Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Äippä

Pages: [1] 2
1
Vaasa / Skeittihalli
« on: 27. 01. 2012 09:09 »
Vai että on niin suuri loukkaantumisriski tuossa lajissa! Eikös sitten Vaasan pidä lopettaa kaikki jääkiekkokaukalot, jalkapallokentät, liikuntasalit jne... olipa kökkänen perustelu taas!

2
Valtuuston tietoon / Vs: Teeriniemen "Taikametsä"
« on: 28. 07. 2011 14:02 »
Onhan tuo Teeriniemi aivan tarpeeksi tiheään jo rakennettu. Toisessa päässä tulee vastaan voimalinjat (onneksi!) ja siellä saavat lepakot elää rauhassa! Tuo pikkuruinen metsäpläntti mukavasti erottaa koulun alueen asuintaloista, joten antakaa sen nyt taivaan tähden olla! Lasten pitää saada leikkiä muuallakin kuin asfalttipihalla - tuossa se vielä on turvallistakin! Onko pakko rakentaa kerrostaloja vieri viereen niin tiheästi - Teeriniemi on nykyisellään kaunis ja viihtyisä asuinalue hyvine ulkoilureitteineen.

Vieläkö siellä on se alppiruusupuisto? Herätti siinä naapurustossa lievää hilpeyttä tuo keksintö, mutta kaitpa se kivasti palvelee alueen puistokemistiosastoa... aika hienoja ne kukat tosin olivat kyllä - kävelin siitä silloin perustamisen jälkeen läpi jonkun kerran ja kauniitahan nuo ruusut olivat.

Joku ihmetteli että eikö sinne enää muut saa muuttaa, eihän siitä ole kysymys, päinvastoin! Kyse on vain turhan tiheään rakentamisesta ja lasten viihtymisestä.

Pitäkää Teeriniemeläiset puolianne! Seuraan tilannetta toiselta puolelta Suomea....

3
Ei Vaasassa ainakaan 70-80 lukujen vaihtees nuorille ollu ku nuoriska ja siellä niin tottavie kuppainen meininki, että pakko oli lähteä Åminneen tai Carpellaan, talvella Koivulahteen... Sepis oli kans aika karmee paikka. Aikusille oli Järjestö- ja Työväentaloo ja sitten Leppäkerttu ja kesällä siellä Vaskiluodos se Reimariko se oli? Laihialla käytiin joskus Hulmilla, Latosaaressa Lapualla..... Vaasa oli erittäin synkkä paikka nuorisolle....

4
Moikkelis!!

Ja vähänkö siitä kioskista tuli hyvä!! Muutenhan on kaikki vastaukset kiven takana Vaasassa ja yritäppä soitella kaupungin puhelinkeskuksen kautte... tulee turhan kalliiksi. Käyttäkäähän nyt Vaasan asukkaat aktiivisesti tuota kansalaiskioskianne. Minä täällä Pohjois-Karjalassa olen iloinen siitä, että näinkin hullu idea sai kannatusta. Kiitos Tapio!!

5
Ihmettelen kovasti miten tasapuolinen Vaasan sosiaalitoimi onkaan. Yksikin yh-äiti myi vanhat ehjät huonekalunsa ja kas kas - hetken kun lyö jalkaa lattiaan niin jo irtoaa sossusta maksusitoumus Jupiteriin valkkaamaan vähän yhtä ja toista! Samalla äitillä on taipumus istua yökaudet tietokoneen ääressä - joten päivät ovat varmasti raskaita. Siksipä siellä käykin kodinhoitaja joka jopa tiskaa siivoaa käy kaupassa ja laittaa ruoat ja vieläpä ulkoiluttaa lapsenkin pari kertaa viikossa. Muuten ei lapsikaan pääse ulos - on aina "flunssa" Äiti pääsee nukkumaan päiväunet. Paljonkohan tuo lysti Vaasan kaupungille maksaa? Eipä millään saanut kodinhoitajaa kun lapsi oli kipeä ja oli pakko mennä tenttimään.... päätä vaan auottiin. Olisi pitänyt silloin ymmärtää juopotella tai istua yökaudet pelaamassa. Aiheuttaa kyllä hieman ihmettelyä ympäristössä, mutta kait se on että mitä paremmin osaa ruikuttaa, sitä enemmän sieltä sossustakin apua saa.

6
Yleistä keskustelua / Re: KOY Pikipruukki
« on: 06. 10. 2008 14:02 »
Moi Kari!

Arvaappa kaks kertaa! No ei tietenkään, ollu, paksua ja kiiltävää ja valkosta. En viittiny käyttää edes sienten perkuualustana!

7
Vaasa / Re: Vaasan paikallisliikenne
« on: 06. 10. 2008 13:01 »
Muuta Äippä Gerbyseen ni ei tarvi pelätä näkevänsä tai kuulevansa linja autoja.
Tervehdys Eklu, ja Professionaali myös. Vaasan linja-autoverkko on törkeän huonossa kunnossa, niin huonossa ettei se ole saatavissa hyväkuntoiseksi kerralla vaan vähittäin. Mielestäni toimiva Gerby-Runsor-yhteys olisi yksi kiireisimpiä asioita. Gerby on Vaasan suurimpia asuinalueita ja Runsor Vaasan suurimpia työpaikkakeskittymiä. Ykkönen vie MELKEIN Runsoriin asti, mutta melkoiseen puolentoista tunnin sigtseeingiin saa siinä varautua.
Minulla on myös tuttujen puheista muistikuva, että Gerbystä olisi suorempikin yhteys Runsoriin, mutta ainakaan Vaasan kaupungin tarjoamista linkeistä sitä yhteyttä ei löydy. Lieneekö enää olemassa? Muistaakseni ihmiset valittivat että silläkin yhteydellä myöhästyi töistä.

Vanhan Vaasan raunioilta on vielä aika lenkki kävellä Runsoriin. Toki voi siihen grillin eteen jäädä odottamaan nro 4:sta. Joka tulee joskus. Nyt kun Aikuiskoulutuskeskus siirtyy pois nykyiseltä paikaltaan, on aika epävarmaa, kannattaako edes koko vuoroa enää ajaa. Vakkiin kuitenkin lähes kaikki siitä bussista jäävät.

Gerbystä ei ole mitään suorempaa yhteyttä Runsoriin. Valitettavasti. Samoin nro 10, joka lähtenee vieläkin klo 8 ja 9 keskustasta, ajoi ennen Runsoriin, mutta nyt käy Kråklundis kääntymäs. Silläkään ei pääse perille asti.

8
Yleistä keskustelua / Re: KOY Pikipruukki
« on: 06. 10. 2008 13:01 »
Niin - ja tärkeäähän on, että asukaslehti jaataan kaikille Vaasan talouksille? Hyvä se on maksattaa moisen lehden painatus Pikipruukin asukkailla.

9
No ei se tuuli siihen myllyyn pysähdy.

Siis tuulivoimala taikoo tyhjästä energiaa? Tämä taitaa olla sitä Speden kuuluisaa "naisen logiikkaa"?

Eikö tuulimyllyn takana sitten enää tuule lainkaan?

10
Vaasa / Re: Vaasan paikallisliikenne
« on: 17. 09. 2008 15:03 »
Musta tuntuu, että missäpäin ikinä Vaasaa olen asunutkin, olen aina onnistunut hankkia just siitä kohtaa asunnon, mihin erisuuntiin samaa reittiä ajavat linja-autot osuvat samanaikaisesti. Kiva kun menee kaksi bussia tunnissa - samaan aikaan.

Kohta alkaa olla taas niin kylmä, että on pakko siirtyä bussimatkustajaksi. Ainut asia mikä siinä on mukavaa on kuljettajilta saamani kohtelias ja ystävällinen palvelu. On aika saavutus säilyttää hyväntuulinen huumori kun veivaa tolla kalustolla ympäri Vaasaa.

11
Vaasa / Re: Vaasalaiset liikenteessä.
« on: 05. 09. 2008 11:11 »
Ajelin tänään appeni kanssa Suvilahden Liito-oravakadulla noin klo. 19:00 aikoihin
ensin päähän ja sitten hissukseen takaisin.  Katselimme kauniita messutaloja.
On vielä valoisaa joten auton valot eivät näy asfaltilla.  Kun tulemme takaisin-
päin niin kadun oikeassa reunassa on yksi pysäköity henkilöauto.  Tilaa on
ohittaa se vasemmalta puolelta vastaantulijan kaistalta.  Yhtäkkiä oikealta puolelta
ilmestyy pieni 7-vuotias pyöräilijätyttönen suoraan
eteeni.  Reagoin salamana ja polkaisen jarrun pohjaan.  Vasta parin sekunnin
kuluttua tyttö huomaa olevansa ajoradalla ja jäävänsä alleni.  Samalla sekunnilla
perässä tulee toinen 6-vuotias poika samalla lailla.  Sitten kolmas 5-vuotias huomaa
jo pysähtyä ja neljäs 4-vuotias, vaikkei se enää ole tarpeellista koska minäkin olen
pysähtynyt.  Onneksi matelin kävelyvauhtia.  En vieläkään tiedä mistä tuo neljän
lapsen pyöräjoukkio ilmestyi eteeni mutta äkkiä voi tehdä havainnon, että
alue on aika turvaton pienille lapsipyöräilijöille.  Mitäänhän ei tapahtunut ja
tilaakin jäi vielä 10 senttiä eikä kosketusta tullut.  Ajoin pyöräilijän viereen
ja kerroin, että "sinun kannattaa katsoa tarkemmin tullessasi autotielle
kun siellä on autoja.  Kai huomasit, että kolari oli lähellä"?  Muuten koko
pyöräilijärevohka oli asiallisesti varustautunut.  Jokaisella oli kypärät.

Menimme vielä Majavapolulle ja tullessamme takaisin tulee tuo sama pyöräilijä-
revohka nyt siististi jonomuodostelmassa tien oikeata laitaa.  Heilautan
kättä.
Ja mitä ihmettä tekevät alle kouluikäiset lapset ajotiellä polkupyörineen klo 19 illalla? Pankaa sinne iso kyltti että Leikkiviä lapsia, niin kaikki järjestyy.

12
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka ilostuttaa!
« on: 05. 09. 2008 11:11 »


Iltapäivällä ilostutti fillaroidessani kaupungista kotiinpäin - myötätuuli.


Oot aika taikuri - minä kun oon luullu/kokenu että tässä kaupungissa on aina vastatuuli, pyöräili minnepäin tahansa. Minuapas erityisesti ilostuttaa se, että huvilakauden päättäjäiset sen kun jatkuvat - joka päivä ainakin tähän asti Teeriniemen kauniilla huvila-alueella.

13
No ei se tuuli siihen myllyyn pysähdy. Ei pysähdy vaikka niitä olis kuinka monta. Ja aurinkopanelit vaan joka talon katolle.

14
Ehdoton EI ydinvoimalle. Pitää kuulkaa tämän sukupolven tuntea vastuunsa niistä tulevista, eikä jätetä ydinjätteitä niille taakaksi. Pitää olla muut keinot sähkön tuottamiseen, aurinkoa, tuulta ja vesivoimaa. Lisäksi: Voiko sähkön kulutusta vähentää?

15
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka risuttaa
« on: 01. 09. 2008 13:01 »
Risuttaa kun naapurin muijalle selitin tarkasti, että mihin aikaan ja minä päivänä niitä pommeja saapi paukutella ja missä. Se kun itte oikeen kysyi, että koska niitä pommeja saa paukutella. Ihmetteli että koskas tommoset kellonajat on tullu ku ei ennen oo ollu. Arvasin, ettei tää pääty hyvin. No joo-o olihan se kakaransa kans jo paukuttelemas takapihalla seittemältä perjantai-iltana. Ku laps halus. Tais olla äiti ku halus. Onneksi mun kissa ei piittaa pätkääkään vaikka kuinka paukkuu. Se vaan vahtii pupuja. Mutta meikä ois ottanu pikku tuppeluurit siinä raskaan työpäivän päätteeksi. No en ottanu. Soitin sitten rokkia stereoilla iltakymmeneen.

16
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka ilostuttaa!
« on: 25. 08. 2008 13:01 »
Kantarelleja!!!!

17
Sekalaista keskustelua / Re: Kysy - kansa vastaa
« on: 05. 08. 2008 11:11 »
Miten estää etanoiden pääsy vaikkapa salaattimaahan?

Vastaan itse kun kukaan ei tuota kysy.   Eli jos teillä on takka niin  tuhka pitää
viedä johonkin.  Jos sen kerää pitkin talvea talteen vaikkapa jätesäkkiin niin siinä on
ilmainen ja ekologinen etanan este.  Tuhkan loppusijoitus on monelle ongelma niin
tässä sekin on ratkaistu samalla kertaa.   Nyt juuri ennen kuin etanat tulevat niin kaiva
matala 10cm leveä ja 5 cm syvä oja vihannesmaan ympäri ja täytä se tavlen aikana
keräämälläsi tuhkalla.  Suoja toimii kaksi viikkoa tai ensimmäisiin sateisiin.  Sateen jälkeen
tuhka pitää möyhiä tai täyttää lisää.  Etanat eivät pääse tuon läpi kovin helposti. 
Jos etanat pääsevät läpi niin silloin ojaa pitää leventää.  Jos et halua kaivaa ojaa niin
pelkkä tuhkalla vallituskin riittää.  Tuhkaa pitää vallittaa sitenl, että etanan pitää
ikäänkuin kiivetä sen yli.  Luin jostain, että idea perustuu siihen, että tuhka kuivattaa
etanan jonka pitää koko ajan olla limaisen kostea.  Kuivana etana ei liiku.
Laita teelautasille olutta sinne puutarhaan. Etanat tulee lautasille ja kuukahtaa siihen. Varo kuiteskin, ettei naapuri tuu niitä ryystämään.

18
Vaasa / Re: Vaasan paikallisliikenne
« on: 04. 08. 2008 12:12 »
Vai Runsoriin raide! Keskustaan kun Runsorista pääsee neljältä muutenki vikkelästi Tuovilan bussilla. Meneekö edes varttitunti matkaan? Huutoniemelle matka sitten kestääkin jo vähintään puoli tuntia.

19
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka ilostuttaa!
« on: 24. 07. 2008 16:04 »
Fred Frithin ja Lucia Recion konsertti viime viikolla Porissa. Ilostuttaa vieläkin!

20
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka ilostuttaa!
« on: 16. 06. 2008 11:11 »
Eilen pyöräillessäni töistä kotiin kuulin pitkästä aikaa käen kukkuvan!

Oletko varma, ettei ollut Metsäkyyhky.

Eli vähän pulua muistuttava, mutta sulavamman näköinen "virkaveli" Vanhiksen metsistä
joka pitää vähän samanlaista möykkää.?

      Sen ei tosin kuule koskaan kukkuvan, mutta kylläkin huhhuvan.

      Erehdyttävästi kylläkin kyseistä gägöä tuuraten..
Juu, oon kuullu metsäkyyhkyn. Mutta tämä oli "selvä käki" - vielä erikoisempi siis...

21
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka ilostuttaa!
« on: 13. 06. 2008 08:08 »
Eilen pyöräillessäni töistä kotiin kuulin pitkästä aikaa käen kukkuvan! Olipa yhtäkkiä elämys! Kiitos Vaasan paikallisliikenne! Jos bussivuorot toimisivat edes jotenkin, en olisi tuota kuullut. Nyt vaan sitten on polvi taas lakossa.

22
Vaasa / Re: Vaasan paikallisliikenne
« on: 29. 05. 2008 14:02 »
No niin!

Nyt sain kesäaikataulun käsiini ja yllätys yllätys! Jos kuljen bussilla töissä, menee matkoihin yhteensä 3,5 tuntia ja joka päivä jää miinusta työpäivälle puoli tuntia. Voihan rähmä ku ottaa aivoon! Paranis tuo polvi pian niin pääsis pyörällä!

23
Vaasa / Re: Vaasan paikallisliikenne
« on: 26. 05. 2008 08:08 »
Eikö vois olla 1A ja 1B ja 2A ja 2B. Kait se kuski voisi vaikka vaihtaa kyltin siinä torilla? Niin on mun muistaakseni ollut joskus ennenkin.

24
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka ilostuttaa!
« on: 02. 05. 2008 11:11 »
Viime kesänä istuttamani ruusu pukkaa lehtiä ihan justiinsa - se on siis hengissä. Jippii!!

25
Vaasa / Re: Vaasan paikallisliikenne
« on: 02. 05. 2008 11:11 »
Jaa - on asukastiheydestä kiinni. Oliskohan silti noiden reittien kanssa vähän vielä miettimistä?

Meikällä on työmatka 5 km. Linja-autolla se kestää 45 minuuttia, koska välissä on vielä vaihtokin. Odotusaikaa seuravaan autoon n. 10 minuuttia. Saman matkan olen joksus aikoinaan mennyt bussilla kun se kesti 10 minuuttia, mutta eihän sitä linjaa ole olemassakaan enää.

Ei kai kukaan täysjärkinen halua istua bussissa tuntitolkulla näin pienen kaupungin läpiajamiseen?

26
Vaasa / Re: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« on: 28. 12. 2007 17:05 »
Ootko Niiskutti kyselly VOASilta? Vuokraa ne muillekin ku opiskelijoille ja vuokrat on edullisia, sisältää yleensä sekä sähkön että laajakaistan.

27
Vaasa / Re: Vaasan paikallisliikenne
« on: 28. 12. 2007 14:02 »
Jippii!

Juuri saamani tiedon mukaan Vaasan paikallisliikenne ei nosta kuukausikortin hintaa. Vähän hyvä juttu!

28
Vaasa / Re: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« on: 28. 12. 2007 14:02 »
Pikipruukin vuokrataso on tasan sama kuin yksityisilläkin. Lisäksi tässä on pikku ongelma: asumistuki lasketaan asunnon koon, henkilömäärän, tulojen ja asunnon rakentamisvuoden perusteella. Näin saadaan kohtuulliset asumismenot laskettua. Vanhoissa PP:n asunnoissa alkaa jo olla kohtuuttoman korkeat vuokrat, ei pienituloisilla ole varaa niissä asua. Monet on riippuvaisia asumistuesta eikä sosiaalivirastokaan ota mitä tahansa vuokrakustannuksia huomioon, ei ainakaan paikallisväestöltä. Eikö noilta vähemmän houkuttelevilta alueilta voisi vuokria laskea, jotta asumisen edullisuus voisi houkutella?

Huotokustannuksista taas sen verrn että kuinkahan paljon PP maksaa tekemättömistä töistä? Monin paikoin asukkaat tekee pihoissa talvisin lumitöitä ja joku muu siitä kyllä laskuttaa. Voisiko palata kenties talokohtaiseen talonmieslinjaan? Tyhjiä asuntoja täyttyisi ja hommat hoituisi.

Ensinnäkin suuri kiitos "Äipälle" asiallisesta ja rakentavasta kirjoituksesta.

Jokin aika sitten sosiaalivirasto vertasi vapaiden markkinoiden vuokria ja Pikipruukin vuokria ja lopputulos oli keskimäärin 25 % edullisemmat Pikipruukilla kun otetaan huomioon Pikipruukin vuokraan sisältyvät vesimaksut, saunamaksut ja pesutupa. Vertailun suorittaja oli kiinteistönvälittäjä.

Vapailta markkinoilta voi toki löytyä tosi halpojakin asuntoja . ja monen kuntoisia.

Vuokria on Pikipruukilla porrastettu selkeästi aluieiden ja talon iän mukaan. Kelan asumistukinormit on tarkkaan tiedostettu ja juuri normit ylittäviin taloihin on saatu Asuntorahastolta erikoistukea. On todella totta ja ihmeelllistä, että kalliimmassa vapaiden markkoiden asunnossa voi tulla asumistuen saajalle halvemmaksi asua kuin tilavammassa ja halvemmassa Pikipruukin asunnossa. Tämä maksaa myös valtiolle enemmän. Hölmöläisten hommaa mutta yksityinen asuntosijoittaja kiittää...

Talonmiesasia on selvitetty mutta palkka, työaikalait (pyhä-iltakorvaukset yms.), tuuraukset ja lomitukset nostasivat taas kustannuksia ja vuokria...

Huoltoyhtiöitä on useita ja taloja satoja. Huoltoyhtiöiden työntekijät vaihtuvat ja varmasti virheitä  sattuu kun toiminta on niin laajaa. Mutta myös töiden realliaikainen valvonta maksaisi. Tiedän, että laiminlyönneistä on tehty vähennyksiä huoltoyhtiön laskusta.

Parasta työn jälkeä saavat ne talot, joilla on toimivat asukastoimikunnat ja aktiivit yhteyshenkilöt Pikipruukin henkilöstöön päin. Joissakin taloissa on aivan uskomattoman ahkeria asukkaita, jotka esim. pihaansa pitävät hienossa kunnossa kukkaistutuksin yms., ihan omaksi ilokseen.

Tuota tuota - siis sosiaalivirasto teettänyt kiinteistövälittäjällä oikein tutkimuksen! Siis kohta mä pimahdan! Olis ottanu tuon asuntolehden käteensä ja kattonu siitä! Samoin välittäjien tarjoamat asunnot. Jos kiinteistövälittäjä on verrannut Pikipruukin kaksion hintaa Ristinummella Keskustan yksityiseen kaksioon niin tasan tulee 25 prossaa eroa. Vaikka olis vesi- sauna ja pesutupamaksutkin. Pikipruukin asunnoissa asuvat tietävät, miten pesutupia ja saunoja käytetään, ne ovat yleensä aikalailla muutamalle perheelle täysin varattuja.

Kävi muuten niin että eräs rouva sosiaalityöntekijä selitti tuota samaa hinta-asiaa minulle jokin aika sitten ja vieläpä ihan ylpeänä. Esitin parit faktat - pikipruukki vs toinen vuokranantaja samalla alueella, samankokoinen ja -ikäinen asunto, tosin parempi sijainti ja talotyyppi tuolla toisella. Hinnanero 170 euroa vesineen, sähköineen ym. maksuineen toisen vuokranantajan hyväksi.

29
Vaasa / Re: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« on: 20. 12. 2007 13:01 »
Pikipruukin vuokrataso on tasan sama kuin yksityisilläkin. Lisäksi tässä on pikku ongelma: asumistuki lasketaan asunnon koon, henkilömäärän, tulojen ja asunnon rakentamisvuoden perusteella. Näin saadaan kohtuulliset asumismenot laskettua. Vanhoissa PP:n asunnoissa alkaa jo olla kohtuuttoman korkeat vuokrat, ei pienituloisilla ole varaa niissä asua. Monet on riippuvaisia asumistuesta eikä sosiaalivirastokaan ota mitä tahansa vuokrakustannuksia huomioon, ei ainakaan paikallisväestöltä. Eikö noilta vähemmän houkuttelevilta alueilta voisi vuokria laskea, jotta asumisen edullisuus voisi houkutella?

Huotokustannuksista taas sen verrn että kuinkahan paljon PP maksaa tekemättömistä töistä? Monin paikoin asukkaat tekee pihoissa talvisin lumitöitä ja joku muu siitä kyllä laskuttaa. Voisiko palata kenties talokohtaiseen talonmieslinjaan? Tyhjiä asuntoja täyttyisi ja hommat hoituisi.

30
Vaasa / Re: Mansikkasaari
« on: 20. 12. 2007 13:01 »
Taas on oltu kattomas mallia törkyhotelleista etelän lomarannoilla. Rakentakaa vaan mansikkasaari täyteen pilvenpiirtäjiä ja ns. luxusasuntoja. Saadaan Vaasalle vetovoimaa ja kaupunkiin muuttaminen on houkuttelevaa. Ja katinkontit!

31
Vaasa / Re: Vaasan paikallisliikenne
« on: 20. 12. 2007 13:01 »
En kyllä usko että Vaasassa olisi raitioliikenne kannattavaa. Pysäkithän pitäisi olla joka talon porteilla jotta niihin voisi jaksaa kävellä. Vähän voisi lisätä linja-autovuoroja pikku hiljaa jos nyt kerran matkustajamäärätkin ovat lisääntyneet. Jotain uutta reittiäkin voisi harkita.

32
Itse kerran sormi murtuneena kävin läpi saman ruljanssin. Kun pääsin vihdoin polilla lääkärille näytäytymään, hän kysyi, koska tämä onnettomuus oli tapahtunut. Kun kerroin siitä kuluneen jo 12 tuntia (lähdin siis heti onnettomuuden jälkeen TK:hon)  totesi lääkäri, että tämä on leikattava, sillä se on turvonnut nii pahasti, ettei edes tiedä mikä siellä on rikki. Sitten häjn tuumasi, että olisi pitänyt tulla aikaisemmin. Käämit siinä meikäläisellä kärähti ja annatin aika apinan raivolla tuon lääkärin kuulla, mitä mieltä olin hoidon tasosta tässä käpykylässä. Kyllä oli kokemus.

33
Vaasa / Re: Vaasan paikallisliikenne
« on: 20. 12. 2007 12:12 »
Juu - ratikalla varsinkin on Hesassa hyvä matkustaa. Parasta on se, että samat linjanumerot on ollu varmaan aina käytössä. Vaasassa on linja-autoreittien numeroitakin vaihdeltu sellaista vauhtia, että ei meinaa perässä pysyä. Reitikin voivat vaihtua tosta vaan, ilman että siitä sen kummempaa informaatiota näkyy. Aina pitää tarkkaan tavata reittikuvaus aikatauluvihosta ja sitten kun on reitti ja aika selvillä niin kas vaan, pysäkeille onkin laitettu eri ajat. Näin oli ainakin tänä syksynä.

34
Vaasa / Re: Vaasan paikallisliikenne
« on: 20. 12. 2007 11:11 »
Töissä juteltiin just vähän aikaa sitten samasta pikaraitiotiestä. Vois olla kiva, nimittäin meikäläisellä kuluu reilun 5 km:n matkaan bussilla 35 minuuttia ja välissä pitää vielä vaihtaa toiseen autoon. Aika tylsää. Paikallisliikenteen hyviä puolia on kyllä kieltämättä todella halpa kuukausikortti ja nykyään on kuskit ihan kohteliaita, suorastaan mukavia. Kun vaan sitkeästi toivotti pari vuotta sitten hyvät huomenet jokaiselle niin kyllä ne nyt jo kovasti oma-aloitteisesti tervehtivät. Tänäkin aamuna oli niin ystävälliset kuskit jotta! Niin metsä vastaa...

35
Sekalaista keskustelua / Re: Kysy - kansa vastaa
« on: 16. 08. 2006 12:12 »
- Ainakin yksi "Amarillo" oli Vaasassa 70-80 luvulla ja se oli nk. VR:n makasiinien ( pääkirjaston, sekä
  vanhan katsastuskonttorin läheisyydessä ) sijainnut torimyyjien kojujen säilytyspaikka.

- Mikä siitä teki legendaarisen, niin se oli paikka, joka oli suosittu kusipaikka, jossa käytiin kääntymässä
  "kierroksella", siellä majaili välillä myös nk. "alan miehiä", eli holisteja, joilta aamutunneilla joskus
   irtosi huikkaa, tai moraalista tukea laskukännin aikaan.

- Legendaarinen sanonta kuului: Kaikki tiet vievät "Amarilloon", tuli stadiin mistä suunnasta tahansa,
  kai syntynyt aikanaan Kotilassa.

- Toinen legendaarinen ja ikävämpi asia mistä klassinen alue tunnetaan, oli aikoinaan Vaasassa
  spekulointia herättänyt nk. "Torimurha", jossa nainen löydettiin surmattuna kojujen säilytys alueelta
  ja aiheutti kohua syyllisen etsinnän muodossa.

- Entisen Centrumin nk. "pystybaarin" tiloissa sijaitsi myös jossain vaiheessa vähän aikaa,
  Amarillo baari, joka myös oli eräänkainen kierrospaikka, johon väki välillä kerääntyi.
  Muistaakseni joskus 80 + luvun puolella.

- Korjatkaa, jos muistan väärin.

Siis joo! Nyt mä käsitän! Se makasiinien luona oleva paikka! Siitä oli varmasti kyse!
eikse kapakka Pystybaarin paikalla ollu Amadeus? Ja vieressä Caribbean People, elikkä Kari-pojan...

36
Vaasa / Re: Vaasan tuleva undergroundrakentaminen
« on: 30. 06. 2006 08:08 »
Risto!

Olet todella oikeassa! Kaikki keskustan liikenne maan alle! Kyllä olisi niin hieno juttu! Minä ainakin kannatan tätä!

Eikös Ranskassa ole jossain kaupungissa tällainen ratkaisu tehtykin....

37
Sekalaista keskustelua / Re: Kysy - kansa vastaa
« on: 29. 06. 2006 13:01 »
Siis kyseessä on jokin alue tai paikka Vaasassa, josta on käytetty nimeä Amarillo. Jäi vaivaamaan, kun sellaisesta paikasta oli puhetta. Sanoivat että "ja sitten käytiin välillä kääntymässä Amarillossa..." ja tämä on taatusti ennen kuin ko. ravinteliketjua oli olemassakaan, elikkä jo 70-luvun puolella...

38
Sekalaista keskustelua / Re: Kysy - kansa vastaa
« on: 29. 06. 2006 10:10 »
Eiku siis tarkoitin jotain ihan muualla sijaitsevaa paikkaa, jota ennen sanottiin Amarilloksi, ei siis sitä fyysistä tilaa, jossa Amarillo-ravintola on nyt...

39
Sekalaista keskustelua / Re: Kysy - kansa vastaa
« on: 29. 06. 2006 10:10 »
Kuka tietää mikä oli Amarillo ennen samannimistä ravintelia? Siis joku paikka Vaasassa?

40
Vaasa / Re: Vaasalaiset liikenteessä.
« on: 29. 06. 2006 10:10 »
Pyöräillessäni olen usein saanut jatkaa matkaa tien yli, vaikkei minulla ole etuajo-oikeutta - autot pysähtyvät, niin raskaammat kuin pienemmätkin autot. Suojatielle astuessani tosi usein autot pysähtyvät, lähes aina hiljentävät.

Mitäs teet, jalankulkija/pyöräilijä, kun sinulle annetaan tietä? Hymyiletkö kättä heilauttamalla tai lähetätkö hyvänä aamuna lentosuukon? Ei kai sillä väliä ole, vaikka sinulla on lain mukaan okeus mennä ensin? Kiittäminen on kaunis tapa ja tuskinpa koskaan se jää huomaamatta (lähetä lentosuukko, niin näet hauskoja ilmeitä, mutta älä tee niin jos kuskin vieressä istuu vastakkaisen sukupuolen edustaja)!!!

Ja kylllähän tässä kaupungissa kävelee ja pyöräilee niitäkin, joille säännöt on täysin vieraita.

Hauskaa kesää ja eiku musiikkijuhlille!

Pages: [1] 2