Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Jenssen

Pages: [1]
1
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Kondis-hanke
« on: 28. 11. 2006 13:01 »
Eikös kondishanke pitäisi olla nyt esillä kaupunginhallituksen kokouksessa?
Jäämme mielenkiinnolla odottamaan.

2
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Kondis-hanke
« on: 28. 09. 2006 17:05 »
Noniin, Nyt tää kuvio alkaa näyttää jo vähä siltä että Vaasan suhteen kondis on loppusuoralla. Hyväähän tässä se että kaikki nimet ja tahot on nyt sitten tullu esiin.
Jaa että 40 miljoonan euron investointi ei sitten etene ei millään ennen ku joku paperi on toimitettu kommentoitavaksi jollekkin viranomaiselle. Eikös tällaseen toimintaa pitäis olla joku perusteltu syy? Vai onko se paperi vähä niinku asianajajille annettava avoin valtakirja tai jokin vielä pahempi. Onko kyseessä nyt tyhjä mutta allekirjoitettu tilisiirtolappu? Pohjalainen vähä viittas että näin vois olla. Mitenkäs muuten se sosiaalilautakunta on voinu käsitellä ja antaa lausunnon asiasta ilman papereita? Luulevat vissiin oikeasti että joku uskoo tollasta soopaa. Noh odottelen tässä että joku tämänkin asian selvittää ja ”räjäyttää pajatson”
Tässä eletään edelleen mielenkiintosia aikoja, suattoopi olla että vaasas ollaan vielä vähä raakileetta tällaseen asiaan. Kuten savolaisukko olisi asian ilmaisu.

Kuka muuten on keksiny että Kondiksen puuhamiehille asetetaan kaupungin puolesta oikein selvitysmies. Niin ohan ne kuulemma tosiaan niin törppöjä ja vajaaälysiä. Just just. Jotenkin tuntuu että joku lähtee kyllä pian niinku kettunen konsanaan.

3
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Kondis-hanke
« on: 31. 08. 2006 22:10 »
Syvä hiljaisuus valitsee koko Kondikseen liittyvässä keskustelussa. Mistähän mahtaa olla kysymys? Onko tulossa raskas syksy vai,  ken tietää. Onko tosiaan näin?  Tai vai onko kaikki silmälumetta koska koko hanke on saatu kuopatuksi?

Syystä tai toisesta Kondiksen puuhamiehiksikin nimetyt henkilöt vaikenevat täysin. Pidin tässä kesällä piene loman ja käväisin kotipuolessa. Aikani kuluksi suoritin tiedustelukeikan valtuuteltujen, virkamiesten ja ammattikuntien edustajien pariin ja keskustelin aiheesta tuttujen ja tuntemattomien kanssa (ravintola on tähän otollinen ympäristö uskokaa pois). Tulos oli varsin yllättävä, kenelläkään ei tunnu olevan hajuakaan missä mennään. Tosin yllättävän moni uskoo että tässä ollaan kuitenkin menossa parempaan suuntaan. Monella ei myöskään tunnu olevan oikeen kunnollista tietoa minkä alan toimija kondis oikeen loppupeleissä on?  Onko tässä kondiksen vahvuus, heikkous vai tuho? siis se ettei se ole minkään kapean alan toimitsija tai yrittäjä. Kodista ei ilmeisesti voida määrätä mihinkään ”kastiin” kuuluvaksi ja tästä asiasta tuntuu olevan monenlaisia ja varsin selkeitäkin mielipiteitä olemassa. Yllättävä näkemys on myös se että kaupungin virkamiehet joutuvat suojelemaan paikankunnan yrittäjiä ja aloittamaan kannattamattomia hankkeita. Näin yksi valtuutettu sanoi. Virkamiehillä on sitten kait yleensä laajempi yleisnäkemys. Siis näkemys kaupungin ja yhteiskunnan kehityksestä?  Oliskoha näin.

Puolue-ideologisia ristiriitojakaan ei oikein oo olemassa, paitti mitä tässä keskustelussa  on jo tähän meneessä ilmenny. Yksi vasempaan suuntautunut virkamies visioi asian niin, että ratkaisusta seuraisi kyllä helpotuksia ja se toisi resursseja julkisen ”sote:n” kehittämiseen mutta tämä tulisi väärästä suunnsta. Vissiin tämä kehitysjohtajan vaatima ja kansansuussa kynnysrahaksi sanottu rahavaatimus on nähtävä myös tässä valossa?  Eräskin koko asiasta  mitään tietämätön pankinjohtaja sanoi tosin että nämä kynnysrahat yleensä tuppaavat upottamaan totaalisesti kaikki rahoituksen liittyvät takauskuviot. Varsin mainio solmu siis :)

Eri ammattikuntia jos verrataan niin selvisi lisää mielinkiintoisuuksia. Lääkärikunnan mielipiteet ovat jakautuneet tasan. Ikää kattomatta löytyy paljon kannattajia  mutta  mutta osa on myös sitä mieltä että alan tuntemus puuttuu täydellisesti, eli hanke olisi jotenkin arveluttava. Monista muista kaupungeista on kuulunut selkeästi asiaa kannattavia mielipiteitä jopa joiltain sairaanhoitopiireiltä. Kristiinalaiselta tutulta kuulin viimeksi että siellä haettaisiin tämän tyyppistä toimitsijaa. Sairaan-, vahus-m ja omaishoitajat edustavat sitten taas vastaavaa ääripäätä, kaikki tuntuvat olevan kondiksen puolella.  Syystä tai toisesta muissa kaupungissa tilanne tuntuu olevan toisinpäin. Onko kasarmialue ja muut vanhuusprojektit nähtävä myös tässä valossa. Vai onko se kaikki vain sattumaa? Yhteiskunnan rahaa tähän on ainakin palanut tolkuttomasti.

Näin ulkopuolisen silmin seurattuna näyttäisi nyt siltä että kondishanke on lobattu erittäin huonosti sisään. Tosin itse en lobbaamista hirvittävän paljon demokratiaan kuuluvana pidäkkään. Saadaanko nyt syksyllä Vaasan kondiksen suhteen piste i:n päälle vai onko nyt sovittu työrauha. Ken tietää, keväällä on kuitenkin vaalit…

4
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Kondis-hanke
« on: 27. 05. 2006 15:03 »
Jenssenin kysymys nro 3.

Kondis-selvitykstä käy ilmi että se luo turvallisuutta ja takaa palvelujen saamisen. Ymmärsinkö oikein että tähän kuuluu myös kaikki dementia ja hoivapalvelut? Hrk puhuu päätösten teosta kun ihminen on vielä "aktiiviasiakas". Jos asia on näin, kuinka sitten kaupungin vaatimies maksujen kanssa menetellään?


5
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Kondis-hanke
« on: 13. 05. 2006 13:01 »
Jenssenin kysymys numero 2.

Ymmärsin Kondiksen liikeidean niin että se ei edusta kovien arvojen eli puhtaan bisneksen maailmaa. eivätkä Kondiksen asiakkaat näin ollen olisi vain upporikkaita senioreita. Eli tavoitteena ei siis ole vain maksimaalista voittoa tavoitteleva yritys. Olenko tulkinnut oikein? Jos olen niin sitten herää kysymys miksi foorumilla keskustellaan Kondiksen yhteydessä vain pelkästä raa’asta bisneksestä.

6
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Kondis-hanke
« on: 11. 05. 2006 14:02 »
1. Kysymys:

Täällä Jyväskylässä on tällä hetkellä vireillään keskustelu kuntaliitoksista. Keskustelun yhteydessä on myös puhuttu Kondiksesta. Mahdollisten tulevien kuntaliitosten rinnalla ollaan myös kehittelemässä ideaa kokonaisesta seniorikorttelista. 1 Kysymykseni kuuluu: Onko Kj. Markku Andersson ollut yhteydessä teihin, vai oletteko itse markkinoineet Kondista Kaupungintalolle päin.

Quote

Eikö ne Jenssenin "kuuluisat kymmenen kysymystä" kannattaisi pyrkiä tekemään suoraan kyseisille henkilöille (eli ottamalla itse yhteyttä heihin?)? Jos kerran lopputyökin on kyseessä.
Quote

Opiskelija. Kyseessä on vasta lopputyön materiaalin keräys. Syy miksi esitän kysymyksiäni suoraan tällä palstalla on selkeä: Muutkin ihmiset saavat lukea ja kommentoida niitä. Kommentoiminen ja mielipiteiden esittäminen on aina positiivista.

7
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Kondis-hanke
« on: 10. 05. 2006 11:11 »
Jahas, nytkö on sitten senioripoliittisen keskustelun aika vaipua unholaan tällä foorumilla. Rupeaa näyttämään että Kondis ei jaksa enää kiinnostaa ihmisiä. Mitä on tapahtunut? Pelätäänkö nyt että Kondikseen liittyvien asioiden penkomisessa löytyy vielä lisää luurankoja kaapista, eikä tästä johtuen haluttaisi enää edes keskustella koko asiasta.  Olen tekemässä lopputyötäni koskien lähitulevaisuuden eläkepommia joten minulla on vielä paljon kysyttävää. Täten pyydän että joko Panula tai Strahl (olettaen että tätä foorumia aktiivisesti lukevat) voisivat vielä vastata muutamaan minulle avoimiksi jääneeseen kysymykseen. Minulla on vielä ne kuuluisat kymmenen kysymystä.

8
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Kondis-hanke
« on: 29. 04. 2006 15:03 »
Vai ei KPO/SOK sopineet ollenkaan seniorihankkeista, hieman epäilyttää mutta todisteita tästä asiasta tuskin koskaan julkisuuteen saada. Eli onko väite vain pelkkä epäilys?
Huolimatta siitä että samaa tyyliä jatketaan ja muut virkamiehet jatkavat edellä mainitun johtotroikan aloittamalla tiellä. Tämä voi tietysti johtaa vielä suurempaan mediamyllytykseen koska oikeudessa nyt käsiteltävät asiat ovat vain jäävuoren huippu. Sitä paitsi Kondis on ilmeisesti huomattavasti suurempi hanke kuin ABC ja hotellin saneeraus.
Sama Kondis ratkaisu on myös muissa kaupungeissa selvityksen alla ja Vaasan ratkaisua ja sen kiemuroita seurataan aivan varmasti myös muualla. Itse törmäsin vastaavaan keskusteluun Lappeenrannassa Kondis keskusteluun. Nyt kun olen lukenut kaiken aineiston mitä on saatavilla kaupungin vanhus-strategiasta vanhuuskonsulttien tekemiin selontekoihin Vasekin papereita myöten kiinnitin huomiota seuraavaan asiaan. Kondista ei ole mainittu missään näistä papereista vaikka Vasekissakin on ilmeisesti luettu nämä Kondista koskevat paperit. Homma rupeaa olemaan lähes selvä. Yhdessäkään paperissa ei ole toivoa tai ratkaisunkipinää nähtävissä. Kaikissa papereissa vain todetaan perä perään että päin täyttä kaaosta ollaan menossa, Vanhusväestö kasvaa ja sosiaalimenot tuplaantuvat.
Tämä ei tunnu Lumio/Lonka akselia paljon hetkauttavan, saavathan he kaupungin velat jo kasvamaan kymmenkertaisiksi kymmenessä vuodessa. Kondis on ulkopuolelta tuleva ratkaisu-ehdotus eikä se siten istu vanhaan sektori-ajatteluun. Tämä tuntuu olevan Kondisratkaisun perusongelma, mutta samalla se on myös huomattava mahdollisuus.
Stranden/Paloneva osastolla ei ole yhtään ratkaisumallia olemassa, siellä ollaan täysin ulalla tän ongelman edessä. Menosta tulee väistämättä mieleen sopulilauma jonka vauhti vaan kiihtyy Nordkappia kohti kunnes jyrkänne yllättää. Menosta tulee väistämättä mieleen Ismo Alangon säkeet Sielunveljien kappaleessa: ”Reippaina käymme rekkain alle, kun se tuntuu niin ihanalle”. Valtion apuun tulosta on turha haaveilla. Jotain täytyisi silti tehdä, ehkä jopa vastaavaa kuin Tampereen Koukkuniemellä.

9
Vaasa-Mustasaari-Maalahti-Maksamaa-Vähäkyrö-Vöyri-Laihia (eli siis noin 30km sirpillä) väkiluku näyttäisi olleen 94 636 ihmistä 31.03.2006.  Isokyröön onkin jo 42 kilometriä eli se jätettäköön pois laskuista. Ei tuo nyt ihan se reilu 100 000 ole mutta kyllähän Vaasan seudulla tiheästi ihmisiä asuu, sitä en kiistä. Pysyn edelleen kannassani että edes "Suur-Vaasan" väkiluku ei ole riittävän suuri kannattavaan ja sujuvaan joukkoliikenteeseen. Jos tietullijärjestelmä silti toteutettaisiin ei se ainakaan edistäisi jo muutenkin olemattoman joukkoliikenteen käyttöä.Väestötiedot peräisin:
http://www.vaestorekisterikeskus.fi/vrk/files.nsf/files/70EC75727B70EC34C225714D002A54BF/$file/060331.htm

10
Olet kyllä aivan oikeassa tuossa muna vai kana asiassa. Vaasan työssäkäyntialue on kuitenkin niin laaja että järkevää vertailua esimerkiksi nyt vaikka Jyväskylän ja Vaasan välillä ei voida tehdä. Vaasan työssäkäyntialueeseen kuuluu kuitenkin lähes koko Pohjanmaan maakunta ja osia Etelä ja Keski -Pohjanmaastakin. Ikävä fakta on kuitenkin se että tämä 120 000 ihmistä tulisi olla maantieteellisesti riittävän suppealla alueella (max 30km suuntaan ja toiseen) että järkevä ja ennen kaikkea sujuva joukkoliikenne voitaisiin taata. Jos busseja kulkisi edes 2 kertaa tunnissa mennentullen se saattaisi olla jo riittävä syy jättää se auto kotiin.

11
Jotta tietullijärjestelmä voisi edes jotenkin toimia, tulisi ensin saada Vaasaan toimiva  joukkoliikenne, tällä hetkellä se ei sitä todellakaan ole. Tosin Vaasan kokoisessakin kaupungissa toimiva joukkoliikenne on jo pelkästään väestöpohjan takia sula mahdottomuus. Ei ole kannattavaa kuljettaa pelkkiä penkkejä. Tilanne on prikulleen sama myös muissa pohjanmaan saman kokoluokan kaupungeissa Seinäjoella ja Kokkolassa. Surkea ja kallis joukkoliikenne joka ei juuri busseja houkuta käyttämään. Vaasan (tai kaupunkialueen) väkiluvun tulisi olla vähintään jotain 120 000 luokkaa ennenkuin kannattavaa ja ennenkaikkea kattavaa ja järkevästi hinnoiteltua joukkoliikennettä voitaisiin edes suunnitella. Esimerkiksi täällä Jyväskylässä Kaupungin, Maalaiskunnan ja Muuramen välillä toteutettu joukkoliikenne on saatu houkuttelevaksi vaihtoehdoksi enkä esimerkiksi itse ole käyttäny autoa täällä enää ollenkaan, auto seisoo vaasassa koska kotona käydessä se on liikkumisen edellytys.

Olettaen että Vaasan joukkoliikenneolot saataisiin kuntoon voitaisiin tietullijärjestelmää alkaa miettimään. Toimiva joukkoliikenne on kuitenkin ehdoton edellytys.

Melkeen pääsi unohtumaan. On niitä ylilyöntejä ollut täälläkin. Tänne suunniteltiin 70-luvulla vakavissaan Metroa. Jotenkin en jaksa uskoa että siitä oltaisiin ikinä saatu kannattavaa vaikka se kieltämättä näppärä olisikin :)

12
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Kondis-hanke
« on: 20. 04. 2006 19:07 »
Oon tässä mielenkiinnolla seuraillu kuinka uudet ratkaisumallit oikein otetaan vastaan ja kuinka ne vastaavasti juurtuu meidän yhteiskuntaan. Kaupunkien sosiaalitoimet ja terveydenhuoltoratkasut on tällä hetkellä suurien mullistusten kourissa. Joka paikassa huudetaan että yrittämisestä ja uusista malleissa on ratkasu sitten löydettävä tähän talousongelmaan. Luin tuossa aikanani kauppalehdestä tuosta sitran kaupasta ruotsalaiselle Caremanille. Tässäkö nyt on sitten ratkaisu siihen että talousvaikeuksissa kieriskelevät kaupungit ja kunnat ei oo tukeneet uusia yksityisiä yrittäjiä vaan kaikki ovet on pidetty visusti kiinni ja toivottu että valtio syystä tai toisesta myöntäisi lisää rahaa. Tää on lähes samanlainen kuvio ku Suomi oli aikanaan menossa Eu-neuvotteluihin mahdollisimman alhasella tuotannolla.

Yksityinen sektori on reagoinu nopeasti ja tälläkin hetkellä tilanne tuppaa olemaan että terveydenhuoltoa tarjoavia yrityksien määrä on supistunut totaalisesti. Hieman niinkun Vaasassa nykyään. Mielenkiintosinta tässä on tosin se että lääkärien piirissä tämänkaltaista kehitystä pidetään hyvänä asiana. Tämänkaltainen kehityssuunta oli jo vuosia sitten täysin nähtävissä. Nyt herää kysymys että onko tilanne tällä hetkellä niin että kaupungit ovat vielä itse edesauttaneet tällaista kehitystä? Luonnonlakien mukaisesti: Ärsyke ja vastareaktio. Ja kas kummaa kaikki mahdollisuudet kilpailutukseen onki yllättäen hävinny koko kaupungista. Näyttää siltä että kondis hanke jää nyt sitten näiden toimijoiden jalkoihin, mutta keitä olivat apurit? Ite oon ainaki ymmärtäny että Kondis ei oo eikä varmaan aiokkaan tehdä mitään sopimuksia näiden tahojen kanssa. Toisaalta onko vielä vaihtoehtoja? Mitä mieltä hankkeen vastustajat ja virkamiehet nyt on?

Ja kas J. Pitkämäkikin on päässy vastaamaan.
Jaa että jokaisesta Kondis-seniorihuoneistosta kaupunki haluaa nyhtää about 50.000€ omaan taskuunsa. Herää kysymys että mistäs hyvästä tuollanen summa nyt kaupungille? Ja kas taas on ilo ja kunnia olla Vaasalainen, voi elämä. Siis juurikin näin saadaan muutos sosiaaliseen epäoikeudenmukaisuuteen ja epätasapainoon. Jos nyt ihan rehellisiä ollaan niin mitä h*******ä arvon kehitysjohtaja taas suunnittelee. Suomalaisista kuitenkin joka neljäs tai viides rupeaa olemaan jo yli 50 vuotta. Mitäs jos otettais se huppu pois silmiltä ja katottais oikeen vähä tätä tilannetta. Vaikka ite oon vielä verrattain nuori niin joudun kyllä myöntämään että näin asiat ei kyllä etene.

Jos Vaasan päättäjät toimivat tällä tavalla jatkossakin, en valmistuttuani näe mitään syytä miksi muuttaisin enää takaisin vaasaan. Mielummin jään vaikka tänne järvien ja metsien keskelle vaikka täälläkin on jo vastaava suuntaus nähtävissä.


13
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Kondis-hanke
« on: 04. 04. 2006 16:04 »
Oon itseasias hieman yllättyny että kukaan ei oo kommentoinu. Mahtokoha mennä aprillipilan piikkiin. No kerrottakoon tässä että se ei ollut sitä :)

14
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Kondis-hanke
« on: 01. 04. 2006 15:03 »
Nyt ei oo ainakaan kahden kuukauden aikana tapahtunu yhtään mitään. Rupeaa pikkuhiljaa heräämään kysymys että onko tänä ennusmerkki ja viittaako tämä nyt siihen että koko hanke on sysätty sivuun? Edellinen tiedote anto jo vähä osviittaa siihen suuntaan, eikä tuo kaupungin säästöpalkkio kampanjakaan niin kauhean lupaavalta vaikuta.  Syitä tähän voi tietenkin olla useampia. Neuvotteluryhmät tai niiden taustaryhmien kemiat eivät välttämättä sovi millään tavalla yhteen, eli henkilöitä pitäisi laittaa vaihtoon vai onko peräti niin että tilanne on nyt jo muuttunut jollain tapaa ratkaisevasti?

Voihan tietysti olla että koko hanke on jollekkin sijoitusryhmälle kuin piikki lihassa. Voidaan olettaa että näitä tahoja olisi ainakin kaksi, jokin entuudestaan tuttu instanssi tai sitten jonkin lääkärikeskittymän suunnalta. Tästä on hieman hankala saada tietoa, blogin sisäpiirijäsenet pysyttelevät asiasta jopa yllättävän hiljaa.
Pahasti näyttää siltä että nykysuuntaus tämän hankkeen suhteen vaasassa on että päätöksien läpinäkyvyyttä haluttaisiin lisätä. Yksi asia ainakin on varma, kondiksen puuhamiehet hoitavat tiedottamisen huonosti. Vai onko peräti niin että koko hanke ei oikein pysty vastaamaan nykypäivän ulkoistamis- ja tilaaja/tuottajamallin kiihkoon koska tuota ideologis-puoluepoliittista vastustusta on tullut vain kahdestan suunnasta (blogista päätellen siis)

Tässolis nyt kuulkaa oikeen kunnollisen yhteiskunta-analyysin aineksia.

15
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Kondis-hanke
« on: 14. 03. 2006 19:07 »
Moon kyllä pave jostai lukenu että kondis ei nimenomaan olis tuollanen ”eliittipaikka”. Mä oon ymmärtäny niin että kaupunki on siinä ratkasevas asemas määräämäs tuleeko siitä eliittipaikka vai ei. Vai tuleeko koko kondista. Voisin itteasias kuvitella että edellä mainituista syystä neuvottelut on enemmän tai vähemmän ajautunu karille. Sehän toisaalta tiedetään että kaupungin rahanhimo lyhyellä tähtäimellä on lähes ilmiömäinen. Olkoonkin että pitkällä tähtäimellä ko. toimista olis kaunpungille vaan haittaa. Kaupungin sosiaalivirkamiehet ei näihin asioihi pääse puuuttumaan, niiston eri miehet päättämäs ja niillon eri intressit. Poliittisia päättäjiä asia ei kiinnosta pätkän vertaa, sehän on vasta seuraavan vaalikauden asia. Näin ne hommat etenee.


Ote:
M.Palonevan lausunnosta Kondiksesta

Sosiaali- ja terveystoimi suhtautuu sosiaaliasuntojen ja sosiaalipalvelukeskuksen rakennushankkeeseen positiivisesti. Kaupungin palvelutuotanto tehostuu, jos vanhusväestö asuu tiiviisti. Säästöä syntyy, jos väestö julkisen palvelun vaihtoehtona käyttää yksityisiä hoito- ja hoivapalveluja. Asukkaiden aktivointi ja muu preventiivinen toiminta vähentää (usein vuosien viiveellä) väestön palvelujen tarvetta. Vaikea on arvioida, kuinka paljon synergiaetua julkisen ja yksityisten toimijoiden yhteistyössä voi tulevaisuudessa syntyä. Kuvattujen säästöjen rahamääräisen arvioinnin pohjaksi ei ole olemassa laskennallista mallinnusta.

16
Muualla asiasta on jo tiedotettu.

http://keskustelu.kauppalehti.fi/42/i/keskustelu/thread.jspa?forumID=13&threadID=26873&messageID=668348

näin tehtiin Lahdessa….
http://kotisivu.mtv3.fi/skp.lahti/pohja.html


Eiköhä tää oo kuulkaa jo täysin sovittu homma. Lääkärit istuu meilläki hallintoviroissa ja valtuustoissa. Ohan tätä asiaa ny jo tälläki foorumilla käsitelty.

17
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Kondis-hanke
« on: 17. 02. 2006 16:04 »
Tässä vähän tuumailin että eikös koko kondis-hanke melkeen suoraan ole juuri sitä mitä lissabonin strategiassa määritellään. Tästä saa lukea itse. Kehitystä on turha jarrutella oli sitten virkamies tai ei.

http://www.stakes.info/euso/Lissabon.htm

Vastaava tietoa löytyy myös täältä jos hieman etsii...

http://europa.eu.int/index_fi.htm

18
Eiköhä se nyt oo jo täysin selvää että virkamiehille on jonkulaanen ”toimintakielto-sopimus” olemassa muille yrityksille. Sehä tuli jo täs kondiskeskustelussa ilmi, siellä asian käsittely tihkaasi virkakoneistossa. Eikös sinnekki oo tulossa joku puhelinpäivystys, mitä ilmeisesti ei sais ees olla. Alkaa pikkuhiljaa kiinnostaa miten sellasia herrasmiesliituraitasopimuksia oikein valvotaan, kuka niitä oikein kontrolloi ja miten on mahdollista että arvon valtuutetut ovat tästä medi-info sopimuksen sisällöstä täysin kuutamolla. Koko tämän sopimuksen rahallinen hyöty kaupungille on ainaki mulle jääny aivan täysin hämärän peittoon. Herää jo kysyms onko tällainen toiminta edes moraalisesti hyväksyttävää lääkäreiden että virkamiehistön kannalta.

19
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Kondis-hanke
« on: 01. 02. 2006 11:11 »
Mitä täällä taas jahkaillaan.

Oon lukenu tästä Kondiksen liiketoiminnasta ja omasta mielestäni siinä ei ole mitään epäselvää.
http://www.netikka.net/strahlky/Teksti/kondis%20liiketoiminta.doc
 
Nyt herää kysymys. Onko tässä kyseessä herra T. Osalan oma henkilökohtainen mielipide vai edustaako se Vaasan Vihreiden virallista kantaa?

Jotenkin en nyt kyllä saa päähäni mahtumaan mitenkä liikeidean rahoitus kuuluisi kaupungin valtuutetuille. Eikö se nyt kuitenkin ole jo liikeidean menestymisen ehto että ei levitellä niitä papereita jonka pöydälle ja joka nurkkaan kopioitaviksi. Omasta mielestäni kaupunki saisi tehdä aiheesta oman kunnollisen analyysinsä ja eiköhän se siitä sitten.
Mua vaan kiinnostaa tietää tuleeko vaasaan 300 paikkainen vahuksien palvelukoti ja 150 kpl uusia työpaikkoa (niille on kyllä vaasassakin kysyntää) Kehitys ennenkaikkea, tai ei mitään. Ei tässä nyt Brezhnevin pysähtyneisyydenaikaa eletä.

20
Vaasa / Re: Vaasan kaupunkirakenne
« on: 20. 12. 2005 13:01 »
Voi hyvät hyssykät, tämä Pukkilan ehdotus on suorastaan nerokas. Eikö kukaan todellakaan tajua että ehdotus sulkee kaikki likapyykinpesut pois joita myös tässä ketjussa on vihjailtu,  että kaavamaksut, rakennusoikeusmaksut ja muut oheiskulut eivät jakautuisi tasaisesti.
Tämä ehdotus voisi olla todellakin muutos parempaan. Jopa minä omalta osaltani ymmärrän Pukkilan tokaisun, että mikään talous ei voi kestää tällaisia kaavantekoaikoja. Tiedän että minkään rahoituslaitoksen kiinteistönrahoituspäätöstä ei voida pitää voimassa niin pitkään. Lopputulos on aina sama, vain nämä yritykset pääsevät rakentamaan, joilla on omasta takaa varat siihen ja ovat vielä valmiita sijoittamaan nämä rahat pois yrityksen pyörittämisestä ja luomaan lopulta uusia työpaikkoja.

Pukkila on tässä asiassa aivan oikeassa, ei mikään järkevä talous voi kestää tällaista, kutsutaanko sitä sitten Turun-taudiksi tai Vaasan-taudiksi. Uudeksi aluksi Pukkilan ehdotus on ymmärrettävä, olkoonkin vaikka ehdotus on tehty hätäisesti eikä sitä ole perusteltu kunnolla, se on silti lähtökohdiltaan erinomainen.Pages: [1]