Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - manteiro

Pages: [1]
1
Valtuuston tietoon / Nauhakaupunki Vaasa-Seinäjoki
« on: 21. 12. 2011 13:01 »
Sähköisen rautatien myötä on noussut otsikoiden aiheeksi nauhakaupunki Vaasa-Seinäjoki!

Nauhakaupunki-idea olisi mitä yksinkertaisin keino nostaa koko kaksoiskaupunkiseutu kukoistukseen hyvällä tahdolla. Eikä maksaisi paljon - radanvarsikaupungin investoinnit hoituisivat sijoittajien toimesta ilman mittavia rahallisia satsauksia yheiskunnan taholta. Idea on moninverroin hyödyllisempi kuin kuunsilta tai kannattamaton laivayhteys Ruotsiin.

Suurin mutta tuleekin sitten katkerasta kilvasta Seinäjoen ja Vaasan välillä! Seinäjokiset ovat sydämistyneet vaasalaisten ylimielisyyteen, edes sairaalayhteistyö ei ole saanut vaasalaisten kannatusta.
RKP:n intressit ovat yksinkertaisesti lännessä, siksi vain nöyrä yhteistyö eteläpohjalaisten kesken (Vaasassa ja Seinäjoellä ja sillä välillä) voi tuottaa tulosta.  

2
Sekalaista keskustelua / Seurakuntaelämää
« on: 28. 03. 2011 13:01 »
Suurin osa vaasalaisistakin kuuluu evankeeliseen kirkkoon, lähinnä Vaasan suom./ruots. seurakuntiin. Myös monet ovat erilaisten kristillisten uskontokuntien jäseniä - islamilaisiakaan nyt sitten unohtamatta.
Siksi hämmästyinkin, etten löytänyt aiheesta ensimmäistäkään otsikkoa vaasalaisia.info-sivustolta. Ehkä se johtuu harrastuksen puutteesta - kirkon kautta mennään vain häihin ja hautajaisiin ja tietty ripille ja ehkä joulukirkkoon.

Moottorina avaukseeni toimi eilinen suomalaisen seurakunnan järjestämä ELVIS-messu Huutoniemen kirkossa. Ryhmä Konneveden seurakunnasta oli saapunut Vaasaan, vetureina kirkkoherransa Olavi Virtanen sekä komeaääninen kanttori Alexi Juhanpelto, säestäjänä sikäläisistä seurakuntalaisista koostuva taitava soitinyhtye The Men in Sin.

Kiitos puolisoni lievän painostuksen, suostuin lähtemään Huutoniemelle. Enkä kadu!
Voi veljet, millaista ilotulitusta messu oli alkaen kirkkoherra Virtasen hulvattomasta saarnasta, josta ei todellakaan huumoria puuttunut. Nauraminen kirkossa (!) oli täysin luontevaa alun ujostelun jälkeen. Myös Konneveden kanttorin mahtava ääni ja Elviksen hengellisten laulujen tulkinta oli mieliinpainuva. Ei ihme, että poistuvan yleisön joukosta kuului: Lisää tämmöistä!

On toki selvää, etteivät tuon kaltaiset "kirkonmenot" jatkuvana sovi suomalaiseen mentaliteettiin. Kirkon kynnys kuitenkin madaltuu tavallisille ei-uskoviksi itsensä kokeville erilaisten esitysten kautta, joita on tietysti nähtykin aina silloin tällöin. Kansa täyttää kirkot ja ehkä niistä jää jotain sinne sielun sopukoihinkin. Lisää tämmöistä!    

3
Valtuuston tietoon / Kenen hyväksi VAASAN SÄHKÖ?
« on: 26. 11. 2006 14:02 »
Vaasan kaupunki omistaa Vaasan Sähkön osakekannan lähes kokonaan (98%)!

Herra Kaupunki siis hallinnoi, päättää ja määrää muun muassa sähkön jakeluhinnat. Ymmärtääkseni me vaasalaiset ihmiset olemme kuitenkin juuri tuo herra Kaupunki ja olemme kaikki omistajia yhteisessä sähköyhtiössämme. 
Miksei se siis näy tavallisen sähkönkuluttajan kukkarossa? Onko herra Kaupunki kuitenkin ketunhäntä kainalossa verottajan asialla piiloverojen, tuottovaatimusten muodossa?
 
Valtuuston, joka käyttää ylintä päätösvaltaa Vaasan Sähkössä, pitäisi ymmärtää sähkön hinnan korotusten puraisevan kaikkein pahiten eläkeläisiä ja muita pienituloisia.
Yösähkön hinta on myös kivunnut lähelle päiväsähkön hintaa. Siinä tuntuu petoksen maku, on narrattu ihmiset käyttämään varsinkin omakotitaloissa (yö)sähköä lämmitykseen. Potentiaalin täyttyessä voidaankin aloittaa hyväuskoisten rahastus!

Fortumin kettuherrat ovat opettaneet suomalaiset epäilemään kaikkien sähköherrojen selityksiä. Ovat nousseet parhaiksi säveltäjiksi Suomen yrityskartalla. Aina, vaikka pörssisähkön hinta alenee, sataa, tai paistaa on syytä nostaa sähkön hintaa!
Kilpailutus ei pure johtuen sähkönsiirron korkeasta keinotekoisesta hinnasta!

Hintapeli on liiankin helppoa, koska tuon sähkökarjan on pakko käyttää sähköä Suomen kaamoksessa ja pakkasessa!


Pages: [1]