Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Reino Kolmonen

Pages: [1]
1
Sekalaista keskustelua / Terrorismi
« on: 15. 12. 2010 20:08 »
Mistä terrorismi sikiää

Kun tarkastelemme vuoden 1990 jälkeistä aikaa, niin on aivan selvää se, että kansojen elinolosuhteet ovat maailmanlaajuisesti heikentyneet.

Samoin edustuksellinen demokratia on muuttunut valtaeliitin alueeksi, jossa ei juurikaan kansan ääni kuulu. Ihmiset kokevat, että enää ei voi elämäänsä vaikuttaa äänestämällä ja tämä johtaa terroristisiin tekoihin.

Edelleen globaali kapitalismi aiheuttaa köyhyyttä, sotia ja eriarvoisuutta eri puolilla maapalloa.
Kun ihmiset on alistettu melkein orjien tasolle ei ole ollenkaan ihme, että se johtaa terrorismiin.

Sosialismi (työväenliike) ei ole aiheuttanut terrorismia, vaan terrorismi lähtee juuri kapitalismista, joka riistää eripuolilla maapalloa eläviä kansoja. Samoin se väkivalloin riistää uusia raaka-ainealueita ja kuljetusreittejä hallintaansa.
Kuten lähi-itä ja Israel. Mutta myös Irak ja Afganistan ovat sellaisia sotatapahtumia, jotka väistämättä johtavat terrorismiin.
Kun ihmisiltä on viety mahdollisuudet vaikuttaa elämäänsä, aiheuttaa se juuri terrorismia.

Toisaalta USA ja CIA myös käyttävät likaisentyöntekijöinä terrorismiin taipuvaisia järjestöjä ja henkilöitä omien poliittisten ja taloudellisten etujensa ajamisessa.

Mutta myös Suomessa toimi ennen sotia Lapuanliike, joka voidaan myös luokitella terrorijärjestöksi. Lapuanliike kävi terroristista sotaa vasemmistolaista työväenliikettä vastaan. Mutta toisaalta sekin sikiää kapitalismista.

Nämä ovat niitä tekijöitä, jotka ovat olleet ja ovat edelleen kasvualustana terrorismille.


2
Sekalaista keskustelua / Venäjä ja Suomi
« on: 13. 12. 2010 18:06 »
Alleg'ro kulkee Pietarin ja Helsingin välillä

Venäjän pääministeri Vladimir Putin ja presidenttimme Tarja Halonen olivat yhdessä neitsytmatakalla Alleg'rojunalla. Juna on myös ensimmäinen EU:n ja Venäjän välillä.

Sähköllä kulkeva juna on egologinen vaihtoehto matkustamiselle. Presidentti Tarja Halonen oli korostanut puheessaan Suomen ja Venäjän hyviä suhteita, mitä nyt nopeanjunanliikenteen avaaminen kuvastaa.

Alleg'ro juna tulee kuljettamaan ensivuonna noin 24 prosenttia enemmän matkustajia Helsingin ja Pietarin välillä.

Suomen pääministerin Mari Kiviniemen vieraillessa viime viikolla Moskovassa olivat sekä Kiviniemi, että Venäjän pääministeri Vladimir Putin pitäneet tärkeänä, että Suomessa lisätään kouluissa Venäjänkielen opiskelua.
Se olisikin todella tärkeää kun yhteistyö Venäjän ja Suomen välillä tulee edelleen kasvamaan ja näin kielenkin kautta tulisi yhteistyöhön lisää syvyyttä.

Mutta myös muun taloudellisen toiminnan alueella tehtiin isot kaupat viime viikolla Moskovassa kun Venäläinen yritys osti puolet Helsingin telakasta. Se tietää nyt työttömänä oleville  suomalaisille telakkatyöläisille työtä ja taloudellista turvallisuutta.

Tämä on juuuri sitä hyvää naapuruustoimintaan, josta Suomella on hyvää kokemusta vuoden 1945 jälkeen ja on hyvä että se nyt edelleen jatkuu.

3
Sekalaista keskustelua / Historiaa
« on: 23. 12. 2005 19:07 »
Jos, jos historiaa

Haaste kaikille itseään kunnioittaville suomalaisille historian tutkijoille:
Kertokaa meille millainen Suomi olisi tänään, jos liittolaisemme Adolf Hitlerin Saksa olisi voittanut toisen maailmansodan? Jos, jos, jos.

Missä olisivat Gestapon päämaja Helsingissä? Hotelli Kämpissä vai entisen valtiollisen poliisin päämajassa Ratakadulla? Miten olisi sen demokratian laita?

Mikä olisi oman ohranamme, nykyisen Suojelupoliisin asema suhteessa Gestapoon?

Pages: [1]