Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Vanha Myyrä

Pages: [1] 2 3
1
Vaasa / Vs: Kuseeko kaupunkisuunnittelu kintuilleen?
« on: 05. 03. 2011 16:04 »
Seinäjoki suunnittelee senioriasuntojen rakentamista n. 600:lle iäkkäälle kansalaiselle.  Rakennustöihin on tarkoitus päästä jo ensi vuonna.  Suunnittelu toteutetaan 1 1/2 vuodessa kun Kondis hanke, joka on huomattavasti kehittyneempi, on virunut vaasalaisten virkamiesten pöytälaatukoissa kohta 8 vuotta.

Blogissa on juttu aiheesta:

Lue tästä

2
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 05. 03. 2011 10:10 »
Timo Soini on ottanut Ylen Ykkösaamussa kantaa puoluaeensa taide- ja kulttuuripolitiikaan:

Taidetta omilla rahoilla

"Erityisesti perussuomalaisten halu ohjata kulttuurirahoja niin, että tekotaiteelliset postmodernistit voivat hankkia rahoituksensa vapailta markkinoilta, on saanut paljon huomiota osakseen. Soinin mukaan kohta on ohjelman väriläiskä.

- Siellä on muutama asia, joihin nirppanokkien haluttiinkin tarttuvan. Jos jossain sanoo postmoderni taide, niin koko maailma rääkäisee.

- Taiteen vapaus on aivan ehdoton ja jokainen saa nauttia sellaisesta taiteesta kuin haluaa, mutta meidän mielestämme sen voi tehdä omilla rahoilla, ei välttämättä yhteiskunnan rahoilla, Soini totesi"

3
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 05. 03. 2011 08:08 »
Helsingin Sanomat Lumiosta:

Lue tästä

4
Yleistä keskustelua / Vs: Vaasalaisia keskustelufoorumi
« on: 04. 03. 2011 13:01 »
Ajattelin tyytyä kahviin ja viineriin.

5
Ei se Maria ihan noin onnistu.  Sinun on ensin lunastettava paikkasi täällä.  Mistä me muuten tiedämme, mistä Sinut on tehty. Jos saat ajatukslilesi tukea, niin sen jälkeen kaikki on O.K.

6
Sekalaista keskustelua / Vs: Adolf, Benito ja Josif
« on: 24. 02. 2011 16:04 »
1. Tappaako Gaddafi itsensä?
2. Tapetaanko Gaddafi?
3.  Pakaeneeko Gaddafi?

 Gaddafin käyttäytyminen ja puheet viime tuntien aikana kertovat, että hän aavitaa kohtalonsa ja pelkää.  Pelkääkö väkivaltaita kuolemaa vai sitä että Paratiisn portit pysyvät kiinni?

7
Yleistä keskustelua / Vs: Vaalit 2011
« on: 21. 02. 2011 08:08 »
Eiköhän kysymys olae siitä, että Kiviniemi tekee jo nyt tilaa SDP:n, Kepun ja PerSujen yhteiselle hallitukselle.

8
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 19. 02. 2011 09:09 »
Tuskin Lumion tasoisella juristilla on vaikeuksia työllistää itsensä.  Suomen vankeinhoitolaitos tarjoaa valtion piikkiin enemmän töitä kuin jaksaa tehdä.  Ja ainahan Lumio voi heittäytyä kimppaan puoluetoverinsa Pekka Lindin kanssa.  Herrat löytäisivät varmsti nopeasti yhteisen sävelen.

Valtion ja kunnan hommissa tie näyttää nousseen pystyyn.  On selvää että hakuilmoituksen tultua julkiseksi, googlettamalla saadut linkit sinkoilevat.

-Sitä saa, mitä tilaa.
-Niin makaa kuin petaa.
-Joka kerran keksitään, sitä aina epäillään.9
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 18. 02. 2011 08:08 »
Kaupunginjohtajan oman S-bonuskortin käyttö kaupungin kortin rinnalla tarjoaa tietysti mukavaa mutusteltavaa aamukahvia juodessa.  Lumio on selvästi S-ryhmän mies.  K-Plussaa Lumio on käyttänyt vain kerran.

Todellinen kysymys kuuluu, että onko L. muutoinkin S-ryhmän mies?  Onko Lumio vaikuttanut esimerkiksi siihen, että muutamat keskustaan suunnitellut hankaeet ovat viivästyneet vuosia, koska ne ovat ristiriidassa S-ryhmän etujen kanssa.

Onko näistäkin tullut "bonuksia"

Tämä ei ole vain ilkeä heitto, vaan perustuu epäilylle että Lumion tiettyjen virkamiesten palkitsemiset liittyvät joidenkin yritysten suositummaisuusaseman vahvistamiseen joidenkin toisten rinnalla.  Asia on selvitettävä.

10
Vaasa / Vs: Vaasaan pysyvä kesäteatterikatsomo
« on: 17. 02. 2011 16:04 »
Jossakin toisessa ketjussa kirjoitettiin että Vaskiluotoon suunnitteilla oleva tanssilava ja "katettu" kesäteatterikatsomo voisivat olla saman katon alla.

11
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 17. 02. 2011 14:02 »
Kh:n puheenjohtaja Raija Kujanpää ei vieläkään löydä Lumion toimissa mitään rikokseen viittaavaa:

Raija Kujanpää Yle Pohjanmaalle

12
Totta on että Vaasassa pärjättäisiin molemmissa teattereissa sekä kaupunginorkesterin kohdalla vierailunäytännöillä.  Puolella nykyisista kustannuksista saataisiin esim. Ruotsista ja Venälältä monin kerroin parempia esiintyjiä kuin mihin täällä kyetään.

Laiminlyötyjen  vanhusten ja kouralliselle elittiä tarkoitettujen taidenäyttelyiden vertaaminen on hieno  veto.  Kiitos Henry.

Toki myös taidenäyttelyjä tarvitaan mutta nykyinen tapa järjestää näyttelyjä ei ikinä tavoita ns. tavallista vasalaista.

13
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 07. 02. 2011 09:09 »
Olisiko siltikin  viisainta valita puolueaisiin sitoutumaton, ryvetttymätön ja asiansa osaava nuorehko kaupunginjohtaja.

14
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 06. 02. 2011 12:12 »
Onko tämä siis Lumion hovi? 

15
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 06. 02. 2011 10:10 »
Ilta-Lehti on tutkinut ministereiden korttien käytön.  Hyvä niin.  Vaasassa on tutkittava mös kaupunginjohtajan jakamat ylimääräiset palkkiot ja palkanlisät ja arvioitava missä tapauksissa ne liittyvät tuottavuuden lisäämiseen ja missä määarin johonkin muuhun.

Jos huhu siitä, että Leif Sandille on annettu ylimääräisestä palkkiosta tehtäväksi paljastaa vuotaja Vasabladetille, nostaa se esille kysymyksen siitä, onko muitakin juudaksen pennosia ollut jaossa?

16
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 05. 02. 2011 11:11 »
Valittu kirjoitti:
"Tuossa hallinnossa on perkaamista. Saako kähmintään osallistuneista enää rehellisiä viranhaltijoita?"

Epäilen että ei saa.  Mllaisia julkisia katumuksenharjoituksia se vaatisi?  Asiahan on vielä vakavampi. Hallintotalon käytävillä ja työhuoneissa tiedetään tasan tarkkaan ketkä ovat saaneet extraa ja ketkä eivät ja mistä syystä.

Kuinka tällaisessä työilmapiirissä voi tehdä työtä?

17
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 05. 02. 2011 11:11 »
Lainaus
"Lausunnon pyytäminen koskee myös määräaikaisia korotuksia ja kertaluonteisia palkkioita (esim. tulospalkkioita, erillislisiä jne.) Lausunto pyydetään erillisellä lomakkeella, jonka yhteydessä tulee ilmoittaa korotuksen vaikutus palkkakustannuksiin. Mikäli henkilöstöpalvelut ei voi hyväksyä virastopäällikön tekemää päätöstä, käsitellään esitys ao. kaupunginjohtajan kanssa."

Tämähän mahdollistaa täydellisen anarkian suhteessa niihin, joiden naama ei miellytä.  Nyt ei ole enää muuta mahdollisuutta kuin selvittää juurtajaksain Lumion junailemat ylimääräiset palkankorotukset ja kertaluonteiset palkkiot ja tehdä arvio siitä millaista "verirahoista" on kysymys.

Eikö IKEAn ja Spondan yms. asioiden hoitaminen kuulu normaaliin palkkatyöhön?

18
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 05. 02. 2011 11:11 »
Tiesikö Vasabaldet mitä Lumio on saanut näiden firmojen asioiden edidistämisestä?  Vai onko Lumio tehnyt  kaiken vain vaasalaisten parhaaksi.?

Nimilista kannattaa kuitenkin painaa mieleen, sillä se tulee eteen vielä monta kertaa.

Mainitaanko missään Leif Sand?  Sitkeä huhu kun kertoo että Leif sai lisäpalkkion Lumion  vuodon selvittämiseen.

19
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 05. 02. 2011 10:10 »
Kyllä paljon tärkeämpää on selvittää, ovatko isot toimijat kuten Sponda, KPO, Airaksinen, Pellfolk jne. pystyneet vaikuttamaan päätöksentekoon rahalla tai matkoilla tai lahjoilla tai tarjoilulla tai pilulla kuin keskustella jostakin Lumion yksityiskohdasta.

Mielenkiintoista olisi myös tietää, mihin perustui Folkhälsänin tontin  nopea käsittely.  Oliko se myönntys RKP:lle.  Mitä saatiin tai kuka sai vastineeksi.

Niitetään nyt lillukanvarret maahan ja ryhdytään vaatimaan selvityksiä todellista asioista.

20
Sekalaista keskustelua / Vs: Vaasan Berlusconi
« on: 04. 02. 2011 07:07 »
Löysin tällaisen:

”Sodankäynti perustuu harhaanjohtamisen taitoon”. Niin sotilasoperaatioissa kuin talouselämässä on eduksi ymmärtää mielikuvien valtaisa vaikutus ja samalla sisäisen ja ulkoisen viestinnän ensiarvoisen tärkeä merkitys."

http://lta.hse.fi/2006/1/lta_2006_01_literature.pdf

21
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 01. 02. 2011 14:02 »
Kyllä kaikki Lumioon liittyvä on avattava. Eikä vain yksin Lumioon liittyvä, vaan myös muut kytkyt ja kumppanuudet.  

Jos sitä ei tehdä nyt, niin sitä ei tehdä koskaan.  Millä tavoin esimerkiksi korruptioepäilyt voi kertoa ilman että käräoikeuden ovi narahtaa?

Minusta Kujanpään on nyt todistettava että on kertonut kaiken, minkä tietää.  

22
Valtuuston tietoon / Vs: Virkamiesmoraali
« on: 01. 02. 2011 14:02 »
Eiköhän nämä Lumion frakki ja leninkijutut ole vain ”lautakasoja”  Vanhasen malliin, joilla peitellään todella suuria asioita. 

Näitä suuria asioita ovat ison rahan oasuus Vaasan hallinnossa, erityisesti kaavoituksessa.  Siellä pitäisi saada aikaan seuraava puhdistus.  JO PITKÄÄN ON OLLUT TIEDOSSA KUKA VETÄÄ VÄLISTÄ.  Myös talotoimi kaipaa pudistusta.  Kuka on se rohkea, joka vuotaa seuraavaksi.

Vanha vaasalainen legenda kertoo, että Lasse Hartman matkasi veneellä Vaasan saaristossa ja esitteli vieraalleen että ”tuo huvila on oikeastaan minun ja tuokin on minun ja tuo..”  Kun vieras sitten kyseli ihmeissään että miten niin, niin Lasse sanoi että huvilat ovat hänen työntekijöidensä ja värkit on varastettu.

Tarina voitaisiin hyvin siirtää Gerbyseen tai Teeriniaemelle.

Nimimerkki S-syväkurkkua mukaillen
konsulentit valvokaa, vai miten se oli?

23
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 28. 01. 2011 10:10 »
LÖÖPPEJÄ, joita ei koskaan nähdä?

Kävikö kaupunginjohtaja
Tallinnassa bordellissa?

Voiteliko KPO kaupunginjohdon
Saariselän mökillä?

Kaupunginjohtajan outo
tonttikauppa Vaasassa

Kaupunginjohtaja yöpyi alaisensa
kanssa milanolaisessa hotellissa

Kaupunginjohtaja osti vaimolleen
iltapuvun kaupungin rahoilla

Kaupunginjohtajan garderobi
täyttyi kunnan rahoilla

Alkoiko Markku Lumion
lähtölaskenta Vaasassa?

24
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 28. 01. 2011 09:09 »
Kertaus on opintojen äiti

Kolmonen
http://www.punaiset.net/kotisivu/tatamielta.php?pid=reinokolmonen&id=383

Suomi24
http://keskustelu.suomi24.fi/node/3487737

Länsiväylä lehdessä on kriittinen artikeliu Lumiosta:

Länsiväylä Lumiosta

25
Valtuuston tietoon / Vs: Virkamiesmoraali
« on: 26. 01. 2011 06:06 »
Tapio Osala kirjoittaa:

"Jos joku alainen tietää varmuudella pomonsa jostain "yksityiskäytöstä" ja pomo tietää alaisensa tätä tietoa pitävän hallussaan niin... Jospa alainen käyttää tätä hyväkseen jollain tavoin? Hivuttaa palkkaansa, virka-asemaansa, lähtee ei-niin-tarpelliseen "semiaariin" tms.  kun arvaa että pomo ei "uskalla" kieltää salaisen tiedon haltijalta helposti mitään."

Näinhän tämä on aina mennyt.  Legenda Vaasan Hallintotalon käytävillä kertoo, että hallinnossa on tälläkin hetkellä ainakin yksi posti, jonka haltija ei tee muuta kuin pohtii asioita päivät pitkät.

Häntä ei uskalleta irtisanoa, koska hänen mukanaan lähtisi moni muukin.  Legendaa  vai totta?

26
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 24. 01. 2011 08:08 »
Jos "pientalonpojalla" tarkoitetaan tavallistä pienituloista suomalaista ,joka on huolissaan omasta ja Suomen tulevaisuudesta,  niin ei siinä mitään häpeämistä ole.


27
Valtuuston tietoon / Vs: Virkamiesmoraali
« on: 23. 01. 2011 15:03 »
takaisin-vaasaan,
lue "virallinen" seltys sanaparille omertan laki.

http://www.vastaustenmaailma.net/yleistieto/myytit-ja-legendat/

28
Valtuuston tietoon / Vs: Virkamiesmoraali
« on: 20. 01. 2011 17:05 »
Espoon kaupunginjohtaja Marketta Kokkonen ja teknisen toimen johtaja Olavi Louko joutuvat syytteeseen virkarikoksista. Olavi Loukoa vastaan on nostettu syyte lahjusrikkomuksesta sekä virkavelvollisuuden rikkomisesta ja Kokkosta vastaan tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta. Syytteet liittyvät keskusrikospoliisin tekemään esitutkintaan, jossa tutkittiin Loukon vuosien 2004–2008 välillä tekemiä kotimaan ja -ulkomaanmatkoja.

Kiinnostava asia.

Miten sen Saaariselän kanssa Vaasassa taas kävikään?  Olisiko ollut syytä antaa kenkää jo silloin?

http://www.lansivayla.fi/artikkeli/15185-syyttaja-vaatii-sakkoja-loukolle-ja-kokkoselle

Länsiväylän kaskustelusta:
"Kyllä Loukon hyllyttämiselle olisi ollut perusteet jo näillä epäilyillä. Siksi monta reissua rakennusliikkeiden piikkin on tehty. Siinä pitäisi jo luottamuksen olevan kyseenalaista. Espoossa on käsittämätöntä poliittista kähmintää."

29
Näin sen pitäisi olla:
"Hallinto-oikeus on valtion ja kuntien toiminnan perusta, joka sääntelee viranomaisten toimintaa ja menettelyä sekä yksilön oikeuksia ja oikeusturvaa suhteessa viranomaisiin."


30
Tarkoittaako tämä:

a. asian käsittely haudataan
b. asian käsittely siirtyy hallinto-oikeuteen
c. jotain muuta?

Eivätkö päättäjät ymmärrä että asian vevaaminen vain mustaa Vaasan virkamiaesjohdon maineen entisestään?

31
Tuleeko johtokunnan pöytäkirjat ja liitteet ja Salinin kirjallinen vastaus sekä ei, ei ja ei kaikkien saataville?

32
Kertaus on opintojen äiti, sanotaan:

Ilkks (Mikko Kallionpää, Pohjalainen)

ja

Pohjalainaen

33
Toimittaja Anne Laurilan mielipide A-M. Salinista on jo tullut selville.  Lehdessä on toinenkin toimitta, jolla on läheinen suhte Saliniin eli Laura Kurko-Kauranen.  Asia selviää googlettamalla vaika sanoilla salin kurko.  En toki väitä että asialla olisi mitään merkitystä juttujen painopisteen valinnalla vai olisiko sittenkin?

34
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 15. 12. 2010 07:07 »
Annetaan nyt kerrankin ammattilaisten selvittää asia ja otetaan kantaa vasta kun TODELLA tiedetään mitä on tapahtunut.

36
Vanha Myyrä hieman kaiveli asiaa ja löysi avoimia hotspotteja:

http://internet-on-mobiili.blogspot.com/2006/07/avoimet-wlan-tukiasemat.html


Itse olen käyttänyt Wasa Gallerian ja SS Radisonin ja Vaasan kaupunginkirjaston ilmaisia verkkoja.


37
Yleistä keskustelua / Vs: Maahanmuuttopolitiikkamme
« on: 16. 11. 2010 12:12 »
Aivan teoreettisesti: Havainto voi olla aivan oikein mutta siitä tehty johtopäätös voi olla väärä.  

Jos mamuporukka on liikkeellä pyhäputseissa niin yleiseen inhmilliseen kokemukseen perustuen he ovat menossa häihin, hautajaisiin, ristiäisiin tai johonkin oman kulttuurinsa tapahtumaan.

Jos mamulla on hienompi auto kuin Sinulla, niin se on todennäköisesti hänen omilla rahoilaaan ostama.  Eivät kaikki mamut ole savimajsta lähtöisin.  Itse asiassa varsin moni on korkeasti koulutettu.  Ongelma on vain siinä että on väärää uskontoa, väärästä klaanista tms ja ovat siksi joutuneet pakenemaan kotimaastaan.

Mitä sitten tulee eklun havaintoon laskusta, niin se saattaa hyvinki olla totta. Mutta siltikään havainto ja johtopäätös ei tarvitse olla oikea.  Tuleeko rahaton suomalainen hammaslääkärin vastaanotolta tyhjin kuorin vai lasku kädessä?

Silti pidän eklun havaintoa tärkeänä, koska juuri tällaiset havainnot ruokkivat/paljastavat asioiden tiloja.

Tämä löytyi:
Maahanmuuttajien palvelemisesta:
http://www.mol.fi/toimistot/vaasa/Bothnia%20Integration%20valmis.html

By The Way.  Näin keskustelaan Kouvolassa maahanmuutosta:
http://vastaanottokeskusinfo.wikidot.com/kouvola

Vaasalaisia uutisia maahanmuutosta:
http://vastaanottokeskusinfo.wikidot.com/vaasa

38
Valtuuston tietoon / Vs: Virkamiesmoraali
« on: 13. 07. 2010 06:06 »
Pohjalainen heräsi myöhään.  Aiheesta löytyy asiaa vaikka millä mitalla:

Suomen pienyrittäjien mukaan S-ryhmä on saanut eri puolilla Suomea edullisesti ja jopa ilman kilpailutusta parhaita liikepaikkoja, koska edustustoimistaan rahallisesti hyötyviä yhtiön luottamushenkilöitä on kaksoisroolissa kunnallishallinnon tontti- ja liikepaikkajaosta vastaavissa elimissä.

Googleta sanoilla: s-ryhmä kunnallispoliitikot

Uusi Suomi

39
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 17. 06. 2010 17:05 »
Meillä on myös Saamelaisvaltuuskunta (saamelaisparlamentti).  Lue mitä Finlex sanoo asiasta ja laita saamelaisvaltuuskunnan tilalle sana siirtolaisparlamentti.

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1990/19900988

Meillä on myös Suomenruotsalaiset Kansankäräjät eli Folktinget:

http://www.folktinget.fi/suomeksi/folktinget/

40
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 17. 06. 2010 16:04 »
Mistä tuo sharian laki putkahti?

Pages: [1] 2 3