Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - kamaroudari1

Pages: [1]
1
Mustasaari / Sulva
« on: 02. 05. 2008 17:05 »
Sulva on eriomainen asuinpaikka. useimmat tarvittavat palvelut on saatavilla keskustassa, jopa kesäistä uima-allasta myöten. Lähinaapuruus-suhteet mitä parhaimmassa kunnossa kielestä riippumatta. Täällä on harrastusmahdollisuus lähestulkoon kaikelle ajataltavissa oleville harrastuksille. Vaikka kylä valittiin Suomen parhaaksi asuinpaikkakunnaksi, on täälläkin kuitenkin pari vakavaa ongelmakohtaa.
Keskustan tuntumassa on pari lihakarjan kasvattamoa, jotka törkeästi hajustavat ympäristön laajalti. Etenkin rantamaantien suunnassa haiseva sianpaskanhaju on niin kamala, jotta täytyy ihmetellä kuinka lähinaapurit sen kestävät vuodesta toiseen.
Tämän päivän useinkin pikkumaisilla säädöksillä kielletään mitättömiä asioita, ja sitten tällaisella suurella ympäristöhaitalla ei ole mitään merkitystä.
Toinen asia on piittaamattomus keskustan nopeusrajoituksista. Piittaamattomuushan ei tietenkään ole yksin sulvalaisten pahe. Asian vakavuus korostuu, kun juuri tälle alueelle sijoittuu kaikki palvelut, ja vilkkain asiointi.
Asiaan vaikuttaa selvästi epälooginen rajoitusmerkkiasettelu. 40 rajoituksen päättyminen merkitsee useimmille kaiken rajoituksen päättymistä. Tuntuisi johdonmukaiselta pättää edellinen nopeus uudella suurinta nopeutta osoittavalla merkinnällä.
Kun viranomaisilla ei ole resursseja valvontatehtäviin, eikä asiaa voi tietenkään jättää retuperälle, niin olisikohan tässä ideaa ulkoistaja KB:le tehdä bisnestä vaikkapa kameroilla?

Pages: [1]