Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - MikaR

Pages: [1]
1
Yleistä keskustelua / Vaalirahoitus
« on: 17. 05. 2008 08:08 »
Poikkeuksellisesti leikkaan tähän Iltasanomien keskustelunaloitteen. Alla oleva mielipide on hyvin perusteltu, ja pätee Vaasaankin erittäin hyvin.

Suomen vaalirahoitussotkut puhdasta korruptiota?
15.5.2008 9:43

Timo Kallia on kiittäminen siitä, että hän vahvisti kotimaan kamaralta omalla skandaalillaan todeksi sen, mitä Euroopan neuvoston korruptionvastainen elin Greco toitotti jo joulukuussa: Suomen vaalirahoituslaki on käsittämättömän lepsu.

"Hyvähän" se on paistatella kaiken maailman korruptoitumattomuustilastojen kärjessä, kun kansakunnan lakia säätävä elin toimii kaikkien moraalikäsitysten vastaisesti. Yhdet ja samat henkilöt säätävät vaalirahoituslain rangaistuksettomaksi ja sitten rikkovat sitä. Eikä toimintaa valvo kukaan.

Yhteiskuntamme korruptoitumattomuus taitaa viimeinkin olla paljastumassa siksi silmänlumeeksi jota se on aina ollutkin. Toki tässä nyt on eroteltava ne tahot, joitten vaalirahoitus on ollut avoimesti tiedossa, ja toisaalta ne, jotka ovat lakia rikkoneet. Mutta silti olennaisinta lienee se, että asiat on aina jotenkin painettu villaisella. Erilaiset järjestöt tukevat kannatusyhdistyksiä ja esiintyvät sitten sinisilmin, että "me emme ole tukeneet yksittäistä henkilöä". Silti tällä tukemisella on yksi ja sama päämäärä: oman edun ajaminen, kuten nyt vaikkapa tämän Vihdin Ideaparkin "pakkorakennuttaminen". Mitenhän monta teollisuuslaitosta, kauppakeskusta ja ties sun muuta jättiläisprojektia tässä maassa on vuosien saatossa polkaistu käyntiin tyylipuhtaan korruption tai lain kirjaimet täyttävän lahjonnan keinoin? Luoja yksin tietää.

En ole koskaan ennen suomalaisena oman valtiovaltani puolesta yhtä lailla hävennyt. Rehellinen kansakunta!? My a**!! Säätäkää uusi laki. Ja potkikaa vanhan lain rikkojat pellolle. Ja vähän hemmetin äkkiä. Korruption ja muun, periaateessa laillisen kähminnän ja lehmänkauppojen erotteleminen on tosi vaikeaa ja juuri siksi tähän asiaan pitää panostaa nyt ja heti!
Häpeän parlamentti

Pages: [1]