Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - leena_hallasmaa

Pages: [1]
1
Valtuuston tietoon / Virkamiesmoraali
« on: 10. 01. 2006 14:02 »
Blogin keskustelualueita lukiessani on lukijakunnan mielipiteistä voimakkaasti erottunut suuri epäluulo kaupunkimme virkamiesten työmoraalista ja moraalista ylipäätään. Välttämättä ei ole käynyt selväksi se, ulottuuko tämä epäluulo kaikkiin kaupungin työntekijöihin vaiko vain ylimpiin virkamiehiin.

Suuri osa virkamiehistä on kaupunkilaisten valitsemien luottamushenkilöiden valitsemia. Ei pelkästään valtuutettujen tai kaupunginhallituksen edustajien, vaan lautakunnissa luottamustehtäviään hoitavien henkilöiden valitsemia työntekijöitä. Onko vedettävä suora johtopäätös luottamushenkilöiden kyvystä valita hyviä työntekijöitä? Tällöinhän luottamustehtäviään hoitamaan olisi tullut valituksi pääosin tehtäviään huonosti hoitavia henkilöitä ja samalla heitettyä varjo äänestäjien harkintakyvylle. Toivottavasti näin ei ole. Muutoin on vedettävä sellainen johtopäätös, että valinta olisi siirrettävä virkamiehille kokonaisuudessaan. Osinhan näin jo onkin, koskapa esim. koulujen rehtorit valitsevat opettajat aikaisemman luottamushenkilöiden toimesta tapahtuneen valinnan suhteen. En usko, että tämä ratkaisu olisi yksioikoisesti parempi ratkaisu.

Toivottavasti kaupungin työntekijöiden työn seuraaminen ei muodostu kyttäämiseksi, sillä sitä tapahtuu ihan riittävästi työnantajankin toimesta. Millään työpaikalla työntekijän työteho ei saavuta 100 %:ia. Olen aivan varma, että yksityisellä puolellakaan ei näin ole. Mutta uskon siihen, että suurin osa työntekijöistä tekee työnsä hyvällä ammattitaidolla ja virkavelvollisuutensa sitomana.

2
 Ruuanlaitto on  usein välttämätön paha, josta arjen kiireiden keskellä vain on jotenkin selviydyttävä.  Viikonloppuisin voikin sitten keskittyä paremmin ruokalajeihin, jotka  vaativat pidemmän valmistumisajan. Ehkäpä innokkuutta riittää jopa ateriakokonaisuuksienkin loihtimiseen perheen  tai  ruokavieraiden  iloksi.
 
 Ruoka-ohjelmien ja erilaisten  ruuanlaittoa käsittelevien aikakausilehtien suosiosta päätellen meitä kotikokkeja on runsaasti. Olisikin mukava kuulla  muiden onnistumisen  hetkiä. Alku-, pää- ja jälkiruuaan  lisäksi voisi liittää myös viinisuosituksen tai sitten voisi mahdollisesti kertoa uuden arkiruuan, joka maistuu myös perheen pikkuväelle tai helpottaa  kukkaronnyörit kireällä elävien ruuanlaittopulmia silti tuottamalla suussasulavia hetkiä.

Pages: [1]