Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Raimo Rutin

Pages: [1]
1
Vaasan sosiaalipalvelut / Re: Kondis-hanke
« on: 07. 12. 2008 20:08 »
Vai niin? Toriparlamentin ja minunkin tietoni mukaan korttelinomistajien kesken ei todellakaan ole mitään riitoja. Päinvastoin neuvotteluilmapiiriä kuvataan toiveikkaaksi.

Ainoa todellinen este Kondikselle olisi mahdollinen salainen kassakaappisopimus kaupungin edustajan ja toisen ison toimijan kesken. Näitähän on aiemminkin ollut ihan riittämiin Vaasassa....

Sanoisin jopa näin, että Kondiskaatajan titteli menee vain ja ainoastaan Lumiolle. HÄN on toiminnallaan - ja toimettomuudellaan - jostain syystä valinnut tämän suunnan. Miksiköhän?


2
Sekalaista keskustelua / Re: Fiksuhuuto
« on: 08. 04. 2008 19:07 »
Veikkaan että korkeintaan parin viikon sisällä joku on vinkannut sisäministeriön arpajaisyksikölle tästä saitista, siellä kuluu ehkä kuukausi ennen kuin tutkintapyyntö lähtee poliisille, ja parin kuukauden sisällä sivusto on suljettu. Elleivät siis perustajat suostu myöntämään että kyseessä on arpajaislainsäädännön alainen toiminta, ja hae tarvittavia lupia.

Aika näyttää.

Sain jonkin verran kritiikkiä kun kirjoitin tuon sivuston avauduttua, mutta juuri näin tässä taitaa käydä. Ensin tutkitaan, sitten hutkitaan.

3
Yleistä keskustelua / Re: Ikea Vaasaan?
« on: 21. 02. 2008 11:11 »
Juu, Pentti on kyllä siinä oikeassa että isänmaallisuuden pitäisi näkyä myös kulutustottumuksissa. Mutta globalisaatio toimii eri tavalla, sekä hyvässä että huonossa.

Kai se on hyvä että nyt pakistanilaiset tai taiwanilaiset tai herra ties mitkä saavat enemmän töitä ja paremmat mahdollisuudet kehitykseen Ikean kaltaisten firmojen kautta.

Ja mikään ei tosiaan korvaa laatua. Ympäristönkin kannalta olisi parempi suosia valmistusta joka tähtää pysyvyyteen eikä vaihtuvuuteen.

Mutta palataan Vaasan näkökulmaan. Montako työpaikkaa tulee Ikean mukana? Aika monta, veikkaan.

Ikeasta työpaikkaa hakeville pieni vinkki: :)4
Sekalaista keskustelua / Re: Fiksuhuuto
« on: 20. 01. 2008 10:10 »
Trampas on oikeassa; näin tämä pyramidipeli toimii. Onhan se nyt aivan selvä että joku (tässä tapauksessa melkein kaikki) maksaa yhden onnekkaan voiton, ja järjestäjien profiitin. (Onnekas voittajakin maksaa kai yleensä myös jotain; ekalla harvoin tärppä.)

Tarkastellaan, Lajunen, vielä vähän sinun vastaväitteitäsi hänelle:

Näin huutokauppa yleensä toimii.  Jokainen vastaa huutoonsa.  Viimeinen huuto
voittaa. Olisi väärin myydä tuote toiseksi viimeiselle huudolle.

Eikä toimi. Lue trampaksen pointti uudelleen.

Näin huutokauppa yleensä toimii.  Lähtöhinta on yleensä murto-osa tuotteen
uutena olleeseen hintaan.  Tässä tapauksessa se on nolla.  Joku kateellinen
saa tässä tapauksessa tuon  nollassa olevan lähtöhinnan vielä maksamaankin.

Tässä ei tietenkään ole kyse mistään lähtöhinnasta. Korotusmaksu on äkkiä laskettuna 19000 % itse korotuksen hinnasta (1c/190c). Ei kuulosta tyypilliseltä huutokaupalta.

Tämän perusteella voidaan sanoa kyseessä olevan pyramidihuijaus.
Itse kutsuisin tätä huutokaupaksi

Olen ymmärtnyt että olet jonkintyyppinen yrittäjä. Ihmetyttää epäkriittinen ajattelusi uusia tuotteita ja palveluja kohtaan. Yrittäjät, ainakin menestyneet, ovat yleensä varsin hyviä analysoimaan uusia liikeideoita. 

Yhteenvetona sanoisin että "Kateus vie kalatkin vedestä".  Kun joku keksii
hyvän liikeidean ilman että siihen tarvitaan kaupungin tukea (vertaa RG-line)
niin aina löytyy joku kateellinen joka näkee vain sen, etteivät liikemiehet
saisi rikastua ideallaan.  Samat henkilöt ovat kuitenkin lahjoittamassa
kaupunkimme hallussa olevia osakepantteja jotka olivat liikennöitsijän osoitus
siitä, että hän tosissaan pitää laivalinjan toiminnassa ja nyt tukemassa yksityisen liikemiehen laivalinjaa. Tällaista kutsutaan kaksinaamaisuudeksi.

Lajunen, tämä piirre kirjoituksissasi alkaa vähän väsyttämään. Jos sinä tunnet usein kateutta ympäröivää maailmaasi kohtaan, niin valitan. Mutta älä aina sotke omia tuntemuksia muiden kommentteihin. Kuuntele välillä muiden mielipiteitä ja analyysejä ihan neutraalisti, niin sinunkin mielipiteitäsi kuunnellaan paremmin.

5
Sekalaista keskustelua / Re: Fiksuhuuto
« on: 17. 01. 2008 22:10 »
Totta, kyseessä on "hienosti" tehty arpajaismuotoinen pyramidipeli.

Veikkaan että korkeintaan parin viikon sisällä joku on vinkannut sisäministeriön arpajaisyksikölle tästä saitista, siellä kuluu ehkä kuukausi ennen kuin tutkintapyyntö lähtee poliisille, ja parin kuukauden sisällä sivusto on suljettu. Elleivät siis perustajat suostu myöntämään että kyseessä on arpajaislainsäädännön alainen toiminta, ja hae tarvittavia lupia.

Aika näyttää.

 

6
Sekalaista keskustelua / Re: Fiksuhuuto
« on: 14. 01. 2008 21:09 »
Niimpä näkyy; tässä muutama esimerkki toisista foorumeista:
 

http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=500000000000003&conference=4500000000000561&posting=22000000031946710

http://www.f1-forum.fi/vb/showthread.php?t=25130

http://www.pingstate.nu/linkit/158572


Ja näköjään tämä ei ole uusi kuvio, vastaava on kuulemma kielletty muualla. Hmm. En oikein yhdy Ilmattaren sanoihin että me tarvitsemme tällaisia yrittäjiä lisää...

Ja tuo mainosjuttu Blogissa oli aika uskomaton. Oliko siis jussi mäntylä itse kirjoittanut jutunkin?

7

Tätä tukee erityisesti laadun kannalta Peruspalveluministeri P. Risikon taannoinen terveyskeskus
palvelua koskeva artikkeli, jossa toivottiin jo tähän päivään mennessä kansanomaistuneen
"arvauskeskus" käsitteen poistamista "sanakirjastoistamme" hieman arvostavimpaan siirtyen.


Eikö terkkari tavallaan olekin "arvauskeskus"? Sinne tullaan kun tuntuu että jokin on vialla, olkoon syynä sitten nuha, kasvain tai pääkopan ahdistus. Ei kai kertakäynnillä sieltä voi aina selvitä...?

Ystäväni gynekologin kanssa juteltiin terkkareista vähän aikaa sitten. Oltiin yhtä mieltä siitä miten terkkarilääkärin rooli on ulkoisesti katsottuna vaatimattomampi kuin kirurgin tai sisätautilääkärin tms - mutta tämäkin on kovin suhteellista.

Kun usein pidetään keuhkosyövän leikannutta kirurgia sankarina, niin omalääkärin kymmenen vuotta sitten antama neuvo lopettaa tupakointi on jo kauan sitten unohtunut... Sitä noudattamalla koko tautia ei olisikaan.

Muissa Pohjoismaissa terkkarilääkäreitä arvostetaan yhtä korkealle kuin muitakin lekureita. Heillä on usein kovimmat alkupalkat jne. Eli ehkä suomalaiset saavatkin syyttää itseään kun puhuvat "arvauskeskuksista".

Jos yleisö arvostaisi, työpaine olisi kohtuullinen ja liksa parempi niin eipä olisi yhtä kova pula tk-lääkäreistä. Poistuisi tämäkin keskustelu hoidon "saatavuudesta"....

Pages: [1]