Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Toimitus

Pages: [1]
1
Sain vanhan gallerian toimimaan purkkapatentilla, joten se näkyy nyt vanhassa paikassaan. Se tukeutuu taustalle asentamaani vanhaan foorumiin, joten sen toiminta voi toistaiseksi olla hieman arvaamatonta. Voitte toki lisätä sinne kuvia jos onnistutte. Alan nyt tutkimaan keinoja vaihtaa tuon kelvottoman galleriasoftan uuteen...

2
Tuli äsken pieni huoltokatko kun koitan korjailla Galleriaa joka on tiiviisti naitettu foorumiin...

3
Tuo ulkoasu tehdään ihan uuteen uskoon kunhan saadaan muutkin softat ensin päivitettyä. Tämä on siis vain väliaikainen ulkoasu.

4
Nyt on muutettu Vaasapedian etusivu taas kuntoon. Ilmoitelkaa jos botit vielä häiriköivät...

5
Kyllä, tähän versioon laajennusten asentaminen on miljoona kertaa helpompaa! Ennen uusien laajennosten (esim. Youtube-videot) asentamista täytyy pyytää huomenna töissä että koodaajat muuttavat pari palvelinasetusta.

Muuten foorumin uudistus alkaa olla valmis, joskin aion tehdä siitä vielä hienomman näköisen kunhan saan päivitettyä nuo muutkin ohjelmat tältä sivustolta.

6
Noniin, nyt on viimein tullut aika päivittää foorumi uuteen versioonsa ja sen vuoksi ulkoasussa saattaa esiintyä ajoittaisia häiriöitä. Pyrin kuitenkin pitämään päivityksen yhteydessä foorumin toiminnallisuuden ennallaan. Tämä on suuri muutos teknisesti, joten pahoittelen kaikenlaisia  tulevia ihmeellisyyksiä jo etukäteenkin.

Uusi versio foorumista tuo meille uusia toimintoja, tietoturvaa ja mahdollisuuden kehittää sivustoa tehokkaammin! Näistä kuitenkin lisää kun saan tämän muutoksen ensin suoritettua...

7
Yleistä keskustelua / Vs: Vaasalaisia keskustelufoorumi
« on: 24. 02. 2011 20:08 »
Ongelma on nyt korjattu ja nyt pitäisi taas kaupungin verkosta päästä normaalisti. Kaupungin verkon IP oli ylläpidon toimesta joutunut bannilistalle ja syynä siihen oli ilmeisesti ollut jonkun kaupungin työntekijän huono kotikasvatus ja siitä johtunut jäähy. Tässä tapauksessa myös muut saman verkon tietokoneet joutuivat vahingossa jäähylle.

Sivustomme ja serverimme tekniikkaan ei ole siis ulkopuolelta voitu vaikuttaa, koska maailmanlaajuinen tietoverkko eli Internet ei toistaiseksi ainakaan vielä toimi Vaasan Kaupungin alaisuudessa. ;)

8
Ylläpito osallistuu keskusteluihin oman mieltymyksensä mukaan ja sen ei ole todettu aiheuttavan harmia muillakaan foorumeillamme. Päinvastoin.

Maailma on pelottava paikka ja pelkotilojen syntymistä ei voida aina välttää, semminkään kun en niiden syntymiseen liiemmin usko. Kaiken kaikkiaan pelkotilat ovat kuitenkin jokatapauksessa pienempi paha kuin foorumi täynnä parkumista.

Tämä Keskustelu Foorumin sisällöstä olkoon tässä, joten pistän tämän aiheen säppiin.

9
Foorumin rajojen asettajana ja soveltajana toimii foorumin ylläpito ja kuten aiemmin jo totesin, siihen ei ole olemassa mitään kantelureittiä. Ylläpito ei ole velvollinen selittämään päätöksiään ja välttää myös sitä yleisen käytännöllisyyden vuoksi, jonka tarpeellisuuden tämäkin ketju on osoittanut.

Ylläpito tekee ratkaisunsa oman harkintansa, eikä minkään muun vaikuttimen mukaan. Keskustelijan tulee siis arvioida ennen keskusteluun lähtöä, että haluaako keskustella ylläpidon harkinnan alaisessa valvonnassa. Myönteisesti tuohon vastaaville tämä foorumi on oikea paikka, lopuille ei.

Seuraavaksi tulemme kiinnittämään erityistä huomiota yleiseen ylläpidon päätöksistä ruikuttamiseen, jonka pyrimme kitkemään pois moderoinnin keinoin, vaikka se olisi muotoiltu kirjoittajan viestissä miten nokkelasti tahansa. Emme näe sitä tarpeelliseksi ja hyödylliseksi tällä foorumilla, joten otamme sen kylmästi pois. Keskustelkaa jostain muusta kiinnostavasta.

Hyvänä starttina säännölle kerrottakoon, että vaikkapa tämän linjauksen tuottamat mahdolliset kritisoinnit lähtevät bittiavaruuteen kuin piano ikkunasta ja toistuvasta ruikuttamisesta pääsee jatkossa jäähyaition lauteille.

Tämän keskustelupalstan tarkoitus on toimia laadukkaan paikallisen keskustelun kehtona, joka houkuttelee jatkuvasti uusia hyviä kirjoittajia tuomaan näkökulmia esiin, eikä karkoita heitä turhalla saippuaoopperallaan ja mussutuksellaan. Sen vuoksi tätä sivustoa pidetään.

Rakentavaa palautetta ja kehitysehdotuksia saa toki silti lähettää pikaviestillä ja mielestämme hyviin ehdotuksiin reagoidaan.

Näillä eväin siis mennään.

10
Yleistä keskustelua / Vs: Chat vaasalaisia
« on: 18. 03. 2010 10:10 »
Noniin, nyt on chatti asennettu! Käykäähän testaamassa ja kertokaa mietteitänne! :)

11
Kylläpä vaan on kielletty ilmaista mielipiteensä, älkää olko sokeita, mm. eräästä talosta ei saa olla mitään mieltä. Mutta leikkikää nyt sydämen kyllyydestä chateilla, muuttuu teini foorumiksi jossa keski ikä yllättävän korkea. Vakavasti tätä tullaan tuskin koskaan ottamaan, perun puheeni kun kaupungin johtajakin on mukana chattaamassa nut tuskin sitä päivää näen.

Chat lisää yhteisöllisyyttä ja sen ansiosta kävijät voivat keskustella myös kevyemmistä asioista. Chat vastaa eri tarpeeseen kuin foorumi ja toimii yhtenä palveluna muiden joukossa. Mielestäni chat on loistava tapa kehittää foorumia ja siitä on hyviä kokemuksia myös muillakin foorumeillani.

Kommenttisi chatista oli hyvin ennakkoluuloinen ja suosittelenkin tutustumaan uuteen toimintoon rakentavalla mielellä. Uskon chatille löytyvän oman käyttäjäkuntansa, jotka näkevät siinä lisäarvon. Niin on käynyt muuallakin.

12
Jäähyn saaneita emme lähde toistaiseksi mainostamaan, koska sen tarkoitus on olla oma henkilökohtainen miettimisaika. Tämä käytäntö on myös muilla foorumeillamme ja se on toiminut tosi hienosti.

13
Ehkä tämän ensimmäisen jäähyn ajankohta kertoo sen vähäisestä herkkyydestä ja jokainen kykenee päättelemään, että ne tuskin yllätyksenä tulevat kenellekään. Normaalit kiivaat keskustelut eivät jäähyä tietenkään aiheuta.

14
Jatkossa käytössämme on Jäähyaitio-toiminto, jonne vihellämme pillillämme aina tarvittaessa kuumapäät itsenäisten arvioidemme mukaisesti viilentymään. Väliaikainen porttikielto foorumille, eli jäähy kestää yleensä minimissään viikon ja samalle käyttäjälle osoitetut jäähyt pitenevät joka kerta jäähyä uusittaessa.

Jäähyn perusteena toimii ensisijaisesti tunteiden liiallinen kuumentuminen ja siihen liittyvä käytös foorumilla. En ota kantaa siihen, että kuka on oikeassa ja kuka väärässä. Käytös ratkaisee. Jäähyyn ei ole tässä oikeuslaitoksessa valituslupaa, vaikka se omasta mielestä tuntuisi miten väärältä tahansa.


Kyllä sitä moni pystyy viileänäkin laittamaan aika tiukkaa tekstiä.

Voitte olla sitten varmoja, että suurin osa jäähylle komennetuista lähtee täältä saman tien. Itse tällaisessa tapauksessa teen sen satavarmasti.

Sellainen vaikutus sillä varmasti saattaa olla, mutta se ei tietenkään vaikuta päätöksentekoon. Näillä eväin mennään eteenpäin ja foorumimme tarkoituksena on rakentava keskustelu ja muiden keskustelijoiden kunnioittaminen.

15
Ei mistään. Ainoastaan oman statuksensa pääsee huomaamaan kun saapuu foorumille.

16
Morjens keskustelijat,

Foorumin tarkoitus on tasokkaan keskustelun lomassa herättää ihmisissä tunteita ja tuoda uusia näkökulmia keskusteltaviin asioihin. 

Olen kuitenkin huomannut keskusteluissa esiintyneen viime aikoina hieman normaalia suurempaa tunteiden kuumentumista ja siksi foorumille on syytä tehdä yksi uudistus jääkiekkoiluhengessä, jotta tunteita saataisiin tarvittaessa hieman tuuletettua.

Jatkossa käytössämme on Jäähyaitio-toiminto, jonne vihellämme pillillämme aina tarvittaessa kuumapäät itsenäisten arvioidemme mukaisesti viilentymään. Väliaikainen porttikielto foorumille, eli jäähy kestää yleensä minimissään viikon ja samalle käyttäjälle osoitetut jäähyt pitenevät joka kerta jäähyä uusittaessa.

Jäähyn perusteena toimii ensisijaisesti tunteiden liiallinen kuumentuminen ja siihen liittyvä käytös foorumilla. En ota kantaa siihen, että kuka on oikeassa ja kuka väärässä. Käytös ratkaisee. Jäähyyn ei ole tässä oikeuslaitoksessa valituslupaa, vaikka se omasta mielestä tuntuisi miten väärältä tahansa.

Moderointimme tapahtuu myös omien arviointiemme perusteella ja siihenkään eivät vaatimukset vaikuta. Toimintamme on vapaaehtoista, sitoutumatonta ja tuottamatonta, joten toimimme omien näkemystemme mukaisesti. Olen hieman kyllästynyt näihin valituksiin ja ilmoituksiin, joten jatkossa jäähy tulee myös ylläpidon uhkailusta, vaikka kyseessä olisi vain äidille kantelu. Tämä on meille harrastus.

Ensimmäinen käyttäjä on nyt päässyt viikoksi Jäähyaitioon ja toivon keskustelun löytävän rakentavat urat, jottei lisää jäähyjä olisi aiheellista jakaa.

Hienoa kuitenkin, että kaupungissamme käydään näinkin aktiivisia ja laadukkaita keskusteluja! :)

Erittäin lämpimin terveisin

Jussi Mäntylä
Vaasalaisia.infon Ylläpito

17
Sekalaista keskustelua / Mikä nimeksi?
« on: 21. 08. 2005 21:09 »
"Vaasalaiset kansiot" on muuten hyvä nimi, mutta sen alla kulkee jo suosittu vaasalainen räp-yhtye. Tulisi kiusallisia sekaannuksia.

Katso linkki: http://salaseura.vaasa.net/vaasalaisetkansiot/

Pages: [1]