Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - werner

Pages: [1]
1
Arvon valtuusto!

Ohessa linkki faktantäytteiseen Vaasan Palloseuran päävalmentajan kirjoitukseen Pohjalaisessa:
http://www.pohjalainen.fi/mielipide/yleis%C3%B6lt%C3%A4/tekonurmella-hietalahdessa-voisi-pelata-lahes-ympari-vuoden-1.1328879

Teidän käsissä on se, että Vaasassa tehdään oikea päätös, joka koostuu seuraavista osista:


1. Tehdään uusi pääkatsomo tuhansille vaasalaisille jalkapalloviihdettä mielellään seuraaville veronmaksajille ja heidän lapsilleen!

Nykyinen pääkatsomo on vuodelta 1936 ja se on auttamattomasti ajastaan jäänyt. Veronmaksajille ei riitä katettuja paikkoja sateella ja sosiaalitilatkin ovat suorastaan luokattomassa kunnossa. Voin vain kuvitella, millainen huuto ja parku kaupungin päättäjien keskuudessa vallitsisi, jos vaikkapa kaupunginteatterin tai -orkesterin katsojilla olisi yhtä heikot olosuhteet. Toivottavasti karu totuus ei ole se, että kulttuuriviihteestä nauttivat veronmaksajat ovat tässä kaupungissa huomattavasti arvokkaampia kuin jalkapalloviihteestä nauttivat veronmaksajat.

Sitäpaitsi kokonaisuuden kannalta stadionin investointikulu on pieni, mutta tarpeellinen pisara meressä. Vuonna 2011 sosiaali- ja terveyslautakunnan sekä varhaisopetus- ja perusopetuslautakunnan toimintamenot olivat Vaasan tilinpäätöksen mukaan 299 M€ eli lähes 5000 euroa per kuntalainen ja kaupunginteatterin ja -orkesterin toimintamenot 6 M€ eli lähes 100 euroa per kuntalainen. Nämä luvut lähinnä esimerkkeinä niille, jotka väittävät jalkapallostadionin remontin olevan jotenkin pois kulttuurilta, lapsilta, sairailta tai vanhuksilta. Jos nimittäin jalkapallostadionin investointikustannus on esim. 10 M€, tarkoittaa se maltillisesti 30 vuoden ajanjaksolle jaettuna noin viittä euroa per kuntalainen. Ja oikeastihan katsomon remontti tehdään huomattavasti pidempää ajanjaksoa varten kuin 30 vuotta. Nykyinen pääkatsomo on ollut pystyssä 77 vuotta!


2. Korjataan lämmitys ja asennetaan kentälle uusi moderni tekonurmi, joka mahdollistaa kentän ja stadionin kattavan käytön!

Hietalahden nykyinen luonnonnurmi on huhti-toukokuulla heikkokuntoinen, ja jo nykyisellään sen pelikelvottomuus on aiheuttanut pari kertaa kauden ensimmäisten otteluiden peruuntumisen. Jos mitään ei tehdä, peruuntumisten määrä tulee vain lisääntymään, sillä nurmi vanhenee ja kestää talvia huonommin. Luonnonnurmi on toki ollut hyvässä kunnossa aina heinä-elokuussa, mutta syksyisinkin riskinä on vesisateet, ja puutteellinen salaojitus, sekä mahdollisesti aikaisin tuleva talvi.

Tekonurmi kentän alustana mahdollistaisi moninkertaiset käyttötunnit stadionille. Tämän ansiosta kaikki Vaasan edustusjoukkueet voisivat sekä pelata ottelunsa että harjoitella samalla alustalla. Ja jos lisäksi jää käyttötunteja, niitä voisi käyttää esim. keskusta-alueen koulu- ja hyötyliikunnassa. Tässä piilee aivan käsittämättömän suuri mahdollisuus, kunhan vain tehdään oikea valinta.

Lisäksi kannattaa muistaa, että stadionilta saadaan aina tekonurmipinnan uusimisen jälkeen junioreiden käyttöön käytetty tekonurmi, joka voidaan asentaa jollekin olemassa olevalle hiekkakentälle. Esim. 5 vuotta käytetty nykyaikainen ja moderni tekonurmi palvelee harjoituskäytössä vielä useita vuosia. Esim. Helsingissä Finnair stadionin vanha tekonurmi ja Kuopiossa Keskuskentän vanha tekonurmi ovat edelleen vuosia vaihdon jälkeen junioreiden käytössä ja alusta on huomattavasti parempi ja turvallisempi kuin hiekkakenttä. Miettikää, kuinka isosta asiasta tässä on kyse niille pallon perässä kirmaaville lapsille, jotka tästä hyötyisivät! Puhumattakaan ultimaten pelaajista ynnä muista myös isoa kenttää tarvitsevista vaasalaisista junioreista ja aktiiviliikkujista.


Teillä on nyt kaikki järkevän ratkaisun avaimet käsissänne. Älkää enää viivästyttäkö hankkeen etenemistä, vaan ajatelkaa kaikkia niitä tuhansia vaasalaisia veronmaksajia, jotka nauttivat jalkapalloviihteestä ja haluavat katsoa futista kelvollisissa olosuhteissa katon alla. Ja niitä tuhansia junioreita, jotka tulevina vuosikymmeninä pääsevät hyötymään teidän tekemästä päätöksestä. Luotan teihin! Kiitos!

2
Palloliiton puheenjohtaja Pekka Hämäläinen sanoi eilen painavia sanoja Vaasan stadiontilanteesta. VPS joutuu jälleen kerran hakemaan poikkeuslupaa liigalisenssille stadionin puutteellisten katsoja- ja sosiaalitilojen vuoksi ja Hämäläisen mukaan on epävarmaa, myönnetäänkö lisenssiä.

Stadionin pääkatsomo alkaa olla katsojille vaarallinen ja stadionin sosiaalitilat ovat todella heikossa kunnossa. Tällä hetkellä näyttää siltä, että VPS:n joukkue saatetaan kauden päätteeksi pudottaa Ykköseen, vaikka se urheilullisesti ansaitsisi paikkansa liigassa. Tämä olisi lähes murha VPS:lle ja etenkin meille urheilumyötämielisille vaasalaisille.

Olisiko kaupunginhallituksen ja -valtuuston jo aika reagoida? Haluaako kaupunki pilata maineensa lopullisesti suomalaisten liikunnan ystävien silmissä? En voi ymmärtää, miten tämä on edes mahdollista?

Palloliitto muuten suosittelee Vaasaan uutta stadionia, jonka ansiosta meillä olisi jälleen mahdollisuuksia saada järjestettäväksi myös maaotteluita. Pohjanmaan rannikko on hienoa futisaluetta, joten alueen veronmaksajat todella ansaitsisivat maaottelutapahtumia lähialueelle. Mutta tärkeintä olisi, että JOTAIN TEHTÄISIIN NYT! Oli se sitten nykyisen remontointi tai uusi.

Pages: [1]