Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Tapio Parkkari

Pages: [1]
1
Sekalaista keskustelua / Sääilmiöt
« on: 27. 06. 2013 16:04 »
Sää kiinnosta varsinkin ns. tavallista kansalaista. Netti suorastaan pullistelee sääsivuja ja karttoja.  Tässä Suomean virallinen:

http://ilmatieteenlaitos.fi/sade-ja-pilvialueet/suomi

2
Vaasa / Vaasan ympäristöongelmat
« on: 15. 06. 2013 12:12 »
Tässä ketjussa käsitellään kaikkia muita, paitsi Kemiran ympäristölle aiheuttamia ongelmia. 

Aloitetaan vaikka "Raatopakasta".  Raatopakka sijaitsi suurinpiirtein paikalla missä nyt sijaitsee Milkan entinen meijerirakennus.  Vanhan muistitiedon mukaan Raatopakalle vietiin surutta kaikki mahdollinen teurasjätteistä teollisuuskemikaaleihin ja jäteöljyihin.

Nyt alaueelle suunnitellaan asuntoja, niin olen ymmärtänyt.

3
Vaasa / Hietalahden Villan puolesta
« on: 04. 06. 2013 10:10 »
Kyllä myös ruotsinkielinen säätiö, joka haluaa säilyttää "Villan" on sen puolesta.  Yksityiselle ei sitä villaksi tietenkään myydä mutta kyllä ravintolaksi, häiden ja juhlien pitopaikaksi tms.  Vaasan kaupunki suunnittelee rakennuksen myymistä ja tiettävästi jo jonkinlaisia neuvotteluja on käyty.

4
Yhdistysten Vaasa / Variskan aluaetoimikunta
« on: 25. 04. 2013 08:08 »
Variskan aluetoimikunta on kokouksessaan keskiviikkona 24.4. käsitellyt mm. saamiensa lausuntojen perusteella alueen läpi kulkevan moottorikelkkareitin aiheuttamia häiriöitä. Aluetoimikunta toivoo, että luvan myöntäneet kaupungin vihertoimi ja kaupungingeodeetti tarkistaisi jatkossa, onko reitille myönnetyn luvan ja toteutuneen reitin välillä ristiriitaisuuksia.

Aluetoimikunta antoi tukensa myös Melaniemen alueella kerättävälle adressille, jossa vaaditaan liikennevaloja Melaniemen ylitykseen.

Lisätietoja saa mm paikalla olleilta aluetoimikunnan jäseniltä sekä liitteenä olevasta pöytäkirjasta.

terveisin
Tapio Oikarinen
Variskan aluetoimikunnan sihteeri

Variskan aluetoimikunta on Vaasan kaupunginhallituksen asettama Ristinummen, Vanhan Vaasan, Pappilanmäen, Melaniemen ja Haapaniemen sekä niiden lähialueiden palveluiden ja asioiden
puolustaja

Liity mukaan toimintaan
variskan.aluetoimikunta@netikka.fi

5
Sekalaista keskustelua / Joka kuritta kasvaa
« on: 01. 04. 2013 09:09 »
Alppilan yläasteen erityisopettajaa uhkaa potkut.  Opettaja oli työntänyt selästa suutaan  soittavan oppilaan ruokalasta kun rehtorin mielestä oppilas olisi pitänyt taluttaa ruokalasta kauniista hartioista kiinni pitäen.

Noh.  Vuonna 1960 Onkilahden kansakoulun vanha opettaja "Saaren Kalle" otti niskuroivan oppilaan nenän etu ja keskisormiensa väliin ja väänsi, että rutina kuului.  Se tehosi joka kerta.  Samoin kuin sormille annettu iskiu karttakepillä.

Aika on nyt toinen.  Nyt keskustellaan siitä saako lasta tukistaa, läimäyttää tai yleensä
ranghaista.

40 ja 50-luvuilla syntyneillä oli sentään kaksi vaihtoehtoa:  joko solkipääremmillä ja tai sillä pehmeämmällä päällä.

Vanhankansan mukaan: "Joka kuritta kasvaa se kunniatta kuolee", vai kuoleeko?

6
Yleistä keskustelua / Torju lamaa - hemmottele itseäsi
« on: 13. 03. 2013 06:06 »
Oletko jo sen ikäinen että olet läpikäynyt useampia lama-aikoja.  Oletko huomannut että aina ennen lamaa tai sen aikana kaikenlainen hyvittely lisääntyy tuotteiden ja palveluiden kautta.  Jopa niin, että lama voidaan ennustaa mainosten perusteella.

Tämä tuli mieleeni kun tänään aamulla kello 07.27 postiluukku rapsahti ja sieltä putosi Lidlin mainos. Mainoksen sisältö on tiivistetysti epäterveellisiä maketa herkkuja, joita kukaan ei tarvitse. Edullisia perus ruokatarvikkeita ei mainoksessa juuri ole.

Eli äkkinäinen johtopäätös on, että mainostajat tietävät että ihminen haluaa unohtaa tilansa tai pelkonsa tulevista ankeista ajoista ostamalla mielihyvää.

Toinen samaan kategoriaan kuuluva asia on keskusliikkeiden mainonta.  ”Muka” edullisten tarjousten joukossa on yhä enemmän ”mukatarjouksia”:  edullista suuvettä, tuulilasin pesunestettä ja vastaavia, joiden avulla pyritään luomaan mielikuva edullisista hinnoista.

Joku aina menee retkuun.

7
Yleistä keskustelua / Mikä nimeksi Bölelle?
« on: 01. 03. 2013 11:11 »
Nimm: pappa Perussuomalaiset ketjussa:

"Persujen idea Bölestä on hyvä, mutta nimiesitys on kökkö.  Böle nimisiä kyliä on Suomessa ja  Ruotsissä leegio, joten lansion ehdotus uudesta yhteisestä molemmnkielisisestä tai kummallakin kaelellä erikseen on mainio.  Sitä voitaisiin vaikka pähkäillä täällä:

Uudessa yhteisessä nimessä voisi esiintyä sana metsä, marja, kuusi. mustikka, kanerva tms. yhdistyneenä johonkin muuhin sanaan ja samma på svenska.  Nimi ei saa olla alentava  vaan ylaentävä. Löytyisikö Aleksis Kiveltä oikea sana?"


Sekä Vaasan että Mustasaarenpuolella olevan Bölen uudesta nimestä on synatynyt miaelenkiintoinen keaskustelu-  Käydään keskustelu täällä.  Kari Lajuneaan ehdoattaa aluaeen nimeksi:  Pöllimetsä.


8
Sekalaista keskustelua / Sähköyliherkät hattiwatit
« on: 06. 01. 2013 10:10 »
Pari viikoa sitten kovilla pakkasilla otin käyttöön täkin päälle keinokuituisen viltin.  Se lämmitti mukavasti.  Kuluneet pari viikkoa olen nukkunut erittäin huonosti.  Viime yönä minun  oli kuuma ja pilkkopimeässä heitin viltin lattialle.

Hämmästykseni oli kova kun viltti suorastaan kipunoi pieniä salamia.  Koitin möyhentää vilttiä käsieni välissä ja ilmiö vain lisääntyi.

Viime yön nukuin hyvin.

Nyt on aivan pakko kysyä vertaiskokemuksia tai tietoa asiasta  että en tulisi leimatuksi "Sähköyliherkäksi hattiwatiksi" - siis monen mielestä luulotautiseksi.

-Onko edes teoriassa mahdollista, että sähköinen viltti aiheutti unettomuuteni?


9
Vaasa / Ryhmät 20 ja 47 ja Vaasa
« on: 10. 11. 2012 09:09 »
Vaasan kaupunginvaltuuston ryhmä 20 pitää kiinni vaatmuksistaan, joiden mukaan Vaaan kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen varaapuheenjohtajien paikat kuuluvat ryhmälle vaalituloksen perusteella. Ryhmä 20:een kuuluvat perussuomalaiset, vasemmistoliitto, keskusta ja vihreät.

Keskustan Risto Kukko vakuuttaa että ryhmä pysyy yhtenäisenä ja vaatimustensa takana.  Sosiaalidemokraattien Erkki Teppo ei tähän usko, ei myöskään RKP:n Joakim Stranad.  Strand kuitenkin  myöntää että ryhmä 20:llä on oikeus vaatimuksiinsa.

Ryhmä 47:n muodostavat RKP, Kokoomus, SDP ja kristilliset.  Tepon mukaan demarit eivät ole edes pohtineet yhteistyötä ryhmä 20:n kanssa.

Tämä on siis tilanne nyt kun Vaasan kaupungilla on edessään mm. ankara säästökuuri, joka edellyttää koko valtuuston ja kh:n kykyä toimia yhdessä.

10
Vaasa / Vaasanpuistikon repiminen auki
« on: 25. 10. 2012 12:12 »
"Vaasan-puistikon repiminen auki".

"Vaasan kaupunki aikoo toteuttaa Halli Oy:n (toriparlkki) suunnitelman repiä Vaasan-puistikko auki väliltä Kauppapuistikon kulma ja Vaasanpuistikon ja Pitkänkadunkulma. Tähän on syytä palata  vielä monta kertaa, mutta sitä ennen pieni yksityiskohta.

Kun ihminen (yritys) omistaa tontin, niin ulottuuko tontti myös suoraan avaruuteen ja myös maan keskipisteeseen.

Oletetaan että ulottu maan keskipisteeseen.  Vaasassa on  monta kiinteistöä olemassa, joiden erkkeri tai parveke menee rajan ylitse.

Jos maanalainen parkkitila tullaan toteutumaan avolouhoksena kuten aikoina toriparkki, se aiheuttaa sinänsä jo suuria ongelmia kadun varrella oleville yritykselle.

Poistetun  kiviaineksen omistaa väittelyn mukaan Vaasan kaupunki. Tätä ei ole julkisuudessa olevassa hinta-arviossa millään lailla mainittu, eikä pitävästi todistettu.

Jos maanalainen parkkitila toteutetaan syvätunnelina, se ei todennäköisesti   noudattele vain Vaasanpuistikon rajaa, ja silloin olisivat kiinteistön omistajat myös poistetun kiviaineksen omistajia.

Mikäli korvauksesta ei puhuta tai sovita, rikkoo Vaasan kaupunki ja toriparkki lakia louhiessaan maata muiden omistuksessa olevien tonttien alta.

Korvaus ei olisi mitään pikku summa ja tulee varmasti myös kiinnostamaan reitin varrella olevia kiinteistöjä.

Eli summa sumarum, kumpi vaihtoehto tullaan lobbamaan valtuutetuille?

Vielä pieni detalji.  Jos louhinta toteutetaan tunnelilouhoksena, joka säästäsi vaasalaisilta  kadunkäyttäjiltä monta tuskaa, voidaan poistetun murskeen tuloilla rakentaa jopa pistotunneleitä Vaasanpuistikon varrella olevilta tonteilta laajennettuun toriparkkiin.

11
Vaasa / Eduskunnasta
« on: 25. 09. 2012 15:03 »
Tietoa vaasalaisia.infosta

vaasalaisia.info on tehnyt kansanedustaja Maria Tolppasen kanssa sopimuksen, että hänen omassa blogissan julkaisemat jututu julkaistaan myös vaasalaisia.info blogissa, samoin hänen lehdille lähettämänsä yleisönosastokirjoitukset.

vaasalaisia.info ylläpito tarjoaa saman mahdollisuuden myös muilla vaasalaisille ja mustasaarelaisille kansanedustajille sekä Vaasan, Mustasaaren, Maalahden, Vähäkyarön ja Laihian  kunnallisvaalieahdokkaille.

Blogissa (ja foorumissa) julkaistaan vain valmiiksi käsiteltyjä kuvia ja juttuja-  Ne voi lähettää ylläpidon meiliin: tapio.parkkari(miuku)gmail.com

Jos tämä koskee Sinua niin Sinun kannattaa rekisteröityä foorumiin ja postittaa juttusi myös sinne.

Olen lähettänyt nämä tiedot Vaasan ja Mustasaaren kansanedustajille/lle.  Nyt pyydän lukijoiden apua kertomaan tarjouksesta myös kunnallisvaaliehdokkaille.

Tapio Parkkari

Lue Tolppasen viimeisin eduskuntauutinen blogista
http://www.vaasalaisia.info/index.php?/archives/3137-Tolppanen-tyrmistyi.html

12
Mustasaari / Mustasaarelaiset
« on: 26. 05. 2012 17:05 »
Hei,
tarjoan mustasaarelaisille ilmaista näkyvyyttä vaasalaisia.info kaupunkiblogin foorumin Mustasaari-osiossa. vaasalaisia.info on vaasanseudun suurin ja monipuolisin kansalaissivusto.  Sivustolla ei ole muuta agendaa kuin sanomisen vapauden edistäminen.

Mustasaaraelainen, rekisteröidy kirjoittajaksi.  Kerro sivustosta myös tutuillesi tai yhdistyksesi jäsenille.
Mustasaari osio voi toimia vaikka yhdistyksesi kokoonkutsujana jos yhdistyksellä ei ole omaa  nettisivua.

Sivuston kävijävirta on satoja käyntejä päivässä, joten sanomasi tulee varmasti luetuksi.

Tapio Parkkari
vaasalaisia.info
ylläpito

13
Sekalaista keskustelua / Ajat muuttuu
« on: 16. 11. 2011 13:01 »
Voisi olla hyödyllistä keskustella niistä muutoksista ihmisten käyttäytymisessä, jotka ovat tapahtuneet omana aikanamme. 

Minua ärsyttää erityisesti se, että sähköposteihin ei vastata.  Lähetän hyvin vähän postia ja vain
silloin kun on jotain asiaa.

Kirjeiden aikana oli itsestään selvää että kirjeeseen vastattiin.

14
Yleistä keskustelua / Sitä ittiänsä
« on: 25. 10. 2011 05:05 »
Vaasalainen perheenäiti Tanja Hietikko kirjoittaa tänään sanomalehti Pohjalaisen yleisönosastossa otsikolla ”Viimeinen kerta Pökälelandian altaassa”  Tropicklandian altaasta löytyneestä pökäleestä sitiä itseänsä. Perhe oli ollut sunnuntaina 23. 10. 2011 uimassa isossa altaassa kun heitä kohti liikahteli kiltävänruskea kakkapala.

Tästä oli seurauksena ilmoitus valvojalle ja muulle henkilökunnalle ilman minkäänlaista tulosta.  Toimintaa ei keskeytetty, vaan selitykseksi annettiin että kysymyksessä oli kukkaistutuksista tipahtanut pikkupapana, minkä perhe kiistää.

Pökälelandia Pohjalaisessa

Koska samanlainen havainto on tehty myös Vaasan uimahallissa on pakko kysyä seuraavaa:

-Onko kysymyksessä provokaatio?
-Onko kysymys tiedossa olevasta vaietusta ongelmasta?
-Miten tällaisessa tapauksessa tulisi toimia?
-Onko kaikki mahdollinen tehty käyttäytymissääntöjen teroittamiseksi?

15
Sekalaista keskustelua / Seuraa Libyaa
« on: 24. 10. 2011 11:11 »
Libyan väliaikaishallinto on aloittanut keskustelut, joiden tavoitteena on muodostaa maahan väliaikaishallitus. Väliaikaishallinnon johtoon kuuluva Mustafa Abdel Jalil arveli neuvottelujen kestävän viikosta kuukauteen.

Jalilin mukaan uuden perustuslain pohjaksi tulee islamilainen sharia-laki.

Saria Wikipedia
http://fi.wikipedia.org/wiki/%C5%A0aria

Riitta Korhonen - Talouselämä
http://www.talouselama.fi/uutiset/article156766.ece

Etsi lissää resursseja sanoilla sharia t. saria

16
Laihian asiat / Kerro laihiasta
« on: 28. 08. 2011 10:10 »
Olen työstämässä kulttuurirahaston apurahalla mallia uudentyyppisestä portaalista, jonka sisältö muodostuu ihmisten kaikkien käytöön/selailtavaksi/kuunneltavaksi jätetystä materiaalista.

Kerro minulle laihialaisista blogeistä, kuvagallerioista, portfolioista, bändeistä, joiden musiikki on kuultavissa netissä jne.

tapio.parkkari(miuku)gmail.com

17
Yleistä keskustelua / Veronkorotuksia ja menoleikkauksia
« on: 18. 08. 2011 16:04 »
Valtiovarainministeriö esittää ensi vuoden budjettiin 1,16 miljardin euron menoleikkauksia ja 1,1 miljardin euron veronkorotuksia.

Kansanedustajat ehtivät nostaa omaa palkkaansa ainakin leikkausten verran.

Ainakin tämänverran tiedetään

18
Sekalaista keskustelua / Koreoiden hiekkalaatikko
« on: 19. 12. 2010 17:05 »
”Kun elefantit taistelee, se on ruoho, joka kärsii”
arrikkalainaen sananlasku

YK:n turvallisuusneuvosto on aloittanut hätäkokouksen Korean niemimaan kriisin takia. 
Tällä viikolla Pohjois-Korean virallinen nettisivusto varoitteli, että sodan syttyminen Korean niemimaalla on vain ajan kysymys.
- Jos sota syttyy, johtaa se ydinsotaan, joka ei rajoitu pelkästään Korean niemimaalle, sivustolla sanottiin.
Neuvostolta odotetaan julkilausumaa, jossa Etelä- ja Pohjois-Koreaa kehotetaan välttämään uusia provokaatioita.
Koreoiden välit ajautuivat sodan partaalle viime kuussa, kun Pohjois-Korea tulitti maiden rajan tuntumassa olevaa saarta. Tilannetta kiristää entisestään se, että Etelä-Korea aikoo pitää saarella ampumaharjoituksen lähipäivinä.
Pohjois-Korea on varoittanut ankarista vastatoimista, jos ampumaharjoitus pidetään kiistellyllä alueella.
STT - IS

19
Sekalaista keskustelua / Mikä minua kiinnostaa?
« on: 28. 11. 2010 14:02 »
Minun kohdallani kiinnostuksen kohteet vaihtelevat tiheästi. Yleensä kaivan tiedot netistä, mutta syventävään tietoon käytän kirjastoa ja erikoislehtiä, harvemmin DVD:tä.

Juuri tällä hetkellä minua kiinnostaa taikatemppujen ja illuusioiden historia sekä historialliset automaatit mukaanlukien soittorasiat ja mekaaninen musiikki.

Siis melkoinen alue. Mutta onneksi on You Tube.

Perustin tämän ketjun ihan siltä varalta että jos jollekulle löytyy mukava kiinnostuksen kohde, niin tässä ketjussa on helppo jakaa vinkkejä ja linkkejä, JOS...


20
Sekalaista keskustelua / Makkarat
« on: 19. 04. 2010 10:10 »
Vanhan sanomnnan mukaan tosimiehen herkku on "kylmä lenkkimakkara ja taskulämmin koskenkorva". 

En ole yhdistelmää kokeillut mutta uskon että siinä on vinha perä.  Suomalainen mies on makkaranpurija.  Tänään paistoin pannulla miedolla lämmöllä kokeeksi Snelmannin uutuus grillimakkaroita (3 kp itselleni ja pojallel).  Grollimakkaran myyntinimi on Eetvartti ja sen myyntivaltiion että siinä ei ole kamaraa.

Snelmannilla lienee myös toinen kamaraton grillimakkara eli Iivari.  Sitä en ole vielä maistanut.

Eetvartti on miellyttävä yllätys. Makkara maistui todella hyvältä ja leikkauspinta oli tasainen ja kiinteä. Makkaramassa oli vaaleata ja antaa ruokaisan vaikutelman.

Onko muilla kokemuyksia Eetvartista tai Iivarista?

Tänne vain makkaranautinnot arvioiden kera.

21
Yleistä keskustelua / Kansalaisaloite, APUA!
« on: 11. 02. 2010 05:05 »
Hei,
Jos haluat allekirjoittaa kansalaisaloitteen, joka koskee maahanmuuttajien ja pakolaisten vaasalaisille veromaksajille koituvista/tulevista kustannuksist/tuotoista, niin lähetä nimesi meiliosoitteeseen

vaasalaisia.info(miuku)suomi24

Liitän nimesi kansalaisaloitteeseen kun se on valmis toimitettavaksi.

Tapio Parkkari

Pages: [1]