Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - SonjaVii

Pages: [1] 2
1
Valtuuston tietoon / Re: Virkamiesmoraali
« on: 03. 08. 2009 19:07 »


Tuolla voisi olla käyttöä hygeniaopeille ?


Mahtaako auttaa sairaalabakteeriin meillä...

Olisiko tämä se suomalainen asiainhoitotapa; haetaan esitettäviä puutteita muualta ja suljetaan silmät mahdolliselta virhetoiminnalta.

Pahimmissa tapauksissa on suljettu joskus saastunut osasto, palkattu lisää väkeä ja toteutettu hetki järkevämpää aseptiikkaa...

Vaikka mistäpä tuon minä tiedän, ehkä esitys on järkevä...

Sonja Viitamaa

2
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka ilostuttaa!
« on: 02. 08. 2009 18:06 »
Luomakunnan KRUUNUT, (useimmiten)
jotka jaksavat, viitsivät, osaavat

Säätää valoja
Korjailla ja krassailla
Käyttää jopa rautakankea tarvittaessa ja vatupassilla mittailla
Autoja

Johon meikäläinen ei osaa edes oikein nojailla...

Tipparellun kanssa tosin tein aikoinaan sopimuksen jossa kieltäydyin enää nojaamasta siihen jos vielä jättää tielle...
3
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka ilostuttaa!
« on: 08. 07. 2009 23:11 »

"Risuja"
"Vaasan Elektroniikkakeskukelle.  Kuinka myyvä voi olla niin ammattitaidoton, ettei osaa myydä sulaketta, jos ei ole mallia mukana?  Kaikki muut tiedot olivat."


Kaksi erilaista jos on kyseessä huushollin sulakkeet, noin virranvälitys-ominaisuutensa puolesta.

Olisiko nykyään jo pelkän ulkomuodon suhteen erilaisuutta- leveämmällä kärjellä, soukemmalla kärjellä? On nääs noita kaappeja ja muotoja saatettu vähän uusia...silloin eivät olekaan yksi-kaikkialle soveltuvia...

Lienneekö eri vehkeisiin olemassa 10 Ampeerin sulaketta???  Kuten muuntajaan tai muuhun härveliin. Silloin ulkonäkö muuttuu oleellisesti...eikä se "tavallinen" käykään...

Tosinhan myyjä olisi kyllä voinut kysäistä asiaa, peräti palvelua harrastaen...

Onneks mä osaan näyttää kaupassa itse mallin ainakin vanhaan talooni...ja laseriin. Muuhunpa en sitten osaakaan... :)

 
4
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka ilostuttaa!
« on: 08. 07. 2009 22:10 »
Ilostuttaa...kaadetun kuusen karsinnassa pystyyn pudonnut mustarastaan pesä,

http://picasaweb.google.com/s.viitamaa/KevattaKesaaKuvinaVarSommarbilder#5355585455367248930

Ja se, että "vanhemmat" eivät hylänneet eikä kettu ole käynyt syömässä, kahden vuorokauden kuluttua henki on tallella...

http://picasaweb.google.com/s.viitamaa/KevattaKesaaKuvinaVarSommarbilder#5355981314047573122

Näyttää muuten isä mustarastas ahkerammalta ruuantoimittajalta. :)

ps. ovat muuten aamu-unisia...


5
Räiskäleitä

Otetaan kourallinen puhtaita nokkosia, (Huom. Muovipussi tai hansikas kourassa), tupataan kiehuvaan veteen aivan pieneksi hetkeksi, ongitaan ylös tai kaadetaan siivilään ja vesi heitetään veks’.

Märät nokkoset tehosekoittajaan, jauhetaan aivan hienoksi, jos jää isompia ruotipaloja, ne otetaan pois.

Vaihtoehtoisesti käytetään kuivattuja ja lihamyllyllä ohueksi jauhettuja nokkosjauhoja.

Heitetään sekaan vähän suolaa ja kananmuna.

Lisätään joko maitoa tai vettä nesteeksi, (itse olen jo niin makuistunut nokkoseen että käytän vettä)

Sekoitetaan joukkoon vehnäjauhoja, terveellisimmin tummia kokovehnäsellaisia, klumppuja ei saisi taikinaan jättää. Löysähkö plättytaikina on kyseessä.

Tässä välissä mennään raahaamaan portailta viimeinen levynpätkä vinttiin ettei tarvii juhannuksena hävetä, lakaistaan myös sahanpurut portailta pois, ja istutaan hetki, (ei välttämätöntä terveille ja hyväkuntoisille).

Vaihtoehtoisesti voi käydä leikisti haukkumassa koiraa pihalla.

Sitten pestään kädet.

Nyt plättytaikina onkin jo ”seisoutunut” valmiiksi. Taikinasta paistetaan ohuita, rapeita räiskäleitä, mieluiten oikealla räiskälepannulla.

Tarjoillaan hyvin lämpiminä, päälle nostetaan ensin aimo annos kylmää paketti-vaniljajäätelöä ja tiraus makeaa, punaista hilloa.

Vitamiinirikasta, maistuvaa, pitkän kylläisyysarvon omaavaa ruokaa – ei tu heti nälkä uudelleen. Lapsosetkin tykkää kovasti.

Ei välttämättä paras reseptini mutta varsin kesäinen…


6
Sekalaista keskustelua / Re: Kysy - kansa vastaa
« on: 16. 06. 2009 11:11 »No ni onko tietoo mikä paprika lajike kyseessä?

On tietooo...

                   - Muttei kehtoo kertooo... :)

7
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka risuttaa
« on: 28. 04. 2009 14:02 »
joka kaikkine työrupeamineen
on ollut pitkä prosessi, asia saadaan loppujen lopuksi näinkin pian
asianmukaisesti hoitumaan, niin kyllähän silloin kaikki on kunnossa.
Tämä juolahti mieleen, kun eilen törmäsin Lidlin parkkipaikalla
vanhaan tuttavaani Veijoon, joka on nyt selvitellyt puolisen
vuotta heille sattunutta vahinkotapausta Fennian kanssa
saamatta vielä senttiäkään.


Meillä sattui vesivahinko 3 vuotta sitten. Koko juttu tuli lopullisesti valmiiksi kuukausi sitten. Tuo puolivuotta ei ole mitään vakuutusyhtiöiden aikatauluissa.

Vakuutusyhtiöissä on dramaattisia eroja. Olin ennen Fennialla; ikuista riitelyä vahingoista, kymppitonnin laite korvattiin tuhatkaksisataa markalla - vain oikeudessa olisi voinut yrittää kumota toimintaa mutta siihen ei yrittäjällä aika riittänyt. VakuutusMAKSUT laitteista, mutta korvaus tulikin sitten "MAANTIELAIN" nojalla - täyttä potaskaa mutta mikään ei auttanut.

Lokalförsäkring/Lähivakuutus: Tulipalo kotona 13 joulukuuta, Lucianpäivänä. Talo pelastettiin, kaksi huonetta täysvahingottui savusta, seinä vintiltä kellariin paloi. Palosiivoojat heti paikalla; ozonointi ja kosteusmittaukset heti, vakuutusyhtiön toimesta. Tilapäisasumisen korvaus kahdessa viikossa, vaatteita päälle heti, bensarahaa kulkemiseen heti, savuvahingoittuneet vaatteet pesulaan heti, loput kun jaksoin osoittaa. Remontoijat kahdelle huoneelle joulunpyhien vuoksi 7 tammikuuta. Suurin osa laskuista suoraan vakuutusyhtiölle, osa kauttani.
Yhdenkään laskun maksaminen ei ole venynyt kahta viikkoa pidempään.

Toisaalta mitkään korvausvaateeni eivät olleet senttiäkään ylimitoitettuja.

Siis, minua ei risuta vakuutusyhtiön toiminta, pitäisi kait olla osastossa "Asiat jotka ilahduttaa" vahingon sattuessa.

8
Sekalaista keskustelua / Re: Uskomuslääketiede kuriin
« on: 25. 04. 2009 18:06 »
Ei riitä uskoni tällaiseen, eivät taida siis auttaa viruksen aiheuttamaan päänsärkyyni...

Jotakuinkin kauhuissani olin kerran myös erään ulkomaisen hierontaopettajan hypähdykselle sivuun kun hieroja veti hierottavan jalkoja pitkin kätensä opettajan suuntaan; hypähti pois tieltä ettei se "paha energia" hypähdä häneen...

Meitä on moneksi.


9
Sekalaista keskustelua / Re: Uskomuslääketiede kuriin
« on: 25. 04. 2009 16:04 »
Vaihtoehtohoidot, uskomuslääketiede, terapiat, huuhaat, kummallisuushoidot.

Niitä toteuttamaan saa kuka tahansa perustaa esim. oman vastaanottonsa lainsäädäntömme mukaan. Pätevyysvaatimuksia ei ole. Ihminen saa harjoittaa elinkeinoa elääkseen.

Aikoinaan laserin käyttökoulutusta toteuttaessani, kursseja pitäessäni, jouduin tekemään valtavan työn hankkiakseni tietoa ensin muutaman yksittäisen lääkärin kokeilusta, muutaman kirjoitetun kirjan ja muutaman lääketieteellisen kokeilun tuloksista. Sen jälkeen kokeilin hoitoja itselläni ensin, ennen ”uskoa”.

Vaikka en ole sairaanhoitaja, olen lukenut saman kirjan, (suppeampana), kuin sairaanhoitaja, ihmisen anatomiasta.
Lymfaterapeuttina tietoa ihmisen soluaineenvaihdunnasta minulla on enemmän kuin monella muulla. Ihon toiminnasta on jokunen ”tavallinen” lääkäri työskentelyaikanani kieltäytynyt edes keskustelemasta kanssani koska on käsittänyt että tiedän asian paremmin kuin mitä hän on lääkärikoulutuksessaan saanut oppia.
Omilla kursseillani oli opettajia, Hollannista akupunktio-homeopaatti-opettaja, Suomesta luennoi keräämälleni joukolle patologian apulaisprofessori – siis koululääketieteen alalta sellainen henkilö, joka sanoo viimeisen sanan siitä, mikä oli ihmisen terveys/sairaus/kuolinsyy/ym. patologiassa tutkittavat/ esille tulevat asiat. Taitaa sama patologi tutkia nykyään kansanperinnettä, hm, huuhaa-hoitojen osalta. Avarakatseisuutta, sanoisin.

Lääkintöhallituksessa pyydettiin tuolloin aikoinaan allekirjoittanutta perustamaan yhdistys, jonka jokaisen jäsenen saavan opin takaisin olevan samaa tasoa kuin itselläni; silloin he virallistaisivat yhdistyksen ja samalla ammatin edustamiini hoitoihin.
Alan liittoja he eivät aikoneet koskaan virallistaa, tietotaito oli liian kirjavaa.

Yritimme yhdistystä, perustimmekin sen. Kohta olivat kaikki kimpussa; joukkomme oli pieni joukko yrittäjiä joilta ei aika riittänyt tappeluun kaikkien mahdollisten ammattiryhmien kanssa. Jopa alan koneita valmistavat SÄHKÖINSINÖÖRIT kävivät kimppuun. Arvovaltaiset, viralliset liittomme muuttuivat kiusaa tekeviksi, haukkuviksi ja huutaviksi älykääpiöiden joukoksi…
Tietoa ei haluttu, ymmärrystä ei haluttu, joukkomme oli liian pieni. Kitkerästi sai esim. yksi maan johtavista kauneus- ja terveyshoitoloista todeta hoitaneensa ihmisiä laserin sijasta vuosikaudet tavallisella led-lampulla – silloisen liittomme puheenjohtajan neuvoa kuunnellen.
Olisiko tullut avuksemme asialliselle tielle? Ei toki, tilasi kalliin laserin ulkomailta mutta ei kommentoinut kirjettäni – jossa todistin heidän koneensa toimivan led-lampulla – mitenkään. Kirjeen vastaanottaja oli laitoksen lääkäri, joka puhui usein laserin avuista lehdissä, työntekijöiden käyttäessä led-valoa hoidoissa…

Lymfaterapiassa Meilahdessa toimiva lääkäri kehotti meitä terapeutteja viemään tietoa terapian vaikutuksista suurelle yleisölle; lymfasuonistossa voi olla vikoja ja tukoksia joille lääketiede ei voi tehdä mitään; silkinohuita tukkosuonia oli lääkäri yrittänyt leikata esim. jaloissa mutta tulos oli ainoastaan karmaisevaa jälkeä tuottava, aineenvaihdunta ei parantunut vaan leikkauskohdat tekivät yhä pahempia ”paukamia” kun eivät suonet toimineet senkään vertaa katkaistujen kohtien vuoksi.
No, lymfasta on jo vähitellen tieto kelvannut, Vaasassa olin ensimmäinen lymfaterapeutti, jota jopa vieressä istuessaan kollegat haukkuivat, nykyäänhän heitä jo on.

Ammattini ansiosta pääsin aikoinaan myös lääkärien akupunktiokonferenssiin joka pidettiin Kööpenhaminassa. Eräästä maasta kunnianarvoisa lääkäriryhmä piti luentoa vedestä, joka kulloiseenkin vaivaan nähden ”varustettiin vaivaelimeen kuluvalla taajuudella” – ja jota nauttimalla elimen taajuuden pitäisi palautua normaaliksi. Siinä vaiheessa allekirjoittanut kyllä antoi periksi ja menin helskutan kalliiseen hotellihuoneeseeni ottamaan tuppluurit, uskoa ei löytynyt tarpeeksi.
Kuitenkin hapetetulla vedellä teimme kokeen kerran yhden lääkärin kanssa; join päivittäin litran hapetettua vettä, (huom! Ei kaupan valmisvettä vaan happilaitteella ennen juontia hapetettua), ja 5,3:ssa oleva kokonaiskolesterolini laski 4,3:een kuukaudessa. Uskoa ei ollut, mutta parantumista kolesterolissa tapahtui.

Tapasin ja keskustelin myös Englannin silloisen akupunktioyhdistyksen puheenjohtaja-lääkärin kanssa - yli 80-vuotias henkilö jota ei kuunaan olisi uskonut 50 vuotta vanhemmaksi - toteutti kiinalaista, (ei länsimaista), akupunktiota itseensä. Vaikea uskoa ettei akuilu olisi ollut osavaikuttaja…
Suomen ensimmäinen, ilman normaaleja puudutus/nukutusaineita tehty kilpirauhasleikkaus tehtiin akupunktiopuudutuksella. Yli 70-vuotias potilas oli pirteä ja hyvävointinen heti leikkauksen jälkeen. Äidilleni, joka oli ollut mm. saman lääkärin leikattavana ja joka joutui Helsingissä käydessään Meilahden sairaalaan sydämensä vuoksi, sateli ivallisia huomautuksia ja kyselyjä useamman lääkärin taholta ”akulääkärin” toimista, eivät päässeet muuta kuin toteamaan että on ihmeen hyvä kirurgi kun on saanut jopa silloisella tavalla tehdyn sappileikkauksen haavankin hiuksenhienoksi ja hyvän näköiseksi…

70-luvulla, ja osittain vielä tänäänkin, pidetään ”humpuukina” iholle levitettävien aineiden kykyä imeytyä ihoon. Kuitenkin monet lääkkeet ovat tänään muotoa laastari/voide, tienneekö se iho milloin aine on koululääketieteen määräämä, milloin kemikalion myymä, hahhaa, tyhmyyttä on aina löytynyt molemmilla puolilla.

Tärkeimpänä vaihtoehtohoitojen tiedoista ja taidoista olisi aina maallikon pidettävä sitä, että osaa vetää rajan siihen, milloin ”huuhaa”-hoitoa voi tehdä, milloin on ymmärrettävä taitonsa/tietonsa ja vastuunsa joutuvan liian kovalle koetukselle, on ymmärrettävä pysyä rajoittuneiden kykyjensä sisällä. Näin ei aina valitettavasti ole. Virallistamattomia ammatteja ei voi myöskään valvoa, vasta aiheutetut vahingot antavat oikeuden puuttua elinkeinoon.

Summa summarum, asia on monipiippuinen, eikä taatusti aina ”psyykepohjainen”. Tiedon lisääminen MOLEMMILLA PUOLILLA olisi hyväksi.

Kehitys kehittyy kyllä siitä vähitellen, mutta keskustelun taso tässä vaikuttaa kyllä siltä kuin mykät huutaisivat kuuroille…eikä kukaan tule hullua hurskaammaksi ilman todellista tietoa.

Krapula kuitenkin parantuu sillä millä se on hankittukin, vähän homeopaattiseen tyyliin…eikö totta?


10
Sekalaista keskustelua / Re: Uskomuslääketiede kuriin
« on: 19. 04. 2009 19:07 »

Että ymmärtäisit, miten työskentelen, kerron miten nettitutkimus alkoi. Tein kokeen valkosipulilla vuonna 1996, käsittelin yli 10 vuotta, kuukausittain kukkineen herpesinfektion valkosipulista puristamallani mehulla. Muutaman vuoden kuluttua ryhdyin etsimään tietoa siitä, miksi ko. käsittely ehkäisee herpesihottuman vuosiksi. Luin ensin 1400 tutkimusta valkosipulista, sen jälkeen siirryin virologiaan ja sen jälkeen perehdyin perusteellisesti viruslääkeiden toimintamekanismeihin ja kävin läpi kaikki niitä koskevat kliiniset kaksoissokkotutkimukset. Tämän lisäksi perehdyin aihetta käsittelevään perinnetietoon, sekä potilaiden kertomuksiin herpeksestä ja lääkkeistä.  Lopputulemana on, että löysin tarvittavat tutkimusperäiset tiedot, jotka selittivät ja todistivat tieteellisesti miten valkosipulista saatava allisiini imeytyy ihon läpi hermokudokseen molekyylirakenteen muuttumatta ja tappaa virukset tuhoamalla ne mekaanisesti.


Ihmeellinen tutkimus. Mikähän herpeksen muoto mahtoi olla kyseessä? Oliko se Herpes simplex HSV1, (huuliherpes), Herpes Simplex HSV2, (sukupuoliherpes) Varicella Zoster, (Herpes-virus, aiheuttaa vesirokon ja vyöruusun), vai joku muu tunnetusta 8:sta herpes-viruksen muodosta? Tuskin sentään vauvarokko, joka on sekin herpes virus?

Vaikka iholla esiintyvä rakkula saattaa olla kiusallinen, se liennee vähäpätöisin osa Herpes viruksen aiheuttamista vaivoista. Kun rakkula esiintyy kuukausittain peräti 10 vuoden ajan, se on tuskin ”poistunut”, onpa vain lopettanut ”itsensä lisääntymisen” käymällä välillä iholla rakkulamuodossa tekemässä lisää viruksia, (herpes-virusten yksi lisääntymistapa),  ja sen voi kyllä jo katsoa eräänlaiseksi parantumiseksi, virus on rauhoittunut latentiksi. Virus hakee aktiivina ollessaan ”vahingoittuneita” paikkoja, joissa vastustuskyky on usein huonontunut, se on ovela.
Ehkäpä 10 vuoden ”rakkuloiminen” tapahtui aina samalla alueella?

95% väestöstä kantaa herpes-virusta, (vesirokko, HSV1). Useimmilla se on latentissa tilassa eikä aiheuta mitään vaivaa. Silloin/tällöin saattaa uusiutua, VZV vyöruusuna jos on jo vesirokon sairastanut, HSV1 huuliherpeksenä, palaten normaalihoidoissa jälleen latentiksi muistaakseni hermojuureen.

Pahempaa on, jos virus hiipielee aivojen alueelle, oletetaan sen kulkeutuvan sinne 5:ttä aivohermoa pitkin, muitakin kulkureittejä epäillään. HSV1, huuliherpes, kiusaa usein myös silmiä. Aivo- ja aivokalvon tulehdusta aiheuttavat sekä HSV1, että VZV. Rajuna tullessaan Meningo-enkefaliitti, (aivo- aivokalvon tulehdus) tappoi vielä 90-luvun alkupuoliskolla 84% sen saaneista, nykyisin lääkityksen ansiosta kuolleisuus on pienempi.
Toisaalta, KAIKKIVOIVAN KOULULÄÄKETIETEEN tulisi ottaa tämä virus HUOMIOON ennen sen iskemistä aivoihin, LÄÄKKEITÄ ON!
Myös ”suuren yleisön” tulisi huomioida, elikkä hoitaa vaikkapa apteekista saatavalla, iholle laitettavalla lääkkeellä viattomaksi luullut huuliherpekset pois HETI niiden ilmestyttyä, vyöruusunkaan kanssa ei pitäisi antaa yhdenkään lääkärin lähettää potilasta kotiin ilman lääkitystä – sairaus on pysäytettävä alkuunsa, LÄÄKKEITÄ ON!
Samoin pitäisi huomioida yleisesti, että rakkulat sisältävät aina virusta, ilmatie-tartunta on mahdollinen, (Vrt. yleinen tieto vesirokon tartunta-ajasta), rakkulat piiloon, vyöruusupotilaat odottakoot rakkuloittensa parantumisen kotonaan. Koululääketieteen velvollisuus olisi antaa valistusta.

Molempien virusten osuutta tulevaan dementiaan epäillään vahvasti. Tässä olisi myös vahva syy KAIKKIVOIVALLE KOULULÄÄKETIETEELLE suhtautua vakavasti jokaiseen tapaukseen.
Huuliherpeksen, (Herpes simplex HSV1), yhteys dementiaan ja Alzheimeirin sairauteen on osoitettu nykyään jo monella yksittäiskokeella. Tietoa löytyy vaikkapa VK-GOOGLE:sta, tosin englanniksi.
Inhottava tosiasia on myös, että huuliherpes HSV1 ja Vesirokkoherpes, VZV, ovat ristikkäisiä viruksia; ne esiintyvät usein yhdessä. Siinä vasta hauska ja elinvoimainen sotku joka pitäisi kyetä hoitamaan ajoissa.

Nimim. Eräsmies epäilee sairastaneensa kofeiinin aiheuttamaa ”sosiaalista neliraajahalvautumista” – mitäpä jos se olikin Herpes-viruksen aiheuttamaa, lievää aivotulehdusta? Virus-aivotulehdus ei välttämättä tapa heti, saattaa kiusata vuosia mutta jopa laantua lopulta.
Aivotulehdus-potilaat kärsivät usein masennusta tulehduksen jälkitilana, tämän toteaa koululääketiede. Viruksen lisääntymisen estäminen jatkuvasti toistuvina rakkulaesiintymisinä ”kotikeinoin” on ollut hyvä asia mutta viruksen tappaminen koko kehosta on tuskin onnistunut. Tosin se ei onnistu lääketieteeltäkään.

Mitä on ”uskomuslääketiede”?
Kokeiluista, erehtymisistä, uskomuksista kulloinkin voimassa oleviin ”-ismeihin” ja tuhansien ihmisten hengenlähdöistä on muodostunut aikoinaan koululääketiede.
Eri kasveista sotketut, joskus hyvinkin tappavat, lääkeaineet ovat olleet alku nykyisille lääkkeille.

HUUHAA ja koululääketiede, miksi ne ovat vastakkain? Jos ei raha, ja lääkäreiden kaiken voittava vallanhalu olisi vaikuttimena, voisi tehdä niinkuin esim Tshekeissä: Kerran vuodessa kohdataan tapahtumassa jossa hoitoihin saa tutustua molemmin puolin, vapaaehtoisia hoidettuja mukana.

Useimmat lääketieteen erehdykset haudataan hiljaisuudessa. Pahimmassa tapauksissa lääkärille huolimattomuus, jossa ihminen menettää henkensä, maksaa 1000 euroa. Huuhaa- hoitajalle – ainoa kuolemantapaus josta olen uutisen nähnyt vuosia sitten – maksoi lähes 20 000 euroa, vaikuttimet ihmisen erheettömään hoitoon ovat vähän eri luokkaa.
 
Absoluuttinen määräys ihmiselle pitäytyä ainoastaan koululääketieteeseen on hävytön ja yksilön vapautta loukkaava.

11
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Sairaanhoidon arvot
« on: 27. 03. 2009 12:12 »
Tarkastuslautakunta tarkastaa lähinnä hallintoa ja yrittää tutkia, josko valtuuston asettamia tavoitteita yritetään noudattaa. Tarkastuspäällikkö on se virkamies joka esittelee ja valmistelee asiat tarkatulautakunnalle. Hän ei siis ole tilintarkastaja eikä ole tarkoituskaan "numerotilintarkastuskokemusta" omaava.

Tilintarkastus on sitten ihan eri asia. Sen tekee aina ulkopuolinen firma. Merkittäväksi tässä asian tekee se että tilintarkastajilla on suuri vastuu, jota on yhä viime vuosina lisätty. Jos oikein muistan lukeneeni, niin nyt on palkattu ulkopuolinen uusi tilintarkastaja tutkimaan esiin paljastunutta kavallusta. Uskoakseni tämä juuri siksi, että varsinainen tilintarkastusfirma saattaa joutua vastuuseen toimeksiantajansa vahingosta jos voidaan osoittaa, että tilintarkastus on tehty puutteellisesti.

Ensisijaisesti vahingon tietysti maksaa sen aiheuttaja mutta tässä tapauksessa voi maksumieheksi lisäksi joutua tilintarkastusfirma (jolta ensisijaisesti korvaukset otetaan ja se sitten saa periä ne kavaltajalta jos pystyy).

Ainakin Vaasan Kaupungilla on kaupunginjohtajan alaisuudessa toimiva sisäinen tarkastaja, jonka tehtävä on tutkia sisäistä taloushallintoa ja yrittää esim. tukkia sellaisia porsaanreikiä, jossa "tilaisuus tekee varkaan".

En tiedä onko vshp.llä sisäistä tarkastajaa. Ehkä se pian selviää. Olen ensi maanantaina menossa sairaanhoitopiirin valtuuston ensimmäiseen kokoukseeni.

Varmaan siellä asiat selviää?Kuuntelin radiosta kavallusjutun selvittämistä... 2 miljoonaa lähestytään, laskuja on maksettu tavaroista joita Vaasan keskussairaala ei ole ainakaan vuodesta 1995 tilannut tai vastaanottanut, näin sanoi Göran Honga.
Mutta tavaratoimitukset on kuitenkin maksettu.

Vaikuttaa todella erikoiselta että "tilattu ei ole mitään", mutta "laskut on maksettu" -
Voisi vielä kysäistä että mitä nämä "tilaamattomat ja toimittamattomat" hyödykkeet ovat laskuilla? KompensaattorinKapulaattorinVipulaattoreita, vai? Joita ei ole toiminnassa kaivattu eikä tarvittu, mutta joita esim. sivullinen tilintarkastaja ei välttämättä tiedä tarpeettomiksi.

Tottahan tällaisesta tilintarkastajienkin luulisi vastuusta selviävän jos tilit ovat kuitenkin olleet kunnossa - vai pitääkö tilintarkastajien myöskin alkaa varaston tarkastajiksi? Tai tietää mitä sairaanhoitopiiri milläkin tavaralla tekee? Käsitykseni mukaan heidän tehtävänsä on tilien tarkastus, ei se, onko hyödyke olemassa tai käytettiinkö hyödyke viime vuonna talossa.

Sinänsä tuo "vuotava aukko" on täydellisen yksinkertainen, kuvastaa härskiyttä ja piittaamattomuutta. Mutta eikö se olekin ollut aina jonkinlainen "Vaasan malli", päättävissä asemissa olevat henkilöt keskittyvät toistensa arvovallan pönkittämiseen ja sertifikaattiensa mainostamiseen.
Pelikenttä jossa ihmisten työkykyisenä pito on mielletty sivuseikaksi.

Saattaa olla vuotava seula koko house - monessakin suhteessa.


12
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Sairaanhoidon arvot
« on: 24. 03. 2009 18:06 »
Vaasan sairaanhoitopiirin johtaja Göran Honga on antanut auliisti lausuntoja ainakin ruotsinkielisessä mediassa siitä, kuinka kalliiksi jo pelkkä tutkinta asiasta tulee veronmaksajille.

Kavalletut summat maksavat tietysti vielä lisää; summista joista puhutaan, liennee turha odottaa paljoakaan takaisin… Pannaan siis veronmaksajien piikkiin…

Mikä on sairaanhoitopiirin johtajan tehtäväkenttä? Kyllä siihen pitäisi kuulua jonkin kokoinen valvonta MITÄ PIIRISSÄ TAPAHTUU. Johdetaanko sairaanhoitopiiriä silmät ja korvat ummessa? Ja sitten valitetaan laskua veronmaksajille. (Ilotonta naurua).

Jonkinkokoinen valvonta myös lääkärien toimista pitäisi ”johtamiseen” kuulua, asioita pitää tietysti delegoida mutta kun johtajan tehtävää hoitaa, pitää myös vastata alaisensa. Niin se on jokaisessa työpaikassa.

Olen esittänyt Göran Hongalle tiedot virheellisestä hoidostani 5 vuoden ajalta, ja pyytänyt apua.

Asian voi kiteyttää näin:
Aiemmin jo väärin hoidettu kolmannen kerran uusiutunut vyöruusu-huuliherpes infektioni jätettiin Vaasassa v. 2006 hoitamatta. Ensin johtavan ylilääkärin, Timo Keistisen toimesta, sitten ainoan infektiolääkäri Bodil Eriksén-Neumanin toimesta.
Viruksen kiistattomat koetulokset ovat, ja ovat olleet käytettävissä. Vuodelta 2004 ensimmäisen kerran tehty Maalahdesta, (salattiin aluksi minulta), sitten v. 2005 kaksi kertaa muuttuvalla arvolla yksityislaboratoriosta, joka koe on käteen annettu.
Sitten syksyllä 2006 jälleen kaksi kertaa, nyt infektiolääkärikin oli jo mukana ja silmässäni viruksen aiheuttamat pallukat.
Vuonna 2007 virus oli jälleen uusiutunut, neljännen kerran. Nyt otettiin kaikkiaan 3 koetta, ensimmäinen arvo oli hyvin korkea, seuraavassa arvoa ei enää edes annettu vaan todettiin viruksien olevan aktiiviset, vyöruusuvirus oli jälleen ”uusiutunut epäspesifisti”, ja myös sydämeen on tullut ensimmäiset, vuosia kestäneen tulehduksen aiheuttamat merkit.
Infektiolääkäri sai arvoksi vyöruusuviruksella 9, normaali on 1. Huuliherpesvirus, (nämä kaksi ovat ristikkäisiä viruksia ja esiintyvät usein yhdessä), selvästi positiivinen – ”oma” huuliherpes minulla on ollut 40 vuotta sitten niin että tämä virussotku nyt olisi pitänyt todella hoitaa jo v. 2003 jolloin sen vanhainkodissa työskennellessäni sain.
Infektiolääkäri ei tehnyt muuta kuin hoki, että, ”Ette ole tullut tutkittavaksi, ette ole tullut tutkittavaksi”, todistajan läsnä ollessa. (Oli tainnut saada käsiinsä valitukseni eduskunnan oikeusasiamiehelle Maalahtelaiselta lääkäriltä).
Lähetti sitten lausunnon, jossa lukee jälleen kerran: EI TUNNISTETTU TULEHDUS, lähetetään terveyskeskukseen hoidettavaksi. Kehotetaan lopettamaan viruslääke vaikka ruusu on aktiivinen.
Törkeyden huippu infektiolääkäriltä joka on monia kaltaisiani tapauksia hoitanut ja tietää mihin vaaraan on potilaan saattanut – kesällä 2006 sama lääkäri lähetti minut kotiin silmäni kanssa, käski jättää elintärkeän viruslääkkeen pois ja sanoi vielä, että ”Sitten kun iskee ruusu kunnolla, ja korkeampi kuume, niin ottakaa ambulanssi, kyllä minä pelastan…” Varmuudeksi kysyi vielä, että ”Yksinhän te asutte siellä 50 km:n päässä?”
Kuolleisuus näiden kahden viruksen aiheuttamassa tulehduksessa – silloin kun se iskee päähän/aivoihin on 84%, yleistyneen vuoruusun kohdalla se on 50%.
Mutta huolimatta taudin vaarallisuudesta infektiolääkäri Vaasassa ”ei edes tunnista tulehduksen syytä” vuorenvarmoista koetuloksista huolimatta.

Tässäkin olisi yksi valvonnan paikka. Tämä tapaus on Hongan tiedossa.

Johdon on kannettava vastuunsa kaikilla alueilla.
Mielestäni olisi saatava vihdoin uutta verta kehiin, näyttää siltä että tarvittaisiin koko johtoon. Stakesin sertifikaatit voisi antaa väistyville vastuunkantajille mukaan.

Sonja Viitamaa, vielä hengissä.


13
Nyt tapahtui dramaattinen muutos sairaanhoitopiirin johdossa. Johtava lääkäri Timo Keistinen pannaan "kehitystehtäviin" ja yksi toimialajohtajista ottaa "lääketieteellisen ja henkilöstöjohtajuuden" kunnes uusi (todellinen) johtava lääkäri saadaan valittua.


Hallelujah!

Nyt voisi olla espresso konjakilla paikallaan,
mutta...mutta...Kipatkaa puolestani, kaikki sellaiset jotka ovat "hoidoista huolimatta" terveytensä onnistuneet säilyttämään, :D


14
Sekalaista keskustelua / Re: Vasemmistolainen media
« on: 11. 01. 2009 09:09 »

Takuulla löytyy ja vasemmalta! Oikealta et sitten takuulla löydä apua pienelle ihmiselle.

Voi hyvät HYSSYKÄT tuota sokeaa uskoa! ::)


15
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka ilostuttaa!
« on: 08. 01. 2009 15:03 »
             

                     ....sanoivat viime vuonna että tänä vuonna....


                                              YES! :D


16
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka ilostuttaa!
« on: 06. 01. 2009 20:08 »
                    Toiveet remonttimiesten saapumisesta kasvavat....

                     ....sanoivat viime vuonna että tänä vuonna....17
Sekalaista keskustelua / Re: Mikä nimeksi?
« on: 06. 01. 2009 18:06 »

                        - VaasaVisionäärit
                                     - VaasaVisions
                                              - TotuudenTorvet
                                                         - GuruKlapinat


Äh, ei syki oikein runosuoni...18
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka risuttaa
« on: 06. 01. 2009 18:06 »

Saman olen huomannut, vähän helpottaa kun elää nälässä ja puutteesa, ajattelee synkkiä asioita ja seisoo vähissä vaatteissa lumihangessa.

Nii..
      Köyhyys ei oo mikkää ilo, mutta kyllä se naurattaa...


19
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka ilostuttaa!
« on: 01. 01. 2009 13:01 »
Horoskooppi lupaa hyvää tälle vuodelle.


Kuka, mitä, kenen?

Länsimainen, neitsytnainen, härkäukko, skorpijooni, jellona vai kapitalisti?

Vaiko kiinalainen, koira, hevoinen eli konisaurus, kärmes vai kommunisti?

                               - meniköhän mulla nimet vähän sekaisin näin ulkomuistista -

                                                             ::)

Henkilökohtaisesti ilahduttaa kuitenkin

                  - melkein valmis käsintehty joululahja -

Tosin tässä ehti vuosi vaihtua välillä...Ja evakossa olo vain jatkuu...

 

20
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka ilostuttaa!
« on: 31. 12. 2008 20:08 »
TÄH?

Kun ei katso telkkaria niin missä se koti...?

Ilostuttaa kyllä kun naapuri paukuttelee munkin puolestani RAKETTEJA
                  - saapi katsoa ikkunasta...ja koirakin on jo tottunut...

22
Sekalaista keskustelua / Re: Vasemmistolainen media
« on: 20. 12. 2008 10:10 »

Kun esitän johtajien valitsemista suorilla vaaleilla ja eduskunnan ja valtuustojen asioiden siirtämistä kansalaisten ja kuntalaisten äänestettäväksi, isken suoraan siihen, että vasemmisto väittää olevansa kansanvaltainen. Historia osoittaa vasemmiston kansanvaltaisuuden valeeksi.


Tässä on juuri pointti sille, että demokratia=kansan tahto, toteutuisi. Olen tuolla jossain muussa ketjussa vastannut yliolkaisesti samaan asiaan että "sehän ei onnistu" -
- JA JUURI SE, kuinka tämä äänestyskäytäntö saataisiin toimimaan tässä maassa, saa minut todella epäileväksi.
Meillä Suomessa on onnistuttu tekemään niin kattava "hyväveli" toiminta kaikkiin yhteiskunnassa päätettäviin asioihin ettei siihen pääse käsiksi millään.
Tarvittaisiin valtaisa kansanliike asian muuttamiseksi - eikä meistä taida siihen olla.

Quote
Vasemmiston pitää ymmärtää, että kansanvalta tarkoittaa, että yleisellä keskustelulla ja kansanäänestyksellä päätetään ketkä ovat puheenjohtajia ja virkamiehiä ja kuinka paljon olemme valmiita maksamaan veroja ja mihin se käytetään.

Sanonkin, että vasemmistolaisuus perustuu kademielen lietsontaan ja käyttämiseen.

Valitettavasti joutuu olemaan samaa mieltä.

Jo aika pitkän elämäni aikana olen tavannut TASAN YHDEN korkeassa asemassa olevan vasemmistolaisen jonka demokraattinen ajattelutapa perustui olettamaan vasemmiston demokratiasta ja solidaarisuudesta. (Tavalliset äänestäjäthän on aina petkutettu luulemaan vasemmistoa demokraattiseksi).

Muilla olen havainnut "demokratian lähtökohtana" olevan sen, että "KAIKKI MUIDEN TEKEMÄT PÄÄOMAT JA JOKAISEN TYÖTULOKSET VASEMMISTOLLE, ME SITTEN PÄÄTÄMME MITÄ RUPUKANSA TEKEE JA/TAI MITEN SILLE LEIPÄ JA SIRKUSHUVIT JAETAAN"

**********

Edes kansalaisoikeudet eivät tässä maassa toimi vaikka laki on selkeä. Käytäntö oikeuden saamiseksi on tehty niin vaikeaksi että oikeuksiensa saamiseen pitää olla tukku rahaa, hyvä terveys ja kyky "viivytystaisteluun" vuosien ajaksi.
Varsin monessa asiassa olen nähnyt vasemmistolaista porukkaa joka istuu kaikissa instansseissa, kun yksi Vaasassa tekee virheen ja valitat esim. oikeusministeriölle, niin mihin törmäätkään?
Samaan h......n tyyppiin joka istuu sekä virhe-, että virheenvalituspallilla!
Tämä ei ole tietenkään pelkästään vasemmistolaista käytäntöä; konsensus yltää yli puoluerajojen.

Mutta löydätko auttajan vasemmistosta, sellaisen jolla selkäranka on tarpeeksi suora käydä apuun "pienen ihmisen" puolesta? Et takuulla!
23
Sekalaista keskustelua / Re: Vasemmistolainen media
« on: 19. 12. 2008 05:05 »
Kansan Uutiset verkkoon

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Martti Korhonen kertoo, että verkkoon siirtymisen syynä on tavoite saada Suomeen seitsemän päivää viikossa ilmestyvä vasemmistolainen lehti.

Mutta miten käy niiden vasemmistolaisten ja ystävien, joilla ei ole mahdollisuutta lukea verkkolehteä?

Kyllä nyt vasemmistoliitto teki virhepäätöksen, mikä edelleen tulee lisäämään tappiokierrettä tulevissa vaaleissa.

Vasemmiston median tila on supistunut huolestuttavasti. Oikeiston taas on kasvanut jo melkein siihen tilaan, että heillä on monopoli. Oikeistolaisen median vaikutus näkyy juuri kokoomuksen jatkuvana kannatuksen kasvuna.


http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/2008/12/kansan_uutiset_siirtyy_verkkoon_419711.html

Hohhoijakkaa, kait sitä vasemmistolaista painettua lehteä ja mediasanomia tarvitaan kipeästi suurelle yleisölle.

Kävi tuossa aikoinaan vasemmistolaislehti haastattelemassa.

Ei olis ollut millään aikaa mutta soitteli – ilmeisesti ”tutkiva” journalisti - alvariinsa, uudelleen ja uudelleen ja piti saada jo työrauhaa, niin…

Oli kyse kehittämästäni yrttikosmetiikasta.
Intoa, intoa ja intoa täynnänsä tuli tyyppi haastattelemaan.
Oli käynyt aiemmin isossa kosmetiikkatehtaassa ja havainnut millä keinolla tehdas kosmetiikallaan RIKASTUI SUUNNATTOMASTI ILMAN PAHEMPIA RAAKA-AINEKULUJA.

”Kosteusvoide” saadaan nimittäin aikaan nykyään keinolla jossa sekoitetaan vaikka 90 % VETTÄ ja 10 % STEARIINIA, johdetaan siihen mikrovirta ja A’VOT, siinäpä meillä kalliiseen purkkiin pakattavaksi ”voide”.

No, laittaahan ne usein kyllä pari tippaa öljyäkin ötökkiin.

Tuli siis vasemmistolaistyöläinen kyseleen TÄYDESSÄ TÄRINÄSSÄ kun luuli rahasampoa haastattelevansa.

Kova oli yllätys kun myöntelin ja nyökkäilin vesi-steariinikeinoille ja näytin miten omat voiteeni ovat ehtaa tavaraa joihin veden voi lisätä vaikka omasta kraanasta.
Voisi väki vaikka itse keitellä rasvansa….

Kovin meni hiljaiseksi tyyppi, näytti pettyneeltä.

Mahtoi ajatella pois mennessään surkeita kun ei RAHASAMPOA löytänytkään vaan aivan tavallisen yrittäjä-piruparan joka vuosikymmenten ihonhoito-kokemuksella pani ”haisevaa vastalausetta” veden myymiselle kalliissa purkissa…

Ei ilmestynyt koskaan juttu vasemmistolaislehdessä.
Oikeistolaiset lehdet kyllä kirjoittelivatkin tosiasioista.

Niin että kyllä se kansa vasemmistolehtensä tarvii…ei tarvihe lisätä tuskaansa oikealla tiedolla.

Saapi keskittyä ”kunnon journalismiin” työntekijöittensäkin avulla.


24
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka ilostuttaa!
« on: 18. 12. 2008 12:12 »


 - Haa! Ilostuttaa kevytsora pienissä säkeissä! :)


25
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka ilostuttaa!
« on: 17. 12. 2008 09:09 »

           No, johan on jälkeä.?

           Mutta mikä lienee aiheuttanut.?

           Ihminen, vaiko ihmisen tekniikka.?

                       

niiii, kaakeliuuni toisella puolella, hella toisella, betoniseinä välissä. Sieltä 40-luvulta, ei aivan "nykytekniikkaa"...

Lämmitystä torstaina, lievää savunhajua perjantaina, ei löytynyt railoja muurissa, vasta nuohottu.
Tuuletusta perjantaina, päätös kutsua nuohooja tarkastamaan uusiksi muurisysteemit maanantaina.

Mutta lauantaiaamuyöllä vähän äkkinäinen herätys savuun ja palohälyttimen huutoon.
5 minuuttia unta lisää olisi tainnut olla kohtalokasta, savua alkoi tulla paineella seinänraosta parin minuutin, puhelimen korvalle noston, saappaan jalkaan vetämisen ja yleisen hämmingin hetkellä samalla kun puhelimesta toistettiin: Ulos, ulos, ulos!

Väsyikö muurin kulman tukena ollut hirsi lämpöön juuri nyt?

Vai mahtoiko Yläkerran Isäntä ajatella että lakkaa aina valittamasta...tässäpä pikku opetus...Khehheh.

Palohälyttimien pattereita tarkistamaan, hyvät ihmiset, HOP, HOP... :o


26
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka ilostuttaa!
« on: 16. 12. 2008 09:09 »
Että henkikulta on tallella. Että palovaroittimen patteri toimi. Että palokunta pelasti kotini eikä päässäni sittenkään tunnu olevan paljon häkää, häkää, häkää...

http://picasaweb.google.com/s.viitamaa/LiteAnnorlundaTidenFReJul#

Siitä sitä sitten aloitetaan joulunvietto...aivan pian...

Kulutusjuhla on suhteellista...


27
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka ilostuttaa!
« on: 01. 12. 2008 09:09 »
Jänis on parhaimmiillaan ku roikkuu ja oottaa uunin lämmittäjää, pirut ku sekaantuvat rusakoiden kanssa eli kunnon jänöpaisti on pian haave. Mut olen iloinen tästä vähästäkin.

Vai eikö se nyt sentään ole parhaimillaan kun vetää kivikupin kunnon uunista - yön muhimisen jälkeen - aamusella ja alkaa nauttimaan ystävien kanssa...Ooh, vieläkin ilostuttaa vaikka viimeisestä pupupaistoksesta on jo yli 40 vuotta...

Nykyään ne juoksentelee pihassa ja syövät paljon vihreää kesäaikaan, tietäis vaan kuinka ne saa kuorittua ja pataan...

28
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka ilostuttaa!
« on: 28. 11. 2008 17:05 »

Moderaattorin huumorintaju on kunnossa.  Kunhan pysytään hyvän maun
ja nettiketin sisällä.  Sitäpaitsi olisin kiinnostunut kelpaako Jellona vai ei?

Totta se JELLONA aina TIIKERIN hakkaa. Farligtfarligt, Härligthärligt. ???


29
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka ilostuttaa!
« on: 28. 11. 2008 08:08 »

Pistit pahoin,,,
Jari Jellona ei varmaankaan kelpaa tuon Timo Tiikerin tilalle ?

Voishan tuohon vastatakin mutta kun ei tiedä kuinka pitkälle Mr Moden huumorintaju riittää...

Nii että jääköön ny väliin... :-X...se vastaus...30
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka ilostuttaa!
« on: 26. 11. 2008 19:07 »Minkki vaatekaapissa,
jaguaari autotallissa,
tiikeri makuuhuoneessa
ja aasi joka maksaa kaiken tämän...


Siis, neljä eläintä jotka nainen tarvitsee KUNNON ELÄMÄÄN! :D


31
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka ilostuttaa!
« on: 26. 11. 2008 18:06 »
Vanhuus tulla vatoo

nuoruus poies katoo

Naama menee ryppyyyyyyyy

ei tee mieli hyppyyyyyyyyyyyy

Ja mikä siinä kuuluu ilostuttaviin asioihin?
Se, ettei tarvii ottaa paineita edes pikkujouluista...

:D


32

Vainoharhaisuus ei sulje pois sitä tosiseikkaa
että vainooja saattaa olla perässäsi...

                                               
::)

33
Olen joskus rasittanut aivolohkojani aatoksella, miten mitataan inehmon onnellisuus. Voiko sen todellakin selvittää yksinkertaisella gallupkyselyllä; (rasti ruutuun) oletko (a) onneton - (b) onnellinen - (c) pikkuonnellinen ja muutenkin kovasti onnellinen? C-kohta on ruotsia taitavien suosikki ÅA:n kyselyissä! On myös rkp:n suosituksen mukainen vastaus.
Sfp-poliitikko Norrback oli ilokseen huomannut, että myös Joensuussa oli tehty onnellisuus-kysely ja yllätys-yllätys (ei Norrbackille), sielläkin ruotsia haastavat olivat voittaneet onnellisuustestin!! 3xhur...


Tässäpä uusi ajatus aivolohkoille:

84 vuoden ikään päässyt exex-anoppini totesi:

Parahiten elää ihminen kun ei pysähdy pitkäksi aikaa todelliseen iloon, ei suureen suruun.

Jos katastrofi sattuu, painaa sen taka-alalle, ei jää miettimään - lähtee tetteriin tai muuhun hauskempaan.

Ja jos meinaa jokin asia mietityttää, laulaa päälle juomalaulun samanmielisten joukossa ja kippaa totin.

Katsoo oman etunsa eteen kaikessa - ei sekaannu muiden vaikeuksiin.

Luurangot heittää kaappiin ja muuraa kaapin kiinni.

Uskoo omiin politiikkoihinsa kuin Jumalaan, ei kyseenalaista mitään toimia päättäjien taholta.:-X

Ei kyllä osannut exex-anoppi itse aivan näin elää. Eipä tehnytkään ikäennätystä.


34
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka ilostuttaa!
« on: 18. 11. 2008 09:09 »

                  - ja kitkarenkaat riittävät hyvin -
            
                    än så länge...

35
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka ilostuttaa!
« on: 18. 11. 2008 09:09 »
Ku ei tarvitse kolata lunta -

36
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka risuttaa
« on: 18. 11. 2008 09:09 »

Hyväksi vaihtoehdoksi siellä asumisen
on havainnut jo runsaasti yli 20.000
suomalaista, mutta on tässäkin nykyisin
yksi pieni huoli. Se on tämä ilmaston-
muutos. Joo, tänä vuonna syksymmällä,
tässä jokin aikaa sitten, koettiin niillä
seuduin semmoinen lumimyräkkä, että
vastaavaa ei ehkä Vaasassa tämän vuoden
puolella jouduta edes kokemaan, että
ovat ne vähän sekaisin menneet nämä
maailmankirjat.


Onkohan se huoli "ilmastonmuutoksesta" aina niin "nykyistä"?

Muistaakseni oli vuosi 1984 kun jouduin lähtemään työmatkalle viikoksi Torinoon, Italiaan, sinne lähemmäksi saappaanvarren Monacon puoleista rajaa.
Onnekseni en sille matkalle ottanut lastani mukaan.

Ei ollut Vaasassa lunta lähtiessäni, joulun paikkeilla.

Junamatkalla Milanosta Torinoon katselin ihmeissäni maisemia; 10 cm lumipeite peitti maan koko matkan pituudelta.

Ja vaikka "pakkas-asteet" olivat vain nollan paikkeilla, olin viittä vaille paleltua tuon matkana aikana.

"Opintohuoneistossa" piti istua turkki päällä, lämmitystä ei ollut.

Hotellissa pyysin moneen otteeseen lämmitystä pieneen patteriin joka seinustalla oli, yöksi se sai "haalean lämmön" joka päiväksi katkaistiin. Ei auttanut, työskentely huoneessa iltaisin oli täysin mahdotonta, piti kävellä kaupungin katuja ettei palellu. Turkki nurinpäin peitoksi yöllä.
Paksun näköisen, sametilla verhotun seinän läpi kävi suorastaan tuuli sisään.

Hotellin portieeri seisoskeli punaisena hehkuvan "sähkökamiinan" vieressä lämmitellen käsiään.

Oli aika mukava tulla kotiin Vaasaan.

Opin aika konkreettisesti ymmärtämään miksi 0-asteisen sään yllättäessä nk. "lämpimissä maissa" ihmisiä paleltuu kuoliaaksi, ennen olin pitänyt pelkkänä hölmöilynä sellaisia uutisia.

Onkohan noita "kummallisuuksia" ilmoissa ollut kautta aikojen,
uutisointi vain on nopeutunut ja kehittynyt?

Vaan kyllä silti risuttaa nämä talvet ja kylmät, vanhuusko lie alkanut vaivata?
37
Kumma ettei päättäjät tuolla mieti koskaan miltä tuntuu sitten jos itse sinne joutuu ?
Vai onko heillä omat huoneet silloin ja täyshoito ?


Luultavasti on, ja paras mahdollinen palvelu.

Ja hoitaa osataan...

38
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka ilostuttaa!
« on: 11. 11. 2008 15:03 »
Professionalin ilmaiset, hyvät neuvot tuolla risutusosastolla.

Olis sittenkin ollut viisasta kasata se tuolikone pöytäkoneen tilalle, krhm. Pöydällä olis voinu pitää läppärin hakeakseen sillä emolevyn puuttuvan nettikortin ajurin.

:P              - niin että ilostuttaa kyllä tuollaanen kaukonäköisyys....
39
Elämä on kovaa...

                    mutta saahan siitä palkaksi kuoleman....


                    (Ironista naurua, khjeh, khjeh)

40
Sekalaista keskustelua / Re: Asiat jotka risuttaa
« on: 04. 11. 2008 12:12 »
Että talvirenkaat RISUTTAA,
niin muakin !

Pitäisköhän ostaa kitkat,
ku nää talvet on nykyään
vähän sitä sun tätä ?


Kitkat on kivat!

Ei risuta kun on aina muuton jäämässä se talvi/kesärenkaiden vaihto jostain syystä viime tippaan...

Pitää sit vain muistaa
että jäisellä tiellä ei kannata
kamalasti KUOVITTAA,
huilivat helposti ilman nastoja.
Mutta lumessa kulkevat kummasti eikä ne jäätietkään pahemmin haittaa kun huomaa katsoa ne nopeusrajoitukset...

Eläkööt kitkat! Ja edulliset internet-ostokset!

Oikeastaanhan mua ei ainakaan risuta...tulikohan väärään osastoon...

Pages: [1] 2