jää ilmakehään nostaen pitoisuutta ilmassa yhden ppm:n (siis joka vuosi). Suomalaisten osuus on luokkaa 60 000 tonnia joka vuosi.

Esim. öljyn kulutuksesta lienee varsin helppo laskea CO2 tuotos sen osalta, koska sitä ei nykytekniikalla saada puhdistettua pois päästöistä. Ja ihan totta: se on ylimääräistä hiilidioksidia, joka oli sitoutuneena maan alle ennen kuin se sieltä pois pumpattiin.

19
Minun käsittääkseni meidän hengistysilman hiilidioksidipitoisuus ei ole kasvanut juurikaan, jos ollenkaan, viimeisien kymmenien vuosien aikana.

En ainakaan ole nähnyt mitään mittaustuloksia kasvusta. Korjaa jos sinulla on parempaa tietoa!

Pakko lähteä puskista mukaan keskusteluun.

Viimeisten vuosikymmenten (voimakkaan teollistumisen ja autoilun kasvun myötä) hiilidioksiidin pitoisuus ilmakehässä on noussut 280 > 350 ppm:ään eli luokkaa 25 %.

Merkittäväksi sen tekee sekin, että vapautunut CO2 kestää ilmassa noin about 1000 vuotta eli se aika menee ennen kuin ylimäärä on sitoutunut kokonaan takaisin kiertoon.

Että tällaisia mittaustuloksia, kun niitä kaipasit...

20
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 11. 12. 2007 12:12 »
Oma työnantajani on myös tehnyt tuosta tulkinnan. Koska lennot maksaa työnantaja bonukset kuuluvat sille. Lisäksi on verohallinnolta kuulemma kysytty asiasta ja jos bonukset tulisivat henk.koht. käyttöön pitäisi niistä maksaa veroa (verrattavissa autoetuun tms.)

Tiedä sitten, onko oikea tulkinta mutta tuolla eletään.

21
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 06. 12. 2007 02:02 »
Olisi kiva jos jollakin olisi aikaa (esim. Ozzylla) laskea kuinka lahelle uusia EUn(2007) De Minimis maaria tullaan jos perimatta jatetut viivastyskorot + 15 % lainapaaomasta lasketaan yhteen.

De minimis voitaneen tässä tapauksessa unohtaa kokonaan. Siinä lasketaan aina kaksi vuotta takaisin päin ja sen rajat jo entisillä takauksilla ovat kyllä todennäköisesti ylittyneet.

Blogin pitäjä on kyllä tässä varmasti oikeassa: jos joku olisi tarpeeksi ikävä ihminen nykyisen hallinnon kannalta ja ilmoittaisi tuista komissiolle, turpaan tulisi varmasti.

Tässä vain tulee vastaan se, että mikä on parasta kaupungillemme: maksaa konkurssin takia takaukset vai maksaa jo myönnetyt takaukset sekä sakot??? Eli minä ehkä en kirjoita komissiolle vaikka mieleni tekisi. - Saisi kaupunki maksettavakseen paitsi takauksensa myös sakot.

Mutta sen verran kyllä ottaa päähän kaupungin johtavien virkamiesten ja luottamusmiesten toiminta ja kyvyttömyys lailliseen ja avoimeen hallintoon, että toivottavasti poliisitutkinnasta tavaramaksujen osalta tulee kaikin puolin osaavampi toimitus.

22
Yleistä keskustelua / Re: Vaasalaisia keskustelufoorumi
« on: 16. 11. 2007 23:11 »
Yle Pohjanmaan verkosivuilta 16.11.07:

"Verkkodemokratia kukoistaa Vaasalaisia-blogissa

Pari vuotta sitten internetiin perustettu Vaasalaisia-blogi on kehittynyt yhteiskunnallisen keskustelun foorumiksi.

RG Linen tuesta käydyn kunnallispoliittisen väännön aikana blogiin tuli 1400 viestiä ja niitä on käyty lukemassa 23 000 kertaa. Viime päivinä foorumilla on keskusteltu myös mm. Tehyn työtaistelusta sekä Vaasan ja naapurikuntien suhteista.

Blogin ylläpitäjä Tapio Parkkarin mukaan verkkodemokratiassa rivikansalainen voi kohota vaikuttajaksi. Vaasalaisia-blogi on myös maanlaajuisesti arvostettu journalistinen kaupunkiblogi."


23
Yleistä keskustelua / Re: Vaasalaisia keskustelufoorumi
« on: 07. 11. 2007 12:12 »

 Siinä joukossa tiedetään, ymmärretään, päätetään ja toimitaan kakkien muiden nimissä ja puolesta – muita ajatuksia ajattelematta ja mieliä kuulematta.  Kun köyhin eväin alkuun päästään,  rapataan ja roiskuu usein paljon. 

Yhdyn tällä kertaa täysin nimim. juhanin mielipiteeseen. Kouhin, Lumion jne. olisi jo syytä alkaa kuuntelemaan muitakin... ;-)

24
Voisi ollakin näin.

Suomessa on rahvaalla ainakin kaksi luokkaa: työssä käyvät ja muut. Työssäkäyvillä on onnekseen työterveydenhoito, jonka tehtävänä on pitää työntekijät sorvin ääressä (?).

Itselläni muutama vuosi sitten havaittiin tuollainen vakavampi kremppa ja sain silloinkin oivaa hoitoa. Työterveyden kautta sairaalaan omasta mielestäni erittäin tehokkaasti.

Eli taitaa tuossakin talouselämän säännöt olla käytössä... Valitettavasti.

25
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 05. 11. 2007 21:09 »
Pika-analyysinä:

Heikko valmistelu kaatoi esityksen. Ja ehkä se, että päätös olisi ollut laiton (ainakin minun mielestäni).

Toivon, että kaupungin virkamiehet ja hallitus ottavat tästä sen opin, että alkavat tehdä hieman huolellisempaa valmistelutyötä. Ja alkavat suhtautua hallinnon avoimuuteen hieman vakavammin.

Eli tuo voisi olla se hyvä mitä tästä seuraa.

Ja täytynee sanoa, että minulle ainakin on selvää ketä en äänestä ensi tai muissakaan tulevissa vaaleissa (jos kansanedustaja on laittomuuksien kannalla ei ansaitse ainakaan minun ääntäni; vaikka kuinka olisi vaasalainen).

26
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 05. 11. 2007 20:08 »
En kyllä rehellisesti sanoen uskonut että näin kävisi. Myös minä kiitän järjen voittoa.

27
Tältä viikolta omakohtainen kokemus:

Aamulla huomasin, että olen kipeä, kahdeksalta soitin työterveyteen, 8:45 olin siellä vastaanotolla, puolen tunnin kuluttua jo keskussaitaalan polilla lähetteellä. Puolenpäivän aikaan jo kotona lääkittynä...

Erinomaista palvelua. Tällä kertaa ainakin :-)

28
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 02. 11. 2007 07:07 »
Exportille:

Olen myös sitä mieltä, että täällä joskus mennään asiattomuuksiin mutta se kuuluu tällaisen palstan luonteeseen. Mutta suuri osa tästä keskustelusta on asiallista ja asiaa. Minun kirjoituksiani et kommentoinut ja ymmärrän sen hyvin; olen kommentoinut lähinnä tuen laittomuutta (oma käsitykseni). Sitä vastaan on huono heittää lokaa, jos ei löydä toista tulkintaa laista...

Pari kommenttia:

Casino -laiva ei oikeastaan kuulu tähän keskusteluun nykyisine kohtaloineen ollenkaan muuten muin siltä osin, että se myytiin niin halvalle. Siitä johtuen rg linen tase meni miinukselle ja syntyi tarve hakea uusia avustuksia kaupungilta. SYKE ei siis liity tämän keskustelun syvimpää ytimeen millään tavoin.

Sillä kutsutaanko laivaa matkustaja-alukseksi tai rahtilaivaksi ei ole merkitystä. Merkitystä on sillä, että tukea on myönnetty matkustajaliikenteen hoitamiseen mutta nyt yhtiö on muuttanut linjan rahtilinjaksi. Siksi alus on enemmän rahtilaiva.

Mitä tulee laivalinjan ympäristöystävällisyyteen väitän ilman tarkkoja laskelmiakin, että matkustajaliikenteen hoitaminen lentokoneella olisi parempi. Tähän tulokseen tultaisiin varmasti jos katsotaan matkustajamääriä. Jos laivalla on muutama kymmenen matkustajaa niin kyllähän laiva kuitenkin tuolla välillä käyttää enemmän polttoainetta kuin pienehkö lentokone. Ja jälleen pitää muistaa, että tukea myönnetään vain matkustajaliikenteen hoitamiseksi. Rahti on laivurin omaa keksintöä eikä kuulu tuen piiriin.

Nämä näin nopeasti ja lyhyesti. Lisää tullee, jos ehdin.

29
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 01. 11. 2007 11:11 »
Voi juhani, juhani...

Tavallisesti annan vuodatuksesi olla vastaamatta mutta nyt on pakko vastata.

Tässä asiassa antaisit mennä vaan kaupunkilaisten verorahojen vieläpä evästyksellä:"olkaa hiljaa, älkää räksyttäkö" mutta toisessa ketjussa puolustat kaupungin hallintoa, tilaaja-tuottaja-mallista, "että kaupungin verorahoja säästetään". Ainoa johtosääntösi on kaupungin hallinnon toimijoiden puolustus; tekivät mitä tahansa.

Jos kaupungin hallinto toimisi edes johdonmukaisen säästäväisesti voisin sinua ymmärtää mutta en tässä tapauksessa.

30
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 30. 10. 2007 10:10 »
Siis että RG Line ei ole hoitanut vanhojenkaan takausten sitoumuksia mutta lisää pitäisi saada???

31
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 28. 10. 2007 17:05 »
Onko siis kaikki totuuteen ja ihmisten ravisteluun pyrkivä punaista?  Siinä tapauksessa julistaudun ilomielin punaiseksi, mitä se nyt sitten tänä päivänä tarkoittaakin.

Siksi laitoinkin lainausmerkit punaisen ympärille nimim. Hartsan tiedoksi. Itse en pidä itseäni erikoisen vasemmistolaisena vaan pidän tällaista ravistelua aidon demokratian merkkinä.

32
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 28. 10. 2007 17:05 »
Spotlightin seuraava ohjelma muuten on aika mielenkiintoinen:

"Så här har vi alltid gjort... 31.10.2007
Pedersöre kommun har i över 40 år stött lokala företagare genom att bygga industrihallar åt dem. Är det här aktiv näringslivspolitik eller osund kommunal
företagshjälp?"

Voisi melkein väittää, että liippaa aika läheltä tätä meidän aihettamme täällä...

33
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 28. 10. 2007 16:04 »
On Suomessa toinenkin varsin hyvä tutkivan journalistiikan ohjelma nimeltään Spotlight. Sitä tulee vain katsottua harvemmin, johtuen varmasti siitä, että tulee FST5-kanavalta. Åbo Akademin sotkuista kertova ohjelma esim. oli hyvin mielenkiintoinen. Myös Maikkarin kolme varttia on suht laadukas ohjelma; hieman pehmeämpi tosin.

Yleensä tämän genren ohjelmat vaikuttavat varsin "punaisilta" tämän päivän maailmassa, koska virallinen Suomi on varsin konservatiivinen. Mutta ne palvelevat kyllä juuri sitä tehtävää, joka niille kuuluu: ihmisten ravistelu ja kolikon klaavapuolenkin näyttäminen.

Mitä tulee ko. aiheeseen luulen, että olet tod.näk. oikeassa päätelmien suhteen: yhtiötä ei saisi tukea. Ja minä henkilökohtaisesti yhdyn tuohon mielipiteeseen. Perusteluni ovat ketjussa edellä.

34
Yleistä keskustelua / Re: Pohjalainen
« on: 27. 10. 2007 15:03 »
Nimenomaan niin, että Pohjalaisen olisi hyvä muuttaa linjaansa. Vaasa tarvitsee suomenkielisen paikallisen sanomalehden, joka on myös laadukas.

Itse olen tullut siihen tulokseen, että Pohjalainen ei ole tarpeeksi laadukas minun postiluukustani putoamaan. Sieltä tipahtaa Helsingin Sanomat. Kyllä siitäkin löytyy joskus juttuja, jotka on kirjoitettu ketunhäntä kainalossa mutta ainakin ne on vaikeampi löytää, koska kirjoittajat ovat hieman hienotuneemmalla tatsilla liikkeellä. Ja se täytyy sanoa, että Hesarin Vaasalainen toimittaja Palm on ottanut hieman mallia Pohjalaisen tavasta kirjoittaa juttuja. Kerran oli jo senkin lehden tilaus katkolla Eevan juttujen takia.

Pohjalaisen selaan työpaikalla läpi tyyliin: mitähän Kouhi tai Pitkämäki on asioista mieltä...

35
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 27. 10. 2007 09:09 »
Aika loistava ajoitus ohjelmalla. Vain viikko ennen valtuuston kokousta, jossa asiaa jälleen käsitellään.

Saa nähdä mitä kokeneet tutkivat journalistit ovat aiheesta kaivaneet esiin. Yleensä MOTin ohjelmilla on vaikutusta. Ehkä Suomen paras tutkiva ohjelma.

Jos ohjelmassa kerrotaan Vaasan kaupungin hallinnollisista ongelmista, niin toivottavasti kukaan ei täällä syytä YLEä kateudesta Rabben omaisuuteen tyyliin:"puhuvat asian vierestä, oikeasti haluavat vain lyödä Vaasan omaa poikaa".

;-)

36
Yleistä keskustelua / Re: Pohjalainen
« on: 25. 10. 2007 06:06 »
lehti ei piilottele kepulaisuuttaan

Tämä on aikalailla kaiken juuri Pohjalaisen kohdalla. Vaikka lehti on nykyään julistautunut sitoutumattomaksi tuntuu taustalla olevan edelleen tietty sitoutuneisuus kokoomuksen politiikkaan.

Haastatteluihin valitaan melkein aina kokoomuksen edustajat ja heidän mielipiteensä paistavat jutuista läpi jopa ilman haastattelua. Tämä voi tietenkin johtua myös siitä, että kokoomuksella on varsin vahva edustus esim. Vaasan kaupungin hallinnossa.

Asiasta tekee vakavan se, että maakuntalehdillä on valtava vaikutus yleisen mielipiteen muodostamisessa. Maakunnan ykköslehti on tosiaan valtiomahti alueellaan.

(sitoutumattoman) Laatulehden tunnistaa siitä, että se valottaa asioita monipuolisesti ilman arvolatautuneita ilmaisuja; huomioiden ensisijaisesti lukijansa tiedontarpeen, jättäen tulkinnan ja mielipiteenmuodostamisen lukijan tehtäväksi. Näin ei valitettavasti ole Pohjalaisen tapauksessa.

37
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 24. 10. 2007 11:11 »
Kunnallisvaaliehdokas Kouhi vuonna 2000 (ote vaalisivuiltaan):

"Poliittisessa vaikuttamisessa tulee kaupungin ja kaupunkilaisten yhteinen ja yleinen etu olla ainoa tavoite. Moraali ja etiikka on palautettava arvojen joukkoon myös poliittisessa toiminnassa. "

:-)

38
Yleistä keskustelua / Re: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 24. 10. 2007 07:07 »
Ei voi muuta kuin ihmetellä...

Tämän päivän Pohjalaisessa Kouhi vakuuttaa, että:"tukea on ainoastaan pääomalainan koroton osuus". Tämähän ei pidä paikkaansa ollenkaan. Takauksista lasketaan tuen määräksi 2/15 osuus takauksen kokonaismäärästä. Tukea on siis takauksen osalta 440 000 e. Lisäksi tulee sitten vielä pääomalainasta laskettava tuki. Korottomana vuonna tuen määräksi tulee vajaa 70 000 e (käytetään keskuspankin korkoa, joka on tällä hetkellä vähän yli 5%). Jos pääomalaina olisi mennyt alkuperäisen ehdotuksen mukaan läpi olisi se mielestäni pitänyt laskea kokonaisuudessaan tueksi mutta hyvä näin, että siihen edes tuollainen kummallisen edullinen takaisinmaksusuunnitelma tehtiin.

Ja olen edelleen sitä mieltä, että kaupungin pitäisi pyytää komissiolta lupa tukemiseen. Kaikki tukitoimet hyväksytetään siellä ja ohjataan tukiohjelmien kautta. Tällainen EU:n tukiohjelmien ulkopuolinen suuri tukipotti on siis siellä hyväksytettävä.

Viime aikoina ovat ruotsalaiset olleet aika inhottavia Suomen ja EU:n välisissä neuvotteluissa lobaten etuisuuksien poiston puolesta enkä yhtään ihmettelisi, jos sieltä tulisi komissiolle ilmoitus tästä asiasta. Tai sitten sen voi tehdä kuka tahansa asian vastustajista.

Eikö kaupungilla ole yhtään lakimiestä palkkalistoillaan vai eikö Kouhi kuuntele heitä?

39
Vaasa / Re: Vaasan Asuntomessut
« on: 23. 10. 2007 12:12 »
Näinhän se käy. Piikki auki "meni sytehen tai savehen". Ja meni kans.

Tällaiset imagon nostatus peijaiset tulevat kaupungille varsin kalliiksi. Ja vieläpä tuntuu, että aina ohi budjetin...

40
Hesarin mukaan seuraavat kunnallisvaalit ovat ensimmäiset todelliset nettivaalit.

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Vuoden+p%C3%A4%C3%A4st%C3%A4+k%C3%A4yd%C3%A4%C3%A4n+ensimm%C3%A4iset+todelliset+nettivaalit/1135231202452

Toivoisi tämän toteutuvan ainakin Vaasassa. Ja silloin tämä foorumi lienee tärkeimpiä tällä saralla.

Pages: [1] 2 3