Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Marko Heinonen

Pages: [1] 2 3 ... 11
1
Taas on Suomi tukenut sotimista:

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/61816-raportti-20-jihadistimatkaajaa-lahti-suomesta-syyriaan

Quote
Vähintään noin kaksikymmentä henkilöä on lähtenyt Suomesta Syyriaan osallistuakseen Syyrian aseellisen opposition toimintaan, kertoo sisäministeriö tuoreessa väkivaltaisen ekstremismin katsauksessaan.

Eihän siinä mitään, kyllähän noihin kriiseihin sotimaan saa mennä.

Ai saa?
...

Tarkoitin toki noin yleisesti, että ei kai sitä voi vapaita ihmisiä kieltää sotaan lähtemästä.
Kyllä suomesta pois pääsee.

En siis ajatellut asiaa mitenkään linkitettynä pakolais/maahanmuuttopolitiikkaan.

2
Taas on Suomi tukenut sotimista:

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/61816-raportti-20-jihadistimatkaajaa-lahti-suomesta-syyriaan

Quote
Vähintään noin kaksikymmentä henkilöä on lähtenyt Suomesta Syyriaan osallistuakseen Syyrian aseellisen opposition toimintaan, kertoo sisäministeriö tuoreessa väkivaltaisen ekstremismin katsauksessaan.

Eihän siinä mitään, kyllähän noihin kriiseihin sotimaan saa mennä.

Palkkasotilaita ja muuten mukaan haluavia löytyy ihme kyllä kaikkiin maailman kriiseihin tarpeen mukaan.

Mutta suomen valtion vastuu pitää loppua siihen, kun täältä häipyy. Pois ei tarvitse valtion piikkiin hakea.

3
...

Tämä keslustelu alue ei kosketa Suomen maahanmuuttopolitiikkaa vaikka se sitä toki osittain sivuaa.

...

Tästä olen Seida hieman eri mieltä. Mitä enemmän näitä kriisejä ja muita kahnauksia maailmalla on, sitä enemmän on turvapaikanhakioita ja muita hädässä olevia, jotka hakeutuvat myös suomeen.

Näissä asioissa nojaisin kansanväliseen yhteisöön (YK), jonka pitäisi ottaa suurempi rooli erillaisten kriisien ratkaisuissa.

Sen toiminta on poikkeuksetta kyllä melko "munatonta", kun isoilla mailla on veto-oikeus lähes jokaiseen asiaan. Eli kukin voi ajaa omaa etuansa melkein miten tahtoo, ja mikä tahansa "pakottaminen" on lähes mahdotonta.

Ja laita Seida oma nimesi tuonne alaviitteeseen, niin vältyt tuolta nimimerkki kuittailulta.

4
Valtuuston tietoon / Vs: Valtuustossa tapahtuu
« on: 23. 08. 2013 07:07 »

Suomessahan aita on siksi, ettei lapsi juoksisi kadulle mutta yleensä aidalla on aivan toinen merkitys.
Suomi on niitä harvoja maita joissa aidaksi riittää näennäinen puuaita ja pari hoitajaa lasten kanssa.  Mutta monissa monikultturellisissa maissa sellainen ei tulisi kysymykseenkään sillä niissä maissa lapsia ryöstetään kuin karkkia itsepalveluhyllyltä.
Mutta olisiko tässä ajatuksena kaukoviisaus sillä ajamme jälkijunassa monikultturellisuuden suhteen ja niiden seurausten.

Hauskaa että Lajunen saa tähänkin linkitettyä Mamu keskustelun.

Kyllä noiden päiväkodin aitojen tehtävä on pitää varsinkin ihan pienemmät lapset aidan sisäpuolella mahdollisten karkausten yms. takia.
Viime vuosien muutaman pienen karkaaminen on entisestään tiukentanut aitojen ja porttien kunnon valvontaa, sekä sitä, että portit suljetaan aina kun niistä on läpi kuljettu.

Eli kyllä ne ovat muutakin kuin " näennäinen puuaita".

5
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 16. 08. 2013 20:08 »
Järjen mukaan, jos ollaan eu:ssa on kaikille hinnat samat koko alueella vai onko se niin että meillä hinnat vain nousee.

Eikös tämä juuri olisi sitä liittovaltiopolitiikkaa? Silloinhan kaikki muukin politiikka, aina palkoista ja veroista lähtien pitäisi yhtenäistää.

6
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 16. 08. 2013 19:07 »
Suomessa on asukkaita yhtä vähän kun esim. Lontoon esikaupunkialueella. Tämän porukan verorahoilla pitäisi pitää systeemi ja infra kondiksessa.
Myöskään palkat yms. eivät ole EU:n alueella samat, samoin ei myöskään elintaso.

Siinä ollaan varmaan samaa mieltä, että mukaan on otettu valtioita joiden systeemit ei ole lähelläkään sitä tasoa että kuuluvat tähän liittoon.

7
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 16. 08. 2013 19:07 »
Muistatteko kuinka paljon hinnanalennuksia luvattiin kun liitytään eu:hun?
Missähän ne hinnanalennukset viipyy... ja jos kerran ollaan eu:ssa, meillä pitää olla samanhintaiset autot ja ruoka kuten muissakin maissa jne. Kuinka kauan annetaan huiputtaa suomalaisia ja kauanko me se kestetään tyhminä kuin lehmät laitumella...

Ja tähän ratkaisu ja sen seuraus on mikä?

Hinnat palautuvat alas ja kaikki on hyvin?

8
Vaasa / Vs: Vaasan kehitysideoita
« on: 14. 08. 2013 18:06 »
Ilmaisia parkkipaikkoja kirjaston henkilökunnalle löytyy Rautatienkadun varella olevalta alueelta .

Ihan kiva että kirjaston henkilökunnalle on ilmaisia parkkipaikkoja. Oletin kyllä että ne on siinä pihassa, no ei taida siihen mahtua.

Virastotalon pihassa on ilmaisia parkkipaikkoja sen työntekijöille, keskussairaalan takana on iso parkkipaikka työntekijöille. Uimahallin pihassa on henkilökunnan parkkipaikka. Jne, jne.

9
Vaasa / Vs: Vaasan kehitysideoita
« on: 14. 08. 2013 18:06 »
Kuten aiemmin kirjoitin, minun mielestäni ilmaisia parkkipaikkoja saa olla vaikka ihan keskustassa, mutta ilmaisia ja kaupungin  viranhaltijoille korvamerkittyjä parkkipaikkoja EI saa olla.

Ilmaisten parkkipaikkojen määrä olkoon valtuutettujen harkinnassa. He saavat päättää, miten suuresta parkkimaksujen summasta kaupunki luopuu. Mutta heillä ei minun mielestäni ole oikeutta päättää, että jonkin  kaupungin  laitoksen tai viraston työntekijät saavat ansiotonta etua ilmaisen parkkipaikan muodossa.

Ei taida tämä parkkipaikka asia olla valtuustotasolla päätettävä asia.

Joku voisi valaista missä katualueilla näitä kaupungin työntekijöille tarkoitettuja ilmaisia parkkipaikkoja on? Missä tämä ongelma ilmenee ja jossain erityisesti?

Pysäköinninvalvontahan toimii vain katalueilla ja kaupungin valvomilla parkkialueilla, jos niitä enään yleensä on. Yksityisiähän nuo suurelta osin nykyisin ovat.

Käsittääkseni näitä ilmaisia parkkipaikkoja on lähinnä virastojen pihoissa, joissa ne ovat tulleet esim. taloyhtiöiden kiintiöpaikkoina. Ja esim. hallintotalon parkkipaikka on talon sisäpihalla, ihan luonnollisesti henkilökunnan käytössä. Muös vieraspaikkoja on yleensä tarvittaessa vapaana.

Lisäksi kaupungin ydinkeskustan alla monessa taloyhtiössä on "piilossa" oma parkkihalli, jossa on myös kiinteistössä olevien yritysten ja muiden työpaikkojen parkkipaikkoja.

10
Sekalaista keskustelua / Vs: Kaikki on suhteellista
« on: 06. 08. 2013 11:11 »
Nyt puhutaan laboratoriossa kehitetystä hampurilaispihvistä.  Ennuste on, että keinoliha tulee vielä joskus.  Koskaan tuskin Atrian grillimakkaraa korvataan labratuotteella, ei siinä ole lihaa ollut tähänkään saakka.

Joskus kuulin legendan että EU:hun liittymisen yhteydessä suomalaisten makkaroiden lihaprosenttia piti nostaa, koska muuten niitä olisi pitänyt pyydä nimikkeellä SÄMPYLÄ.

11
Vaasa / Vs: Tall Ships Races Vaasa
« on: 30. 07. 2013 18:06 »
Varmaan lähes jokainen kaupungissa järjestettävä tapahtuma saa kaupungilta jonkinlaista rahallista tukea, jos on sitä hakenut.

Tapahtumat yleenä vaativat jonkin ulkopuolisen tahon järjestäjäkseen, enkä usko näin ollessa että kukaan niitä ainakaan kaupungin puolelta torpedoi.

Enemmän tuntuu siltä että yleisö ei löydä tapahtumiin vaikka mitä järjestetään.

Muistan kun viimeisessä Rockperryssä oli festarialueen ulkopuolella pussikaljoineen enemmän porukkaa kuin sisällä, siis satoja ihmisiä. Varmaan järjestäjää nauratti...

12
Vaasa / Vs: Tall Ships Races Vaasa
« on: 30. 07. 2013 17:05 »
Tottakai laivayhtiötä kiinnostaa reitin molemmissa päissä olevat yleisötapahtumat. Ja ainavain paranee jos sama tapahtuma "eri esiintyjin" on reitin molemmissa päissä.

Varmasti tulee piikki matkustajamääriin.

Tarkoitin lähinnä suoraan tuon varustamon tukemista.

Yhtiö on potkaistu käyntiin ja osakeyhtiön täytyy pärjätä omillaan.
Huomattavasti helpompaa se on nyt, kun alkupanoksena omistajat ovt tarjonneet laivan, eli suuria lainakustannuksia ei tarvitse maksella. Yhtiön lainamäärästä en tosin tiedä.

Kaupungissa järjestettäviä tapahtuma voidaan kyllä tietyin panoksin tukea, ja tuetaankin.13
Vaasa / Vs: Tall Ships Races Vaasa
« on: 29. 07. 2013 21:09 »
Toivottavasti kaupungit eivät enään rahoita yhtiön investointeja.
Melko ruhtinaallinen alkupanostus on antanut yhtiölle hyvän alun ja mahdollisuuden pärjätä reitillä.
Vaasan veromarkkoja ei ole enään syytä laivayhtiöön satsata, mutta valtion "väylärahoja" ja EU tukea toivottavast saadaan.

14
Vaasa / Vs: Tall Ships Races Vaasa
« on: 24. 07. 2013 10:10 »

...
Tämä koskee TSR 2013 aloitetta:
Totuus on kuitenkin, että KH teki ensimmäisessä kokouksessa päätöksen että haetaan! Lumio esitti hylkäämistä!
...


Eli KH teki virkamiehen päätösesityksen vastaisen päätöksen, hyvä hyvä.

Tässä on eräs kunnallispolitiikan ihmeellisyyksistä. Kun valtuusto vaihtuu, niin useilla vanhan valtuuston tekemillä päätöksillä ei tunnu olevan suurtakaan merkitystä.

Sama ilmiö toistuu pienemmässä mittakaavassa valtuuston talousarviokokouksissa ennen vuoden vaihdetta.
Esim. jo päätetyistä investointikohteista tapellaan välillä kerran vuodessa.

Tähän auttaisi esim. valtuustosopimus, jossa sitouduttaisiin valtuustokaudeksi tiettyihin isoihin linjoihin ja projekteihin.

Tätä ehdotettiin muille puolueille, ei saanut kannatusta.

15
Vaasa / Vs: Tall Ships Races Vaasa
« on: 23. 07. 2013 12:12 »
Näkee selvästi Marko, että olet omaksunut poliitikkojen tavan puolustautua.  Joku on sanonut, että jälkiviisaus on sitä suurinta viisaautta.  Se mukaan päätöksen vaikutuksia on pohdittava sen pohjalta, miten Tall Ship Races on onnistunut muualla.  Jos tapahtuma on ollut tappiollinen kaikkialla Suomessa, voidaan katsoa, että paikalliset poliitikot käyttäytyivät kintalaiste edun mukaisesti, jos taas..

Tavan puollustautua? Kunhan täällä juttelen asioista ja kerron omia mielipiteitäni.

Kommentoin lähinnä tuota tämänvuotisen KH:n käsittelyn tulosta, aiempaan en ole ottanut kantaa.

KH:n päätöksellä tapahtumaa ei vaasaan haeta, näin on päätetty. Varmaan pitää kysyä mitä siellä on asiasta puhuttu, ja kuka on mitäkin kommentoinut, jos "syyllisiä" tai jotain nimiä kaivataan.

Vaasan kaupungillehan tämä olisi ollut varmaan tappiollinen, mutta välillisesti tuonut kaupungin yrityksille rahaa kassaan, ja sitä kautta myös veromarkkoja.

Mika on kaupungin velvollisuus omasta kassastaan panostaa vastaaviin tapahtumiin, ja paljonko veromarkkoja tapahtumiin voidaan upottaa, onkin toinen juttu.

Esim. kaupungissa mahdollisesti järjestettäville Rockfestivaaleille oli tälle vuodelle budjetissa hurjat 10.000€.

Ja vielä, kuten olen jo aikaisemminkin todennut, olisin tapahtuman kaupunkiin halunnut.


16
Vaasa / Vs: Tall Ships Races Vaasa
« on: 23. 07. 2013 11:11 »
Turha kyyräily pois ja lisää nimiä esille sillä jos asioista on mustaa valkoisella niin ei silloin olla mitään rikollista tekemässä päinvastoin, on vain mielenkiintoista tietää kuka jarruttaa mitäkin .

Mitähän nimiä tässä etsitään?

Asia tuotiin KH:n päätettäväksi, ja se teki toimivaltansa mukaan päätöksen, että tapahtumaa ei Vaasaan haeta.

Päätös syntyi muuten yksimielisesti. Sitä en tiedä, mitä asiasta KH:ssa keskusteltiin, jos keskusteltiin.

Ei muuten tule nyt äkkiseltään mieleen yhtään poliitikkoa, joka olisi ottanut tämän asian "omakseen", ja ajanut asiaa.

Se, että joku on sitä mieltä, että tapahtuma olisi ehdottomasti pitänyt vaasaan saada, ei tarkoita sitä, että kaikkien olisi sitä pitänyt kannattaa, ja oli jotenkin väärin että tapahtumaa ei kaupunkiin haettu.

Varmaan löytyy vähintään tapahtuman kannattajien määrä väkeä, jonka mielestä veromarkkoja ei pitäisi tälläiseen tuhlata.

17
Vaasa / Vs: Tall Ships Races Vaasa
« on: 21. 07. 2013 10:10 »
Vähän niinkuin Markonkin ajatuksen takaa paistaisi negatiivisuus. Mutta niinhän se on, kun ei tehdä mitään, ei tehdä myöskään virheitä.

Ehkä enemmänkin inhorealismi.


18
Vaasa / Vs: Tall Ships Races Vaasa
« on: 20. 07. 2013 11:11 »
Pertti Salon viestiin viitaten voi siis todeta, että Turku maksoi satamansa uudistamisen kustannukset Tall Ships Racen  avulla.

Tähän totean että ei se aivan noin yksinkertaista ole.

Tapahtumahan on yleisölle maksuton(?), eli kaupunkiin jäävät eurot jäävät alueen hotelleille, ravintoloille ja muille erillaisten palveluiden tarjoajille, ei suoraan kaupungille.

Ja mainosarvoahan tulee myös.19
Vaasa / Vs: Tall Ships Races Vaasa
« on: 20. 07. 2013 11:11 »
...
Kari Lajunen: Ehdotuksesi laivojen ankkuroitumisesta merelle ja pari pikkuvenettä kaupungin puolesta ON älytön! Laivoihin tutustuu kerralla kymmeniätuhansia!

Marko Heinonen: Vaasan Sataman investointibudjetti on yli kymmenen miljoonaa euroa vaikka ei TSR tulekaan! Turku on parantanut satamatilannettaan nimenomaan TSR takia.
...

Noihin "älyttömiin" ehdotuksiin en lähde kommentoiman.

Sataman investointibudjetti on 2013-2015 8,5 milj. €.
En tiedä mihin vuosien 14 ja 15 budjetoidut rahat ovat menossa, joten en voi ottaa kantaa ratkaiseeko se noita perusongelmia, eli puuttuvia laiturimetrejä.

Samoin ympäristön muu infra on kysymysmerkki.

Tässä olisi ehdottomasti pitänyt harkita tapahtuman jakamista Toisen kaupungin kanssa niin, että tänne oltaisiin otettu mitä järjen rajoissa mahtuu.

Ja noista yleisömääristä sen verran, että vastaava tapahtuma Helsingissä tai Turussa vetää tod.näk. enemmän yleisöä kuin vastaava Vaasassa. Tähän vaikuttaa pelkästään lähialueen väestämäärä.

Iso tapahtuma tämä kuitenkin olisi, ja varmasti toisi kaupunkiin euroja ja muuta oheistoimintaa.


20
Vaasa / Vs: Tall Ships Races Vaasa
« on: 20. 07. 2013 09:09 »
Tall Ships Racesta vielä:

Huoh! Että edes KH:n puheenjohtaja Seppo Rapokaan ei ymmärtänyt Tall Ships Racen suurta positiivista vaikutusta Vaasan imagolle! Ei voi muuta kuin ihmetellä. Rapo sentään on insinöörismies ja töissä erittäin innovatiivisessa puuulaakissa. Luulisi siellä pakostakin oppivan think big. Olen kovin pettynyt.

Ks viesti #87 edellä! Kiitos vinkistä, kamaroudari!


Yllä olevaan kommenttina, että KH:n pj. kommentoi KH:n tekemää päätöstä, ei yksittäisiä mielipiteitä.
Jos jollekkin asialle ei ole poliittista kannatusta, niin se ei mene läpi, tässä kävi näin.
Toki virkamiesten tekemä päätösesityskin voi muuttua, mutta se vaatii enemmitöä muutoksen taakse.

Viimekädessä täässäkin on kyse investoinneista, joita satamaan jouduttaisiin tekemään. Koko investointiohjelma on jo nyt "suurennuslasin alla", eli rahaa tuskiin uusiin investointeihin löytyy.

En ole asiaan tarkemmin perehtynyt, mutta jonkin verran täytyy luottaa luottamuselinten ja virkamiesten tekemään selvitykseen asioiden riskeistä, kustannuksista yms.

Toisaalta, jos jollekkin asialle muodostuu laaja kannatus, se yleensä menee läpi käsittelyistä oli esittelyteksti tai kustannukset mitä tahansa.

Ja tuohon tapahtuman hakemiseen. Omasta mielestä olisi isännyyttä pitänyt hakea, tai ainakin vielä tarkemmin tutkia millaisin eri järjestelyin se olisi ollut mahdollista.

21
Vaasa / Vs: Vaasan kehitysideoita
« on: 09. 07. 2013 19:07 »
Monille on yllätys että Aurora on kopio.
(Muokataan että vahvan huhun mukaan).

Ja museolaiva kuuluu ehdottomasti veteen.

22
Vaasa / Vs: Vaasan kehitysideoita
« on: 09. 07. 2013 19:07 »
Varmaan joku kahvila/ravintola yhdistelmä voisi toimia museolaivassa.
Kyllä merivoimien lippulaiva ansaitsee museoinnin, ja jos se sijoitetaan kummikaupunkiin, niin mikäs sen parempi.
Tulisi sisäsatamaan aivan uutta elämää.

Aluksen ylläpito onkin sitten toinen juttu, ei ole tietoa mitä moinen vaatii. Jo pelkkä merimuseo Präntööllä ei tahdo pysyä pystyssä.

Jokainen sotalaivassa asunut (tai käynyt) voi miettiä miten vaikea sinne olisi esim. asuntoja tehdä.
Melkomoinen sokkelo täynnä ahtaita käytäviä.

23
Vaasa / Vs: Vaasan kehitysideoita
« on: 09. 07. 2013 17:05 »
Eiköhän ainut vaihtoehto ole aluksen museointi. Samaan tapaan kun Tv. Karjala on Aurajoessa. Ja taitaa siinä olla Tuimakin vieressä?

Kummikaupunkina Vaasalla voisi olla tosipeleissä hyvät mahdollisuudet, jos sitä oikeasti tänne halutaan.

Veikkaisin kuitenkin Turkua tai Suokkia, joka on kotisatama.

Varmaan tarvitattaisiin myös joku säätiö yms. taustalle huolehtimaan kunnossapidosta yms.

Mutta tervetuloa vaan, ehdottomasti.


24
Vaasa / Vs: Heil, natsilippu liehumaan
« on: 09. 07. 2013 06:06 »
Luultavasti Närpiössä näkee pääsääntöisesti punakeltaisia viirejä, mahdollisesti myös lippuja, joita on täällä Vaasankin saaristossa ruotsinkielisissä (mutta suomalaisissa) mökeissä aika paljon.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomenruotsalaisten_lippu


Tuosta punakeltaisesta viiristä, joka on Pohjanmaan maakunnan viiri, oli muutama vuosi takaperin keskustelua julkisuudessakin. Joku virallinen taho, olisiko ollut Pohjanmaan liitosta ihmetteli, miksi rannikon Suomenkieliset eivät käytä maakunnan omaa viiriä.
Miksi pitäisi, keinotekoisesti muodostettu maakunta.
Näistä hedelmistä nautitaan nyt yhden puolueen hallnnassa olevien Pohjanmaanliiton, ja Sairaanhoitopiirin muodossa.
Kulisseissa puuhataan myös maakunnan kokoista kuntaa, onneksi Vaasan kaupungin lausunto ei tätä hanketta tue.

Noita suomenruotsalaisten omia lippuja en ole mielestäni nähnyt, vaikka Närpiön suunnalla joskus liikunkin.

25
Vaasa / Vs: Heil, natsilippu liehumaan
« on: 08. 07. 2013 13:01 »
Eikalla oli hyvä 'puheenvuoro' ja kirjoitti asiaa.  Olen samaa mieltä että tuskin tuossa mitään rikosta on tapahtunut. siinäkin olen samaa mieltä että ei ole sopivaa natsilippuja esitellä. vekkaan myös kuten karikin että jotkut on tarkoituksella tehneet "hyvän jekun" (omasta mielestään) ja nyt naureskelevat kun lukevat uutisia että aikamoinen hulabaloo tullut.

Juurikin näin. Kovin on pojat(?) kuitenkin nähneet vaivaa, näyttää nimittäin ainakin kuvassa itse tehdyltä lipulta.
Lähinnä joltain punainen pussilakana aihiolta, johon on ommeltu tarvittavat lisäykset.
Tuskin sitä kenenkään äiti ainakaan on tehnyt.

26
Vaasa / Vs: Heil, natsilippu liehumaan
« on: 08. 07. 2013 11:11 »
naapuritalon mies kävi laskemassa lipun alas aamukymmenen jälkeen.

Kysymys kuuluu: mihin rikokseen lipun laskenut mies syyllistyi?

Kai siitäkin jokin rikos saadaan mutta tuskin tuomitaan.  Teko kai lopetti toisen rikoksen.

Minkähän rikoksen teko lopetti? Lipputangon luvaton käyttöönotto?

Pelkästä typeryydestä ei kai vieläkään suomessa tuomita ketään.

27
Off Topic / Vs: Ylläpidolta
« on: 07. 07. 2013 12:12 »

.

Eikö nämä suojeluskunnat nimensä mukaisesti suojele suomalaisia, mille olisi muuten sosiaalinen tilaus kun kulttuurillisesti vaikuttuneet seurueet käy ryöstämässä puolustuskyvyttömiä mummoja ja paappoja

.

Äläs nyt.  Muistaakseni juuri tällaisten "suojelujärestöjen" perustaminen aiheutti Suomen sisällissodan. 

No juu, en edes viitsi kommentoida ylläolevaa Lajusen päätelmää.

Eurooppa oli vuosisadan alkuvuosina kovin erillainen paikka, ja käynnissä oli melkomoinen aatteiden ja alueidenkin uusjako. Moni maa sohlasi mukana, ja valvoi omia etujansa.
Suomen sisällissota oli osa suurempaa kokonaisuutta, joka liittyi ensimmäisen maailmansodan aiheuttamaan myllerrykseen euroopassa.

28
Ilman Maken kaltaisia "haastajia" olisi tämäkin foorumi kovin aneeminen.
Ei keskustelupalsta voi, eikä sen pidä olla alusta, jossa ollaan suurelta osin samaa mieltä. Ainakaan se ei sellaisena ruoki keskustelua.

Foorumin todellinen ongelma on keskustelijoiden vähyys. Aktiivisia käyttäjiä on muutama kymmenen, joista nimimerkkejä suuri osa. Osa voi toimia jopa monella nimimerkillä, tai olla vaikka ylläpidon nikkejä.

Tämä ei täytä kovinkaan hyvin ylläpidonkin mainostamaa "kansalaismielipiteen" määritelmää, mistä
täälläkin monesti mainitaan.

Porukkaa on siis "oikeasti mukana" saman verran kuin kuuluisassa Kiiston bingossa.
29
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 03. 07. 2013 12:12 »
Minulla on sellainen käsitys, että kiinalaisopiskelijoita on täällä enää viisi vuotta.  Sitten joku keksii, että nekin rahat pitää hyysätä nimenomaan Vaasaan tuleville pakolaisille, vaikka Suomessa on paikkakuntia ja maksajaia monta sataa.

Oletko, Kari, aivan oikeasti sitä mieltä että nämä kaksi asiaa liittyvät toisiinsa?

30
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 03. 07. 2013 12:12 »

Quote
mutta pelkkään hyväntekeväisyyteen ei Suomella ole varaa.

Tuo on mielenkiintoinen väite jos Marko kannatti pakolaisten vastaanottoa Vaasaan sillä se jos jokin on pitkäaikaista ja 30% elinikäistä  hyväntekeväisyyttä.  En nyt jaksa tarkistaa millä kannalla Marko oli mutta Marko varmaan muistaa?


Vähänpä olet asioista perillä. No, itse saat ottaa selvää, tiedät mistä löytyy.
31
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 03. 07. 2013 08:08 »
Muutama kommentti tähänkin.
Olen kirjoittanut ulkomaalaisten ilmaisesta opiskelusta muutama vuosi (?) sitten myös täällä. Ulkomaalaisten ilmainen opiskelu liittyy osaltaan toki "oppilasvaihtoon", mutta pelkkään hyväntekeväisyyteen ei Suomella ole varaa.

Pidän asiaa sinällään ongelmallisena, että "ulkomaalaiskiintiö" syö joiltain osin suomalaisten opiskelijoiden aloituspaikkoja.
Oppilaitoksilla ei ole suurtakaan kiinnostusta vähentää näitä kiintiöitä, koska niitä tuskin sellaisenaan korvattaisiin
suoraan toisilla alituspaikoilla. Myös kansainvälisyys on kouluille tärkeää.
Tämä ei tarkoita sitä, että opiskelun pitäisi olla ilmaista.

Yleinen suunta näyttää olevan, että oppilaitosten aloituspaikkoja vähennetään isolla kädellä. Tämä liittyy pieneneviin ikäluokkiin, mutta jos kaikille halukkaille koulunsa päättäville ei aloituspaikkaa löydy, ollaan laskettu jotain väärin.

Ulkomaalaisia ilmasiopiskelijoita tarkastellessa pitäisi tutkia, kuinka moni heistä jää töihin suomeen, ja monellako on edes tarkoitus jäädä tänne. Uskoaksen moni on täällä vain ja ainoastaan saadakseen ilmainen koulutuksen. Todellinen "kohdemaa" euroopassa on ihan toinen.

Julkisuudessa on esitetty jo muutamia väkeviä aloitteita että nämä kiintiöpaikat muutetaan maksullisiksi, ja nuorisotakuun yms. merkeissä tähän asiaan palataan vielä.

Tuohon Karin "kiinalaisharrastukseen" sen verran, että voisit laajentaa "uuteen lajiin", eli ottaa mukaan vaikka Ghanalaisia opiskelijapoikia.

32
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 02. 07. 2013 12:12 »
Mielestäni nyt onkin viisasta selvitellä asioita ennen lopullisia päätöksiä , miten vaikeaakaan on tavallisten persujen ottaa kantaa sellaisiin asioihin joista huippu asiantuntijatkaan eivät ole samaa mieltä keskenään .

Kyllä kyllä, juuri näin.

Mutta silloin myös tämä pitäisi pystyä sanomaan suoraan ja selkeästi.

33
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 02. 07. 2013 12:12 »
Koitin tuossa viikonlopun aikana herkällä korvalla kuunnella kunnella PS:n puoluekokousta, jos tulisi tarkempaa, tai edes jotain virallista kantaa EU:hun ja Euroon kuulumisesta. Samoin odottelin linjausta Eurovaaleihin liittyen.

Mitkä ovat ne konkreettiset linjaukset EU:n ja EU:hun kuulumisen suhteen, joita Heinonen jäi kaipaamaan? Jos EU:ssa pysytään, niin keskeinen linjaus on se, kannatammeko liittovaltiokehitystä. Tämän suhteen ainakaan minulle ei ole jäänyt epäselväksi, mikä on persujen linjaus. He eivät kannata liittovaltiokehitystä. Kuinka mahtaa olla kokoomuksen kohdalla? Mikä on heidän kantansa liittovaltiokehitykseen? Vähän on jäänyt epäselväksi.

Oman tuntumani mukaan Perussuomalaisten kannattajissa on paljon sellaisia, jotka haluaisivat saman tein erota EU:sta ja Eurosta. Moni on tuota selkeää puolueen kantaa kysellyt.
Suomessahan on käsittääkseni myös puolueita, joiden kanta on yksiselitteinen eroon EU:sta ja Eurosta.
Persuilla ei tuota puolueen selkeää kantaa, ainakaan vielä, ole.

Tuohon Kokoomuksen linjaan en voi ottaa kantaa, en ole niin perehtynyt EU:n asioihin ja kehityslinjoihin.
Kaikkineen en ole kaikiltaosin tyytyväinen nykyisen hallituksen toimiin, mutta se on taas oma juttunsa.

34
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 02. 07. 2013 11:11 »
Fantastista kun ainakin hallituspuolueilla on selkeä linja; EU:sta pidämme kiinni vaikka henki menisi.

Älä ymmärrä väärin. Minua kiinnostaa oikeasti PS:n kanta näihin asioihin.

Ja, nimenomaan, mika olisi se vaihtoehtoinen malli toimia.

jokainen voi varmasti todeta, että nykyinen EU järjestelmä on jollain tasolla rikki. Onko vika itse EU:n, Euron, vai sittenkin joidenkin yksittäisten toimijoiden tai järjestelmässä olleiden "porsaanreikien"?

On melkomoista sinisilmäisyyttä, jos ajattelee että ero EU:sta, oman valuutan palauttaminen yms. pelastaisi tämän maan ja "kaikki olisi kuten silloin ennen".

Kukaan ei voi varmuudella sanoa, mitä näin toimiessa tapahtuisi.

Nykyisessä globaalissa maailmassa eletään täysin eri säännöillä kuin vaikka -80 luvulla. Lisäksi vauhti on paljon kovempaa.

Miten Suomi pysyy mukana tässä kehityksessä?

35
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 02. 07. 2013 09:09 »
Koitin tuossa viikonlopun aikana herkällä korvalla kuunnella kunnella PS:n puoluekokousta, jos tulisi tarkempaa, tai edes jotain virallista kantaa EU:hun ja Euroon kuulumisesta. Samoin odottelin linjausta Eurovaaleihin liittyen.

Tänään kuuntelin pätkän uuden puoluesihteerin Riikka Slunga-Poutsalon haastattelusta, jossa hän totesi kantanaan että tämä asia pitää nyt tutkia. Ei siis sieltäkään mitää kummempaa.

Puolueella ei siis, edelleenkään, ole olemassa virallista linjaa Eurolle tai EU:lle.
Todella mielenkiinnolla odotan puoluevaltuuston(?) tekemää Eurovaali ohjelmaa, ja sen painotuksia. Joko löytyisi selkeä kanta näihin asioihin.
 

36
Valtuuston tietoon / Vs: Valtuustossa tapahtuu
« on: 28. 06. 2013 21:09 »
Tähän ulkoistamis asiaan ei ole yksiselitteistä oikeaa vastausta tai ratkaisua.
Toisia juttuja voi ulkoistaa toisia ei.
Myöskään kustannuksista ei ole kaiken kattavaa vertailua olemassa, ja eri toimialoilla on erilaisia mahdollisuuksia ulkoistamiseen.
Ulkoistaminen ei siis ole pelkästään hyvä tai paha, vastaajasta riippuen.
Mutta jos palveluita ostetaan ulkoa, eli ulkoistetaan, niin vastuu palvelun laadun ja hinnan tarkkailussa on ensisijaisesti ostajalla, eli kunnalla.
Pitää myös muistaa se, että ostopalveluita tuottavat yritykset työllistävät paljon ihmisiä.

37
Valtuuston tietoon / Vs: Valtuustossa tapahtuu
« on: 28. 06. 2013 21:09 »
Nyt ollaan asian ytimessä. Monille valtuutetuille näyttää olevan avainasemassa kaupungin työntekiöiden olojen ajaminen.
Millä muulla työntekiäryhmällä on viiden vuoden irtisanomissuoja?
Tämä ei todellakaan tarkoita, että ketään pitäisi irtisanoa.
Mutta meillä on nyt hyvä paikka suuren eläköitymisen takia tarkistella ja korjata kaupungin organisaatiorakennetta.
Tämä vaatii tosin asennetta johtavilta virkamiehiltä, ja vahvaa ohjausta myös meiltä luottamusmiehiltä.

38
Valtuuston tietoon / Vs: Valtuustossa tapahtuu
« on: 28. 06. 2013 20:08 »
Niin, ilmeisesti pitäisi olla. Oma tuntumani on että kyllä lautakunnissa on luottamusmiesten rooli suurempi kuin liikelaitosten johtokunnissa. Eli siis virkamiehistön esityksiä muutetaan ja asioita pannaan pöydälle ja palautellaan herkemmin.
Myös liikelaitoslailla on oma osuutensa asioihin. Nythän mm. Vaasan Vedellä on pientä kädenvääntöä menossa keskushallinnon kanssa.
No, kyllä tämä tästä, tavoitehan pitäisi olla yhteinen.
Kaikki, virkamiehet, ja me luottamusmiehet, ollaan olemassa vain kuntalaisia ja tuotettuja palveluita varten.

39
Valtuuston tietoon / Vs: Valtuustossa tapahtuu
« on: 28. 06. 2013 19:07 »
Lautakuntien toiminnassa avainasemassa on ko lautakunnan puheenjohtaja.
Pj. tarkistaa määräajoin viranhaltia päätökset, keskustelee virkamiesten kanssa ennen kokousta listalle otettavista asioista, sekä tarvittaessa voi pyytää virkmiehiä valmistelemaan jonkin tietyn asian lautakunnan käsiteltäväksi.
On täysin itsestä kiinni, kuinka aktiivinen toimia lautakunnassa on. Luottamusmiespaikkoja on yhteensä monta sataa. On luonnollista, että mukaan mahtuu monenlaista päättäjää. Osalla on aikaa syventyä ja tutkia, osalla taas ei.

40
Vaasa / Vs: Hietalahden Villan puolesta
« on: 20. 06. 2013 11:11 »
Näkee kauaksi, että Heinosen porukoilla on Villalle ostaja valmiiksi tiedossa, kun kaikki muut vaihtoehdot ovat "lapsellisia".

Voin vakuuttaa, ei ole.

Lähinnä tuo kommentointi "lapsellisuudesta" liittyi siihen että tätä muutamassa kommentissa koitettiin siirtää vapaa-aikatoimen harteille.

Meillä on kova työ saada aikaan asetetut säästötavoitteet, ja samalla turvata riittävän hyvä liikuntapaikka ja nuoristila tarjonta, sekä tietysti näiden kunnossapito.

Vapaa-aikapuolella on ollut kaksi kohdetta, jotka ovat ns. vahingossa joutuneet viraston hallintaan. Hietalahden Villa, ja keskustan Nuoriska. Nuoriska on vihdoin siirretty kultturipuollelle, eli Villa on vielä jäljellä.

Toki, kyllähän se meilläkin voi olla, mutta se vaatii paljon selvää rahaa kunnostukseen, ja sitä ei tuunu olevan.

Pages: [1] 2 3 ... 11