Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Tikka Masala

Pages: [1]
1
Laihian asiat / Laihian kunnallispolitiikka
« on: 08. 11. 2012 06:06 »
Laihian kirkkoherra ja kokoomusvaltuutettu Mertsi Saarela harkitsee persuihin loikkaamista.  Jos näin tapahtuu, tulee persuista isompi ryhmä kuin kokoomuksesta.  Vaasan kuntaliitokselle tämä ei tiedä hyvää, mutta Laihian seisova ja ummehtunut kunnallispoliatiikka saisi kyllä lisää väriä sittemm Antti Ruostetniemen päivien.

2
Vaasa / Munasiko Pikpruukki
« on: 05. 06. 2012 07:07 »
Kiinteistö Oy Pikipruukki ja Anvia Oyj ovat sopineet lajakaista- ja kaapeli-liittymien toimittamisesta Pikipruukin ja Vaasan Asumisoikeuden omistamiin kiinteistöihin.  Jokaiseen asuntoon toimitetaan 2 M:n internmetyhteys ja kaapeali-tv-liittymä tämän vuoden loppuun mennesssä.

Ennakkotiedote asukkaille herättää enemmän kysymyksiä kuin antaa vastauksia.  Näin Anvia:

”Laajakaista tullaan toteuttamaan kaapelimodeemitekniikalla eli jatkossa tv-kuva ja Internetyhteys tulevat samasta tv-pistorasiasta. Tv-kuvan näkyvyyteen muutos ei vaikuta.  Palvelu sisältyy huoneiston kuukausivuokraan / käyttövastikkeeseen.”

Hienoa, mutta ennakkotieto on puutteellinen.  Jos tv-kuva ja internetyhteys tulevat samasta pistorasiasta ja pc on toisella puolen huoneiustoa, niin kulkeeko piuha lattiaa pitkin vain vedetäänkö se seinää ja kattoa pitkin vai jalkalistaa pitkin.  Jos vedetään jalkalistaa pitkin, niin miten ylitetään avoin lattiapinta.

Jos taas seinää ja kattoa pitkin, niin kosmeettinen haitta on sietämätön.  Luulisi että asia on mietitty.  Se vain pitäisi osata keertoa asukkaille niin, että se ymmärretään oiken.

Meillä esimerkiksi huoneiston pohjaratkaisu on sellainen, että maamallikon järjellä ongelmaa ei pysty ratkaisemaan.  

3
Mustasaari / Mustasaari on lähiö vaasalaisille
« on: 25. 05. 2012 09:09 »
Minulla on sude Mustasaareen perheen kautta. Olen ymmärtänyt että Mustasaari on vain lähiö monille Vaasasata sinne muuttaneille tai sieltä Vaasassa töissä kävijöille. 

Siksi esim. Mustasaaren kunnallispolitiikka ei kiinnosta kun vasta jos jokin asia ei etene asukkaan mielestä riittävän nopeasti tai oikein.

Monilla mustasaarelaisilla ei ole mikäänlaista kotiseututunnetta.  Poikkeuksen tekevät tietysti ne lähinnä ruotsinieliset, jotka ovat syntyneet ja kasvaneet Mustasaaren ruotsinkielisissä kylissä.

Ainoa yhdistävä tekijä monille Mustasaaren suomenkielisille on vain ja ainoastaan suomenkielisten kohtelu kunnassa.

4
Sekalaista keskustelua / Minulla on asiaa
« on: 18. 04. 2012 07:07 »
Vaikka täällä on jo 522 ketjua, ajattelin perustaa vielä yhden otsikolla "Minulla on asiaa"  Ajattalen että ketju sopii meille, jotka eivät ole löytäneet jo olemassaolevista ketjuista itselle sopivaa tai nille, jotka pelkäävät että oma asia hukkuu yleiseen hälyyn.

Minulla on siis asiaa, joka kaihertaa sieluani.  Olen huolissani vaasalaisesta yhteisöllisyydestä, joka on mielestäni katoamassa.  Ymmärrän että on turha haikailla entisen puutalokaupungin yhteisöllisyyden perään mutta kaipaan uutta yhteisöllisyyttä.

Varsinkin nuoret ovat menettämässä paikallisuuden tajunsa.  Ei olla enää Präntööltä, Hietskusta ja Hutskilta, vaan eletään jonkinlaisessa ei-kenenkään globaalissa maailmassa. missä ei ole minkäänlaisia kiintokohtia ihmisen historiaan ja taustaan.

Minua kaihertaa myös tunne siitä että valitsemamme valtutuutetut ja luottamusmiehet eivät jaksa syventyä tavallisen vaasalaisen elämään ja etuihin.  Valitut uskovat  vierailta paikkakunnilta tänne muuttaneisiin virkamiehiin, joilla ei voi olla minkäänlaista hiljaista tietoa vaasalaisista tunnoista ja tavallisen vaasalaisen historiasta.

Pages: [1]