Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Nahikas

Pages: [1]
1
Mustasaari / Fjärdskär Mustasaaren Mansikkasaari?
« on: 13. 01. 2013 06:06 »
Olisikohan Raippaluodon sillan päässä sijaitsevasta Fjärdskäristä kehittymässä Mustasaarelle oma Mansikkasaarensa. Loputonta soutamista, huopaamista, itkua ja valittamista, byrokratia, luonto- ja kauneusarvotaistoa.

Paikka on todettu tuuliseksi, ihmisasumuksia ei ole aivan liki, vieressä olevan sillan korkeat pylonit "maisemoivat" jo nyt seutua. Arkijärjellä siis vaikuttaa harvinaisen otolliselta paikalta tullimyllyjen pyöriä.  Mutta kivinen on tuulimyllyn rakentajan taival, kuin konsaan Don Quijotten joka tosin näki myllyissä vihollisen. Oma juttunsa onkin tuulivoiman rakentaminen, onko se ylipäätään järkevää.

Oli miten oli se on ainakin selvää että Suomi on byrokratian luvattu maa. On rakennettu huikeat säännöstöt ja palkattu verovaroilla virkamieslaumat laatimaan sääntöjä, kaavakkeita ja valituspolkuja hankaloittamaan ihmisten elämää. Luotu itse itseään ruokkiva ja alati paisuva koneisto jonka olemassaolon yrittää oikeassa, tuottavassa työssä käyvä väestönosa rahoittaa vanhusten kituessa huonossa hoidossa, teiden rapautuessa ja leipäjonojen pidentyessä.

Pages: [1]