Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Johansson

Pages: [1]
1
Valtuuston tietoon / Kaupunginjohtajakysymys
« on: 08. 04. 2006 10:10 »
Kaupunginjohtajakysymys

Tämän päivän (08.04.2005) Pohjalaisen mukaan Vaasan kaupunginjohtaja Markku Lumio hakee kunta-alan työmarkkinajohtajaksi.  Viime viikolla aplj. Heikki Lonka ilmoitti hakevansa Vantaan apulaiskaupunginjohtajaksi.  Lehden mukaan kysymys on vain sattumasta.

No. Vielä ei ole kirkossa kuulutettu ettemmkö saisi nauttia molempien tuomasta julkisesta hupista  ja tulevista hälyistä vielä pitkään.

Selvää on kuitenkin, että tilanne aiheuttaa märkiä unia Vaasan kaupungin kehitysjohtaja Jorma J. Pitkämäelle, joka pyrki kaupunginjohtajaksi viisi vuoatta sitten.

Ihan teoreettisesti:  Jos sekä Lumio että Lonka lähtevät Vaasasta,  on edessä melkoinen kunnallispoliittinen kriisi.  Sen aikana joudutaan miettimään sekä kaupunginjohtajien määarä että mandaattikysymys uudelleen.

Tärkeä kysymys on myös se, että onko nykyisissä hiekkalaatikon pojissa ainesta johtajoksi?  Tarkoitan lähinnä J.J Pitkämäkeä ja Heikki Vehkaojaa.2
Yleistä keskustelua / Markettien huumaa
« on: 18. 09. 2005 12:12 »
Mitä tahpahtuu kun pääoma jyllää?

Yksityisen pääoman osuus Vaasan kaupungin kehittämisessä on merkittävä.  Kaikista merkittävämmäksi vaikuttajaksi on noussut toimitusjohtaja Heikki Punkarin johtama Halli Oy.  Halli Oy tunnetaan mm. siitä että sen konttorin palvelutiskillä ei ole nähtävissä Halli Oy:n osakasrekisteriä vaikka laki niin edellyttää.  Suurin omistaja tällä hetkellä lienee entinen vaasalainen lääkäripariskunta.

Halli Oy yllätti viikolla jopa  ns. asioita seuraavat  ostamalla kansainväliseltä sijoitusyhtiöltä sen omistuksessa olleen Nordean Alatorin kiinteistön,  Tilaa on puolet Alatorista ja neliöitä 7000.  Samassa yhteydessä uusi omistaja väläytti suunnitelmasta yhdistää Alatorilla olevat liiikkeet Hovioiekudenpuistokolta Vaasanpuistikolle.  Tämä jälkimmäinen idea toisi aivan uutta sykettä torin varrelle.

Muistettava on myös Halli Oy:n suunnitelma torin uudelleen rakentamiseksi.  Ajatuksena on Vaasanpuistikon alle louhittava 8000 neliön kauppakeskus ja torin päälle rakennettavat kaksi 500 neliön liikerakennusta.

Tutun yrittäjän mukaan Halli Oy on tänä vuonna nostanut vuokria usealla kymmenellä prosentilla.  Jos näin on,  niin syynä on tietysti kerätä rahaa nyt tehtyyn kauppaan tai se, että Kauppahallin uudistus ei ole sujunut niin kuin on ajateltu tai molemmat.  Joka tapauksessa on selvää, että Alatorin vuokralaiset saavat pian vuokrankorutuslapun.  Viimeistään siinä vaiheessa kun vuokramaksu siirretään Halli Oy:n lomakkeille.

Merkittävä vaasalainen yksityinen toimija on myös Pentti Tarpion johtama Star Soft, jonka kuningasajatuksena on ns. Wasa Galleria Black Jack-kiinteistöön tai hienommin Tornikeskukseen.  Koko korttelin valjastaminen liike-elämän käyttöön on lähtenyt liikkeelle nihkeästi.  Merkittävä vaikuttaja Tarpio joka tapauksessa on.

Tässä yhteydessä ei tienkään sovi unohtaa Harry Schaumanin säätiötä, joka nykyisen johtajansa aikana on yllättänyt monet kerrat.  Vaasalainen todellisuus on myös todistanut että yllättäviäkin kombinaatioita voi syntyä.

Tällä hetkellä odotan paukku-uutista siitä, mihin sijoittuu itä-suomalainen jättiläinen Tokmanni. Yritys neuvottelee tällä hetkellä jonkin olemassa olevan vaasalaisen yrityksen kanssa runsaan 1500 neliön tiloista.  Siis: onko kysymyksessä Citymarketin vai Anttilan tilat?
Tietenkään spekulaatiosta ei voi jättää pois KappAhlin nykyisiä tiloja sen enempää luin H&M:ää.

Ylksityinen pääoma heiluttaa juuri nyt Vaasaa lähes miten haluaa.  Toistaiseksi lopputulokset ovat olleet pääsääntöisesti positiivisia.  Miten sitten jatkossa?

Pages: [1]