Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - takaisin-vaasaan

Pages: [1] 2 3 ... 6
1
Mistä täällä muka KESKUSTELLAAN?

2
Lukeekokaan tätä palstaa enää selkojärkiset? Uskovaiset, rasistit, lapsenmieliset ja egotrippiläiset ovat vallanneet tämän foorumin.

En viitsikään kertoa...

3
Jos talousongelmat voisi ratkoa painamalla rahaa, niin Zimbabwe olisi tänä päivänä maailman rikkain valtio, ja monet muut olisivat seuranneet esimerkkiä. Rahan moninkertaistaminen ei kuitenkaan moninkertaista ruuan määrää, eikä muidenkaan tarjoomien (tuotteiden ja palveluiden) määrää. Siksi talousongelmat voi ratkoa vain ratkomalla reaalitalouden ongelmat.

Reaalitalouden idea on siinä, että tuotetaan vähintään se mitä kulutetaan, eli tarjooma tarjoomaa vastaan. Vaasassa haasteena on, että eläköityvien vaasalaisten myötä tarjoomien tuottaminen vähenee, mutta kulutus esimerkiksi sairaspäivinä lisääntyy. Eli, valtavissa rahaongelmissa painiva kaupunki tarvitsee jättimäiset lisäykset terveydenhuoltoon. Tämä sisäinen ongelma näyttää entistä pahemmalta kun tietää ettei Vaasa ole omavarainen, ja rahan sisäänvirtaamat vaimenevat tuottavuuden vähetessä, sekä ulosvirtaamat kiihtyvät mm. öljyn hinnannousun takia, joka on öljysyöpölle kaupungille tärkeä huomio.

Kun pelimerkit kuluu öljyyn, ei rahaa tahdo enää riittää, ja mikäli öljyä ei kyetä ostamaan eivät yritysten rakennuspalikat päädy perille. Tällöin Vaasa ei voi enää tuottaa tarjoomia entiseen malliin, josta seuraa työttömyyden kasvu. Jos työttömyyden lisääntyminen johtaa kierteeseen, jossa työläisiä lähtee muille paikkakunnille työnhakuun, niin Vaasan asuntomarkkinat romahtavat, ja kaupunki ajautuu sukupolven kestävään laman koukkuun, josta ei pois pyristellä. Tyhjät talot luovat valtavan ylitarjonnan johon kysyntä ei pysty vastaamaan.

7%-sääntö on erityisen tärkeä muistaa öljyn kohdalla. Eli, jos öljykustannukset kohoavat 7% vuodessa, ne tuplaantuvat vuosikymmenessä. Mikäli öljyä käytetään 7% enemmän vuodessa, niin tällä vuosikymmenellä käytetään enemmän öljyä kuin koko ihmiskunnan historian aikana. Jo tällä hetkellä öljyä porataan syvältä merenpohjasta, ja hinta kallistuu myös ostovoimistuvien kansakuntien myötä. Millä tarjoomilla Vaasa siis rahoittaa lähivuosina tuplaantuvat öljykustannukset?

Vaasalaisten bensalaskut olisivat alle puolet nykyisestä, mikäli olisi rakennettu tiivistä, ja korkeaa. Mutta kun on rakennettu omakotitaloja laajoille alueille, jossa matkat ovat pitkiä kävellä, eikä joukkoliikenne omaa talousedellytyksiä toiminnalleen, niin asukkaat ovat turvautuneet kalliiseen yksityisautoiluun. Pohjois-Vaasan liikenteelle on näin rakentunut todellinen pullonkaula, eikä minun lisäkseni juuri kukaan ole tosissaan tahtonut rakentamista kohdentaa Pohjois-Vaasan sijasta sille järkevämmin sopiviin kaupunginosiin. Öljyn lisäksi rahaa palaa katuihin, rakennusmateriaaleihin, viemäreihin, vesiputkiin, sähköjohtoihin ja muihin ylläpitoa vaativiin tarjoomiin. Sähköautojen massatuotanto olisi aivan valtava helpotus.

Sähköautojen tuottaminen ei kuitenkaan onnistu tuosta vain, koska siihen tarvitaan valtavia infrastruktuurimuutoksia. En tiedä riittääkö pelkän sähkönlisäykseen se, että pari kaupunkia innostuu lämpöpumpuista vai tarvitaanko 15 uutta ydinvoimalaa, mutta infrastruktuurikysymys on joka tapauksessa erityisen tärkeä. Eikä vähiten siitä syystä, että jos jokainen eläisi kuten suomalainen tarvittaisiin neljä maapalloa sellaisen globaalin elintavan kestämiseen.

Hyvä infrastruktuuri kestää siihen kohdistuvan kuormituksen, ja hyvät päättäjät näkevät mikä on tulevaisuuden tarve. Maailman nopeista talouskasvualueista löytyy valtavasti esimerkkejä joissa infrastruktuuri ei pysy talouskasvun vauhdissa. Rekat seisovat itseaiheutetuissa ruuhkissa matkalla satamaan, jätehuolto ei kykene hoitamaan kasvavaa jätemäärää, etceteraa.

Jotta Vaasan reaalitalous saadaan kuntoon tarvitaan päättäjiltä kahta asiaa. Ensiksi strategian luominen ja toteuttaminen, eli kokonaisuuden hallinta. Jos jokainen ehdottaa ihan mitä sattuu, ja äänestää mitä sattuu, niin rahat ovat loppu ennenkuin puoliakaan ehdotuksista on käyty läpi. Siksi asioista pitää sopia toimiva kokonaisuus, ja saada enemmistö toimimaan tuon kokonaisuuden toteuttamiseksi. Toiseksi pitää olla hyvät neuvottelutaidot, että pystyy joustamaan omista mielipiteistä sen verran, että löytyy enemmistö, ja saadaan jotain todellista aikaan. Näiden kahden asian osaaminen tarkoittaa kykyä vastuunkantamiseen.

Valtuustoon tarvitaan siis riittävää tietämystä, ja taitamusta vastuunkantamiseen jotta Vaasan reaalitalous saadaan kuntoon, ja infrastruktuuri uusitaan vastaamaan nykypäivän tarpeita. Silti joka vaaleissa vasemmisto, vihreät ja monet muut yksittäiset valtuutetut keräävät tuhatmäärin ääniä vaikka heillä ei ole mitään kykyä vastuunkantamiseen. Yleensä he eivät edes kuuntele mitä muut haluavat sanoa. Tälläisten valtuutettujen poliittinen toiminta johtuukin muista syistä. Ihmisten soisi kysyvän ainakin sen, että mitä valtuutettu on edellisellä kaudella saanut aikaan, jottei samoja aikaansaamattomia kierrätetä yhteiseen sietämykseen seuraavallekin kaudelle. Olisihan sekin vähintäänkin kummallista, jos huonekalutehtaan johtaja saisi neljässä vuodessa aikaan ainoastaan yhden tuolin, joka ei edes kestä istumista, ja touhu vaan jatkuisi.

Muuttuvassa maailmassa on monen uudelleenkouluttauduttava, eikä tätä muutosta tule pelätä. Itse käytin elämäni tärkeimmän vuosikymmenen pätevöityäkseni politiikan vastuunkantajaksi, joka on taatusti maailman alikoulutetuin ala. Mutta ihmiset nyt vain haluavat äänestää sellaisia ehdokkaita, jotka vetävät reaalitalouden solmuun, ja puhuvat itselleen ääniä jotka sitten pettävät heti ensimmäisenä vastuupäivänään. Siitä vaan. Äänestäkää huonoja ehdokkaita jos niin päätätte, mutta älkää sitten ihmetelkö minkä takia asiat ovat niin huonolla tolalla.

Äänestäjäkunnassa on kuitenkin vähitellen havaittavissa järkiintymistä, kun esimerkiksi viime eduskuntavaaleissa talous kiinnosti enemmän kuin jotkut ministerin tekstiviestit. Tai kenties ihmiset ovat sunnuntaikävelyllään huomanneet, että ympärillä olevat ihmiset kielivät siitä, että jotkut muutkin ovat tehneet suorasukaisia ehdotuksia kuin pari ministeriä tekstiviesteillä. Joten toivoa paremmista äänestystuloksista siis on.

Pitäkää demokratian tärkein ajatus mielessä: Demokratia on sitä, että tehdään itse. Vastuu kuuluu yhtäläisesti jokaiselle äänestysoikeutetulle.

Ugh! Olen puhunut.

Heikki
Vaasa on saanut pelastavan enkelin! Hänen kymmenvuotinen pätevöitymisensä polittikan vastuunkantajaksi ehkä vielä kaipaa lisäkoulutusta?

Montako promillea "öljysyöpön"Vaasan budjetista menee öljyyn? Yksi? Vai puoli?Siitäkö homma on kiinni? Rahat kuluu öljyyn? Asuntomarkkinat romahtavat sen takia JOS öljyn hinta nousee 7%?

Quote
Öljyn lisäksi rahaa palaa katuihin, rakennusmateriaaleihin, viemäreihin, vesiputkiin, sähköjohtoihin ja muihin ylläpitoa vaativiin tarjoomiin. Sähköautojen massatuotanto olisi aivan valtava helpotus.

Eipä sitä taida juuri muuhun kuluakaan. Siis sähköautotehdas Vaasaan pelastaa? Tehdäänkö se verovaroin ja Kallio johtajaksi?


Mitä tarkoittaa gurumme reaalitaloudella? Kuinka "valtavissa rahaongelmissa" Vaasa onkaan?

Vai loppuuko siis rahat sen takia kun äänestyksissä hävinneitä ehdotuksia käydään läpi? Missä niitä läpi köydään ja mitä ne muka maksaa? "Reaalitalous" menee siis solmuun näiden takia?

Mitähän mahtaa tarkoittaakaan INFRASTUKTUURI?

Quote
että pystyy joustamaan omista mielipiteistä sen verran, että löytyy enemmistö
Tuo kuulostaa siltä, että kirjoittaja haluaa mukaan isojen poikien kanssa mutta hänell kaikki käy mitä muut ehdottavat, jotta vaan saa olla "vastuunkantajana".

Kallio on siinä täysin oikeassa, että valtuustoon tarvitaan riittävää tietämystä. Tiedän keinon miten Kallio siinä voi parhaiten auttaa.

4
Valtuuston tietoon / Vs: Nauhakaupunki Vaasa-Seinäjoki
« on: 22. 12. 2011 16:04 »
Sähköisen rautatien myötä on noussut otsikoiden aiheeksi nauhakaupunki Vaasa-Seinäjoki!

Nauhakaupunki-idea olisi mitä yksinkertaisin keino nostaa koko kaksoiskaupunkiseutu kukoistukseen hyvällä tahdolla. Eikä maksaisi paljon - radanvarsikaupungin investoinnit hoituisivat sijoittajien toimesta ilman mittavia rahallisia satsauksia yheiskunnan taholta. Idea on moninverroin hyödyllisempi kuin kuunsilta tai kannattamaton laivayhteys Ruotsiin.

Suurin mutta tuleekin sitten katkerasta kilvasta Seinäjoen ja Vaasan välillä! Seinäjokiset ovat sydämistyneet vaasalaisten ylimielisyyteen, edes sairaalayhteistyö ei ole saanut vaasalaisten kannatusta.
RKP:n intressit ovat yksinkertaisesti lännessä, siksi vain nöyrä yhteistyö eteläpohjalaisten kesken (Vaasassa ja Seinäjoellä ja sillä välillä) voi tuottaa tulosta.  


Tämähän on melkoisen silmäpuoli kaveri. Siltayhteys Merenkurkun yli on utopiaa, mutta laivayhteys Ruotsiin on kansallisesti tärkeä yhteys. Se on osa Eurooppatie 12:sta ja Sinistä tietä ja verrattavissa maantiehen, jonka ylläpito kuuluu valtioille. Keski-Pohjolan yhteistyön ja keskeisen Suomen elinkeinoelämän kannalta se on aivan välttämätön. maamme hallituskin on sen tajunnut, koskapa merenkurkun laivayhteyden turvaaminen on kirjattu hallitusohjelmaan. Kyse ei siis ole pelkästään Vaasan laivayhteydestä, vaan koko Suomelle tärkeästä yhteydestä, joka kuihtui tax free –myynnin loppuessa. Olisiko hyödyllisyyden oivempi vertauskohta kannattamaton Rengonharjun lentokenttä, johon on syydetty runsaasti yhteiskunnan, sekä valtion että kuntien, varoja kepun hallintokaudella.
 
Mistäpäin tuo Manteiro katsoo asioita? Eikö vaasalaisten pikemminkin olisi pitänyt sydämistyä seinäjokisten ylimielisyyteen ja epärehellisyyteen, joiden johdosta Vaasan on pakko suunnata yhteistyönsä muualle. Miten vaikeaa on erottaa asialliset aluepoliittiset ja elinkeinopoliittiset intressit kielikysymyksestä. Ei kaikki sentään ole RKP:n syytä tai ansiota, voisi E-P:n kepulaiset katsoa peiliin, miten Vaasaa on yritetty sorsia aina kun on ollut mahdollista. Seinäjoelta on turha kuvitella saatavan minkäänlaista tukea Vaasan suuntaan ihan kielstä riippumatta. Vaasalaisten täytyisi herätä pistämään kova kovaa vastaan, kuten nyt ehkä on tehty sairaanhoitopiiriasiassa. Sielläkin on vielä taustalla seinäjokelainen Risikko, joka taatusti ei ratkaise mitään asiaa Vaasan eduksi, jos hänellä vain on siihen mahdollisuus. Seinäjokinen on seinäjokinen vaikka voissa paistaisi, eikä siihen tule vaasalaisen koskaan luottaa. vaasalaisten ei tule antaa Seinäjoelle enää yhtään missään asioissa periksi, kuten on tähän asti liiaksikin tehty. Seinäjoki on Tampereen kanssa pelannut epärehellistä peliä Vaasan pään menoksi sairaala-asiassa, ja sh-piirin vaihto on siksi Vaasalle aivan välttämätön.

---
Vähän kyllä kyllästyttää tämän persu-foorumin keskustelun taso. Hyvää jatkoa!

5
Yleistä keskustelua / Vs: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 21. 12. 2011 08:08 »
Virkamiesvetoisella laivayhtiöllä ei ehkä ole niin kalliita huvipursia joita täytyy yhtiön piikkiin ylläpitää? Tuonkin väitetään kulisseissa hiertävän mutta ketkä ovat purrella seilanneet?

6
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 16. 12. 2011 15:03 »
Tämän päivän Pohjalaista lukemalla sa käsitylsen, että Salin on suurempi rikollinen kuin Lumio.

Hm...

Sen yhden mattojuttumokan jälkeen muuttui Pohjalaisen kanta 180 astetta Lumion asiassa. Vieläkin siis pyydellään anteeksi ja vähätellään asiaa.

Salinin korkokengät ovat lehden mielestä pahempi juttu kuin Lumion lakerikengät ja vaimon tanttu sekä limusiinilla ajelut ja muut reissut.

Kysymys kuuluu: millä Lumio säikäytti Pohjalaista? Kuka "iso poika" tai ilmoittaja puuttui peliin?


7
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 13. 12. 2011 10:10 »
Ex-kapunginjohtajamme oli eilen Sähköjunajahlallisuuksissa Seinäjoella etualalla. Kuinkahan tuo liittyy nykysiiin yliopiston työtehtäviin? Ylen alueuutisissa Areenasta http://areena.yle.fi/video/1323712070178 homma näkyy (1.05 min kohdalla). Kiva!

8
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 07. 12. 2011 23:11 »
Tätyy olla huolissaan Vaasan ja sen johtajien valtakunnallisesta näkyvyydestä.

Häyryn valinta kaupunginjohtajaksi uutisoitiin valtakunnan medioissa kovin näkymättömästi. Maailmalla kysellään, kuka se Häyry on, kun sen nimisestä miehestä ei kukaan ole koskaan ennen kuullutkaan.

Vaasan menestyvää kansainvälistä yritystoimintaa ei valtakunnassa tunneta, eikä tiedetä kaupungin vahvuutta. Sen sijaan sikateollisuuden, tangojen ja duusonien Seinäjoki porskuttelee julkisuudessa muka vahvana kasvukeskuksena tuon tuosta.

Turun entisen apulaiskaupunginjohtajan edustusostokset pääsevät jopa Uutisvuotoon ja ovat valtakunnassa kaikkien tiedossa. Vaasan entisen kaupunginjohtajan toilailuista ja ostoksista sen sijaan ei iltalehdistö eikä sensaatiolehdistö (ainakaan vielä) kirjoittele.

Onko tämäkin merkki siitä, että Vaasa ei näy valtakunnallisesti, vaikka aihetta olisi sekä hyvässä että pahassa.

9
Valtuuston tietoon / Vs: Johtajavalinnat
« on: 04. 12. 2011 16:04 »
Arkkitehti Päivi Korkealaakso omaa todellisen pätevyyden toimialansa johtajaksi! Vastoin määrättyjen piirien myyräntyötä. Päivillä on myös Vaasassa melkoisen pitkä kokemus pätevyytensä todistamiseksi - vastaavaa tuskin löytyy hakijoiden joukosta. 

Ongelmaksi ja valinnan esteeksi voi nousta se kaupunkia vaivaava mörkö - onko astunut joidenkin tahojen varpaille.
Kaavoituksen toteutuminen kaatuu Vaasassa liian usein vanhojen maanomistajien vastustukseen. Valinnan on oltava sidosryhmistä riippumaton, silloin Korkealaakso on tosi vahvoilla. 


Nimimerkki Manteiron pitäisi lukea Vaasan kaupunginhallituksen johtosääntö ja katsoa sieltä, mitä kaikkea teknisen toimialajohtajan tehtäviin kuuluu. Päivi Korkealaakso on epäilemättä kyvykäs ja kunnianhimoinen ihminen, mutta hänellä ei ennen nykyistä lyhytaikaista  viranhoitoa ollut minkäänlaista kokemusta muusta kuin kaavoituksesta, eikä siitäkään johtavassa asemassa.

Kysymys on siitä, onko Korkealaakson kokemus edelleenkin riittämätön tekniseksi johtajaksi. Vastaus riippuu siitä, millainen pätevyys ja kokemus muilla saman viran hakijoilla on. Jos Korkealaakso on näistä pätevin, niin hänet tietenkin pitää valita.Näinhän kävikin, kun tekniselle johtajalle valittiin viransijaista. Kukaan ei uskonut Korkealaakson mahdollisuuksiin, ennenkuin nähtiin vastaehdokas.

Yleisemmin voi olla sitä mieltä, että isossa kaupungissa näin korkeaan virkaan ei pitäisi olla mitään asiaa Korkealaakson kokemuksella. Mutta, mutta.. onhan Vaasassa valittu Kaunistoa, Knookalaa ynnä muitakin vastaavia. Korkealaakson valinta ei ole mahdoton, eikä katastrofi, mutta hänen kykynsä edistää kaupungin kehitystä nähdään siinä tapauksessa vasta vuosien kuluttua. Hänelle paljon sopivampi tehtävä olisi kaavoituksen johtajuus, joka myös tullee lähitulevaisuudessa haettavaksi. Siinä hän voisi ensin meritoitua. Siihen hänen pätevyytensä voisi nyt juuri ja juuri olla riittävä.

Onko Manteiron mielestä nyt Korkealaaksoakin vastaan joku salaliitto? RKP:läinen kaiken lisäsi, vai?

10
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 03. 12. 2011 17:05 »
Patentti- ja rekisterihallituksen pääjohtaja sai luottokortin väärinkäytöstä 8.000 euron sakot. Ja tietysti joutuu maksamaan takaisin joka euron joka ei liittynyt työhön. Miten selviää Lumio kaupungin luottokortin käyttämiseen liittyvistä epäselvyyksistään?

Turun Hirvilammin edustustilin käyttö kavereiden kestitsemiseen oli näkyvästi lehdissä. 

Olisipa mielenkiintoista nähdä vaikka vain se, kenelle kaikille ja kuinka paljon Vaasan entinen kaupunginjohtaja tarjoili paikallisissa yökerhoissa ja reissuillaan kaupungin piikkiin.

Veikataan, että tutkimustulokset eivät kestäisi päivänvaloa. Hyvä, ettei ole tutkittu.

11
Valtuuston tietoon / Vs: Johtajavalinnat
« on: 03. 12. 2011 10:10 »
Johtajakeskustelumme menee kummalliseksi, kun eräät fanaatikot kääntävät kaiken kielikeskusteluksi. Erona Vasabladetin kielitalibaanien juttuihin on vain se, että nyt asialla ovat suomenkieliset. Kyllä kai johtajia ja johtajakokelaita voi arvioida äidinkielestä riippumatta?

Virkavalinnoissa on niin, että pätevin hakija pitää lain mukaan valita. Yksi pätevyyden osa on kielitaito, mutta pätevyyttä arvioidaan kokonaisuutena. Valittava voi olla äidinkieleltään joko suomen- tai ruotsinkielinen, kunhan hän on objektiivisesti arvioiden pätevin.
Ei Vaasassa ole mitään RKP:n yksinvaltaa kuten on esimerkiksi Mustasaaressa. RKP on iso ryhmä valtuustossa, mutta ei pysty yksin määräämään yhtään mitään. Kuvitelma jostain RKP:n tai ruotsinkeilisten salaliitosta on ihan tuulesta temmattu.

Vaasassa on sen sijaan esimerkkejä siitä, mitä tapahtuu, kun virkavalinnat valmistellaan huonosti, eikä pätevin tule valituksi. Kolme vuotta kestänyt henkilöstöjohtajan valinta taitaa olla räikein. Henkilöstöyksikössä on selvitelty sisäisiä riitoja ja kaupungin hallintoyksiköt ovat tyytymättömiä osaamattomaan vt. johtajaan. Toivottavasti sotku saadaan selvitetyksi ja pätevin valituksi.
Toinen räikeä esimerkki oli RKP:läisen Kristina Stenmanin syrjäyttäminen huomattavasti epäpätevämmän tieltä. Stenman sai valtion korkea viran, eikä valinnasta tullut oikeusprosessia. Olisi voinut tulla, ja aihetta olisi ollut.

12
Valtuuston tietoon / Johtajavalinnat
« on: 01. 12. 2011 20:08 »
Vaasalaisia infossa voisi käynnistää keskustelun kaupungin erilaisista johtajavalinnoista ja vähän seurata niitä, kun nyt juuri ovat ajankohtaisia teknisen johtajan ja henkilöstöjohtajan, erityisasiantuntijan ja kehitysjohtajan virat.

Pian taitaa olla tulossa täytettäviksi esim. kulttuurijohtajan, museotoimenjohtajan, Kuntsin ja Tikanojan museonjohtajan virat.

Voisi lähteä liikkeelle toimialajohtajien valinnasta. Kahden apulaiskaupunginjohtajan tehtäviä hoitaa nyt kolme toimialajohtajaa, joista jokaisen palkka on suurempi kuin aikaisempien apulaiskaupunginjohtajien.

Toimialajohtajiksi saatiin kelvollinen Jukka Kentala ja erittäin kokemattomat Tomas Häyry ja Christina Knookala. Knookala tuli valituksi paljon pätevämmän Kristina Stenmanin ohi vain sen vuoksi, että Lumio (=kokoomus) ja hänen kanssaan Marjatta Vehkaoja vihasivat Stenmania.

Häyry joutui melkein heti Lumion potkujen vuoksi hoitamaan kaupunginjohtajan virkaa. Teknisen toimialajohtajan viran hoitajana on ollut erittäin kokematon ja suppea-alainen arkkitehti Päivi Korkealaakso, mutta eipä ollut hänen vastaehdokkaansa sen parempi.

On kyllä vahvaa liiottelua, jos sanotaan, että johtajan virkoihin olisi ollut korkeatasoisia hakijoita. Kj:n virkaan oli tosin pari Häyryä kokeneempaa.

Henkilöstöjohtajan vaali erilaisine oikaisuvaatimus- ja valituskiemuroineen on kestänyt jo kolme vuotta, mikä johtuu asian huonosta valmistelusta ja siitä, että virkaan valittiin hyvin kokematon nainen, joka nyt on saanut hoitaa virkaa tilapäisenä kolme vuotta.

Kaupungin sisältä ja hänen johtamastaan yksiköstä on kuulunut pelkästään huonoja uutisia, joten toivottavasti nyt uudella kierroksella valitaan joku muu. Ja laillisesti. Pätevin.

Olisi kiva muuttaa Vaasaan jos johtajiksi saataisiin päteviä henkilöitä.

13
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 29. 11. 2011 18:06 »

Ei auttanut Markku Lumiota edes rkpeeläisten hännystely itäruotsalaiseksi itseään tituleeravan Paavå Lipposen johtamassa vahvan ruotsalaisuuden puolesta taistelevassa svenska nu-organisaatiossa. Potkut tulivat, kun Vaasaan tarvittiin omasta ryhmästä ykkösvirkamies. Hyvin on rkpeellä pyyhkinyt,
Onkohan sekin muuten Mustasaaresta? Kysympähän vain.
 
Senkö takia Lumio joutui lähtemään, että kaupunginjohtajaksi haluttiin RKP:läinen? Onpas siinä varsinainen salaliittoteoria! Eikö Lumio joutunut lähtemään omien väärinkäytöstensä vuoksi, vieläpä sen tasoisten väärinkäytösten, joita poliisi tutkii edelleen? Ilman niitä Lumio istuisi aivan varmasti vankasti pallillaan. Lumion jouduttua eroamaan oli kaupunginjohtajan paikka pakko panna hakuun. Eritoten kokoomuslaiset vakuuttivat jo Lumion aikana, että kaupunginjohtajan virka samoin kuin kahden apulaiskaupunginjohtajan tilalle tulleet kolme toimialajohtajaa ovat epäpoliittisia. Lumio itse oli taitava poliitikko, mutta hänen seuraajansa ei pitänyt olla. Manteiron mielestä Häyry  kuitenkin on RKP:läinen ja virka oli järjestelty hänelle, vai? Mitä näyttöä Mateirolla on a) Häyryn RKP-kytkyistä b) siitä että hänen vahvempi kielensä edes olisi ruotsi?

14
Valtuuston tietoon / Vs: Virkamiesmoraali
« on: 28. 11. 2011 17:05 »
Jatketaan kuvitteellisia esimerkkejä virkamiesmoraalista:

Edellä mainitun kuvittelliisen johtavan virkamiehen alainen, kaavoituksesta tai maanhankinnasta huolehtiva henkilö oli saanut tietää samasta kaupungin maalla sijaitsevasta huonokuntoisesta rakennuksesta, jonka voisi lunastaa edulliseen hintaan. Rakennus sijaitsee siis maalla, jonka käyttötarkoitus oli vahvistettu kunnan virallisissa elimissä: siitä piti tulla vapaa-ajanaluetta sen jälkeen kun rakennuksen vuokrasopimus loppuisi tai rakennus saataisiin lunastetuksi kunnalle. Rakennuksen piti suunnitelmien mukaan jäädä vapaa-ajanyhdistysten käyttöön, kuten  maa-alueenkin, joka kaavassa oli puistoa.

Jos asianomainen maanostosta vastaava virkamies tässä tilanteessa ostaisi rakennuksen itselleen sen sijaan, että se lunastettaisiin hänen aloitteestaan kunnalle, niin mikä olisi lopputulos?
Saisiko asianomainen potkut ja syytteen? Vai todettaisiinko, että mitään laitonta ei ole tapahtunut? Miten tilanne eroaa siitä, että ostaja olisi ollut hänen esimiehensä, kuten tuossa toisessa kuvitteellisessa esimerkissä?

Miten kyseisen virkamiehen tilanne muuttuu moraaliselta kannalta, jos hän ei osta itselleen, mutta avustaa esimiestänsä ostamaan rakennuksen yksityiskäyttöön, vaikka virkansa puolesta tietää, että se pitäisi suunnitelmien mukaan lunastaa kunnalle.

Siinä olisi Vaasan yliopiston hallintotutkijoille pohdittavaa, sillä heidän erikoisalansa on lehtitietojen mukaan hallinnon etiikka ja moraali. Todellisia esimerkkejä virkamiesmoraalista tai sen puutteesta on kovin vaikea löytää, joten niitä pitää keksiä, vasinkin Vaasassa.

15
Valtuuston tietoon / Vs: Virkamiesmoraali
« on: 27. 11. 2011 15:03 »
Kunnan palveluksessa oleva korkea virkamies,johtaja, joka tuntee hyvin oman kuntansa tulevan maankäytön tavoitteet ja suunnitelmat ja jopa vastaa niistä, saa tietää, että kunnan vuokramaalla sijaitseva huonokuntoinen vanha arvorakennus olisi edullisesti lunastettavissa.

Kyseinen maa-alue on kaavoitettu puistoksi ja tarkoitettu myöhemmin käytettäväksi vapaa-ajantoimintoja varten. On olemassa vieläpä ihan erilliset kunnan hyväksymät suunnitelmat siitä, miten kyseisen kiinteistön alue tullaan luovuttamaan alueella jo toimivien yhdistysten tarpeisiin lisäalueeksi.

Virkamies siis saa työnsä puolesta (tai vaikka muutenkin) tietää tällaisesta lunastusmahdollisuudesta. Onko oiketa virkamisemoraalia, että hän ostaisi kyseisen rakennuksen pilkkahinnalla itselleen sen sijaan, että hän ostaisi (tai antaisi vihjeen oman kunnan ostoista vastaaville) sen omalle kunnalleen?

Menetteleekö virkamies oikein? Olisiko kyse moraalisesti tuomittavasta oman virka-aseman hyväksikäytöstä, vaikka toiminta ei olisikaan rikollista?

Esimerkki on täysin kuvitteellinen, mutta se voisi olla mahdollinen. Miettikääs sitä.

16
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 25. 11. 2011 20:08 »
Hesarista luettua:

Turun entisen apulaiskaupunginjohtajan Tero Hirvilammin luottokortin käytöstä oli juttua.

Pari päivää sitten uutisoitiin, että upseeri oli saanut 30 päiväsakkoa siitä, että oli teettänyt alaisillaan 50 -vuotisjuhliensa valmisteluja.

Vaasassa tuollainen puuttuminen viranhaltijoiden pikkuasiohinhan tuntuu aivan käsittämättömältä.

---
Muuten eikös Vaasassa eräs apul.kaup.joht. junaillut yliopistolle rahaa saaden näin omaiselleen työpaikan.

Onko pois laskuista, että sama kuvio olisi taas käytössä? Mitä jos joku ystävllinen taho olisi lahjoittanut mojovan summan sillä ehdolla, että eräälle tyypille järjestetään määräaikainen homma.

Taktiikkahan tuntuu olevan, että kun kerran on niin viaton että saa julkiselta sektorilta työtä, on aivan ajojahtimaista syyttää rehellistä miestä yhtään mistään.

Niin kai se poliisi ja syyttäjäkin Vaasassa ajattelee?

17
Yleistä keskustelua / Vs: Rabbe Grönblom - pizzalaivuri
« on: 09. 11. 2011 19:07 »
Taustalla kuulemma kaihertaa joku Rabben ökyhuvipurren remppa jossain Alexandriassa RG-linen piikkiin. Keitähän sillä huvipurrella on vieraillut?

18
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 07. 11. 2011 12:12 »
On tämä Vaasa kyllä melkoinen banaanivaltio. Hyvä-veli verkosto rehottaa ja ulottuu poliisin ja syyttäjänkin toimiin. Oikeusvaltio ei toimi Vaasassa. Jos poliisi/syyttäjä olisi häveliäs maineestaan niin se olisi irtisanoutunut tästä komisario Mäntymaan kaverin casesta.

19
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 29. 10. 2011 12:12 »
Minulle kerrottiin, että Lumio-tapauksessa oltaisiin tehty kantelu Oikeusasiamiehelle poliisin ja syyttäjän lepsusta toiminnasta.

Takana kuulemma ajatus, että Vaasan polisii on esteellinen asiaa ylipäätään tutkimaan.

Siitä on kuulemma ollut juttukin Vasabladetissa eilen. En löytänyt netistä juttua. Onko tietoa asiasta?



20
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 02. 10. 2011 21:09 »
Kuseeko Vaasan yliopisto nyt kaupungin kintuille?

Mikä mielenilmaus tämä nyt on "köyhältä" yliopistolta palkata sellainen johtaja, jonka irtisanomiseen Vaasan yksimielinen kaupunginhallitus ryhtyi alkuvuodesta ja joka sen vuoksi itse erosi. Iyse  "virkahan" ei ollut edes olemassa eikä siis julkisessa haussa. "Kaveria ei jätetä" oli operaation ainoa vaikutin. Väärinkäytökset ovat poliisitutkinnassa, eikä niitä ole ratkaistu, tuskin saavat lopullista ratkaisuaan vielä pitkään aikaan. Kaupunginhallituksella olleet irtisanomisen perusteet eivät ole mihinkään hävinneet, se on syytä muistaa.

Miksi yliopisto teki tällaisen tempun suurimmalle tukijalleen? Yrittävätkö rehtori ja hallituksen jäsenet kenties mitätöidä kaupunginhallituksen toimet ja osoittaa, että kaupunki on toiminut virheellisesti?

Millä tavoin yliopiston tempaus vaikuttaa sen suhteisiin kaupunkiin, jää nähtäväksi. Kuulemma aika moni kaupungin päätöksentekijä on näreissään yliopiston toimista.

Olisiko tällainen "hyvä veli" toiminta mahdollista missään muussa yliopistossa? Tuskin!

Kyllä meni Vaasan ylioiston arvostus.

21
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 27. 09. 2011 07:07 »
Osuuskaupan tiedote 23.10.2009
Osuuskauppa KPO on tehnyt merkittävän lahjoituksen Vaasan yliopiston peruspääomaan. KPO lahjoittaa 200 000 euroa yliopiston pitkän aikavälin toimintaedellytysten vahvistamiseksi. Lahjoituksen luovutti yliopistolle toimitusjohtaja Arttu Laine perjantaina 23. lokakuuta.

http://www.s-kanava.fi/web/kpo/tiedote?announcement=130563_66560

Ilmeista on, että Arttu Laineen ääni painaa.  Miksi Laine mahdollisesti sitten ajaisi Lumion asiaa?
Kansanomaisesti ajatellen kysymys on ns. asioiden pysymisestä perheen piirissä.
Mitä KPO/Prisma/ABC on "saanut" Vaasalta?

--


Quote
Yliopistoyhteisön menestyminen ja toiminnan korkea laatu edellyttävät eettistä valveutuneisuutta. Eettisesti kestävän opinto-, tutkimus- ja hallintokulttuurin kehittäminen tukee laadukkaan oppimisen ja tutkimuksen tavoitetta.
Yhteisön etiikka
Yliopistoa eettisesti toimivana työyhteisönä ohjaavat seuraavat periaatteet:
−   Tavoitteena on korkea laatu ja vahva asiantuntemus. −   Toiminnassa korostuu yhteinen etu. −   Yhteisön jäsenet ovat luotettavia ja vastuullisia sekä oman toimensa että yhteisten
asioiden hoidossa. −   Tapauskohtaista harkintaa voidaan tehdä laillisuuden ja eettisesti kestävien
perustelujen pohjalta.
−   Yhteisön jäsenet kohtelevat toisiaan ja yhteisön ulkopuolisia henkilöitä
kunnioittavasti, tasa-arvoisesti ja oikeudenmukaisesti.

22
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 26. 09. 2011 22:10 »
Quote
Professori Ari Salminen käsitteli etiikan teemoja laajan kansalaisnäkökulman kautta. Keskeisiä eettisiä haasteita olivat mm. hallintolain toimivuus ja periaatteiden toteutuminen käytännössä. Kansalaisten mukaan korruption pehmeät muodot, ennen kaikkea ’hyvä-veli’ verkostot ovat suomalaisen järjestelmän ongelma.
Hm...Ari Salminen oli siis perustamassa uutta päälliköntoimea Yliopistolle juuri Lumiolle. Etiikka on ovela juttu.

23
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 26. 09. 2011 20:08 »
Professori Ari Salminen on erikoistunut hallinnon etiikkaan. Hän myös istuu Yliopiston hallituksessa. Hän on siis ollut palkkaamassa Lumiota.

Alla olevasta linkistä avautuu tietoa Salmisen etiikkaosaamisesta.
http://www.uwasa.fi/julkisjohtaminen/ajankohtaista/Etiikkaseminaari/

Tuli vähän mieleen Minnesotahoitola. Sinnehän pääsee vain entiset alkkikiset töihin. Kriminaalihuoltoyhdistyksissä on paljon ex-linnakundeja.

Tietysti hallinnon etiikkaan perehtyneen professorin lähipiiriin tarvitaan Lumion tuomaa erityisosaamista käytännön tasolta. Yliopiston teoreettisiin höpinöihin tulee aivan uutta säpinää Markun tuomana. Tylsät karonkat sun muut saavat aivan uutta värinää. Ja reissumiehiä aina tarvitaan.

---
Vakavammin. En tiedä onko samani viestit Yliopistolta todella johtamassa työntekijäiden jonkinlaiseen mielenilmaukseen?
Voiko pitää paikkansa väite, että Lumio suotui hommaan ilman palkkaa, jotta voisi hakea oikeita töitä? Tuskin.

----
Huomasin että Tallinnasta tutun kytkyn edustaja eli KPOn tj on Vaasan Yliopiston hallituksessa....

http://www.uwasa.fi/yliopisto/hallinto/hallitus/


24
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 24. 09. 2011 10:10 »
Ei km-päiväkirjaan kirjoitetakaan jokaista kilometriä erikseen vaan vaikkapa "kapunkiajo 25 km, mm. neuvottelut KPOn kanssa ABC:llä".
Sen kirjoittaa tietysti kuski, niinkuin kirjoittikin kaksi vuotta. Sitten "joku" antoi määräyksen että se lopetetaan. 150 000 km ei tule ihan pikku ajoista.

Piti oikein tutkia mikä otti niin kipeää, että Pohjalainen nöyrtyi....

Quote
"Vähäisiä rikoksia ovat 500 euron kengät ja koko perheen vaatettaminen. Miksi Markku erosi, jos ei ollut pelko persauksessa? On kyllä oikein, että molemmat ovat poissa palkkalistoilta.

"
Tuo sai siis aikaan vähättelykolumnin ja anteeksipyynnön.


25
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 23. 09. 2011 11:11 »
Quote
OIKAISU
Pohjalainen julkaisi tekstatenpalstallaan torstaina kirjoituksen, jossa nimimerkin suojasta arvosteltiin perustelemattomasti Vaasan edellistä kaupunginjohtajaa Markku Lumiota.
Lehden toimintaperiaatteisiin kuuluu, ettei kukaan voi nimimerkin suojasta arvostella nimettyä henkilöä. Lehti pahoittelee tapahtunutta.

 
Miten on mahdollista, saman päivän arvosteliin samassa asiassa Lanamäkeä ja että muutamaa päivää aikaisemmin oli "nimimerkin suojasta" arvosteltu täysin perustelemattomasti mm. Nordmania, Hokkasta, Osalaa ja Rosvallia.

Säälittävä kirjoitus on myös Mikko Kallionpään yritys puhdistaa Lumion mainetta vertaamalla häntä Vantaan Peltomäkeen.
 
Eikö Kallionpää todellakaan tunne taustoja, sillä jutusta saa sellaisen kuvan, että  Lumion tapauksessa olisi kyse häntä alusta asti vihanneiden demareiden käynnistämästä ajojahdista. Tämä kuvahan on ihan väärä. Hänellä oli itse asiassa tutkimusten alkaessa suurempi ja laajempi poliittinen tuki kuin koskaan, palkakorotuskin hyväksyttii vielä tammikuusa. Siinä Kallionpää oli oikeassa, että Lumio oli leimallisesti kokoomuspoliitikko. Eikö Kallionpää muista, mistä ja miten Lumioon kohdistuvat tutkimukset käynnistyivät? Ne käynnistyivät Salinin toimien tutkinnasta, jossa yhteydessä Lumion toiminta tuli myös esille. Eikö Kallionpää muista, miten tutkimukset on tehty? Ne on kaikki tehty joko yksimielisen kaupunginhallituksen tai yksimielisen tarkastuslautakunnan (jossa kokoomuksella vanna edustus) tai kh:n puheenjohtaja Raija Kujanpään (kok.) tilaamina. Nämä ovat arvioineet tutkimisen tarvetta, ei niihin kukaan muu ole voinut päästä vaikuttamaan eikä ole ehkä edes ollut tietoinen. Eikö Kallionpää muista, miten Lumio erosi? Yksimielinen kaupunginhallitus Raija Kujanpään (kok.) johdolla päätti käynnistää kaupunginjohtajan erottamisen. Jokainen juristi (Kujanpää, Lumio) tietää, että pelkkä luottamuspula ei riitä erottamiseen, vaan luottamuspulaan pitää olla selvät syyt. Tästä on oikeustapauksia, että näin on.

Sen on Lumio vallan hyvin tiennyt, mutta yrittää selittää erottamisensa poliittiseksi ajojahdiksi, mitä se ei ollut. Esimerkiksi demareiden Marjatta Vehkaoja oli varmaan hyvin surullinen, kun hänen toimintaansa suopeasti suhtautunut Lumio joutui lähtemään.
 
Kallionpää vertaa Peltomäen asumista (jossa Peltomäki itse väittää, että ei ole mitään epäselvää, näin hän sanoi TV:ssä.) Lumion asumiseen. Vertailukohtana olisi voinut pikemminkin olla esim. Lumion edustusvarat, virka-auton ja kuljettajan vapaa käyttö, vaimon matkat ym, joiden avulla hän on palkkansa ohella saanut varsin suuret verottomat etuudet yksityiseen käyttöön. Kyllä Lumio tämän vertailun voittaa.
 
Kallionpää ottaa esille naimisissa olevan Peltomäen matkan vieraan naisen kanssa ja vertaa sitä Lumio Tallinnan – matkaan. Tämä aihepiiri on tulenarka, sillä Lumion osalta näitä (kulisseissa ahkerasti supistuja) "seuramatkoja" ei ole tuotu juurikaan julkisuuteen.
 
Lumion ainoaksi synniksi verrattuna Peltomäkeen saa Kallionpää sen, että hän hyväksyi omia laskujaan. Olihan varsinainen puolueeton raportti. Tai ehkä se olikin tuon tämänpäiväisen Oikaisun lisäksi tullut hyvitys?
 
Peltomäen ja Lumion tapaukset ovat varsin erilaiset. Lumion oli pakko erota väärinkäytösten vuoksi, jotka hän itse tunnusti erollaan. Peltomäen ero oli puhtaan poliittinen, sillä mitä ilmeisimmin, ledhistön esiin kaivamien seikkojen perusteella, juridisia perusteita erottamiselle ei olisi ollut.
 
 

26
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 21. 09. 2011 21:09 »
Itä-Uudenmaan poliisi tutki täällä etelässä ensiksi Vantaan kaupunginjohtajan mahdollisia viranhoidon epäselvyyksiä. Ne olivat kuitenkin hyvin, hyvin vaatimattomia Lumion touhuihin verrattuna.

Peltomäkeä syytettiin:

1) Oli ollut ulkomaan matkalla vieraan naisen kanssa, joka oli kuitenkin maksanut kaikki kulut itse
2) Oli asunut hyvin pitkään entisen työnantajansa omistamassa asunnossa ja oli joskus (kauan sitten) suositellut tätä entistä työnantajaansa erään kirkon suunnittelijaksi kun srk oli neuvoa kysynyt...

Hm...

Onko Vaasassa edes tällaisista asioista viitsitty keskustella julkisuudessa. Ainakin noista reissuista ja seuralaisista kulisseissa puhutaan.

Joka tapauksessa oli lopputulos sama Vantaalla. Kjlle annettiin ymmärtää, että potkut tulee, ellei itse hae eroa.

Vantaalla asiaa tutki krp:
HS:
Quote
Poliisitutkinta Peltomäen mahdollisesta virka-aseman väärinkäytöstä siirtyi Itä-Uudenmaan poliisilta keskusrikospoliisille.

Syy on, että Itä-Uudenmaan poliisi ja Vantaan kaupungin johto ovat läheisiä yhteistyökumppaneita.

"Vantaan kaupunki on tärkein sidosryhmämme. Ulospäinkin tutkinnan luotettavuuden takia on parempi, että tutkinta siirretään etäämmälle", toteaa Itä-Uudenmaan poliisin päällikkö Kari Tiittula.

Krp:n rikosylikomisario Tero Haapala vahvistaa asian: "Tässä vaiheessa toteamme, että talousrikosyksikkö paneutuu asiaan."

Vantaan Mäkinen on tyytyväinen: "Näin tutkinta on täysin riippumaton, ja Krp pystyy varmasti paremmin resursoimaan tutkinnan."

Eikö Vaasassa tätä ole lainkaan pohdittu? Eikä jopa eräs valtuutettu ja puoluetoveri, kaveriksikin mainittu, ole Vaasan poliisilaitoksella merkittävässä asemassa? Eikö Vaasa ole poliisinsa "sidosryhmä"? Eikö Vaasalla ole joku yhteinen elinkin polisin kanssa (polisiasiain neuvottelukunta tms)?

Kun siis Vaasan poliisi päättää lopettaa tutkimukset tekojen vähäisyyteen ja toteen näyttämättömyyteen vedoten niin eikö Vaasassa herää kysymystä siitä onko tutkija varmasti puolueeton?

Eikö silloin kun vähänkin haiskahtaa puoluettomuuden vaarantuminen, normaalisti vaihdeta tutkijat kotipaikkakunnan polisiilta muualle? Eikös Vaasassakin ole keskusrikospoliisin yksikkö?

Sanonpa vaan, että jos tuo Vaasan tapaus olisi tapahtunut täällä pks:lla niin olisihan se asia hoidettu aivan toisella tavalla.





27
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 16. 09. 2011 07:07 »
Jos "lähipiiri" on saanut nauttia palkkioista ja palkankorotuksista ym. kivoista etuuksista niin lojaalisuus varmaan astuu kuvaan. Ja itsesuojeluvaisto. Polisille ei varmaan kerrota ihan kaikkea mitä tiedetään? Näyttöä ei tule ja on tilanne: kilometrejä löytyy mutta näyttöä yksityisajoista ei ole? Ei kai kukaan joka tällaista "yksityisajoa" olisi nähnyt, marssi itse poliisin pakeille todistamaan!

Jos vielä vaimon mekot ja omat vaatteet yms. lasketaan "vähäisiksi" omilla "henkilökohtaisilla" edustusmäärärahoilla ostetuiksi, niin jääkö Lumion tuomioksi lopulta vain tämä ikävä julkisuus ja potkut?

Kansan oikeustajuun ei kyllä helposti saa mahtumaan esiin tullutta verovaroin rypemistä vaikkei poliisi ja oikeuslaitos niissä varsinaista rikosoikeudellista rikosta löytäisikään.

Kun seuraa täällä etelässä tapahtuvia (esim. Vantaa) viranhaltijoiden tekosiin puuttumisia, niin tuntuu että Vaasassa eletään vähän kuin toisessa maassa, banaanivaltiossa.


28
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 15. 09. 2011 18:06 »
Quote
"Esitutkinnassa oli kaksi virkavelvollisuuden rikkomisasiaa, joista toisen tutkinta lopetettiin näytön puutteen, toinen teon vähäisyyden vuoksi. Lopettamispäätökset teki poliisin esityksestä johtava kihlakunnansyyttäjä Peter Levlin.
Esitutkinnassa selvitettiin ajoneuvojen ajopäiväkirjojen pitämättä jättämistä ja merkintöjen puutteellisuutta. Lisäksi selvitettiin muun muassa Markku Lumion mahdollista toimivallan ylittämistä kaupungin henkilöstön palkitsemisessa."

Muistaakseni niitä selvittämättömiä kilometrejä oli toistasataatuhatta. Ehkäpä se olisi enemmän asianomistajajuttu, eli kaupungin pitäsi itse vaatia korvauksia?

Toisaalta kyllä verottaja noista on varmaankin hyvin kiinnostunut. Veroton autoetu?

Sama asia on jos on vastoin sääntöjä nostellut palkkoja tai palkkioita. Vahingon kärsijän=veronmaksajien tulisi periä rahat takaisin. Mutta siihen ei taida löytyä poliittista tahtoa?

Quote
Sen sijaan poliisi jatkaa edelleen esitutkintaa virka-aseman väärinkäyttämisen osalta. Tutkinta koskee edustusmäärärahoilla tehtyjä vaate- ja tavarahankintoja. Poliisin mukaan rahallisesti kyse on kuitenkin varsin vähäisistä summista.
Virka-aseman väärinkäyttö on vakavampi rikkomus kuin virkavelvollisuuden rikkominen. Virka-aseman väärinkäytöstä voidaan tuomita sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Tuota poliisin arviointia vähäisistä summista pidetään outona. Ehkä syyttäjä ei ole samaa mieltä?

---
Vantaalla oli kaupunginjohtaja jäänyt kiinni naisystävän reissussa pitämisestä. Erosi tehtävästään. Vaasassa ei kai tällaista seuralaisen mukana pitämistä pidetttäisi edes sopimattomana....

29
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 13. 08. 2011 13:01 »

Edelleen Vaasassa pohdituttaa Risbergin kirjoitus ja sen tarkoitusperä. Miksi hän kirjoittaa Vaasan yrittäjien nimissä, sillä taatusti kaikki yrittäjät eivät ole samaa mieltä? Ihmetelty on, ja oltu eri mieltä. Lumion asiasta ei yrittäjien nimissä olisi pitänyt kirjoittaa mitään. Ei puolesta eikä vastaan.

Yksikään yrittäjä varmaankaan ei tunne Lumion toimia eikä niistä tehtyjä raportteja yksityiskohtaisesti. Näin uskaltaisi väittää. Ei heillä voi olla tietoa siitä, ovatko teot vähäisiä vai eivät. Ei heillä myöskään voi olla tietoa siitä, että Vaasan väkiluku olisi kasvanut Lumion aikana nimenomaan hänen ansiostaan. Voi olla, että se on kasvanut hänestä huolimatta.

Ovatko yrittäjät hyväksymässä holtitonta yhteisten verovarojen käyttöä? Jopa yksityisessä yrityksessä Limuion toiminnta olisi johtanut ainakin merkittäviin veroseuraamuksiin. Firman auton ajopäiväkirjamerkintöjen puuttuminen olisi johtanut ilman muuta siihen, että yksityisajojen asuus olisi arvioitu ja niistä verotettu. Samoin olisi tehty firman varojen yksityiskäytön osalta, esim. kenkien, vaatteiden ym ostot ja yksityiset pesulalaskut, vaimon matkat jne olisivat olleet verottajan armottomassa tarkastelussa. Ilmeisesti ne ovat nytkin, vaikka kyse on julkisten varojen käyttämisestä yksityistarkoituksiin. Ei edes kaupunginjohtajalla voi olla oikeutta sellaiseen. Lumio harjoitti tällaista touhua kymmenen vuotta vaasalaisten kustannuksella. Vaasan yrittäjät -niminen järjestö hyväksyy sen, vai?

Olisi ymmärretäävää, jos Risberg olisi kirjoittanut mielipidekirjoituksensa omissa nimissään, kun muistetaan oman firman "vajoavien talojen ongelma", mutta hän kirjoittaa Vaasan yrittäjien nimissä. Se on vakava asia.

Lumio näyttää käyttävän etäitä luuserikirjoittajia ja entisiä taustajoukkojaan uuden tulemisensa pohjustajina. Siitäkö Risbergin jutussa todellisuudessa on kysymys?

30
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 12. 08. 2011 08:08 »
Vaasassa sisäpiirejä ihmetyttää edelleen Pentti Risbergin nimissä ollut mielipidekirjoitus eilisessä Pohjalaisessa. Hän siis kirjoittaa Vaasan yrittäjien puheenjohtajana ja vaasalaisten yrittäjien nimissä. Mahtavatkohan kaikki järjestön jäsenet olla samaa mieltä? Mistä Risberg esimerkiksi tietää, että Lumion virheet ovat vähäisiä?

Niitä on tutkittu monien talous- ja lakiasiantuntijoiden voimin ja todettu selkeitä väärinkäytöksiä. Niiden perusteella kaupunginhallitus on yksimielisesti käynnistänyt Lumion erottamisen. Niiden perusteella Lumio itse on irtisanoutunut, ja niiden vuoksi poliisi on käynnistänyt tutkinnan. Niiden perusteella ei kaupunginvaltuusto myöntänyt Lumiolle vastuuvapautta.

Miten Risberg voi yrittäjien puolesta todeta väärinkäytökset vähäisiksi, kun jo nyt on osoitettu, että ne eivät ole vähäisiä, eikä poliisitutkintaa vielä ole edes tehty. Jos poliisin kunnallishallinnon ja -talouden asiantuntemus riittää tutkinnan kunnolliseen läpiviemiseen, niin syytteitä voi hyvinkin olla tulossa.



Onko Risbergillä kanttia halveksia ja väheksyä kaupungin tilintarkastajan, tarkastuslautakunnan, kaupunginhallituksen ja -valtuuston asiantuntemusta ja toimintaa, kuten hän nyt tekee? Miten Risberg voi tietää näitä paremmin, että Lumion rikkeet ovat vähäisiä?

Hyväksyykö hän yleisemminkin verovarojen holtittoman käytön?

Pantiinko todella Risbergin oman firman virheet vaasalaisten veronmaksajien piikkiin ja estettiin koko yrityksen kaatuminen?

Yrittäjillä ei ole mitään syytä tässä vaiheessa ottaa mitään kantaa Lumion virheiden laatuun. Siksipä ihmetyttää, miksi Risberg niin teki.

Taustat ja syyt tullevat esille lähiaikoina, sillä  kirjoitus on kuin tilaustyö Lumiolta.

Aikooko joku taho palkata Lumion jo ennen oikeudenkäyntiä? Onko joku toverituomioistuin jo todennut hänet vain ajojahdin kohteeksi? Löytyy kyllä myös niitä, jotka mielellään hakisivat Lumiolle lähestymiskieltoa Vaasaan.

31
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 11. 08. 2011 12:12 »
Kuulemma asuntomessujen pohjatöiden mokat olisi pitänyt maksattaa Risbergillä eikä veronmaksajilla. Jos näin on niin ymmärtää Risbergin Lumion kehut.

32
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 11. 08. 2011 07:07 »
Kaupungilla liikkuu huhuja, kiitollisuuden velassa olleet kaverit ovat järjestäneet Lumiolle työpaikan Vaasassa.

Risbergin kirjoitus tänään ounastelee myös sitä. Risberg taitaa olla yrityksensä velkaa Lumiolle. Väitetään että juuri Lumio pelasti Risbergin asuntomessuille tulleista mokista.

Arvausleiki kuka ottaa Lumion töihin:

Risberg yhdyskuntasuhteita hoitamaan? Vasek? Yliopisto lobbariksi?

Olisiko nyt ollut syytä odottaa oikeudenkäynti ensiksi. Jospa Lumion väitteet ettei mitään laitonta ole tehnyt, ei pidäkään paikkaansa? Sitä hän kuulemma kapakoissa kaikille yhä vakuuttaa.

33
Ottamatta kantaa itse aiheesen, palstan "maahanmuuttokriittinen" hallinnointi pistää liiaksi silmään.

34
Valtuuston tietoon / Vs: Teeriniemen "Taikametsä"
« on: 28. 07. 2011 10:10 »
Nyt Taikametsä katoaa vähitellen.
Ensimmäinen puu kaadettiin klo 11.05 ja toinen klo 11.25. Koulun polkupyörätelineet on poistettu ja ilmeisesti raivataan huoltotie maansiirtokalustolle.


hienoa


Tarvitaanko siellä vielä lisää moottorisahoja?

.


Vihaavatko vanki ja herkkoo

1) Lapsia
2) heidän aktiivisia vanhempiaan ja opettajiaan
3) asuinalueestaan tilasta huolta kantavia =kansalaisaktivismia?

Minkälaisessa maailmassa koulusurmaajat ja breiviikit syntyvät?


35
Vaasa / Vs: Videoteam Vaasalaisia.info. Uusi video.
« on: 25. 07. 2011 12:12 »
Missä video mielenosoituksesta?

36
He rypevät netissä ja kirjoittelevat samanhenkisillä foorumeilla ja rakentavat sitä pohjaa ja ajattelua. Pitäisikö asialle tehdä jotain. Pitäisikö vihasivustot kieltää. Pitäisikö ajatella, että kaikki nimimerkit vihasivustoilla ovat potentiaalisia joukkomurhaajia, jotka pitää toimittaa hoitoon.

Onko tämä vaasalaisia.info vihasivusto?

37
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 24. 07. 2011 20:08 »
Homma foorumi on tänään ollut kiinni ja on "suruliputtanut" Oslon tapahtumien johdosta.  Todellinen syy lienee se, että kaskustelu kävi turhan kiihkeänä.  Halla-aho on kertonut että ei ole Breivikin postituslistalla mutta että on saanut hänen manifestinsa muuta kautta.

Persujen politiikasta puuttuu agressiivisuus ja militanttius, joten analogian etsiminen on turhaa.
Aika erikoinen kannanotto päätoimittajalta. Onko tämä PerSujen äänenkannattajafoorumi?

Sama tuli mieleen.
Kiitos. Eikös se tappaja ollut kuulunut aikaisemmin paikallisiin PerSuihin? Vihasi maahanmuuttajia ja sitten iski mamuhyysääjinä pitämiinsä. Olisi voinut toki iskeä itse mamuihinkin mutta ajatteli tämän tepsivän paremmin? Jos lietsoo maahanmuuttovastaista propagandaa kuten PerSujen keulahahmo Halla-Aho niin eikö muka voi vetää analogiaa siitä mihin tälläkin saitilla nähty propaganda voi pahimmillaan johtaa.

38
Tällaiset terroriteot, ovat ne sitten ihmisen tai ryhmän tekemiä, tulee ehdottomasti tuomita. Huhujen levitteleminen  ei ole hyväksi, vaan se ruokkii ääriainesten mieliä. Olkoon fundame talitinen fanatismi
millaista tahansa, se on jyrtkästi tuomittavaa. Me emme tarvitse radikalisoituneita äärioikeisto populoita edes pienimmässäkään mittasuhteessa

Pentti Suksi

Kyllä sitä tälläkin foorumilla on sellaisia huhuja levitelty, esim. mamuista, että kyllä hieman panee miettimään eräiden muukalaisvihamielisten henkilöiden ja puolueiden jäsenten mielipiteiden vaikutusta henkisessä epätasapainossa oleviin henkilöihin. Aina löytyy joku kahjo joka kohdistaa vihansa väkivallan kautta sitten joko "mamuhyysääjiin" tai itse mamuihin.

39
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 24. 07. 2011 20:08 »
Homma foorumi on tänään ollut kiinni ja on "suruliputtanut" Oslon tapahtumien johdosta.  Todellinen syy lienee se, että kaskustelu kävi turhan kiihkeänä.  Halla-aho on kertonut että ei ole Breivikin postituslistalla mutta että on saanut hänen manifestinsa muuta kautta.

Persujen politiikasta puuttuu agressiivisuus ja militanttius, joten analogian etsiminen on turhaa.
Aika erikoinen kannanotto päätoimittajalta. Onko tämä PerSujen äänenkannattajafoorumi?

40
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 24. 07. 2011 18:06 »
Vähän tuntuu uusi kaupunginjohtajavalinta kiinnostavan palstalaisia. Onko muka Häyryn valinta varma? Puskista kuuluu kyllä että sekä Suomelalla että Tannerilla on kannatusta valtuustossa.

Tannerin suurin puute lienee se, että tulee nuorena muualta kun on juuri kahdesta samanalisesta katastrofista eroon päästy. Turun suunnalla on Tanneria ylistetty, mutta niinhän sitä ylistettiin Luomiotakin.

Joskushan kehutaan siksi kun halutaan päästä eroon...

Suomela on kokenut eikä ryvettynyt pitkällä urallaan.

Tanner on kovin nuori mutta sillä lienee johtajakokemusta ja näyttöjä enemmän kun Häyryllä.

No, valitaan kuka tahansa näistä kolmesta niin se ei estä muuttoa Vaasaan.

Pages: [1] 2 3 ... 6