Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Original Wiik,

Pages: [1]
1
Sodanjälkeisen historiamme aikana on kaikki istuvat Presidenttimme olleet vankkumattomia Paasikiven- Kekkosen linjan vaalijoita.  Olisi aika poikkeuksellista,  jos nyt tapahtuisi jokin muutos.

 Niinistöstä ei tullut edelliskerrallakaan presidentiiä,  koska hän ei edusta Paasikivi-Kekkosen linjaa.
Ei ole syytä olettaa että tilanne olisi yhtään muuttunut.  Niinistön hämylinja ei synnytä luottamusta. Natosta tulisi ongelma suomelle, jos pököpäät pääsisivät johtamaan ulkopolitiikkaa.

Suomen ainut turva on lukeneet älykkäät johtajat ja niitä on jo harveneva joukko,kiitos tasapäistävän koululaitoksemme.

2
Vaasanseudulla näyttää tapahtuvan,  Kuin varkain näyttää kyrönmaan keskustalaiset,  erityisesti Laihialaiset lähteneen tukemaan Kari Pastuhovia.
Vaasassahan hänellä onkin jo usean tuhannen äänen potti valmiina.  Vaasalaisten kannattaisi nyt tukeutua mieheen,  jolla on todelliset läpimeno mahdollisuudet. Mielenkiintoista.
Loppupeleissä ratkaisee tietenkin koko Vaasanseudun tuki.

Tapasin Pihlajaniemen tuossa yks päivä, vaikutti siltä että pahin on takana,  nostetta on taas kuin ennen. Luulisin että Risikon ja Pöntisen lisäksi Pihlajaniemi nousee uudelleen eduskuntaan.

Laihialla taittiin munata pahasti,  kun monen puolueen ehdokkailla yritettiin lähteä eduskuntaa valloittamaan.

3
Sekalaista keskustelua / Keskusta ja Kokoomus
« on: 08. 03. 2011 05:05 »
Ovat nykyisin suomea hallitseva koaliitio valtiohoitajia.  Heillä on yhteisesti vahva edustus maaseutusuomessa Vaasa, Kuopio, Oulu Rovaniemi sekä muut pienemmät aluekeskittymät  ja Kokoomuksella lisäksi pääkaupunkiseudulla ylivahva edustus.

Yhteistä puolueilla on yksilöllisyyden, yksityisomistuksen ja itsemääräämisoikeuden vaaliminen,  sekä valinnan vapauden salliminen. Kulttuuri uskonto ym arjen perusrakenteet myöskin tunnistetaan yhteneväisesti.

Mihin suomalaiset tarvitsevat tälläista poliittista ryhmää. Mielestäni he tarvitsevat sitä vakauttamaan omaa henkilökohtaista perheensä rakennelmaa. Asunto ym. työ ja sosiaaliset puitteet joiden varassa arki on. Valtion talous kuitenkin vaatii tasapainotusta finanssikriisin jäljiltä. Tämä on pakollista,  sitä ei yksikään puolue voi muuksi muuttaa.

Perheissä usein tälläisessa tilanteessa ajaudutaan avioeroon ja lasten etujen polkemiseen sekä taloudelliseen romahdukseen, kun tasapainotuksesta ei päästä yksimielisyyteen.

Tämä uhka on edessä myös Kokoomuksella ja Keskustalla ulkopuolisen paineen (Persut) alla.  Vaikka Kokoomus ja Keskusta eivät vastaakkaan minun henkilökohtaisiin tarpeisiini täysin,  ovat he kuitenkin luotettavasti hoitaneet niitä perusrakenteita,  joiden varassa yksilö toimii.

Vahinkoja he ovat saaneet aikaan lähinnä kunnioittamalla liikaa entisiä vallanpitäjiä.  Joiden jäljiltä muun muassa kolmikantamenettely sosiaalisissa kysymyksissä,  on räikein epäkohta. Se on myöskin syventänyt taloutemme syöksyä,  poikkeksellisissa oloissa joita nyt parhaillaan koemme.

Tälle on nyt vastavoimaksi ilmestynyt Pientalonpoikien,  nykyisten Persujen vaihtoehto. Mitä lisäarvoa nyt on tulossa, uuden (sulhasen tai morsiamen) muodossa,  vai onko tulossa yhtään mitään ?.

Minusta ei yhtään mitään.  Päinvastoin asiat menevät solmuun entisestään ja kun ei olisi edes aikaa.  Rakenteellisia ja muita talouden nousua edesautttavia ratkaisuja pitäisi tehdä nopeasti.

4
Valtion keräämä progressiivinen tulovero vahingoittaa taloutta enemmän kun tullaan ajatelleeksikaan.
Sillä estetään työntekemistä monilla tavoin. Se heikentää motivaatiota ja toisaalta nostaa hintoja nimellisesti, heikentäen hintakilpailukykyä.

Myöskin palkankorotusten, eläkkeiden yhteydessä,  sillä on ikävä sivuvaikutus,  joka tulee suoraan palkkataulukkoihin ja sitä kautta eläkkeisiin isommissa palkkaluokissa,  joissa progression vaikutuksen takia korotukset täytyy aina mitoittaa suhteellisesti korkeammalle tasolle että niillä olisi toivottu työmotivaatiota lisäävä vaikutus.

Käsittääkseni sitä kuuluisaa kolmikantamenettelyä voitaisiin nyt käyttää tuon kateusveron poistamiseen, jolloin saataisiin työmarkkinoista paremmin toimivia,  eikä työvoimapula ongelmiakaan enään esiintyisi niin paljon.  Korkeampia palkkaluokkia siis laskettaisiin progression vaikutus verotukseen huomioiden, siihen saakka kunnes kaikki työ olisi reaalihinnassa.

Tämä parantaisi huomattavasti vaativampien alojen työvoiman saantia, mutta myöskin vaatimattomien alojen työmotivaatio paranisi huomattavasti.  Työlle tulisi hinta, joka vastaa sen vaativuustasoa. Hintakilpailukyky paranisi. Näin kotimaisille kehittyville innovaatioaloille saataisiin uutta puhtia. Osaavat henkilöt voisivat tehdä pitkää päivää. Myöskin vaatimattomien töiden tekijöillä riittäisi intoa tehdä enemmän kun hyöty jäisi itselle aktiivisuudesta.  Kaikki lopulta hyötyisivät tästä yhteiskunnallisesta lisääntyneestä aineenvaihdunnasta.

Joskus tulee aina aika luopua vanhasta ja nyt jos koskaan suomessa on luopumisen aika. Tämän jälkeen täytyisi vielä pyrkiä laskemaan jonkin verran työhön kohdistuvaa verotusta yleisesti,  niin kaikki se hyvä mitä tavoitellaan yhteiskunta elämässä,  mutta myöskin yksityisellä sektorilla kestävän kehityksen nimissä,  kuten kotimainen elintarviketuotanto, lähiruoka ym kestävän kehityksen kulmakivet, olisivat näin mahdollista toteuttaa.

Tämäkään ei silti ratkaise vielä julkisen sektorin tehottomuus ongelmaa, vaan se täytyy korjata erikseen,  johon keinovalikoima on jo laaja. Uskallus omassa asiassa vain puuttuu suomessa.


5
Laihian asiat / Eduskuntavaali ehdokkaat Laihialla
« on: 17. 04. 2010 19:07 »
No niin kaksi on jo ilmaantunut ehdolle, toinen on politiikassa pelkkä noviisi.  Mutta toisella voisi olla mahdollisuuksia,  jos taustajoukot vain ovat kunnossa.

Ihmettelen kyllä Keskustan  vaisua tunnelmaa, laitetaanko lainkaan omaa ehdokasta, vai suunnitellaanko korkeammalla tasolla, alueellisen edun nimissä,  ryhmittymistä Mertsi Saarelan taakse.

Mielenkiintoiset vaalit kyllä tulossa epäilemättä. Muista mahdollisista ehdokkaista, nostetta on ainakin niillä,  joilla on taloustaustat kunnossa, sekään ei tosin auta,  jos ei politiikasta ymmärrä yhtään mitään.


6
Nyt olisi hyvä tilaisuus alkaa keskustella todellisista asioista. Tähän voisi osallistua myöskin ne päättäjät Laihialla ja molemmissa Kyröissä. Jotka vetäytyivät syrjään. En pane pahakseni vaikka virkakuntakin nikin takaa pelkojaan purkaisi. On joka tapauksessa pakko alkaa toimia,  yhtään hetkeä ei ole hukattavana.  Kysyisinkin mitä rakennemuutoksen arvellaan olevan.  Onko se pelkästään jotain pahaa jossa ei ole mitään suunitelmaa eikä tarkoitusta. Vai onko siinä sittenkin jokin suurempi ja laajempi tarkoitus, valmistautumisessa tulevaan.  Onko kenties helppo ummistaa silmät esimerkiksi eläköitymisen vaikutuksilta. 

Miten päättäjät ymmärtävät tuon nyt jo ovella olevan tapahtumaketjun. Sen yhteydessä moni asia muuttuu täysin toiseksi. Muutos on yhtä suuri kuin aikoinaan,  kun traktorit korvasivat hevoset. Onko yhteiskunta lainkaan valmistautumassa muutokseen, mitkä ovat keinot ? uskotaanko sen olevan vain jotain höpinää. Vai onko lapsellinen usko saanut jalansijaa jossa kuvitellaan että ulkomailta tuodaan tasapainottava määrä uutta nuorta väestöä. Näistä kaikista on kysymys, eikä niistä päästä olankohautuksella,  vaan ottamalla vastuu siitä työstä mitä se edellyttää. Tuo työ on ensisijaisesti poliittista. Kyrönmaan voimien kokoaminen on vain yksi pieni osa sitä kokonaisuutta,  johon on päädyttävä että selviydymme tällä alueella.

Pages: [1]