Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Risto Helin

Pages: [1]
1
Sekalaista keskustelua / Poliitikkojen rehellisyys
« on: 09. 08. 2013 09:09 »
Eilen taiteiden yössä istuskelimme luotsiptsaalla ja seuraani liittyi erään lehden toimittaja , kaiken muun mielenkiintoisen keskustelun lomassa pohdimme voiko puolueeseen kuuluva edustaja olla täysin rehellinen . Onko niin ettei poliitikko voi olla ihan oma itsensä , mielipiteet ja päätökset suitsii puolueet aika kovallakin kädellä ja mieliin tulee kyllä Räsäsen kommentit toimia omantunnon mukaan ja toimisiko tämä myös vaikkapa kunnallispolitiikassakin.

2
Sekalaista keskustelua / Sotasyyllisyysoikeudenkäynti.
« on: 13. 03. 2010 06:06 »
Vuosina 1945- 1946 Suomessa käytiin kiistelty sotasyyllisyysoikeudenkäynti. Neuvostoliitolle sodan hävinnyt Suomi joutui Liittoutuneiden ankaran painostuksen kohteeksi koko oikeusprosessin ajanOikeustieteen tohtori Jukka Lindstedtin ja lisensiaatti Stiina Löytömäen tutkimus toteaa, että sotaoikeus rikkoi oikeusvaltioperiaatetta ja toimi lain vastaisesti. Voittajavaltioiden edustajista koostunut Liittoutuneiden valvontakomissio pystyi puuttumaan muun muassa tuomioiden laatimiseen.
- Valvontakomissio ilmoitti tuomiolauselman nähtyään, että tuomiot olivat liian lieviä, joten tuomioistuin joutui harkitsemaan uudestaan päätöksensä ja päätyi painostuksen alla kovempiin rangaistuksiin, Löytömäki kertoo.
Presidentti Risto Rytille luettiin 10 vuoden kuritushuonetuomio, jota yleisesti arvosteltiin ja pidettiin epäoikeudenmukaisena. Ryti istui tuomiotaan kolme vuotta, kunnes presidentti Juho Kusti Paasikivi armahti hänet.
Tutkijoiden mukaan yksilöt eivät kansainvälisen oikeuden mukaan olleet vastuussa sotaan ryhtymisestä Neuvostoliittoa vastaan vuonna 1941 vaikka heidät sotaoikeudessa tästä tuomittiin. Se oli räikeä loukkaus oikeusvaltioperiaatetta kohtaan, toteaa Lindstedt..MTV3 - Pauli Poutanen). Talvisodan päättymisestäkin on tänään kulunut 70 vuotta niin olisihan nyt jo korkea aika päivittää noita esim. Lauri Törnin ja muiden upseerinarvon palautuksia ja anteeksipyyntöjä.

Pages: [1]