Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Niin Makaa

Pages: [1] 2 3 4
1
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 23. 05. 2011 05:05 »
Yleisellä tasolla Zettenius on aivan oikeassa.  Julkinen teilaaminen on aina vakava asia.  Tässä tapauksessa kuitenkin tuntuu siltä, että jo esille tulleet rötökset ovat sitä luokkaa että niillä saattaa välillisesti olla  vaikutusta jopa kuntalaisten veroäyriin ja uuden kaupunginjohtajan saamiseen.

On myös otettava huomioon että tämä on kansalaisfoorumi, missä tavalisella vaasalaisella on mahdollisuus kenenkään ennakolta estämättä kertoa mielipiteensä ja purkaa pahaa mieltään.

Foorumi on ainoa paikka vapaalle kansalaismielipietelle Vaasassa.  Toinen mahdollisuus olisi Pohjalaisen tekstaten palsta, joka sekin on melko tiukkaan moderoitu.Tällaiset kansalaisfoorumit kokeilevat aina sananvapauden ja sietokyvyn  rajoja.  Se on niiden tehtävä.

Original Wiikin kanssa olen samaamieltä siitä, että pelikenttä on nyt puhdistettava.

2
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 10. 05. 2011 10:10 »
Lemmenpesiä on aina ollut ja on.  Tiedossa on vaikkapa tunnetun liikemiehen sviitti ja tietysti huhut käyvät kuumana myös Hovioikedenpuistikon vierashuoneen kohdalla. Onkohan jälkimmäisen laskutus ruodittu riittävän tarkkaan?  

Muutoin olen sitä mieltä, että Raija Kujanpään olisi hankittava uusi peili, sellainen joka ei vääristä omaa kuvaa.

3
Nyt kun vaalit on ohitse, tutkimukset voisi ulottaa myös Lumoon.

4
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 09. 05. 2011 17:05 »
Jos sanoo A. on sanottava B.  Vihjaus seuralaispalveluista viittaa KPO:n kehittämään  Tallinnan malliin.

EU:ssa on  vanha sanonta, että "Lobbarin tärkein tehtävä on järjestää huoria ja viinaa."  Eikö Lumio toiminut Brysselissä Liiketyönantajien lobbarina ennenkuin Heikki Kouhi ja Kari Mänty houkuttelivat hänet Vaasaan?

Joka on nähny Markun kaupungin yössä, ei ihmettele enää mitään.

5
Sekalaista keskustelua / Vs: Adolf, Benito ja Josif
« on: 22. 03. 2011 18:06 »
Yhdysvaltalainen politiikan tutkija Samuel P. Huntington (k. 2008) esitti kirjassaan Kulttuurien kamppailu ja uusi maailmanjärjestys, että kylmän sodan jälkeen maailma on siirtynyt kaksinapaisuudesta eli kahden supervallan, Neuvostoliiton ja Yhdysvaltojen vastakkainasettelusta kuuden tai seitsemän merkittävän kulttuurin kamppailuun, joiden taustalla vaikuttaa vahvemmin politiikan sijaan kulttuuri ja uskonto.

Termistä clash of civilization käytetään suomeksi usein muodon "kulttuurien kamppailu" ohella muotoa "sivilisaatioiden yhteentörmäys".

Todisteena käsitykselleen Huntington piti sitä, että useimmat nykyajan pahimmat kriisipesäkkeistä kuten Bosnia, Kosovo, Palestiina sekä Intian ja Pakistanin raja ovat sijainneet eri kulttuuripiirien rajoilla ja kiistojen osapuolet kuuluvat eri kulttuuripiireihin. Lisäksi hän toteaa, että useimmissa tapauksissa toisena osapuolena on jokin islamilaiseen kulttuuriin kuuluva kansa. Ajatuksiaan hän esitteli perustamassaan Foreign policy -julkaisussa.

Huntingtonin mukaan muslimit kokevat, että lännen valta on uhka heidän yhteiskunnilleen ja vakaumukselleen. Länsimainen kulttuuri on heidän näkemyksensä mukaan materialistinen, korruptoitunut, rappeutunut ja moraaliton. Länsimainen elämäntapa saa helposti valtoihin, ja siksi sen voimakas vastustaminen on tärkeää. Siksi muslimien ajattelun taustalla on usein se, että länsimaissa ei ole minkäänlaista uskontoa, ei siis kristinuskon vastustaminen.

He näkevät suurempana uhkana maallistumisen, uskonnottomuuden ja niistä seuraavan moraalittomuuden. Lännen vastustaja oli kylmän sodan aikana "jumalaton kommunismi". Huntingtonin mukaan muslimien näkökulmasta heidän vastustajansa olisi "jumalaton länsi" (Wikipedia)

6
Sekalaista keskustelua / Vs: Adolf, Benito ja Josif
« on: 22. 03. 2011 16:04 »
Alkaa tuntua siltä, että paras ratkaisu olisi ollut antaa libyalaisten hoitaa homma itse. Ja mennä paikalle vasta sitten kun ei enää kuulu laukausten ääniä.  Tämä ratkaisu tyydyttäisi varmasti myös arabiliittoa.

Näin olisi myös säästynyt rahaa.  Ainoa haitytapuoli olisi että amerikklaiset asetehtaat eivät pääse myymään uusi tomahawkeja.

7
Sekalaista keskustelua / Vs: Japanin katastrofi 2011
« on: 16. 03. 2011 12:12 »
Suomen säteilyturvakeskuksen johtaja sanoi aamulla radkiossa, että yksi syy japanilaisten heikkoon menestykseen torjunnassa on hallintokulttuuri ja mpodolliosuudet, joita kaikkien pitää noudattaa.

Noin vapaasti muistaen , että asia olisi jo hoidettu jos sen olisivat saaneet tehdä oman harkinytansa mukaan ammattilaiset, johtaja sanoi

8
Vihreiden puheenjohtaja, työministeri Anni Sinnemäki vaatii puolueilta jo nyt sitoutumista siihen, että periaatepäätöksiä uusista ydinvoimaloista ei seuraavassa hallituksessa tehdä.
- Keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemi on Länsi-Savon haastattelussa tyrmännyt ydinvoiman lisärakentamisen hallitusohjelmasta. Mikä on SDP:n ja Kokoomuksen kanta?, Sinnemäki kysyy.

Sinnemäki

10
Myös vaasalaiset joutuvat ottamaan kantaa ydinenergiaan tulevissa vaaleissa.

11
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 14. 03. 2011 12:12 »
Nytkö tämä iloinen lopun odotus on päättymässä?

12
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 14. 03. 2011 09:09 »
Mikä mahtaa olla PerSujen suhtautuminen ydinvoimaan NYT?

Onko näin?

13
Yleistä keskustelua / Vs: Pohjalainen
« on: 14. 03. 2011 07:07 »
Eilisen tärkein uutinen kotimassa oli, että Jyrki Katainen toivoo, että suomalaisessa ydinvoima-keskustelussa säilyisi maltti Japanin luonnonkatastrofista huolimatta.  Taustalla on tietysti huoli siitä, että ydinvoimaa vastustavat kokoomukselaiset jättävät äänestämättä ja empivät äänestäjät äänestävät jotain muuta puoluetta.

En huomannut että Pohjalainen olisi käsitellyt asiaa.
14
Yleistä keskustelua / Vs: Vaalit 2011
« on: 06. 03. 2011 14:02 »
Minä olen joltisenkin tyytymätön Miapetraan.  Hän on enemmän kiinnostunut eu:stä ja paikasta SDP:n hierarkiassa kuin Vaasasta.

15
Vaasa / Vs: Kuseeko kaupunkisuunnittelu kintuilleen?
« on: 06. 03. 2011 14:02 »
Kari sanoi juuri sen, mitä moni ajattelee. Minullakin on vanha äiti, joka saattaisi olla kiinnostunut palvelutaloasumisesta.

Kaupunkikolmio saattaisi hyvinkin riittää kondistyyppiseen palveluasuntoon.  Mammalla on lisäksi jonkin verran säästossä, joten hänastä pidettäisiin hyvää huolta.

Ongelmaksi koen sen että vaasalaiset poliitikot eivät ole kiinnostuneta  vanhusten asian ratkaisemisesta.

Muistan hyvin mitä mieltä rouva vehkis oli asiasta.  "Vanhukset Vaasan keskustassa eivät ole imagon kannlata hyvä asia".

16
Vaasa / Vs: Luonto on vielä meidän - vai onko?
« on: 28. 02. 2011 11:11 »
Eikö tässä olisi asiansa osaavalle Vaasan ympäristöseuran jäsenelle oikea paikka mennä ottamaan näyte ja lähettää se tutkittavaksi?

17
Yleistä keskustelua / Vs: Ikea Vaasaan?
« on: 18. 02. 2011 15:03 »
Tuskin yksikään Vaasan virkamiehistä on kuullut "Lex Vapaavuoresta"  Ehkä se IKEA-intoilu selviää kun tarkastuslautakunta saa valmiiksi raporttinsa ylimääräisistä palkkioista?

18
Onko Lumion vallan kasvattamiselle mitään järkevää perustetta?   Toimialajohtajat ovat kaupungin johtoryhmän jäseniä ja kaupunginjohtaja on heidän esimiehensä.  Onko siis heillä mitään liikkumavaraa?

(Ja edes halua?)

19
Älä unohda toisen ketkun - Vesa Niinikankaan osuutta. Mistä muuten niitä uusia Nandorin töitä aina löytyy?

Mitä tulee ensi maanantain selontekoon, niin se tulee olemaan silkkaa "juristeriaa"  Sanoohan sen järkikin etteivät virkamiehet kerää ja julkaise todisteita itseään vastaan.  Tässä pätee varmasti vanha hyvä neuvo:

"Myönnä vain sen, minkä kaikki jo tietävät"

20
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 05. 01. 2011 17:05 »
Elä piä kiirettä. Naatitaan.

21
Oho. Pohjalainen kirjoittaa tänään että Vaasan valtuusto saa ensi maanantaina selvityksen asiasta:

"Kujanpään mukaan selonteko tehdään, koska hän on kuullut joidenkin valtuutettujen sitä haluavan.
-Selvityksen pyytämiseen tarvitaan neljätoista valtuutettua.  Teen tämän kyllä pyytämättäkin.". näin siis Pohjalainen.

Siis vain muutama valtuutettu on kiinnostunut asioiden selvittämisestä?  Kysymyksesä täytyy olla P:n toimittajan kiire tai sitten Kujanpää todella ylenkatsoo asiasta esim. täällä käydyn keskustelun.

Jos jälkimmäinen, jota en oikein usko pitää paikkansa, niin selvityksellä voi....

Tai sitten asia on todella niin, että vain muutama valtuutetuista on kiinnostunut tietämään, mistä tässä on kysymys.

Sama sanomalehti ei ole millään tavoin kommentoinut Vasabladetin juttua ylimmän kaupunginjohdon kortin käytöstä ja erityisesti sen Lumiota koskevaa osaa.  Onko syynä vaalien läheisyys?

Lumion ja Rasinmäen palkkavertailu tuntuu huomion kiinnittämiseltä epäoleelliseen kun oleellinen koskee sitä, miten demokratia ja avoimmuus toteutuu Vaasan kaupungissa.


22
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 04. 01. 2011 13:01 »
Pitäisikö Lumiolle järjestää kansalaiskeräys?  Olisin valmis sponsoroimaan yhden aterian Ruukinkartanossa.

23
Vaasa / Vs: Pohjanmaan YH-rakennuttaja - Lakea
« on: 04. 01. 2011 11:11 »
Onko Lumiolla muita syitä olla ko.halloituksessa kuin kokouspalkkiot ja mahdollisesti muut hallituksen jäsenyydestä koituvat edut?  Nekin olisi syytä avata jos niitä on.

24
On aivan erinomainen asia, että tämän asian yhteydessä puidaan tehtyjä teknisiä ja juridisia sekä tahallisia virheita ja jopa suoraa kusetusta.  

Kun keskustelu on nyt alkanut niin, sitä pitää laajentaa koko hallintoon ja muihin hallintokuntiin.  Puskalennättimen mukaan myös taloustoimessa on ikäviä asioita vaiennettu rahalla.

Osala on aivan oikeassa siinä, että Suomen kunnissa tehdään jatkuvasti laittomia pääöktiä, jotka jäävät voimaan jos kukaan ei niistä valita.  Tällainen kansalaisvalvonta  on yksi tapa kiinnittää huomiota selviin epäkohtiin.

Vaasassa on kysymys uusista hallintokäytännöistä, jotka tulivat Markku Lumion ja  Heikki Lonkan mukana. Jokainen voi mielessään miettiä millaisia ne ovat.

Kaupungin ylimpien virkamesten kortinkäyttö, erityisesti kaupunginjohtajan, on yksi esimerkki asioista, jotka on käytävä lävitse.

Jos googletat sanoilla ”Markku Lumio” niin kohtuullisen paljon hakuatuloksista käsittelee aihetta  Markku Lumio ja raha.  Siis Lumion henkilökohtaista suhdetta rahaan.  Pitäisikä siitä huolestua?

25
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 04. 01. 2011 08:08 »
Marko Heinosen linkissä ministeri sanoo:

"- Kuten sisäministeri (Anne) Holmlundkin (kok.) on todennut, terroristikoulutukseen osallistumisen kriminalisointi tulisi ottaa pohdittavaksi myös Suomessa. Tämä parantaisi viranomaisten keinoja ennaltaehkäistä terrorismista aiheutuvia uhkia, Anttila sanoo lehdissä."

Ilman muuta terroristikoulutukseen osallistuminen pitäisi sanktioida.  Mutta samassa yhteydessä olisi sanktioitava myös  vieraassa maassa palkkasotilaana toimiminen.  Vai olisiko Kosovon puolesta Serbiaa vastaan - tai päin vastoin - taisteleva asetettzva eri asemaan?

Mitä tulisi ajatella Israelin armeijassa vapaaehtoisina toimivista Suomalaisista.

26
Sekalaista keskustelua / Vs: Ennustus vuodelle 2011
« on: 18. 12. 2010 14:02 »
- Vaasan väkiluku kasvaa 300:lla hengellä
- Kruununmakasiinia ryhdytään kehittämään
- Keskustelu kaupunginjohtajan vaihtamisesta kiihtyy
- Vaasa vastaanottaa 350 pakolaista
- Vaasan yliopistoa ryhdytään ajamaan alas
- Kaikenlainen rötöstely hallinnossa kiihtyy
- Arkkitehdit Aitoaho & Viljanen saavat yhä kaliimpia tehtäviä
- Kondishanketta ryhdytään toteuttamaan
- Maan hallitus pakkoliittää Mustasaren Vaasaan.
- Silveria muutetaan pakolaiskeskukseksi

27
Yleistä keskustelua / Vs: Valokuvaus harrastuksena?
« on: 17. 11. 2010 06:06 »
Kannattaa katsoa Niiskutin löytämät videot ja ottaa opiksi.

28
Meidän pienkerrostalossa kaupungin keskustassa on kolme langatonta verkkoa, joista kaksi on suojaamattomia.  Minunon suojattu.  Olen huomannut että molemmilla on myös tilapäisiä käyttäjiä mutta se ei tunnu omistajia häiritsevän-

Noita fb-kaappareita ja muita vastaavia löytyy jos osaa hakea mutta miksi pitäisi?

30
Sekalaista keskustelua / Vs: Mamu-uutiset
« on: 27. 08. 2010 10:10 »
No, mottoni on aina ollut "Niin makaa kuin petaakin". Kissa on nostettava pöydälle. Ja jos se ei riitä, niin pöytä on pyyhittävä kissalla.

Eikö mistään löydy voimaa joka murtaisi viranomaisten omertan lain?  Väestöryhmien suhteista on nostettava avoin ja mopuolinen keskustelu, joka tottakai, tähtää konsensuksen syntymiseen.


31
Sekalaista keskustelua / Vs: Perussuomalaiset
« on: 18. 08. 2010 17:05 »
Tottakai Perussuomalaisten  on tehtävä vaalityätä.  Mutta juuri tällä hetkellä sitä tekevät heidän puolestaan "hartiavoimin" sekä Kookoomus että Kepu.

32
Yleistä keskustelua / Vs: Palvelu palvelusta
« on: 04. 04. 2010 12:12 »
Talkootyön määrittely verotuksessa

Verolainsäädännössä ei ole erityistä talkootyön määritelmää, vaan asia arvioidaan kokonaisuutena tapauskohtaisesti. Vastikkeellinenkin työ voi tietyin edellytyksin olla talkootyötä. Huomioitaviksi tulevat tällöin vastikkeen määräytyminen ja saaja sekä työ- ja verolainsäädännön säännökset. Erilaiset tilanteet voidaan jakaa veroseuraamuksien mukaisesti kolmeen ryhmään:

a) talkootyö, josta ei koidu veroseuraamuksia;
b) talkootyö, josta saatu palkkio on palkkion saaneen yleishyödyllisen yhteisön veronalaista elinkeinotuloa, sekä
c) työ, josta saatu palkkio on työn tekijän veronalaista tuloa

Talkootyön verotuksessa lähtökohtana on työsuorituksen luonteen arviointi sekä työn tuloksen ja mahdollisen palkkion saajan määrittely. Verotonta talkootyötä voi olla ainoastaan perinteinen talkootyö sekä tietyin edellytyksin rekisteröidyn yleishyödyllisen yhdistyksen hyväksi tehty työ.

Myös muu tuloverolain 3 §:ssä määritetty yhteisö, joka on yleishyödyllinen, kuten esim. yleishyödyllinen säätiö, voi olla verovapaan korvauksen saajana samaan tapaan kuin rekisteröity yleishyödyllinen yhdistyskin, mutta se on harvinais-ta, koska ne eivät yleensä hanki varoja talkoilla.

Tässä ohjeessa puhutaan kuitenkin yleishyödyllisen yhdistyksen talkootyöstä, koska käytännössä vain yleishyödylliset yhdistykset tekevät talkootyötä.

Lue lisää

33
Yleistä keskustelua / Vs: Palvelu palvelusta
« on: 04. 04. 2010 12:12 »
Jos minä "ostan" tai vaihdan sinulta tunnin palvelun ja hinnaksi määritellään  vaikka 7 euroa, niin onko verottajaööa jotain sanomista.  Jos verottaja rupeaa tällaisia kyttäämään, nii nkyllä on maailmankirjat sekaisin!

34
Yleistä keskustelua / Vs: Palvelu palvelusta
« on: 04. 04. 2010 09:09 »
Hesassa
Vaihtopiiri tarkoittaa järjestelmää, jossa piirin jäsenet voivat ostaa ja myydä tavaroita tai palveluksia toisiltaan ilman oikeaa rahaa. Vaihdon välineinä käytetään virtuaalirahaa, joka on Helsingin Seudun Vaihtopiirissä nimetty merkkariksi.

 Muissa Suomen vaihtopiireissä on käytössä mm. pojoja ja käpyjä. Kauppaa ei siis käydä oikealla rahalla tai edes leikkirahalla, vaan kaikki merkkarit ovat vain lukuja sihteerin ylläpitämässä saldolistassa.

Helsingin Seudun Vaihtopiiri on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton järjestö. Vaihtopiiritoiminta on luonteeltaan "naapuriapua", joka ei tähtää taloudelliseen hyötyyn.

http://www.vaihtopiiri.fi/

35
Yleistä keskustelua / Vs: Vaalit 2011
« on: 04. 04. 2010 08:08 »
Löysin tällaisen

Talousdemokraattinen Puolue
Et varmaan tiennyt että jokainen euro joka sinunkin tilillesi on kirjattu - oikeastaan on pieni osa jonkun toisen kansalaisen nostamaa pankkilainaa joka on löytänyt tiensä sinun tilillesi.

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä että kaikki yhteiset sadat miljoonat eurot pankkitilillämme ovat vain näennäistä vaurautta ja itse asiassa äärettömän korkea pino velkakuitteja.

Yhteinen tilisaldomme ollessa toisen nostamaa lainaa - kaikki "raha" itse asiassa osoittaa että sadoilla tuhansilla suomalaisilla on pankkilainansa vielä maksamatta.

Talousdemokraattinen puolue

36
Myös Kouvolan kaupungilla on kansalaiskioski.  Tosin tuntuu siltä että kysymykset ja  vastaukset on laadittu kunnanvirastossa.

Jos tällainaen kioski Vaasaan perustetaan niin siihen pitää saada enemmän äksöniä.  Senhän voisi vaikka yhdistää tähän tinychattriin .

Eli virkamiehet vastaisivat kuntalaisten kysymyksiin livenä.

Kouvola
http://palaute.fi/kansalaiskioski/kouvola/index.phtml

37
Sekalaista keskustelua / MIKSI?
« on: 06. 11. 2009 17:05 »
Miksi kaupan porkkanat eivät enää ole teräviä, vaan päistään tylppiä?

38
johanna.ahopelto@desnetti.fi

Olen tänään lähettänyt kaupunginvaltuutettu Johanna Ahopellolle näin kuuluvan tekstin:

Arvoisa valtuutettu
Haluan Sinun vastaavan henkilökohtaisesti vaasalaisia.info foorumissa, mitä mieltä olet laatikkokannosta Vaasan kaupungissa. Lue ennen vastausta Veikko Siltasen teksti blogista:
http://vaasalaisia.info/index.php?/archives/1575-Laatikkokanto-puhuttaa-Vaasassa.html

Blogin jutussa on linkki aiheesta käytävään keskusteluun.

Nimm. Niin Makaa

39
Eläkkeelle siirtyvä Mauri Öljymäki murehtii tänään Pohjalaisessa Vaasan kauppatorin vähäverisyyttä.  Tässäkin ketjussa on runsaasti ideoita. Toistetaan nyt muutama vuosien varrella esiinnoussut:

-esiintymislava pikaisesti torille
-Hesburgerin eteen katushakkiruudut
-Vaasaan kansainväliset katutaidefestivaalit
-torin reunoille myyntikojuja
-torille kalan savaustusta, loimutusta

Mitä muuta?

Siirsin tämä ketjuun kauppatori

40
Vaasa / Re: Heil, natsilippu liehumaan
« on: 23. 05. 2009 09:09 »
Unohtakaa tuo surkimus, joka ripusti natsilipun ikkunaansa ja keskittykää tutkimaan, onko netissä jotain sellaista joka rikkoo ihmisoikeuksia. Siis rasismia, kansallissosialismia, vihan liersontaa, uskonnon, vammaisten, sukupuolisten vähemmistöjen syrjintää jne.

Pages: [1] 2 3 4