Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Koistinen

Pages: [1]
1
Laihian asiat / Re: Laihian valtion esittely
« on: 23. 12. 2016 20:08 »
.

Valtatie 3 taso ei vastaa nykyaikaisia vaatimuksia (Pirkanmaan elyn sivuilta)

 Valtatie 3 Tampereelta Vaasaan laatutasoltaan yhtenäiseksi

"Valtatie 3 kuuluu Suomen tärkeimpään päätieverkkoon, jolle asetettu muita pääteitä korkeampi laatutavoite ei tällä hetkellä toteudu Tampereen ja Vaasan välisellä valtatieosuudella. Liikenne tiellä kasvaa, mutta liikenneturvallisuus heikkenee."" Tampereen ja Vaasan välillä Valtatie 3 ei moneltakaan tieosuudeltaan vastaa liikenneolosuhteiltaan nykyaikaisia vaatimuksia. Suurimmat liikenneturvallisuusongelmat ovat Tampereen ja Ikaalisten välillä sekä tieosuuden taajamien kohdilla. Liikenteen sujuvuudessa suurimmat puutteet ovat Hämeenkyrössä, sekä Ikaalisten ja Parkanon taajama-alueilla.  Ohitusmahdollisuuksien puute haittaa liikenteen sujuvuutta taajama-alueiden ulkopuolella. Jalasjärvellä Valtatie 3:n ja 19:n sekä Laihialla Valtatie 3:n ja 18:n liittymäalueet ovat raskaan liikenteen kannalta erittäin hankalia.
 
Valtatielle suunnitellaan uuden tyyppisiä, kustannustehokkaita ratkaisuja. Kohtaamisonnettomuuksia torjutaan keskikaiteilla.  Liittymät vaativat sekä järeitä että kevyitä parantamistoimenpiteitä. Liikenteellisesti vaikeimmat liittymät toteutetaan eritasoliittyminä. Uudet tietyypit edellyttävät runsaasti rinnakkaistie- ja liittymäjärjestelyitä. Taajamissa ja tienvarsiasutuksen kohdalla myös kevyelle liikenteelle tehdään omat väylänsä.

 Suunnittelutilanne

Yhteysvälin Tampere-Vaasa parantamista on suunniteltu koko 2000-luvun ajan. Kehittämistavoitteista päätettiin vuonna 2005 valmistuneessa kehittämissuunnitelmassa, jonka pohjalta jatkosuunnittelu on edennyt. Kehittämissuunnitelman  tavoitetilaan on tarkoitus edetä vaiheittain. Ensimmäisessä vaiheessa toteutetaan kiireellisimmät toimenpiteet, jotka turvaavat yhteysvälin liikenteelle riittävän liikenneturvallisuuden ja liikenteen sujuvuuden seuraaviksi 10–15 vuodeksi.

Vuonna 2015 valmistui kehityskäytäväselvitys ensimmäisen vaiheen toimenpiteistä. Toimenpiteet on muodostettu palvelutasoanalyysin ja kehittämisvaihtoehtojen kustannustehokkuus- ja vaikuttavuusarvioiden perusteella. Ensimmäisen vaiheen toimenpiteet kohdistuvat keskeisiin palvelutasopuutteisiin. Ne koostuvat kiireellisimmistä kärkihankkeista, joilla parannetaan kuljetusten ja työmatkaliikenteen palvelutasoa ja turvallisuutta sekä pienistä kustannustehokkaista liikenneturvallisuutta parantavista hankkeista. Toimenpiteiden kustannusarvio on 158 miljoonaa euroa (MAKU130: 2010=100).

Hankkeen suunnitelmavalmiutta on parannettu siten, että hankkeen toteuttaminen olisi mahdollista käynnistää välittömästi. Hankkeen toteuttamisajankohdasta päätetään liikennepoliittisessa selonteossa.

Valtatie 3:lla on suuri merkitys etelä-pohjoissuuntaisen henkilöliikenteen lisäksi teollisuuden ja muun elinkeinoelämän kuljetuksille ja joukkoliikenteelle. Tie on kaikilla liikenneturvallisuuden tunnusluvuilla mitattuna selvästi muita valtateitä vaarallisempi. Liikenteen sujuvuutta heikentävät muun muassa tiheässä olevat maankäyttöliittymät ja tavoitetasoa 100 km/t alhaisemmat nopeusrajoitukset.

Yhteysvälin suunnittelu on tehty Pirkanmaan ja Etelä-Pohjanmaan ELY-keskusten yhteistyönä. Hanke sijoittuu Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakuntien alueille"

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pirkanmaa-tiehankkeet-valtatie-3-tampereelta-vaasaan-laatutasoltaan-yhtenaiseksi;jsessionid=1F5E8D88CC8E214185F83BC03D1AF211?p_p_id=122_INSTANCE_aluevalinta&p_p_lifecycle=0&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_r_p_564233524_resetCur=true&p_r_p_564233524_categoryId=14401#.WF2Ai7npwlphttps://query.eharava.fi/1075#


Tuo Vt3:n voi kääntää Jalasjärveltä Seinäjoelle, koska selkeästi suurin osa liikenteestä suuntautuu sinne.

2
Entinen kansanedustaja ja ministeri, Uuraisten kunnanvaltuutettu Toimi Kankaanniemi (ps.) ihmettelee heinäkuun alussa voimaantullutta kielilain muutosta.Uuden lain mukaan kuntaliitoksessa syntyvä uusi kunta on aina kaksikielinen, jos liitoksessa on mukana kaksikielinen kunta. Käytännössä siis uusi kunta on kaksikielinen, jos pienessä liitettävässä kunnassa on 8 prosenttia ruotsinkielisiä asukkaita.-Hallitus pyrkii valtaviin suurkuntiin. Kuntauudistuksen pitäisi tuottaa taloudellista hyötyä eli säästöjä. Kielilain muutos vie toiseen suuntaan, Kankaaniemi kirjoittaa Puheenvuoro-blogissaan, jonka otsikko on ”Oho, minkä kielikummajaisen eduskunta säätikään!” Kankaanniemi on valmis myös luopumaan pakollisesta ruotsin kielen opiskelusta.-Olen aina ollut valinnanvapauden kannalla. Mielestäni se riittää, että jokaiselle suomenkieliselle lapselle koko maassa annetaan oikeus ja mahdollisuus opiskella ruotsia, mtta pakkoa ei tarvita. Resurssit pitää suunnata sellaisen opettamiseen, mistä on todella tarvetta ja hyötyä sekä nuorelle että kansantaloudelle ja yhteiskunnalle.Hän sanoo, että kansanäänestys niin sanotusta pakkoruotsista voisi olla paikallaan, jos eduskunta ei saa asiaa ratkaistua kansalaisaloitteen pohjalta.

Tässä jälleen yksi hyvä syy,pysytellä kaikkien suomenkielisten kuntien mahdollisimman kaukana kuntaliitoksesta Suomen tehottomimmin johdetun kunnan,Vaasan kanssa.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/61571-lakimuutos-hammastyttaa-oho-mika-kielikummajainen

3
Vaasa / Vs: Vaasan kehitysideoita
« on: 19. 04. 2013 16:04 »
http://yle.fi/uutiset/tuore_liikennetutkimus_polkee_vaasaa_-_parannettavaa_lahes_joka_asiassa/6584827

Tälläistä päivänselvyyttä Yle uutisoi.Missä Vaasa,siellä ongelma.

4
Valtuuston tietoon / Vs: Merenkurkun siltayhteys
« on: 03. 04. 2013 06:06 »
Jos motiivina on säilyttää Vaasa,niin antaa olla.Liian kalliiksi tulee suomalaiselle veronmaksajalle.Kun ei nykyisiäkään teitä pystytä pitämään kunnossa.

6
Tänävuonna on muuten suomenkielen juhlavuosi.1863 J.V Snellman toimitti Aleksanteri II:lle manifestin,joka jo samana vuonna saatti suomenkielen viralliseksi kieleksi ruotsin rinnalla.Teoriassa,vaan ei käytännössä.nyt on kulunut siis 150 vuotta suomenkielen polkemisesta.On se aika jännää,että 5 prosentin vähemmistö sanoo mitä Suomessa tehdään.

7
Kulunut vuosi on vähäkyröläisiä viety vesikelekalla ja ensivuonna viedään,kuin sammakkoa äkeenpiikiis.

9
Ei voisi älyttömämpää keskustelua käydä kun tämä.

Vanha Vaasan-lääni vainaa aikoinaan kanavoi suomalaisen sosialisti järjestelmän kehitysalue rahat,  alueen kuntiin.
Tästä seurasi kylkiäisenä Vaasalle etuja,  joita ei enään ole.
Ylpeys ja uho ovat vain jäljellä. Uhonkin vielä ymmärtäisi,  mutta tuo tyhmän ylpeys, se alkaa olla jo kuvottavaa.

Vaasankin olisi aika ottaa lusikka kauniiseen käteen. Mennyt aika ei koskaan palaa. Kuntauudistuskin esitetyssä muodossa,  tulee tyssäämään,  joka on hyvin ymmärrettävää, sehän oli alunperin idioottien suunitelma,  jolla ei ollut reaalitodellisuuden kanssa mitään tekemistä.
Eiköhän tämä keskustelu ja varsinkin sen avaus kerro vaasasalaisten surkeasta itsetunnosta.Ja jokainen voi päätellä, mistähän mahtais johtua?

10
Yleistä keskustelua / Vs: RKP -Vaasan vitsaus
« on: 22. 09. 2012 22:10 »
.

Ihme on tapahtunut

pohjallinen on herännyt ympäröivään reaalitodellisuuteen, liian myöhäänkö

Kuuluu vain vikinää kun RKP vie

"Herra ministeri Gustafssonille suunnatun avoimen purnauksen voin aloittaa tapahtumasta vaasalaisessa ravintolassa torstaina.

Menin vieraani kanssa lounaalle ja yritin kohteliaasti tiedustella toisella kotimaisella pöytävarauksemme tilannetta.

Valitettavasti tämä ei onnistunut, koska nuori tarjoilija ei ilmiselvästi osannut tai halunnut puhua suomea. Piti vaihtaa svenskaan.

Tämän voisi ohittaa olkaa kohauttamalla, ellei tapahtuma olisi tehnyt käsin kosketeltavaksi sitä ongelmaa, joka on tällä hetkellä muhimassa Vaasan seudulla ja laajemminkin Pohjanmaalla.

Vaikka juhlapuheissa suitsutetaan kahden kieliryhmän auvoista yhteiseloa ja sujuvaa vuorovaikutusta, niin todellisuudessa asenteet ovat muuttumassa."

Kuuluu vain vikinää kun RKP vie

.


Äläs nyt Herkkoo mene kunnallisvaalialusajan kusetukseen.Marraskuulla pääkirjoitustoimittelijat ovat ihan erimieltä.

11
Vaasa / Vs: Mikä mättää Vaasassa?
« on: 26. 06. 2012 20:08 »
Niin,pitäisikö Vaasa tehottomana kokonaan lakkauttaa.Tai edes hallinto ulkoistaa,...naapurikunnistakin löytyisi osaamista. Tuli tälläinen ajatus mieleen tässä kvartaaliyhteiskunnan sykkeessä.

12
Vaasa / Vs: Nyt se ikea sitten seinäjoelle prkl..
« on: 14. 05. 2012 15:03 »
Turhaan te Seinäjokea haukutte kauppalaksi ja junttilaksi,kun se ei kumpaakaan ole,varsinkaan Vaasaan verrattuna.Paljastatte  vain oman,kehittymättömässä miljöössä kasvaneen katkeruutenne.
Kokeilpaaka joskus lähteä muuallekin kuin saareen,vaikkapa tuonne Seinäjoelle,ostoksille tai vaikkapa syömään ravintolaillallista,yllätytte positiivisesti.Itse olen tehnyt sen noissa molemmissa kaupungeissa,ja nykyään suunta on lähes poikkeuksetta Seinäjoki,koska laatu ratkaisee.
Niin,onneksi olkoon Seinäjoelle todennäköisestä Ikean myymälästä,teitte tämänkin asian Vaasaa paremmin.

13
Valtuuston tietoon / Vs: Vaasan Imago
« on: 08. 04. 2012 13:01 »
Näin Pääsiäisenä sopii kertoa toisen maailmansodan jälkimainingeissa syntynyt juttu, joka nyt ei suoranaisesti kosketa Vaasaa, mutta sopii naapuri Laihian maineeseen. 

Yhdysvaltain kenraali George C Marshall ideoi Yhdysvaltain talousevytyksen sotaa käyneille maille.  Tämä koski myös Suomea.  Yhdysvaltain delekaatio saapui Suomeen vuonna 1947  Pääsiäisen tienoilla ja delekaation matka suuntautui Laihialle.  Vierailu Lankalauvantaina johti siihen, että delekaatiolle tarjottiin Mämmiä.  Tämän johti siihen, että Yhdysvaltoihin sähkötettiin välittömästi sanoma.  Suomi tarvitsee ensimmäisten joukossa Marshall avun, koska täällä syödään ruoka kahteen kertaan.
Ihan kun tossa jutussa yritettäisiin vähän naljailla laihialaisille,ja siinä samalla pilkata hyvää suomalaista perinneruokaa.No, sellaista se käytös tuppaa olemaan siellä hapansilakkakulttuurin kehdossa.

14
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 30. 12. 2011 14:02 »
Tapauksen johdosta tuli mieleeni vanha sananlasku,Ennemmin maa repee,kuin huora häpee.
Mielestäni kuvaa osuvasti tätä ahneuden perikuvaa.

15
Farssi n:o 001 osoitti mitä tuleman pitää....
Itsenäisen kunnan asioihin sekaantuva vaasalainen virkamies lausui asiaan liittyen mm:
-Virkaan voidaan valita myös epäpätevä,koska kyse on vain yhdestä vuodesta.
-Virkaan valittava tulee olemaan paljon yhteyksissä vaasan kaupungin työntekijöiden kanssa,
siksi on tärkeää osata ruotsia,jatkoi Öhman.

Hei,haloo, eikö siellä vaasassa kukaan vastaavasti osaa suomea?Epäpäteväkin käy,kunhan on hurri.
Erittäin pätevä syrjäytettiin äidinkielensä takia.

Vähästäkyröstä tulee oivallinen varoitusmerkki muille kunnille.Ymmärtävät pysyä visusti erossa Vaasasta.

16
Vaasa / Vs: Kuntaliitoksista Pohjanmaan liiton alueella
« on: 02. 09. 2011 19:07 »

.

Sanoisin että jokin Kurikan ja Lapuan tyhjääminen tuntuu kyllä utopistiselta haahuilulta joka tuskin tulee toteutumaan

.

Olis ollu se Kyrönmaa kova sana tätä sekopäisyyttä kohtaan,supisuomalaiseen Isoonkyröönkin tuputetaan
vaasalaista puppelipoikakultuuria.

17

Kannattaa rakentaa heti.Vaasa liitoksen jälkeen erittäin suurella todennäköisyydellä kaikki asuntorakentaminen laitetaan jäihin Vähänkyrön alueella.
Kuinka suuri on tuo todennäköisyys ja mihin laskelmiin se perustuu?

Todennäköisyys on suuri.Laskelmiin ei väite perustu,vaan se perustuu toteutuneisiin rakennuskieltoihin eripuolilla Suomea.Ja nimenomaan rakennuskieltoihin maaseutukuntien alueilla jotka on liiteetty kaupunkeihin.
Höpö. höpö. Yksi tärkeimmistä vaikuttimista Vaasan kannalta liitoksessa on saada kovapohjaista rakennusmaata OK-tonteille. Vaasassa on liejukkoa, kivikkoa ja puistoja jäljellä.

Vaasan OK-rakentaminen ohjataan jatkossa (lähes) pelkästään Vähäkyrön alueelle. Se auttaa varmistamaan väestöpohjan ja siten paveluiden pysymisen/kehittämisen.

Voi toki olla mahdollista, että esim. Seinäjoella harrastetaan sivukylien tyhjentämistä ja vanhan Seinäjoki-taajaman kasvattamista mutta se ei päde Vaasa-Vähäkyröön.
[/quote]
Jahas,vihreillä täyskäänös.Aikaisemmin kaikkien piti rakentaa/asua keskustassa,joukkoliikenne yhteyksien lähellä ja yksityisautoilu piti kuoliaaksi verottaa.Kaikkea se kuntaliitos koijaus teettää.

18

Kannattaa rakentaa heti.Vaasa liitoksen jälkeen erittäin suurella todennäköisyydellä kaikki asuntorakentaminen laitetaan jäihin Vähänkyrön alueella.
Kuinka suuri on tuo todennäköisyys ja mihin laskelmiin se perustuu?

[/quote]
Todennäköisyys on suuri.Laskelmiin ei väite perustu,vaan se perustuu toteutuneisiin rakennuskieltoihin eripuolilla Suomea.Ja nimenomaan rakennuskieltoihin maaseutukuntien alueilla jotka on liiteetty kaupunkeihin.

19
Kyllä Merikaartoon voi muuttaa vaikka heti, täällä on hyvä asua ja edulliset tontit ja kyllä kutina on semmoinen ettei Vähäkyrö voi muuta kun liittyä Vaasaan. Kannattaa ennakoida ja pistää tonttikaupat vetään vielä on valinnanvaraa ja lisää tulee  jos pääsee loppuun
Kannattaa rakentaa heti.Vaasa liitoksen jälkeen erittäin suurella todennäköisyydellä kaikki asuntorakentaminen laitetaan jäihin Vähänkyrön alueella.

20
Yleistä keskustelua / Vs: Ikea Vaasaan?
« on: 17. 02. 2011 19:07 »
Se täytyy muistaa Ikean kohdalla,että sinne kannettu euro menee Ruotsiin.
Ja jos ihan oikeasti huonekaluja haluaa,niin Jurvaan silloin täytyy mennä ostoksille,jää euro kotimaakuntaan ja saa jotain muuta kuin kertakäyttölastulevyä.

21
Kujanpää kertoi Salinin saavan potkut ennen kuin mitään oli päätetty. Kujanpää oli juonimassa Salin-sopimusta. Miksi?

Lumio on taas tunnustanut Vasabladetin paljastamat väärinkäytökset. Häntä kohdellaan silkkihansikoin. Onkohan vieläkään jättänyt eroanomusta?

Jokin tässä ei stemmaa. Jokin haiskahtaa.
[/quote]
Kujanpään julkisuudessa olleet kommentit Lumion eron jälkeen ovat erikoisia.Aina ensimmäisenä korostetaan,että ei Markku ole tehnyt mitään väärää.ihan jokaisessa haastattelussa.
Omasta mielestäni olisi lähtevien jonossa heti toisena.
Kannattaisi lukea tarkkaan myös se Lumion johtajasopimus,josko sieltä löytyisi kohta jossa todetaan,että varastamisesta johtuva virkasuhteen päättyminen ei oikeuta saamaan enää eurokaan.

22
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 01. 02. 2011 14:02 »
Yksi vähemmän, mutta vielä jäi 6199

Mutta suunta on oikea !
No kun ei ole.Tänään uutisoitiin sos.puolelle perustettavan 57 uutta virkaa.onko se luku tälle päivää
6256?

23
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 01. 02. 2011 10:10 »
Arvatkaa tuuletinko kovaa,kun kuulin uutisen pohjanmaaradiosta.Aivan kertakaikkisen hieno uutinen.

24
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 01. 02. 2011 09:09 »
Mitäs siellä kh:n kokouksessa eilen asiasta oltiin mieltä vai uskallettiinko olla mitään mieltä?

25
Valtuuston tietoon / Vs: Kaupunginjohtajakysymys
« on: 28. 01. 2011 10:10 »
Nyt kai vois jo kysyä tai paremminkin esittää arvauksen:kumpi lähtee ennemmin,lumi vai Lumio?

26

.

Ei porkkanarahoilla ole mitään merkitystä, ne on syöty jo vuodessa

Jos se on ainoa peruste niin se on kyllä todella heikkoa

.


Kyllähän joku puhui jostain imagostakin,ihan kuulemma tulevat kiitolaukkaa kansainväliset osaajat maailmalta Vaasaan,kunhan Vähäkyrö siihen liitetään.
Teknjoht. Häyry kertoi Toukolassa tonttipulasta???Helsinki ja Vaasa on pinta-alaltaan lähes
samankokoise,Helsingissä sattuu olemaan vain n.10 kertaa enemmän asukkaita ja on siellä muutama
yrityskin enemmmän,silti sopivat rajojensa sisään.
Olisiko tässä nyt kuitenkin tonttipulan sijaan pula kyvyistä tehdä kaavoitusta?

27
Vaasa / Vs: Kuntaliitoksista Pohjanmaan liiton alueella
« on: 11. 11. 2010 21:09 »
Valtionosuudet Euroa/asukas v.2009

Laihia 1299,-
Vähäkyrö 1311,-
Kurikka 1499,-
Isokyrö 1612,-
Vaasa 1903,-
Vöyri-Maksamaa 2065,-
Maalahti 2140,-

28
Laihian asiat / Vs: Ilmoitusasiaa:
« on: 15. 10. 2010 20:08 »
Paras uutinen pitkiin aikoihin.Aivan loistava.

29
Vaasa / Vs: Kuntaliitoksista Pohjanmaan liiton alueella
« on: 07. 10. 2010 08:08 »
Lumio kommentoi Pohjalaisessa 5.10. rotanhännän olevan korpimaata jossa ei asu ketään ja lunastuksen olevan pelkkä muodollisuus.
Harkittua valehtelua tai täydellistä asioista ulkona olemista.
Todellisuudessa kaistaleella asuu n.20 taloutta joilta ei liene kysytty haluavatko he liittyä Suomen tehottomimpaan kuntaorganisaatioon.

30
Vaasa / Vs: Kuntaliitoksista Pohjanmaan liiton alueella
« on: 10. 08. 2010 13:01 »
Siksihän se Vaasa ymp.kunnat haluaakin,verorahat otetaan,mutta palvelut ajetaan alas liitoskunnista.
Valitettavan monta esimerkkiä ympäri Suomen tuollaisesta menettelystä.

31
Laihian asiat / Vs: Uutishistoriaa Laihialta
« on: 30. 05. 2010 18:06 »


Vanha isäntä jatkaa eläkkeen nostamista ja maatyöläisenä osakeyhtiössä. Työväestölle, jos taataan samat edut, että eläkkeellä saa nostaa entistä ansiotuloa niin samassa jamassa oltaisiin Kreikan kanssa.

Mistä lähtien eläkkeellä olevalta työläiseltä on osakkeen omistus kielletty,vaikkapa sen entisen työpaikan?

Pages: [1]